|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Julia zaczęła podnosic tyłeczek i tak słodko się kiwa
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zastanawia mnie to do kiedy mozna puszczac muzyke, my nawet glosno nie mielismy, a puszczam tak od dawna i nagle ktos zaczal sie skarżyc...i to dzis, a policjant na emeryturze od kilku tygodni...
|
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj malz rzuca palenie i ma ogolnego focha na mnie :/ wole sie nie odzywac coby burzy nie rozpaletac :p spadam spac branoooc ![]() Apropos Julek: mam dwie w rodzinie. Jedna 2lata, druga 5lat, ale obydwie jakby mialy adhd wszedzie ich pelno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
02.08.2006 r Ty i Ja... ![]() 29.09.2012 r Na zawsze razem.. ![]() Nasz Skarb: JAŚ 09.09.2013 ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2014-05-17 o 22:40 |
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) spokojna bardzo mojego ojca córka też miała być Julia ale w ostateczności ma tak na drugie
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
W moim otoczeniu znowu dużo Zuzek i wszystkie adhd.
Małych Natalek nie znam, znam takie 18+ i spokojne Moja mama zna jakieś małe Natalki i jak w ciąży byłam to mówiła,że spokojne, ale teraz to ja już w to wszystko nie wierzę, bo moja jest bardzo ruchliwa.tzn.ona jak jest z dziećmi czy w nowym miejscu to najpierw jest cicha i spokojna, obserwuje. Ale potem jak się przyzwyczai to gada,łazi i pełno jej. Bajka brawa dla Amelki!Natka też dalej szczerbata ![]() PS.ryczałam jak bóbr jak się te dzieciaki w filmie urodziły. Jakoś kiedyś jak to oglądałam przed ciążą to nie przeżywałam aż tak
|
#3397 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Lepiej późno niż wcale ![]() TŻ został z Julkiem i nawet na spacerze byli, bo pięknie dziś było, ok. 16 przyszedł burzowy front i nadal trzyma, bo słyszę, że mi grzmi za oknem i widzę flesze błyskawic Dopsze, że TŻ obok ![]() Rodzice przywieźli to gniazdo do nauki siedzenia, o którym pisałam niedawno Kurcze, jakie to fajne i Julkowi się podobało Wiem, że nie wolno sadzać, ale pięknie w nim siedział ![]() Cytat:
Nie wiem, ile je Julek mleczka. Wydaje mi się, że nie tak strasznie dużo, bo krótko ssie. I odkąd karmię bez nakładek nie wiem, czy puszcza sutek, bo nic już nie leci, czy puszcza, bo już się najadł Widzę, że mam mniej mleka, mam na podorędziu saszetki Bebilonu i jeśli zobaczę, że moje dziecko jest głodne to zrobię mu mm Cytat:
Cytat:
Zobacz, ile czasu karmisz Cytat:
Myślę, że możliwe, że lepiej sypia, wszak niby jest taki pogląd, że MM jest bardziej sycące ![]() ![]() Cytat:
![]() Tassia, mi umknęło chyba: Ty się doktoryzujesz w tej Wawie?
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
co???!!! to w co ja mam się ubrać do Wro!? Ja nie mam letnich ubrań, bo ja z północy... od trzech lat nie doświdczyłam temp powyżej 24 stopni
![]() jaka akcja... robiliśmy grilla, bo u nas dzisiaj święto. Byli znajomi, tż się wstawił z kolegą. Ja nie piłam i dopiero jak młoda poszła spać to wypiłam dwa słabe drinki. przyjechał kolega który wrócił dziś z Pl i przywiózł nam paczkę, no i mówi, że coś zrobił w rękę i go boli, no ale pojechał mówi, że nie chce na pogotowie jechać. Tamci znajomi też pojechali ok 22, posprzątaliśmy trochę i przed 23 dzwoni ten kolega i mówi że mu ręka spuchła i nie może wytrzymać już z bólu i na pogotowie żeby go zawieźć ![]() Tż wziął sąsiadkę, żeby kierowała i pojechali... miałam ja jechać ale przecież nie zostawię tżta wciętego z Niną... także mam samotną nockę dziś idę się położyć w końcu
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moj sie kiwa i jednej nogi nie moze wyjac spod siebie ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
![]() ja wlasnie siedze od 22 i nie wiem jak go uspac,,, obudzil sie i ledwo dycha jak lezy... masakra ![]()
|
|
#3400 | |||
|
Rozeznanie
|
Miałam plan na taki spokojny wieczór, ale moja córka skutecznie je zmieniła
Poszła spać przed 23 Mam nadzieję że chociaż pośpi dłużej rano![]() Cytat:
Cytat:
Gdyby nie 1 pomoc i żywienie to bym pewnie nie poszła ![]() grzeczna to ona jest, tylko bardzo ruchliwa się zrobiła, chce żeby cały czas jej robić taką sprężynkę (odbija się nóżkami) Próbuje się dostać w miejsce, które ją zainteresuje, wali rączkami w podłogę, stół, itp.![]() Boje się co będzie jak zacznie raczkować i chodzić ![]() I ja już czasem mam dość, a ona jest dalej pełna energii. Cytat:
|
|
#3401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to już je wkładam w bagaż i 29 bedą w pl
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam wieszać pranie
![]() Robiłam 3 pod rząd, bo poszła uszczelka w umywalce i zalało mi brudne pranie wiec pralam i wieszalam do tej pory To jakieś fatum Dopiero co poszła uszczelka w zlewie ![]() No i policzylam, że potrzebuje 500 zł na zakupy w Ikea dla dzieci i jeszcze 500 zł na oc auta, które idzie na sprzedaż
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa wracam było zaje biscie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ja z własnej głupoty spałam dzisiaj 3 godziny nie całe |
||
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie zdrówka i nie wkręcaj sobie głupich rzeczy
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
W końcu słonko i nie leje!!! A tak a'propos ubierania.Pytam, o jeszcze tego nie przeżyłam. Jak jest gorąco to jak ubierać dziecko?same body z krótkim lub bez rękawa. a jak t-shirt to co?pod to body bez rękawa?bo tak sam t-shirt to jakoś dziwnie dla malucha ![]() Papuga super,że wyjście udane!
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie mogłam zasnąć wieczorem, ale to z nerwów po całym dniu, ale już jest dobrze ![]() Cytat:
też chcę... ![]() w ogóle to ostatnio rozmawiałam z TZ, że fajnie np do końca ciąży nie poznawać płci i mieć niespodziankę super, a gdzie byłaś? bo ja wczoraj poza forum ![]() Motyl no fakt jak ma być 30 stopni ale chyba body+spodenki, ewentualnie na to t-shirt
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
hejho
obudzilam sie w wawie juz totalnie chora wczoraj liczylam ze da sie to jaks uratowac a dzis jestem.zalamana i pociagam nosem ze masakra trzymajcie.kciuki zebym na zajeciach wytrwala i zebym do jutra byla zdrowa dla mojego synalka
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
Kama to zobaczysz jak się zacznie przemieszczać jaki będziesz miała sajgon, a mała energii jeszcze więcej.
Matal Motyl z tym ubieranie to ja też nie wiem, bo gdyby się stopniowo tak ciepło robiło to pewnie bym zdejmowala kolejne warstwy i by doszła do samego body czy rampersa. A tu z 10st ma się 30 zrobić. No ale kiscic w grubych ciuchach jej nie będę ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Tassia zdrówka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Adasia
|
|
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w poprzedniej ciąży długo mówiłam,że nie chcę wiedzieć. Ale w sumie i tak bym nie wytrzymała. Poza tym po poznaniu płci poczułam jakby większą więź, wiedziałam, jak mówić do brzucha i co ![]() Cytat:
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Dziendoberek
![]() U nas tez sloneczko i 18 st, ale co z tego jak Jasko dalej chory. Martwie sie bo juz bral antybiotyk doustny, jest juz po 11 zastrzyku, a dalej kaszle tak brzydko mokro wieczorem ostatnie wklucie, jutro kontrola, zobaczymy co nam doktorka powie... ale mam zle przeczucie wogole po chorobie mam zawsze wieksza schize niz zwykle jak go ubrac na pole... Czy po chorobie ubierac mu cos dodatkowo? Czy normalnie jak zwykle? Tak wiec szykuje mi sie niedziela z marudnym kaszlacym synem i obrazonym dogryzliwym mezem na odwyku papierosowym... Dobrze, ze wczoraj zrobilam karpatke- pociesze sie ![]() Tassia bidulko wracaj do zdrowia! Probowalas jesc swiezy korzen imbiru? U mnie dziala cuda przy przeziebieniu kroje plasterek, rozgryzam troche i takie inhalacje robie, pozniej go jem. Jest ble ale pomaga Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Madzia zdrówka dla Julka, oby jutro na kontroli okazało się że jest poprawa
![]() I nie wiem czy bym ubierała cieplej... w końcu przegrzanie gorsze. I na pewno jakieś naturalne tkaniny, żeby się w sztucznościach nie pocił. Ja dziś pospałam do 8 A mała pobrykała i od 8 śpi
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę nadrabiać Siedzimy u moich rodziców od wczoraj, T. zła jak osa ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- ![]() Cytat:
Tassia na jakie zajęcia chodzisz? Zdrówka!
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
mam focha na P., bo mówi, że Kuba z PR wygra, a ja mówię, że nie bo Maciek!
![]() a poza tym wiecie co mi dzisiaj P. pokazał stare bo stare, ale moim pismem napisane, że będę miała 2 synków: Mikołaj i Filipka serio tego nie pamiętam
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
nie trawię tej laski. Działa mi na nerwy.
Ty nic sobie nie wkręcaj. Witam po koszmarnej nocy. Moje dziecię wstało o północy, o 3, o 5, i potem o 7 już wszyscy wstaliśmy. Trzy razy TŻ go brał do pokoju, i sie z nim chwilę bawił, a potem dopiero usypiał. Tassia zdrowia. Ja to samo katar, kaszel, ból głowy...
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Misia
dla wszystkich chorowitkó zdrowia
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
wow Kaska al gdzie to miałaś napisane i kiedy to pisałaś?
![]() i jak to się stało,że kiedyś chciałaś mieć tylko synów? jak ja miałam naście lat, to twierdziłam,że jak będę mieć synka to będzie miał na imię Michał. A z przyjaciółką się umawiałam,że zostanie chrzestną. No cóż, gusta sie zmieniły, przyjaciele też
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

podobno nawet przed 22 można zgłosić jeśli ktoś jest o wiele za głośno. Aga imprezowiczko :P
ale zastanawia mnie to do kiedy mozna puszczac muzyke, my nawet glosno nie mielismy, a puszczam tak od dawna i nagle ktos zaczal sie skarżyc...i to dzis, a policjant na emeryturze od kilku tygodni...
02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
mojego ojca córka też miała być Julia ale w ostateczności ma tak na drugie
chcesz 2 puszki nutri ? Mam po Wikusiu nie otwarte i za 2 tyg bym Ci przywiozła.

Dopsze, że TŻ obok 
Widzę, że mam mniej mleka, mam na podorędziu saszetki Bebilonu i jeśli zobaczę, że moje dziecko jest głodne to zrobię mu mm
W nocy udało mi się chyba 3 razy kp, ale rano po 7 już nie chciała, więc dałam jej odciągnięte wczoraj mleko
Zobacz, ile czasu karmisz 

to w takim razie zdrówka i nie wkręcaj sobie głupich rzeczy
też chcę...