|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Teraz Emilka śpi w ogródku pod opieką mojej mamy, a popołudniu wpadają znajomi i planujemy posiedzieć przy grillku. Wam życzę udanego spaceru! Cytat:
|
|
#1712 | |
|
Moderator
|
Cytat:
To ja sie musze zgodzic z pierwsza madroscia - faktycznie duzo plakalam w ciazy, o skutkach chyba nie musze pisac
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe ale to chyba sprawdza sie na poczatku, bo w ciazy cierpialam na bezsenność i Olka zasypiala ok 24 ale po 2 miesiacu zycia jest juz spokoj. To samo z placzem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1714 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uprzejmie donoszę, że o godzinie 11.55 panna Ewa raczyła wstać
|
|||
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
Witam na szybko. Zaraz bedzie nalot tesciowych. Malz wpadl na genialny pomysl i mowi chodz zostawimy Antka babciom a sami gdzies pojdziemy. Ja na to ze wezmiemy klucze do mieszkania mojej mamy tylko co my tam bedziemy robic
Na to malz- jak to co? Spac
|
|
#1716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sławcio będzie mógł wreszcie z kimś porozmawiać kto go rozumie Zaraz idziemy na drugą część spacerku ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Test chusty elastycznej. Mam na sobie Ewę - śpi. Byłyśmy na krótkim spacerze- spała
lubię tą chustę, magiczny kawałek materiału Niezapominajka znam te z inne sposoby wykorzystania wolnej chaty
|
|
|
|
#1718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że poszłaś sprawdzić prywatnie ![]() Cytat:
Ale jeśli nie chce pić wody ani herbatek no to nie wiem jak możesz ją oszukać, może dając smoczek? Może to nie zawsze jest głód a potrzeba ssania? Tequiba - dobrze że te maluchy po kilki minutach zapominają o bólu Ja Guciowi też kiedyś przycięłam opuszek, ale bezkrwawo ![]() Muszę pochwalić swojego TZa, bo o ile ostatnio byłam na niego wkurzona, non stop siedział w pracy, ja tylko w domu z małym to wczoraj zrobił mi niespodziankę i byłam na randce z mężem Kolacja i kino, a młody w domu z ciocią (nasza dobra koleżanka), którą to dogadał wszystko za moimi plecami. Fajnie tak wyjść, ale to już nie to samo co kiedyś bo jednak nie da się uwolnić od myśli "a może płacze?", "na pewno tęskni", "ciekawe czy zasnął" itp.
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie zartowalismy jak nam sie priorytety po zmienialy he he
|
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ![]() Staram się Cytat:
ale coś w tym faktycznie jest, bo ja chodziłam w ciąży spać ok 23 i wstawałam 8-9 i moje dziecko też tak ma tylko dodatkowo robi sobie jeszcze chwilową przerwę w spaniu ok 5 na jedzenie, ale ja też często budziłam się w nocy głodna ![]() dla porządnie wyspanej księżniczki ![]() Cytat:
dla tż - trzeba mu przyznać, że się spisał a co do myśli krążących wokół dziecka - chyba nigdy już się to nie skończy mam dziś kiepski dzień, nie dość że po wczorajszym mi nie przeszło, to tż wyjechał na 3 dni, mysza moja dziś wyjątkowo cały dzień nieśpiąca, a ja w nocy spałam 3 godziny całe szczęście pogoda jako taka, to może chociaż zaraz na spacer wyjdziemy...
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz na spiocha konsumuje prawego cyca. Od sypia wczorajsze wieczorne placze.
|
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Tżta, mój by w życiu na coś takiego nie wpadł a co dopiero zorganizował ![]() Cytat:
moja też praktycznie caaały dzień śpi, ale wczoraj wieczorem też był mega płacz Mama wczoraj kupiła w komisie leżaczek-bujaczek Mała go uwielbia a i ja moge ją wszędzie zabrać jak coś robie. Właśnie w nim śpi Tż pilnuje a ja robie obiad ![]() Miłego Dnia dziewczyny
|
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Limonka wiadomo, ze nie chce odchudzac dziecka tylko nie zrobić jej krzywdy zbyt dużą ilością mm a wiem, ze się da przesadzic. Dlatego jak pisałam wybiorę się do pediatry żeby doradził jak postępować
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Ag dziękuję za odpowiedź, tez tłumaczę sobie, ze takie widocznie ma potrzeby. Smoczek działa na chwilę albo wcale. Tak czy siak pójdę na wizytę bo wolę byc przewrazliwiona niz coś zrobić źle w końcu to mój skarb![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1724 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
pisze z Niusia na rekach wiec znow bedzie byle jak. my po dluuuuugim spacerku z bratowa i jej dzieciaczkami. w miescie byl pchli targ i nie omieszkalismy zajrzec. nie wie jak to sie stalo ale nic nie kupilam .dzieki za rady Cytat:
Cytat:
Cytat:
w koncu Majeczka odsapnie! tak sie ciesze ze nie bedzie juz musiala nosic tego ustrojstwa! a nasz NFZ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2 - Twoja wyobraźnia nie zna granic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2.prawda? kiedys myslalam 'co te matki tak panikuja, przeciez nic sie nie stanie jak na troche zostawia dziecko z kims innym', teraz je doskonale rozumiem. ba, zrobilam sie nawet troche zaborcza i jak tylko jestem w domu to prawie nikomu nie pozwalam zblizyc sie do Niusi. taka ze mnie kwoka sie zrobila
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać, żebyście o mnie nie zapomniały
czytam Was na bieżąco, ale gdy zabieram się za odpisywanie to Jaś zaczyna marudzić.U nas wszystko dobrze, młody coraz bardziej ciekawy świata, więc mniej śpi i domaga się ciągłej uwagi. Chyba kupię chuste, bo czytam, że wasze dzieci lubią, a i może dzięki niej uda mi się wolnymi rekami ogarnąc dom |
|
|
|
#1726 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dopiero teraz nadgoniłam Was
![]() Cytat:
Ja pierdziu co za lekarze.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Normalnie brak mi słów. Wiadomo, że w nocy dziecko je rzadziej ale żeby w ogóle?
|
|
|
#1727 | |
|
Moderator
|
Nie liczylabym na to - ja tez tak myslalam a teraz robie wszystko oprocz sprzatania
Cytat:
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Za nami dwa intensywne dni, sporo czasu spędzonego poza domem. Przemo bardzo mało spal. Chyba nałożyły się na siebie nadmiar wrażeń i skok rozwojowy. Na szczęście nie był bardzo marudny, dzielnie znosił niedogodności
![]() wzięłam już polowe antybiotyku, nie pogarsza się, ale też nie widzę zmian na lepsze. Nie wiem co robić. |
|
|
|
#1729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo miła niespodzianka! Cytat:
Mam nadzieję, że skoro córeczka cały dzień nie spała, w nocy postanowi to nadrobić. A jak Ty się wyśpisz na pewno wszystko zobaczysz w innym świetle Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas bardzo, bardzo pozytywny dzień. Grill udał się bardzo, a znajomi nie mogli się nadziwić jaka grzeczna jest Emilka ![]() Chociaż lepiej się zamknę, żebym nie stała się kolejną ofiarą "brokułowej reguły"
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mój TŻ jutro wyjeżdża...też na 3 dni i zostajemy sami
|
|
#1731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie słuchaj mamy! Cytat:
A tak swoją drogą pochwalę Wam się moją córą - kąpielowo
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2014-05-27 o 20:21 |
|||
|
|
|
#1732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie przypomniałam że ktoś o DELICOL się pytał. Moja siostra stosowała i bardzo sobie chwaliła.
|
#1735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeny ale sie ciesze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas dobre i takie sobie wiesci dobra to taka ze chyba wygralismy z ropiejacym oczkiem ![]() a ta taka sobie ze starsza dzis podczas kapieli , podrazniła oczy szamponem płakała tak głosno ze sasiedzi az przyszli , obawy ze cos sie u nas w domu stało .... u nas tzn w mojej okolicy podtopien nie było ale ponizej mnie juz tak ja na górce mieszkam ale nie było zle tylko troche ludziom piwnice podtopiło szkód wiekszych nie było my chrzcilismy 10 razem z urodzinkami starszej ... młoda spała cała msza ale na naukach ryczała jakby ja kto obdzierał ze skóry nie chwale jej bo po ostatnim razie sie mi zepsuła wiec nie chwale dalej nie lubimy butelki ani smoczka jest tylko cyc i mama i nie ma innej opcji , zali sie skarży ... smieje sie do karuzelki smichy i gadułki sa na porzadku dziennym we wtorek idziemy na kontrole i chyba bedziemy juz szczepione
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
Ale ma cudne oczka
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Jak to mówi moja psiapsióła: kto jak nie my ![]() Mam nadzieję, że mój synek z tej tęsknoty za tatą prześpi te 3 dni
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spania z tęsknoty, chyba cię nie pocieszę, ale moja z tęsknoty nie spała pół dnia
|
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ma minę "mamo to już koniec kąpieli? ale jak to?"
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-05-18 o 22:38 |
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolcia2401 córcia jak laleczka dzisiaj wykąpaliśmy Julę przed 20 i potem nie mogła zasnąć, płacz był co chwilę, nic nie pomagało, ani cyc, ani smok, wózek, huśtawka ,ręce, leżenie, bujanie, owinięcie ciasno rożkiem, nawet w nosidełku było źle, myślałam, że zwariuje, po 23 wsadziłam ją do fotelika i pojechałyśmy autem, zasneła od razu, ale szlochała przez sen; no i nie wiem czy ten płacz przez sen przez to, że coś ją bolało, czy ze zmęczenia bączków nie puszczała, więc to chyba nie kolka, czy to może być efekt skoku ?
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piatek mam wizyte u gina, bo mija 6 tygodni od porodu. Chyba poczekam do tego czasu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Na to malz- jak to co? Spac
żonka swojego męża

Dobrze że poszłaś sprawdzić prywatnie
10ml w pół h z obu to słaby wynik...nie ma co się oszukiwać, karmić juz nie będę:/

oddychaj gleboko i olej ją.
całe szczęście pogoda jako taka, to może chociaż zaraz na spacer wyjdziemy...

. Mój TŻ jutro wyjeżdża...też na 3 dni i zostajemy sami