|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Widziałam to, fajne, tzn śmieszne
![]() Zaraz idę oglądać, tylko skończę tabelę do mgr |
|
|
|
#902 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Z moim ostatnio oglądaliśmy te filmiki Zawitkowskiego i po filmiku o kąpaniu się zestresował. A ja myślałam, że jak zobaczy jakie to proste to się uspokoi. Cytat:
Jeden woli bodziaki inny kupowanie fotelika.. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() pati, bo jak mierzę mój brzuszek to już 102 cm, więc wydaje mi się że sporo, a jak wy piszecie o swoich centymetrach to na podstawie waszych mój wydaje mi sie jednym z największych ![]() zuken jak wrzucisz jakąś aktualną fote to uwierzę ![]() Ja też oglądam ten film, dobry jest! Możemy sobie zobaczyć jak będziemy się niedłuigo zachowywały Już sobie siebie i mojego tż uspokajajacego mnie wyobraziłam
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#905 | |||
|
Zadomowienie
|
Sen chyba nie jest dla mnie...Przeczytalam 200stron ksiazki i nadal nic. Wszyscy spia a ja nie, rano nie daja pospac w szpitalu ale znow pewnie usne przy sniadaniu albo na porannym obchodzie lekarskim
![]() Mam niedosyt przytulania przez Tz przez ten pobyt w szpitalu, tesknie za lezeniem i spaniem obok siebie . Brzuszka nie moge glaskac i tez za tym tesknie . Dziecku tez tego brakuje bo jak tylko 1 palcem gdzies dotkne brzucha to maly pieszczoch budzi sie, przyplywa i sie tuli a jak go zabiore to go szuuuuuukaA pessarek dziala tak - podobno go wcale nie czuc jak sie chodzi....zobaczymy:rolle yes: ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-05-17 o 23:38 |
|||
|
|
|
#906 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj kupilam dwa opakowania Pampersow NB (szkoda, ze jest ich tylko 43 szt. w opakowaniu) i mysle, ze dokupie jeszcze z 2 opakowania, bo mysle, ze na dobe zuzyje 8 pieluszek (czasem nawet wiecej). Kupilam rowniez opakowanie podkladow z Belli (w opakowaniu 10 szt.) Cytat:
|
||
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Witam was z rana - u mnie na razie swieci slonce.
Jak ja kocham szpitalna pobudke o 6 rano w niedziele szczegolnie gdy usypiam kolo 1 w nocy...Juz sie ogarnelam, zjadlam, moge przyjmowac gosci
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracając do tematu koszul do szpitala. Mam koleżankę, która ma termin dzień po mnie, pytam się jej czy ma już wyprawkę do szpitala no i mówię, że same słoniki misie itd. No i ona mówi zobacz na happymum tam mają ładne rzeczy. Więc moje drogie co powiecie na taką koszulkę do szpitala? :P http://www.happymum.pl/sklep3/u012,b...sing_gown.html się uśmiałam
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-05-18 o 08:25 |
|
|
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Dzisiaj u mnie zapowiada się piekna pogoda
![]() A ja ledwo żyję Doradźcie mi co jest dobrego na ból gardła i kaszel(że aż w piersiach mnie boli) o katarze już nie wspomnę....Wczoraj na noc zrobiłam sobie gorace mleko z miodem i czosnkiem, ale niestety nic mi to nie pomogło....A w aptece wątpie że coś mi dadzą...po tym co ostatnio pisałyście...Chociaż jak nie będe miała wyjścia to spróbuje....Wczoraj z godzinę nie mogłam usnąć przez katar ![]() The fall powiem ci ze zachowanie twojego męża jest urocze Dużo dowiaduje się nowych rzeczy od was....Nie sądziłam, ze tacy mężczyźni istnieją, wiec już wiem ![]() Bear butter wiesz dla mnie jest najważniejsze, aby mój maż był dobrym ojcem jak dziecko sie urodzi, a obserwując jego podejście do dzieci jestem spokojna....Tylko boje sie że wejdzie mu nasz maluch na głowę... Jak kiedyś na sekundę zostawiłam go w przedszkolu z dziećmi, bo szefowa mnie wołała, to ja weszłam to on biedny stał a dzieciak rzucały w niego czym popadnie A on był przerażony...W tedy już nie powiedział, ze praca z dziećmi jest łatwą sprawą. Wszystkim opowiadał, że dzieci sie na niego rzuciły (został sam dosłownie 2 minuty)przez ściane u szefowej słyszałam krzyk potworny i myślałam ze mu coś zrobiły) takiego hałasu dawno nie słyszałam Justa dzięki Mi sie wydaje ze u osób bardzo szczupłych brzuszek wydaje sie większy A Ty dużo mniej ode mnie ważysz (mój maż mi opowiadał jak byłam w 5 miesiącu, ze jego koleżanka z pracy jest w 3 miesiącu a ma większy brzuch ode mnie Ale ostatnio stwierdził, ze już ja przegoniłam, he he ![]() Kurczę tak bym zjadła loda szalona ja wczoraj jeszcze od teściowej się nasłuchałam, że powinnam cieplej sie ubierać, maż dodał, że to przez to że przy otwartym oknie spię to dziś jak spałam przy zamknietym to spociłam sie jak prosiak![]() Aż sie boję lata....co to będzie... ![]() A pytanie do was wszystkich, czy już zaczynają wam puchnąc palce, czy nogi? Mi na razie odpukać ,nie...Obrączkę jeszcze łatwiej ściągam niż przed ciąża, jak by mi jeszcze palce schudły ![]() Ostatnio usłyszałam na praktykach, podczas rozmowy z jedna z nauczycielek, ż ejak mieszkam na 3 pietrze to bede miała łatwy poród Fajnie by było gdy by sie to sprawdziło, jestem za ![]() optymistaka jak sie czujesz? kiedy wychodzisz ze szpitala? ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-18 o 08:35 |
|
|
|
|
#910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie puchniecoa palców,mi wczoraj spuchly ale chyba przez to ze jechałam autem ponad 5h i było mega ciepło. Dziś juz spokojnie,wróciły do swojego normalnego stanu. Chociaż słyszałam ze w III trymestrze należałoby już zdjąć pierścionki.
|
|
#911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oglądałam wczoraj ten film i jedyne co z niego wyniosłam to przerażenie. Mówię o przypadku tej laski, której w końcu robili cesarkę. Uświadomiło mi to, że przecież zdarzają się przypadki, że kobieta przy porodzie umiera. Boję się tego. ![]() Wczoraj się mocno pokłóciłam z tżtem. Poszło oczywiście o ciążę. Wyobraźcie sobie, że przez dwie godziny mi truł jakie to mam niesamowite szczęście, że jestem w ciąży i płacą mi za siedzenie w domu na zwolnieniu. I że on w tej sytuacji to by robił tyyyyyyle różnych niesamowitych rzeczy i spotykał się z tyloooooma ludźmi. I że nie rozumie dlaczego ja trzy dni leżę w łóżku nie robiąc nic i mówiąc, że mam migreny. I w ogóle, że powinnam skakać i się radować całymi dniami i nocami zamiast marudzić, że bolą mnie plecy albo nogi. W sumie dzięki tej kłótni odkryłam, że chyba zaczyna mi się depresja ciążowa, zrobiłam się niewidoczna dla znajomych już jakiś czas temu, nikomu się z ciężarówką nie chce wyjść na spacer, bo to nie piwo. I całymi dniami siedzę sama i gadam tylko do kotów, nie potrafię zaakceptować swojego ciała. Straciłam wszelką motywację do wszystkiego. Ehhh.
|
||
|
|
|
#912 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby mojego zostawić w przedszkolu to pewnie tak samo by wyszło, w rodzinie dopiero teraz jest maluch, a tak to w ogóle nie miał z dziećmi kontaktu tak na dłużej. Jak chodziliśmy do znajomych z dziećmi to ja bawiłam, a on gadał z gospodarzami. Przy pierwszym dziecku to chyba każdy się zastanawia jak ten facet się przy nim będzie zachowywał, ale tylu tatusiów widzę z wózkami na ulicach o których bym nie pomyślała, że się nadają, że naprawdę jestem o swojego spokojna. Cytat:
Ja się wczoraj przez tel. pożaliłam mojemu Tż’towi, że on sobie jeździ, pije piwko, spotyka się z ludźmi, a ja nic nie mogę. I że mógłby przynajmniej mi nie mówić, jak to sobie wczoraj wypili i jak fajnie było. To mi odpowiedział, że przecież mogę z nim jeździć bo ciąża to nie choroba. No kurcze, dobrze się w miarę czuję, ale faceci nie rozumieją, że wybrać się jednego dnia w trasę 600 km, potem na koncercie do 1-2 w nocy, hotel byle jaki byle był, następnego dnia to samo. A wiecie na koncertach huk, dym, to nie jest miejsce dla ciężarnej, która sika co godzinę, plecy ją bolą, brzuch twardnieje… Trochę się obraziłam, bo staram się nie jęczeć i nie narzekać ale widzę, że czasami by się przydało.
|
||
|
|
|
#913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aj, no nagadał Ci TŻ równo. Należy mu się łomot :P mój też nie rozumie, że ja duuużo mniej mogę i oczywiście nie zabraniam mu nigdzie chodzić ale mógłby jednak trochę więcej czasu spędzać ze mną, żeby zwyczajnie dotrzymać mi towarzystwa. Swoją drogą, na 'piwo' można wyjść i pić soczek - testowałam parę razy i dobrym znajomym to naprawdę w niczym nie przeszkadza. Ba, nawet się bardziej mogę przydać, bo jadę autem to i do domu mogę potem podwieźć ![]() Ale rozumiem Cię, też są takie dni gdzie mimo wszystko mam mniej siły i siedzę cały dzień sama w domu, można się wściec. No i z akceptacją ciała też mam ostatnio problemy, chociaż wychodzę chyba powoli na prostą.. Cytat:
|
|
#914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zachował się naprawdę super i wcale się nie dziwię że Cie tym ujął ![]() Cytat:
Ale gdzieś czytałam że pan Zawitkowski mimo niezaprzeczalnie dużej wiedzy w temacie, trochę przesadza z niektórymi rzeczami, np. sposób przewijania który gdzież prezentował, był np stanowczo za długi i jakiś skomplikowany, nie wiem ile tym prawdy? Jeszcze nie miałam z nim styczności. A jak Twoje wrażenia?? Cytat:
![]() zgadzam się z Twoją koleżanką że na happymum mają śliczne rzeczy ( tylko niestety drogie), mam z tego sklepu spodnie rurki i uwielbiam je Koszulka może i ładna ale chyba nawet w domu nie bardzo by się sprawdziła
|
|
|
#915 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Optymistka26- a czy padly z ust pielegniarki" sakramentalne" slowa, wypowiadane o 6 rano przy budzeniu pt: "stolec byl???" Zawsze rozwalal mnie ten tekst, biorac pod uwage, ze pacjentki dopiero co lapaly kontakt z rzeczywistoscia, a tu takie pytanie Cytat:
Kazda z nas jest inna i ma inny brzuch!! Nigdy nie porowne siebie z Wami, bo bym lapala dola, ze mam taki duzy brzuch, przyjmuje go takim jakim jest i tyle ![]() gosia3103- widac, ze prace nad koszulka i reklama prowadzila osoba, ktora nie ma pojecia o kobiecie w pologu! |
||
|
|
|
#916 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrowka życzę. Cytat:
Ale od wczoraj leżę w łóżku i nic mi się nie chce. :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#917 | |||
|
Rozeznanie
|
Zaczne od tego ze od rana rycze.
Caly tydzien od rana do wieczora siedze sama w domu. Czytam forum, inf o wyprawkach wybieram wypisuje, cos tam porobie dla tzta firmy ale dla swoich lekcji, poczytam. Nie moge pojechac do miasta bo auti zabiera tz, poza tym co bede sama w miescie robic jak wszyscy w pracy? Wiec siedze w domu SAMA. W weekend tz czesto mecz piwko koledzy inny mecz wiec mnie nie zabiera no to siedze w domu. SAMA. Nigdzie nie pojade bo czym? Do autobusu miejskiego nie dojde bo dostane skurczy (30min) autobusem nie pojade bo sie zarzygam (30min) - po 10 juz bym rzygala. Poza tym tlok a ludzie smierdza (niektorzy - ale jak juz smierdza to porzadnie) a nie daj boze jeszcze jakis żul o jezusie chyba bym umarla. Wiec siedze soedze i ku.rde siedze SAMA. A TZ wraca i co bedzie chcial? Zrob to zrob tamto., moze bys sie mna zajela? A kto pomysli zeby sie mna zajac? Z reszta kiedy jak wszystko jest ciekawsze niz zabranie mnie GDZIEKOLWOEK. Do kina jasne nnie pamietam jak kino wyglada taki duzy tv wooow. Teatr phi haha dobre sobie, spacer? Do lasu i z powrotem. Mam dosc. 1 Cytat:
Przynajmniej masz tam ludzi! Mozna porozmawiac z kims. I wtedy nagle wszystkim chce sie odwiedzac. Cytat:
Mi na kaszel dal solpadeine na noc bo ma kodeine ale moglam tylko 1. 4 dni bralam. Mi samo przechodzi i do nosa nuri nasin woda morska. Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy mój TŻ też mi auto w tyg zabiera i siedzę cały dzień w domu:'(. Postanowilam ze kupimy mu rower i nim będzie do pracy jeździć;-). Zgodził się. Więc może swojemu też to zaproponuj.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem czy to długo trwa? Facet robi to powolutku i tłumaczy co i jak. Jeśli ktoś ma pierwsze dziecko to chyba lepiej robić to powoli i z wyczuciem. W miarę nabierania wprawy pewnie idzie to szybciej i modyfikuje się trochę technikę. Ja oglądam jego filmiki bo nie słyszałam o nikim innym w Polsce kto coś takiego by nagrywał, chyba że jakieś amatorskie domowe porady. Swoją drogą co sądzicie o tych mamusiach, które prowadzą np. blogi i radzą robić coś w stosunku do dziecka co nie ma w ogóle jakiegoś potwierdzenia u specjalistów? Bardzo dużo jest tych blogów z poradami i czasami się zastanawiam na ile można zaufać innej mamie i jej doświadczeniu. Jakby nie było skutki jej działań dziecko może odczuć dopiero po kilku latach. Cytat:
Ja też siedzę sama, drugi weekend z rzędu i w następnym tygodniu Tż wyjeżdża w środę a wróci w niedzielę. Nie wiem jak ja to wytrzymam, oby tylko teściowa nie chciała mnie rozerwać niezapowiedzianą wizytą bo ostatnio ciągle narzeka i psuje mi humor. Cały czas gada o sobie, maaatko jak mnie to denerwuje i żadnego pozytywnego tematu. Też nie wiem jak sobie czas zorganizować. Pewnie skończy się na zajadaniu smutków przed laptopem. |
||
|
|
|
#920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym na basen jezdzila... Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana miałam Ci wczoraj napisać ze super mebelki dla malej kupiliscie ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do szpitala może i bym jej nie wzięła, ale w domu jak najbardziej tak. Przecież jak ktoś planuje karmić np. co najmniej pół roku to nie będzie chodzić w workach pokutnych do spania przez taki okres. No i mężowi też byłoby miło widząc że żona po ciąży stara się ładnie wyglądać. moni26 - śliczny brzuszek |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stesknilo sie juz malenstwo za mamusia ale na zdjeciu wydawal sie strasznie duzy, oby bylo 'Ci z nim komfortowo |
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż fakt faktem, że jest bardzo ładna! Może faktycznie warto zainwestować co by chłopa nie odstraszać ![]() Cytat:
![]() Ale damy radę dziewczyny! Kto da radę jak nie my?
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli to co u mnie tylko ze ja caly czas siedze w domu bo nikogo nie znam nie mam zadnej kolezanki a szukac na sile mi sie nie chce i bynajmniej nie mam na to ochoty w ciazy ja to potrafie przy sniadaniu sie poplakac tak jak dzisiaj moze po prostu to jakis gorszy okres ja czuje ze u mnie sie zaczyna bo jak Tz cos glosniej powie albo woli laptopa niz mnie przytulic to mi sie plakac chce od razu |
|
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawde jest dla Ciebie taka wyzywajaca? to moze ja nie będe pisac w czym nieraz pokazywałam sie mężowi albo jaką on mi kupował bieliznę
|
|
|
|
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis jak rano wstalam i patrze na lozeczko to doszlo do mnie ze juz niedlugo zamieszka z nami Olivka tyle samo szczescia co przerazenia ale damy rade ![]() Tylko strasznie malo miejsca bo nasze lozko juz jest pod sama sciana i nie ma miejsca teraz bede narzekac ze mamy za duze lozko bo jednak zajmuje 60% pokoju a jeszcze mamy duza szafe zaluje ze nie mamy pokoiku dla malej wtedy to by mnie ponioslo i by miala jak w bajce ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Mi tez sie podobaja
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

kochany..

. Brzuszka nie moge glaskac i tez za tym tesknie

Musiałam mu wyjaśniać, że to nie są takie skurcze porodowe hehe

Doradźcie mi co jest dobrego na ból gardła i kaszel(że aż w piersiach mnie boli) o katarze już nie wspomnę....