Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 08:20   #4171
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Witam,u mnie dzis tez jest slonko

pierwsze slysze ze to odbiera szczescie... a to ze sie dziecku nie odmawia? ja odmawiam, nigdy nie zamierzam zostac czyjąś chrzestną i takie gadanie ze sie nie odmawia do mnie nie przemawia ale rymowanka

ciesz się bo ja sram rzadko w ch** wczoraj walnelam kloca to byla radosc

Dziewczyny ale jestem niewyspana, synek nie daje mi spac kolejna sprawa w nocy tak mnie bolala ta pachwina ze masakra... do tego nogi... w nocy mialam takie ciezkie... jakbym nie mogla utrzymac ciezaru wlasnych nog
A i wczoraj oglądalam horror... ostatni raz w ciazy ogladalam horror się prawie posrałam za przeproszeniem....
A TZ jak chrapię
To Ci powiem że my idziemy w środę na Godzillę , ale jak był mój brachol to mi powiedział że jest kompletny zakaz oglądania Horrorów w ciąży ja mu mówie "Ty żartujesz chyba? " on mówie "No nie , pogieło cie , nie wolno " i choooj zaskoczył mnie , dobrze ze Godzilla to po prostu film z dużą Jaszczurką
Co do bycia chrzestną to zazdroszcze że umiesz odmawiać , ja nie potrafię , mam dwoje braci nie jestem wstanie sie od tego uwolnić a jest to spory obowiązek jeżeli żyjemy w czasach takich jak teraz że bycie chrzestnym oznacza dawanie kasy i prezentów a nie przekazywanie duchowe oparcia ... Ale dzieci już też są przyzwyczajane do tego i to jest straszne , ale ja bym chciała inaczej , tylko że skoro dzieci mojego rodzeństwa były rozpieszczane to dlaczego ja mam im teraz powiedzieć że wystarczy jak kupią mu łyżeczkę z grawerem ... ??

No Paula, Aśka będzie lepiej wiedzieć , ale jeśli chodzi o araganowy do ciała to widziałam że w rossmanie stało osobne stoisko z różnymi olejkami
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-19 o 08:22
ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:22   #4172
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46518329]Tu czwartkowe promocje w Lidlu
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-D2F33...rta.htm?id=295[/QUOTE]

Ja już o 8 rano pojadę, bo jak się rzucą to nic nie zostanie

Bodziaki mam już z Lidla, mama mi kupiła 2 komplety zimą jak była też taka oferta i są świetne jakościowo, milutkie takie

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:24   #4173
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć

Z tym kłuciem też tak miałam już dwa razy. Z boku, jakby pod żebrami, nawet przy oddychaniu czułam dziwne nieprzyjemne kłucie, ale po jednym czy dwóch dniach mi przeszło Nie wiem skąd to, może źle leżałam, coś podniosłam, albo mała uciskała, nie wiem.

Witam w ten piękny dzień w 23tygodniu
!!!

Jezu, jak to szybko leci, poród coraz bliżej i dopiero teraz to dostrzegam, że tak niewiele czasu pozostało Mała wczoraj tak mnie skopała, pierwszy raz, przez 20minut, aż w szoku byłam i wzruszyłam się, jak pomyślałam o tych maleńkich stópkach, którymi tam tak wymachuje i daje nam znać

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

A co do tych ubranek z Lidla - od czwartku mają być i ciążowe ubrania również Legginsy, staniki do karmienia, koszulki takie fajne i te cudowne ciuszki dla dzieciaczków Ja skoczę po body i te spodenki też chciałabym kupić, bo żadnych nie mam jeszcze dla małej.
Mi siostra ma kupić zielone bodziaki z długim rekawem i zielone spodenki dla malucha. Miały być niebieskie ale zielone bardziej uni sex

Martyna - obys miała rację

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:25   #4174
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
I zapomniałam...
Witamy się w okrąglutkim 25 tygodniu!!!

Super

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 08:25   #4175
ZygaEffka
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46518329]Tu czwartkowe promocje w Lidlu
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-D2F33...rta.htm?id=295[/QUOTE]

dziękuję dżanet
chyba kupie sobie ten top ciążowy i może sukienkę tą granatową , bo bodziaki i spodnie mam w ilości chyba po 30 sztuk wiec juz byla by przesada , czas na butelki i te inne gadżety ;-)
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-19 o 08:27
Stary 2014-05-19, 08:27   #4176
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Mi siostra ma kupić zielone bodziaki z długim rekawem i zielone spodenki dla malucha. Miały być niebieskie ale zielone bardziej uni sex
A kiedy będziesz wiedziała czy chłopczyk czy dziewczynka?

Ja też chcę z długim rękawkiem, bo we wrześniu już zimno będzie i spodenki wezmę jeszcze różowe i różowe body

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 08:28   #4177
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie Efka, ale chodzi Ci o takie same, czyste oleje?
szczerze nie wiem o jakie mi chodzi o takie do ciała hehehe nigdy tego nie uzywalam

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 08:29   #4178
Asia19x
Zakorzenienie

Paula - nie wiem do czego chciałabyś te oleje, do ciała? Bo ja kupuje takie czyste zupełnie w zielarskich bądź aptekach, w drogeriach raczej specyfiki z zawartością olejku można kupić, balsamy czy coś tam innego, takich naturalnych na pewno nie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 08:29   #4179
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejo

Na niebie widzę błękitne przybylski, licze że nie będzie padać i w końcu pójdziemy na długi spacer.

Wysodnuj rodziców. W styczniu zostałam chrzestna bratanka. No i rodzice dziecka powiedzieli, że od chrzestnych chcą pamiątki. Od nas była sesja zdjeciowa, a od chrzestnego pozytywka z grawerem i obrazek.
Z tym, że prezenty wartość prezentu też była w okolicach 500 zl.
Co do przesądów moja teściowa też tak mówiła

dziękuję za odpowiedź, chyba tak tzreab zrobić jak przyjadę z oficjalnym zaproszeniem to ich wypytam.

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Witam się kochane z rana wybudzona ze snu przez sąsiedzki odkurzacz ... jeszcze tylko miesiąc, to sobie powtarzam i może ci nowi sąsiedzi będą mniej sprzątać wczoraj położyłam się o 1 w nocy bo byłam kierowcą nasi przyszli wynajemcy wyszli o tej godzinie pod wpływem
Poprosiłam męża bez pretensji żeby już mnie nie stawiał w takiej sytuacji bo to już nie są dla mnie godziny i kierowanie w nocy przy mojej kurzej ślepocie i przy zaparowanych szybach od chuchania zalkolizowanych ludków może się źle skończyć biedny szedł na 6 rano do pracy , dzwoniłam do niego i mówił że czuje się dobrze więc jest ok . A ja dostałam wczoraj od Mamy stówkę i w rossmanie nakupowałam trochę tych pierdułek dla dzidzi , bo chusteczki sprawdzałam mają termin 3 lata jeszcze bałam się że będą przeterminowane a cena 14,99 za 4 paki to na prawde super nie zdąrzyłam spojrzeć na pampersy ale było ich tak mało więc podejrzewam że była promocja i były wykupione na żółte cenowe karteczki dziwnie teraz reaguje A i obudziłam się dziś to moja dzidzia wystawała mi po lewej stronie aż się bałam usiąść żeby jej nie połamać

Ja dałam swojej pierwszej 500 zł , zarobiłam je bardzo ciężko bo w pierwszej pracy , a zarabiałam wtedy 900 zł na rękę na umowie o pracę ale cieszyłam się że mogłam jej tyle dać , drugiej kupiłam matę edukacyjną za 120 zł , a mój mąż swojemu chrześniakowi dał 1000 zł ale to zależało w jaki termin chrzciny się wbijały jak w nasze złe finansowo dni to było mniej kasy bo i trzyba było się ubrać itd , a jak było sporo kasy to i chrześniaki nie cierpiały . Bo zasade mamy że na święta i wszystkiego innego rodzaju eventy też robimy dzieciom prezenty ale już mówiłam ze to sie zmieni jak urodzę bo najważniejsze będzie żeby mojemu dziecku nie zabrakło

Kati ! kup unisex
dzięki za odpowiedź, u mnie jest taka sytuacja ze maz nie wiele teraz zarabia jestesmy po remontach i czeka nas cala wyprawka dla corci, a i co najlepsze nie jestes jakos strasznie zwiazana z rodzicami dziecka, to jest dziecko kuzyna meza, nigdy jakiesgos bliskiego kontaktu nie utrzymywalismy wiec jak dam 500zł i moze cos dokupie do tego to wystarczyale jeszcze zapytam rodzicow co by chcieli dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Witam,u mnie dzis tez jest slonko

pierwsze slysze ze to odbiera szczescie... a to ze sie dziecku nie odmawia? ja odmawiam, nigdy nie zamierzam zostac czyjąś chrzestną i takie gadanie ze sie nie odmawia do mnie nie przemawia ale rymowanka

ciesz się bo ja sram rzadko w ch** wczoraj walnelam kloca to byla radosc

Dziewczyny ale jestem niewyspana, synek nie daje mi spac kolejna sprawa w nocy tak mnie bolala ta pachwina ze masakra... do tego nogi... w nocy mialam takie ciezkie... jakbym nie mogla utrzymac ciezaru wlasnych nog
A i wczoraj oglądalam horror... ostatni raz w ciazy ogladalam horror się prawie posrałam za przeproszeniem....
A TZ jak chrapię
fajnie Ci sie zrymowało, a co do sytuacji to każdy ma inne zdanie ja w sumie to sie ciesze ze bede chrzestna

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017

Edytowane przez etusiaaa
Czas edycji: 2014-05-19 o 08:31
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:30   #4180
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Od 22 maja w biedronce też będą ciuszki fajne, dla mam i dla maluchów, ale nie mogę znaleźć tej gazetki...
Ja tuniki na razie już odpuszczam ale taka piżamka ze spodenkami mi się podobała...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:31   #4181
zazdrosnica0
Zadomowienie

Melduje się po prawie tygodniowej nieobecności
Przez tydzień zrobiłam ponad 1000 km za kierownicą samochodu + 500km jadąc całą noc autobusem. Byłam tak wykończona po tym maratonie, że musiałam kilka dni dochodzić do siebie.
Teraz postaram się być na bieżąco, bo już nigdzie nie planuje w ciaży dalej jechać. Siedzę w domu i tylko do lekarza będę wyjeżdżać 30km - dalej nigdzie nie jadę
Dzięki temu, że udało nam się sprzedać stary samochód mam trochę nadwyżkowej gotówki i w czwartek robię nalot na galerię we Wrocławiu + IKEA, a cały dzień łażenia zakończę na warsztatach Mamo To Ja
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 08:32   #4182
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Paula - nie wiem do czego chciałabyś te oleje, do ciała? Bo ja kupuje takie czyste zupełnie w zielarskich bądź aptekach, w drogeriach raczej specyfiki z zawartością olejku można kupić, balsamy czy coś tam innego, takich naturalnych na pewno nie
hehe zobaczę co tam mają w tym rossmanie

Cytat:
To Ci powiem że my idziemy w środę na Godzillę , ale jak był mój brachol to mi powiedział że jest kompletny zakaz oglądania Horrorów w ciąży ja mu mówie "Ty żartujesz chyba? " on mówie "No nie , pogieło cie , nie wolno " i choooj zaskoczył mnie , dobrze ze Godzilla to po prostu film z dużą Jaszczurką
Co do bycia chrzestną to zazdroszcze że umiesz odmawiać , ja nie potrafię , mam dwoje braci nie jestem wstanie sie od tego uwolnić a jest to spory obowiązek jeżeli żyjemy w czasach takich jak teraz że bycie chrzestnym oznacza dawanie kasy i prezentów a nie przekazywanie duchowe oparcia ... Ale dzieci już też są przyzwyczajane do tego i to jest straszne , ale ja bym chciała inaczej , tylko że skoro dzieci mojego rodzeństwa były rozpieszczane to dlaczego ja mam im teraz powiedzieć że wystarczy jak kupią mu łyżeczkę z grawerem ... ??

No Paula, Aśka będzie lepiej wiedzieć , ale jeśli chodzi o araganowy do ciała to widziałam że w rossmanie stało osobne stoisko z różnymi olejkami
no wlasnie raz ze ja wiecznie nie mam kasy,biedę klepię to co i za co mialabym kupowac?wiadomo to jest obowiązek,zresztą ja sama nie mam kontaktu ze swoimi chrzestnymi... i w praniu to wlasnie często tak wygląda
a dwa nie jestem katoliczką więc nie mam tego problemu

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:36   #4183
Asia19x
Zakorzenienie

To jak do ciała to ja Ci polecam firmę Etja w sklepach zielarskich, naturalne, moje ukochane oleje, zawsze kupuje migdałowy i kokosowy do włosów bardziej i do domowego pilingu twarzy

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...zu-kokosa.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...dalow-bio.html

Na początku ciąży migdałowego używałam na brzuszek, ale przerzuciłam się na te produkty dla mam Normalnie po kąpieli używałam jak oliwki, można nawet kropelki dodawać do balsamu jak ktoś lubi się bawić I oliwka dla mam z Rosmanna jest super Fajny skłąd i ma w sobie oleje.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

A do szpitala kupujecie koszule, że tak zapytam? I ile ich? Nienawidzę koszul, więc nie wiadomo jak cudownych nie będę kupować Narazie kupiłam jedną w Pepco ze Snoopim za 25zł, a mama mi każe jeszcze kupić ze dwie na zmianę, bo to różnie bywa

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 08:37   #4184
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź, chyba tak tzreab zrobić jak przyjadę z oficjalnym zaproszeniem to ich wypytam.

dzięki za odpowiedź, u mnie jest taka sytuacja ze maz nie wiele teraz zarabia jestesmy po remontach i czeka nas cala wyprawka dla corci, a i co najlepsze nie jestes jakos strasznie zwiazana z rodzicami dziecka, to jest dziecko kuzyna meza, nigdy jakiesgos bliskiego kontaktu nie utrzymywalismy wiec jak dam 500zł i moze cos dokupie do tego to wystarczy.

fajnie Ci sie zrymowało, a co do sytuacji to każdy ma inne zdanie ja w sumie to sie ciesze ze bede chrzestna
No właśnie najgorzej jak z kimś z kim się nie ma więzi tą więź się zawiera w ten sposób , ja jestem u koleżanki też chrzestną i był to mój błąd życiowy , pomyśl jeszcze nad tym a bycie chrzestną to na prawdę nic innego jak wydawanie kasy ... ludzie pogubili sie w świecie religii i finansów , moja kumpela wychodzi z założenia że mam na Świeta Bożego narodzenia kupować prezent za 100 zł , ale ja od mojej chrześniaczki nigdy nic nie dostałam , nawet życzeń w formie pisanej przez mamę , a jestem jej matką chrzestną , według schematów religii ważniejszą osobą niż Babcia czy Dziadek ... za to od drugiej dostawałam zawsze życzenia , laurki , odrysowane rączki , gromkie 100 lat jak już umiała śpiewać Więc jeśli ja już zdecyduję się na wybór chrzestnych to przedsatwie im swój punkt widzenia jak to ma być , a poza tym każdy kto szykuje się do Chrztu Św. ma nauki i ksiądz prawi co to znaczy i nie wspomina o obdarowywaniu prezentami dziecka ..
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 08:38   #4185
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nie
niby chorują dzieci powyżej 2 roku życia, a ona nie ma jeszcze 2 lat, więc tłumaczę sobie, że to po prostu zbieg okoliczności
Niby zachorować na wszystko można w każdym wieku ale miejmy nadzieję,że ją to nie złapie,bo w sumie nie jest powiedziane,że musi się zarazić
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Meta hehe... Co do glupich pytan to ja jestem w tym dobra...
Przyklad:
-a czy to normalne ze teraz mam bardziej mokro w majtkach ??
- a czy to prawda ze nie mozna cisnac kupki?
- czy to normalne ze sutki swedza?
I przy ktorym moj tz zrobil sie czerwony - czy moze tz konczyc we mnie?
Itd.
Pytam o wszystko... I na wszystko dostaje odpowiedzi.

A czy ktoras z was pytala o.jakies dziwne rzeczy ??

Ojj a bo to raz Niestety z rana mam pustkę w głowie,ale generalnie wariata robię z siebie na każdej wizycie

Cytat:
witajcie
u nas dzis pieknie i cieplutko
Mam nowinę będę matką chrzestną, slyszłam ze kobieta w ciązy nuie powinna byc jako chrzestna - bo podobno odbiera sie jakies szczescie dziecku(tak mi tesciowa powiedziała) ale z dfrugiej strony przeciez dziecku sie nie odmawia. Wiec ja nie wierze w te przesady i sie zgodziłam. tym bardziej ze bedzie to moja pierwsza chrzesnica.

I teraz takie pytanie ile powinnam dać w prezencie?? Nic na pewno nie kupię bo oni maja wszystko po pierwszym dziecku (różnica 1,5 roku).
Zastanawiałam sie nad kwota 500 zł co Wy na to??
Jeżeli chcesz to zostań tą chrzestną,jakby mi zależało to ja bym została,zresztą matka dziecka wie,że jesteś w ciąży i mimo to Cię wybrała... Ja słyszałam kiedyś anegdotkę,że nie powinno się,bo chrzczone dziecko wtedy umrze i to taka bujda jakich mało więc nie ma co wierzyć w te śmieszne przesłanki Osobiście znam niejedną matkę chrzestną w ciąży To skoro wszystko mają to faktycznie pieniądze będą lepszym rozwiązaniem +jakaś pamiątka

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Kurde czy to normalne ze robię kupkę 2 razy dziennie? Nigdy tak nie miałam, przed ciążą robiłam raz na 3 dni, potem codziennie, a teraz po 2 razy... Dziwne to jakieś. Wszyscy mówią o zaparciach a ja na odwrót...

To się ciesz ! ja czasem mam takie zaparcia,że mam wrażenie,że to już poród....

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Ale u nas przepięknie dzisiaj

Ja dziś w planach mam spacerek do ruskiego sklepu po kapuche kiszona i jutro robię łazanki

U nas w aldi będą bodziaki dla maluszkow ale teraz nie wiem cży kupić damskie czy męskie

Unisex Ja mam więcej uniwersalnych niż typowo chłopięcych a i myślę,że będzie jeszcze więcej

Wiecie.. Wstałam z taką zaje*istą satysfakcją Wczoraj moja mama oznajmiła swojej siostrze,która ogółem "pięknie"wychowała swoją córeczkę na mamusię w wieku 15 lat i nieroba,który nawet nie potrafi wychować własnego dziecka i na siłę szuka mu tatusia,że wynajęliśmy mieszkanko i że jestem w ciąży. A w niej aż się zagotowało,bo u niej zawsze rodzinka idealna i zawsze nam źle życzyła a tu jednak my wyszłyśmy na ludzi a ona ma g.. wielkie w domu i widać tak bardzo ją to zabolało,że masakra Ani gratulacje ani pocałuj w dupę I bardzo mnie to cieszy,bo w końcu karma się odwróciła za to gadanie na mnie i siostrę i jak to oni mają NAJ ale my chociaż pokończyliśmy szkoły,pracowałyśmy w swoim życiu i ojciec dziecka jest dalej aktualny...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:38   #4186
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
dzięki za odpowiedź, u mnie jest taka sytuacja ze maz nie wiele teraz zarabia jestesmy po remontach i czeka nas cala wyprawka dla corci, a i co najlepsze nie jestes jakos strasznie zwiazana z rodzicami dziecka, to jest dziecko kuzyna meza, nigdy jakiesgos bliskiego kontaktu nie utrzymywalismy wiec jak dam 500zł i moze cos dokupie do tego to wystarczyale jeszcze zapytam rodzicow co by chcieli dla dziecka.
W takim razie te 500zł to i tak dużo.
Mój mąż w ciągu roku został 2x chrzestnym, raz do siostry - ok, raz do kuzynki, która mieszka 300km dalej i ja w ciągu naszego związku (9 lat) widziałam ją 2 razy! I jeszcze nie przyjechali na nasze wesele bo mieli ciężko z kasą. Fajna dziewczyna, lubię ją, ale nie wiem czemu nas wybrała Jechaliśmy na chrzest to ja już byłam w ciąży, nie dawaliśmy kasy - kupiliśmy prezent, kocyk z grawerem, zabawki i ciuszki, za ok 200zł i już
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:39   #4187
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

To ja się cieszę, że nie jestem chrzestną i raczej nie będę, choć mój brat ma dwoje dzieci.Na początku było mi przykro ale teraz myślę że tak jest lepiej, choć mój TŻ jest chrzestnym jednego z nich.Bezsens, no nie😈, prezent i tak ja kupuję bo mój facet nie ma głowy do takich rzeczy, ale nie wydaję dużo bo w sumie co mnie to obchodzi. Brat też zrobił się oszczędny dla mojej córy😆

Stary 2014-05-19, 08:40   #4188
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy będziesz wiedziała czy chłopczyk czy dziewczynka?

Ja też chcę z długim rękawkiem, bo we wrześniu już zimno będzie i spodenki wezmę jeszcze różowe i różowe body
No ja wiem że chłopak, ale teraz lekarz kręcił głowa i nie chciał potwierdzić. Usłyszałam też cicho : dziewczynka ?
I teraz nie wiem co myśleć

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-19, 08:41   #4189
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Melduje się po prawie tygodniowej nieobecności
Przez tydzień zrobiłam ponad 1000 km za kierownicą samochodu + 500km jadąc całą noc autobusem. Byłam tak wykończona po tym maratonie, że musiałam kilka dni dochodzić do siebie.
Teraz postaram się być na bieżąco, bo już nigdzie nie planuje w ciaży dalej jechać. Siedzę w domu i tylko do lekarza będę wyjeżdżać 30km - dalej nigdzie nie jadę
Dzięki temu, że udało nam się sprzedać stary samochód mam trochę nadwyżkowej gotówki i w czwartek robię nalot na galerię we Wrocławiu + IKEA, a cały dzień łażenia zakończę na warsztatach Mamo To Ja
Witamy z powrotem
Teraz porządnie wypoczywaj po takim maratonie

Cytat:
To jak do ciała to ja Ci polecam firmę Etja w sklepach zielarskich, naturalne, moje ukochane oleje, zawsze kupuje migdałowy i kokosowy do włosów bardziej i do domowego pilingu twarzy

Na początku ciąży migdałowego używałam na brzuszek, ale przerzuciłam się na te produkty dla mam Normalnie po kąpieli używałam jak oliwki, można nawet kropelki dodawać do balsamu jak ktoś lubi się bawić I oliwka dla mam z Rosmanna jest super Fajny skłąd i ma w sobie oleje.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

A do szpitala kupujecie koszule, że tak zapytam? I ile ich? Nienawidzę koszul, więc nie wiadomo jak cudownych nie będę kupować Narazie kupiłam jedną w Pepco ze Snoopim za 25zł, a mama mi każe jeszcze kupić ze dwie na zmianę, bo to różnie bywa
Ja dostałam jedną ciążową koszulę od siostry, i może jeszcze jedną dokupię, ale tak szczerze nie myślałam o tym jeszcze.... Jakoś tak sprawy szpitalne omijam na razie
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 08:42   #4190
humant
Raczkowanie

Cytat:
witajcie
u nas dzis pieknie i cieplutko
Mam nowinę będę matką chrzestną, slyszłam ze kobieta w ciązy nuie powinna byc jako chrzestna - bo podobno odbiera sie jakies szczescie dziecku(tak mi tesciowa powiedziała) ale z dfrugiej strony przeciez dziecku sie nie odmawia. Wiec ja nie wierze w te przesady i sie zgodziłam. tym bardziej ze bedzie to moja pierwsza chrzesnica.

I teraz takie pytanie ile powinnam dać w prezencie?? Nic na pewno nie kupię bo oni maja wszystko po pierwszym dziecku (różnica 1,5 roku).
Zastanawiałam sie nad kwota 500 zł co Wy na to??
Mój mąż w zeszłym roku był chrzestnym i daliśmy piękny złoty medalik z łańcuszkiem z Apartu. Koszt 450 zł. Stwierdziliśmy, że w rodzinie maluszka niczego nie brakuje, więc woleliśmy zainwestować w piękną pamiątkę, która nie straci na wartości, a będzie trwałym znakiem po chrzcie. Co innego gdybyśmy wiedzieli, że bardziej przydadzą się im pieniądze, to pewnie wtedy dalibyśmy kopertę. Myślę, że kwota 500 zł jest w zupełności wystarczająca.
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:42   #4191
Asia19x
Zakorzenienie

Moją chrzestną ja widzialam ostatni raz na mojej komunii, naprawdę Zero kontaktu, chrzestny też raczej nie wylewny, ale na wesele powiedział że OCZYWIŚCIE przyjedzie. Niektórym naprawdę poprzewracało się we łbach, biorą chrzestnych tylko dla kasy, znam takie przypadki... Dlatego my przy wyborze rodziców chrzestnych naprawdę musimy się zastanowić poważnie. Ja nie mam chrześniaka, ale Tż będzie miał za jakiś czas i chciałabym, aby był kimś ważnym w życiu tej małej, nie tylko "wujkiem od dawania prezentów"... Tak samo nasza corka, chciałabym aby miała dobrych chrzestnych, na których w razie czego mogłaby liczyć, bo różnie w życiu jest.

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-05-19 o 08:44
Stary 2014-05-19, 08:42   #4192
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

podobno lepiej miec kilka par pidżamek bo w salach po porodowych jest prawie 30 stopni i kobieta się poci jak świnka wiec na te powiedzmy 3 dni w szpitalu 3 sztuki to co najmniej
ja mysle nad czyms takim http://allegro.pl/koszula-nocna-impu...230116173.html
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 08:46   #4193
Latte88
Zakorzenienie

Olej kokosowy jest na allegro za 15 zł rafinowany idealny do ciała
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 08:46   #4194
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
To ja się cieszę, że nie jestem chrzestną i raczej nie będę, choć mój brat ma dwoje dzieci.Na początku było mi przykro ale teraz myślę że tak jest lepiej, choć mój TŻ jest chrzestnym jednego z nich.Bezsens, no nie😈, prezent i tak ja kupuję bo mój facet nie ma głowy do takich rzeczy, ale nie wydaję dużo bo w sumie co mnie to obchodzi. Brat też zrobił się oszczędny dla mojej córy😆

Ja też chrzestna nie jestem i raczej nie będę bo moja siostra że szwagrem dzieci nie planują no chyba że mnie ktoś zaskoczy ale raczej nie :p
Mój tz jest chrzestnym ale został nim w młodym wieku i od zawsze to jego ojciec szedł do tego dziecka itd. Ale w maju na komunię chyba będziemy musieli pojechać, albo tz sam pojedzie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-19, 08:47   #4195
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
podobno lepiej miec kilka par pidżamek bo w salach po porodowych jest prawie 30 stopni i kobieta się poci jak świnka wiec na te powiedzmy 3 dni w szpitalu 3 sztuki to co najmniej
ja mysle nad czyms takim http://allegro.pl/koszula-nocna-impu...230116173.html

No właśnie, dlatego chcę mieć kilka w zapasie, by się dobrze czuć i szybko przebrać, gdyby np. coś mi przeciekło.

Ja kupiłam taką zwykłą, ale powinny być właśnie z takim rozcięciem, prawda? By ułatwić karmienie dzidziusia

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 08:50   #4196
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Moją chrzestną ja widzialam ostatni raz na mojej komunii, naprawdę Zero kontaktu, chrzestny też raczej nie wylewny, ale na wesele powiedział że OCZYWIŚCIE przyjedzie. Niektórym naprawdę poprzewracało się we łbach, biorą chrzestnych tylko dla kasy, znam takie przypadki... Dlatego my przy wyborze rodziców chrzestnych naprawdę musimy się zastanowić poważnie. Ja nie mam chrześniaka, ale Tż będzie miał za jakiś czas i chciałabym, aby był kimś ważnym w życiu tej małej, nie tylko "wujkiem od dawania prezentów"... Tak samo nasza corka, chciałabym aby miała dobrych chrzestnych, na których w razie czego mogłaby liczyć, bo różnie w życiu jest.
Moja chrzestna nie żyję , bo wolała alkohol niż życie rodzinne co miałam urodziny itd to słyszałam że prezent za tydzien dostane bo nie ma kasy , a raz dostałam używane puzzle ... mój chrzestny mieszka 600 km ode mnie i miał całe życie pod górkę ...
Mój wybór chrzestnych padła na moją bratową dlatego że nie ma żadnego chrześniaka ostatnio miała zostac u swojej siostry ale była w ciązy i odmowila , wiec ja ją przechwytuję ;-) no i na brata mojego męża który ma 15 lat ale za każdym razem się pyta jak sie czuję i czy kopie i czy mała jest zdrowa i czy już ma oczy i uszy kochany jest i wiem że nie da ani grosza bo nie pracuje bierzmowanie ma w przyszłym roku w czerwcu ale podobno dostanie zaświadczenie od księdza że może zostać chrzestnym wcześniej
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 08:51   #4197
201610121609
Konto usunięte

Nie wytrzymam...napisałam cały poemat i mi wywaliło aplikacje

Witam Mamusie
Gratuluje nowych mieszkań i zazdroszczę Katerinie pokoiku dla malucha

Pisałyście tez o ciasnocie miedzy nogami juz sie bałam, ze jestem z tym sama bo Wy tu o seksach pisałyście a ja czułam tylko bol i jeszcze tz do mnie przejęty "jezu to jak ty urodzisz"... Takze uspokoilyscie mnie, ze to normalne

Poza tym byłam szczęśliwa bo myślałam, ze rozstępy mnie ominą...a tu przedwczoraj patrzę i od sutków odchodzą mi takie jakby siniaczki małe (moze cm długości) jakos po dwa,trzy na każdej piersi
A mamowych oliwek używam od poczatku ciazy i piersi wywaliło mi juz dawno wiec nie wiem co teraz spowodowało te siniaczki...
Dla spokoju kupie zestaw palmersa bo widziałam za 19euro 3 produkty plus jakiś album czy książka o ciazy...
Nawet jak nie pomoże to bede miała czyste sumienie, ze reagowalam

Poza tym kupiliśmy łóżeczko i stoi w kartonie bo szkoda je juz rozkładać i kurzyć cena była dobra jak na zestaw z posciela to kupiliśmy juz
Tzn teściowa płaciła
Pościel w sówki jasna i delikatna to mi pasuje oczywiście najpierw rzuciłam sie na inne ale jak okazało sie, ze w tym innym łóżeczko 130e plus materac 100 i plus pościel 150e to podziękowałam :p

Mamy to co pokazywalam ostatnio

http://www.babyone.de/shop/moebel/be...-4005317273730

Nie pasuje mi tylko materac i babka w sklepie mówiła, ze jest ok dla maluszka ale za miekki na większe dziecko i tz mowi, ze od razu go wymienimy to i tak wyjdzie taniej bo przywieziemy materac z Pl

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:51   #4198
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ehh też mam chrzestnych"bo bogaci" i co? Każde z nich ma mnie w dupie Chrzestny nawet na 18-tkę nie powiedział mi wszystkiego najlepszego,mimo,że tego dnia mnie widział i słyszał,że mam urodziny

I się cieszę,że jestem chrzestną mojego siostrzeńca,bo siostra wzięła mnie mimo,że nie miałam kasy ale do tej pory od 2 lat odwiedzam go regularnie,minimum raz w tygodniu a do tego jak niania nie może czy coś to ja się nim zajmuje i to z całą przyjemnością Wiadomo,że prezenty dostaje ode mnie często,już nawet na dzień dziecka dostał ale siostra zawsze się drze po co mu kupuję... A ja po prostu chcę kupować i już,bo on jest grzeczny i kochany chłopak i zasługuje na to
Tak samo ją wezmę na chrzestną albo jej męża,bo wiem,że będą chociaż moje dziecko odwiedzać i nie oleją go tak jak inni"chrzestni",którzy po chrzcinach nagle znikają..

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:52   #4199
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, dlatego chcę mieć kilka w zapasie, by się dobrze czuć i szybko przebrać, gdyby np. coś mi przeciekło.

Ja kupiłam taką zwykłą, ale powinny być właśnie z takim rozcięciem, prawda? By ułatwić karmienie dzidziusia
Ja mam ta jedną do karmienia, jeszcze kupię ze dwie.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-19, 08:53   #4200
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

Nie koniecznie musi byc z rozcieciami , to podobno ułatwia karmienie ale czy tak jest nie wiem , mysle ze taka kupie jedna a reszta to będą t-shirty bo czytalam że dziewczyny przechodziły w tym na sali porodowej , ważne żeby nie nosić gatków i spodni bo cipka ma się wietrzyć i lekarze podobno zabraniaja takich pidżamek ale jak to wiadomo wyjdzie w praniu
nasz kawałek nieba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości