|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Co za różnica. Zwał to jak zwał. My zrobiliśmy grill panieńsko-kawalerski lub jak Ty to mówisz "zwykłą bibę przed weselem" i było naprawdę super. 17 osób, wspólne zapoznanie i wszyscy rewelacyjnie się bawili. Nie każdy chce mieć osobno panieński czy kawalerski. Połączyliśmy dwie imprezy w jedną i nie żałujemy. Każdy robi jak uważa.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-05-19 o 11:08 |
|
|
|
#4142 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
![]() Wieczór panieńsko - kawalerski.... Osobiście nigdy bym z takiego rozwiązania nie skorzystała Znam pary, które tak robiły, a nawet byłam na takim wieczorze i to rzeczywiście była zwykła impreza Ale wiadomo - co kto lubi :P Nie mam nic przeciwko takim rozwiązaniom. Ja bym chciała ten wieczór spędzić w gronie tylko damskim, a także chciałabym aby TŻ pobawił się tylko z kolegami. Wspólnych imprez to jeszcze masa przed nami. A poza tym taka tradycja u mnie w regionie jest, że spędza się je osobno Z zeszłym roku organizowałam panieński mojej siostrze ciotecznej i pojechałyśmy do klubu. Panowie pojechali do tego samego miasta, ale się nie spotkaliśmy. Najgorsze jednak było to, że moja kuzynka cały czas wydzwaniała do swojego narzeczonego i informowała go co się u nas dzieje, pytała jak on się bawi i zapewniała go, że bardzo go kocha i nie robi nic złego Jak wracałyśmy to ona do niego zadzwoniła, że już wracamy i żeby do niej przyjechał.... Chciałyśmy jeszcze z nią pobyć i mówiłyśmy jej to, ale ona się uparła, że musi się teraz z nim zobaczyć... Tak więc ona poszła do niego i jego kolegów, a reszta dziewczyn porozchodziła się do domów. Było nam przykro i na szczęści nikt nie miał do mnie pretensji, że to się tak skończyło, bo to ja ten wieczór organizowałam...:rolleyes :![]() Ja bym wpisała z imienia i nazwiska jednak ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w temacie panieńskiego i kawalerskiego...
Mój tż mi ostatnio coś wspominał, że idzie na kawalerskie do kumpla, miał być to któryś piątek. Ja się go wczoraj pytam kiedy te kawalerski,e bo mówiłeś, że to ma być piątek ale nie wiem który, a tż do mnie "ja już byłem w ten piątek na tym kawalerskim "
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Mam dziś urodziny, więc stawiam Wam wszystkim wirtualne piwko!
Cytat:
Też nie planuję butów na zmianę, chociaż ostatnio (jak to u mnie chyba ze wszystkim!) trochę się łamię. Jeśli jesteś z Wrocławia, to mogę Ci zrobić ![]() Kupiłam sobie dzisiaj w H&M żakiet - w sumie do noszenia na co dzień, już sięgałam po granatowy, ale pojawiła się w mojej głowie myśl "a jeśli w dniu ślubu będzie tak zimno, jak dzisiaj?" i zamiast tego wzięłam jasny. Nie jest co prawda biały, tylko taki kremowo-śmietankowy (kieckę mam białą), ale to mi nie przeszkadza. Poza tym oczywiście przecież będzie gorąco i słonecznie... ![]() Krój jest taki, jak na zdjęciu, ale tego koloru u nas nie widziałam (szkoda, bo bardzo mi się podoba, chociaż oczywiście nie miałabym do czego nosić). ![]()
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie jest tyle stron że niestety nie jestem w stanie nadrobić
ale gratuluje wszystkim PM załatwionych spraw oraz minionych ślubów Przez weekend poszło 7 zaproszeń więc coś kopert powoli ubywa ![]() Z moim puchnącym kolanem to już totalnie jakaś kpina, myślałam że przez piątek zejdzie domowymi sposobami a tu co zeszło to pojawiło się od nowa, więc w sobotę wylądowałam na ostrym dyżurze a tam.... młodziutki lekarz pomacał kolanko i ... "nie wiem co to może być... może szorowała Pani podłogę na kolanach i stąd ta opuchlizna..." a ja w śmiech ![]() Co do panieńsko- kawalerskiego to każdy robi jak uważa, w zeszłym roku byłam na takiej imprezie i było śmiesznie i zabawnie w stylu hawajskim my z TŻ raczej zrobimy osobno ![]() Historia miłosna... dużo by pisać ale poznaliśmy się na studiach oboje wtedy byliśmy w związkach chociaż już wtedy mój TŻ miał do mnie słabość i do tej pory mi powtarza że on mnie od zawsze kochał a ja nie zwracałam na niego uwagi bał się zrobić jakikolwiek krok w moją stronę bo wolał mieć mnie za przyjaciółkę niż stracić na zawsze jakby nie wyszło Przez lata przyjaźniliśmy się i zawsze byliśmy "obok" siebie, Nasze życia dość się pokomplikowały i nic dobrego z tego nie wszyło, więc od rozmowy do rozmowy od spotkania do spotkania i tak jesteśmy ze sobą 2,5 roku a TŻ się śmieje "a pamiętasz jak pisałem Ci że kiedyś i tak zostaniesz moją żoną"? co we mnie wywołuje duży śmiech bo do głowy by mi to nawet nie przyszło że ja i on... że coś może z tego wyjść a Nasz wspólny przyjaciel (również ze studiów) od początku nam kibicował i jest prze szczęśliwy że w końcu się spikneliśmy i że będzie hulał u Nas na weselu ![]() Obrączki mamy z TŻ po 5 mm ponieważ mamy łączone złoto i chociaż chciałam 4 mm to po prostu się nie dało
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa
Wszystkiego, co najlepsze! Niech się spełniają najskrytsze marzenia!
|
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
Elrosa wszystkiego naj.... lepsiejszego w Dniu Urodzinek
![]() ps. śliczny żakiecik
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasi znajomi też mieli wspólną imprezę i my również taką planujemy Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby to była różnica rzędu 100, czy 500zł, to ok, można pomyśleć, ale 20 czy 50? Moim zdaniem nie opłaca się skórka za wyprawkę Elrosa, 100 lat! Fajny ten żakiet! Cieszę się, że nie tylko ja nie kupuję zapasowych butów ![]() Tak, jak mówię, mam beżowe koturny, po prostu je wezmę 'w razie wu', ale nowych kupować nie będe. Poza tym czasem problem nie jest w wysokości, a w wygodzie buta, więc ja się obawiam, że mając dwie pary NOWYCH butów, i tak może być mi źle ![]() Kupiłabym na zmianę, ale tak: różowych drugich nie chcę, bo na cholere mi potem 2 pary różowych butów A białe/kremowe nie pasują mi do niczego, bo nie ubieram się raczej tak jasno, żeby je do czegoś nosić często. Jednak dobre buty żebym kupiła, to jest 200-400zł, a to nie jest mały wydatek. Już nie mówię nawet, że do budżetu weselnego co chwilę dochodzą nowe pozycje, a to bolerko/sweterek, a to muszę kolczyki inne kupić, a to paski Crest. Masakra.. W kwestii okrycia, jeśli pamiętacie moje dylematy: chciałam żakiet, ale mama marudziła, że nie pasuje do sukienki, Wy też tak swierdziłyście ![]() Więc niby stanęło na sweterku. Najlepsze byłoby tiulowe bolerko, ale mnie się nie podobały i.... Oglądałam na forum ślubnym mojego miasta, zdjęcia dziewczyny, która miała sukienkę z tiulowym dołem i tiulowe bolerko zapinane na ramionach i wygląda to pięknie I chyba się zdecyduję na to ![]() Bolerko tiulowe jest takie zapinane na piersiach, coś w tym stylu o takie |
|||
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny żakiecik. |
|
|
|
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
To może i ja w skrócie napiszę jak się poznaliśmy, bo fajnie się czyta wasze historie.
Zaczęło się w drugiej klasie LO, poszłam na 18 koleżanki, później ta koleżanka pokazywała zdjęcia z imprezy koledze (aktualnie mojemu narzeczonemu) i on coś tam zapytał o mnie, że ta dziewczyna to wygląda na fajną itd... a że ja miałam wtedy złamane serce to koleżanka stwierdziła że mu o mnie opowie, później zapytała mnie czy może dać mój numer koledze, pozwoliłam ale tylko numer gg i tak pisaliśmy kilka miesięcy aż w końcu się zgodziłam na spotkanie, nie traktowałam tego jako randki bo on nawet mówił że ma jakąś dziewczynę... Ale wyszło że to w sumie była randka, kino i spacer w miejscu do którego jeździmy w każdą rocznicę To jest super bo to miejsce przez te lata bardzo się zmieniło a my nadal razem on pierwszy powiedział że mnie kocha, po jakimś miesiącu bo już nie mógł tego dłużej dusić w sobie - ja odpowiedziałam wtedy "aha" i uciekłam do domu miałam złamane serce i bałam się kolejnego związku, ale po jakimś czasie i ja poczułam jak bardzo mi na nim zależy, jak za nim tęsknie. Mimo takiego fajnego początku długo czekałam na pierścionek (6 lat) ale jak się zaręczyliśmy to miałam 24 lata więc i tak byśmy wcześniej ślubu nie wzięli bo zawsze mówiłam że najpierw chcę skończyć studia. Mieliśmy się pobrać we wrześniu 2013 ale narzeczony dostał w spadku dom i musieliśmy zrobić generalny remont co nas konkretnie pochłonęło i też spłukało finansowo. Mieszkamy w naszym domku od listopada, dlatego ślub przesunęliśmy na czerwiec 2014.---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Wszystkiego najlepszego, a żakiet piękny mi by pasował bo mam pudrowo różowe dodatki. |
|
|
|
#4151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc kradnę do inspiracji ![]() Co do butów na zmianę ja też nie mam i nie planuję
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Elrosa- kochana wszystkiego najlepszego
Co do wieczoru panieńsko kawalerskiego u nas będzie oddzielnie. Świadek Tż chce zorganizować wieczór 3 dniowy ja akurat będę miała tylko jedne wieczór ale zamierzam świetnie się bawić![]() ![]() Tak w ogóle jest taki trochę problem bo moja świadkowa a zarazem najlepsza przyjaciółka jest bardzo spokojna,i nie ma za bardzo zdolności organizatorskich. Myślicie że będzie ok jeśli jej trochę pomogę? Oczywiście tak delikatnie żeby myślała że to ona wszystko organizuje wiem że przeraża ją wizja organizowania czegokolwiek. Za 20 minut jadę po swój akt urodzenia i zajdę wybrać bukiet
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka, spełnienia tych najskrytszych marzeń, a w szczególności tych weselnych. Byście całe życie byli tak zakochani w sobie jak w dniu ślubu Ja już kiedyś pisałam, że nie chce panieńskiego. Jestem po rozwodzie i może dlatego podchodzę to tej imprezy trochę inaczej. Moje pierwsze panieńskie było z takim bumem, zabawa itp. (oczywiście było to bez udziału Panów i w kulturalny sposób) A teraz marzy mi się wspólny wypad gdzieś na lody itp. z moimi babeczkami mamą, siostrą i moimi dwiema małymi siostrzenicami
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-05-19 o 11:42 |
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego !!!
![]() Cytat:
karton na bramki, to 12 butelek, więc 120zł oszczędności. Poza tym wesele jest w kwestii rodziców finansowo, ale niektóre rzeczy finansujemy sami. Nie wiem skąd weźmiemy kasę na jakąkolwiek butelkę na bramki, ponieważ już nam się to nie mieści w kosztach, zakupów przybywa, a kasy ubywa... Dlatego wydaje mi się, że taka oszczędność jednak jest u nas wskazana. Ale jeśli kogoś stać, to ja przecież nie mam nic do tego, fajnie by było rozdać nawet i tym pijaczkom spod sklepu Finlandię, raz w życiu by wypili coś dobrego Ale zwyczajnie nas nie stać.A bolerko śliczne
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Elrosa śliczny ten żakiet!
p.s. najlepsze życzenia urodzinowe! Dotka u butterfly możesz kupić takie bolerko za małe pieniądze http://butterfly-dodatkislubne.pl/szale-c-50.htmlIliy gratki za postępy w zapraszaniu kurcze a u nas jeszcze stoi to w miejscu...
|
#4156 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buu... A tutaj i fason, i wysokość, i kolor - WSZYSTKO mi się tak zabójczo podoba!Cytat:
Cytat:
![]() 5 dni! Jak czytam takie rzeczy to mam motylki w brzuchu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym - najlepszego! |
||||||
|
|
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
Dotka90
nie wiem jaką będziesz miała sukienkę, ale nie myślałaś o koronkowym bolerku, takiej niby koszulce? coś takiego: http://slub-wesele.pl/i/galerie/sukn...ja-2014-25.jpg Jak w planach miałam suknię bez ramiączek, to mierzyłam do niej właśnie takie bolerko i bardzo podobało mi się w tym wszystkim to, że wygląda jakby się miało dwie różne kreacje
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny żakiet ![]() Co do panieństko kawalerskiego- mi się podoba taka impreza, chciałam taką ale tż nie chce wiec bedzie osobno
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, bolerko nawet jakby się zsuwało, to nie problem, bo ono ma być tylko na sam ślub do USC, potem bym je zdjęła
![]() Potrzebuję tylko coś 'w razie wu', jakby było zimno ![]() Lemon, dzięki za namiar, zapomniałam o butterfly ! Na razie jest problem, bo w dalszym ciągu nie wiem, w jakim kolorze wybrac sukienkę niby w umowie mam ecru, ale sukienka sie jeszcze nie szyje, więc teoretycznie mogłabym wziąć białą. Mierzyłam w salonie właśnie biała, wyglądałam okej, tylko ja mam ogólnie awersję do białego, nie lubię go. Z kolei jak wezmę ecru, to mam problem z koszulą TŻtową, bo powinien mieć snieżnobiałą, zeby to dobrze wyglądało, ale wiele osób zwraca wtedy uwagę na różnicę kolorów sukni i koszuli. Optymalna byłaby suknia ivory/smietanka, ale mój salon takiego koloru nie oferuje Buczorek, do mojej sukni nie pasuje koronkowe bolerko ![]() A forma (koszulka), też niestety nie, bo chcę do sukienki mieć ramiączka ![]() Moja sukienka: ![]() Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-05-19 o 11:58 |
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
rozdaliśy 16 zzaproszen w weekend
![]() pokłóciłam się z TŻ, nie odzywam sie do niego, bo w sobote chciałam jeszcze gdzieś jechać z zaproszeniem, była ok 19 a TŻ nie chciał, bo miał lenia no i się popstrykaliśmy, uraziło mnie to najbardziej jak powiedział żebym sie przypadkiem niezes**ła... bo mamy jeszcze podobno czas a ja chce uwinąć się z zaproszeniami jak najszybciej, bo mam w czerwcu sesje..
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2014-05-19 o 12:17 |
|
|
|
#4161 | |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego Najlepszego
Dużo radości, samych szczęśliwych chwil i wymarzonego, najcudowniejszego ślubu Żakiet piękny ![]() iliy - zdrowia dla kolana Jakie macie obrączki? My też chcieliśmy z łączonego złota, ale ja bym chciała właśnie 4 mm i teraz mnie zmartwiłaś ![]() Dotka90 - fajne to bolerko Profesjonalnie to się chyba etola nazywa Mierzyłam w salonie i fajnie wygląda Będzie pasowało idealnie do Twojej sukni Cytat:
Myslę, że możesz pomóc w organizacji Sama wiesz co lubisz, przyjaciółka będzie Ci wdzięczna, że nie musi się sama stresować
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
OGARNAL MNIE DZIKI SZAŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPISALI MI Z LA BODY, ŻE MOGA MI ZROBIĆ POŁÓWKE ROZMIARU TJ 36.5 ![]() Moja świadkowa też wymyśliłą wyjazd 2 dniowy w góry więcej nie wiem niestety. ale wiem ze to na razie pomysl zobaczymy czy wypali ;D
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-05-19 o 12:26 |
|
|
|
#4163 |
|
Raczkowanie
|
Elrosa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Anesthesia chyba wpiszę tą koleżankę z osobą towarzyszącą... Teraz doszłam do wniosku, że skoro ona go tak przed wszystkimi chowa, to na wesele może też nie będzie chciała z nim przyjść i zabierze... nie wiem, psa? ![]() Dotka śliczna suknia
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-05-19 o 12:29 |
|
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4165 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyrazilam swoje zdanie a kazdy do swojego ma prawo Cytat:
a to ostatnia impreza przysłowiowa PANIEŃSKA, panieński to same dziewcyzny a kawalerski sami faceci U mnie zawsze tak było i bedzie,nikt tych imprez nie łączy Widocznie jestem zbyt staroświecka, no cóż taka jestem Cytat:
Cytat:
widać ona powinna zrobić łąćzony Cytat:
a co świadkowej proponowalabym jej pomóc, dleikatnie,aleni ty, to tobie sie organizuje wieczór popros kogos jeszcze ktos jest bardziej zorganizowanyi śmieły (powiedz czego nie chcesz np: striptizer/przebranie w króliczku playboya,albo co chcialabys zeby sie znalzlo na liscie prezentow np: wibrator/erotyczna bielizna) niech we dwie cos przygotują a ty bedziesz miala niespodzianke Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaa BOSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
przytsojniak: ja wiem, ze juz czas! ja: to zakladaj spodnie na dupe, portel i kluczyk w reke i jedziemy do ciotki, bo teraz jest czas zeby dac jej zaproszenie
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
panna izabela ale buty
Zabójczo piękne !!Elrosa sto lat ! Żakiet jest piękny. To nowa kolekcja? Jaka jest jego długość? Cena? Może bym mu się przyglądnęła ![]() misia80
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-05-19 o 12:46 |
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za życzenia
![]() Cytat:
na mnie jest do bioder (mam gdzieś między 160 a 165 cm wzrostu, na kimś wyższym będzie oczywiście krótszy). Z tej samej tkaniny widziałam jeszcze dwa o innym kroju (ten mój jest mocno taliowany i najkrótszy z trójki), mierzyłam też dłuższy i niezapinany. Ogólnie było sporo jasnych żakietów do wyboru.Koleżanka kupiła fajny żakiecik z rękawem 3/4 w Mohito, ale krój tamtego jest prosty (niewielkie zaszewki w talii) i pasuje do jej chłopięcej sylwetki, ja wyglądałam mocno kwadratowo.
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elrosa najlepsze życzenia Kochana!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

Jak wracałyśmy to ona do niego zadzwoniła, że już wracamy i żeby do niej przyjechał.... Chciałyśmy jeszcze z nią pobyć i mówiłyśmy jej to, ale ona się uparła, że musi się teraz z nim zobaczyć... Tak więc ona poszła do niego i jego kolegów, a reszta dziewczyn porozchodziła się do domów. Było nam przykro i na szczęści nikt nie miał do mnie pretensji, że to się tak skończyło, bo to ja ten wieczór organizowałam...:rolleyes :
"
zdolniacha jesteś!

a Nasz wspólny przyjaciel (również ze studiów) od początku nam kibicował i jest prze szczęśliwy że w końcu się spikneliśmy i że będzie hulał u Nas na weselu

Zabójczo piękne !!