Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 10:54   #4141
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
jak sama nazwa wskazuje są to oddzielne imprezy panieński i kawalerski
wesele jest razem, a wieczory oddzielne.
zawszemnie to śmieszy jak ktoś łąćzy panieński z kawalerskim, wtedy to już nie jest ani panieński ani kawalerski tylko zwykla biba przed weselem
Co za różnica. Zwał to jak zwał. My zrobiliśmy grill panieńsko-kawalerski lub jak Ty to mówisz "zwykłą bibę przed weselem" i było naprawdę super. 17 osób, wspólne zapoznanie i wszyscy rewelacyjnie się bawili. Nie każdy chce mieć osobno panieński czy kawalerski. Połączyliśmy dwie imprezy w jedną i nie żałujemy. Każdy robi jak uważa.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:08
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:05   #4142
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
12 ddś

Dziś mam depilacje u kosmetyczki

Dziewczyny chyba bez sensu jest pisać "osoba towarzysząca" na planie stołów co? A musi być bo 2 osoby nie wiedza z kim przyjdą do końca... Pominąć?
Na planie stołów napisałabym Jan Nowak i pod spodem z osobą towarzyszącą, ale widzę, że ktoś już napisał

Wieczór panieńsko - kawalerski.... Osobiście nigdy bym z takiego rozwiązania nie skorzystała Znam pary, które tak robiły, a nawet byłam na takim wieczorze i to rzeczywiście była zwykła impreza Ale wiadomo - co kto lubi :P Nie mam nic przeciwko takim rozwiązaniom. Ja bym chciała ten wieczór spędzić w gronie tylko damskim, a także chciałabym aby TŻ pobawił się tylko z kolegami. Wspólnych imprez to jeszcze masa przed nami. A poza tym taka tradycja u mnie w regionie jest, że spędza się je osobno Z zeszłym roku organizowałam panieński mojej siostrze ciotecznej i pojechałyśmy do klubu. Panowie pojechali do tego samego miasta, ale się nie spotkaliśmy. Najgorsze jednak było to, że moja kuzynka cały czas wydzwaniała do swojego narzeczonego i informowała go co się u nas dzieje, pytała jak on się bawi i zapewniała go, że bardzo go kocha i nie robi nic złego Jak wracałyśmy to ona do niego zadzwoniła, że już wracamy i żeby do niej przyjechał.... Chciałyśmy jeszcze z nią pobyć i mówiłyśmy jej to, ale ona się uparła, że musi się teraz z nim zobaczyć... Tak więc ona poszła do niego i jego kolegów, a reszta dziewczyn porozchodziła się do domów. Było nam przykro i na szczęści nikt nie miał do mnie pretensji, że to się tak skończyło, bo to ja ten wieczór organizowałam...:rolleyes :

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
A co powiecie na taką historię:

Ja bym wpisała z imienia i nazwiska jednak

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj zaprosić jak wam pisałam niestety ciocia nie przyjdzie ma bardzo silną depresję ;( włosy jej wypadają i w ogóle bardzo źle się czuje ;(
Przykra sytuacja
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:10   #4143
docik10
Zakorzenienie

Tak w temacie panieńskiego i kawalerskiego...
Mój tż mi ostatnio coś wspominał, że idzie na kawalerskie do kumpla, miał być to któryś piątek. Ja się go wczoraj pytam kiedy te kawalerski,e bo mówiłeś, że to ma być piątek ale nie wiem który, a tż do mnie "ja już byłem w ten piątek na tym kawalerskim" i oczywiście wyszło to, jak go słucham
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:12   #4144
Elrosa
Zadomowienie

Mam dziś urodziny, więc stawiam Wam wszystkim wirtualne piwko!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Elrosa - piekne podziękowania zdolniacha jesteś!
Jesu, czy tylko ja nie przewiduję kupowania nowych butów na zmianę?
Dzięki
Też nie planuję butów na zmianę, chociaż ostatnio (jak to u mnie chyba ze wszystkim!) trochę się łamię.

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Elrosa, robisz kartki na zamowienie?
Jeśli jesteś z Wrocławia, to mogę Ci zrobić

Kupiłam sobie dzisiaj w H&M żakiet - w sumie do noszenia na co dzień, już sięgałam po granatowy, ale pojawiła się w mojej głowie myśl "a jeśli w dniu ślubu będzie tak zimno, jak dzisiaj?" i zamiast tego wzięłam jasny. Nie jest co prawda biały, tylko taki kremowo-śmietankowy (kieckę mam białą), ale to mi nie przeszkadza. Poza tym oczywiście przecież będzie gorąco i słonecznie...
Krój jest taki, jak na zdjęciu, ale tego koloru u nas nie widziałam (szkoda, bo bardzo mi się podoba, chociaż oczywiście nie miałabym do czego nosić).
Stary 2014-05-19, 11:12   #4145
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Witam po weekendzie jest tyle stron że niestety nie jestem w stanie nadrobić ale gratuluje wszystkim PM załatwionych spraw oraz minionych ślubów

Przez weekend poszło 7 zaproszeń więc coś kopert powoli ubywa ogólnie rodzinka fajnie reaguje, tylko gdzie nie idziemy to tyle jedzenia Nam wpychają że jak tak dalej pójdzie to nie zmieszczę się do sukienki

Z moim puchnącym kolanem to już totalnie jakaś kpina, myślałam że przez piątek zejdzie domowymi sposobami a tu co zeszło to pojawiło się od nowa, więc w sobotę wylądowałam na ostrym dyżurze a tam.... młodziutki lekarz pomacał kolanko i ... "nie wiem co to może być... może szorowała Pani podłogę na kolanach i stąd ta opuchlizna..." a ja w śmiech w końcu przepisał mi antybiotyk i tabletki przeciwbólowe a sama kupiłam sobie jeszcze maść do smarowania i zobaczymy co z tego będzie- jednym słowem jaja!!!

Co do panieńsko- kawalerskiego to każdy robi jak uważa, w zeszłym roku byłam na takiej imprezie i było śmiesznie i zabawnie w stylu hawajskim my z TŻ raczej zrobimy osobno

Historia miłosna... dużo by pisać ale poznaliśmy się na studiach oboje wtedy byliśmy w związkach chociaż już wtedy mój TŻ miał do mnie słabość i do tej pory mi powtarza że on mnie od zawsze kochał a ja nie zwracałam na niego uwagi bał się zrobić jakikolwiek krok w moją stronę bo wolał mieć mnie za przyjaciółkę niż stracić na zawsze jakby nie wyszło
Przez lata przyjaźniliśmy się i zawsze byliśmy "obok" siebie, Nasze życia dość się pokomplikowały i nic dobrego z tego nie wszyło, więc od rozmowy do rozmowy od spotkania do spotkania i tak jesteśmy ze sobą 2,5 roku a TŻ się śmieje "a pamiętasz jak pisałem Ci że kiedyś i tak zostaniesz moją żoną"? co we mnie wywołuje duży śmiech bo do głowy by mi to nawet nie przyszło że ja i on... że coś może z tego wyjść a Nasz wspólny przyjaciel (również ze studiów) od początku nam kibicował i jest prze szczęśliwy że w końcu się spikneliśmy i że będzie hulał u Nas na weselu

Obrączki mamy z TŻ po 5 mm ponieważ mamy łączone złoto i chociaż chciałam 4 mm to po prostu się nie dało
Stary 2014-05-19, 11:15   #4146
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Elrosa
Wszystkiego, co najlepsze! Niech się spełniają najskrytsze marzenia!

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:20   #4147
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Elrosa wszystkiego naj.... lepsiejszego w Dniu Urodzinek spełnienia marzeń i pięknego ślubu

ps. śliczny żakiecik
Stary 2014-05-19, 11:24   #4148
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
jak sama nazwa wskazuje są to oddzielne imprezy panieński i kawalerski
wesele jest razem, a wieczory oddzielne.
zawszemnie to śmieszy jak ktoś łąćzy panieński z kawalerskim, wtedy to już nie jest ani panieński ani kawalerski tylko zwykla biba przed weselem
Cóż, Ciebie śmieszy, a jak widać dla innych jest to normalne.
Nasi znajomi też mieli wspólną imprezę i my również taką planujemy
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ale oddzielne imprezy nie są obowiązkowe i jak ktoś chce wspólnie się bawić to z czym masz problem?
Zawsze to jakiś temat, gdzie można kogoś znowu skrytykować i wyśmiać, nie?

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ja z kolei nie uważam, żeby to było faux pas Ale przecież każdy może mieć swoje zdanie, prawda? Ja nie zamierzam wydawać na bramki dużo kasy, zwłaszcza że żadni znajomi nam bramki nie zrobią, bo wszystkich zapraszamy, jeśli już w ogóle ktoś nam zrobi, to pijaczki ze wsi czy dalecy sąsiedzi lubiący wypić. I nawet nie zwrócą uwagi na to, jaką wódkę dostaną, poza tym nikt z nich nie będzie wiedział, co będzie na stole
Po prostu, dla mnie oszczędność rzędu 20 czy 50zł w stosunku do kosztów wesela jest ŻADNA i zwyczajnie nie chciałoby mi sie kombinować i kupować czegoś tańszego, gorszego, zastanawiać się, przeliczać, jeździć.
Gdyby to była różnica rzędu 100, czy 500zł, to ok, można pomyśleć, ale 20 czy 50? Moim zdaniem nie opłaca się skórka za wyprawkę

Elrosa, 100 lat!

Fajny ten żakiet!

Cieszę się, że nie tylko ja nie kupuję zapasowych butów
Tak, jak mówię, mam beżowe koturny, po prostu je wezmę 'w razie wu', ale nowych kupować nie będe. Poza tym czasem problem nie jest w wysokości, a w wygodzie buta, więc ja się obawiam, że mając dwie pary NOWYCH butów, i tak może być mi źle
Kupiłabym na zmianę, ale tak: różowych drugich nie chcę, bo na cholere mi potem 2 pary różowych butów A białe/kremowe nie pasują mi do niczego, bo nie ubieram się raczej tak jasno, żeby je do czegoś nosić często. Jednak dobre buty żebym kupiła, to jest 200-400zł, a to nie jest mały wydatek.

Już nie mówię nawet, że do budżetu weselnego co chwilę dochodzą nowe pozycje, a to bolerko/sweterek, a to muszę kolczyki inne kupić, a to paski Crest. Masakra..

W kwestii okrycia, jeśli pamiętacie moje dylematy: chciałam żakiet, ale mama marudziła, że nie pasuje do sukienki, Wy też tak swierdziłyście
Więc niby stanęło na sweterku. Najlepsze byłoby tiulowe bolerko, ale mnie się nie podobały i.... Oglądałam na forum ślubnym mojego miasta, zdjęcia dziewczyny, która miała sukienkę z tiulowym dołem i tiulowe bolerko zapinane na ramionach i wygląda to pięknie
I chyba się zdecyduję na to Nie wiem tylko,jaką cenę mi wymyślą w salonie

Bolerko tiulowe jest takie zapinane na piersiach, coś w tym stylu

o takie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:25   #4149
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie dzisiaj w H&M żakiet - w sumie do noszenia na co dzień, już sięgałam po granatowy, ale pojawiła się w mojej głowie myśl "a jeśli w dniu ślubu będzie tak zimno, jak dzisiaj?" i zamiast tego wzięłam jasny. Nie jest co prawda biały, tylko taki kremowo-śmietankowy (kieckę mam białą), ale to mi nie przeszkadza. Poza tym oczywiście przecież będzie gorąco i słonecznie...
Krój jest taki, jak na zdjęciu, ale tego koloru u nas nie widziałam (szkoda, bo bardzo mi się podoba, chociaż oczywiście nie miałabym do czego nosić).
Wszystkiego najlepszego

Ładny żakiecik.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:30   #4150
S1lc1a
Raczkowanie

To może i ja w skrócie napiszę jak się poznaliśmy, bo fajnie się czyta wasze historie.
Zaczęło się w drugiej klasie LO, poszłam na 18 koleżanki, później ta koleżanka pokazywała zdjęcia z imprezy koledze (aktualnie mojemu narzeczonemu) i on coś tam zapytał o mnie, że ta dziewczyna to wygląda na fajną itd... a że ja miałam wtedy złamane serce to koleżanka stwierdziła że mu o mnie opowie, później zapytała mnie czy może dać mój numer koledze, pozwoliłam ale tylko numer gg i tak pisaliśmy kilka miesięcy aż w końcu się zgodziłam na spotkanie, nie traktowałam tego jako randki bo on nawet mówił że ma jakąś dziewczynę... Ale wyszło że to w sumie była randka, kino i spacer w miejscu do którego jeździmy w każdą rocznicę To jest super bo to miejsce przez te lata bardzo się zmieniło a my nadal razem on pierwszy powiedział że mnie kocha, po jakimś miesiącu bo już nie mógł tego dłużej dusić w sobie - ja odpowiedziałam wtedy "aha" i uciekłam do domu miałam złamane serce i bałam się kolejnego związku, ale po jakimś czasie i ja poczułam jak bardzo mi na nim zależy, jak za nim tęsknie. Mimo takiego fajnego początku długo czekałam na pierścionek (6 lat) ale jak się zaręczyliśmy to miałam 24 lata więc i tak byśmy wcześniej ślubu nie wzięli bo zawsze mówiłam że najpierw chcę skończyć studia. Mieliśmy się pobrać we wrześniu 2013 ale narzeczony dostał w spadku dom i musieliśmy zrobić generalny remont co nas konkretnie pochłonęło i też spłukało finansowo. Mieszkamy w naszym domku od listopada, dlatego ślub przesunęliśmy na czerwiec 2014.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

Kupiłam sobie dzisiaj w H&M żakiet
Wszystkiego najlepszego, a żakiet piękny mi by pasował bo mam pudrowo różowe dodatki.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:31   #4151
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:

o takie
Też póki co nic nie mam na sukienkę ale to bolerko jest naprawdę i zacznę się nad nim baaardzo zastanawiać więc kradnę do inspiracji

Co do butów na zmianę ja też nie mam i nie planuję
Stary 2014-05-19, 11:38   #4152
marlenqa22
Zadomowienie

Elrosa- kochana wszystkiego najlepszego

Co do wieczoru panieńsko kawalerskiego u nas będzie oddzielnie. Świadek Tż chce zorganizować wieczór 3 dniowy ja akurat będę miała tylko jedne wieczór ale zamierzam świetnie się bawić
Tak w ogóle jest taki trochę problem bo moja świadkowa a zarazem najlepsza przyjaciółka jest bardzo spokojna,i nie ma za bardzo zdolności organizatorskich. Myślicie że będzie ok jeśli jej trochę pomogę? Oczywiście tak delikatnie żeby myślała że to ona wszystko organizuje wiem że przeraża ją wizja organizowania czegokolwiek.

Za 20 minut jadę po swój akt urodzenia i zajdę wybrać bukiet

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:39   #4153
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo zdrówka, spełnienia tych najskrytszych marzeń, a w szczególności tych weselnych. Byście całe życie byli tak zakochani w sobie jak w dniu ślubu

Ja już kiedyś pisałam, że nie chce panieńskiego. Jestem po rozwodzie i może dlatego podchodzę to tej imprezy trochę inaczej. Moje pierwsze panieńskie było z takim bumem, zabawa itp. (oczywiście było to bez udziału Panów i w kulturalny sposób) A teraz marzy mi się wspólny wypad gdzieś na lody itp. z moimi babeczkami mamą, siostrą i moimi dwiema małymi siostrzenicami
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:42
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:43   #4154
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego !!!

Cytat:
Po prostu, dla mnie oszczędność rzędu 20 czy 50zł w stosunku do kosztów wesela jest ŻADNA i zwyczajnie nie chciałoby mi sie kombinować i kupować czegoś tańszego, gorszego, zastanawiać się, przeliczać, jeździć.
Gdyby to była różnica rzędu 100, czy 500zł, to ok, można pomyśleć, ale 20 czy 50? Moim zdaniem nie opłaca się skórka za wyprawkę

o takie
Finlandia kosztuje często koło 30zł. Kupić wódkę za jakieś 20zł (nie mówię najgorszą, najtańszą) na bramki, to oszczędność 10zł na butelce karton na bramki, to 12 butelek, więc 120zł oszczędności. Poza tym wesele jest w kwestii rodziców finansowo, ale niektóre rzeczy finansujemy sami. Nie wiem skąd weźmiemy kasę na jakąkolwiek butelkę na bramki, ponieważ już nam się to nie mieści w kosztach, zakupów przybywa, a kasy ubywa... Dlatego wydaje mi się, że taka oszczędność jednak jest u nas wskazana. Ale jeśli kogoś stać, to ja przecież nie mam nic do tego, fajnie by było rozdać nawet i tym pijaczkom spod sklepu Finlandię, raz w życiu by wypili coś dobrego i na pewno by mi się to zwróciło w jakiś sposób (żadnych kradzieży, rysowania auta, itp) Ale zwyczajnie nas nie stać.

A bolerko śliczne nie wiem tylko, czy by się nie zsuwało, bo tak wygląda, ale ja się nie znam bo nie widziałam takiego na żywo! Ale bardzo ładne

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:43   #4155
Lemon_Drop
Zadomowienie

Elrosa śliczny ten żakiet!
p.s. najlepsze życzenia urodzinowe!

Dotka u butterfly możesz kupić takie bolerko za małe pieniądze http://butterfly-dodatkislubne.pl/szale-c-50.html

Iliy gratki za postępy w zapraszaniu kurcze a u nas jeszcze stoi to w miejscu...
Stary 2014-05-19, 11:46   #4156
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
247 zł
Ale tak myślę, że ja te buty potem mogę na normalnie nosić
Jeszcze wezmę te moje, które mam i w sklepie jak TŻ będzie swoje kupował to stanę w moich obok niego i zobaczymy. Ale te Badura mi się bardzo podobają, kupiłabym je nawet do chodzenia na co dzień
Są boskie, ale jeszcze bardziej zakochałam się w innym modelu, który wg mnie jest naprawdę ideałem! http://badura.pl/products,czolenka,38623,2183-69-256 Niestety cena dla mnie zaporowa, 340zł Tym bardziej, że już jedne ślubne buty mam za 230zł Buu... A tutaj i fason, i wysokość, i kolor - WSZYSTKO mi się tak zabójczo podoba!

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
My mamy w planach 2 sesje Na pierwszą planujemy wybrać się na "łono natury" Będzie sierpień więc mamy zamiar wybrać się wiejską sesję - w zbożu, w sadach itd. Chcemy też jechać do zamku w Mosznej - mimo, że mamy tam ponad 200 km, zarówno my jak i nasz fotograf jesteśmy zauroczeni tym miejscem Ale to dopiero we wrześniu jak nasz fotograf sam upora się ze swoim ślubem, bo żeni się 2 tygodnie po nas
Zamek w Mosznej, boooskie miejsce Też przez moment o tym myślałam, ale Kraków ma tyle uroków, że chyba postawimy na jakąś sesję w Parku Decjusza (obok Willi, gdzie bierzemy ślub), a do tego spacer po mieście... tylko wiem, że moja foto robiła już sporo takich sesji a'la "spacer po Krakowie" więc chciałabym też coś oryginalniejszego, ale sama nie wiem co...

Cytat:
Linaewen tzn chodzi mi o listy gości, puste by nie zostało, byłyby po prostu wymienione wszystkie osoby z tego stołu, czy lepiej tak?:
Jan Kowalski
Magdalena Kowalska
Jacek Nowak
Osoba Towarzysząca
Anna Wisniwska
Michal Wiśniewski
Natalia Jarosz
Osoba Towarzysząca

Bo na winietkach napisze ta osobę tow, tylko o ta tablice mi chodzi
Ja bym napisała chyba "Osoba towarzysząca Anny" (nawet bez nazwiska, jakby się nie mieściło).
Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
A co powiecie na taką historię:
Śmiech na sali, jak się z nim ohajta to też będzie go ukrywać przed światem? Skoro Ci podała nazwisko to bym wpisała z nazwiskiem, choć jak miała z tym taaaakie problemy, to jakbyś wpisała z osobą towarzyszącą nie byłoby faux-pas

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 24.05 5 dni do ślubu!!!!
5 dni! Jak czytam takie rzeczy to mam motylki w brzuchu
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dziś jak TŻ wiózł mnie do pracy, powiedział mi tyle wspaniałych słów, że aż na samą myśl o tym znów mam łzy w oczach
Uwielbiam takie magiczne chwile z TŻtem Są absolutnie cudowne!

Cytat:
Przyszły mi dzisiaj butki na poprawiny !!!
A zaproszenia rozdaliśmy 2 - babci mojej jako pierwszej, i bratu z jego dziewczyną, ucieszyli się wszyscy i przyjdą na pewno
Boooskie buty, mam skrajną słabość do lakierowanych czerwonych szpilek
Cytat:

Żakiet bardo ładny, jak na ślub Ci się nie przyda, to będzie na milion innych okazji! Poza tym - najlepszego!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:47   #4157
Buczorek
Raczkowanie

Dotka90

nie wiem jaką będziesz miała sukienkę, ale nie myślałaś o koronkowym bolerku, takiej niby koszulce?
coś takiego: http://slub-wesele.pl/i/galerie/sukn...ja-2014-25.jpg

Jak w planach miałam suknię bez ramiączek, to mierzyłam do niej właśnie takie bolerko i bardzo podobało mi się w tym wszystkim to, że wygląda jakby się miało dwie różne kreacje
Stary 2014-05-19, 11:57   #4158
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki
Też nie planuję butów na zmianę, chociaż ostatnio (jak to u mnie chyba ze wszystkim!) trochę się łamię.

Jeśli jesteś z Wrocławia, to mogę Ci zrobić

wszystkiego najlepszego

śliczny żakiet

Co do panieństko kawalerskiego- mi się podoba taka impreza, chciałam taką ale tż nie chce wiec bedzie osobno
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:57   #4159
Dotka90
Zakorzenienie

Iza, bolerko nawet jakby się zsuwało, to nie problem, bo ono ma być tylko na sam ślub do USC, potem bym je zdjęła
Potrzebuję tylko coś 'w razie wu', jakby było zimno

Lemon, dzięki za namiar, zapomniałam o butterfly ! Na razie jest problem, bo w dalszym ciągu nie wiem, w jakim kolorze wybrac sukienkę
niby w umowie mam ecru, ale sukienka sie jeszcze nie szyje, więc teoretycznie mogłabym wziąć białą.
Mierzyłam w salonie właśnie biała, wyglądałam okej, tylko ja mam ogólnie awersję do białego, nie lubię go.

Z kolei jak wezmę ecru, to mam problem z koszulą TŻtową, bo powinien mieć snieżnobiałą, zeby to dobrze wyglądało, ale wiele osób zwraca wtedy uwagę na różnicę kolorów sukni i koszuli. Optymalna byłaby suknia ivory/smietanka, ale mój salon takiego koloru nie oferuje

Buczorek, do mojej sukni nie pasuje koronkowe bolerko
A forma (koszulka), też niestety nie, bo chcę do sukienki mieć ramiączka

Moja sukienka:

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:58
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:15   #4160
karolinuuusia
Zakorzenienie

rozdaliśy 16 zzaproszen w weekend

pokłóciłam się z TŻ, nie odzywam sie do niego, bo w sobote chciałam jeszcze gdzieś jechać z zaproszeniem, była ok 19 a TŻ nie chciał, bo miał lenia no i się popstrykaliśmy, uraziło mnie to najbardziej jak powiedział żebym sie przypadkiem niezes**ła... bo mamy jeszcze podobno czas
a ja chce uwinąć się z zaproszeniami jak najszybciej, bo mam w czerwcu sesje..

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2014-05-19 o 12:17
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:19   #4161
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkiego Najlepszego Dużo radości, samych szczęśliwych chwil i wymarzonego, najcudowniejszego ślubu
Żakiet piękny

iliy - zdrowia dla kolana Jakie macie obrączki? My też chcieliśmy z łączonego złota, ale ja bym chciała właśnie 4 mm i teraz mnie zmartwiłaś

Dotka90 - fajne to bolerko Profesjonalnie to się chyba etola nazywa Mierzyłam w salonie i fajnie wygląda Cena nie powinna być wygórowana, bo nie ma koronek Będzie pasowało idealnie do Twojej sukni

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Co do wieczoru panieńsko kawalerskiego u nas będzie oddzielnie. Świadek Tż chce zorganizować wieczór 3 dniowy ja akurat będę miała tylko jedne wieczór ale zamierzam świetnie się bawić
Tak w ogóle jest taki trochę problem bo moja świadkowa a zarazem najlepsza przyjaciółka jest bardzo spokojna,i nie ma za bardzo zdolności organizatorskich. Myślicie że będzie ok jeśli jej trochę pomogę? Oczywiście tak delikatnie żeby myślała że to ona wszystko organizuje wiem że przeraża ją wizja organizowania czegokolwiek.

Za 20 minut jadę po swój akt urodzenia i zajdę wybrać bukiet
Świadek mojego TŻ chce jechać na Mazury, a my jesteśmy z łódzkiego Chcą wynająć jacht i tam się bawić przez cały weekend. TŻ jeszcze mówił, że jeśli to nie wypali to jadą do Sielpi nad jezioro - to bliżej więc pewnie tę opcję wybiorą.
Myslę, że możesz pomóc w organizacji Sama wiesz co lubisz, przyjaciółka będzie Ci wdzięczna, że nie musi się sama stresować
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:25   #4162
misia880
Zakorzenienie

OGARNAL MNIE DZIKI SZAŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPISALI MI Z LA BODY, ŻE MOGA MI ZROBIĆ POŁÓWKE ROZMIARU TJ 36.5

Moja świadkowa też wymyśliłą wyjazd 2 dniowy w góry więcej nie wiem niestety. ale wiem ze to na razie pomysl zobaczymy czy wypali ;D

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2014-05-19 o 12:26
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:27   #4163
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Elrosa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Anesthesia chyba wpiszę tą koleżankę z osobą towarzyszącą... Teraz doszłam do wniosku, że skoro ona go tak przed wszystkimi chowa, to na wesele może też nie będzie chciała z nim przyjść i zabierze... nie wiem, psa?

Dotka śliczna suknia

Edytowane przez oluska227887
Czas edycji: 2014-05-19 o 12:29
oluska227887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:29   #4164
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wow! No to super! Buty będą miały taką samą cenę czy liczą sobie extra za takie zamówienie?
Stary 2014-05-19, 12:37   #4165
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ale oddzielne imprezy nie są obowiązkowe i jak ktoś chce wspólnie się bawić to z czym masz problem?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja nie mam problemu
wyrazilam swoje zdanie a kazdy do swojego ma prawo

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dla Ciebie może to być dziwne, ale nie musisz od razu wyśmiewać pomysłów innych.
nie wyśmiałam,powiedzialam ze mnie to smieszy ze wzgledu ze wesele-mpreza jest razem i potem juz nawet jak oddzielnie to i tak jako małżonka lub małżonek, wiec fajniej jest wybawic sie osobno
a to ostatnia impreza przysłowiowa PANIEŃSKA, panieński to same dziewcyzny a kawalerski sami faceci
U mnie zawsze tak było i bedzie,nikt tych imprez nie łączy
Widocznie jestem zbyt staroświecka, no cóż taka jestem

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Co za różnica. Zwał to jak zwał. My zrobiliśmy grill panieńsko-kawalerski lub jak Ty to mówisz "zwykłą bibę przed weselem" i było naprawdę super. 17 osób, wspólne zapoznanie i wszyscy rewelacyjnie się bawili. Nie każdy chce mieć osobno panieński czy kawalerski. Połączyliśmy dwie imprezy w jedną i nie żałujemy. Każdy robi jak uważa.
właśnie, zrobi i tak jak chce. a zdanie każdy ma swoje

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

Wieczór panieńsko - kawalerski.... Osobiście nigdy bym z takiego rozwiązania nie skorzystała ...
dziwna sytuacja.. dziwna dziewcyzna, przeciez obiwązuje 'tajemnica' panieńskiego widać ona powinna zrobić łąćzony

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
hhahahah u mnie przystojniaka swiadek tez chce zabrac go na caly weekend, mamnadzieje ze nie zdarzy sie KAC VEGAS

a co świadkowej proponowalabym jej pomóc, dleikatnie,aleni ty, to tobie sie organizuje wieczór popros kogos jeszcze ktos jest bardziej zorganizowanyi śmieły (powiedz czego nie chcesz np: striptizer/przebranie w króliczku playboya,albo co chcialabys zeby sie znalzlo na liscie prezentow np: wibrator/erotyczna bielizna) niech we dwie cos przygotują a ty bedziesz miala niespodzianke

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość

Ja już kiedyś pisałam, że nie chce panieńskiego. Jestem po rozwodzie i może dlatego podchodzę to tej imprezy trochę inaczej. Moje pierwsze panieńskie było z takim bumem, zabawa itp. (oczywiście było to bez udziału Panów i w kulturalny sposób) A teraz marzy mi się wspólny wypad gdzieś na lody itp. z moimi babeczkami mamą, siostrą i moimi dwiema małymi siostrzenicami
same babeczki, to jest to

Cytat:

Moja sukienka:

aaaaaaaaaaaaaaaa BOSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
rozdaliśy 16 zzaproszen w weekend

pokłóciłam się z TŻ, nie odzywam sie do niego, bo w sobote chciałam jeszcze gdzieś jechać z zaproszeniem, była ok 19 a TŻ nie chciał, bo miał lenia no i się popstrykaliśmy, uraziło mnie to najbardziej jak powiedział żebym sie przypadkiem niezes**ła... bo mamy jeszcze podobno czas
a ja chce uwinąć się z zaproszeniami jak najszybciej, bo mam w czerwcu sesje..
'JESZCZE JEST CZAS' ta.... ostatnio tez to uslyszalam,wiec powiedzialam ze wlasciwie nie musimy sie hajtac teraz mamy jeszczeczas, mam dopeiro 26 lat i wsumie to nie jestem przekonana czy juz czas zebym zakladala obraczke
przytsojniak: ja wiem, ze juz czas!
ja: to zakladaj spodnie na dupe, portel i kluczyk w reke i jedziemy do ciotki, bo teraz jest czas zeby dac jej zaproszenie

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:37   #4166
Lg_ago
Zadomowienie

panna izabela ale buty Zabójczo piękne !!

Elrosa sto lat !
Żakiet jest piękny. To nowa kolekcja? Jaka jest jego długość? Cena? Może bym mu się przyglądnęła

misia80 !!!

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-05-19 o 12:46
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:41   #4167
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

'JESZCZE JEST CZAS' ta.... ostatnio tez to uslyszalam,wiec powiedzialam ze wlasciwie nie musimy sie hajtac teraz mamy jeszczeczas, mam dopeiro 26 lat i wsumie to nie jestem przekonana czy juz czas zebym zakladala obraczke
przytsojniak: ja wiem, ze juz czas!
ja: to zakladaj spodnie na dupe, portel i kluczyk w reke i jedziemy do ciotki, bo teraz jest czas zeby dac jej zaproszenie

u nas rozchulała się awantura i odbijanie pileczki i na tym stanęło ze ja jestem ta zła...

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:50   #4168
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Wow! No to super! Buty będą miały taką samą cenę czy liczą sobie extra za takie zamówienie?
taka sama cena jak normalnych

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:53   #4169
Elrosa
Zadomowienie

Dziękuję za życzenia

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Żakiet jest piękny. To nowa kolekcja? Jaka jest jego długość? Cena? Może bym mu się przyglądnęła
Wcześniej nie wpadł mi w oko, więc chyba nowy na mnie jest do bioder (mam gdzieś między 160 a 165 cm wzrostu, na kimś wyższym będzie oczywiście krótszy). Z tej samej tkaniny widziałam jeszcze dwa o innym kroju (ten mój jest mocno taliowany i najkrótszy z trójki), mierzyłam też dłuższy i niezapinany. Ogólnie było sporo jasnych żakietów do wyboru.

Koleżanka kupiła fajny żakiecik z rękawem 3/4 w Mohito, ale krój tamtego jest prosty (niewielkie zaszewki w talii) i pasuje do jej chłopięcej sylwetki, ja wyglądałam mocno kwadratowo.
Stary 2014-05-19, 12:55   #4170
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wow, czekamy na ich zdjecia! gratuluję, ze się udało połówkę załatwić!

Elrosa najlepsze życzenia Kochana!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości