Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 08:26   #4111
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie już jako żona! Dziękuję za życzenia i dobre słowa
Super, że wszystko się udało, czekamy na dalszą część relacji!
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja w swojej sukni kucałam, siadałam, skakałam (sprawdzałam czy biust mi nie wyskoczy) i nawet tańczyłam po salonie Szczyt wygody z niej nie będzie ale co tam, ma wyglądać
Dokładnie tę samą zasadę wyznaję- ma wyglądać

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy prosić u rodziny TŻ... Byliśmy pewni, że przyjdą, ale chyba niestety nie.
Przykra sytuacja
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jesu, czy tylko ja nie przewiduję kupowania nowych butów na zmianę?
Ja też nie przewiduję
Cytat:
Jeszcze napisała do mnie teraz dziewczyna czy wiem, że w moim hotelu jak biorę tort z zewnątrz to naliczają sobie... 100 zł za pokrojenie Ale luz, dowiem się wszystkiego we wtorek, nie będę się tym denerwowała, nie będę się tym do ☠☠☠☠y nędzy denerwowała

EDIT: Dziewczyny jak robię plan stołów i chcę napisać przy stole prezydialnym Młoda Para to tak właśnie napisać czy lepiej Państw Młodzi czy Para Młoda?? Głupie, ale co lepiej brzmi?
To oni przez całą noc ten tort kroją czy co?

Państwo Młodzi brzmi lepiej

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

A podali jakiś konkretny powód?
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką która bierze ślub w połowie czerwca i się śmiałyśmy z powodów odmów, u niej najlepszy to: brak sukienki

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

macie jakieś ciekawe pomysły na plener?
Mnie się marzy sesja w dwóch miejscach: TU i TU
Stary 2014-05-19, 08:33   #4112
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Namisek i Adziia13 kochane żenki, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo szczęścia, miłości i wyrozumiałości

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Zaraz będę Was nadrabiała bo od wczoraj trochę nadrukowałyście.
Ja wczoraj miałam ciężki wieczór, a dzisiaj noc...i dzień też mam ciężki bo...jak wracałam z Poznania z zajęć to już niedaleko mojej miejscowości zabiłam młodego jelenia (pewności czy to młody jeleń czy sarna nie mam). Jechałam wolniej niż zwykle bo tam często coś wyskakuje ale to mnie nie uchroniło...
Kochana, dobrze, że nic Ci się nie stało

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Ja też mam doświadczenia ze zwierzętami ale mniejszymi na szczęście. Ostatnio oprócz saren, bażantów, przepiórek i zajęcy samobójców to wszedł mi na szosę pod samochód ... bocian. Jeżdze przez wioski bardzo rano do pracy więc codziennie mam takie przeżycia.
Mi kiedyś bocian wystartował przed samochodem, gdybym nie zahamowała to zmiotłabym go szybą

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyszłam właśnie z naszego kościoła w którym odbył się dzisiaj slub. Mam mozliwość wypożyczyć za darmo na nasz slub dekoracje firmy która ubierała dzisiaj . Wygląda to tak:... Brac bo za darmo czy darować sobie? TEn łuk i tak odpada.
Według mnie odpuść sobie skoro sama chcesz robić dekoracje.

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Hej dziewcyzny!
Jak to z wami było? jak się zaczela tamilosc? po jakim czasie wiedzialyscie ze to TEN?
a jak Wy?
My się poznaliśmy na imprezie, której do końca nie pamiętam, bo świętowałam tego dnia urodziny sis i wygrany zakład. Miałam świetny humor, bawiłam się ze wszystkimi w tym z Tż. W pewnym momencie wyciągnął mnie na dwór i zaprosił na bal myśliwski Wziął też numer telefonu. Od następnego dnia non stop ze sobą pisaliśmy, spotkaliśmy się tydzień później w tym samym klubie gdzie się poznaliśmy. Po niecałych dwóch tygodniach znajomości zostaliśmy parą Swoje rodziny poznaliśmy bardzo szybko (ja jego rodziców na naszym trzecim spotkaniu ). Po miesiącu już nocowaliśmy u siebie, a po 5 m-cach zaręczyliśmy się
Na początku broniłam się przed uczuciem, bo nie chciałam żeby znów ktoś mnie skrzywdził ale nie potrafiłam oprzeć się urokowi Tż.

Cytat:
serio? panieńsko-kawalerski?
No ale co w tym dziwnego? My też zastanawialiśmy się nad takim rozwiązaniem

Misia masz jeszcze czas na znalezienie butów. Poszukaj w sklepach, które podpowiedziały Ci dziewczyny, może coś znajdziesz.

Enzunio, chcesz nas wszystkie doprowadzić do zawału?
Ogółem współczuje wymagających i marudnych gości.

Plener chcemy na skansenie i w pobliskim pałacu, gdzie jeszcze to nie wiem. Cały czas szukamy inspiracji, nasz znajomy- fotograf też.

Rozmawiałam z Tż o obrączkach- jak znajdziemy kogoś kto nam zrobi z odciskiem palca to chcemy takie, jak nie to zwykłe proste z fazowanymi brzegami. Tż stwierdził, że woli z odciskiem ale i tak nie ważne jakie będą, ważne, że ja mu ją założę
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:43   #4113
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Linaewen tzn chodzi mi o listy gości, puste by nie zostało, byłyby po prostu wymienione wszystkie osoby z tego stołu, czy lepiej tak?:
Jan Kowalski
Magdalena Kowalska
Jacek Nowak
Osoba Towarzysząca
Anna Wisniwska
Michal Wiśniewski
Natalia Jarosz
Osoba Towarzysząca

Bo na winietkach napisze ta osobę tow, tylko o ta tablice mi chodzi

Mojakaren, tak, juz się boje

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
To może Jan Nowak z osobą towarzysząca?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:47   #4114
enzunio
BAN stały

Nie mieści mi się

enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:50   #4115
Linaewen
Zakorzenienie

Może przed "z os. tow. " daj enter.
Bo chyba jednak bym się dziwnie poczuła gdybym przyszła jak taka osoba a by mnie nawet na liście nie uwzględniono...

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-05-19, 08:51   #4116
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a o w tym dziwnego ????

:
jak sama nazwa wskazuje są to oddzielne imprezy panieński i kawalerski
wesele jest razem, a wieczory oddzielne.
zawszemnie to śmieszy jak ktoś łąćzy panieński z kawalerskim, wtedy to już nie jest ani panieński ani kawalerski tylko zwykla biba przed weselem

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:53   #4117
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Bo chyba jednak bym się dziwnie poczuła gdybym przyszła jak taka osoba a by mnie nawet na liście nie uwzględniono...

Ooo czemu o tym nie pomyślałam dzięki , tak zrobię

Stary 2014-05-19, 08:54   #4118
Linaewen
Zakorzenienie

Ale oddzielne imprezy nie są obowiązkowe i jak ktoś chce wspólnie się bawić to z czym masz problem?

Stary 2014-05-19, 08:55   #4119
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

No tak, tylko trzeba rozróżnić, że to nie ze złej woli Enzunia takie osoby nie zostałyby uwzględnione, a z powodu gościa, który jeszcze sam nie wie z kim przyjdzie/nie chce mu się podać danych personalnych tej osoby.

Jak dla mnie nie ma tu idealnego rozwiązania, trzeba wybrać mniejsze zło... Spotkałam się jeszcze z wersją, że dwa razy piszemy to samo imię i nazwisko, ale to chyba najgorsza opcja.
Stary 2014-05-19, 08:59   #4120
S1lc1a
Raczkowanie

Byłam kiedyś na takiej wspólnej imprezie - było bardzo fajnie, było kilka elementów typowych dla wieczorów panieńskich i kawalerskich i kilka takich typowo imprezowych. Byłam też na panieńskim u koleżanki której narzeczony mieszkał na ulicy obok, robili imprezy oddzielne i koło północy panowie zaczęli do nas dzwonić, że się już nudzą trochę (bo siedzieli i pili chyba od 19-20) i żebyśmy przyszły - ale my bawiłyśmy się świetnie to nie poszłyśmy, dopiero jak koło 2 po nas przyszli to wtedy imprezy się połączyły - to było też bardzo fajne.
My robimy oddzielnie wieczory ale blisko siebie więc możliwe że też po jakimś czasie imprezy się połączą.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:08   #4121
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
No tak, tylko trzeba rozróżnić, że to nie ze złej woli Enzunia takie osoby nie zostałyby uwzględnione, a z powodu gościa, który jeszcze sam nie wie z kim przyjdzie/nie chce mu się podać danych personalnych tej osoby.

Jak dla mnie nie ma tu idealnego rozwiązania, trzeba wybrać mniejsze zło... Spotkałam się jeszcze z wersją, że dwa razy piszemy to samo imię i nazwisko, ale to chyba najgorsza opcja.
Wiem, wiem;-) tylko wedlug mnie w takiej sytuacji lepiej znaleźć się na liście jako towarzysz niż wcale

Stary 2014-05-19, 09:16   #4122
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:

A co powiecie na taką historię: moja dość bliska koleżanka, którą planuję zaprosić na wesele, jest bardzo tajemnicza w kwestii swojego związku. Z facetem jest zaręczona, ale bardzo mało o nim mówi i nikomu z naszych znajomych go nie przedstawiła. Ostatnio zapytałam ją o nazwisko jej mężczyzny, bo skoro są zaręczeni, to wypadałoby, żeby na zaproszeniu wpisać go z imienia i nazwiska, a nie jako "osobę towarzyszącą". Wyobraźcie sobie, że przez cały dzień się "zastanawiała", aż w końcu łaskawie wydusiła z siebie nazwisko lubego Zdenerwowało mnie takie dziecinne zachowanie i teraz już właściwie nie wiem: dawać zapro dla X z osobą towarzyszącą (w sumie nie znam go, więc mam gdzieś czy będzie mu z tego powodu przykro czy nie), czy wpisać go z imienia i nazwiska?
Stary 2014-05-19, 09:18   #4123
gornek
Zakorzenienie

Tez nie bardzo mam pomysl na sesje, wiem ze na bank będzie ba lonie natury :P nasz fotograf ma parę sprawdzonych miejsc, wiec cos sie pomyśli, zresztą sami pomyślimy co bysmy chcieli. Nie wychodze za dobrze na zdjęciach, wiec będzie ciężko

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:25   #4124
cude
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a co sądzicie o takich butach do sukni ?
Sma się nad nimi zastanawiam Są ładne. Może trafiłam na jakiś zły egzzemplarz, bo w jednym bucie bardzo czułam obcas i jakby się lekko podchwiewał. Jak nie znajdę nic fajnego z paskiem, to je wezmę

Elrosa, ronisz kartki na zamowienie?

rabbitka

Dotka90, ja też

Historia naszej znajomości:
MIałam isć na AGH, ale poszłam na akurat tę uczelnię, którą wybrał TŻ po powrocie z zagranicy (pod Warszawą, ja mieszkam w suwalskim, on giżyckim). Akademik, impreza zapoznawcza, przysiadł się. Rozmowa się kleiła Po miesiącu koleżanka uświadomiła mi, że on przychodzi do naszego segmentu dla mnie. Wtedy jakoś wszystko zrozumiałam, i motylki w brzuchu i pewne zachowania. Taka zielona byłam
Ale podczas nauki do matury, przyśnił mi się Może spotkalismy się już kiedyś
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:25   #4125
cashmere
Zakorzenienie

Dziewczyny z 24.05 5 dni do ślubu!!!!

Lecę zaraz na ostatnia przymiarkę sukni, dzisiaj ostatecznie krawcowa zobaczy ile ma mi zwęzić gorset, a w środę odbiór Wieczorem mamy spotkanie z zespołem. Ale to nabrało tempa!

Lecę, miłego dnia!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:41   #4126
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:

Lemon_Drop

To było niesamowite! Przyszliście i z daleka Was poznałam przed kościołem! mam nadzieję, że urządzimy jakieś spotkanko byłam strasznie wzruszona i miałam wrażenie, że znam Cię od zawsze! (co było dla mnie no po prostu nie do opisania bo nigdy tak nie miałam!)

ślub:
pogoda jak w kalejdoskopie! Było wszystko! Deszcz, burza, słońce! Na nasz ślub zaświeciło słońce, nie padało!
Proboszcz prowadził mszę, zna nas więc uroczystość była po prostu przecudowna! Żartował z nami, miałam ubaw po pachy wie, że ja dużo się śmieję. Przed nami szła dwójka małych dzieci, podawały nam obrączki Koleżanka zrobiła mi prezent i zaśpiewała dla mnie pare pieśni. Moja chrzestna uknuła spisek i również zaśpiewała i to na sam koniec moją ulubioną pieśń, że aż się popłakałam przy ołtarzu. Było cudownie . Bukiet robiłam sama o godzinie 8 rano! Zdobyłam z wielkim trudem piwonie w kolorze bordo i rano tż ścinał specjalnie dla mnie niezapominajki... było cudownie! Nie dochodzi do mnie, że to zdarzyło się naprawde!
Rzeczywiście musiało być cudownie Gratulacje jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Byłam kiedyś na takiej wspólnej imprezie - było bardzo fajnie, było kilka elementów typowych dla wieczorów panieńskich i kawalerskich i kilka takich typowo imprezowych. Byłam też na panieńskim u koleżanki której narzeczony mieszkał na ulicy obok, robili imprezy oddzielne i koło północy panowie zaczęli do nas dzwonić, że się już nudzą trochę (bo siedzieli i pili chyba od 19-20) i żebyśmy przyszły - ale my bawiłyśmy się świetnie to nie poszłyśmy, dopiero jak koło 2 po nas przyszli to wtedy imprezy się połączyły - to było też bardzo fajne.
My robimy oddzielnie wieczory ale blisko siebie więc możliwe że też po jakimś czasie imprezy się połączą.
My też zrobimy osobne ale myślę że istnieje szansa że imprezy się połączą

Cytat:
Hej dziewcyzny!
Jak to z wami było? jak się zaczela tamilosc? po jakim czasie wiedzialyscie ze to TEN?
Czytalam kiedys taki tomik sentecji i bylo napisane 'Miłość nigdy nie przychodzi po trochu' zgadzacie sie? czy u was bylo inaczej, długie rozmowy,długie spotkania i po miesiącach 'o kurde kocham go,zostanmy parą'?
Ja z TŻ poznałam się mając 14, 15 lat więc już 9 lat temu, był moją pierwszą prawdziwą miłością ale po niecałym roku rozstaliśmy się. przez 7 lat utrzymywaliśmy kontakt przez internet ale był to kontakt od czasu do czasu podczas rozłąki mieliśmy oczywiście inne dziewczyny i facetów ale zawsze jak działo się coś złego mój TŻ o tym wiedział :P po 7 latach od rozstania spotkaliśmy się ponownie przypadkiem oboje byliśmy wolni mi się skończyła sesja i nudziłam się z dala od domu i postanowiłam ni z tego ni z owego do niego wpaść na weekend na akademiki prawie od razu zostaliśmy parą może po 2 spotkaniach i od tego czasu- minęły już 2 lata jesteśmy parą najtrudniej było przekonać moicvh rodziców ponieważ baaardzo nie lubili mojego TŻ szczególnie mama ale to ona się przekonała jako pierwsza za to mój tata miał dystans aż do zaręczyn :P

Byliśmy wczoraj zaprosić jak wam pisałam niestety ciocia nie przyjdzie ma bardzo silną depresję ;( włosy jej wypadają i w ogóle bardzo źle się czuje ;(
Stary 2014-05-19, 09:43   #4127
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Ja też

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Mi nadal wstyd bo nie napisalam relacji, ale obiecałam ze będzie to będzie, zmobilizuje sie jakoś i napisze. Na dodatek w czerwcu bedę miala dopiero sesje ślubna, bo pogoda nie dopisała.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja mam 5mm a TŻ ma 6 mm
My jeszcze nie mamy

Cytat:
zawszemnie to śmieszy jak ktoś łąćzy panieński z kawalerskim, wtedy to już nie jest ani panieński ani kawalerski tylko zwykla biba przed weselem
Dla Ciebie może to być dziwne, ale nie musisz od razu wyśmiewać pomysłów innych.
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:44   #4128
enzunio
BAN stały

Nooo bo chodzi o to, że te dwie osoby nie zabierają ze sobą dziewczyny/narzeczonej/żony tylko JAKĄŚ koleżankę i jeszcze nawet nie wiedzą którą Stąd ta osoba towarzysząca

Oluska a zachowania koleżanki nie kumam, serio

Cashmere Jeszcze wy a potem my
Stary 2014-05-19, 09:53   #4129
Robusta
Wtajemniczenie

Witam w ten piękny słoneczny dzień

Życzę aby najbliższe PMki miały taką cudowną podogę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:54   #4130
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Oluska a zachowania koleżanki nie kumam, serio
Chyba nikt jej nie ogarnia
Stary 2014-05-19, 09:55   #4131
Blondi2989
Blond forever!

Hej

Gratuluję Adzi i Namisce nowego stanu cywilnego! Niech Wam się darzy naj naj najlepiej na świecie z mężami

U nas dziś miesiąc do ślubu!!!!!

Dziś jak TŻ wiózł mnie do pracy, powiedział mi tyle wspaniałych słów, że aż na samą myśl o tym znów mam łzy w oczach
Stary 2014-05-19, 10:00   #4132
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o takich sukienkach na poprawiny?
1
2
3
4
Jak dla mnie 2 i 3

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 24.05 5 dni do ślubu!!!!

Lecę zaraz na ostatnia przymiarkę sukni, dzisiaj ostatecznie krawcowa zobaczy ile ma mi zwęzić gorset, a w środę odbiór Wieczorem mamy spotkanie z zespołem. Ale to nabrało tempa!

Lecę, miłego dnia!
To już zaraz!

namisiek i adziia najlepsze życzenia na nowej drodze życia!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:01   #4133
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
A co powiecie na taką historię:
A to dopiero tajemnicza hrabianka, no nie mogę
Stary 2014-05-19, 10:05   #4134
Godzia_13
Raczkowanie

12 DDŚ aaaaaaaaaaaa zaczynam się stresować
w czwartek mam ostatnią przymiarkę i ostatnie poprawki a za tydzień w poniedziałek odbiór sukni
Stary 2014-05-19, 10:18   #4135
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
A to dopiero tajemnicza hrabianka, no nie mogę
I co mam w takiej sytuacji naskrobać na zaproszeniu? Eugenia i Wiesław czy Eugenia z osobą towarzyszącą?
Stary 2014-05-19, 10:25   #4136
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
12 ddś

Dziś mam depilacje u kosmetyczki

Dziewczyny chyba bez sensu jest pisać "osoba towarzysząca" na planie stołów co? A musi być bo 2 osoby nie wiedza z kim przyjdą do końca... Pominąć?

oj sama też będę się z tym użerać, głupio będzzie mi właśnie wpisać osoba tow, trzeba będzie coś kombinować

Adzia i namisek wszystkiego dobrego !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-19, 10:28   #4137
Lemon_Drop
Zadomowienie

Skoro podała ci nazwisko to ja wpisałabym go z nazwiska
Stary 2014-05-19, 10:28   #4138
anka1897
Wtajemniczenie

Miesiąc do ślubu a ja zostałam bez makijazystki
Więcej informacji w klubie.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:30   #4139
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

Lemon_Drop

To było niesamowite! Przyszliście i z daleka Was poznałam przed kościołem! mam nadzieję, że urządzimy jakieś spotkanko byłam strasznie wzruszona i miałam wrażenie, że znam Cię od zawsze! (co było dla mnie no po prostu nie do opisania bo nigdy tak nie miałam!)

ślub:
pogoda jak w kalejdoskopie! Było wszystko! Deszcz, burza, słońce! Na nasz ślub zaświeciło słońce, nie padało!
Proboszcz prowadził mszę, zna nas więc uroczystość była po prostu przecudowna! Żartował z nami, miałam ubaw po pachy wie, że ja dużo się śmieję. Przed nami szła dwójka małych dzieci, podawały nam obrączki Koleżanka zrobiła mi prezent i zaśpiewała dla mnie pare pieśni. Moja chrzestna uknuła spisek i również zaśpiewała i to na sam koniec moją ulubioną pieśń, że aż się popłakałam przy ołtarzu. Było cudownie . Bukiet robiłam sama o godzinie 8 rano! Zdobyłam z wielkim trudem piwonie w kolorze bordo i rano tż ścinał specjalnie dla mnie niezapominajki... było cudownie! Nie dochodzi do mnie, że to zdarzyło się naprawde!

Pięknie gratulacje

Cytat:
Dziewczyny, a co sądzicie o takich butach do sukni ?
Super są

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
To i ja pochwale sie swoim DIY

k
O ja Cię wszystko jest takie piękne

Cytat:
Nie widze w tym nic złego, my tez mielismy taki plan a jak wyjdzie to sie okaze w praniu, ale wątpie, zeby koledzy TŻta mu odpuścili kawalerski

Nasza historia jest dziwna bo w sumie chyba nigdy nie bylo motylów w brzuchu ale ja jestem zdania, ze one mi w zyciu nigdy nic dobrego nie przyniosły, więc specjalnie nad tym nie ubolewam
Poznalismy sie przez portal randkowy. Po kilku miesiacach pisania smsow i na gg spotkalismy sie w kinie, pozniej poszlismy na piwko. Rozmowa sie kleiła, ale nic poza tym. Pisalismy ze soba, ale nasze drugie spotkanie odbylo sie dopiero po miesiacu i to był wyjazd do Kołobrzegu na kilka dni. Pojechalismy jako znajomi, ja tylko miałam ochote na ale bardziej bez zobowiązań no i jak Tż twierdzi wykorzystałam Go po wakacjach normalnie sie spotykalismy, ale nie nazywałam go swoim chłopakiem kolezankom mówilam, ze to taki przyjaciel do łózka ale sie spotykalismy nadal. Dopiero po prawie 5miesiacach w Sylwestra stwierdzilismy, ze chyba ze sobą jestesmy a po 13 miesiacach i 13 dniach od naszego wyjazdu do Kołobrzegu uslyszałam dopiero "kocham" i wtedy ja też Mu to powiedziałam wiec u nas szło opornie dość Jego rodzine poznałam dopiero po ponad roku a liczymy ze, jestesmy razem od czasu Kolobrzegu bo w sumie od tego czasu bylismy nierozłączni

Cytat:
Skoro juz wiesz jak sie nazywa wypisałabym z imienia i nazwiska

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-19 o 10:31
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:54   #4140
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
My też na bramy mamy tę, co na stoły, wg mnie kupowanie na bramy taniej wódki to faux pas.

Nie rozumiem tego oszczędzania na bramach, ileż tych wódek na bramę pójdzie? 10? to oszczędność 20zł, jaki w tym sens?
Nie uważam, żeby Stock był drogi.

An, ja w mojej sukni nawet jeszcze nie siedziałam, a Ty mi mówisz o podnoszeniu rąk, kucaniu itd
A ja z kolei nie uważam, żeby to było faux pas Ale przecież każdy może mieć swoje zdanie, prawda? Ja nie zamierzam wydawać na bramki dużo kasy, zwłaszcza że żadni znajomi nam bramki nie zrobią, bo wszystkich zapraszamy, jeśli już w ogóle ktoś nam zrobi, to pijaczki ze wsi czy dalecy sąsiedzi lubiący wypić. I nawet nie zwrócą uwagi na to, jaką wódkę dostaną, poza tym nikt z nich nie będzie wiedział, co będzie na stole

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Pytałam co polecacie, bo ja nie piję wódki. A Pana Tadeusza czy Stocka na bramy bym nie brała. Sugeruję się jedynie ceną, bo będzie spora różnica, jak będziemy pewnie musieli karton rozdać
U mnie na dodatek robią po prostu pijaczki spod sklepu, zobaczą samochody, to od razu wyskakują na ulicę, by coś dostać Nieraz Para Młoda nawet nie wychodziła z samochodu, świadek flaszkę dawał i ustępowali
U nas w ogóle Młodzi nie wychodzą z samochodu, Młody tylko jak bracia Młodej robią bramkę u niej, to wychodzi i też tak mam, siądzie ktoś pod sklepem i wyskoczy...

Cytat:
Uuups... nawet w niej nie usiadłam

Mnie też szybko "walnęło" ze 3 razy może ze sobą rozmawialiśmy (przez gg) Później może dwa razy gdzieś na przerwach w liceum no i tak to się zaczęło Praktycznie od razu wiedziałam, że "mój ci on"

U nas czasami też się ta zdarza niestety...
Ja też w swojej się tylko przekręcałam i chodziłam....

My się z tż poznaliśmy w liceum, ja go znałam z widzenia i imienia, ja się jemu podobałam od początku liceum, ale poznaliśmy się przypadkiem na ognisku, zagadała do niego moja druhna, bo jej się spodobał 2 tygodnie później pokłóciliśmy się przez smsy, i postanowiliśmy się spotkać, żeby sprawę wyjaśnić, i zostaliśmy parą. Nie byliśmy w sobie zakochani, ja byłam w kimś innym, a on po prostu chciał sprawdzić, czy i kiedy go rzucę po roku zamieszkaliśmy razem, potem tż się oświadczył, i zamiast go rzucić, wychodzę za niego za mąż

Cytat:
[B]Witam Was wszystkie już jako żona! Dziękuję za życzenia i dobre słowa
Gratki i wszystkiego najlepszego !!!

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Co do kupowania alkoholu na bramy innego niż alkohol na sali... Moim zdaniem to przesada dawać na bramach inną wódkę. Przecież gdy robi się wesele to liczy się takie ilości flaszek wódki że nie zabraknie i nikt od tego nie zbiednieje. My mamy tylko wódkę Krupnik i ona pójdzie na bramy - a czuję że będzie ich sporo
I tu się też nie zgodzę - ja nie liczę dużo wódki na wesele, mam chyba najmniej na całym forum - 0,5l/parę. I żeby oszczędzić na wódkę, rezygnujemy z jednego dania na weselu

Cytat:
Nie tylko Ty

[QUOTE=enzunio;46515546]
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
gornek u mnie też sesja przesunięta ale mam nadzieje, że na bliższy czas niż na czerwiec chociaż w sumie to nic nie wiadomo

macie jakieś ciekawe pomysły na plener?
My chcemy na pewno na łonie natury z końmi, bo się z nimi wychowywałam a drugi bym chciała związany z tż, czyli coś z motoryzacją, ale nie wiem czy wyjdzie no i strasznie mi się podobają w jakichś ruinach, itp.

Cytat:
12 ddś

Dziś mam depilacje u kosmetyczki
Woskiem ? Daj znać jak było - ja chcę pierwszy raz na wosk pójść z tydzień- 1,5 przed ślubem, ale się strasznie boję, mam niski próg bólu...

Cytat:
Jak już znasz nazwisko, to pisz z nazwiskiem
Ja tam dałam swojej druhnie z os. towarzyszącą, mimo że poznałam jej faceta i wiem jak się nazywa. Może się to Wam nie podobać, może to i nie jest do końca kulturalne, ale ja z tego nie słynę, żebym się przejmowała kimś, kogo nie lubię, a do rodziny nie należy

Przyszły mi dzisiaj butki na poprawiny !!!
A zaproszenia rozdaliśmy 2 - babci mojej jako pierwszej, i bratu z jego dziewczyną, ucieszyli się wszyscy i przyjdą na pewno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0433[1].jpg (76,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0437[1].jpg (58,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0438[1].jpg (78,9 KB, 30 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości