|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak na nią spojrzałam od razu przyszła mi na myśl piosenka "Ładne oczy masz..." ![]() Śliczna dziewczynka! Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że córeczka już zapomniała o tej nieprzyjemnej przygodzie. Cytat:
A brzuszek miała twardy? Bo mi się wydaje, że mimo wszystko coś z brzuszkiem, ale oczywiście ciężko stwierdzić. Współczuję ciężkiej nocy Cytat:
Lepiej dmuchać na zimne. Za nami ciężki poranek. Małemu Bąbelkowi dokuczał brzuszek i ponad godzinę się męczyła. Przed chwilą zasnęła i mam nadzieję, że gdy wstanie po dolegliwościach pozostanie tylko wspomnienie. Śliczna pogoda się dziś zapowiada, więc pewnie dziś na wątku będzie cisza i marazm, bo wszystkie będą spacerować z maluchami do upadłego
|
|
#1743 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby się poprawiło Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam wczoraj cały dzień za domem, a wieczorem segregowałam ciuszki Majki bo rośnie jak na drożdżach ![]() Aaaaa i zapomniałam Majka kończy dzisiaj 3 miesiące Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-05-19 o 08:31 |
||||||||||
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia śliczna córka!
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Brawa dla Majki! Ja tez już segreguje ubrania, bo nosimy już 56. Z telefonu...
|
#1745 |
|
Moderator
|
Tiaaaa
|
|
|
|
#1746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
Cytat:
2. u nas tez. a poniewaz nachwalic sie jej nie moge jaka jest kochana to tez lepiej sie zamkne .Cytat:
to mi przypomina zeby trzasnac Niusi kapielowa sesje fot. ![]() Cytat:
Cytat:
dla Emilci i wirtualny masaz brzuszka od cioci.2. taki wlasnie mam plan na popoludnie bo przed niestety kursy . beda tez u nas dzieci brata wiec bede spacerowac z trojka .sto lat Majeczko!!
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 3 miesiące, ale to leci ![]() Fran też nosi już rozmiar 68, on ma już 64 cm i waży 5900 ![]() A tak w ogóle to się witam
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy
Moje dziecko z tej okazji postanowiło pokazać jak bardzo potrafi być marudna. Od rana zrzędzi jak najęta, nic jej nie pasuje jakaś masakra mam nadzieję, że to nie przez to że skończyła 3 miesiące i coś jej się przestawiło
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Karolcia- śluczna córcia
![]() Kate, Ela- gratulacje za 3 miesiące. Jak ten czas leci i jak bam się dzieciaki starzeją ![]() Agusia- u nas też częste wybudzenia na jedzenie, ale nie narzekam, no Mała momentalnie zasypia z powrotem. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- A, i u nas dalej spanie na całego. Noc od 19 do 8 rano z karmieniem i przewijaniem na śpiocha. Teraz po 2 godzinach sktyeności- poranna drzemka. Az sie zaczelam zastanawiac, czy to normalne ![]() Mariola- za 56.Em nosi teraz 62/68 i mam nadzieje, ze troche przystopuje, bo sporo ponad 6 kg wazy i czuje to szczególnie mój kręgosłup w nocy... ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- No i spieszę donieść, źe w De już lato. Zaraz doleci do pl
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje! ![]() sięgnęłam wczoraj po laktator, poza tym częściej przystawiam Przemka do tej chorej piersi i jest jakby ciut lepiej. rozmawiałam wczoraj z dziewczyną, która z ropniem wylądowała w szpitalu na drenażu. ona miała 40 stopni gorączki, bolesną pierś, którą ponoć intensywnie masowała (a podobno nie wolno tego robić), w efekcie ropa się rozlała i było pozamiatane. mówiła, że jak tylko jej ten dren założyli i ropa zeszła, momentalnie minęła gorączka, dreszcze i ból. ona też radziła często przystawiać, okładać kapustą, czyli standardowe działania. Ewa po 2 tygodniach chorowania poszła wreszcie do przedszkola. jak Przemo wstanie jedziemy do urzędu zmienić mu adres zameldowania, a potem do NFZ po kartę. korzystam z okazji, że małż jest w domu i możemy kilka spraw ogarnąć
|
|
|
|
|
#1751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zejdzie i to zastój faktycznie.Cytat:
![]() Cytat:
Daj dziewczynie czasami pomarudzić na pewno to nie na stałe Cytat:
ale na 56 to już lepsze ciuszki chyba są ![]() Jakoś nie umiem sobie wyobrazić jaki on był malutki jak sie urodził, skoro teraz jest taki malutki Na zdjeciach to nie to samo co na żywo.Cytat:
teraz musze wizaz nadrobić
|
|
#1752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wszystkim za komplementy
Cytat:
za lepsze samopoczucie na resztę dnia My już po jednym spacerze, bo moja mysz postanowiła wstać o 3.40 i nie spać wcale... Ale wykiwałam ją, na spacerze pobujałam w wózku i zasnęła w końcu pół godziny temu ![]() dla Majeczki! dla Marco! Cytat:
by laktator i przystawianie pomogły co do karty NFZ, powiedz mi, wyrabiają ją na miejscu? Cytat:
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanie nie do mnie, ale Ci moge odpowiedziec bo juz po załatwieniu karty jestem;p Na miejscu drukuja. Dla dziecka musisz miec zgłoszenie do ubezpieczenia i skrócony akt urodzenia do wglądu i swój dowód osobisty
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem zła W sobotę i wczoraj było już dość kiepsko i mała dostała więcej mm niż mojego mleka, bo średnio mi szło odciąganie, ale było mniej więcej ok 60 ml co 3 godziny, więc po 2 odciągnięciach akurat zbierała się porcja dla niej, ale dziś to już szczyt wszystkiego, po 4 godzinach mam 30 ml
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate- po twojej historii z bioderkami też się chyba wybiorę na dodatkowe konsultacje, chociaz wiem że u małej od urodzenia te bioderka nie były prawidłowe, ale może zamiast szyny wystarczy szerokopieluchowac by t skorygować.
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze nie wiem czy Majka nie jest chora :-( od rana płacze i marudzi duzo pije i ciaga nosem ale nie da sie nic wyciągnąć. No i jak nie płacze to śpi a gorączki nie ma. Poobserwuje ja jeszcze Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
Witamy ze spaceru
Ale goraco w Warszawie. W parku pelno placacych wozkow widze ze problematyczne wieczory i ranki byly u nas tez poranek pelen placzu i marudzenia. Dzis Antos konczy 4 tygodnie
|
|
#1759 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Antosia
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Antosia Też zaraz idę na dwór mam nadzieje że jak Maja sie obudzi to będzie miała lepszy humor Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam focha na moje dziecko
![]() Pogoda przecudowna, na spacer nie ma gdzie isc, bo u mnie dalej robia kanalizacje, nie ma chodnikow ani asfaltu. Chcialam isc do ogrodka chociaz posiedziec. Poszlam z mloda, wozek rozryczal sie po 10 min i tyle naszego wietrzenia teraz mala czarownica spi mi na klacie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() Chyba taki marudny dzien. Cytat:
co nfz to inny obyczaj ![]() Ja tylko moj dowod potrzebowalam Mialam ze soba akt urodzenia, ale Pani nie chciala i tylko zapytala o zgloszenie. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
hej dawno nie zagladałam ale miałam mase załatwien no i chrzciny mamy juz za soba
![]() u mnie ostatnio wieczne wiszenie na cycu, az mnie bola brodawki
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja juz wiem o co chodzi mojemu placzacemu wozkowi - po tygodniu chodzenia w chuscie po tarasie, odpoczelam i bylam gotowa na ryczacy wozek, ktory po 5 minutach spaceru tradycyjnie nastapil. Ale juz pod klatka, w cieniu zrobilam test - wyjelam z wozka = zadowolony sie patrzy, odlozylam = ryczy... i tak kilka razy. Odslonilam wiec calkowicie bude, oparcie podnioslam do gory i dziecko szczesliwe sobie ogladalo swiat Pol godziny tak chodzilam pod blokiem, ale potem sie blok znudzil i zrobil sie marudzacy wozek - co i tak jest sporym sukcesem ![]() Tylko caly problem polega na tym ze z tak odslonieta buda nie wyjde na slonce bo mu prosto w oczy bedzie swiecic - takze dluzsze tylko spacery w pochmurne dni wchodza w gre
|
||
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze to jakis postep A moze parasolka przeciwsloneczna do wozka? Zawsze mozna odpowiednio ustawic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Karolcia2401 ale oczy
![]() Cytat:
ja się zawsze bałam obcinac pazurkówCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może jej się powietrze nie podobałomuszę iść ze swoją marudą, może się uspokoi i da chwilę wytchnienia piersiom... ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- teQiba ale już wiesz o co mu chodzi |
||||
|
|
|
#1767 |
|
Moderator
|
No w sumie racja - nie mam parasolki, musze sie rozejrzec - moze faktycznie pomoze
Dzieki |
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
na zdjęciach wygląda na większegoja dzisiaj wyjełam kilka na 68 i odłożyłam 2 sztuki 56, które miałyśmy; te 68 są niektóre ogromne, a niektóre jedynie nieco większe niż 62; a i z zary ciuszki wyjełam na 74 bo tamta rozmiarówka jest bardzo dziwna - także Mariola, jak chcesz,żeby Marco nosił już większe rozmiary to polecam zare ![]() u nas to musi być skok rozwojowy, pierwszą herbatę wypiłam dzisiaj o 13, mała cały ranek marudziła, nic jej nie odpowiadało, teraz zasneła i śpi w wózku na tarasie Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-05-19 o 13:45 |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie w domu o wiele chlodniej niz w ogrodku ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1770 |
|
Moderator
|
![]() Dodalam haslo przewodnie na 1 stronie - takze oficjalnie lepiej nie chwalcie dzieci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Na to malz- jak to co? Spac
żeby się poprawiło
. Mój TŻ jutro wyjeżdża...też na 3 dni i zostajemy sami 
dla Emilci i wirtualny masaz brzuszka od cioci.

za 3 miesiące, ale to leci 

żonka swojego męża