Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 13:05   #4171
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Lemon_Drop dzięki chociaż to dopiero początek niestety widujemy sie z TŻ przeważnie w weekendy dlatego chcemy jak najwięcej ich rozdać i tak w jednym dniu wypada że 3 chałpy odwiedzamy sama zobaczysz jak ruszycie to już poleci

Anesthesia buciki faktycznie ale te Twoje też są piękne i idealne do Twojej sukni

Dotka90 przepiękna suknia jak masz awersję do białego bierz ecru - a dlaczego TŻ nie może mieć koszuli ecru a może ivory??? Moja koleżanka miała suknie ecru , pan młody łamaną biel (ivory) i ładnie to wyglądało

karolinuuusia faceci zawsze mają czas na wszystko więc głowa do góry i więcej cierpliwości

activelifestyle super pomysł z tym zamkiem w Mosznie
My przed sesją ślubną mamy narzeczeńską i myśleliśmy o Ogrodzie Botanicznym bo jest tam pięknie ale kasuja 100 zł za fotki i się zastanawiamy
Dzięki kolano jeszcze całe ale nadal napuchnięte jak do jutra nie zejdzie czeka mnie kolejna wizyta u lekarza ;(
Co do obrączek to my mamy coś takiego:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1859
(pod koniec maja jak odbierzemy to wrzucę real foto)
Musicie dopytać bo Pani Nam tłumaczyła że są modele których nie można zrobić cieńszych przy łączonym złocie ale może to i dobrze bo ja mam długie palce i ta 5 mm ładnie wyglądała a co najważniejsze nie wygląda na grubaśną
Stary 2014-05-19, 13:07   #4172
Lg_ago
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Elrosa dzięki !! Wrzucisz mi jeszcze do niego link ze strony h&m?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:10   #4173
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Boooskie buty, mam skrajną słabość do lakierowanych czerwonych szpilek
Dziękuję Przeszkadza mi w lakierowanych tylko to, że wystarczy dotknąć lewym butem prawego i odwrotnie i już się rysują...

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Iza, bolerko nawet jakby się zsuwało, to nie problem, bo ono ma być tylko na sam ślub do USC, potem bym je zdjęła
Potrzebuję tylko coś 'w razie wu', jakby było zimno
Jakby było zimno, to bym w takim zmarzła, ale ja jestem straszny zmarźluch W każdym razie bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
rozdaliśy 16 zzaproszen w weekend

pokłóciłam się z TŻ, nie odzywam sie do niego, bo w sobote chciałam jeszcze gdzieś jechać z zaproszeniem, była ok 19 a TŻ nie chciał, bo miał lenia no i się popstrykaliśmy, uraziło mnie to najbardziej jak powiedział żebym sie przypadkiem niezes**ła... bo mamy jeszcze podobno czas
a ja chce uwinąć się z zaproszeniami jak najszybciej, bo mam w czerwcu sesje..
też bym się wkurzyła na Twoim miejscu, ale faceci chyba tak mają, że na wszystko jest czas...

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
panna izabela ale buty Zabójczo piękne !!
Dzięki póki co są wygodne i nie czuję ich 'wysokości' :P

Mam pytanko: zamawiałybyście sukienkę, gdyby była za luźna (w biuście i talii) jakieś 2-4 cm ? strasznie mnie kusi moja poprawinowa sukienka i nic nie mogę znaleźć stacjonarnie, żeby mi się tak podobało, ale rozmiaru 34 nie mogę się doprosić i najmniejszy jest 36...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:17   #4174
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
taka sama cena jak normalnych
Świetna wiadomość mam nadzieję że będziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Lemon_Drop dzięki chociaż to dopiero początek niestety widujemy sie z TŻ przeważnie w weekendy dlatego chcemy jak najwięcej ich rozdać i tak w jednym dniu wypada że 3 chałpy odwiedzamy sama zobaczysz jak ruszycie to już poleci
Mamy 2 zaproszenia, które chciałabym rozdać jak najszybciej, to rodzina TŻ która nie wie o weselu. Może w nast. weekend się uda, pogadam z TŻ resztę mamy raczej blisko i nie powinno być większych problemów..
Stary 2014-05-19, 13:25   #4175
docik10
Zakorzenienie

Ja z tż też się widujemy raczej weekendy, do ślubu zostało 3m-ce i 11 dni a my mamy tylko 2 zaproszenia rozdane Rodzice i moja siostra Musimy podgonić
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:30   #4176
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja z tż też się widujemy raczej weekendy, do ślubu zostało 3m-ce i 11 dni a my mamy tylko 2 zaproszenia rozdane Rodzice i moja siostra Musimy podgonić
My rozdaliśmy 2 zaproszenia z 87
Stary 2014-05-19, 13:33   #4177
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Jakby było zimno, to bym w takim zmarzła, ale ja jestem straszny zmarźluch W każdym razie bardzo ładne

\
Mam pytanko: zamawiałybyście sukienkę, gdyby była za luźna (w biuście i talii) jakieś 2-4 cm ? strasznie mnie kusi moja poprawinowa sukienka i nic nie mogę znaleźć stacjonarnie, żeby mi się tak podobało, ale rozmiaru 34 nie mogę się doprosić i najmniejszy jest 36...
oj tez jestemmega zmarźluchem

nie wiem, jeżeli widac by bylo ze za bardzo odsatje... to nie, wolalabym znalezc dopasowana do mnie. w koncu to poprawiny,kazdy edzie patrzyl na ciebie raz jeszcze
a przypomnialy mi sie zasady z kartki ze studiów

zakupów nauczyła mnie Marilyn Monroe i moja mama:
1.jesli cos nie lezy na tobie dobrze w sklepie, poza nim tez nie bedzie.
2. przez internet zamawiaj ubrania tylko wtedy kiedy spodobana rzecz śni ci sie po noacach- lepiej zgrzeszyć i żałować, niz byc czystą i nie móc wypędzić z głowy myśli
3. nie schudniesz/nie przytyjesz w ciągu tej godziny spędzonej w galerii/sklepie
4. obcisłe ubrania tylko wtedy gdy jest płaski brzuch i bez 'boczków'
5. staraj się kupować ubrania,w głowie układając do czego je założysz ze swojej garderoby,ale.. tylko się staraj
6. butów nigdy za wiele
7. torebek nigdy za wiele
8. strój oficjalny to strój oficjalny (żadnych neonowych kolorów,obcas musi być)
9. zachowaj spokój! gdy brakuje twojego rozmiaru,widać ta rzecz nie jest ciebie warta
10.kochaj siebie, to ubrania mają pasowac do ciebie, NIE ty do ubrań

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:41   #4178
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
My rozdaliśmy 2 zaproszenia z 87
No to my mamy mniej zaproszeń bo z 30 parę

Mam głupie pytanie ale wolę tu się wstydu najeść niż w świecie alkoholi Dla świadkowej mojej chce kupić wino w podziękowaniu a, że pije ona tylko słodkie myślałam o czerwonym Mogen David. Weselicho za 3m-ce mogę je już kupić Niby wino im starsze tym lepsze ale nie wiem czy takiej klasy wino też się w to łapie.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:43   #4179
Robusta
Wtajemniczenie

ja ostatnio zamawiałam sukienkę, która miała się lekko naciągnąć żeby była na mnie dobra i jak wziełam ją do ręki to się przeraziłam że będę musiała zwracać bo miała być lekko elastyczna a nie była
a jak przymeirzyłam okzało się, że jest za luźna i mi lekko opada (bez ramiączek) więc nie wiem czy schudłam (bo się nie mierzyłam dawno, aż tak dokalnie) czy teraz tak posują sukienki a wysyłają co innego :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:44   #4180
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
oj tez jestemmega zmarźluchem

nie wiem, jeżeli widac by bylo ze za bardzo odsatje... to nie, wolalabym znalezc dopasowana do mnie. w koncu to poprawiny,kazdy edzie patrzyl na ciebie raz jeszcze
a przypomnialy mi sie zasady z kartki ze studiów

zakupów nauczyła mnie Marilyn Monroe i moja mama:
1.jesli cos nie lezy na tobie dobrze w sklepie, poza nim tez nie bedzie.
2. przez internet zamawiaj ubrania tylko wtedy kiedy spodobana rzecz śni ci sie po noacach- lepiej zgrzeszyć i żałować, niz byc czystą i nie móc wypędzić z głowy myśli
3. nie schudniesz/nie przytyjesz w ciągu tej godziny spędzonej w galerii/sklepie
4. obcisłe ubrania tylko wtedy gdy jest płaski brzuch i bez 'boczków'
5. staraj się kupować ubrania,w głowie układając do czego je założysz ze swojej garderoby,ale.. tylko się staraj
6. butów nigdy za wiele
7. torebek nigdy za wiele
8. strój oficjalny to strój oficjalny (żadnych neonowych kolorów,obcas musi być)
9. zachowaj spokój! gdy brakuje twojego rozmiaru,widać ta rzecz nie jest ciebie warta
10.kochaj siebie, to ubrania mają pasowac do ciebie, NIE ty do ubrań

Nie wiem, czy odstaje, bo nie przymierzałam jej, nie jest do kupienia stacjonarnie.
O tę mi chodzi:
http://sukienkowo.com/nowosci/dziewc...talia-ekri/298

Nie mam pomysłu na to, w co się na te poprawiny ubrać, chciałabym koniecznie rozkloszowaną, najlepiej z koła właśnie. Ale stacjonarnie mam z tym spory problem, a 130 zł to max na poprawinową sukienkę...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-05-19, 13:47   #4181
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
activelifestyle super pomysł z tym zamkiem w Mosznie
My przed sesją ślubną mamy narzeczeńską i myśleliśmy o Ogrodzie Botanicznym bo jest tam pięknie ale kasuja 100 zł za fotki i się zastanawiamy
Dzięki kolano jeszcze całe ale nadal napuchnięte jak do jutra nie zejdzie czeka mnie kolejna wizyta u lekarza ;(
Co do obrączek to my mamy coś takiego:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1859
(pod koniec maja jak odbierzemy to wrzucę real foto)
Musicie dopytać bo Pani Nam tłumaczyła że są modele których nie można zrobić cieńszych przy łączonym złocie ale może to i dobrze bo ja mam długie palce i ta 5 mm ładnie wyglądała a co najważniejsze nie wygląda na grubaśną
My będziemy musieli zapłacić 50 zł Chyba, że chcemy w komnatach to dodatkowo 200 zł, ale jeszcze się tak dokładnie nie zastanawialiśmy. Myślę jednak, że jestem skora zaplacić taką kwotę, bo w końcu na taką sesję wybieram się raz w życiu i będzie to dla mnie niezapomniana pamiątka
Obrączki chcieliśmy mniej więcej takie:

Chcemy, aby dominowało żółte złoto, a białe było tylko dodatkiem. Popytamy u jubilera i miejmy nadzieję, że można zrobić cieńszą, bo 5 mm jest dla mnie trochę jednak za szeroka Wasze obrączki bardzo ładne TŻ myślała nad podobnymi, ale właśnie mniej białego złota, a więcej żółtego A macie z Apartu, czy gdzieś u mniejszego jubilera?
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:58   #4182
Lemon_Drop
Zadomowienie

Panna Izabela ja bym nie zamawiała, bo oprócz tego że będzie za szeroka pod pachami, to moze okazać się, że w ramionach też jest za szeroka i w tym miejscu przeróbka nie będzie już taka prosta.
Zobacz, może któraś z tych wpadnie ci w oko:
http://allegro.pl/obledna-sukienka-r...241405400.html

http://allegro.pl/nowosc-cudna-sukie...237936453.html

http://allegro.pl/rozkloszowana-suki...222690474.html
Stary 2014-05-19, 14:03   #4183
Dotka90
Zakorzenienie

Misia, no widzisz, nie trzeba było się spinać

Oluska, dziękuję

iliy - dziękuję
Z tą koszulą ecru, to ponoć dla faceta najlepiej jak ma śnieżną biel, bo wtedy wygląda najkorzystniej
No i jest problem, bo z jednej strony nie lubię połączenia sukni ecru, a koszuli śnieżnobiałej, a z drugiej strony to jednak PM jest odrębną jednostką ode mnie i nie musi mieć wszysktiego idealnie dopasowanego do mnie.

Co do ivory, to byłby kompromis, bo ivory nie jest tak ciemne jak ecru, dlatego jakbum ja miała suknię ivory i on koszulę ivory, to byłby jakiś kompromis

PannaIzabela, no ja nie przewiduję żeby we wrześniu było 0 stopni. Jakbym miała kupować coś, w czym na pewno nie zmarznę, to musiałabym futro zamowić, bo 'co jak będzie zimno'. Poza tym w dniu ślubu są takie emocje, że nie wydaje mi się, żeby było mi aż tak zimno

Co do sukienki, zalezy jaki ma krój. Poza tym 2cm to równie dobrze może być bląd pomiaru.

Lemon, Ty się tak nie spiesz z tymi zaproszeniami, bo ja tydzień przed Tobą, a mam 1 rozdane

Docik, 3 m-czne wino będzie okej, spokojnie
Zawsze możesz w sklepie zapytać
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:03   #4184
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Panna Izabela ja bym nie zamawiała, bo oprócz tego że będzie za szeroka pod pachami, to moze okazać się, że w ramionach też jest za szeroka i w tym miejscu przeróbka nie będzie już taka prosta.
Zobacz, może któraś z tych wpadnie ci w oko:
http://allegro.pl/obledna-sukienka-r...241405400.html

http://allegro.pl/nowosc-cudna-sukie...237936453.html

http://allegro.pl/rozkloszowana-suki...222690474.html
Dzięki
Jedynie ta http://allegro.pl/nowosc-cudna-sukie...237936453.html
byłaby dobra rozmiarowo.. (aczkolwiek biust 80-85 dosyć duża rozbieżność) i jest śliczna, tylko po co ten tiul

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-05-19, 14:05   #4185
misia880
Zakorzenienie

activelifestyle bardzo ładne obrączki nad takimi samymi myśleliśmy ale w końcu zamówiliśmy całkiem inne
ale te nadal mi sie podobaja!

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:07   #4186
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
PannaIzabela, no ja nie przewiduję żeby we wrześniu było 0 stopni. Jakbym miała kupować coś, w czym na pewno nie zmarznę, to musiałabym futro zamowić, bo 'co jak będzie zimno'. Poza tym w dniu ślubu są takie emocje, że nie wydaje mi się, żeby było mi aż tak zimno

Co do sukienki, zalezy jaki ma krój. Poza tym 2cm to równie dobrze może być bląd pomiaru.
Spoko, spoko ja patrzę trochę inaczej, bo ja ze stresu często mam gęsią skórkę i marznę, więc muszę mieć mimo ślubu w sierpniu coś z rękawkiem, ale to tylko ja

sukienka ma taki krój jak na zdjęciu, które wstawiłam...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-05-19, 14:15   #4187
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dziewczyny, lekki spam - wybaczcie, ale polecam obejrzeć!

http://www.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:16   #4188
Dotka90
Zakorzenienie

A widzę fote. Ciężko powiedzieć. Zawsze możesz zamówić i jak coś, to odesłać.

Chociaż ja szukałabym dalej, bo uważam,że teraz jest taki wybór, czy to w sieciówkach, czy malych sklepach, czy w necie, ze na pewno się coś znajdzie.
Stary 2014-05-19, 14:24   #4189
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
My będziemy musieli zapłacić 50 zł Chyba, że chcemy w komnatach to dodatkowo 200 zł, ale jeszcze się tak dokładnie nie zastanawialiśmy. Myślę jednak, że jestem skora zaplacić taką kwotę, bo w końcu na taką sesję wybieram się raz w życiu i będzie to dla mnie niezapomniana pamiątka
Obrączki chcieliśmy mniej więcej takie:

Chcemy, aby dominowało żółte złoto, a białe było tylko dodatkiem. Popytamy u jubilera i miejmy nadzieję, że można zrobić cieńszą, bo 5 mm jest dla mnie trochę jednak za szeroka Wasze obrączki bardzo ładne TŻ myślała nad podobnymi, ale właśnie mniej białego złota, a więcej żółtego A macie z Apartu, czy gdzieś u mniejszego jubilera?
50 zł to jeszcze spoko bo w takim miejscu na pewno warto i będziecie mieć piękne zdjęcia
My jeszcze nie mamy pomysłu na sesję ślubną ten ogórd botaniczny to tak Nam wpadł na szybko na sesję narzeczeńską ale najpierw obczaimy jak tam jest i zobaczymy czy to miejsce w ogóle będzie wchodziło w grę
Obrączki wow Patrzyliśmy na podobne ale tyle było tych modeli że w ostateczności TŻ zadecydował i wybrał te co wybrał chociaż mnie podobały się jeszcze troszkę inne ale kompromis musiał być i w tym przypadku akurat ustąpiłam
Nasze są zamawiane u miejscowego jubilera i te co Wy wybraliście myślę że spokojnie będą mogły być 4 mm bardzo dobry wybór

Dotka90 kurcze to faktycznie jest zagryska szkoda że nie szyją w ivory ... chociaż jesteś tego pewna??? Bo z tego co widziałam to są salony co piszą w formularzu ecru a tak naprawdę jest to właśnie kolor ivory... może musisz dopytać jak to jest bo czasem zgłupieć można
W moim przypadku akurat suknia i koszula ivory i nawet dobrze bo w śnieżnobiałej bieli to ja mojego TŻ nie widzę po prostu zdecydowanie lepiej mu w cieplejszym odcieniu
Stary 2014-05-19, 14:25   #4190
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
A widzę fote. Ciężko powiedzieć. Zawsze możesz zamówić i jak coś, to odesłać.

Chociaż ja szukałabym dalej, bo uważam,że teraz jest taki wybór, czy to w sieciówkach, czy malych sklepach, czy w necie, ze na pewno się coś znajdzie.
Ja tego wyboru nie widzę ale chyba faktycznie jeszcze poczekam. W końcu zamówić powinnam jeszcze zdążyć dzięki

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, lekki spam - wybaczcie, ale polecam obejrzeć!

http://www.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY
Świetny!

Chyba mam MUA... Ale jak to ja, nie jestem zdecydowana. Tyle, że to już koniec opcji w moim regionie i będę się musiała na którąś zdecydować. Opcja nr 1 - dziewczyna, do której się już zapisałam, która robi make up w domu (i to je ogromny plus), z tym, że nie używa jakichś profesjonalnych kosmetyków (podkład Rimmel na ślub nie wydaje mi się dobrym pomysłem...).
Opcja nr 2 - dziewczyna, która używa kosmetyków z górnej półki tzw., no i zajmuje się tym zawodowo. Ma też dobrą opinię wśród ludu. Jedyny minus, jak dla mnie duży, to taki, że nie dojeżdża do klientki. Co prawda fryzjera mam w tym samym mieście, więc mogłabym po prostu po fryzjerze wybrać się na make up, ale nie będę wtedy miała zdjęć z robienia makijażu.... Mimo to chyba ją wybiorę, chociaż ostatecznie zdecyduję po próbnych

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-05-19, 14:25   #4191
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
No to my mamy mniej zaproszeń bo z 30 parę

Mam głupie pytanie ale wolę tu się wstydu najeść niż w świecie alkoholi Dla świadkowej mojej chce kupić wino w podziękowaniu a, że pije ona tylko słodkie myślałam o czerwonym Mogen David. Weselicho za 3m-ce mogę je już kupić Niby wino im starsze tym lepsze ale nie wiem czy takiej klasy wino też się w to łapie.
Ja Ci moge polecic pyszne słodkie winko moje ukochane sliwkowe japońskie (nie pamiętam nazwy, ale w sklepach wiedzą o jakie chodzi), oryginalne dostępne w dobrych sklepach z winami, cena okolo 70zł, ale jest pyszne
Podrobe równiez dobrą można kupic w Carrefourze za 25zł

Ja te oryginalne kupowałam dwa razy na ślub i Mlodzi byli nim zachwyceni

Elrosa 100lat

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:34   #4192
Dotka90
Zakorzenienie

iliy, nie szyją, rozmawiałam o tym, jak kupowałam sukienkę
Pani mi pokazała, jak będzie wyglądać moja sukienka i to był zdecydowanie ecru.
Stary 2014-05-19, 14:41   #4193
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
activelifestyle bardzo ładne obrączki nad takimi samymi myśleliśmy ale w końcu zamówiliśmy całkiem inne
ale te nadal mi sie podobaja!

to taki kompromis - ja chciałam klasyczne, a TŻ chciał wymyślne, więc stanęło na takich ale jeszcze nie zamówiliśmy

Cytat:
50 zł to jeszcze spoko bo w takim miejscu na pewno warto i będziecie mieć piękne zdjęcia
My jeszcze nie mamy pomysłu na sesję ślubną ten ogórd botaniczny to tak Nam wpadł na szybko na sesję narzeczeńską ale najpierw obczaimy jak tam jest i zobaczymy czy to miejsce w ogóle będzie wchodziło w grę
Obrączki wow Patrzyliśmy na podobne ale tyle było tych modeli że w ostateczności TŻ zadecydował i wybrał te co wybrał chociaż mnie podobały się jeszcze troszkę inne ale kompromis musiał być i w tym przypadku akurat ustąpiłam
Nasze są zamawiane u miejscowego jubilera i te co Wy wybraliście myślę że spokojnie będą mogły być 4 mm bardzo dobry wybór

Myślę, że ogród botaniczny jest jak najbardziej ok Wbrew pozorom przy kosztach jakie niesie ze sobą wesele 100 zł to nie tak dużo Ale jasne, najpierw warto zobaczyć co i jak. U nas o obrączkach też bardziej decyduje TŻ, bo jak pisałam wcześniej ja chciałam klasyczne, TZ bardziej by kombinował , więc trzeba iść na kompromis. Poza tym uparł się, że to on płaci, więc bierzemy też jego zdanie pod uwagę
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:57   #4194
monidot
Zadomowienie

bardorja piękne te sukienki, ale strasznieee drogie. Bardzo ciekawe punkty odnośnie zakupów

Elrosa piekne te karki z podziękowaniem dla rodziców, a i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

rabbitka piękne te karty na stół

Dotka90
piękne to bolerko i cudowną masz sukienkę
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 15:20   #4195
cornflower_girl
Zakorzenienie

Melduję się po weekendzie - dużo się działo. Zaczęliśmy chodzić na kurs pierwszego tańca i jesteśmy zadowoleni. TZ-towi układ bardzo się podoba, jest kameralnie (tylko 3 pary), więc instruktorka ma czas, żeby nas poprawiać. A że ponoć grupa jest pojętna, to wprowadza nam jakieś elementy ekstra. Mam podeptane paluchy, zaliczyłam upadek tyłkiem na podłogę (ach te podnoszenia), ale się z tego śmieję

I tak, będziemy tańczyć walc angielski. I tu lipa, bo więcej piosenek, jakie nam się podobają, jest do walca wiedeńskiego (ja niedoedukowana w tych kwestiach zasugerowałam się jakimś filmikiem z youtube, że do walca Szostakowicza tanczy się walca angielskiego - a tu lipa, bo to wiedeński).

Szukamy piosenek. I tak, nieocenionym źródłem jest wrzuta i katalogi piosenek do tańca towarzyskiego oraz nagrania z tańca z gwiazdami (mają wyraźny rytm i dobrą długośc na pokaz).

aniuska Dobrze, że jesteś cała i zdrowa

Świetny garniak

monidot To weź te buciki Ja tam mam z tanecznymi butami (wiem, kosztowne hobby), ale ilekroć kombinuję z tańszymi, to ich nieużywam - albo niewygodne, albo niestabilne i ich nie używam :P

Paula Bardzo ładny komplet

Panna Izabela Pierwszy wygląda najładniej.

karolinuuusia My mamy różne szerokości (4 i 5 mm), normalna sprawa. Obrączka musi być dobrana pod konkretne palce, a to normalne że co innego pasuje Tobie i TZ-towi.

mala_czarna Świetny prezent Ale wypoczęta będziesz

ewaden Straszne, że to się rozbija o takie szczegóły, wg mnie dowody są mocne. Więc nie mam pojęcia, co jets problematyczne do tych orzeczeń. A ceremonia też brzmi fajnie Niemniej jednak mocno trzymam kciuki, żeby się udało, tak jak sobie zaplanowaliście

mojakaren Miło czytać, że udało się Wam świętowanie
Jak to grube paluchy? Nie wierzę :P

ijaa Ale szybko Wam się foograf wyrobił - mam nadzieję, że będziecie zadowoleni

lusija Piekny bukiet A porady na stronach ślubnych bywają ciekawe, aczkolwiek uprzedzam się do takich, gdzie doradzają dodatki poza finansowym zasięgiem panny młodej lub niedostępne w PL. Lovemydress wydaje się odcinać od tego schematu

Buczorek Piękne buciki

mimi Raczej odpuścić. O ile stojaki na kule kwiatowe mogą wyglądać fajnie (tutaj dodać własne kompozycje), o tyle brama w kościołach dla mnie to przesyt...

Lemon Dziekuję za relację

Lin Faktycznie hit

enzunio Jak załatwić? Sfinansować ? Chyba się komuś w poprzewracało.
Koszyczki cudne

kiss Dziwna pani kucharka - przecież roznosić będzie kto inny

alloffkowa Piekne mieszkanko

An Myślę, że nikt by Ci tak nie napisał - bo imho masz wszystko ładnie dobrane

Co do sesji - będziecie Wy - szczęśliwa, piękna para - dobyr fotograf i sesja na pewno nie będzie sztampowa.

pysia Każda para może mieć gorszy czas, powiedz TZ-owi, jak się czujesz i jak on mógłby Cię wesprzeć. Im czasami trzeba wyłożyć kawę na ławę. A za kicię mocno trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Jak Wam się podoba fryzura młodej?

http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...minika-i-kamil
jeden bok dopracowany, drugi - włosy wyglądają na zniszczone. Aż dziwne, że dziewczyna nie dopilnowała fryzjerki.

Namiske Cieszę się, że wszystko tak pięknie się ułozyło. Dużo szczęścia dla Was

activelifestyle Bardzo mi przykro

Elrosa Ale cudne Bardzo mi się podobają, rodzice na pewno będą wzruszeni

Świetny żakiet.
I wszystkiego najpiękniejszego w dniu urodzin

zły jeż Już niedługo będzie wrzesień i będziesz miała go na codzień ( i conoc ) )

rabbitka Zdolniacha z Ciebie - fajnie wyszło

Co do sesji plenerowej, to bardzo urzekają mnie sesje na łonie natury - moje dwie ulubione plenerwówki tutaj i tutaj (ta z Bieszczad)

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
jak sama nazwa wskazuje są to oddzielne imprezy panieński i kawalerski
wesele jest razem, a wieczory oddzielne.
zawszemnie to śmieszy jak ktoś łąćzy panieński z kawalerskim, wtedy to już nie jest ani panieński ani kawalerski tylko zwykla biba przed weselem
Dla mnie nic śmiesznego - ile osób, tyle wizji na symboliczne pożegnanie ze stanem kawalerskim/ panieńskim. Nie każdemu musi podobać się przebieg typowego panieńskiego lub kawalerskiego. Sama się zastanawiam nad takim rozwiązaniem (albo całość wspólna albo część).

oluska Wpisz go z imienia i nazwiska. Może mu być przykro przez takie buractwo narzeczonej jeśli zostanie os. tow.

anka Przykro mi z powodu makijażystki

Dotka Świetne to bolerko - będzie pasować do Ciebie

iliy Piękne obrączki. 5mm to zgrabna szerokość, zwłaszcza jak masz drobne palce.

activelifetyle Świetne obrączki

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 15:23   #4196
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
OGARNAL MNIE DZIKI SZAŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPISALI MI Z LA BODY, ŻE MOGA MI ZROBIĆ POŁÓWKE ROZMIARU TJ 36.5
No widzisz! Nie trzeba było się tyle stresować, super
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziękuję Przeszkadza mi w lakierowanych tylko to, że wystarczy dotknąć lewym butem prawego i odwrotnie i już się rysują...

(...)

(...)

W kwestii butów to to faktycznie jest ból, mam nadzieję, że moje nie będą się tak strasznie rysować

Co do marznięcia w dniu ślubu - dla wyglądu wszystko, choćby była anomalia pogodowa to w dniu ślubu ubieram tylko koronkową bluzeczkę i wsio Zawsze sobie przypominam zimowy ślub Phoebe w Friendsach, jak śnieg wokół a ona szła w samej sukni

Co do sukienki - zamówiłabym i zaniosła do krawcowej "Moja" krawcowa za taką poprawkę bierze 15zł

Cytat:
iliy, nie szyją, rozmawiałam o tym, jak kupowałam sukienkę
Pani mi pokazała, jak będzie wyglądać moja sukienka i to był zdecydowanie ecru.
A jak do Twojej karnacji, mierzyłaś biel i ecru? Bo nie wiem czemu, Twoja suknia jako taka idealna princesska mi się widzi tylko w śnieżnej bieli, ale podobnie jak Ty nie lubię tego odcienia... Może zdecyduj po prostu pod kątem karnacji, w czym Ci lepiej - czysta biel, czy ecru
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 15:27   #4197
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
A jak do Twojej karnacji, mierzyłaś biel i ecru? Bo nie wiem czemu, Twoja suknia jako taka idealna princesska mi się widzi tylko w śnieżnej bieli, ale podobnie jak Ty nie lubię tego odcienia... Może zdecyduj po prostu pod kątem karnacji, w czym Ci lepiej - czysta biel, czy ecru
No właśnie i w śnieżnej bieli i w ecru wyglądam w porządku
Nie może być przecież zbyt prosto, nie?
Stary 2014-05-19, 15:30   #4198
Sunset89
Rozeznanie

Jeżeli chodzi o fryzjera, to u mnie sytuacja wyglądała tak, że moje koleżanki ze studiów poprosiły o umówienie ich do kogoś sprawdzonego, ponieważ z racji tego, że mieszkają kilkaset km od mojego miasta i nigdy tam nie były to nie wiedzą kto jest 'dobry' Umówiłam dziewczyny do fryzjera, ale płacą za niego same.
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 15:42   #4199
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

to taki kompromis - ja chciałam klasyczne, a TŻ chciał wymyślne, więc stanęło na takich ale jeszcze nie zamówiliśmy

Myślę, że ogród botaniczny jest jak najbardziej ok Wbrew pozorom przy kosztach jakie niesie ze sobą wesele 100 zł to nie tak dużo Ale jasne, najpierw warto zobaczyć co i jak. U nas o obrączkach też bardziej decyduje TŻ, bo jak pisałam wcześniej ja chciałam klasyczne, TZ bardziej by kombinował , więc trzeba iść na kompromis. Poza tym uparł się, że to on płaci, więc bierzemy też jego zdanie pod uwagę
To już nie chodzi o koszty bo masz rację 100 zł przy weselu nie robi dużej różnicy tylko czy na sesję narzeczeńską warto czy już nie zdecydować się na to miejsce na sesję ślubną hehe więc dyskusja w toku

W moim przypadku co do obrączek było podobnie, to TŻ uparł się że zapłaci dlatego jego zdanie dla mnie bardzo się liczyło, a jak jeszcze zobaczyłam jego uśmiech jak ją mierzył i że jest dla niego bardzo "wygodna" to nie mogłam "inaczej"

Dotka90 to jak w obydwóch kolorach wyglądasz spoko a na śnieżnobiały masz awers to bierz ecru

misia880 super że udało się zamówić połówki

cornflower_girl dziękuję kochana na palcu naprawdę te 5mm nie wygląda źle i naprawdę mam długie palce i jak dla mnie ta szerokość jest oki
Stary 2014-05-19, 15:44   #4200
domar123
Raczkowanie

Hej dziewczynki

bardorja Tak, wieczorek chcemy panieńsko-kawalerski. To jak wyglądają takie wieczory zależy od tego jak kto chce. Nazwa Panieński, kawalerski mówi tylko o tym, że jest to impreza Panny i Kawalera i kto na niej będzie, czy same dziewczyny czy chłopacy, nie wyczytuje z nazwy imprezy.

activelifestyle Ustalenia w sprawie wieczorku sa takie, że chcemy jechać gdzies na weekend Bardzo się ucieszyliśmy, że świadek się zaangażował bo u nas nie robi się takich wieczorów. Moja świadkowa to siostra która jest ode mnie starsza o 10 lat i ma rodzinę i nie zrobi takiego czegoś, z reszta mam trzy siostry i wszystkie zamężne i żadna nie miała takiego czegoś. My ze znajomymi co rok jeździmy na wakacje, ale w tym roku jedziemy na podróż poślubną, dalszą i droższą, zatem taki wieczór to wspólny wypad na weekend nad jezioro Niestety weekend przed naszym weselem zajęty bo to długi weekend, ale może cos jeszcze znajdziemy
Jeśli chodzi o wspólne mieszkanie to my za dwa tygodnie zamieszkamy razem

Lemon_Drop
i ta druga sukienka
enzunio Jeśli chodzi o krojenie tortu to właśnie wczoraj na degustacji dowiedzieliśmy się, że niektórzy biora za to 400zł Na szczęście nie nasza sala

zły jeż

mala_czarna_21 My myslimy o plenerze nad wodą

Elrosa Żakiet to moje klimaty

Lecę robic obiad

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości