|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Lemon_Drop dzięki
i tak w jednym dniu wypada że 3 chałpy odwiedzamy sama zobaczysz jak ruszycie to już poleci ![]() Anesthesia buciki faktycznie ![]() Dotka90 przepiękna suknia ![]() karolinuuusia faceci zawsze mają czas na wszystko więc głowa do góry i więcej cierpliwości activelifestyle super pomysł z tym zamkiem w Mosznie ![]() My przed sesją ślubną mamy narzeczeńską i myśleliśmy o Ogrodzie Botanicznym bo jest tam pięknie ale kasuja 100 zł ![]() Dzięki kolano jeszcze całe ale nadal napuchnięte jak do jutra nie zejdzie czeka mnie kolejna wizyta u lekarza ;(Co do obrączek to my mamy coś takiego: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1859 (pod koniec maja jak odbierzemy to wrzucę real foto) Musicie dopytać bo Pani Nam tłumaczyła że są modele których nie można zrobić cieńszych przy łączonym złocie ale może to i dobrze bo ja mam długie palce i ta 5 mm ładnie wyglądała a co najważniejsze nie wygląda na grubaśną
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Elrosa dzięki !!
Wrzucisz mi jeszcze do niego link ze strony h&m?
|
|
#4173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie bardzo ładne ![]() Cytat:
Dzięki póki co są wygodne i nie czuję ich 'wysokości' :PMam pytanko: zamawiałybyście sukienkę, gdyby była za luźna (w biuście i talii) jakieś 2-4 cm ? strasznie mnie kusi moja poprawinowa sukienka i nic nie mogę znaleźć stacjonarnie, żeby mi się tak podobało, ale rozmiaru 34 nie mogę się doprosić i najmniejszy jest 36...
|
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Świetna wiadomość
mam nadzieję że będziesz zadowolona ![]() Cytat:
resztę mamy raczej blisko i nie powinno być większych problemów..
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tż też się widujemy raczej weekendy, do ślubu zostało 3m-ce i 11 dni a my mamy tylko 2 zaproszenia rozdane
Rodzice i moja siostra Musimy podgonić
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, jeżeli widac by bylo ze za bardzo odsatje... to nie, wolalabym znalezc dopasowana do mnie. w koncu to poprawiny,kazdy edzie patrzyl na ciebie raz jeszcze a przypomnialy mi sie zasady z kartki ze studiów zakupów nauczyła mnie Marilyn Monroe i moja mama: 1.jesli cos nie lezy na tobie dobrze w sklepie, poza nim tez nie bedzie. 2. przez internet zamawiaj ubrania tylko wtedy kiedy spodobana rzecz śni ci sie po noacach- lepiej zgrzeszyć i żałować, niz byc czystą i nie móc wypędzić z głowy myśli 3. nie schudniesz/nie przytyjesz w ciągu tej godziny spędzonej w galerii/sklepie 4. obcisłe ubrania tylko wtedy gdy jest płaski brzuch i bez 'boczków' 5. staraj się kupować ubrania,w głowie układając do czego je założysz ze swojej garderoby,ale.. tylko się staraj 6. butów nigdy za wiele 7. torebek nigdy za wiele 8. strój oficjalny to strój oficjalny (żadnych neonowych kolorów,obcas musi być) 9. zachowaj spokój! gdy brakuje twojego rozmiaru,widać ta rzecz nie jest ciebie warta 10.kochaj siebie, to ubrania mają pasowac do ciebie, NIE ty do ubrań
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
No to my mamy mniej zaproszeń bo z 30 parę
![]() Mam głupie pytanie ale wolę tu się wstydu najeść niż w świecie alkoholi Dla świadkowej mojej chce kupić wino w podziękowaniu a, że pije ona tylko słodkie myślałam o czerwonym Mogen David. Weselicho za 3m-ce mogę je już kupić Niby wino im starsze tym lepsze ale nie wiem czy takiej klasy wino też się w to łapie.
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio zamawiałam sukienkę, która miała się lekko naciągnąć żeby była na mnie dobra i jak wziełam ją do ręki to się przeraziłam że będę musiała zwracać bo miała być lekko elastyczna a nie była
![]() a jak przymeirzyłam okzało się, że jest za luźna i mi lekko opada (bez ramiączek) więc nie wiem czy schudłam (bo się nie mierzyłam dawno, aż tak dokalnie) czy teraz tak posują sukienki a wysyłają co innego :P
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tę mi chodzi: http://sukienkowo.com/nowosci/dziewc...talia-ekri/298 Nie mam pomysłu na to, w co się na te poprawiny ubrać, chciałabym koniecznie rozkloszowaną, najlepiej z koła właśnie. Ale stacjonarnie mam z tym spory problem, a 130 zł to max na poprawinową sukienkę...
|
|
#4181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba, że chcemy w komnatach to dodatkowo 200 zł, ale jeszcze się tak dokładnie nie zastanawialiśmy. Myślę jednak, że jestem skora zaplacić taką kwotę, bo w końcu na taką sesję wybieram się raz w życiu i będzie to dla mnie niezapomniana pamiątka ![]() Obrączki chcieliśmy mniej więcej takie: ![]() Chcemy, aby dominowało żółte złoto, a białe było tylko dodatkiem. Popytamy u jubilera i miejmy nadzieję, że można zrobić cieńszą, bo 5 mm jest dla mnie trochę jednak za szeroka Wasze obrączki bardzo ładne TŻ myślała nad podobnymi, ale właśnie mniej białego złota, a więcej żółtego A macie z Apartu, czy gdzieś u mniejszego jubilera?
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela ja bym nie zamawiała, bo oprócz tego że będzie za szeroka pod pachami, to moze okazać się, że w ramionach też jest za szeroka i w tym miejscu przeróbka nie będzie już taka prosta.
Zobacz, może któraś z tych wpadnie ci w oko: http://allegro.pl/obledna-sukienka-r...241405400.html http://allegro.pl/nowosc-cudna-sukie...237936453.html http://allegro.pl/rozkloszowana-suki...222690474.html
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, no widzisz, nie trzeba było się spinać
![]() Oluska, dziękuję ![]() iliy - dziękuję ![]() Z tą koszulą ecru, to ponoć dla faceta najlepiej jak ma śnieżną biel, bo wtedy wygląda najkorzystniej ![]() No i jest problem, bo z jednej strony nie lubię połączenia sukni ecru, a koszuli śnieżnobiałej, a z drugiej strony to jednak PM jest odrębną jednostką ode mnie i nie musi mieć wszysktiego idealnie dopasowanego do mnie. Co do ivory, to byłby kompromis, bo ivory nie jest tak ciemne jak ecru, dlatego jakbum ja miała suknię ivory i on koszulę ivory, to byłby jakiś kompromis ![]() PannaIzabela, no ja nie przewiduję żeby we wrześniu było 0 stopni. Jakbym miała kupować coś, w czym na pewno nie zmarznę, to musiałabym futro zamowić, bo 'co jak będzie zimno'. Poza tym w dniu ślubu są takie emocje, że nie wydaje mi się, żeby było mi aż tak zimno ![]() Co do sukienki, zalezy jaki ma krój. Poza tym 2cm to równie dobrze może być bląd pomiaru. Lemon, Ty się tak nie spiesz z tymi zaproszeniami, bo ja tydzień przed Tobą, a mam 1 rozdane ![]() Docik, 3 m-czne wino będzie okej, spokojnie ![]() Zawsze możesz w sklepie zapytać |
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie ta http://allegro.pl/nowosc-cudna-sukie...237936453.html byłaby dobra rozmiarowo.. (aczkolwiek biust 80-85 dosyć duża rozbieżność) i jest śliczna, tylko po co ten tiul
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
activelifestyle bardzo ładne obrączki
nad takimi samymi myśleliśmy ale w końcu zamówiliśmy całkiem inne ![]() ale te nadal mi sie podobaja!
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja patrzę trochę inaczej, bo ja ze stresu często mam gęsią skórkę i marznę, więc muszę mieć mimo ślubu w sierpniu coś z rękawkiem, ale to tylko ja sukienka ma taki krój jak na zdjęciu, które wstawiłam...
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, lekki spam - wybaczcie, ale polecam obejrzeć!
http://www.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
A widzę fote. Ciężko powiedzieć. Zawsze możesz zamówić i jak coś, to odesłać.
Chociaż ja szukałabym dalej, bo uważam,że teraz jest taki wybór, czy to w sieciówkach, czy malych sklepach, czy w necie, ze na pewno się coś znajdzie. |
|
|
|
#4189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My jeszcze nie mamy pomysłu na sesję ślubną ten ogórd botaniczny to tak Nam wpadł na szybko na sesję narzeczeńską ale najpierw obczaimy jak tam jest i zobaczymy czy to miejsce w ogóle będzie wchodziło w grę ![]() Obrączki wow chociaż mnie podobały się jeszcze troszkę inne ale kompromis musiał być i w tym przypadku akurat ustąpiłam Nasze są zamawiane u miejscowego jubilera i te co Wy wybraliście myślę że spokojnie będą mogły być 4 mm bardzo dobry wybór ![]() Dotka90 kurcze to faktycznie jest zagryska szkoda że nie szyją w ivory ... chociaż jesteś tego pewna??? Bo z tego co widziałam to są salony co piszą w formularzu ecru a tak naprawdę jest to właśnie kolor ivory... może musisz dopytać jak to jest bo czasem zgłupieć można W moim przypadku akurat suknia i koszula ivory i nawet dobrze bo w śnieżnobiałej bieli to ja mojego TŻ nie widzę po prostu zdecydowanie lepiej mu w cieplejszym odcieniu
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba faktycznie jeszcze poczekam. W końcu zamówić powinnam jeszcze zdążyć dzięki Cytat:
![]() Chyba mam MUA... Ale jak to ja, nie jestem zdecydowana. Tyle, że to już koniec opcji w moim regionie i będę się musiała na którąś zdecydować. Opcja nr 1 - dziewczyna, do której się już zapisałam, która robi make up w domu (i to je ogromny plus), z tym, że nie używa jakichś profesjonalnych kosmetyków (podkład Rimmel na ślub nie wydaje mi się dobrym pomysłem...). Opcja nr 2 - dziewczyna, która używa kosmetyków z górnej półki tzw., no i zajmuje się tym zawodowo. Ma też dobrą opinię wśród ludu. Jedyny minus, jak dla mnie duży, to taki, że nie dojeżdża do klientki. Co prawda fryzjera mam w tym samym mieście, więc mogłabym po prostu po fryzjerze wybrać się na make up, ale nie będę wtedy miała zdjęć z robienia makijażu.... Mimo to chyba ją wybiorę, chociaż ostatecznie zdecyduję po próbnych
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podrobe równiez dobrą można kupic w Carrefourze za 25zł ![]() Ja te oryginalne kupowałam dwa razy na ślub i Mlodzi byli nim zachwyceni ![]() Elrosa 100lat |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
iliy, nie szyją, rozmawiałam o tym, jak kupowałam sukienkę
![]() Pani mi pokazała, jak będzie wyglądać moja sukienka i to był zdecydowanie ecru. |
|
|
|
#4193 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to taki kompromis - ja chciałam klasyczne, a TŻ chciał wymyślne, więc stanęło na takich ale jeszcze nie zamówiliśmy ![]() Cytat:
Myślę, że ogród botaniczny jest jak najbardziej ok Wbrew pozorom przy kosztach jakie niesie ze sobą wesele 100 zł to nie tak dużo , więc trzeba iść na kompromis. Poza tym uparł się, że to on płaci, więc bierzemy też jego zdanie pod uwagę
|
||
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
bardorja piękne te sukienki, ale strasznieee drogie. Bardzo ciekawe punkty odnośnie zakupów
Elrosa piekne te karki z podziękowaniem dla rodziców, a i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() rabbitka piękne te karty na stół Dotka90 piękne to bolerko i cudowną masz sukienkę |
|
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po weekendzie - dużo się działo. Zaczęliśmy chodzić na kurs pierwszego tańca i jesteśmy zadowoleni. TZ-towi układ bardzo się podoba, jest kameralnie (tylko 3 pary), więc instruktorka ma czas, żeby nas poprawiać. A że ponoć grupa jest pojętna, to wprowadza nam jakieś elementy ekstra. Mam podeptane paluchy, zaliczyłam upadek tyłkiem na podłogę (ach te podnoszenia), ale się z tego śmieję
![]() I tak, będziemy tańczyć walc angielski. I tu lipa, bo więcej piosenek, jakie nam się podobają, jest do walca wiedeńskiego (ja niedoedukowana w tych kwestiach zasugerowałam się jakimś filmikiem z youtube, że do walca Szostakowicza tanczy się walca angielskiego - a tu lipa, bo to wiedeński). Szukamy piosenek. I tak, nieocenionym źródłem jest wrzuta i katalogi piosenek do tańca towarzyskiego oraz nagrania z tańca z gwiazdami (mają wyraźny rytm i dobrą długośc na pokaz). aniuska Dobrze, że jesteś cała i zdrowa ![]() Świetny garniak ![]() monidot To weź te buciki Ja tam mam z tanecznymi butami (wiem, kosztowne hobby), ale ilekroć kombinuję z tańszymi, to ich nieużywam - albo niewygodne, albo niestabilne i ich nie używam :PPaula Bardzo ładny komplet ![]() Panna Izabela Pierwszy wygląda najładniej. karolinuuusia My mamy różne szerokości (4 i 5 mm), normalna sprawa. Obrączka musi być dobrana pod konkretne palce, a to normalne że co innego pasuje Tobie i TZ-towi. mala_czarna Świetny prezent Ale wypoczęta będziesz ![]() ewaden Straszne, że to się rozbija o takie szczegóły, wg mnie dowody są mocne. Więc nie mam pojęcia, co jets problematyczne do tych orzeczeń. A ceremonia też brzmi fajnie Niemniej jednak mocno trzymam kciuki, żeby się udało, tak jak sobie zaplanowaliście ![]() mojakaren Miło czytać, że udało się Wam świętowanie ![]() Jak to grube paluchy? Nie wierzę :P ijaa Ale szybko Wam się foograf wyrobił - mam nadzieję, że będziecie zadowoleni ![]() lusija Piekny bukiet A porady na stronach ślubnych bywają ciekawe, aczkolwiek uprzedzam się do takich, gdzie doradzają dodatki poza finansowym zasięgiem panny młodej lub niedostępne w PL. Lovemydress wydaje się odcinać od tego schematu ![]() Buczorek Piękne buciki mimi Raczej odpuścić. O ile stojaki na kule kwiatowe mogą wyglądać fajnie (tutaj dodać własne kompozycje), o tyle brama w kościołach dla mnie to przesyt... Lemon Dziekuję za relację Lin Faktycznie hit enzunio Jak załatwić? Sfinansować ? Chyba się komuś w Koszyczki cudne ![]() kiss Dziwna pani kucharka - przecież roznosić będzie kto inny alloffkowa Piekne mieszkanko ![]() An Myślę, że nikt by Ci tak nie napisał - bo imho masz wszystko ładnie dobrane ![]() Co do sesji - będziecie Wy - szczęśliwa, piękna para - dobyr fotograf i sesja na pewno nie będzie sztampowa. pysia Każda para może mieć gorszy czas, powiedz TZ-owi, jak się czujesz i jak on mógłby Cię wesprzeć. Im czasami trzeba wyłożyć kawę na ławę. A za kicię mocno trzymam kciuki ![]() Cytat:
Namiske Cieszę się, że wszystko tak pięknie się ułozyło. Dużo szczęścia dla Was activelifestyle Bardzo mi przykro ![]() Elrosa Ale cudne ![]() Świetny żakiet. I wszystkiego najpiękniejszego w dniu urodzin ![]() zły jeż Już niedługo będzie wrzesień i będziesz miała go na codzień ( i conoc ) )rabbitka Zdolniacha z Ciebie - fajnie wyszło ![]() Co do sesji plenerowej, to bardzo urzekają mnie sesje na łonie natury - moje dwie ulubione plenerwówki tutaj i tutaj (ta z Bieszczad) Cytat:
oluska Wpisz go z imienia i nazwiska. Może mu być przykro przez takie buractwo narzeczonej jeśli zostanie os. tow. anka Przykro mi z powodu makijażystki ![]() Dotka Świetne to bolerko - będzie pasować do Ciebie ![]() iliy Piękne obrączki. 5mm to zgrabna szerokość, zwłaszcza jak masz drobne palce. activelifetyle Świetne obrączki
|
|
#4196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do marznięcia w dniu ślubu - dla wyglądu wszystko, choćby była anomalia pogodowa to w dniu ślubu ubieram tylko koronkową bluzeczkę i wsio Zawsze sobie przypominam zimowy ślub Phoebe w Friendsach, jak śnieg wokół a ona szła w samej sukni ![]() Co do sukienki - zamówiłabym i zaniosła do krawcowej "Moja" krawcowa za taką poprawkę bierze 15zł ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie może być przecież zbyt prosto, nie?
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o fryzjera, to u mnie sytuacja wyglądała tak, że moje koleżanki ze studiów poprosiły o umówienie ich do kogoś sprawdzonego, ponieważ z racji tego, że mieszkają kilkaset km od mojego miasta i nigdy tam nie były to nie wiedzą kto jest 'dobry'
Umówiłam dziewczyny do fryzjera, ale płacą za niego same.
|
|
|
|
#4199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc dyskusja w toku W moim przypadku co do obrączek było podobnie, to TŻ uparł się że zapłaci dlatego jego zdanie dla mnie bardzo się liczyło, a jak jeszcze zobaczyłam jego uśmiech jak ją mierzył i że jest dla niego bardzo "wygodna" to nie mogłam "inaczej" ![]() Dotka90 to jak w obydwóch kolorach wyglądasz spoko a na śnieżnobiały masz awers to bierz ecru misia880 super że udało się zamówić połówki cornflower_girl dziękuję kochana
|
|
#4200 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
bardorja Tak, wieczorek chcemy panieńsko-kawalerski. To jak wyglądają takie wieczory zależy od tego jak kto chce. Nazwa Panieński, kawalerski mówi tylko o tym, że jest to impreza Panny i Kawalera i kto na niej będzie, czy same dziewczyny czy chłopacy, nie wyczytuje z nazwy imprezy. activelifestyle Ustalenia w sprawie wieczorku sa takie, że chcemy jechać gdzies na weekend Bardzo się ucieszyliśmy, że świadek się zaangażował bo u nas nie robi się takich wieczorów. Moja świadkowa to siostra która jest ode mnie starsza o 10 lat i ma rodzinę i nie zrobi takiego czegoś, z reszta mam trzy siostry i wszystkie zamężne i żadna nie miała takiego czegoś. My ze znajomymi co rok jeździmy na wakacje, ale w tym roku jedziemy na podróż poślubną, dalszą i droższą, zatem taki wieczór to wspólny wypad na weekend nad jezioro Niestety weekend przed naszym weselem zajęty bo to długi weekend, ale może cos jeszcze znajdziemy![]() Jeśli chodzi o wspólne mieszkanie to my za dwa tygodnie zamieszkamy razem Lemon_Drop i ta druga sukienka enzunio Jeśli chodzi o krojenie tortu to właśnie wczoraj na degustacji dowiedzieliśmy się, że niektórzy biora za to 400zł ![]() zły jeż mala_czarna_21 My myslimy o plenerze nad wodą ![]() Elrosa Żakiet to moje klimaty Lecę robic obiad
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

i tak w jednym dniu wypada że 3 chałpy odwiedzamy
sama zobaczysz jak ruszycie to już poleci 

faceci zawsze mają czas na wszystko 
kolano jeszcze całe ale nadal napuchnięte jak do jutra nie zejdzie czeka mnie kolejna wizyta u lekarza ;(

Rodzice i moja siostra 

ale wolę tu się wstydu najeść niż w świecie alkoholi 

dosyć duża rozbieżność) i jest śliczna, tylko po co ten tiul