|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
To Tobie tez by sie przydala parasolka, skoro plujesz
![]() Spoko, ja na moja tylko narzekam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1772 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja tez tylko narzekam
|
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Majka na dworzu ma jako taki humor trochę ponarzekala na poczcie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratki! Dziś Marco był wazony i ma 3940g. Jestem zadowolona
![]() Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Teq parasolka to dobry pomysł. Miałam to samo z Antonio, była pomocna. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Weekend był u nas upalny, a dziś znowu pochmurno i wieje ![]() Z telefonu...
|
#1775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U nas piękna pogoda cały weekend. Wczoraj cały dzień w plenerze, nawet mnie trochę wzięło słońce ![]() Cytat:
dla TZa![]() ślicznotka! najlepszego dla Majki ![]() I super, że nie ma tej dysplazji jednak Cytat:
Trzymam kciuki, żeby pierś wydobrzała |
||
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Margo trzymam za ciebie kciuki, oby sie poprawiło z piersią.
Z telefonu...
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udany spacer. Parasolka na pewno troche osloni od słońca i nie zasloni Kacperkowi widoku Cytat:
U nas wreszcie poprawa pogody przed południem bylam na spacerze i przy okazji złożyłam wniosek o becikowe. ,a teraz siedze w ogrodzie na huśtawce a junior śpi we wózku. Ech sielanka![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
Margo- jakby to było zapalenie poważne, to bys gorączke chyba miała no i antybiotyk by pomógł. Jak nie ropień, to juz dobrze
![]() Polecam parasolke. I pilnujcie, żeby dzieciom za ciepło nie było- u nas warstwa za dużo równa się strasznej awanturze. Mariola- za wagę Marco. Goni nasze dzieciaki szybciutko ![]() majka z Ola się dziś zmówiły że trzymiesięczniaczki nie lubią spacerów?? Tetra na twarz Normalnie jak możecie ???
|
#1779 |
|
Moderator
|
Ela mi tu jakies patologiczne rozwiazania podsuwa
A mi sie wydaje ze skoro ma kapturek z polarowego kominezonu na glowie, pod tym czapke welniana i przykryty jest po sam nosek kocykiem to taka tetra moze go jednak przegrzac, pomimo ze jest tylko 20 stopni na zewnatrz |
|
|
|
#1780 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na wszystko znajdzie sposób ![]() Cytat:
Sto lat dla Antosia!!! Dla Majeczki Kate też!!! Cytat:
Ja się właśnie zabieram za ogarnianie tematu. Dziś idę do księdza wypytać o formalności. Szukam też fajnych zaproszeń. Ajj.. Współczuję. Ja na ból brodawek raczej nie mogę narzekać, ale gdy trochę mnie pobolewały w pierwszych dniach po porodzie, bardzo mi pomógł Purelan. Praktycznie natychmiastowa ulga. No widzisz... Po prostu taki społeczniak Ci się trafił- wszystko musi widzieć ![]() Podobnie jak dziewczyny myślę, że parasolka spełni swoją rolę i będziesz mogła spacerować również w słoneczne dni, nie narażając się na "efekt ryczącego wózka" ![]() Kiedyś przez Ciebie opluję sobie monitor kawą Cytat:
![]() Cieszę się, że weekend się udał W wolnej chwili zerknę na bloga- może jest jakaś fotorelacja ![]() Cytat:
![]() Virginia- gdzieś mi uciekł cytat Twojego postu. Podziwiam Cię za ogarnianie całej gromadki, bo mam wrażenie, że dzieci brata dość często są pod Twoją opieką ![]() U nas- po nieciekawym poranku- bardzo udany dzień. Byłyśmy na dłuuuuugim spacerze. Emi oczywiście cały przespała. Zdecydowanie nie mam takich problemów jak Teqiba. Moje dziecko zasypia w momencie, gdy wkładam je do wózka i budzi się dopiero jeżeli wózek zatrzyma się na dłużej ![]() Później chwilę posiedziałyśmy w domu, zrobiłam jej masaż Shantala i znów padła Dziewczyny marudek i maluchów, które mają problemy z zasypianiem- próbowałyście masażu? U mnie z reguły Emilka jest po nim tak zrelaksowana, że zasypia jak kamień.Żeby nie było zbyt pięknie, maksymalnie wkurzył mnie dziś mój TŻ. Cholerny pracoholik ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dzis zrobiłysmy na spacerze 8,5km
polecam aplikacje endomondo!Pogoda super ale jak dla mnie robi sie za gorąco:/ no i mam dylemat jak Małą ubierać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Teqiba - odkrycie roku! Brawo! Czas sie zaopatrzyc w parasolke
Naczekalismy sie w tym nfzcie. Nie dosc, ze tlum, przeciag, to tak jechalo moczem, ze wytrzymac sie nie dalo... tyle czekania, zeby sie dowiedziec, ze nie wydadza karty, bo dziecko nie zostalo zgloszone do zusu... |
|
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Staram się nie stresować, mm to dla mnie nie jest straszne zło, ale chciałam małą karmić moim mlekiem by złapała trochę tego dobra, które w nim jest... No i nie ukrywam, że względy finansowe też grają rolę trochę, bo karmimy się dość drogim mm... No ale cóż, nie da rady to nie, a dla dziecka wszystko 3. Super, że twoja Emi taka grzeczniutka ![]() A co do masażu dla mojej czasem-marudy - niestety próbowałyśmy z mizerrnym skutkiem, ona jakoś nie bardzo lubi jakiekolwiek mizianie po nagim ciałku, mam czasem problem by ją nasmarować oliwką lub balsamem po kąpieli... Byłyśmy z małą na zakupach - mamy sukienkę na chrzciny Mało tego chrzestni nie wiedzą jeszcze że nimi zostaną
|
|
|
#1784 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj cały dzień na działce spędziłam z Oskarem. Pogoda super. Jutro też jedziemy. Mój synalek leżąc na brzuszku cmokał się w rękę dosłownie dwa razy i zrobił sobie malinkę na przed ramieniu
![]() za pełnie tygodnie i miesiące dzieciaczków!!!Mariola brawo za wagę Marco!!! Margo dobrze, że nie ropień. Ja też ciągle mam coś z tymi piersiami
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. u nas tez. dodatkowo w imieniu braci poczynilam Natusi zakupy z ktorych jestem b.zadowolona - super zabawke edukacyjna, nie wiem jak to sie nazywa ale rozstawia sie to nad dzieckiem, sa tam zaczepki-zabawki, ksiazeczka, grzechotki, pokretla i czegokolwiek sie nie dotknie to gra .a oprocz tego mate edukacyjna ale inna niz poprzednio, taka szeleszczaca, sa na niej namalowane zwierzaki jak sie je dotknie to wydaja odglosy, jest tez namalowane pianinko - na ktorym mozna grac i inne przyciski - kazdy wygrywa inna melodyjke. i jeszcze nosidelko na szelkach - w koncu bede miala wolne rece. wkleje fotki jak bede miala chwile. zmykam juz bo jednak 3 dzieciakow to nie przelewki ![]() dobrej nocki
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie wszystkie fajnie, ze skorzystalyscie z takiej pogody
moze jutro sie uda ![]() Ja jestem wlasnie zdezorientowana. Ola odwalila teraz taka awanture, ze az mi slabo usnela bez jedzenia, ciekawe kiedy sie na nie zbudzi ![]() W ogole dzisiaj jakas marudna. Miesiecznica jej nie sluzy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
A no to jak tak, to moze jedna warstwe sciagniesz i nalozysz to tetre, bo wiesz, nie dosc ze sloneczko, to jeszcze wieje. W polsce wszystko mozna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Limonia, ja probowalam masazu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Margo współczuję nieudanej wyprawy do nfz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Karolcia no trudno, a jakim mlekiem karmisz? Moze tansze by tez jej podpasowalo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1787 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Dziś nawet nie miałam czasu podczytywać na telefonie. Dzień zaczął się słabo: mała marudziła i płakała, nawet śpiąc miała buźkę w podkówkę i pochlipywała. No i oczywiście głupia matka zaczęła sobie wmawiać, że to wszystko przez nią... Dla poprawy humoru więc załatwiłam sobie towarzystwo, żeby się nie pogrążać. Ponieważ dzieci się nie chwali to pochwalę zbawienny wpływ mojego taty na humor dziecka ![]() No i nareszcie super pogoda Sto lat Sto lat Cytat:
![]() Tak jak dziewczyny już pisały, parasolka powinna dać radę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno za mało zdrówka za nią wypiłyśmy więc za dobry humor Oli ![]() A tak poza tym to internet mi się popsuł w domu a męża jeszcze nie ma i musiałam się pod komórkę podłączyć |
|||
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
foto jednej z kupionych dzis zabawek
i gratis Niusia w kąpieli
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1790 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Marco za ładną wagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
dla Antosia
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
2 osoby kąpią, Wy kąpiecie same?
A impreza jest, Natalka uwielbia kąpiele
|
#1793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej jak odstawisz nabial Cytat:
Virginia - tz sam kapie Franka. Potem ja zajmuje sie pielegnacja Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-05-19 o 21:37 |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola - brawa za wagę Marco
![]() zapytam Ciebie, jako położnej - co mam zrobić w mojej sytuacji. jutro ostatnie dwie dawki antybiotyku, nie widać, żeby problem miał zniknąć, ale też nie gorączkuję, nie boli, jedynie wyczuwam guzek i w tym miejscu mam zaczerwienienie. jest po co jechać na ip?? co byś mi mogła doradzić jako fachowiec? ![]() [tak sobie pomyślałam - może nabiał odstawię :P] dziewczyny używające laktatorów elektrycznych - jakie macie modele i czy jesteście zadowolone? ja swoim ręcznym aventu prędzej sobie bicepsy wyrobię niż ulżę piersiom...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-05-19 o 21:38 |
|
|
|
#1797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc jakby co to mm i głowa do góry ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Ale zleciało ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
To samo pomyślałam jak pisalam tego posta
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#1799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie 2 osoba szykuje ręcznik, przynosi ubranka itp. Ale dziś np kąpałam sama bo TZ na treningu. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- No i zapomnialam dodać ze druga osoba trzyma smoczek w trakcie ubierania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

dla TZa

Normalnie jak możecie ??? 

usnela bez jedzenia, ciekawe kiedy sie na nie zbudzi 

za dobry humor Oli