W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 18:26   #1051
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

zaczarowanadlaniego a bierzesz chociaż jakies witaminy? J na poczatku bardzo mało jadłam, wie cwatpie że dostarczałam potrzebnych składfników dziecka, od poczatku ciaży biorę prenatal... Teraz kupiłam sobie Prenatal duo. Ze względu mna to że nie przepadam za rybami, a są bardzo wazne w ciąży, to dostarczając te witaminy tak jak bym jakąś namiastkę rybki zjadła...Myśle że moje bardzo dobre wyniki sa też zasługą że łykam witaminy, bo ogólnie jem bardzo różnie, mięso teraz jem czesto... Ale do 20 tyg nie tknełam kesa, ani szymki, zero....sam zapach sprawiał że lądowałam w toalecie
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:29   #1052
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ona zreszta widziala list od diabetyka i tam byla podana waga wiec jakby miala jakies uwagi to by raczej powiedziala

przez te dwa tygodnie ograniczalam cukry i nie jadlam slodyczy jadlam ciemne pieczywo i wszystko to co moga jesc osoby w diecie cukrzycowej wiec to spowodowalo spadek wagi

zreszta u mnie od poczatku ciazy tyje na miesiac gora do 1,5 kg wiec mowila ze dobrze a mala jest zdrowa rosnie to najwazniejsze

poza tym nic nie poradze ze na sam widok miesa chce mi sie wymiotowac nie bede jadla na sile bo wtedy w ogole strace apetyt na cokolwiek ale ginka tez o tym wie wiec jest ok
Właśnie też chciałam zapytać, czy jakoś suplementujesz białko, tak jak wegetarianie?

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:30   #1053
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
zaczarowana ja bym tą wagę skonsultowała z ginką jednak... Niedobrze jest niestety jak ktoś chudnie w ciąży
Pamiętaj też, że mimo tego że wymiotujesz musisz starać się jeść wszystkiego po trochu bo na samych warzywkach to niedobrze wiem, że jak się wymiotuje to ciężko się zmobilizować ale warto pomyśleć o w miarę zbilansowanej diecie dla dobra dzidziusia

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Nie czuła ruchów przez cały dzień, okazało się że wystąpiło jakieś niedotlenienie i dziecko nie żyje, musiała go jednak urodzić

Przykre to ale jak widać czasem nawet jak ktoś dostanie tą najgorszą, najbardziej okrutną lekcję nie potrafi wyciągnąć z tego wniosków... No cóż, ja i tak życzę jej jak najlepiej i trzymam kciuki, żeby tym razem się udało.
Jejku to straszne...No to po takim przeżyciu powinna sie uspokoić....Bo rzeczywiscie papierosy mogły tu odegrać ważna rolę....
nie sądziłam ze na tym etapie ciaży jest to możliwe aby dziecko zmarło w łonie matki, nigdy sie nad tym nie zastanawiałam.... Bo skoro jest wszystko dobrze to co sie może stać....a jednak
Stary 2014-05-19, 18:31   #1054
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
zaczarowanadlaniego a bierzesz chociaż jakies witaminy? J na poczatku bardzo mało jadłam, wie cwatpie że dostarczałam potrzebnych składfników dziecka, od poczatku ciaży biorę prenatal... Teraz kupiłam sobie Prenatal duo. Ze względu mna to że nie przepadam za rybami, a są bardzo wazne w ciąży, to dostarczając te witaminy tak jak bym jakąś namiastkę rybki zjadła...Myśle że moje bardzo dobre wyniki sa też zasługą że łykam witaminy, bo ogólnie jem bardzo różnie, mięso teraz jem czesto... Ale do 20 tyg nie tknełam kesa, ani szymki, zero....sam zapach sprawiał że lądowałam w toalecie
biore, od poczatku ciazy
wyniki mam rowniez bardzo dobre od poczatku ciazy
ryby jem, a nie wydaje mi sie zeby moje dziecko ucierpialo na tym ze nie jem miesa
tzn odrzucilo mi nie wiem moze ochota mi wroci za kilka tygodni ale teraz sam zapach mnie odrzuca a przed ciaza obiad bez miesa to dla mnie nie obiad

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-05-19 o 18:35
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:33   #1055
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mi jest zawsze po nabiale niedobrze, nie wiem czemu

ale mimo to staram się coś tam zawsze zjeść, czasem zrobię sobie pomidory ze śmietaną, ziemniaki i gzikę na obiad albo chociaż jakiś mały jogurcik, żeby tylko coś tam z tego nabiału ukąsić Po pierwsze dla dzidzi a po drugie dla mnie bo kości muszą być coraz mocniejsze i ząbki też mi się przydadzą

Zaczarowana to dobrze, że ginka widziała i jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań co do tej wagi to znaczy, że jest dobrze

A co do mięsa to ja bym jednak coś pomyślała, żeby to białko czymś innym może zastąpić? Wegetarianie też nie jedzą mięsa ale chyba w jakiś inny sposób i w innych składnikach dostarczają zamiennikami odpowiednie składniki do organizmu, warto się tym jednak zainteresować
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:34   #1056
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
biore, od poczatku ciazy
wyniki mam rowniez bardzo dobre od poczatku ciazy
ryby jem, a nie wydaje mi sie zeby moje dziecko ucierpialo na tym ze nie jem miesa
To bardzo dobrze A doczytałam, ze jadłas jak przy cukrzycy, to rzeczywiście przy takiej diecie można schudnać....Wiec juz jestem o ciebie spokojna Moja kumpela przy cukrzyce schudła 10 kg....i mała urodziła sie zdrowa, wiec oki
Stary 2014-05-19, 18:35   #1057
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Jejku to straszne...No to po takim przeżyciu powinna sie uspokoić....Bo rzeczywiscie papierosy mogły tu odegrać ważna rolę....
nie sądziłam ze na tym etapie ciaży jest to możliwe aby dziecko zmarło w łonie matki, nigdy sie nad tym nie zastanawiałam.... Bo skoro jest wszystko dobrze to co sie może stać....a jednak
No niestety do końca ciąży mogą się zdarzyć takie sytuacje

Właśnie po to liczy się ruchy i odpowiednio szybko trzeba zareagować, żeby uniknąć takich sytuacji... Niektórych rzeczy się nie da przeskoczyć niestety ale warto obserwować aktywność naszych pociech
Stary 2014-05-19, 18:38   #1058
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo dobrze A doczytałam, ze jadłas jak przy cukrzycy, to rzeczywiście przy takiej diecie można schudnać....Wiec juz jestem o ciebie spokojna Moja kumpela przy cukrzyce schudła 10 kg....i mała urodziła sie zdrowa, wiec oki
no tak wlasnie o to mi chodzilo ze nie glodze sie ani nic tylko po prostu odzywialam sie tak jak przy cukrzycy
a jak wiadomo przy tej diecie sie chudnie

Tz akurat pilnuje zeby mi niczego nie zabraklo i zebym dostarczala dziecku to co trzeba a to ze mieso mi nie podchodzi nic na to nie poradze moze to sie zmieni a moze juz tak zostanie do konca ciazy
ta moja ciaza to w ogole ciezki przypadek jezeli chodzi o przechodzenie jej
mala nie da mi sie nudzic

Nasze szczescie
Stary 2014-05-19, 18:40   #1059
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie po to liczy się ruchy i odpowiednio szybko trzeba zareagować, żeby uniknąć takich sytuacji... Niektórych rzeczy się nie da przeskoczyć niestety ale warto obserwować aktywność naszych pociech
Mojej koleżanki szwagierka tak straciła dziecko w 8 miesiącu. Nawet lekarze nie wiedzą co się stało. Trzy tygodnie przed porodem dowiedzieć się, że twoje dziecko nie żyje... masakra.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:42   #1060
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

A te ruchy to od 28 tyg trzeba liczyć tak? Bo mi mój gin nic nie mówił, a na wizycie będe już w 32 tygodniu , ale zaczęłam liczyć już tak na wszelki wypadek. Tylko ciekawa jestem jak to już w końcu jest one mają być na godzinę czy na cały dzień...? W sumie u mnie to wszystko jedno, bo czasem mam 10 ruchów nawet na 10 minut, a nawet wiecej...A czasem rzeczywiście w ciagu godzinki sie nazbiera.... Ale na całuy dzień to będzie dużoooo więcej....Tylko apropo intensywności, to jestem w szoku że az tak mocno czujecie...Bo u mnie to jest zazwyczaj uczucie jak by maleństwo się przekrecało(chodzi mi cały brzuch) Czasem mnie zaskoczy i jest mocniej, ale nie sprawia mi to bólu
Stary 2014-05-19, 18:44   #1061
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A te ruchy to od 28 tyg trzeba liczyć tak? Bo mi mój gin nic nie mówił, a na wizycie będe już w 32 tygodniu , ale zaczęłam liczyć już tak na wszelki wypadek. Tylko ciekawa jestem jak to już w końcu jest one mają być na godzinę czy na cały dzień...? W sumie u mnie to wszystko jedno, bo czasem mam 10 ruchów nawet na 10 minut, a nawet wiecej...A czasem rzeczywiście w ciagu godzinki sie nazbiera.... Ale na całuy dzień to będzie dużoooo więcej....Tylko apropo intensywności, to jestem w szoku że az tak mocno czujecie...Bo u mnie to jest zazwyczaj uczucie jak by maleństwo się przekrecało(chodzi mi cały brzuch) Czasem mnie zaskoczy i jest mocniej, ale nie sprawia mi to bólu

mi moja nic nie mowila
ale ja czuje ze mala mnie kopie nawet czesciej niz powinna
czasami na serio strasznie mnie boli i jest to nieprzyjemnie
czesto jest tak ze w ciagu 15 czy 20 minut nalicze z 20 ruchow
akurat moja mala jest bardzo aktywna

Nasze szczescie
Stary 2014-05-19, 18:44   #1062
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mojej koleżanki szwagierka tak straciła dziecko w 8 miesiącu. Nawet lekarze nie wiedzą co się stało. Trzy tygodnie przed porodem dowiedzieć się, że twoje dziecko nie żyje... masakra.

To musi być straszne, nie chcę nawet o tym myśleć No niestety tych przypadków jest mnóstwo, ale nie będe wymieniała jakie ja znam(jak dzieci juz sie urodziły) bo nie potrzebnie będziemy sie denerwowały
Stary 2014-05-19, 18:45   #1063
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A to dziwne, że koleżanka taka lekkomyślna. Cóż...każdy robi jak uważa... jednak nie zawsze jest to słuszne.

Ja też jem frytki...Czy to znaczy, że nie zależy mi na dziecku?
Zależy mi, to Hania ma ochotę na frytki cały czas :brzydal

Mam nadzieję, że dam radę ...i że nie będą nas męczyć przesadnie. Ja się boję tej obrony, powiem całkiem szczerze

Też paliłam przed ciążą i rzuciłam od razu. To było dla mnie oczywiste wręcz, że skoro jestem w ciąży, to nie palę...
Ale powiem szczerze, że wkurzało mnie na początku ciąży, jak ktoś mnie pytał 'no mam nadzieję, że nie palisz'... z przekąsem.

Wyskoczyłam na szybki spacer i przyniosłam kilo truskawek
też jadam frytki i nie czuję się z tym jakoś źle..

Cytat:
OOOO. Mój mi nic nie mówił o wodach, aż zapytam! Ja się ze wstydem przyznam, że palę od 11 roku życia i to dość dużo. Wielokrotnie próbowałam rzucać i dopiero ciąża spowodowała, że z dnia na dzień musiałam przestać bo wszyscy znajomi dosłownie patrzyli mi na ręce. Dużo mi pomogło, że w ciąży zaczął mi przeszkadzać zapach fajek. Od grudnia jestem czysta. Ale już zaczynam tęsknić i boję się, że jak tylko skończę karmić cycem to wrócę do fajek. :/ Oby nie!

Ja też na początku ciąży piłam sporo coli (pomagała na problemy z żołądkiem), w drugim trymestrze z kolei dzień bez frytek był stracony, miałam straszne parcie. Nie czuję się z tego powodu złą matką czy coś. Jedni jedzą śledzie z czekoladą a inni frytki z keczupem.

My chcemy za rok wyjechać ale sami, bez dziecka. Mówcie co chcecie, ale nie wezmę rocznego młodziaka na jakieś Turcje, Egipty czy inne kraje w takich klimatach.
My chcemy jechać do Grecji za rok z Małym Dalsze kraje na razie odpadaja ,zresztą staraliśmy się je zwiedzić przed ciążą

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
A on ma w ogóle z tego przyjemność że jeździ sobie po świecie a żona została w domu? W 4 litery bym kopnęła taki egzemplarz

Gratuluję. też kiedyś przez to przechodziłam. Broniłam licencjata, potem mgr, a potem jeszcze na podyplomowych miałam obronę. Nie taki diabeł straszny jak go malują.

To duża panna już u ciebie w brzuchu gości.

Coś nam sie w końcu od zycia należy

Dla mnie mało to też nie jest, ale traktuję to jako inwestycję w siebie

A dlaczego nie? My byliśmy z 15miesięczną córą w Tunezji. Fakt, do takiego wyjazdu trzeba się bardziej przygotować. Braliśmy ze sobą nawet kilka dużych butelek z wodą mineralną aby móc robić herbatki itp. Do tego słoiczki z obiadami.
My planujemy w przyszłym roku w maju wyjechać na Teneryfę. Mała będzie miała ok 10 miesięcy.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

A tego to nie wiem.
Sprawdzacie czy w czereśniach są robaki? Bo ja nie, jem na żywca. Wolę nie wiedzieć Jak mi TZ czy ktos powie że robaczywe to juz nie tknę.
Mam nadzieję że nie będzie tak źle
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:46   #1064
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale powiem wam ze bardzo zle sie czulam po tej glukozie
jak wracalam do domu bylo mi tak slabo ze myslalam ze odlece
Też mi słabo było po glukozie, całe szczęście że TŻ był ze Mną

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
W końcu ładna pogoda się zrobiła.
Sezon balkonowy uważam za rozpoczęty. Idę Was nadrabiać.
PS. To mój podwieczorek. Jak zobaczyłam czereśnie w sklepiku to nie mogłam się oprzeć.
mniam mniam ja się dzisiaj zajadam truskawkami , TŻ przyniósł Mi dzisiaj cały kosz

Cytat:
Jejku dziewczyny nie piszcie o takich strasznych sytuacjach. Nie straszcie

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:49   #1065
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
mi moja nic nie mowila
ale ja czuje ze mala mnie kopie nawet czesciej niz powinna
czasami na serio strasznie mnie boli i jest to nieprzyjemnie
czesto jest tak ze w ciagu 15 czy 20 minut nalicze z 20 ruchow
akurat moja mala jest bardzo aktywna
Może to zalezy od ginekologa Ja na wszelki wypadek bede liczyła Na razie się nie martwię . Dopóki czuję ruchy znaczy że jest dobrze

Mam problem z moim małym uparciuchem, jak tak to mnie kopie jak oszalałe, a jak chcę aby mój tz też to poczuł to się buntuje i nie kopie( coraz bardziej sie obawiam, ze gorszy uparciuch rośnie niż jego rodzice )

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-19 o 18:50
Stary 2014-05-19, 18:50   #1066
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Też mi słabo było po glukozie, całe szczęście że TŻ był ze Mną

po 50 g bylo ok
ale 75g mnie dobilo strasznie sie czulam i reka mnie bolala od klucia
dobrze ze Tz mnie podtrzymywal bo tak to bym poleciala na schodach
nawet nie chce myslec jakby to sie skonczylo

Nasze szczescie
Stary 2014-05-19, 18:50   #1067
daisy dot
Rozeznanie

Butter i h4linka - ona jadla 2 razy dziennie frytki w bulce ze smierdzacym sosem. Domyslam sie ze robicie jak ja frytki domowe lub kupujecie sprawdzone w sklepie i smazycie na swoim tluszczu znanego pochodzenia ktory nie smierdzi na 2km staroscia. Chyba jest roznica. Chyba ze robicie jak onam stare fryty stary tluszcz cola i szlugi to tak uwazam was za niemadre przyszle matki. Ona popijala to 2 litrami coli i szla zapalic przy tym papierosa w kazda sobote i niedziele bo zjazdy byly co tydzien. Od poczatku do konca ciazy nawet jak miala brzuch wiekszy niz kazdej z nas... Same sobie odpowoedzcie.
Ja tez jem frytki. Ale znam umiar i wiem kto je zrobil i jak, bo robie je sama.

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:51   #1068
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Może to zalezy od ginekologa Ja na wszelki wypadek bede liczyła Na razie się nie martwię . Dopóki czuję ruchy znaczy że jest dobrze

Mam problem z moim małym uparciuchem, jak tak to mnie kopie jak oszalałe, a jak chcę aby mój tz też to poczuł to się buntuje i nie kopie( coraz bardziej sie obawiam, ze gorszy uparciuch rośnie niż jego rodzice )
U mnie na odwrót, martwię się, że się nie rusza, albo rusza się słabo, a jak mąż wraca z pracy to się zaczyna wariactwo w brzuchu

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:52   #1069
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak mam jak Tz przyklada reke to juz kopac nie chce

Nasze szczescie
Stary 2014-05-19, 18:53   #1070
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Butter i h4linka - ona jadla 2 razy dziennie frytki w bulce ze smierdzacym sosem. Domyslam sie ze robicie jak ja frytki domowe lub kupujecie sprawdzone w sklepie i smazycie na swoim tluszczu znanego pochodzenia ktory nie smierdzi na 2km staroscia. Chyba jest roznica. Chyba ze robicie jak onam stare fryty stary tluszcz cola i szlugi to tak uwazam was za niemadre przyszle matki. Ona popijala to 2 litrami coli i szla zapalic przy tym papierosa w kazda sobote i niedziele bo zjazdy byly co tydzien. Od poczatku do konca ciazy nawet jak miala brzuch wiekszy niz kazdej z nas... Same sobie odpowoedzcie.

To zmienia postać rzeczy....wszystko trzeba jeść z umiarem....To jej zachowanie rzeczywiscie jest z deczka dziwne...Ale to w sumie jej problem... A nie doczytałam, ona już urodziła cz jest w trakcie?

kasia ruda też bym chciała, aby chociaz raz moje maleństwo go kopnęło, bo to takie cudne uczucie...Jak ostatnio mu opowiadałam, jak leżałam, a moje maleństwo cuda wyprawiało, to brzuch mi tak chodził ze sama byłam w szoku Miał takie wielkie oczy jak mnie słuchał, a co by było gdy by zobaczył
zaczarowanadlaniego to już chyba wiem kto będzie uspokajał nasze maluszki nie ma to jak tatuś

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-19 o 18:58
Stary 2014-05-19, 18:56   #1071
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Jupi ii nie mam cukrzycy pani powiedziała ze mam bardzo dobre wyniki
75g glukozy
Na czczo 70
Po 1 h - 154
Po 2 h - 125

schudłam 2 kg czyli od początku ciąży przytyłam niecałe 3 kg

Teraz jedziemy do ginekologa oby tez były same dobre wieści
ciesze się ze nie masz cukrzycy

Cytat:
My juz po wizycie
Tz pobiegl na pociag bo mial tylko pol dnia urlopu

Mala wazy 1300 i ma 35 cm
jest ulozona glowka w dol
wszystkie wymiary ma idealne
jestem przeszczesliwa
kolejna wizyta za 2 tygodnie

ginka pobrala mi wymaz bo nasilily mi sie uplawy i boje sie ze to jakas infekcja

dostalam masc na swedzenie bo swedzi mnie od czasu do czasu bez zadnego szalu to swedzenie ale jednak
super ze ksiezniczka już taka duza, szczeze nie wiem jak ty to robisz ze dzidzia 1300 a tylko 3 na plusie bo ja to 1 z przodu bym musiala dodac
Cytat:
Wiesz ona bardzo chciała zajść drugi raz w ciążę, starała się z chłopakiem przez 8 lat a zaszła jak się z nim rozstała z innym facetem Głupota totalna z jej strony! Ale ona nigdy nie była zbyt mądra także mnie to zachowanie nie dziwi

Co do fajek to ja paliłam przed ciążą ale oczywiście jak się dowiedziałam to rzuciłam Każdy zdziwiony, że tak od razu potrafiłam rzucić, niektórzy nawet z niedowierzaniem pytają czy wcale nie palę ani jednego... A co w tym dziwnego? Dla mnie to normalne, że nie chcę truć swojego dzieciątka!

Co do wakacji to my też planujemy za rok wybrać się nad morze z malutką Już się nie mogę doczekać hehe
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A to dziwne, że koleżanka taka lekkomyślna. Cóż...każdy robi jak uważa... jednak nie zawsze jest to słuszne.

Ja też jem frytki...Czy to znaczy, że nie zależy mi na dziecku?
Zależy mi, to Hania ma ochotę na frytki cały czas :brzydal

Mam nadzieję, że dam radę ...i że nie będą nas męczyć przesadnie. Ja się boję tej obrony, powiem całkiem szczerze

Też paliłam przed ciążą i rzuciłam od razu. To było dla mnie oczywiste wręcz, że skoro jestem w ciąży, to nie palę...
Ale powiem szczerze, że wkurzało mnie na początku ciąży, jak ktoś mnie pytał 'no mam nadzieję, że nie palisz'... z przekąsem.

Wyskoczyłam na szybki spacer i przyniosłam kilo truskawek
dziewczyny za was i wszystkie pozostale które palily przed ciaza trzymamzebyscie już nie wucily do tego nalogu

co do finansów to my mamy tez 2 konta i dzięki temu czuje się niezalezna, ale tez mamy tak jakby wspólne pieniazki z których wszystko opłacamy, po prostu ustaliliśmy sobie miesieczna kwote która wypłacamy z mojego konta i konta chłopaka i za to zyjemy a pozostala kase mamy każdy na swoim koncie, ale my ogolnie oszczędzamy na swoje mieszkanie i nie jesteśmy jakos rozrzutni, a wszystkie większe wydatki planujemy razem
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:56   #1072
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Ja jak byłam na wizycie w piątek to już mi lekarz mówił o liczeniu...

Ogólnie jak wstanę na przykład o 10 to do 16 powinno się pojawić minimum 10 ruchów, jeśli przez te 6 godzin będzie mniej to mam jechać na IP
Ogólnie obserwować i każde zmiany w ruchach dzwonić i konsultować z ginem
Stary 2014-05-19, 18:57   #1073
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

o jaaa masakra ..
ja rozumiem ze czasem mozna miec ochote na pizze czy kebaba ale to w porownaniu z tym to jakas masakra w zyciu bym tak nie jadla

Nasze szczescie
Stary 2014-05-19, 18:59   #1074
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak mam jak Tz przyklada reke to juz kopac nie chce
U mnie dokładnie tak samo.
Mała jest spokojna, harcuje sobie bardzo delikatnie, ale jak tylko mój mąż położy rękę na brzuchu, to jest spokój!
Właściwie ktokolwiek. Tak samo z moją mamą. Chciała poczuć wnuczkę, a ona cisza!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:01   #1075
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
o jaaa masakra ..
ja rozumiem ze czasem mozna miec ochote na pizze czy kebaba ale to w porownaniu z tym to jakas masakra w zyciu bym tak nie jadla
No wlasnie o to mi chodzi, dzieki Zaczarowana ze chociaz Ty czaisz o co mi chodzilo. Kazda z nas przeciez ma jakies zachcianki, to normalne! No ale z umiarem...

daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:02   #1076
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak byłam na wizycie w piątek to już mi lekarz mówił o liczeniu...

Ogólnie jak wstanę na przykład o 10 to do 16 powinno się pojawić minimum 10 ruchów, jeśli przez te 6 godzin będzie mniej to mam jechać na IP
Ogólnie obserwować i każde zmiany w ruchach dzwonić i konsultować z ginem

Dzieki dobrze wiedzieć na w razie co chociaż jak pisałam ruchliwego mam maluszka , ale lepiej dmuchać na zimne
Stary 2014-05-19, 19:03   #1077
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej lesencje!
Pamiętacie mnie jeszcze?
Niestety, nie dałam rady czasowo ogarnąć dwóch wątków forowych (bo siedzę jeszcze na forum związanym z moim Synkiem ), dlatego zniknęłam. Do tego korzystałam z tabletu, nieco gorsza obsługa forum. Dziś naprawiłam lapka
Ale melduję się - na 90% będę miała teraz córeczkę W przyszłym tyg. idę na jeszcze jedno usg (30 tc) i wtedy się potwierdzi
Z ciążą ok; wyszło coś z tarczycą, biorę Euthyrox. Moje nadciśnienie bardzo w porządku, czyli go nie mam Dawka leku od początku ciąży taka sama, nie zwiększana i oby do końca tak samo.
Mojemu Krzysiowi wychodzą ząbki - odparzona pupcia, czasem szlochy, łapki w buzi itd.; bardzo jest biedny...

Wszystkim Wam wspaniałych ostatnich miesięcy ciąży!
Postaram się wpadać, podczytywać i coś pisać
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:04   #1078
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
o jaaa masakra ..
O kurcze ale mi narobilas smaka na pizze

Nie martw sie waga, bo mam znajoma pielegniarke, ktora w 7 miesiacu zaczela chudnac i nic sie zlego dzidzi nie stalo! W sumie z czego mialas przytyc skoro non stop masz mdlosci i wymiotujesz? Jesli przy nastepnej wizycie znowu bedzie spadek wagi i to sie zapytaj lekarza co o tym mysli. Poki co nie nabijaj sobie glowy zlymi myslali!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:06   #1079
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej lesencje!
Pamiętacie mnie jeszcze?
Niestety, nie dałam rady czasowo ogarnąć dwóch wątków forowych (bo siedzę jeszcze na forum związanym z moim Synkiem ), dlatego zniknęłam. Do tego korzystałam z tabletu, nieco gorsza obsługa forum. Dziś naprawiłam lapka
Ale melduję się - na 90% będę miała teraz córeczkę W przyszłym tyg. idę na jeszcze jedno usg (30 tc) i wtedy się potwierdzi
Z ciążą ok; wyszło coś z tarczycą, biorę Euthyrox. Moje nadciśnienie bardzo w porządku, czyli go nie mam Dawka leku od początku ciąży taka sama, nie zwiększana i oby do końca tak samo.
Mojemu Krzysiowi wychodzą ząbki - odparzona pupcia, czasem szlochy, łapki w buzi itd.; bardzo jest biedny...

Wszystkim Wam wspaniałych ostatnich miesięcy ciąży!
Postaram się wpadać, podczytywać i coś pisać
Hej super ze sie odezwałas do nas! Ja już miałam czarne myśli Ale całe szczęście wszystko dobrze Odzywaj się do nas chociaż raz na jakiś czas i pisz jak tam maluszek
za dziewuszkę
Stary 2014-05-19, 19:08   #1080
h4linka
Zadomowienie

daisy dot frytki w bułce swoją drogą dwie porcje w ciągu dnia to trzeba mieć bez kitu spust, ja zwykle odpadam w połowie.

Ale prawda jest taka jak piszesz, jak mnie nachodziło na fryty to robiłam w domu i to z piekarnika więc prawie bez oleju. Do tego sos czosnkowy na jogurcie i miks keczupo-musztardo-majonezowy.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości