|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
zaczarowanadlaniego a bierzesz chociaż jakies witaminy? J na poczatku bardzo mało jadłam, wie cwatpie że dostarczałam potrzebnych składfników dziecka, od poczatku ciaży biorę prenatal... Teraz kupiłam sobie Prenatal duo. Ze względu mna to że nie przepadam za rybami, a są bardzo wazne w ciąży, to dostarczając te witaminy tak jak bym jakąś namiastkę rybki zjadła...Myśle że moje bardzo dobre wyniki sa też zasługą że łykam witaminy, bo ogólnie jem bardzo różnie, mięso teraz jem czesto... Ale do 20 tyg nie tknełam kesa, ani szymki, zero....sam zapach sprawiał że lądowałam w toalecie
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie sądziłam ze na tym etapie ciaży jest to możliwe aby dziecko zmarło w łonie matki, nigdy sie nad tym nie zastanawiałam.... Bo skoro jest wszystko dobrze to co sie może stać....a jednak
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyniki mam rowniez bardzo dobre od poczatku ciazy ryby jem, a nie wydaje mi sie zeby moje dziecko ucierpialo na tym ze nie jem miesa tzn odrzucilo mi nie wiem moze ochota mi wroci za kilka tygodni ale teraz sam zapach mnie odrzuca a przed ciaza obiad bez miesa to dla mnie nie obiad Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-05-19 o 18:35 |
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jest zawsze po nabiale niedobrze, nie wiem czemu
![]() ale mimo to staram się coś tam zawsze zjeść, czasem zrobię sobie pomidory ze śmietaną, ziemniaki i gzikę na obiad albo chociaż jakiś mały jogurcik, żeby tylko coś tam z tego nabiału ukąsić Po pierwsze dla dzidzi a po drugie dla mnie bo kości muszą być coraz mocniejsze i ząbki też mi się przydadzą![]() Zaczarowana to dobrze, że ginka widziała i jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań co do tej wagi to znaczy, że jest dobrze A co do mięsa to ja bym jednak coś pomyślała, żeby to białko czymś innym może zastąpić? Wegetarianie też nie jedzą mięsa ale chyba w jakiś inny sposób i w innych składnikach dostarczają zamiennikami odpowiednie składniki do organizmu, warto się tym jednak zainteresować
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A doczytałam, ze jadłas jak przy cukrzycy, to rzeczywiście przy takiej diecie można schudnać....Wiec juz jestem o ciebie spokojna Moja kumpela przy cukrzyce schudła 10 kg....i mała urodziła sie zdrowa, wiec oki |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie po to liczy się ruchy i odpowiednio szybko trzeba zareagować, żeby uniknąć takich sytuacji... Niektórych rzeczy się nie da przeskoczyć niestety ale warto obserwować aktywność naszych pociech
|
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wiadomo przy tej diecie sie chudnie Tz akurat pilnuje zeby mi niczego nie zabraklo i zebym dostarczala dziecku to co trzeba a to ze mieso mi nie podchodzi nic na to nie poradze moze to sie zmieni a moze juz tak zostanie do konca ciazy ta moja ciaza to w ogole ciezki przypadek jezeli chodzi o przechodzenie jej mala nie da mi sie nudzic
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
Mojej koleżanki szwagierka tak straciła dziecko w 8 miesiącu. Nawet lekarze nie wiedzą co się stało. Trzy tygodnie przed porodem dowiedzieć się, że twoje dziecko nie żyje... masakra.
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi moja nic nie mowila ale ja czuje ze mala mnie kopie nawet czesciej niz powinna ![]() czasami na serio strasznie mnie boli i jest to nieprzyjemnie czesto jest tak ze w ciagu 15 czy 20 minut nalicze z 20 ruchow akurat moja mala jest bardzo aktywna |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To musi być straszne, nie chcę nawet o tym myśleć
|
|
|
|
|
#1063 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dalsze kraje na razie odpadaja ,zresztą staraliśmy się je zwiedzić przed ciążą ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1064 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na wszelki wypadek bede liczyła Na razie się nie martwię . Dopóki czuję ruchy znaczy że jest dobrze ![]() Mam problem z moim małym uparciuchem, jak tak to mnie kopie jak oszalałe, a jak chcę aby mój tz też to poczuł to się buntuje i nie kopie( coraz bardziej sie obawiam, ze gorszy uparciuch rośnie niż jego rodzice )
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-19 o 18:50 |
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
po 50 g bylo ok ale 75g mnie dobilo strasznie sie czulam i reka mnie bolala od klucia dobrze ze Tz mnie podtrzymywal bo tak to bym poleciala na schodach nawet nie chce myslec jakby to sie skonczylo |
|
|
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
Butter i h4linka - ona jadla 2 razy dziennie frytki w bulce ze smierdzacym sosem. Domyslam sie ze robicie jak ja frytki domowe lub kupujecie sprawdzone w sklepie i smazycie na swoim tluszczu znanego pochodzenia ktory nie smierdzi na 2km staroscia. Chyba jest roznica. Chyba ze robicie jak onam stare fryty stary tluszcz cola i szlugi to tak uwazam was za niemadre przyszle matki. Ona popijala to 2 litrami coli i szla zapalic przy tym papierosa w kazda sobote i niedziele bo zjazdy byly co tydzien. Od poczatku do konca ciazy nawet jak miala brzuch wiekszy niz kazdej z nas... Same sobie odpowoedzcie.
Ja tez jem frytki. Ale znam umiar i wiem kto je zrobil i jak, bo robie je sama. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasia ruda też bym chciała, aby chociaz raz moje maleństwo go kopnęło, bo to takie cudne uczucie...Jak ostatnio mu opowiadałam, jak leżałam, a moje maleństwo cuda wyprawiało, to brzuch mi tak chodził ze sama byłam w szoku Miał takie wielkie oczy jak mnie słuchał, a co by było gdy by zobaczył ![]() zaczarowanadlaniego to już chyba wiem kto będzie uspokajał nasze maluszki nie ma to jak tatuś
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-19 o 18:58 |
|
|
|
|
#1071 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciesze się ze nie masz cukrzycyCytat:
Cytat:
Cytat:
co do finansów to my mamy tez 2 konta i dzięki temu czuje się niezalezna, ale tez mamy tak jakby wspólne pieniazki z których wszystko opłacamy, po prostu ustaliliśmy sobie miesieczna kwote która wypłacamy z mojego konta i konta chłopaka i za to zyjemy a pozostala kase mamy każdy na swoim koncie, ale my ogolnie oszczędzamy na swoje mieszkanie i nie jesteśmy jakos rozrzutni, a wszystkie większe wydatki planujemy razem |
||||
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jak wstanę na przykład o 10 to do 16 powinno się pojawić minimum 10 ruchów, jeśli przez te 6 godzin będzie mniej to mam jechać na IP Ogólnie obserwować i każde zmiany w ruchach dzwonić i konsultować z ginem |
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rozumiem ze czasem mozna miec ochote na pizze czy kebaba ale to w porownaniu z tym to jakas masakra w zyciu bym tak nie jadla |
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dokładnie tak samo.
Mała jest spokojna, harcuje sobie bardzo delikatnie, ale jak tylko mój mąż położy rękę na brzuchu, to jest spokój! Właściwie ktokolwiek. Tak samo z moją mamą. Chciała poczuć wnuczkę, a ona cisza!
|
|
|
|
#1075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki dobrze wiedzieć na w razie co chociaż jak pisałam ruchliwego mam maluszka , ale lepiej dmuchać na zimne
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej lesencje!
Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Niestety, nie dałam rady czasowo ogarnąć dwóch wątków forowych (bo siedzę jeszcze na forum związanym z moim Synkiem ), dlatego zniknęłam. Do tego korzystałam z tabletu, nieco gorsza obsługa forum. Dziś naprawiłam lapka ![]() Ale melduję się - na 90% będę miała teraz córeczkę W przyszłym tyg. idę na jeszcze jedno usg (30 tc) i wtedy się potwierdzi ![]() Z ciążą ok; wyszło coś z tarczycą, biorę Euthyrox. Moje nadciśnienie bardzo w porządku, czyli go nie mam Dawka leku od początku ciąży taka sama, nie zwiększana i oby do końca tak samo.Mojemu Krzysiowi wychodzą ząbki - odparzona pupcia, czasem szlochy, łapki w buzi itd.; bardzo jest biedny... Wszystkim Wam wspaniałych ostatnich miesięcy ciąży! Postaram się wpadać, podczytywać i coś pisać
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw sie waga, bo mam znajoma pielegniarke, ktora w 7 miesiacu zaczela chudnac i nic sie zlego dzidzi nie stalo! W sumie z czego mialas przytyc skoro non stop masz mdlosci i wymiotujesz? Jesli przy nastepnej wizycie znowu bedzie spadek wagi i to sie zapytaj lekarza co o tym mysli. Poki co nie nabijaj sobie glowy zlymi myslali!
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już miałam czarne myśli Odzywaj się do nas chociaż raz na jakiś czas i pisz jak tam maluszek za dziewuszkę
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
daisy dot frytki w bułce
swoją drogą dwie porcje w ciągu dnia to trzeba mieć bez kitu spust, ja zwykle odpadam w połowie. ![]() Ale prawda jest taka jak piszesz, jak mnie nachodziło na fryty to robiłam w domu i to z piekarnika więc prawie bez oleju. Do tego sos czosnkowy na jogurcie i miks keczupo-musztardo-majonezowy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Po pierwsze dla dzidzi a po drugie dla mnie bo kości muszą być coraz mocniejsze i ząbki też mi się przydadzą
Moja kumpela przy cukrzyce schudła 10 kg....i mała urodziła sie zdrowa, wiec oki 

ciesze się ze nie masz cukrzycy
? Dla mnie to normalne, że nie chcę truć swojego dzieciątka!

swoją drogą dwie porcje w ciągu dnia to trzeba mieć bez kitu spust, ja zwykle odpadam w połowie.