W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 10:51   #991
daisy dot
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie polecam kompletów pościeli z Bobolandu, poducha po miesiącu użytkowania nadawała się do niczego, kołdra ledwo wytrzymała pół roku użytkowania, a kosztowało coś ponad 100zł, więc niemało. Do tego ręczniki z kapturkami od nich po miesiącu wyglądały jakby z 15 lat miały
A ta druga hurtownia to praktycznie to samo ma, ceny mają "wymienne" z Bobolandem, tzn jedna rzecz tańsza tu, druga tam.

W Dzień Matki w Sz-nie mają być warsztaty "Mamo to ja" dla rodziców i kobiet w ciąży, m.in. noszenie w chuście, itd.
to gdzie mam kupic kołdry ja chce zwykle białe kołderki i kolorowe pościele, po co mi śliczna kołdra, którą wypiore kilka razy i będzie badziewiem? wole mieć więcej pościelek a kołderkę białą oczywiście dobre jakości.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Tak! Tak! Pokaż!
proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Świetne podejście! Ja też przez większość czasu staram się tak myśleć (chociaż nie wiem, czy w szpitalu bym potrafiła - podziwiam) ale jak przychodzą ciężkie chwile, to człowiek o tym zapomina...
Co do wydatków, my mamy wspólny budżet właściwie od samego początku...zaczęliśmy się spotykać mając po 16 lat i wtedy np nie mogliśmy nigdzie wyjść jak on nie miał kasy, musiałam go uczyć, że to nic złego jak ja zapłacę. Na wszystkich wyjazdach ustalaliśmy ile które ma i kasa była wspólna. Potem jak zamieszkaliśmy razem, to mąż przynosił wypłatę i oddawał ją mi - tzn trzymaliśmy gotówkę w jednym miejscu, wkładaliśmy ją tam oboje ale to ja zajmowałam się budżetem - zapłacić za mieszkanie, rachunki, zakupy. Oczywiście część wypłaty od razu zostawiał sobie na bieżące wydatki (tak jest zresztą do dzisiaj), a potem 'dobierał' jeśli mu zabrakło, nie musiał się z tego przede mną tłumaczyć. Teraz prowadzi swoją firmę i w jednym miesiącu potrafi przynieść sporo kasy a w innym wcale..i odkłada ją w wiadome miejsce nadal ja pilnuję rachunków, poza tym zawsze mam w portfelu jakąś gotówkę, którą mąż bierze jak potrzebuje (a jego kasy akurat nie ma, bo czeka na rozliczenie), nie raz nawet na zakupy typu materiały dla klientów czy na zaliczkę dla pracownika. Mówi mi tylko ile wziął, żebym się nie denerwowała że ktoś mnie okradł albo zgubiłam ale nie musi tłumaczyć na co i dlaczego. Tak samo ja nie muszę pytać, czy mogę sobie kupić np bluzkę czy kosmetyk, oczywiście wiadomo w granicach rozsądku. Kiedyś pamiętam była promocja na książki (czyli coś bez czego można żyć...), wybrałam parę tytułów i się go pytam czy mogę wydać ze dwie stówy na książki, to się śmiał ze mnie, że mam go nie pytać o takie rzeczy.. Wiadomo, że jak się szykują większe wydatki to oboje nie szalejemy z wydawaniem, ale na co dzień sobie nie żałujemy i o ile ja wydaję to na rzeczy typu ubrania, kosmetyki, książki czy coś to on potrafił np co tydzień po pracy zabrać wszystkich pracowników na piwo i zostawić w knajpie parę stów. Dlatego nie może trzymać większych pieniędzy poza tym sam mówi, że nie może nosić kasy bo za bardzo ją wydaje. U nas taki układ się sprawdza - przy czym podstawowa zasada to jedno drugiemu nie żałuje i nie musi się spowiadać.
Wiem, że mnóstwo ludzi ma osobne budżety (czasem nawet mąż w żartach sugeruje, że nasz układ jest nienormalny) ale szczerze mówiąc nie wiem, jak są w stanie funkcjonować, może dlatego że znam przypadki dość skrajne...
Miałam koleżankę, była parę lat z chłopakiem, mieszkali razem w jego mieszkaniu na kredyt. On płacił kredyt, a ona rachunki i utrzymywała życie, albo jakoś tak. Kiedyś źle się czuła i trafiła do lekarza, jakoś tak wyszło że nie miała przy sobie potwierdzenia że pracuje i musiała zapłacić za wizytę, a w ciągu tygodnia przywieźć RMUA i odebrać kasę. Nie miała gotówki więc on zapłacił. A po kilku dniach zapytał, czy ma zamiar mu oddać te pieniądze... zaczęłam się zastanawiać, czy jak pojawi się dziecko, to na pampersy też będzie od niego pożyczać. Potem kupili drugie mieszkanie, kredyt znowu na niego, bo ona nie miała zdolności. No a potem się rozstali. I ona wyprowadzając się z drugiego mieszkania, które utrzymywała nie miała nawet kubka do kawy.
Mamy też znajomych, którzy mają działkę, na tej działce stoi mały domek - w nim mieszkają. Jest miejsce, żeby zbudować tam większy dom i mieli to zrobić. Ale działka jest na niego i on nie chce jej dopisać do własności, a kasę na budowę ma ona i nie chce jej dać na nie swoją własność. Więc cisną się dalej w tym małym domku, który powoli zaczyna się rozpadać. Oczywiście budżet 'codzienny' też jest osobny.
Mogłabym jeszcze parę sytuacji wymienić, ale na tym skończę ja zdecydowanie wolę nasz układ, w którym wszystko co mamy jest wspólne.

Dziewczyny, na poprawę humoru:
http://www.papilot.pl/dziecko/26236/...l#galleryimage
(Moja mała wczoraj przez trzy godziny mnie kopała w podobny sposób...)
i piękna historia: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...63006.html?i=0

I jeszcze kolejne pytanie z serii głupich. Czy do porodu pod koszulą ma się stanik?
no to koleżanka rozumem się nie popisała, że się nie zabezpieczyła w żaden sposób...

Nie mogę nic dodać do koszyka w Allegro od rodzyneczek :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (110,9 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-05-19 o 10:59
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:52   #992
motylek_555
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Jupi ii nie mam cukrzycy pani powiedziała ze mam bardzo dobre wyniki
75g glukozy
Na czczo 70
Po 1 h - 154
Po 2 h - 125

schudłam 2 kg czyli od początku ciąży przytyłam niecałe 3 kg

Teraz jedziemy do ginekologa oby tez były same dobre wieści
Za wyniki i za wagę ( tej zazdraszczam, choć szczerze współczuję przyczyny chudnięcia), powodzenia u gina

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:02
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:01   #993
Polly_
grozi wypollizowaniem

hej...
witam po koszmarnej nocy..kolejnej .
czy tez tak macie ze nie mozecie spac?
Zasnęłam ok 3.30, obudziłam sie o 5.20 i po spaniu...poczytalam troche i ok 8.o0 zasnelam jesczez na godzine...czuje sie fatalnie.

macie moze jakies sposoby na tę bezsenność? mozna jakies lekina sen brac w ciąży? zapomnialam zapytac ostatnio gina :/

I wczoraj tez sie pokłóciłam z TZ, w sumie o nic

Co do kasy, to my mamy wspolne konto, a ja mam jeszcze swoje firmowe.
Kasą zarzadzamy wspolnie, w sensie kazdy kupuje co uwaza za potrzebne, a wieksze wydatki konsultujemy. Z tym ze oboje jestesmy bardzo oszczedni, moj TZ nie kupuje sobie kompletnie nic -wydaje kase tylko na zakupy spozywcze i utrzymanie samochodu, jesli mu cos potrzebne to potrafi miesiac bic sie z myslami typu "kupilbym wiertarke ,co ty na to?", ja -to kup, a on-ale moze mi jednak nie potrzebna...po co kase wydawac .
tak ze nie musze go pilnowac z kasą-sam ma wewnętrzny hamulec.

chociaz zdaza mi sie skrytykowac jego zakupy spozywcze, bo on sie nagminnie żywi oliwkami, marynowanym imbirem itp...no ale nie bede mu na jedzenie sępić, zwłąszcza ze raczej ten wydatek nie rujnuje naszego budzetu.

a co do nagród itd- u nas nigdy nie było myslenia ze jak cos dodatkowo dostałem to mi sie nalezy cos ekstra . TZ swoje trzynastki czy nagrody dyrektora grzecznie wplaca na naszą lokate, ja czasem dorabialam po nocach i tez nie po to zeby sobie kupic cos ekstra, tylko zeby nasza wspolna sytuacja finansowa była lepsza.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

a propo gospodarowania kasą, mam kolezanke, ktora z męzem mają osobne finanse. i ona np pokazuje torebke i mowi- patrzcie mąż mi kupił, mnie by nie było stać i jest strasznie dumna z tego .

albo sie umawiają ze np meble do mieszkania placą po połowie, potem on w wakacje jedzie w podróż za kilka tysiecy, a ona siedzi w chaupie bo jej sie kasa skonczyła..

dla mnie to nie jest normalne, bo jesli jestesmy małzeństwem to albo nas na cos stac wspolnie, albo wcale

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-05-19 o 10:57
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:04   #994
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
to gdzie mam kupic kołdry ja chce zwykle białe kołderki i kolorowe pościele, po co mi śliczna kołdra, którą wypiore kilka razy i będzie badziewiem? wole mieć więcej pościelek a kołderkę białą oczywiście dobre jakości.

proszę bardzo

no to koleżanka rozumem się nie popisała, że się nie zabezpieczyła w żaden sposób...

Nie mogę nic dodać do koszyka w Allegro od rodzyneczek :-(
Nie wiem kochana, bo sama szukam teraz "dobrej", tamte w środku się takie kule porobiły, poducha to wogóle tragedia, a przecież eksploatowana jakoś wyjątkowo nie była, bo Młody dostał ją pod głowę dopiero koło 10 m-ca,a po 1 m-cu użytkowania ją wywaliłam, a raczej przerobiłam jej wsad na przytulankę, bo wsad pozbijał się w kule i nie szło tego "rozwalić".
Po prostu napisałam Ci że nie zawsze to co mówi sprzedawca ma pokrycie, bo nam ją zachwalali (tę pościel) jaka to nie jest "ą ę" i hipoalergiczna itd, a ja nawet nie chcę myśleć co by się z nią stało jakby ją do pralki wrzucić, skoro od leżenia małej główki i to przeważnie bez jakiegoś kręcenia się taki bubel wyszedł.

Co do finansów, to mamy wspólne konto prawie od początku związku, czyli odkąd razem zamieszkaliśmy, a tym bardziej nie wyobrażam sobie innej sytuacji będąc małżeństwem. Obecnie tylko mąż zarabia, ja wykonuję przelewy za rachunki i o wszystkich pamiętam, ja pamiętam co trzeba kupić do chałupy (proszek, ścierka, pampersy), większe wydatki, czy przyjemności uzgadniamy. Nie oznacza to, że spowiadam się mężowi, że dziś kupiłam 1 bulkę, 3 jogurty i chusteczki i wydalam 12 zł, bez przesady Ale nie wyobrażam sobie też, że On kupiłby np motor, a ja bym nie miała nic do powiedzenia, bo to On zarabia. Owszem, teraz On, wcześniej i za jakiś czas razem będziemy zarabiać, więc i razem decydujemy. Tak jak i o wychowaniu dziecka, przecież nie decyduję o wszystkim sama, tylko dlatego, że to ja z nim spędzam 24/h.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:14
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:09   #995
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
hej...
Zasnęłam ok 3.30, obudziłam sie o 5.20 i po spaniu...poczytalam troche i ok 8.o0 zasnelam jesczez na godzine...czuje sie fatalnie.

macie moze jakies sposoby na tę bezsenność? mozna jakies lekina sen brac w ciąży? zapomnialam zapytac ostatnio gina :/

I wczoraj tez sie pokłóciłam z TZ, w sumie o nic

Co do kasy, to my mamy wspolne konto, a ja mam jeszcze swoje firmowe.
Kasą zarzadzamy wspolnie, w sensie kazdy kupuje co uwaza za potrzebne, a wieksze wydatki konsultujemy. Z tym ze oboje jestesmy bardzo oszczedni, moj TZ nie kupuje sobie kompletnie nic -wydaje kase tylko na zakupy spozywcze i utrzymanie samochodu, jesli mu cos potrzebne to potrafi miesiac bic sie z myslami typu "kupilbym wiertarke ,co ty na to?", ja -to kup, a on-ale moze mi jednak nie potrzebna...po co kase wydawac .
tak ze nie musze go pilnowac z kasą-sam ma wewnętrzny hamulec.

chociaz zdaza mi sie skrytykowac jego zakupy spozywcze, bo on sie nagminnie żywi oliwkami, marynowanym imbirem itp...no ale nie bede mu na jedzenie sępić, zwłąszcza ze raczej ten wydatek nie rujnuje naszego budzetu.

a co do nagród itd- u nas nigdy nie było myslenia ze jak cos dodatkowo dostałem to mi sie nalezy cos ekstra . TZ swoje trzynastki czy nagrody dyrektora grzecznie wplaca na naszą lokate, ja czasem dorabialam po nocach i tez nie po to zeby sobie kupic cos ekstra, tylko zeby nasza wspolna sytuacja finansowa była lepsza.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

a propo gospodarowania kasą, mam kolezanke, ktora z męzem mają osobne finanse. i ona np pokazuje torebke i mowi- patrzcie mąż mi kupił, mnie by nie było stać i jest strasznie dumna z tego .

albo sie umawiają ze np meble do mieszkania placą po połowie, potem on w wakacje jedzie w podróż za kilka tysiecy, a ona siedzi w chaupie bo jej sie kasa skonczyła..

dla mnie to nie jest normalne, bo jesli jestesmy małzeństwem to albo nas na cos stac wspolnie, albo wcale

Ja na bezsenność cierpię od początku ciąży, lekarz polecił mi syrop z melisy, ale nie będę go przeciez piła przez 9 miesięcy, od czasu do czasu wypijam na noc 2 łyżki i udaje mi się przespać noc bez budzenia się co pół godziny, ale ogólnie to pobudka o 6 i kilka przebudzeń w nocy to u mnie juz standart, nastawiłam się na tryb czuwania chyba

Koleżanka i jej mąż -
Stary 2014-05-19, 11:14   #996
malutka100
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Nie odzywałam się przez weekend, bo miałam sporo zajęć, a czasu jak zwykle mało
Ale wszystko sumiennie nadrobiłam wczoraj wieczorem, ale gdy miałam już pocytowane wasze posty, laptop oczywiście odmówił posłuszeństwa i wszystko się pokasowało, ehh...uwielbiam takie momenty Fajny sprawdzian dla siły opanowania i spokoju

Weekend minął bardzo fajnie, w sobotę spotkaliśmy się ze znajomymi w naszej ulubionej pizzerii Dawno ich nie widzieliśmy, a dodatkowo- oni również spodziewają się dzidziusia, więc i tematów było sporo do obgadania. Koleżanka jest dopiero w 10 tygodniu ciąży, jakoś nie mogę sobie już przypomnieć kiedy to było, wydaję mi się to wieki temu

W niedziele byliśmy na zakupach, znów nie obyło się bez rzeczy "dzieciowych", uwielbiam to kupować Doszłam jednak do wniosku że z ubrankami już bastuje, bo mam naprawdę już wszystko
Zrobiłam również zamówienie na all, zakupiłam m.in. przewijak, ręczniki z kapturkiem, poduszkę-klin pod materacyk i trochę innych drobiazgów
Zamawiałam jednak u innego sprzedawcy niż polecana tu rodzyneczka, ale też wyczytałam na innym wątku wizażowym,że jest godny polecania. Jak przyjdą rzeczy to mogę wstawić zdjęcia jakby któraś potrzebowała

Jak byliśmy w galerii to oglądaliśmy wózki, nie było jednak zbyt dużego wyboru, na ten czas jednak najbardziej spodobał mi się model Mutsy Maxi Cosi Czy może któras z Was ma jakieś doświadczenia z nim, albo słyszała opinie znajomych?
Halinka- oglądałam również wózek, który zakupiliście Baby design lupo, powiem Ci że też fajny
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:44   #997
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Ja na bezsenność cierpię od początku ciąży, lekarz polecił mi syrop z melisy, ale nie będę go przeciez piła przez 9 miesięcy, od czasu do czasu wypijam na noc 2 łyżki i udaje mi się przespać noc bez budzenia się co pół godziny, ale ogólnie to pobudka o 6 i kilka przebudzeń w nocy to u mnie juz standart, nastawiłam się na tryb czuwania chyba
Mi lekarz na bezsenność zalecał persen wieczorem. Sęk w tym, że ja zasypiam normalnie jak zawsze tylko się budzę o nieludzkiej 5 czy 6 rano.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Jak byliśmy w galerii to oglądaliśmy wózki, nie było jednak zbyt dużego wyboru, na ten czas jednak najbardziej spodobał mi się model Mutsy Maxi Cosi Czy może któras z Was ma jakieś doświadczenia z nim, albo słyszała opinie znajomych?
Halinka- oglądałam również wózek, który zakupiliście Baby design lupo, powiem Ci że też fajny
Pół smyka nim objeździłam, żeby się upewnić, że mi pasuje. A potem zaciągnęłam męża, żeby też pojeździł. Ale to było raczej w ramach utwierdzenia się w przekonaniu, że to właśnie ten jedyny.

A w temacie wydatków i budżetów. Zawsze mieliśmy osobne konta, większe zakupy były robione na zmianę, codzienne pierdoły kto był akurat w sklepie ten brał, nie mieliśmy potrzeby nigdy się rozliczać o kilka bułek czy kostkę masła. Większe wydatki zawsze były uzgadniane i płacone po połowie, chyba, że akurat sytuacja nie pozwalała to ktoś płacił więcej a druga osoba jakoś to równała jak miała akurat górkę u siebie. Rachunki opłacaliśmy z mojego konta więc co miesiąc dostawałam przelew na ten konkretny cel. Aktualnie moje konto zostało uznane za wspólne a tżta za firmowe, jesteśmy na etapie przyzwyczajania się do nowej sytuacji, zamawiania kart i robienia pełnomocnictw. Mimo, że fizycznie konta jeszcze przez chwilę są dwa, już od dawna traktujemy je jako wspólne pieniądze.

Nikt nikogo nie rozlicza z ilości piwa, gier na konsolę czy kosmetyków, oboje jesteśmy sknerusami i mamy do siebie pełne zaufanie, że nie wydajemy pieniędzy na bzdury, a każdy większy przelew jest konsultowany.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:48   #998
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie wiem kochana, bo sama szukam teraz "dobrej", tamte w środku się takie kule porobiły, poducha to wogóle tragedia, a przecież eksploatowana jakoś wyjątkowo nie była, bo Młody dostał ją pod głowę dopiero koło 10 m-ca,a po 1 m-cu użytkowania ją wywaliłam, a raczej przerobiłam jej wsad na przytulankę, bo wsad pozbijał się w kule i nie szło tego "rozwalić".
Po prostu napisałam Ci że nie zawsze to co mówi sprzedawca ma pokrycie, bo nam ją zachwalali (tę pościel) jaka to nie jest "ą ę" i hipoalergiczna itd, a ja nawet nie chcę myśleć co by się z nią stało jakby ją do pralki wrzucić, skoro od leżenia małej główki i to przeważnie bez jakiegoś kręcenia się taki bubel wyszedł.

Dziękuję za info, zwrócę na to uwagę, moja Mama jest znawcą pościeli i poduszek i nigdy mi nie pozwala samej kupić to zaciągnę ją do Bobolandu i powiem jaką miałaś przygodę ona wszystko wymaca, takie nam poduszki kupiła w JYSK, że szok to może i tu poradzi. bo z tego co widziałyśmy ost to tam mnostwo mają kołder...

Czy Wy możecie korzystać z koszyka na allegro?
pyt nieaktualne - moja przeglądarka jest do D

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-05-19 o 12:15
Stary 2014-05-19, 12:02   #999
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Dołączam do grona cierpiących na bezsenność.
Praktycznie od początku ciąży śpię bardzo źle. Budzę się w nocy, kręcę się. Teraz doszły te nogi, to już w ogóle.
Jak mi jeszcze raz ktoś powie 'wyśpij się w ciąży na zapas', to może się to skończyć mordem

Co do rozliczeń, najbardziej rozwaliła mnie historia znajomych Polly. Koleś jedzie na wczasy, a baba siedzi w domu. No niezły absurd. Ale co kto lubi

Ależ dziś piękna pogoda, od razu inaczej się człowiek czuje tylko szkoda, że muszę znowu siadać do mgr i poprawiać

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:15   #1000
motylek_555
Raczkowanie

A dzisiaj śniło mi się, że umówiłam się na poród SN na 5 sierpnia (a termin mam na 23), bo nie było innej mozliwości, no masakra
Stary 2014-05-19, 12:19   #1001
sara 85
Zakorzenienie

Dzień dobry
Piękna pogoda dzisiaj, jest tak cieplutko, mala biega w krotkim rekawku i krotkich spodenkach, a ja siedzę na tarasie popijajac kawę zbozową zyc nie umierać.

W sobotę popoludniu pogoda się poprawiła więc grill się udał.

Co do finansow to my mamy dwa konta plus jedno oszczednosciowe. Raczej nie pytamy się czy mozemy cos sobie kupic, konsultujemy tylko wieksze wydatki np na budowę. Teraz tz kupował sobie wkretarke za 1800 zl więc zapytał czy nie mam nic przeciwko. Ja zazwyczaj robię zakupy spozywcze czy kupuje rzeczy dla dzieci. Raz place zs swojego raz z tz konta. Jak mi braknie kasy na koncie to przelewam sobie z tz, zresztą on nigdy się nie pyta na co poszedl przelew np 300 czy 400 zl. Gdybym zrobiła przelew na tysiaka czy wiecej to pewnie by się zainteresował

Dzisiaj zaczynam 30 tydzien , na 15 idziemy na usg

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:20   #1002
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
A dzisiaj śniło mi się, że umówiłam się na poród SN na 5 sierpnia (a termin mam na 23), bo nie było innej mozliwości, no masakra
Mi się śniło, że dostałam taką dawkę narkozy do cc, że obudziłam się 3 dni po porodzie. A potem poszłam do łazienki się umyć bo byłam cała we krwi z odchodów poporodowych i w łazience było wielkie okno a to parterówka i cała ulica widziała mnie na golasa z tym wielkim podkładem w siatkowych gaciach.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:32   #1003
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny prośba jest! Moja koleżanka potrzebuje do pracy zaliczeniowej i zgłosiła się do mnie, ale ja to nic nie znam Napiszcie proszę, jakie znacie przesądy związane z ciążą (mogą być najbardziej nieprawdopodobne i dziwne). Jeśli możecie, to napiszcie też, z jakiego województwa ów przesądy pochodzą! Z góry wielkie dzięki!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:39   #1004
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny prośba jest! Moja koleżanka potrzebuje do pracy zaliczeniowej i zgłosiła się do mnie, ale ja to nic nie znam Napiszcie proszę, jakie znacie przesądy związane z ciążą (mogą być najbardziej nieprawdopodobne i dziwne). Jeśli możecie, to napiszcie też, z jakiego województwa ów przesądy pochodzą! Z góry wielkie dzięki!
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_36043.html

http://www.babyboom.pl/ciaza/nasze_h...y_w_ciazy.html - tutaj najbardziej rozwalił mnie przesąd nr 5

Ja ogólnie znam takie:
- nie można nosić nic na szyi, bo dziecko będzie owinięte pępowiną
- nie można patrzeć przez wizjer, bo dziecko będzie miało plamkę na oku albo zeza
- jak kobieta wygląda dobrze, to na chłopca, jak kiepsko, to na dziewczynkę
- jak się wystraszy i dotknie ciała, to w tym miejscu dziecko będzie miało znamię
- nie można być w ciąży matką chrzestną, bo to przynosi pecha dziecku chrzczonemu
- nie można nic kupować dla dziecka przed narodzinami, bo to przynosi pecha

więcej nie pamiętam...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-19 o 12:43
Stary 2014-05-19, 12:42   #1005
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
masakra. Ona coś o regionalizmach pisze, więc przydałoby się coś z różnych stron Polski z zaznaczeniem co i skąd.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:26   #1006
agatka553
Rozeznanie

Witam,
jestem tu nowa i mam termin na 6 sierpnia...ochh jak nie mogę się doczekać. To moje pierwsze maleństwo.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
masakra. Ona coś o regionalizmach pisze, więc przydałoby się coś z różnych stron Polski z zaznaczeniem co i skąd.
Dziewczynka zabiera mamie urodę...małopolska
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:31   #1007
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny proszę trzymać kciuki za wizytę

Cytat:
75g glukozy
Na czczo 70
Po 1 h - 154
Po 2 h - 125

super że jednak nie masz cukrzycy

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie odzywałam się przez weekend, bo miałam sporo zajęć, a czasu jak zwykle mało
Ale wszystko sumiennie nadrobiłam wczoraj wieczorem, ale gdy miałam już pocytowane wasze posty, laptop oczywiście odmówił posłuszeństwa i wszystko się pokasowało, ehh...uwielbiam takie momenty Fajny sprawdzian dla siły opanowania i spokoju

Weekend minął bardzo fajnie, w sobotę spotkaliśmy się ze znajomymi w naszej ulubionej pizzerii Dawno ich nie widzieliśmy, a dodatkowo- oni również spodziewają się dzidziusia, więc i tematów było sporo do obgadania. Koleżanka jest dopiero w 10 tygodniu ciąży, jakoś nie mogę sobie już przypomnieć kiedy to było, wydaję mi się to wieki temu

W niedziele byliśmy na zakupach, znów nie obyło się bez rzeczy "dzieciowych", uwielbiam to kupować Doszłam jednak do wniosku że z ubrankami już bastuje, bo mam naprawdę już wszystko
Zrobiłam również zamówienie na all, zakupiłam m.in. przewijak, ręczniki z kapturkiem, poduszkę-klin pod materacyk i trochę innych drobiazgów
Zamawiałam jednak u innego sprzedawcy niż polecana tu rodzyneczka, ale też wyczytałam na innym wątku wizażowym,że jest godny polecania. Jak przyjdą rzeczy to mogę wstawić zdjęcia jakby któraś potrzebowała

co do Mutsy to tylko wiem , że podobno jest bardzo sztywny , koleżanka chciała go kupić , ale właśnie zrezygnowała z tego względu

Witam się po weekendowo

muszę biec na pocztę , ale na szybko..

My z Teżetem mamy każdy swoje konto - i skrytkę w domu do której oszczędzamy Oczywiście mimo dwóch kont, traktujemy te wszystkie pieniążki jako wspólne. Raz ja robię zakupy, raz on, większe zakupy uzgadniamy razem - jak płacimy i w ogole Teraz remontujemy i głownie wyczyściliśmy naszą skrytkę z oszczędności ale jak mimo wszystko przybraknie pieniążków to każdy z nas da ile może z swoich kont. Zakupy dla Małego też raz są opłacane z jednego konta, raz z drugiego. Nam taki system odpowiada i sprawdza się Każdy musi znaleźć swój sposób na szczęście i ład w związku

Ja oficjalnie zakończyłam szkołę
Muszę dokończyć mgr i "tylko" go obronić w lipcu
Potem już tylko będę mieć w głowie nasze Maleństwo i naszą małą szczęśliwą rodzinkę
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:51   #1008
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

My juz po wizycie
Tz pobiegl na pociag bo mial tylko pol dnia urlopu

Mala wazy 1300 i ma 35 cm
jest ulozona glowka w dol
wszystkie wymiary ma idealne
jestem przeszczesliwa
kolejna wizyta za 2 tygodnie

ginka pobrala mi wymaz bo nasilily mi sie uplawy i boje sie ze to jakas infekcja

dostalam masc na swedzenie bo swedzi mnie od czasu do czasu bez zadnego szalu to swedzenie ale jednak

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:54   #1009
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
My juz po wizycie

jestem przeszczesliwa

ginka pobrala mi wymaz bo nasilily mi sie uplawy i boje sie ze to jakas infekcja

dostalam masc na swedzenie bo swedzi mnie od czasu do czasu bez zadnego szalu to swedzenie ale jednak
No to super! Wspaniale.
A to byłaś u tej samej gin, która Cię tak nastraszyła ostatnio?

Hania

Stary 2014-05-19, 13:55   #1010
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość

witaj
W dolnośląskim też jest taki przesąd- gdy nosi się chłopca wygląda się kwitnąco i ładnie, a dziewczynka zabiera przyszłej mamie urodę

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość

co do Mutsy to tylko wiem , że podobno jest bardzo sztywny , koleżanka chciała go kupić , ale właśnie zrezygnowała z tego względu

Witam się po weekendowo

muszę biec na pocztę , ale na szybko..

My z Teżetem mamy każdy swoje konto - i skrytkę w domu do której oszczędzamy Oczywiście mimo dwóch kont, traktujemy te wszystkie pieniążki jako wspólne. Raz ja robię zakupy, raz on, większe zakupy uzgadniamy razem - jak płacimy i w ogole Teraz remontujemy i głownie wyczyściliśmy naszą skrytkę z oszczędności ale jak mimo wszystko przybraknie pieniążków to każdy z nas da ile może z swoich kont. Zakupy dla Małego też raz są opłacane z jednego konta, raz z drugiego. Nam taki system odpowiada i sprawdza się Każdy musi znaleźć swój sposób na szczęście i ład w związku

Potem już tylko będę mieć w głowie nasze Maleństwo i naszą małą szczęśliwą rodzinkę
dzięki za opinię na temat wózka
Teraz każda się przyda, bo jesteśmy na etapie intensywnych rozmyślań, który pojazd będzie dla nas i dla naszego synka najlepszy

Jeśli chodzi zarządzanie funduszami w domu- mamy z Tż osobne konta ( planujemy jednak założyć do jeszcze jedno wspólne, oszczędnościowe). Wydatkami dzielimy się na pół, oczywiście nie ma tu rozliczeń do grosza, bo po pierwsze tak się najzwyczajniej nie da, a po drugie nawet tak nie chcemy.
Ja np płace za zakupy spożywcze a Tż reguluje rachunek za czynsz, rachunek za prąd płacimy raz ja, raz on. Jakieś większe wydatki to raczej dzielimy się po połowie, lub płaci ta osoba, która aktualnie jest przy kasie
Moim problemem jest zbyt duża rozrzutność, tendencja do życia ponad stan, niestety...
Uwielbiam wydawać pieniądze na przyjemności- jakieś rozrywki, książki, wyjścia, kosmetyki, no i ciuchy
U mnie jakiś dodatkowy pieniądz, oznacza dość szybkie wydanie go i to na przyjemności, nie zastanowię się jak rozsądnie wydać takie pieniądze tylko spontanicznie je wydaje. Ostatnio dostałam ekstra premię w pracy, to wydałam ją w większości w Douglasie na perfumy dla siebie i dla Tż.

Myślę jednak, że wraz z przyjściem dziecka na świat, takie lekkomyślne podejście do finansów mi się raczej zmieni.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:00   #1011
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
hej...

co do kolezanek to szok
ja juz powiedzialam Tz-owi ze chce jechac za rok z mala nad morze na tydzien zeby domek jakis wynajac i juz fajnie jakbysmy odkladali troche jak mala sie urodzi pierwsze wspolne wakacje we 3

ja tak mam i to dosyc czesto
niestety nie znam zadnych sposobow czekam na te chwile az w koncu zasne ale czasem trwa to nawet kilka godzin w nocy
dobrze ze nie pracuje bo tak to bym nieprzytomna chodzila

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Piękna pogoda dzisiaj, jest tak cieplutko, mala biega w krotkim rekawku i krotkich spodenkach, a ja siedzę na tarasie popijajac kawę zbozową zyc nie umierać.

W sobotę popoludniu pogoda się poprawiła więc grill się udał.

mocne kciuki za wizyte i za 30 tc

fajnie ze week sie udal

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mi się śniło, że dostałam taką dawkę narkozy do cc, że obudziłam się 3 dni po porodzie. A potem poszłam do łazienki się umyć bo byłam cała we krwi z odchodów poporodowych i w łazience było wielkie okno a to parterówka i cała ulica widziała mnie na golasa z tym wielkim podkładem w siatkowych gaciach.
dobry sen

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Witam,
jestem tu nowa i mam termin na 6 sierpnia...ochh jak nie mogę się doczekać. To moje pierwsze maleństwo.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki[COLOR="Silver"]

witaj

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość

to trzymam kciuki za obrone
zeby skonczylo sie pomyslnie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-19, 14:01   #1012
ButterBear
Zakorzenienie

Jagusia, gratuluję skończenia szkoły!
Mi zostało jeszcze jedno zaliczenie. No i poprawki w mgr i obrona

Hania

Stary 2014-05-19, 14:02   #1013
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ciesze sie że dobrze sie czujesz Na bieżąco nas informuj jak z twoją szyjką
U mnie jest tak, ze może oczywiście sobie kupić piwo itp, ale musze wiedzieć ile wydał, bo ja jestem taka że podliczam wydatki i musi mi się wszystko zgadzać...Tym bardziej teraz jak ja nie mam całej pensji, a nawet nie całą połowe tego co miałam(bo jak wiecie jestem na zasiłku chorobowym po utracie zatrudnienia) a wydatki mamy większe, bo jak zmieniliśmy mieszkanie, to i drożej nas wynosi niż tamto...a mimo to dajemy radę jakoś
zaczarowanadlaniego mocno trzymamy kciuki !
halinka bardzo fajny wózek, akurat mój styl

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

To jest bardzo dobry sposób Ja nie zapisuję(może zacznę) Ja miałam podobnie na poczatku, każdy wydawał ze swojego konta...Ja robiłam zakupy on coś dokupywał i takim sposobem wydało sie drugie tyle kasy, bo własnie z takich niewielkich pieniędzy najwięcej sie nazbiera...A teraz ja robię tylko zakupy, ewentualnie jak czegoś nie kupię bo zapomnę (kalafior ciążowy) to on jak wraca z pracy to kupi( ale kasę zawsze przy sobie ma) Tylko tak jak u ciebie muszę wiedzieć na co wydał.. Na poczatku mój tż śmiał sie że jestem oszczędnisia, ale potem przyznał mi racje..Zresztą teraz przyjdzie na świat dziecko, więc trzeba trochę zacisnac pasa... Na szczęście na samym początku jak kuipimy wyprawki, to chwilę mamy z głowy, gorzej jak zapasy sie skończą A potem kolejne wydatki chrzciny itp
Widzę, że obie lubimy mieć kontrolę nad wydatkami. Zgadzam się, z małych wydatków robi się duża kasa, która znika nie wiadomo na co.
Każde małżeństwo ma swoje metody, nasza daje mi poczucie bezpieczeństwa.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
No u nas jest podobnie. My, na szczęście, jesteśmy w takiej sytuacji że wydatków tak do kilkuset zł nie konsultujemy ze sobą, np. podobają mi się buty to je kupuję -nie pytam TŻ o zdanie. On tak samo. Tak samo jak przed ciążą chodziłam do kosmetyczki to zdarzyło mi się tam 2 razy zostawić ponad 1000zł i TŻ tego nie wie Myśli że to zasługa genów że mam gładką cerę w wieku 34 lat
Konsultujemy jakieś większe wydatki tzn zakup czegoś do domu, wypady itp.
My mamy 2 wspólne konta - firmowe i osobiste. Ale na tych kontach jest tyle operacji w związku z prowadzona firmą że tylko Sherlock Holmes by się połapał co tam się dzieje.
mysia dla mnie 1000 zł na kosmetyczkę to jest zawrotna kwota. To pewnie zależy od tego ile zarabiacie. Nasze dochody są skromne więc musimy się liczyć z pieniędzmi.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Świetne podejście! Ja też przez większość czasu staram się tak myśleć (chociaż nie wiem, czy w szpitalu bym potrafiła - podziwiam) ale jak przychodzą ciężkie chwile, to człowiek o tym zapomina...
Co do wydatków, my mamy wspólny budżet właściwie od samego początku...zaczęliśmy się spotykać mając po 16 lat i wtedy np nie mogliśmy nigdzie wyjść jak on nie miał kasy, musiałam go uczyć, że to nic złego jak ja zapłacę. Na wszystkich wyjazdach ustalaliśmy ile które ma i kasa była wspólna. Potem jak zamieszkaliśmy razem, to mąż przynosił wypłatę i oddawał ją mi - tzn trzymaliśmy gotówkę w jednym miejscu, wkładaliśmy ją tam oboje ale to ja zajmowałam się budżetem - zapłacić za mieszkanie, rachunki, zakupy. Oczywiście część wypłaty od razu zostawiał sobie na bieżące wydatki (tak jest zresztą do dzisiaj), a potem 'dobierał' jeśli mu zabrakło, nie musiał się z tego przede mną tłumaczyć. Teraz prowadzi swoją firmę i w jednym miesiącu potrafi przynieść sporo kasy a w innym wcale..i odkłada ją w wiadome miejsce nadal ja pilnuję rachunków, poza tym zawsze mam w portfelu jakąś gotówkę, którą mąż bierze jak potrzebuje (a jego kasy akurat nie ma, bo czeka na rozliczenie), nie raz nawet na zakupy typu materiały dla klientów czy na zaliczkę dla pracownika. Mówi mi tylko ile wziął, żebym się nie denerwowała że ktoś mnie okradł albo zgubiłam ale nie musi tłumaczyć na co i dlaczego. Tak samo ja nie muszę pytać, czy mogę sobie kupić np bluzkę czy kosmetyk, oczywiście wiadomo w granicach rozsądku. Kiedyś pamiętam była promocja na książki (czyli coś bez czego można żyć...), wybrałam parę tytułów i się go pytam czy mogę wydać ze dwie stówy na książki, to się śmiał ze mnie, że mam go nie pytać o takie rzeczy.. Wiadomo, że jak się szykują większe wydatki to oboje nie szalejemy z wydawaniem, ale na co dzień sobie nie żałujemy i o ile ja wydaję to na rzeczy typu ubrania, kosmetyki, książki czy coś to on potrafił np co tydzień po pracy zabrać wszystkich pracowników na piwo i zostawić w knajpie parę stów. Dlatego nie może trzymać większych pieniędzy poza tym sam mówi, że nie może nosić kasy bo za bardzo ją wydaje. U nas taki układ się sprawdza - przy czym podstawowa zasada to jedno drugiemu nie żałuje i nie musi się spowiadać.
Wiem, że mnóstwo ludzi ma osobne budżety (czasem nawet mąż w żartach sugeruje, że nasz układ jest nienormalny) ale szczerze mówiąc nie wiem, jak są w stanie funkcjonować, może dlatego że znam przypadki dość skrajne...
Miałam koleżankę, była parę lat z chłopakiem, mieszkali razem w jego mieszkaniu na kredyt. On płacił kredyt, a ona rachunki i utrzymywała życie, albo jakoś tak. Kiedyś źle się czuła i trafiła do lekarza, jakoś tak wyszło że nie miała przy sobie potwierdzenia że pracuje i musiała zapłacić za wizytę, a w ciągu tygodnia przywieźć RMUA i odebrać kasę. Nie miała gotówki więc on zapłacił. A po kilku dniach zapytał, czy ma zamiar mu oddać te pieniądze... zaczęłam się zastanawiać, czy jak pojawi się dziecko, to na pampersy też będzie od niego pożyczać. Potem kupili drugie mieszkanie, kredyt znowu na niego, bo ona nie miała zdolności. No a potem się rozstali. I ona wyprowadzając się z drugiego mieszkania, które utrzymywała nie miała nawet kubka do kawy.
Mamy też znajomych, którzy mają działkę, na tej działce stoi mały domek - w nim mieszkają. Jest miejsce, żeby zbudować tam większy dom i mieli to zrobić. Ale działka jest na niego i on nie chce jej dopisać do własności, a kasę na budowę ma ona i nie chce jej dać na nie swoją własność. Więc cisną się dalej w tym małym domku, który powoli zaczyna się rozpadać. Oczywiście budżet 'codzienny' też jest osobny.
Mogłabym jeszcze parę sytuacji wymienić, ale na tym skończę ja zdecydowanie wolę nasz układ, w którym wszystko co mamy jest wspólne.

Dziewczyny, na poprawę humoru:
http://www.papilot.pl/dziecko/26236/...l#galleryimage
(Moja mała wczoraj przez trzy godziny mnie kopała w podobny sposób...)
i piękna historia: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...63006.html?i=0

I jeszcze kolejne pytanie z serii głupich. Czy do porodu pod koszulą ma się stanik?
O kurcze, to faktycznie dziwne przykłady podajesz. Nie rozumiem jak można żony nie dopisać jako właściciela działki?! To jest mega podejrzane.

Cytat:
75g glukozy
Na czczo 70
Po 1 h - 154
Po 2 h - 125

No i widzisz panikaro.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:03   #1014
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Oj dziś mialam mieszany dzień,niby pogoda piękna,25st ..bylismy nad jeziorkiem posiedzieć ze znajomymi. Ale szybko sielanka się skończyła, wszystko zaczęło mnie swedziec. Siedziałam i mialam łzy w oczach... Musieliśmy wracać do domu. Jeszcze na koniec wracając widziałam babke z mega brzuchem i fajka w buzi.. Miała brzuch jak do porodu. Powiem wam ze to jest masakra,oczywiście nie życzę nikomu zle ale my tu zdrowo się odżywiamy,biegamy po lekarzach,oszczędzamy się, a niektóre z nas maja problemy. Taka co o siebie nie dba urodzi w terminie,zdrowe dziecko.. A ja codziennie modle się aby wszystko było w porządku i dzidzia się urodziła zdrowa.
az tak zle z tym swedzeniem ?
kiedy bedziesz miala te drugie wyniki ? niech ginka cos przepisze i niech zacznie dzialac nie mozesz sie tak meczyc

mnie raz na jakis czas zaswedzi i sie wkurzam a co dopiero Ty
ale pomijajac wszystko tez bym sobie posiedziala nad grillem ze znajomymi nad jeziorkiem

ja jak widze takie kobiety to jestem w szoku
po piewsze truja malenstwo a po drugie jak to wyglada jakas masakra
ale najczesciej rodza zdrowe i w terminie a te kobiety ktore bardzo pragna i dbaja o siebie maja zawsze pod gorke nie wiem gdzie tu sprawiedliwosc

Nasze szczescie
Stary 2014-05-19, 14:04   #1015
daisy dot
Rozeznanie

Kupiłam troszku rzeczy od rodzyneczek
woreczki na zużyte pieluszki
GRUSZKA do nosa SILIKONOWA Canpol
PATYCZKI higieniczne Z OGRANICZNIKIEM
NASĄCZANE GAZIKI DO PĘPUSZKA
GRYZACZEK PIŁKA NOŻNA Canpol
ŁAŃCUSZEK do SMOCZKA Canpol MISIU
BALSAM DO MYCIA butelek ismoczków BIAŁY JELEŃ
SMOCZEK silikonowy CANPOL
GĄBKA do kąpieli FROTKA Canpol
GAZIKI DO PĘPUSZKA oczu
Canpol Babies Wkładki laktacyjne 60 SZTUK
PIELUCHY białe TETROWE tetra 60x80
SZCZOTKA do włosów Z GRZEBYKIEM miękka CANPOL
NOŻYCZKI CĄŻKI PILNICZEK Zestaw BABYONO
PODKŁADY do PRZEWIJANIA Panda
Poporodowe majtki
Avent SZCZOTKA DO CZYSZCZENIA BUTELEK I SMOCZKÓW
AVENT ortodontyczny smoczek uspokajający

ależ się podjarałam

Butelki i smoczki do butelek kupię AVENT ale w sklepie...

witaj agatka553

My też mamy osobne konta, nie ingerujemy co kupuje jedno i drugie ale rozmaiamy o wydatkach, zakupy raz ja raz mąż, rachunki tak samo.

Zobaczcie do do mnie dziś przyszło dla małego piłkarzyka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1033.jpg (147,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2014-05-19, 14:17   #1016
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Wieczorami w szpitalu jak wszyscy spia zaczynam myslec...
Mysle, ze trudnosci w ciazy hartuja nam charakter i pozwalaja lepiej przygotowac sie na trudy i poswiecenia jakich wymaga swiadome rodzicielstwo.
Wierze,ze bycie mama warte jest wiecej niz ciazowe, przejsciowe klopoty, bol, poczucie osamotnienia czy chwilowe nieporozumienia z Tz-tami o ktorych piszemy sobie na forum choc czasem ciezko o tym pamietac gdy cos sie dzieje. Dobrze ze mozna sie pozalic, wyrzucic to z siebie a potem popatrzec z dalszej perspektywy-wtedy wszystko jest prostsze i latwiej to zniesc
Taka postawa pozwala mi patrzec z ufnoscia w przyszlosc i z wdziecznoscia na to co sie obecnie dzieje w moim zyciu.

Dziewczyny-duzo usmiechu na nowy tydzien i oby byl sloneczny
Dla Ciebie rowniez i obys na dniach wyszla i zeby wszystko skonczylo sie dobrze

swiete slowa
dla naszych malenstw jestesmy w stanie przezwyciezyc kazda przeszkode mamy dla kogo sie starac i przetrzymac gorsze chwile bo jak sie urodzi wynagrodzi nam to i to co bylo przed nie bedzie juz mialo znaczenia

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

Mnie kryzys weekendowy też nie ominął, ale na szczęście szybko mi przeszło i zaczynam nowy tydzień z nową energią. Jutro mam zamiar iść na fitness dla ciężarnych, bo od niedawna są takie zajęcia w moim mieście, zobaczymy czy się zmobilizuję I w tym tygodniu muszę też zrobić glukozę, zastanawiam się tylko jak wytrzymam bez jedzenia tyle czasu, bo smaku glukozy się nie boję, jakoś dam radę

fitness super sprawa
dasz rade

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ach Dziewczyny trochę mi wczoraj przesło jak mnie TŻ wziął do knajpki i spotkaliśmy się ze znajomymi
Ale jeszcze mu trochę pomarudziłam.
Super ze Tz sie zmobilizowal i wyciagnal Cie z domu
oby wiecej bylo takich akcji

zaszalalas z zakupami

super, bedziesz miala malego pilkarzyka
moj Tz to by raczej chcial malego koszykarza mam nadzieje tylko ze nie rapera

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No to super! Wspaniale.
A to byłaś u tej samej gin, która Cię tak nastraszyła ostatnio?
tak u tej bylam
ale juz z Tz stwerdzilismy ze przy nastepnym dziecku bedziemy chodzili do innej

Nasze szczescie
Stary 2014-05-19, 14:36   #1017
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Dla Ciebie rowniez i obys na dniach wyszla i zeby wszystko skonczylo sie dobrze

swiete slowa
dla naszych malenstw jestesmy w stanie przezwyciezyc kazda przeszkode mamy dla kogo sie starac i przetrzymac gorsze chwile bo jak sie urodzi wynagrodzi nam to i to co bylo przed nie bedzie juz mialo znaczenia

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

fitness super sprawa
dasz rade

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Super ze Tz sie zmobilizowal i wyciagnal Cie z domu
oby wiecej bylo takich akcji

zaszalalas z zakupami

super, bedziesz miala malego pilkarzyka
moj Tz to by raczej chcial malego koszykarza mam nadzieje tylko ze nie rapera

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

tak u tej bylam
ale juz z Tz stwerdzilismy ze przy nastepnym dziecku bedziemy chodzili do innej
hihi rapera ani żadnego grunga i innego glanowca w dlugich wlosach...
o rety lepiej nie myslmy za daleko w przyszlosc. na razie będą słodkimi misiami i slicznymi ksiezniczkami

to niskie masz chyba te wyniki co? 1 pomiar po glukozie na granicy ale to zawsze granica drugi super! wiec chyba tez nie masz cukrzycy
Stary 2014-05-19, 14:44   #1018
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Witam się popołudniowo, słoneczko się przebija przez chmury, zapowiada się ładny tydzień

gosia to co podałaś to jakieś dziwne przypadki to, że my mamy kasę każdy swoją to nie znaczy, że się ze wszystkiego rozliczamy albo sobie musimy oddawać, przecież to jest chore
To nie jest tak, że mamy osobne budżety i każde każdego rozlicza To jest właśnie tak, że nie musimy się z niczego rozliczać ani spowiadać ze swoich drobnych wydatków a za jakieś zakupy, kolację czy kino płacimy pieniędzmi, które po prostu mamy w portfelach, niezależnie od tego z kogo wypłaty pochodzą

motylek a nie boisz się, że Twój tż może się nie zgodzić na taki układ? A jakby on nagle stwierdził, że wszystkie Twoje pieniądze mają wpływać na jego konto i to on będzie kontrolował wydatki i zarządzał kasą?

Zaczarowana super, że nie masz tej cukrzycy! Niepotrzebnie sobie coś wkręciłaś i chyba naprawdę źle zrozumiałaś tą lekarkę ostatnio

Dobrze, że teraz wizyta udana i wszystko jest dobrze

daisydot super ten pajacyk Mój tż gra w piłkę ale na takie ubranka musi poczekać aż Mela będzie miała braciszka hehe

I oczywiście czekamy na zdjęcia jak przyjdą zakupy

Co do palenia w ciąży to taka ciekawostka, gin mi ostatnio powiedział, że mam bardzo ładne i dużo wód płodowych i że to dobrze bo świadczy to o tym, że maluszek się dobrze czuje w brzuszku I że jak kobieta pali to od razu widać jak się robi usg bo wody mają inny wygląd...

Znam dużo osób, które w ciąży paliły, niestety... Ostatnio właśnie koleżanka z pracy, która też jest w ciąży pytała się czy palę bo ona nie może się powstrzymać i pali coraz więcej Dla mnie to chore tymbardziej, że już raz była w ciąży i urodziła martwego synka w 7 miesiącu, teraz powinna być przewrażliwiona i chuchać i dmuchać, żeby było wszystko dobrze ale widać nie każdy uczy się na błędach...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:50   #1019
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
75g glukozy
Na czczo 70
Po 1 h - 154
Po 2 h - 125

SUUUUUUUUUUUUUUUPER !! No bardzo się cieszę Kochana no to co? CIASTECZKO Z KREMIKIEM??

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

POWODZENIA NA USG I SAMYCH POZYTYWNYCH WIADOMOŚCI !! Czekamy na relacje.

Cytat:
Witam,
Pozdrawiam wszystkie mamuśki

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Witaj
Zapraszamy na pogaduchy.

Cytat:
My juz po wizycie

jestem przeszczesliwa

Pięknie rozpoczęty tydzień oby każdy dzień przynosił same dobre wieści od każdej mamusi.
Dobrze, że TŻ był tym razem z Tobą...
Teraz możesz wrzucić na luz i przestać się stresować.

ile.....3kg +????? No to przynajmniej nie będziesz miała problemów z powrotem do swojej figury jak urodzi się Ksieżniczka.

na jeszcze lepsze rozpoczęcie tygodnia

MIŁEGO OGLĄDANIA !!

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-05-19 o 14:55
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:57   #1020
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Witam się popołudniowo, słoneczko się przebija przez chmury, zapowiada się ładny tydzień

motylek a nie boisz się, że Twój tż może się nie zgodzić na taki układ? A jakby on nagle stwierdził, że wszystkie Twoje pieniądze mają wpływać na jego konto i to on będzie kontrolował wydatki i zarządzał kasą?

Co do palenia w ciąży to taka ciekawostka, gin mi ostatnio powiedział, że mam bardzo ładne i dużo wód płodowych i że to dobrze bo świadczy to o tym, że maluszek się dobrze czuje w brzuszku I że jak kobieta pali to od razu widać jak się robi usg bo wody mają inny wygląd...

Znam dużo osób, które w ciąży paliły, niestety... Ostatnio właśnie koleżanka z pracy, która też jest w ciąży pytała się czy palę bo ona nie może się powstrzymać i pali coraz więcej Dla mnie to chore tymbardziej, że już raz była w ciąży i urodziła martwego synka w 7 miesiącu, teraz powinna być przewrażliwiona i chuchać i dmuchać, żeby było wszystko dobrze ale widać nie każdy uczy się na błędach...
Tylko, że ja chciałabym, abyśmy założyli jeszcze jedno wspólne konto, na które oboje będziemy wpłacać nasze pieniądze zostawiając sobie na tych kontach, które mamy jakąs kwotę, np po 400zł na "swoje" wydatki, nie wiem, czy mojemu TŻ to bedzie pasowało, mam nadzieje,ze tak, bo jak widać, on nie potrafi zbyt dobrze zarządzac swoimi finansami-kupujemy drugi samochód i bardzo zdziwiony był oststnio, kiedy powiedziałam mu ile mogę dołożyć ze swoich oszczędności i sam stwiedził, że on tak nie potrafi

koleżanka z pracy - przerażająca, nie rozumiem i choćbym nie wiem jak się starała nie zrozumiem ludzkiej głupoty Bo ona "nie może się powstrzymać" ... przepraszam, ale niektórzy ludzie są beznadziejni, bezmózgie yeti......
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości