![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
![]() oby służyła długie lata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może faktycznie cisza przed burzą ![]() ![]() Mieszkamy z moją rodziną w domu. Niby mamy osobne wejście, mieszkanie,kuchnie łazienkę itp, ale życie nie do końca ![]() Na chrzcinach miałam sukienkę, którą dostałam na BN, nie wiem czy tż robił mi zdjęcia, muszę to sprawdzić ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46522308]Witam się po weekendzie Minął nam dość miło. W sobotę byliśmy i mojej babci na imieninach, gdzie z lekka wkurzyła mnie moja rodzinka... Babcia mieszka na wsi położonej 15minut drogi od nas. Niby niewiele, ale... Powiedziałam tżtowi, że on prowadzi, bo ja się już boję. Jakbym nagle dostała skurczy, a on by pił, nie mięlibyśmy jak wrócić, ani nie miałby kto zawieźć mnie do szpitala. Z niepijących jest tylko moja mama, która nie ma prawa jazdy i jeździć nie umie. Na co cała moja rodzinka stwierdziła, że to jeszcze za wcześnie jest i w najbliższym czasie to ja nie urodzę i żebym nie wymyślała W niedzielę byłam na uczelni, miałam seminarium. Promotorka przeczytała moją pracę i jedyne co muszę poprawić, to po każdym akapicie ma być przypis ![]() ![]() Dzisiaj za to byłam w przychodni oddać moje "próbki" do badań. Następie byłam w tym nieszczęsnym sanepidzie. I tutaj dowiedziałam się, że skoro Adaś nie miał żadnych objawów, to tą salmonellę musiał przechodzić wcześniej, a teraz jest tylko nosicielem. Ma wybrać leki, które bierze, odczekać tydzień i potem musimy przez trzy dni pobierać próbki i je zanieść do sanepidu. Ja i mąż musimy również zrobić badania, ale możemy już teraz.... Potem byłam na ktg, jak zwykle nic się ciekawego się nie działo. Odebrałam też wyniki badań. GBS ujemny, HCV też. Hemoglobina już w normie, jedynie płytki krwi spadły do 136, a norma jest od 150 do 400.... [/QUOTE] ![]() ![]() Ja już pisałam, jak byłam w ciąży z Adasiem to słyszałam, że na pewno przenoszę, bo chłopaków zawsze się przenosi, teraz jak ma być córa znowu te same bajeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
Mała_Czarno_Biała to nie są Milovia. Nasz budżet też niestety nie pozwala na takie wydatki choć bardzo bym chciała. Kupuje takie do 25-30 zł max i te Mila stąd są: http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...226204588.html
#1714 | ||||||
Zadomowienie
|
Anteria za udany zakup
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46523099] Ucięło mi coś jeszcze chyba... Pamiętam, że miałam napisać Kakusi, że tżtowi należą się baty I bierz się za pakowanie torby [/QUOTE] Zgadzam się ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mus to mus ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46527720]Poprawiłam pracę i mam już z głowy ![]() Super ![]() ![]() W końcu się doczekałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() -------------------------- Dzięki dziewczynki za kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
kurczę, tez się modlę, aby nie spadły, bo tak to ratunkiem jest transfuzja
![]() własnie zaczełam o tym czytać, to się inaczej nazywa trombocytopenia, jest nawet taka choroba genetyczna, koleżanki siostra zmarła przy porodzie, bo lekarze nie raczyli zajrzeć do karty choroby ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- ![]() o dziwo hemoglobina jest ok, czyli odżywiac odżywiam się dobrze ![]() gin mówiła, ze to czasem występuje w III trymestrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Prosze bardzo: mój synek ma przygotowane łóżeczko po wujku i mamusi
![]() Dla ścisłości, łóżeczko ma 25 lat i nie bylo odnawiane - tylko porządnie wyszorowalam. Dobrej.nocy mamusie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
Cudne łóżeczko
![]() Dobranoc wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1720 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedynki to sa najmniejsze? Bo u nas sa newborn pozniej 1 dopiero. dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wspolczuje ja tez mam synka 23 miesiace i jak tylko maz wraca do domu to nie odstepuje go na krok , wtedy na mam chwile dla siebie ... ![]() Cytat:
![]() ja nie kupowalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i pomyślec, ze 25 lat temu tez robili takie łóżeczka, a moje było takie zwykłe, ze szczebelkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
Ranne ptaszki dziś już piszą.
Zabcia o 4 już czy jeszcze nie śpisz? Ja też dzis po 6 się obudziłam. Wczorajszy dzień tak mnie wykończył że wieczorem wyłam min z bólu nóg, całego kręgosłupa i brzucha. Dosłownie wszystko mnie bolało. A tż jeszcze swoje 3 gorsze dołożył bo powiedział mi że sama sobie winna jestem bo za dużo siedze/leże i że się użalam nad sobą i psychika mi siadła. Super- szkoda tylko że od marca lekarz kazał mi jak najmniej chodzić jak najwięcej leżeć przez bóle brzucha, nie bez przyczyny w szpitalu byłam. I powiedziałam mu że chciałabym żeby choć raz dane mu było przez 9 miesięcy poznać jakie to uczucie być w ciąży i rodzić dziecko (czego sama jeszcze nie wiem). Bo facet jak ma katar to jest koniec świata.
#1724 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() obudziłam się o 3 rano i przez chyba z 2 godziny nie mogłam zasnąć ![]() ![]() ale, zaspałam 2 h i czuję się jakby jakaś ciężarówka mnie potrąciła - kompletnie nieprzytomna ![]() zrobię sobie kawkę i lecę Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Zabcia jest w innej strefie czasowej i dlatego u nas o 4 pisala
![]() Jem śniadanie, później lekarstwa i biore sie za robotę ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ach ta skleroza ciążowa... wczoraj doliczyłam się że 7 rzeczy muszę dopakować do torby do szpitala i cały dzień i noc chodzę i powtarzam tą listę ale zapisać ją zapominam ![]() Nie czytaj o tych płytkach !!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo dla męża za porządki Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj oczywiście się nie spakowałam, chociaż przynajmniej zdjęłam torby z szafy i na liście zaznaczyłam co wsadzę do małej, a co do dużej, więc jest jakiś postęp ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
Wczoraj przemyślałam sobie sprawę okulisty i badania, rozmawiałam z moją położną na SR i zasięgnę innej opinii
![]() ![]() ![]() alingles super designerskie łóżeczko miałaś ![]() ![]() ![]() dziś czeka mnie odzieżowy shopping ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do drugiego to chyba masz rację. Ciężko jest patrzeć na cierpienie bliskiej osoby wiedząc, że i tak za dużo się nie pomoże. Jak za pierwszym razem leżałam pod tą oksytocyną i łapały mnie masakryczne skurcze to TŻ był cały blady i nie wiedział co ze sobą zrobić (no i wkurzał mnie pytaniami "co mam zrobić", kiedy ja podczas skurczu nie byłam w stanie nic powiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. U Was też tak gorąco, na balkonie mam piekarnik
![]() Przejdę się dzisiaj do lumpeksu po jakiś fajny materiał na tę falbankę pod łóżeczko. Trzeba czymś zasłonić ta składowisko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-05-20 o 08:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Nie udało mi się wczoraj do was zaglądnąć. Wieczorkiem tylko poczytałam co tam naskrobałyście i odpłynęłam nawet nie wiem kiedy. Od rana na nogach. Zakupy trzeba było zrobić, umówiłam się z kuzynką na odwiedziny. Ona mieszka za miastem jakieś 30 km to nawet małżowi nie mówiłam że jadę bo by mi kluczyki zabrał od auta. On mi już marudzi żebym nawet po mieście już nie jeździła. No i zanim wróciłam była 16 na zegarze. Chwilę dychnęłam, małż wrócił z pracy, porobił to co musiał i poszliśmy się przejść. Ponad 2 godziny nam zeszło ![]() No i korzystająć z okazji zakupów zaliczyłam wizytę u kosmetyczki ![]() Wczoraj sobie uświadomiłam że był 19 maj więc równo miesiąc do terminu ![]() ![]() Dzisiaj odpoczywam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-20 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Uświadomiłaś mi, że według terminu z OM mi też został równo miesiąc. No ale co z tego skoro młoda wszelkie terminy ma w głębokim poważaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Wczorajsza wizyta u endo ok. Wyniki dobre pediatry nie trzeba scigac z badaniami. Po porodzie mam brac polowe dawki euthyroxu i po miesiacu kontrola. Dzis jestem jakas zmeczona, ospala i nie mam sily... Mala sie rusza troszke spokojniej ale norme wyrabia wiec jestem spokojna. Zastanawiam sie tylko co ze mna sie dzieje... Moze organizm czuje ze wysilek sie zbliza i sie przygotowuje? ![]() ![]() ja to bym sie polozyla na trawce na kocyku jest tak cieplo ale w ciazy to chyba tylko fotel mi zostaje bo potem nie wstane ![]() Milego dnia Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz u mnie nie ma reala, kurka wodna ![]() ale spróbuję gdzies w markecie własnie ![]() Cytat:
![]() karolkya a Ty teraz bierzesz 75 mcg, zgadza się? ![]() To masz takie samo zalecenie jak ja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Ja też dziś miałam bardzo kiepską noc ![]() Bolał mnie brzuch mocno, jak na okres, przy każdej zmianie pozycji mocno twardniał. Wstałam po no-spę, ale i tak do rana było nieciekawie, bo biodra zaczęły dokuczać ![]() A od rana jakieś dziwne zawroty głowy, niedobrze mi... z obowiązku zjadłam kilka łyżek owsianki... teraz leżę, postaram się odpocząć. Do tego z przeziębieniem nieciekawie. Z zatok spływa mi gęsty gil ![]() Dzień poświęcę na inhalacje i odpoczynek ![]() beat@ super dzień miałaś... Ja też jeszcze prowadzę samochód ![]() Bogini Bastet oj widzę, że też ciężka noc ![]() ![]() ![]() Ja ostatnio nawet paznokcie malowałam u stóp ... także wszytsko można ![]() alingles Piękne łóżeczko ![]() ![]() majkela trzymam kciuki, mam nadzieję, że ostatnie negocjacje okażą się szczęśliwe ![]() Ramona mam nadzieję, że jednak wyniki się poprawią. Może skonsultuj jeszcze z internistą? No sama nie wiem co ci poradzić, ale płytki ważna sprawa przy porodzie ![]() A teraz na końcówce, nie wiadomo kiedy nas złapie... Idę wywiesić pranie, co by miało szansę wyschnąć przed zapowiadanymi wieczornymi burzami |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Endo mnie uprzedzil ze przez rok po porodzie moga dziac sie rozne rzeczy tzn moze pojawic sie nadczynnosc, niedoczynnosc poglebic i nie ma reguly trzeba kontrolowac i spodziewac sie wszystkiego... Takze bedziemy walczyc ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zophiee współczuję choroby ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochane dopisujecie maluchy do prywatnych pakietów medycznych typu Medica i Medicover czy dla samego pediatry nie warto? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Wtajemniczenie
|
Pradip ja sie zastanawiam ale raczej poczekam. Ewentualnie zobacze jak specjalisci beda potrzebni to wtedy
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w tamtym tyg w końcu się do fryzjera wybrałam. Tylko ciii bo tż do dziś się nie zorientował i nic nie wie ![]() ![]() I też wczoraj sobie pomyślałam że zniosę dziś wentylator bo gorąco. A i trzymajcie kciuki. Po południu ma przyjechać dziewczyna mój motocykl oglądać z zamiarem kupna. Oby coś z tego wyszło i wtedy albo kupimy mały samochód dla mnie albo poczekamy do jesieni i kuchnię wyremontujemy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.