|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
gratuluje coreczki ![]() super ze z nadcisnieniem dobrze najwazniejsze ze bierzesz leki i ze wyszlo teraz to masz wesolo w domu jak zabki wychodza ojj bidulek mam nadzieje ze niedlugo bedzie lepiej
|
|
|
|
|
#1082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
wielokrotnie widziałam ciężarną z papierosem w ręce, szkoda tylko tego dziecka ![]() A już najgorszy widok- byłam na wynikach krwi w szpitalu, wychodząc z samochodu widziałam panią w bardzo zaawansowanej ciąży jak sobie spokojnie kopciła papieroska przed samym szpitalem, stała w samym szlafroczku, a na dworze nie było zbyt ciepło. Później jak siedziałam w poczekalni, widziałam jak poszła na oddział patologii ciąży Cytat:
hahaha Mysia to czuję się rozgrzeszona dobrze że jednak ktoś mnie rozumie i nie jestem sama![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W naszym stanie naprawdę bardzo łatwo się zdołować i zatruć sobie humor niepotrzebnymi myślami. Lepiej plotkujmy tutaj o samych przyjemnych rzeczach
|
|
|
#1083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a ciuszki na 56 byly ociupinke przyduze
|
|
#1084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1085 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dorzucałyście sobie cytrynkę do tej mikstury? Bo dzisiaj dzwoniłam do laboratorium, żeby zapytać czy dają glukozę czy sama mam kupić i właśnie pani mi doradzała, żeby wziąć cytrynę.Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Niektórzy twierdzą, że jak coś będzie trochę większe to przynajmniej łatwiej będzie ubierać, ale nie chcę, żeby moja Hania musiała się wstydzić swojego image'u
|
|
#1086 |
|
amandaniedrich
|
Widzę, że baaardzo dużo jest sierpniowych mam
Ja również mam termin na 27 sierpnia, odliczam już tygodnie, tak bardzo nie umiem się doczekać! <3
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze względu na astmę, mam stałe wizyty u pulmonologa. I właśnie moja lekarka konsultuje też na patologii ciąży. Jak mi czasem opowiada, jakie tam przypadki, że np. kobieta trafia, bo dziecko z hipotrofią, niedotlenione i bóg wie, co jeszcze, a co godzinę śmiga na dwór zapalić ![]() Ja też jestem za, żeby nie poruszać takich przykrych tematów ja to np. wszystko potem do siebie odnoszę, wczuwam się, wszystko mnie boli, kłuje i jestem cała w stresie ![]() pogadajmy o czymś miłym... |
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam znowu doświadczenia mam, że każdy mówił, żeby nie kupować rozmiaru 56 a w większości przypadków nawet ten rozmiar jest duży i później było latanie i kupowanie zaraz po porodzie ciuszków bo w 62 praktycznie każdy noworodek się topi i zwyczajnie jest mu niewygodnie, oczywiście oprócz pojedynczych przypadków
|
|
|
|
#1089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to bylo na uczelni gdzie caly tydzien smaza na tym samym oleju. Poza tym no ile mozna? A ja mam taka ochote teraz na frytki domowe... Ojojoj Co do palenia to ciesze sie jak dziewczyny mowia ze rzucily w ciazy od razu. A tez mnie przeraza jak widze w szpitalu laski z brzuchami i na szlugu. Ohyda. Moj Mis tak kopie mnie ze zadne historiebmi nie straszne. Tak juz na niego czekamy z niecierpliwoscia ze nie wiem :p Ja tez autem na glukoze jechalam i po tych 2 h czekania juz mi nie bylo niedobrze. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przecież nie wszystkie dzieci rodzą się takie duże, a taka kruszynka w tym rozmiarze będzie przecież pływać. Nie przemawia do mnie również argument że takie maluszki rosną jak na drożdżach- trudno nawet jak będzie miał ponosić te małe ciuszki tylko 2 tygodnie to i tak nie wyobrażam sobie ich nie mieć![]() Ja właśnie skończyłam swoje ćwiczenia, Tż na piwku z kolegą, więc jakoś trzeba dobrze spożytkować ten czas ![]() A wy dziewczyny coś ćwiczycie? Jeśli tak- to ile razy w tygodniu? Chodzicie na długie spacery lub na basen? Wklejam zdjęcie- to my w 26 tygodniu
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
malutka ale masz super figurę!! I taki zgrabny brzusio
![]() Co do ćwiczeń to ja niestety odpuściłam Ale może coś zacznę... Jakie Ty ćwiczenia robisz?Basen u mnie odpada bo mam skłonność do infekcji i nie chcę ryzykować ale chętnie bym coś porobiła bo po pierwsze czuję się źle w swoim ciele, cellulit mnie przeraża i forma spada a po drugie mam dużo czasu więc dobrze byłoby go jakoś spożytkować
|
|
|
|
#1092 | |
|
amandaniedrich
|
Cytat:
sliczny!
|
|
|
#1093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), w ogóle wszystkie są fajne![]() na basen też nie chodzę, bo nie umiem pływać ale wstyd...![]() więc zostają mi właśnie ćwiczenia i spacery z pieskiem Cytat:
|
|
|
#1095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() najważniejsze ze my jesteśmy rozsądniejsze i nie robimy głupot ![]() ja jak sobie pomyślę, ze jak zaszłam w ciaże(jeszcze nie wiedziałam o ciąży) to trochę popalałam(chociaz ja to byłam taka palaczką imprezową ) i piwko z jedno też było...To mam wyrzuty sumienia...Ale raczej nie spodziewałam sie ciaży akurat w tamtym momencie...
|
||
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj moja mała jakoś mało ruchliwa... Nie lubię tego bo od razu robię się nerwowa Cytat:
DziękiA czy jeśli gin mi mówił, że mam się zacząć oszczędzać i nie przemęczać to czy ćwiczenia nie zaszkodzą?? Nie ma u mnie żadnych nieprawidłowości ale nie chciałabym też wywołać porodu
|
||
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka śliczny brzuszek
![]() Zaczarowana zapomniałam komoda i łóżeczko super Dziewczyny zamawiała któraś z Was ten tkany kocyk colorstories? My po wizycie mały waży 1341 g i jest taki podobny do tż i Zosi mamy nagrany super filmik. Z szyjką nie jest tak źle, dalej jest skrócona i scentrowana, ma długość 30, oczywiście mam uważać i dbać o siebie, ale nie muszę cały czas leżeć Zosia była z nami na usg i wszystkim opowiada, że widziała nosek i siusiaka braciszka
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeście znowu napisały, wszystko przeczytałam, a zaamiętałam tylko tyle, że któraś jadła już czereśnie ![]() ja tak czekam na nie ale jeszcze nie widzałam nigdzieDzięki za info o pomocji w smyku, jutro zajrzę a dziś byłam w lidlu ale te ciuszki dziecięce to chyba od czwartku...
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Zosia to niezła aparatka z tego co widzę hehe A i maluszek już duży |
|
|
|
|
#1101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutka śliczny brzusio!
Dużo przytyłaś w ciąży? Chyba nie ![]() Pisałyście o ciuszkach - my mieliśmy dla Krzysia część 56, część 62 i wszystkie były za duże A wcale taki mały się nie urodził - 3450gr i 54 cm, klasyczna średnia Teraz wezmę do szpitala kilka malutkich (56 albo i mniejszych) i coś większego na wszelki wypadek. Fakt, baaardzo szybko K. wyrósł z tych 56, ale zbyt duże spadają, źle trzymają pieluchę, albo rączka się zaplącze... To tylko takie moje uwagi ![]() Glukoza - miałam w życiu trzy razy robione badanie (75mg, 2h). Za pierwszym razem trochę zasłabłam, musiałam poleżeć z nogami w górze u pielęgniarek. Pozostałe 2 razy były ok, tylko lekkie mdłości, jak ten cukier zaczynał spadać (czyli tak po ok. 30 min). Ruchów nie liczę. Raz, że nie mam kiedy, cały dzień na wysokich obrotach; dwa, Maleństwo często-gęsto daje o sobie znać, cały brzuch mi skacze ![]() Jutro jadę na morfo i ponowne badania hormonów tarczycy.
|
#1103 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Malutka brawo ![]() za brzuszek i figurke! Podziwiam ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
biore polowke 125 euthyroxu i ostatnie TSH bylo 1,19, teraz kolejne badanie bede miala w czerwcu! U mnie gin byl zaskoczony, ze przy wysokiej prolaktynie udalo mi sie zajsc w ciaze !
|
||
|
|
|
#1104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Ciebie rozumiem to jest "stały" problem?
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() no nie wierzę, że jestem pierwsza ja już po śniadanku, obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć więc wstałam. ![]() Cytat:
W sobotę jedziemy z Zosią na zdjęcia do ogrodu botanicznego i na sesję brzuszkową Zdjęcia zrobi nam koleżanka, mam nadzieję, ze pogoda dopisze
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-20 o 07:44 |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sara mam nadzieję ze pochwalisz się zdjeciami brzuszkowymi ![]() To i ja wybiorę się do lidla w czwartek a co ciekawego ma być???
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-20 o 08:19 |
|
|
|
|
#1107 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to jedyna osoba, która "nadaje" na tych samych falach co Ja! Co prawda życie nam się różnie poukładało i pewne ścieżki, które razem przedzierałyśmy się zatarły ale mimo wszystko to jedyna osoba która rozumie mnie bez słów i może dokończyć za mnie zdanie dokładnie takimi samymi słowami co Ja i na odwrót. Tak mi przykro, że wyjeżdża.! Cytat:
No nooo ładny staż z tym fajcuszeniem masz. Ja w tym wieku to dziadkowi latałam do kiosku po fajki i do głowy by mi nie przyszło że mogła bym tak sobie kiedyś zapalić Fajnie, że się odezwałaś. Myślałam nie tak dawno o Tobie.Super, że wszystko przebiega u Ciebie dobrze. Odezwij się czasem ... Cytat:
![]() Cytat:
zupełnie nie wiem co mam kupować w takim razie. Każda mama, ciotka dobra rada gada inaczej. Cytat:
![]() [QUOTE=sara 85;46530469 My po wizycie mały waży 1341 g i jest taki podobny do tż i Zosi mamy nagrany super filmik. Z szyjką nie jest tak źle, dalej jest skrócona i scentrowana, ma długość 30, oczywiście mam uważać i dbać o siebie, ale nie muszę cały czas leżeć Zosia była z nami na usg i wszystkim opowiada, że widziała nosek i siusiaka braciszka bardzo się cieszę, że jest ok!!!Ładna waga małego Ooooo jak miło, że córcia była z Wami teraz ma czym się pochwalić U mnie pisze, że od 26.05 i też się nabrałam, że to było od wczoraj!! Jeżeli chodzi o fajki to u mnie wyglądało to tak: Pierwszą fajkę "zapaliłam" (nie można było tego nazwać paleniem bo ledwo złapałam dymu w usta i wypuszczałam ) jak miałam 17 lat na jakiejś imprezie. Nie spodobało mi się to wcale. Później było kilka prób z zaciąganiem już prawdziwym ale raczej więcej trzymałam fajkę w ręce niż ją paliłam,wcale mnie to nie rajcowało wręcz odrzucało i stwierdziłam, że to zupełnie nie dla mnie. W nerwowych sytuacjach nawet chciałam sprawdzić czy mnie to uspokoi...ale papierosy nie są dla mnie. Śmierdzą, psują zdrowie, kosztują majątek i idą w dym a w moim przypadku nawet sprawiają mi znikomej frajdy czy błogiego stanu uspokojenia. U mnie w domu Tato pali od kiedy pamiętam. Mama zaczęła po urodzeniu bliźniaczek popalać z tatą ale nie tyle co on. Mój TŻ popala do piwka jak kupi jedna paczkę to na miesiąc mu około wystarczy. Moje siostry zaczęły palić w liceum ... także tylko Ja jestem taki wyjątek w rodzinie który jest wrogiem nr 1 każdego palacza domowego bo krzyczę na nich i przeganiam ze smrodami. Nie raz słyszałam, żebym sobie zapaliła to mi się lepiej zrobi i nie będę tyle jazgotać im nad głowami ALE paląca osoba nie zrozumie NIE PALĄCEJ w tej kwestii a Ja nie potrafię zrozumieć PALACZY. Szczerze gratuję dziewczyną którym udało się odstawić papierosy na czas ciąży i trzymam kciuki za te które nie chciałby by wrócić do palenia po ciąży. Nie śpię od 5
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
u mnie takie słonko od rana i już jest 17st! Piękny dzień się zapowiada Na fitness jednak dziś nie jadę, bo wczoraj wieczorem tak mi twardniał brzuch, że się przestraszyłam i stwierdziłam, że lepiej się oszczędzać. Najwyżej wieczorem w domu poćwiczę to co robimy w SR. Za to dziś jadę do szwagierki, bo ostatnio jej się przypomniało, że ma sporo ciuszków po swoich dwuletnim synku, które są w neutralnych kolorach i może coś wybiorę dla Hani Po cichu liczyłam na to, że to w końcu zaproponuje, a samej głupio mi było się upomnieć tym bardziej, że raczej średni kontakt z nią mam, widzimy się od święta. Także cieszę się bardzo
|
#1109 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
U was też dzisiaj tak od rana pięknie świeci słoneczko? Aż chce się żyć! ![]() ![]() Cytat:
najważniejsze że teraz robisz wszystko żeby maleństwo rozwijało się jak najlepiej. Podejrzewam że duża część z nas ma na sumieniu jakieś "grzeszki", ja jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży to również trochę popalałam na jakiś imprezach, no i wypiłam kilka drinków ![]() A najgorzej nie mogę sobie darować że byłam dwukrotnie chora w grudniu i brałam antybiotyk Cytat:
Albo po prostu spytaj czy lekkie ćwiczenia fizyczne są wskazane czy nie. Takie bardzo intensywne na pewno odpadają, wszelkie podskoki ![]() Ja mam taki wyznacznik swój- przed ciążą po skończonych ćwiczeniach dosłownie się ze mnie lało, koszulka cała mokra, włosy pod spodem, nawet spodenki na tyłku nieraz Teraz intensywność zmniejszyłam o połowę, nie dopuszczam do tego żeby choć trochę się spocić. Nie chcę ryzykować.Cytat:
Cytat:
dużego już masz kawalera![]() No i bardzo się cieszę, że jest poprawa i nie musisz już leżeć. Cytat:
![]() Ja właśnie też mam część ciuszków w roz.56 a część w 62 i jak je sobie oglądam to właśnie wydają mi się duże jak na takie maleństwo ![]() Sama już nie wiem, ale chyba nie ma sensu dokupować tych najmniejszych w roz.50?? Jak myślisz?
|
|
|
#1110 |
|
amandaniedrich
|
u mnie też słoneczko... i jak tak przeczytałam o tych czereśniach, to aż mam nadzieje, że na moim targu dziś je zobaczę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

), dlatego zniknęłam. Do tego korzystałam z tabletu, nieco gorsza obsługa forum. Dziś naprawiłam lapka
W przyszłym tyg. idę na jeszcze jedno usg (30 tc) i wtedy się potwierdzi 

Dla mnie to chore tymbardziej, że już raz była w ciąży i urodziła martwego synka w 7 miesiącu, teraz powinna być przewrażliwiona i chuchać i dmuchać, żeby było wszystko dobrze ale widać nie każdy uczy się na błędach...

a ciuszki na 56 byly ociupinke przyduze

swoją drogą dwie porcje w ciągu dnia to trzeba mieć bez kitu spust, ja zwykle odpadam w połowie. 

to jedyna osoba, która "nadaje" na tych samych falach co Ja! Co prawda życie nam się różnie poukładało i pewne ścieżki, które razem przedzierałyśmy się zatarły ale mimo wszystko to jedyna osoba która rozumie mnie bez słów i może dokończyć za mnie zdanie dokładnie takimi samymi słowami co Ja i na odwrót. Tak mi przykro, że wyjeżdża.!
i to dość dużo. Wielokrotnie próbowałam rzucać i dopiero ciąża spowodowała, że z dnia na dzień musiałam przestać bo wszyscy znajomi dosłownie patrzyli mi na ręce. Dużo mi pomogło, że w ciąży zaczął mi przeszkadzać zapach fajek. Od grudnia jestem czysta.