|
|
#1801 | ||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1802 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- mariola gratuluje wagi Marco
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
QUOTE=Limonka1987;4652451 8]
Akurat dziś się zastanawiałam co u Ciebie słychać ![]() Cieszę się, że weekend się udał W wolnej chwili zerknę na bloga- może jest jakaś fotorelacja ![]() U nas- po nieciekawym poranku- bardzo udany dzień. Byłyśmy na dłuuuuugim spacerze. Emi oczywiście cały przespała. Zdecydowanie nie mam takich problemów jak Teqiba. Moje dziecko zasypia w momencie, gdy wkładam je do wózka i budzi się dopiero jeżeli wózek zatrzyma się na dłużej ![]() Później chwilę posiedziałyśmy w domu, zrobiłam jej masaż Shantala i znów padła Dziewczyny marudek i maluchów, które mają problemy z zasypianiem- próbowałyście masażu? U mnie z reguły Emilka jest po nim tak zrelaksowana, że zasypia jak kamień.[/QUOTE] o jak miło Jest fotorelacja - z soboty![]() U nas masaż też jest bardzo lubiany
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli nie widzisz poprawy to jedz. Tak tez ci chyba zalecił lekarz. Z telefonu...
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
przynajmniej weekend mieliście ładny, w PL zazwyczaj w weekend pada a w tygodniu jest ładnie
i dla Marco za wagęLimonka1987 ten masaż uczyłaś się robić z youtuba, czy ktoś ci pokazywał ? masz linka do jakiegoś dobrego filmiku ? ja nigdy Juli nie robiłam (ani Kubie ani Mateuszowi), a chciałabym spróbować virginia u nas podczas kąpieli jest dużo więcej wody; ja kąpałam sama raz, a tak to kąpiemy razem, ale ja np. polewam szyje a TŻ odchyla te fałdki - bo tam zawsze ma najwięcej brudu; dzisiaj TŻ nie chciał kąpać, to tylko jej pupke umyłam w zlewie
|
|
|
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze pierś juz lepiej ---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ---------- Cytat:
|
|
#1808 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Gdybyśmy żyły 100 lat temu pewnie musiałybyśmy szukać mamki ![]() Jakim mlekiem karmicie Laurę? Podobnie jak Ela zastanawiam się czy nie warto spróbować tańszego. To jednak spory wydatek. Chociaż pewnie przez te brzuszkowe problemy nie macie innej opcji. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teoretycznie mamy matę, ale odziedziczoną po kimś i taką bez szału. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Obejrzałam i się obśliniłam ![]() A jednak jest jeszcze jedna miłośniczka masażu Myślałam, że tylko moje dziecko to jakiś odmieniec, skoro wszystkie piszecie, że Wasze się krzywią na same próby ![]() Cytat:
Mamy dziś USG bioderek, więc trzymajcie proszę za nas kciuki
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo mocne
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
to sprytny Twoj TZet. u mnie ktos trzyma Niusie a ja ja myje.
Cytat:
2. Ty kursomaniaczko!!! ![]() 3. ![]() ![]() c hoć i tak jestem pewna ze wszystko jest w porzadku ![]() nikt się nie zachwycił moją Niunią na fotkach
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Wszystkim dziekuje za marcowo-wagowe gratki Limonka kciuki za usg ![]() Swietnie sie zorganizowalam dzisiaj i za 20 minut wychodzimy do szkoly , a po szkole musimy zaliczyc okuliste, ciekawe, czy Antos bedzie musial nosic mocniejsze okulary , te co ma juz trzymaja sie na slowo honoru i tak i tak bedziemy musieli miec nowa recepte.
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj dzień marudy, wiec jak nic nie pomoze, to wsadzam Em do wozka i jazda na spacer. Wczoraj posmarowalam suę kremem zapominając o karku i mam czerwony jak raczek I wyrodna ze mnie matka- dziecko w samych rampersach, bo przy 26 stopniach nie mam serca jej ubierac bardziej. Mariola- brawa za poranek ![]() Brawa za wczorajsze 4 tygodnie Antosia. U nas dzis 12 i nie wiem kiedy ten czas zlecial. Tygrysku- my tez kapiemy zawsze we dwojke.
|
#1816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu za chwilkę też kończy 3 miesiące |
|
|
|
|
#1817 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzisiaj jest okropne
ilez mozna marudzic ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Rampers z kapturem starczy??? ![]() Ok- wezmę nakrywkę do gondoli na spacer i polarowy koc, coby się nie wyziębiła.
|
#1820 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ela - mam nadzieje ze tez to czytasz? |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko skok rozwojowy chyba nocami przechodzi. wczoraj i dziś częstsze pobudki, niby do cyca, a potem męka z powodu gazów, więc jestem jak zombie. jeszcze na dodatek Ewa o 3.20 przyszła z hasłem, że zasnąc nie może. akurat wtedy Przemo chciał jeść. dobrze, że był małż, bo bym się nie rozdwoiła.
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Boze widzisz a nie grzmisz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale można założyć na budkę pieluchę, tylko widoków ni ma ![]() Cytat:
jaki już dużyCytat:
Cytat:
![]() właśnie smaruje ale chyba już mu przeszło, teraz cycki puchna bo nie karmiony od 8 zasnął o 10 SAM i śpi do teraz, ale już mlaska przez sen więc jak się obudzi to mnie chyba pogryzie z głodu jaki śpioszek ![]() Cytat:
![]() ja bym nie ubierała wczoraj miałam już Piotrkowi gacie ściągnąć i zostawić w samym body z krótkim no ale w końcu mu tą pokrywkę odsłoniłam bo mu nie świeciło do środka
|
||||
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1400581515.649065.jpg pozdro ze spaceru z FLANELA na budce
|
#1825 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajne zabaweczki a tej wody to nie masz za mało? Nie jest jej zimno? My jak kąpiemy Piotrusia to wody ma tak że mu cały brzuszek zakrywa prawie. dzieci lubia duzo wody, nie ma co na tym oszczedzac ![]() chca byc wiecznie młode (malutkie) Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Cytat:
moja sis kiedys o uszach zapomniała i jakie czerwone pozniej miała ![]() taak, a powiem wam ze u nas jak jest czapeczka w chlodniejsze dni to i tak uszu nie zakrywa bo sie zsuwa takie odstajace uszy ma Cytat:
Cytat:
przegrzana |
||||||||||
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie wczoraj był tygrysek
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
To spadamy i my na spacerek
|
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tyle mam do powiedzenia w temacie Moje dziecko właśnie buja się w bujaku na balkonie bo sezon balkonowy uważam za otwarty. Balkon posprzątany, wszystkie akcesoria żeby było nam na nim przytulnie ustawione, zioła w doniczkach posadzone Zaraz wyruszymy na spacer nr 3 bo babcia ma wpaść do centrum na przymiarkę jakiejś kiecki co jej się zachciało uszyć Odliczamy dni do chrzcin.Moje dziecko dziś jeździło z tetrą na wózku bo z parasolką wiem że jest gender i te sprawy ale jakoś wygląda tak kobieco ![]() Dziś w Rossmanie dziecko mówi do babci: dzidziuś chłopczyk i paluchem na Piotrusia, a babcia do niego: no nie wiadomo czy chłopczyk Wiem, że był kolorowo ubrany ale z kilometra widać że Piotrek to chłopak i nawet dziecko to wiedziało tylko ne stara kwoka ![]() My też ubieramy sie teraz bardzo cienko tylko body i geterki i jeździmy bez niczego więcej: żadnych kocyków, plandek ani pieluch chyba żeby osłonić tylko budkę od słonka bo jak Piotrka razi to się wkurza ![]() Virginia mnie się też wydaje że dziecko musi być zanurzone, pooglądaj sobie filmy Zawitkowskiego, dziecko potrafi się szybko wyziębić dlatego powinno być zanurzone jak najwięcej się da. Oczywiście każda z nas sobie wychowuje dziecko jak chce, ale takie jest moje zdanie
|
||
|
|
|
#1829 | ||
|
Zadomowienie
|
limonka
za USGmariolasl za okulistęCytat:
![]() i do tego problemy z bączkami wczoraj, już mam kupiony espumisan i na wszelki wypadek virbulcol ![]() Cytat:
i też dzisiaj sadziłam "zielsko" - kwiatuszki i pomidorki koktajlowe tyko Maca koło mnie nie ma, do najbliższego z 10km |
||
|
|
|
#1830 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale ten rampers jest sliczny ![]() Cytat:
Te babcie to zawsze z czyms glupim musza wyskoczyc
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

, te co ma juz trzymaja sie na slowo honoru i tak i tak bedziemy musieli miec nowa recepte.

ilez mozna marudzic 

usnela bez jedzenia, ciekawe kiedy sie na nie zbudzi