|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
ja wczoraj przy młodym miałam taką labę i spałam z nim do 10tej teraz walczy ze spaniem i kupiszczem na raz zaraz się przebieramy,popije mleczka i idziemy na słoneczko
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz młody ma już drugą drzemkę. Tymek przesypia w ciągu doby 14 godzin więc jest ok ale na dłuższy sen w nocy muszę jeszcze poczekać ![]() piękna pogoda a ja jestem jakaś nieprzytomna dzisiaj, kawa nie pomogła ale szkoda siedzieć w domu więc pakuję mleko i kocyk i po następnym karmieniu idziemy na spacer. Dobrego dnia!
|
||
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Plan na najbliższe godziny - jedzenie, spacer i druga dawka szczepienia na rotawirusy ![]() Boję się tej drugiej dawki, bo ponoć po niej często jest gorzej niż po tej pierwszej, oby nie. |
|
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziś u nas w planach wizyta u alergologa i ostateczny "wyrok" w kwestii rzekomej skazy białkowej. Dziś ma być u nas 26 stopni, więc chyba rampers i czapka... Z daszkiem Bo Adaś źle reaguje na mocne światło i strasznie się krzywi. A smarujecie czymś przy takim słońcu? Ja chyba muszę, bo kilku lekarzy zwracało nam uwagę na bardzo jasną karnację dziecia.Wczoraj były moje urodziny. Ale w zasadzie już chyba z tego "wyrosłam" Zastanawiałam się cały czas jak będziemy Adasia urodziny obchodzić, dmuchać świeczki itd. ![]() Tridentina - trzymam kciuki za szczepienie! |
|
|
|
#3155 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja ubieram dziecko tak jak siebie, albo i lżej, bo ja zmarzluch. A powyżej 25 st to każdemu gorąco, nawet noworodkowi
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
My zakładamy pajace tylko do spania, pod niego body bez rękawów, bo Młody to nocny wiercipięta. Wczoraj miał na sobie body z krótkim i cienkie spodenki. Zgadzam się, że pampek to jedna warstwa. W dodatku nieprzewiewna, gruba... Zaczynam się zastanawiać nad wielo w ciągu dnia, bo w nocy, to nie dam rady. Zobaczymy. Dziecko mam bezczapkowe w takie dni. Dziś idę kupić jakąś z daszkiem, gdyby mocniej wiało Wczoraj cały dzień na zewnątrz. Byliśmy u moich Rodziców. Młody naoglądał się kwiatków, nagadał Fajny z niego egzemplarz. Wiecie? Coraz bardziej go kocham i stwierdzam, że mój instynkt matki rozwija się od jego narodzenia skokowo. Nie miałam wielkiego wybuchu uczuć na początku, tylko burzę emocji... Czy zdrowy, czy szczęśliwy z nami, czy jestem dla niego dobrą matką. Do tego dochodziły hormony pociążowe. I kochałam go, ale zupełnie inaczej niż teraz Sand z tymi pobudkami porannymi... Może weź go do łóżka i kimaj przy nim. Nasz też opowiada. Przez 15 minut mu towarzyszę, potem zasypiam i po pół godzinie gadania do lampy Młody też zasypia. Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie. U nas po drugim szczepieniu było więcej marudzenia ale nie ma reguły. Oby u Was przeszło gładko.Cytat:
za wizytę u alergologaI sto lat, sto lat dla Ciebie Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Kulla, pewnie, ze biore go do łóżka nad ranem ale dzisiaj nie mogłam zasnąć - Tymek gadał głośno, kopał mnie po udzie, dostałam też z rączki. Co go odsuwałam na środek łóżka to przesunął się z powrotem hehe nie zawsze tak jest. Czasem śpię a T buszuje sobie i mąż zabiera go do drigiego pokoju jak się szykuje do pracy. Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co na biegunkę spowodowaną albo zmianą wody albo zabkowaniem?
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też nie wiedziałam, że pampersa się liczy... Smecta. Na pewno można bo mój jak miał 5 tygodni to w szpitalu dostał |
|||
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z kontroli bioderek - czwarta wizyta z 3 miesiace i jak dalej bedzie ok to juz koniec.
Kacper jest przeagent - dzieci płakały przy badaniu a Kacper chichrał się jak szalony
|
#3161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego tak duźo kontroli? Miał problemy z bioderkami?
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy właśnie z 3 godzinnego spaceru, podczas którego Tymuś spał może pół godziny. Przez resztę czasu rozglądał się, bawił pszczołą Lamaze, wesoły zadzierał nogi do góry. Trochę też marudził, więc ponosiłam go na rękach i posiedzieliśmy na ławce. Bardzo się cieszę, że nie było płakania w wózku
|
|
|
|
#3163 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i wszystkiego co najlepsze i spełniających się marzeń ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to od ząbkowania może być biegunka? Cytat:
Zawsze też dobrze mieć na podorędziu pieluszkę tetrową, to jak będziesz musiała to jeszcze go okryjesz ![]() Cytat:
![]() Super, że nie było płakania w wózku ![]() My też dzisiaj pewnie jeszcze wyjdziemy, bo pogoda jest rewelacyjna. |
||||||
|
|
|
#3164 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U nas nic nie każą dawać przy biegunce, ponieważ organizm ma cel w tym żeby się oczyścić. Tzn pewnie w skrajnych przypadkach coś by zadziałali. A jak często robi kupy? Grunt to, żeby był nawodniony dobrze.
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie było żadnych problemów - badania zawsze wychodziły prawidłowo, usg też i dzisiejsze prześwietlenie też. To tak na wszelki wypadek
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to również może byc objaw zabkowania. Do tego Kaja slini sie jeszcze mocniej, jak płakała i masowalam jej dziasla to przestała.
Na szczęście narazie tylko raz kupa była typowo biegunkowa, więc nie chcę nic podawać, ale wolę wiedzieć co zrobić w razie gdyby było naprawdę zle. Choc przypuszczam, ze to jednak woda, bo w domu mamy twardą, natomiast tutaj jest bardzo miękka. Ale dawno tak się nie splakala tak żałośnie, chyba z 3 miesiace temu i raz po szczepieniu. Ewidentnie ją coś bolało. Na całe szczęście od kilku godzin jest spokój i oby tak zostało. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- A co do bioderek to również mamy kilka kontroli.
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
wkońcu mogę troche usiaść bo już padam z nóg
mąż poszedł z małym marudkiem na spacer a ja korzystam bo ta chwila może nie trwać długo Arturowi najlepiej dziś na dworze w wózku ale trzeba ciągle być w ruchu bo jaśnie pan kima co chwilę i ani mysli spać snem kamiennym-wózek staje,oczy się otwierają...a wczoraj cały dzień przespał,ech nie nadąże za nim
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby się jej nie pogorszyło A jeszcze co do bioderek to chodzicie prywatne czy ze skierowania? Hosenka jak to wygląda u Ciebie?
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na spacerze sto razy lepiej
Mamusia się postarała dla Synusia Spał na spacerze ponad 2hCytat:
![]() A ta Smecte mały dostał jak było podejrzenie rotawirusa. |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez wlasnie oddalam syna w dobre rece, siedze w kuchni i robie paste jajeczna ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Ida - spóźnione sto lat! ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Kulla - mam podobnie jak Ty, powoli dociera do mnie macierzyństwo a Karol to jedna wielka zagadka. Dojrzewamy oboje powoli do tej miłości
|
|
#3171 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my byliśmy raz i nikt nic nie wspominał o dodatkowej kontroli i teraz się zastanawiam czy iść, a jeśli tak, to kiedy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Dupkę grzeje, ale rączek już nie.
|
|
#3174 |
|
Gang Iren
|
Ja pampersa nie liczę jako ubrania, bo niby jak? To jak u mnie jedna warstwa to spodnie, a u dziecka pampers to mam wyjść z dzieckiem w samym pampersie?
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Czytam Was od samego początku i dzisiaj jest ten moment, kiedy postanowiłam dołączyć... Jestem mamą Oliwiera od 9 stycznia tego roku
Będąc dzisiaj na spacerze o mało nie dostałam zawału... Podjezdzalam wózkiem pod baaardzo stromy i wysoki podjazd obok schodów i Oli się strasznie wygiął do przodu tak jakby zrobił skłon i spowrorem szybko opadł do domu, po czym w domu zjadł tylko polowe porcji mleka i co chwile ulewał, powiedzcie czy możliwe jest aby się przełamał lub coś innego mu się stało czy może skończyć się tylko na moim strachu.... Dodam, że jestem z Zielonej Góry mam na imię Ania, 25 lat i Oliwier jest moim pierwszym dzieckiem
Edytowane przez kokos111 Czas edycji: 2014-05-20 o 21:38 Powód: opadł oczywiscie do tyłu, przepraszam za błędy, ale pisze z telefonu:) |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pytania-nie mam zielonego pojęcia. Ale mi mały raz jakby trochę podskoczył w wózku jak jechał po wyboistej drodze nieutwardzonej i raczej nic mu się nie stało. |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jednak dzisiaj o mało nie wypadł mi z wózka gdyby podjazd był trochę dłuższy to nawet nie myślę co by mogło sie stać, jednak trochę się martwię czy to,ze nie jadł i co chwile ulewał to przez te upały czy moze coś mu zaszkodziło...![]()
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Witaj Ciężko powiedzieć jak nie widziało się tej sytuacji, ale myślę że nie powinno mu nic się stać. Obserwuj go jednak.
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj kokos
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

ja wczoraj przy młodym miałam taką labę i spałam z nim do 10tej
teraz walczy ze spaniem i kupiszczem na raz
zaraz się przebieramy,popije mleczka i idziemy na słoneczko

teraz młody ma już drugą drzemkę. Tymek przesypia w ciągu doby 14 godzin więc jest ok ale na dłuższy sen w nocy muszę jeszcze poczekać 
ale szkoda siedzieć w domu więc pakuję mleko i kocyk i po następnym karmieniu idziemy na spacer. Dobrego dnia!

za szczepienie. U nas po drugim szczepieniu było więcej marudzenia ale nie ma reguły. Oby u Was przeszło gładko.