|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
zakrecona_kropka dasz radę! Praca na pewno ciężka, zawsze podziwiam pedagogów, zwłaszcza w tych czasach gdy rodzice są jeszcze bardziej roszczeniowi. Pamiętaj, że robisz to dla dzieci, a one odwzajemnią się po stokroć!
Tak jak ktoś pisał - podejdzie i przytuli ![]() karolinuuusia po pierwsze tulę Cię mocno! Po drugie, tak jak piszą dziewczyny - rozmowa. Widziałam ostatnio jeden z odcinków "Rancza", serial komediowy niby, ale scena, gdzie leżało dwóch kolegów spod ławki krzyżem w kościele i żony na nich z torebkami, wtedy Cezary Żak, jako ksiądz powiedział piękne słowa - rzadko się zdarza by wina było po jednej stronie. Uderzyło mnie to, bo wiele razy patrzyłam na sprzeczki między mną i TŻ'em, że wina albo moja albo Twoja. Od dawna wiedziałam, że mają one sięgają głębiej i z obu stron, ale dopiero obraz właśnie ten z Rancza uświadomił mi to tak jakoś dobitnie. Musicie wyjaśnić sobie tę sprawę, rozwiać wszelkie wątpliwości i odnaleźć w sobie siłę, aby przezwyciężyć własny egocentryzm. Trzymam za Was kciuki Kochana ![]() Cytat:
Dziwnie się czułam, gdy ludzie dookoła spojrzeli na mnie gdy nas ksiądz wyczytał (małe miasteczko, więc ludzie się znają ), jednak i sympatycznie gdy znajomi rodziców uśmiechali się od ucha do ucha ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Nie raz mowilam ze czuje sie zaniedbywana, albo Malo ważną to noc nie daje, często mowi, ze naoglądam sie zdjęć na fb koleżanek jaka to ich milość jest i jak one maja fajniej nie patrzac na to co mam..
|
#4293 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym ta klątwa miala byc bardziej do smeichu,bo zadna z nas ktora chce naprawde zostac żóną,nie rzuci pierscionkiem chcoby nie wiem co ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
nie,że ty tylko to co on do ciebie mówi dziwne miłość jest taka jaką sobie stworzycie dla siebie
|
|
#4294 |
|
Rozeznanie
|
Docik w 100% się z tobą zgadzam. Nieważne, czy mamy pierścionek na ręku, czy obrączkę czy nic nie mamy - zawsze trzeba myśleć o tym, co się w kłótni mówi, bo te słowa mogą zostać w głowie naszego partnera na zawsze.
Tylko widzisz, ja nieomal zerwałam zaręczyny 4 lata temu. Wina była obopólna - on nie widział, że swoim zachowaniem mnie rani, ja chciałam mu pokazać jak to boli, gdy ktoś nie traktuje cię tak, jak powinien. Dziś z perspektywy czasu wiem, że to było głupie. Ale wyciągnęłam wnioski z tej sytuacji, mój mąż również. No ale szacunek dla partnera i dla tak ważnych symboli jak pierścionek zaręczynowy czy obrączka to jedno, ale wizja klątwy to drugie... Jak dla mnie zaleciało gusłami....
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
owszem gdyby mnie zdradził czy uderzył, to nawet bym sie nie zastanawiala.
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre to było, bo zostania matką było i jest moim największym marzeniem. Dziś wiem, że moje oczekiwania względem, szacunku, spędzania wspólnie czasu i chęć potomstwa nie były wygórowanymi oczekiwaniami. Mój Tżcik jakoś potrafi im sprostać i oboje marzymy aby mieć dzieci a pierwsze najlepiej 9m-cy po ślubie
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
w każdym nawet najlepszym związku są kłótnie. Czasem ostre. Trzeba wyjaśniać... czasem przeczekać nastrój.
U nas i ja i mój TŻ mamy ostre wybuchowe charaktery, troche nam zajeło zanim sie dogadalismy, ale to jeszcze nie to. Tak na prawde ten proces trwa cale zycie.. kłócić się należy byle potem z tego wyciągać dobre wnioski
|
|
|
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
Dużą "świętość" nadaje się pierścionkowi zaręczynowemu . Mówienie o tym że jak się rzuci pierścionkiem to po małżeństwie to jakaś abstrakcja. Jedni rzucają talerzami , inni przekleństwami , inni pierścionkami ... a jeszcze inni się nie odezwą tylko przecierpią od środka ...taka ich uroda . Jak związek jest nieudany to czym by się nie rzuciło to i tak się rozpadnie.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-05-20 o 10:31 |
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
docik Zgadzam się z Tobą
![]() Elrosa Trzymam mocno kciuki za mieszkanie, oby się udało ![]() karolinuuusia Porozmawiaj szczerze o tym, co on może zrobić, żebyś czuła się "zaopiekowana" i ważna dla niego. O tym, czego Ci brakuje i co on może Ci dać. o tym też, czego on potrzebuje - w związku musi być wzajemna troska o siebie. Wierzę, że u Was to jest kwestia tego, że musicie nauczyć się, jakie są Wasze potrzeby i bycia otwartym na siebie. Co do koleżanek z fb - nie sugeruj się tym. Na zdjęciach wszystko może byc piękne, ale nigdy nie wiesz, jakie problemy przeżywa dana para. Jakbyś wiedziała, być może nie chciałabyś być na ich miejscu. Czasami sama byłam zaszkokowana, jak dowiadywałam się o problemach tych idealnych par.
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mądre słowaPS. inni rzucają siekierami... albo młotkami ( nad mieszkaniem rodziców tż była taka sytuacja, no i zabił...) |
|
|
|
|
#4301 | |||
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy dziś, też dostaliśmy od ręki, w 15 minut sprawa załatwiona, poza tym że nie wzięłam odpisu aktu urodzenia bo myślałam, że nie trzeba
i się po niego wracaliśmy.Mamy wspólną parafię z TŻ, i my również wisimy Moi rodzice podobno jak "wisieli", to dwa razy spadli z tablicy ogłoszeń Może to jakaś klątwa? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
to nie tak że my nie umiemy ze sobą żyć, jesteśmy razem od 4 lat, a 3 mieszkamy razem, więc jeśli tyle czasu daliśmy radę bez większych kłótni to i teraz damy, tylko chodzi o to, że te kłótnie robią się coraz bardziej przykre jeśli już są, nie zdarzają się co tydzień, tylko raz na jakiś czas
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza kłótnia, on podniósł głos, ja mówiłam spokojnie, druga kłótnia, on podniesiony głos ja ostoja spokoju, kolejna.. podniósł głos ja mówię spokojnie i nagle zauważyłam, że on z tonacji schodzi i zaczyna mówić a nie krzyczeć. Ostatnio jechaliśmy w aucie i Tż coś mi zaczął cykać w radiu a ja tego nie lubię, moje auto więc i radio będzie ustawione jak ja chce (chodzi o fale) no i podniosłam głos "zostaw te radio!" i mnie w tym momencie zatkało bo tż do mnie "nie podnoś głosu na mnie, bo ja nawet w złości na Ciebie nie krzyczę" Sama wymagam od niego, żeby się nie darł a sama drę japę. Dla tż nasze kłótnie bez krzyku są teraz normalne i nie odbiera mnie za dziwactwo, nie potrafiące się kłócić. Może i powiecie, że tak się nie oczyszcza związku ale jednak na swoim związku wiem, że można.Powiem Wam dlaczego tak mi zależy na kłótniach bez krzyczenia. Oczywiście chce, dla swoich dzieci stworzyć fajny ciepły dom ale są to też moje wyciągnięte wnioski. Z eks mężem były kłótnie z krzykiem, zaczęły się od tego, że po prostu jak to kłótnia każdy krzyczy, potem zaczęło już być ostro, słowa niecenzuralne padały, no a na koniec rzucił we mnie kosmetyczką. Ja nie zakładam, że tak jest zawsze, ale uważam, że człowiek w pewnym momencie za daleko z tym zabrnie, a potem ciężko zmienić coś co zawsze było, dlatego od początku warto się szanować i ustalić jakieś granice.
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
nie nadążam za wami
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiss, też fajne to bolerko
Mnie koronki nie pasują, ale też dlatego, że Ty masz je na dole i ładnie to będzie grało, u mnie jakoś tego nie widzę Co do biżu, to albo same kolczyki, albo kolczyki + bransoletka. Na 100 % bez naszyjnika - na tyle zdobna jest góra, że naszyjnik byłby już przesadą. Co do zaproszeń, to biedna ![]() Kishlaczkowa, super ten filmik! ![]() mysza, nie wiem, czy w salonie, bo nie wiem, czy salon ma takie ![]() Jak nie, to na butterfly kliknę. Misia, u nas cena za parę: 5h - 150zł, więc spoko. Indywidualne, to 45 minut 75zł/parę, 60 minut - 100zł Oczywiście jeszcze nie poszliśmy na kurs,bez komentarza proszę ![]() Mi wychodzi 15zł/os za 1h ![]() Zakręcona kropka - gratki! Karolinuusia, ogarnijcie się! Czas przed ślubem niestety jest dość nerwowy, a to często powoduje różne spięcia i kłótnie, grunt to z nich wychodzić, a nie je poglębiać. Przecież się kochacie, nie drzyjcie kotów. Co do Twojego zdania - nie, gdybyście mieszkali oddzielnie, nie szanowalby Cię bardziej Moim zdaniem mimo wszystko lepiej zobaczyć partnera z najgorszej strony PRZED ślubem, niż po. Bo mimo wszystko lepiej odwołać ślub, niż wziąć ślub i zaraz się rozwodzić. Ale mam nadzieję, że Wasza sytuacja nie jest jeszcze na tyle zaogniona i zaraz się pogodzicie ![]() EDIT: Napisałaś, że kiedyś po każdej kłótni się przymilał, a teraz to nie i nie odpuścisz, bo on ma pierwszy wyciągnąć rękę - no wiesz, może własnie miał dość tego, że po każdej kłótni to ON się przymilał i wyciągał rękę Kazdy kij ma dwa końce.Lusiija, dofinansowanie z PKP na bolerko mnie zmiażdżyło Bardorja, dla mnie to bzdura z tym pierścionkiem, ot takie zabobony, jakich są tysiące Zdarzyło mi się zdjać w złości pierścionek, a nie zanosi się na to, żeby ślubu nie było. Cytat:
Nie wyobrażam sobie związku bez kłótni, byłam z takim jednym, co się nigdy kłócić nie chcial, więc na wszystko mi mówił 'dobrze kochanie', co mnie doprowadzało do szewskiej pasji A co do tych kłótni - ja jestem nerwowa, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, wkurzyć i mocno sie nakręcam. Z kolei TŻ jest z tych, którzy wolą się po prostu nie odezwać WCALE, dopiero potem pogadać. Więc zazwyczaj to ja gadam, gadam, gadam, czy krzyczę, a on... nic, nie wyobrażacie sobie jak mnie to denerwuje Wolałabym żeby mi powiedział COKOLWIEK, a on nic! / to chyba po ojcu ma, bo u jego rodziców jest tak samo, teściówka gada pod nosem, denerwuje się, wymyśla na męża, a on czilałcik /No i cóż, kłócimy się, potem godzimy, rozmawiamy o powodzie kłótni i jest pięknie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieraz sama byłam świadkiem czyichś kłótni i zawsze było mi mega głupio, już nie mowiąc o wciąganiu mnie w kłotnie w stylu 'prawda, że mam rację? powiedz mu!'. Uważam, że to są prywatne sprawy każdej pary. Co do kłótni, ja jestem z tych krzyczących, TŻ nie Po prostu, podnoszę głos i tyle. Aczkolwiek nie zwracamy na to wielkiej uwagi. |
|
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
mojakaren dziękuję
U Nas z 44 zaproszeń tylko 2 będą do wysłania reszta rozdawanie ![]() zakrecona_kropka gratulacje pracy misia880 1h za 60 zł to jest dobra cena z tego co się orientowałam to w miare "normalna" ![]() czekooczekolada powodzenia w wyborze obrączek KaMilka4891 gratki studniówki ![]() domar123 paznokietki ślicznie myślę że dobra kosmetyczka zrobi Ci takie cudo ![]() karolinuuusia Trzymam kciuki abyście doszli do porozumienia ![]() S1lc1a eh... ksiądz też człowiek ważne że udało się rozwiązać problem i w końcu Was zapowie ![]() cashmere gratulacje załatwionych spraw i trzymam kciuki za wymianę ![]() docik10 dobrze piszesz
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-05-20 o 11:00 |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
odezwał się do mnie, napisał nazwiska i adresy ludzi do których mamy wysłać zaproszenia i zaczęła się rozmowa typu o d*pie marynie
|
#4310 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zasuwacie, że ledwo nadążam z nadrabianiem jeszcze 4 strony ![]() Przyszłam się pochwalić, że kupiliśmy garnitur dla Narzeczonego ![]() W Pawo w sumie to kupiliśmy wszystko oprócz bielizny :P
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś posprzeczaliśmy się o coś, Tż zażartował przy mojej mamie, że znowu się czegoś czepiam, a ta potem mi wywody robiła, że jak ja się zachowuje. Na szczęście po wytłumaczeniu jej, że to nasza prywatna sprawa więcej się już nie wtrąca. |
|
|
|
|
#4313 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każda para ustanawia sobie własne zasady Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na szczescie to sie dosyc rzadko zdarzaco do krzyczenia, to samo mu powiedzialam, bo tego nie cierpie,ale ja juz taka nie jestemjakmi cos nie pasuje to mowie podniesionym tonem. Mambardzo donosny glos i pewnie z tego to wynika ze podniose glos a juz slychac jakbym krzyczala. hamuje sie bo wiem ze przytsojniak tez tego nie lubi. Mam wybuchowy charakter- przytsojniak tez potrafi do piecado walic ,ale tak jak w normalnych relacjach tak i wklotniach szanujemy się oboje,nie padają słowa 'po je balo cie?' wkur wiles mnie, jestes ☠☠☠ nieta, spie&dalaj itp' wiadomo przecinek kuwa kuwa sie znajdzie ale przytsojniak w zaden sposb mnie nigdy nie obrazil, ani ja jego.nie potafilabym sie do niego zle odezwac bo on do mnie zlego slowa nie powie. moja kumpela kloci sie ze swoim typu 'ty ch*** patrz co ku*wa rozpie*doliles'......... to mi oczy wychodza na wierzch. keidys sie jej zapytalam czemu tak sie do niego odzywa to uslyszalam 'on zaczal' wiec na ile my sobie pozwolimy na tyle ta druga osoba tez mzoe
|
|
#4314 |
|
Rozeznanie
|
Le_lena
missmalezji exist_ Lg_ago pysia1987 jumapili marlenqa22 madziara889 Kishlaczkowa czekooczekolada Dziękuję dzewczęta z całęgo sreducha za życzenia! PS. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, bo coś wielocytowanie mi szwankuje
|
#4315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pare razy mu sie zdarzylo cos glupiego powiedziec, tyle ze skutkowalo to potem moim nieodzywaniem sie do niego
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi to mega działa na nerwy, wiec najpierw mam ten mój słowotok. TŻ oczywiście NIC, więc ja wtedy wyciągam z rękawa moje stałe teksty: - jak zwykle się nie odzywasz - aha, ja tu sobie tak gadam, a Ciebie to nawet nie interesuje - nie no spoko, nie musisz sie odzywać, lubię gadać sama do siebie ![]() A on mówi mi czasem, że co on się będzie odzywać, jak coś powie i znowu będzie źle, więc czeka aż mi przejdzie i wtedy dopiero gadamy
|
|
|
|
|
#4319 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dotka 21klaudyna ja tak samo do mojego gadam, a on nic, nakręcam się jeszcze bardziej tylko |
|||
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
w piątek idziemy spisać protokół i z tego protokołu oprócz kartki do spowiedzi dostaniemy cos jeszcze??
i kiedy wisi sie na zapowiedziach??? my nie mozemy widziec jak wisimy?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

Tak jak ktoś pisał - podejdzie i przytuli 

), jednak i sympatycznie gdy znajomi rodziców uśmiechali się od ucha do ucha

i się po niego wracaliśmy.

Pierwsza kłótnia, on podniósł głos, ja mówiłam spokojnie, druga kłótnia, on podniesiony głos ja ostoja spokoju, kolejna.. podniósł głos ja mówię spokojnie i nagle zauważyłam, że on z tonacji schodzi i zaczyna mówić a nie krzyczeć. Ostatnio jechaliśmy w aucie i Tż coś mi zaczął cykać w radiu a ja tego nie lubię, moje auto więc i radio będzie ustawione jak ja chce (chodzi o fale) no i podniosłam głos "zostaw te radio!" i mnie w tym momencie zatkało bo tż do mnie "nie podnoś głosu na mnie, bo ja nawet w złości na Ciebie nie krzyczę" Sama wymagam od niego, żeby się nie darł a sama drę japę. Dla tż nasze kłótnie bez krzyku są teraz normalne i nie odbiera mnie za dziwactwo, nie potrafiące się kłócić. Może i powiecie, że tak się nie oczyszcza związku ale jednak na swoim związku wiem, że można.