W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 08:28   #1111
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
W sobotę jedziemy z Zosią na zdjęcia do ogrodu botanicznego i na sesję brzuszkową Zdjęcia zrobi nam koleżanka, mam nadzieję, ze pogoda dopisze
Ale fajnie, zazdroszczę
ja z brzuszkowej zrezygnowałam, ale muszę męża przycisnąć, że noworodkową to chcę koniecznie...mam nadzieję, że nie będzie protestował
Co do palenia to ja paliłam jakieś 10 lat, rzuciłam od kwietnia zeszłego roku z myślą o przyszłych dzieciach jeszcze nie mieliśmy podjętej decyzji, że teraz będziemy się starać, ale podświadomie czułam, że to na pewno będzie w ciągu roku i chciałam, żeby organizm zdążył się oczyścić. Jak rzuciłam, to raz zapaliłam chyba po tygodniu pół papierosa i potem w lato na jakiejś imprezie parę buchów, ale stwierdziłam, że to już nie to mam nadzieję, że po ciąży dalej będę się trzymać (tym bardziej, że rzuciłam przed, a dzieci chciałabym więcej niż jedno )
Stary 2014-05-20, 08:48   #1112
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Też bym chciała sesje zdjęciową brzuszkową ale nie ma czasu mój mąż by ją zrobić

Ci do palenia.. to też coś podpalałam przed ciążą ale to tak naprawdę rzadko... co dwa tygodnie jak chodziłam do szkoły na zajęcia to się wychodziło na przerwach na papieroska albo też jak się szło na piweczko to wtedy zdarzało się kupić nawet paczuszkę ;P ale od dłuższego czasu przed ciążą tego nie robiłam.. jakoś nie miałam ochoty i jestem z siebie dumna

a najlepsze co , to że przez ciąże widzę jak alkohol jest nie potrzebny na imprezach, w dużych ilościach oczywiście , bo nie wszyscy wiedzą ile pić. NIe potrafią odmówić itd. To straszne... normalnie mi się oczka otworzyły że alkohol .. no dobra jest ok... ale dwa - max 3 drinki i dziekuję.. a inni to piją by tylko paść , albo piją bo nie umieją odmówić. Chore!

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:48   #1113
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
U was też dzisiaj tak od rana pięknie świeci słoneczko?
Aż chce się żyć!

Moni nie miej wyrzutów sumienia
najważniejsze że teraz robisz wszystko żeby maleństwo rozwijało się jak najlepiej. Podejrzewam że duża część z nas ma na sumieniu jakieś "grzeszki", ja jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży to również trochę popalałam na jakiś imprezach, no i wypiłam kilka drinków
A najgorzej nie mogę sobie darować że byłam dwukrotnie chora w grudniu i brałam antybiotyk

To ja jednak słuchałabym gina Albo po prostu spytaj czy lekkie ćwiczenia fizyczne są wskazane czy nie.
Takie bardzo intensywne na pewno odpadają, wszelkie podskoki tak jak piszesz nie chce wywołać porodu
Ja mam taki wyznacznik swój- przed ciążą po skończonych ćwiczeniach dosłownie się ze mnie lało, koszulka cała mokra, włosy pod spodem, nawet spodenki na tyłku nieraz Teraz intensywność zmniejszyłam o połowę, nie dopuszczam do tego żeby choć trochę się spocić. Nie chcę ryzykować.

super dużego już masz kawalera
No i bardzo się cieszę, że jest poprawa i nie musisz już leżeć.

dziękuję przytyłam 5 kg, ale jeszcze się ciąża nie skończyła

Ja właśnie też mam część ciuszków w roz.56 a część w 62 i jak je sobie oglądam to właśnie wydają mi się duże jak na takie maleństwo
Sama już nie wiem, ale chyba nie ma sensu dokupować tych najmniejszych w roz.50?? Jak myślisz?
Najważniejsze że nie zaszkodziłyśmy naszym maluszkom...
To nie dużo przytyłaś. Mi ostatnio koleżanka opowiadała, ze od samego początku ciąży tyła i tak dobrnęła do0 25 kg(ja zaczęłam dopiero od 19 tyć) i jestem przerażona.) Oczywiście pocieszyła mnie ze w ostatnim miesiacu najwiecej się tyje

Co do wyjazdów to fajnie gdzieś z maluszkiem pojechać. My na razie nie planujemy.. Ja wole spontaniczne wyjazdy... Do tergo czasu mogą przydażyć się wazniejsze dla nas wydatki ( ciągle chcemy kupi własne M) wiem z doświadczenia że im wiecej planujesz tym plany daja w łeb..Wszystkie nasze wyjazdy były planowane z dnia na dzień No dobra miesiac wcześniej było trzeba ze wzgledu na urlop. Chociaż biorąc urlop nie wiedzieliśmy czy będziemy jechać
Więc ja nie z tych planujących, ale jestem taka i dobrze mi z tym
Pod tym względem dobraliśmy sie z tż on tez taki spontaniczny jest!
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:49   #1114
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Sara, fajnie z tą sesją brzuszkową Na pewno pięknie wyjdzie

Co do ćwiczeń, to ja też czytałam, że należy ćwiczyć w ciąży tylko, jeśli ćwiczyło się przed ciążą.
Ja np. biegałam, ale nie przyszło mi do głowy, żeby biegać w ciąży
Chciałam chodzić na basen, poszłam raz, zaczął mi twardnieć brzuch, więc zrezygnowałam

A ja dziś zaczynam 7. miesiąc, co za tym idzie, 3. trymestr!
I obudziłam się z kaszlem i drapiącym gardłem

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:55   #1115
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

Co do ćwiczeń, to ja też czytałam, że należy ćwiczyć w ciąży tylko, jeśli ćwiczyło się przed ciążą.
Chciałam chodzić na basen, poszłam raz, zaczął mi twardnieć brzuch, więc zrezygnowałam

Gratulację 3 trymestru
To witaj w klubie chorych... Zdrówka życzę!Mnie od soboty meczy moje sposoby domowe mleko z czosnkiem i miodem, oraz herbata z sokiem malinowym nie sprawdziły sie, więc zapisałam sie do lekarza....Do wczoraj myslałam, że mi przejdzie....Ale najwyraźniej nie odbędzie sie bez interwencji lekarza....Kaszle jak opentana, klatka piersiowa bardzo mnie boli , a przez katar to przynajmniej godzinę nie moge usnąc...Zobaczymy co lekarz powie, oby to było zwykłe przeziebienie....

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-20 o 09:05
Stary 2014-05-20, 09:05   #1116
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Gratulację 3 trymestru
To witaj w klubie chorych... Zdrówka życzę!Mnie od soboty meczy moje sposoby domowe mleko z czosnkiem i miodem, oraz herbata z sokiem malinowym nie sprawdziły sie, więc zapisałam sie do lekarza....Do wczoraj myslałam, że mi przejdzie....Ale najwyraźniej nie odbędzie sie bez interwencji lekarza....Kaszle jak opentana, klatka piersiowa bardzo mnie boli , a przez katar to przynajmniej godzinę nie moge usnąc...Zobaczymy co lekarz powie, oby to było zwykłe przeziebienie....
Dziękuję i wzajemnie!! Zdrówka!
ja właśnie piję herbatę z imbirem, miodem i cytryną. Mam nadzieję, że uda mi sie domowymi sposobami wyleczyć, bo już 2 razy w ciąży brałam antybiotyk

Oglądam DDTVN, mówią o chorobie genetycznej, bardzo rzadkiej, dysplazji ektodermalnej.
Coś okropnego, że ludzi spotykają takie choroby.
Czasem jak widzę coś takiego, to myślę sobie, że to cud, że rodzą się zdrowe dzieci i że to największe szczęście - urodzić zdrowe dziecko!

Dziewczyny, od czwartku w Biedronce też będzie seria ciążowo-dzieciowa.
Tutaj GAZETKA
Ciuchy ciążowe chyba bardziej atrakcyjne niż w Lidlu.

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-20 o 09:34
Stary 2014-05-20, 09:38   #1117
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

za 3 trymestr

Cytat:
Gratulację 3 trymestru
Ja niedawno przeszłam lekką angine, lekką, bo lekarz przepisał mi duomox, brałam przez 7 dni, dzwoniłam do swojego gina i pozwolił brać. Ogólnie to bardzo często mam problemy z gardłem i już 3 razy podczas ciąży leczyłam się herbatką z miksturą z cytryny, imbiru i miodu i płukałam gardło wodą z wodą utlenioną (pół szkl ciepłej wody i łyżka wody utlenionej), pomagało. Zdrówka dziewczyny życzę

Nie śpię dzisiaj już od 5, albo i wcześniej, Mała mnie stresuje, bo mało się rusza ...
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:47   #1118
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie piję herbatę z imbirem, miodem i cytryną. Mam nadzieję, że uda mi sie domowymi sposobami wyleczyć, bo już 2 razy w ciąży brałam antybiotyk

Oglądam DDTVN, mówią o chorobie genetycznej, bardzo rzadkiej, dysplazji ektodermalnej.
Czasem jak widzę coś takiego, to myślę sobie, że to cud, że rodzą się zdrowe dzieci i że to największe szczęście - urodzić zdrowe dziecko!

Tutaj GAZETKA
dzięki Kurczę to az tak powaznie byłas chora że nie dało sie bez antybiotyku? Ja raz brałam, ale od infekcji dróg moczowych...I byłam mega spanikowana( a jak koleżanka ze studiów powiedziała, ze brała to po poronieniu to trochę sie przestraszyłam ale od tamtej pory mam piękne wyniki moczu! Wiec wiedziała co robi

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
za 3 trymestr

Ja niedawno przeszłam lekką angine, lekką, bo lekarz przepisał mi duomox, brałam przez 7 dni, dzwoniłam do swojego gina i pozwolił brać. Ogólnie to bardzo często mam problemy z gardłem i już 3 razy podczas ciąży leczyłam się herbatką z miksturą z cytryny, imbiru i miodu i płukałam gardło wodą z wodą utlenioną (pół szkl ciepłej wody i łyżka wody utlenionej), pomagało. Zdrówka dziewczyny życzę

Nie śpię dzisiaj już od 5, albo i wcześniej, Mała mnie stresuje, bo mało się rusza ...
Dzieki Zobaczę co mi powie lekarz..
Nie martw sie może mała ksieżniczka śpi Licz spokojnie ruchy, czy będzie 10, tak jak dziewczyny pisały
Moje małeństwo to wyjatkowo wczoraj ok 1 w nocy sie ruszało i mnie obudziło i potem próbowałam usnąć, ale było ciezko przez katar...
Stary 2014-05-20, 09:53   #1119
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
za 3 trymestr

O widzisz, dobra rada, chyba kupię wodę utlenioną dziś, jak pójdę do miasta Płukałam szałwią, ale miałam niestety odruch wymiotny...

Moja córka ogólnie jest spokojna, nie rusza się dużo. Oczywiście też mnie to stresuje. Ale wzrusza mnie to, bo już chyba 2 czy 3 dzień z rzędu było tak, że obudziłam się rano, podniosłam kołdrę i zaczęłam do niej mówić, żeby się obudziła i dała znak mamie, a ona bum w brzuch delikatnie

W ogóle w ramach ciekawostki - mówiłam wczoraj mamie, że w pt. jak piekłam w piekarniku łososia, to jak sprawdzałam, czy jest gotowym to mnie tak zemdliło, że poleciałam do łazienki i wymiotowałam. A mama na to, że ona w ciąży też była bardzo wrażliwa na zapachy i że w ciąży ze mną, raz jak poczuła żółty ser to zemdlała ...

Aaa..Zaczarowana i jeszcze Tobie chciałam napisać. Moja siostra bardzo poleca kosmetyki do pielęgnacji niemowląt Weleda, w PL ich nie ma, w DE są dostępne. Ja sobie je już zamówiłam u przyjaciółki, przywiezie mi zestaw Słyszałaś o nich?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
dzięki Kurczę to az tak powaznie byłas chora że nie dało sie bez antybiotyku? Ja raz brałam, ale od infekcji dróg moczowych...I byłam mega spanikowana( a jak koleżanka ze studiów powiedziała, ze brała to po poronieniu to trochę sie przestraszyłam ale od tamtej pory mam piękne wyniki moczu! Wiec wiedziała co robi
Wiesz co, ponad miesiąc walczyłam domowymi sposobami i jakimiś homeopatycznymi lekami. I nic. A jak zaczął się ostry kaszel, to lekarka powiedziała, że nie ma sensu się męczyć i malucha i lepiej wziąć bezpieczny antybiotyk niż tak to ciągnąć. Brałam Amotaks.

A potem się okazało, że mam bakterie w szyjce i musiałam koniecznie wziąć jedną, dużą dawkę antybiotyku, bo ta bakteria może doprowadzić do poronienia, przedwczesnego odejścia wód, przedwczesnego porodu itp

Hania

Stary 2014-05-20, 10:05   #1120
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Tutaj GAZETKA
Wczoraj miałam to samo oglądając wiadomości, pokazywali takiego chłopczyka z nowotworem. Nie da się chyba uciec przed takimi myślami w ciąży

Ja do płukania gardła polecam Listerine. Zabija bakterie lepiej niż wszystkie płukanki apteczne razem wziete. Nigdy mnie nie zawiódł jeszcze przy bólu gardła.

I gratulacje za III trymestr

Wczoraj tak mnie bolał dół brzucha, że już się bałam, co będzie. Na szczęście problem rozwiązała nospa z espumisanem ale jak padłam wieczorem o 23, to obudził mnie listonosz teraz, bo z paczką przyszedł. Prezent na dzień mamy gotowy i odebrany, czeka do poniedziałku zrobiłam jej kolaże z naszych zdjęć, moich i brata z nią, z tatą, pogrupowałam na różne tematy i wydrukowałam w dużym formacie

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:13   #1121
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Ogolnie z rozmiarami to wyglada tak, ze zalezy od sposobu mierzenia. W szpitalach przewaznie mierza centymetrem przy cialku. Tak jak sie nozki zginaja itp. A pediatra ma rozlozony centymetr I obok niego kladziesz maluszka. I u mnie np. wygladalo to tak, ze Igor urodzil sie I mial 58 cm a potem u pediatry 52 a ciuszki na 56 byly ociupinke przyduze
ja w tych ciuszkach co dostalam mam rozmiar na 50 i na niektorych jest napisane do ilu kilo pewnie ta mala byla wczesniakiem wiec w razie czego cos mam w sumie to myslalam zeby wiecej kupic na rozmiar 62 ale teraz juz sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez mandee Pokaż wiadomość
Widzę, że baaardzo dużo jest sierpniowych mam Ja również mam termin na 27 sierpnia, odliczam już tygodnie, tak bardzo nie umiem się doczekać! <3
witaj

Cytat:

Wklejam zdjęcie- to my w 26 tygodniu
uuuulalallaa jaka figura widac ze wysportowana

Cytat:

ja jak sobie pomyślę, ze jak zaszłam w ciaże(jeszcze nie wiedziałam o ciąży) to trochę popalałam(chociaz ja to byłam taka palaczką imprezową) i piwko z jedno też było...To mam wyrzuty sumienia...Ale raczej nie spodziewałam sie ciaży akurat w tamtym momencie...
tez popalalam jeszcze w listopadzie i pilam piwo ale jak zaczely mi sie wymioty to od razu pomyslalam ze moge byc w ciazy i sie nie pomylilam
najwazniejsze ze byla szybka rekacja

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A czy jeśli gin mi mówił, że mam się zacząć oszczędzać i nie przemęczać to czy ćwiczenia nie zaszkodzą?? Nie ma u mnie żadnych nieprawidłowości ale nie chciałabym też wywołać porodu
tez sie zastanawialam nad cwiczeniami ale ja wole spacerowac
boje sie ze moge przegiac i bedzie jeszcze z tego draka

Cytat:

My po wizycie mały waży 1341 g i jest taki podobny do tż i Zosi zakochałam się w nim mamy nagrany super filmik. Z szyjką nie jest tak źle, dalej jest skrócona i scentrowana, ma długość 30, oczywiście mam uważać i dbać o siebie, ale nie muszę cały czas leżeć
Zosia była z nami na usg i wszystkim opowiada, że widziała nosek i siusiaka braciszka
Super ze na wizycie wszystko dobrze
Maly juz jaki duzy
Zosia bedzie dbala na pewno o braciszka
No to musisz uwazac na siebie ale najwazniejsze ze z szyjka nie jest gorzej

Cytat:

W sobotę jedziemy z Zosią na zdjęcia do ogrodu botanicznego i na sesję brzuszkową Zdjęcia zrobi nam koleżanka, mam nadzieję, ze pogoda dopisze
ale super mam nadzieje ze pokazesz kilka zdjec

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
KALAFIOR KALAFIOR W MOJEJ GŁOWIE LIDL ma te dzieciowe rzeczy dopiero w przyszłym tygodniu. A Ja z przyjaciółką zlatałam całe stoisko dwa razy i psioczyłam że pazerne ludzie wszystko wykupili No muszę się nacieszyć tym bardziej, że jest możliwe że zostanie dłużej jak nie na zawsze to jedyna osoba, która "nadaje" na tych samych falach co Ja! Co prawda życie nam się różnie poukładało i pewne ścieżki, które razem przedzierałyśmy się zatarły ale mimo wszystko to jedyna osoba która rozumie mnie bez słów i może dokończyć za mnie zdanie dokładnie takimi samymi słowami co Ja i na odwrót. Tak mi przykro, że wyjeżdża.!

Też sobie nie wyobrażam zabrać niespełna roczne dziecko na taki wyjazd. Wg mnie nie ma co fundować dziecku takich "atrakcji" ze zmianą klimatu. Ani Ty ani dziecko nie użyjesz z tego wyjazdu nic a jeszcze jak złapiesz jakąś klątwę faraona to już w ogóle masakra.

Szczerze gratuję dziewczyną którym udało się odstawić papierosy na czas ciąży i trzymam kciuki za te które nie chciałby by wrócić do palenia po ciąży.

Nie śpię od 5 skurcze łydki mnie dopadły, że darłam się i obudziłam cały dom. Mama przyleciała wystraszona do nas co się dzieje czy nie daj boże nie zaczęłam rodzić. Nie potrafię się opanować w momencie jak mnie złapie a tu dwukrotnie ta sama łydka jem magnez, pomidory, banany .... i mimo to mam skurcze.
ee tam w ciazy moze sie to zdarzyc
tez tak ostatnio mialam z Tz

Powiem Ci ze ja tez strasznie tesknie za przyjaciolka i tez tak jak u Ciebie potrafilysmy za siebie konczyc zdania ach praca sezonowa razem kapiele w morzu o 3 brakuje mi tego no ale jednak zmienily sie piorytety chec zalozenia rodziny i tak drogi sie troszke rozeszly ale nadal mamy kontakt chce zeby zostala chrzestna malej nawet sukienke jej kupila ostatnia jak bylam taka sliczna mowila ze przyjedzie do nas we wrzesniu oby sie udalo

Tz chce jechac na wakacje do cieplych krajow ale jakos mnie to nie przekonuje
stawiam na polskie morze chce wynajac ladny domek i to mi starczy
na wakacje takie ' porzadne ' pojedziemy jak mala bedzie wieksza teraz nie ma co szalec a ja juz tak sie napalilam na te wakacje we 3 ze chcialabym juz dzisiaj jechac

oo tak ja juz jestem przekonana ze nie wroce nie chce zeby mala widziala mnie jak palimy nie chce zeby myslala ze to dobre tylko uczyc ja ze to niezdrowe

Moze warto skonsultowac to z ginekologiem moze cos doradzi ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:20   #1122
jagusia15
Rozeznanie

Hej

Czekam i czekam na położną, miała być o 10 i się spóźnia
Taka piękna pogoda, że planuję iść dzisiaj na ogród , muszę kwiatki przesadzić

Cytat:
Cześć

ja bardzo chciałam ćwiczyć , ale męczyły mnie bóle głowy i odpuściłam, teraz jak ten brzuch mi twardnieje to się trochę jednak boję..

brawo za 7 msc i 3 trymestr
siedzę Ci na ogonie i ja za nie długo też będę na tym etapie , mam termin porodu 2 dni po Tobie
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:29   #1123
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa..Zaczarowana i jeszcze Tobie chciałam napisać. Moja siostra bardzo poleca kosmetyki do pielęgnacji niemowląt Weleda, w PL ich nie ma, w DE są dostępne. Ja sobie je już zamówiłam u przyjaciółki, przywiezie mi zestaw Słyszałaś o nich?[COLOR="Silver"]
nie slyszalam
ale skoro poleca to warto sie nad nimi zastanowic i poczytac
bo ja na razie nie wglebiam sie w te tematy w czerwcu przychodzi do mnie polozna i z nia chcialam omowic co najlepsze jest i co kupic do pielegnacji i z przyborow dla maluszka

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
.Zobaczymy co lekarz powie, oby to było zwykłe przeziebienie....
mam nadzieje ze lekarz cos pomorze i nie bedzie to nic powaznego
najwazniejsze zeby pomogl i zebys poczula ulge bo nie ma co sie meczyc

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
nie strasz kochana, bo ja jadę w czwartek i to niestety sama, a na dodatek autem. Muszę później jakoś wrócić do domu a dorzucałyście sobie cytrynkę do tej mikstury? Bo dzisiaj dzwoniłam do laboratorium, żeby zapytać czy dają glukozę czy sama mam kupić i właśnie pani mi doradzała, żeby wziąć cytrynę.
nie mialam cytryny ale smak tej glukozy byl zupelnie inny niz mialam u ginekologa

roznie sie na to reaguje moze akurat po tym bedziesz sie normalnie czula tego Ci zycze zebys bezpiecznie wrocila do domku

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ale fajnie, zazdroszczę
ja z brzuszkowej zrezygnowałam, ale muszę męża przycisnąć, że noworodkową to chcę koniecznie...mam nadzieję, że nie będzie protestował
ja juz swojemu powiedzialam ze chce taka sesje i nie ma wyboru
ale on tak jak ja chce miec duzo zdjec
uwielbiam zdjecia

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:

brawa za III trymestr

ojojojjj to niedobrze, wypij sobie ciepla herbatke moze pomorze

Nasze szczescie
Stary 2014-05-20, 10:34   #1124
estella18
Raczkowanie

Cześć! Może komuś się przyda
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ego-wypoczynku

oferta biedronki od 22.05 (czwartek) - są dzieciowe rzeczy i dla nas - przyszłych matek również
Stary 2014-05-20, 10:39   #1125
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ja biorę jedną tabletkę 25. Przed ciążą nic nie miałam wykryte, tsh zawsze w normie, w 1. ciąży też. Dopiero teraz ft4 okazało się poniżej normy, stąd ten Euthyrox. Mam nadzieję, że po ciąży się unormuje
U Ciebie rozumiem to jest "stały" problem?
Oj niestety tak, mam niedoczynnosc po poprzedniej ciazy... urodzilam coreczke , karmilam piersia i chudlam, nagle po 5 miesiacach od porodu stracilam pokarm, a pozniej waga zaczela isc w gore! Choc cwiczylam i bylam na diecie roslam w oczach... teraz do konca zycia bede na Euthyroxie, ale to nic, znam gorsze choroby.
Najbardziej przerazajace jest to, ze bardzo wiele osob ma problemy z tarczyca ... teraz okazalo sie, ze moja siostra ma hasimoto... niby tsh ok, ale za to przeciwciala ponad 1000!!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:39   #1126
pentuerka
Rozeznanie

Hej Dziewczyny.

Pogoda piękna.

Zaczarowana - cieszę się bardzo, że nie masz cukrzycy. I tak swoje wycierpiałaś z tymi wymiotami.

Ja jeszcze nie doszłam zupełnie do siebie, ale kanapki z cebulą i woda z cytryną i imbirem jakoś postawiły mnie na nogi. I ciepła pogoda możliwość wygrzania się na słońcu ;-).

Mam nadzieję, że uda mi się dostać dzisiaj do gina, ogólnie źle się czuję, brzuch pobolewa, Maleństwo rozciąga się w brzuchu, aż boli. Jest mi ciągle niedobrze.

Cytat:
Gratulację 3 trymestru
Oj współczuję. Może jednak lekarz coś mocniejszego by przepisał. Ja nie mogę mleka a tym bardziej miodu jeść, wiec się martwiłam co będzie, jakoś przechodzi, ale u Ciebie ten katar niepokojący.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:40   #1127
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam to samo oglądając wiadomości, pokazywali takiego chłopczyka z nowotworem. Nie da się chyba uciec przed takimi myślami w ciąży

Ja do płukania gardła polecam Listerine. Zabija bakterie lepiej niż wszystkie płukanki apteczne razem wziete. Nigdy mnie nie zawiódł jeszcze przy bólu gardła.

Wczoraj tak mnie bolał dół brzucha, że już się bałam, co będzie. Na szczęście problem rozwiązała nospa z espumisanem ale jak padłam wieczorem o 23, to obudził mnie listonosz teraz, bo z paczką przyszedł. Prezent na dzień mamy gotowy i odebrany, czeka do poniedziałku zrobiłam jej kolaże z naszych zdjęć, moich i brata z nią, z tatą, pogrupowałam na różne tematy i wydrukowałam w dużym formacie

Fajnie, że masz już prezent dla mamy. Ja właśnie zaczęłam o tym myśleć

Dobrze, że ból brzucha przeszedł

Co do tych chorób, to ja ogólnie mam takie myśli, nie tylko w ciąży.
Jak staraliśmy się o dziecko, to w ogóle cudem było dla mnie to, że ludzie zachodzą w ciążę... i dalej tak to postrzegam. To cud, że taki mały człowieczek we mnie rośnie. Żyje, fika koziołki itp. I rozwija się! Ludzki organizm działa niesamowicie, jest tak 'zaprogramowany', że aż ciężko sobie to wyobrazić.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
ja bardzo chciałam ćwiczyć , ale męczyły mnie bóle głowy i odpuściłam, teraz jak ten brzuch mi twardnieje to się trochę jednak boję..

brawo za 7 msc i 3 trymestr
siedzę Ci na ogonie i ja za nie długo też będę na tym etapie , mam termin porodu 2 dni po Tobie
Goń mnie
Ciekawe która z nas pierwsza urodzi
Moja przyjaciółka właśnie 'naciska', żebym 2 dni przetrzymała, bo ma urodziny 21.08

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
nie slyszalam
ale skoro poleca to warto sie nad nimi zastanowic i poczytac
bo ja na razie nie wglebiam sie w te tematy w czerwcu przychodzi do mnie polozna i z nia chcialam omowic co najlepsze jest i co kupic do pielegnacji i z przyborow dla maluszka

brawa za III trymestr

ojojojjj to niedobrze, wypij sobie ciepla herbatke moze pomorze
To może podpytaj ją, ciekawa jestem co Ci powie. Moja siostra ich uzywała, obie dziewczynki miały problemy skórne, bo są alergiczkami... i chwali, że są najlepsze z wszystkich, które miała

Patrzcie, co sobie zrobiłam na drugie śniadanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0124.jpg (64,5 KB, 10 załadowań)

Hania

Stary 2014-05-20, 10:45   #1128
justa_1978
Rozeznanie

Ja zaraz ide myc okna, poki jest piekna pogoda... nie moge patrzec na szyby w kuchni, bo mam cale "upackane" resztkami jedzenia i odchodami golebi... jak spotkam sasiadke- wielbicielke tych ptakow, to jej powiem pare cieplych slow.... a na nastepny raz resztki mojego obiadu wyladuja u niej na wycieraczce, skoro prosby nie skutkuja! Ale mam na nia nerwy... brrrr

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Fajnie, że masz już prezent dla mamy. Ja właśnie zaczęłam o tym myśleć

Dobrze, że ból brzucha przeszedł

Jak staraliśmy się o dziecko, to w ogóle cudem było dla mnie to, że ludzie zachodzą w ciążę... i dalej tak to postrzegam. To cud, że taki mały człowieczek we mnie rośnie. Żyje, fika koziołki itp. I rozwija się! Ludzki organizm działa niesamowicie, jest tak 'zaprogramowany', że aż ciężko sobie to wyobrazić.

Goń mnie
Ciekawe która z nas pierwsza urodzi
Moja przyjaciółka właśnie 'naciska', żebym 2 dni przetrzymała, bo ma urodziny 21.08

To może podpytaj ją, ciekawa jestem co Ci powie. Moja siostra ich uzywała, obie dziewczynki miały problemy skórne, bo są alergiczkami... i chwali, że są najlepsze z wszystkich, które miała

O kurcze, ale pysznosci!!! W czwartek ide na obciazenie glukoza i jak wroce, to sobie zrobie dyspense na cos takiego! Mniam
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:50   #1129
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Pogoda piękna.

Zaczarowana - cieszę się bardzo, że nie masz cukrzycy. I tak swoje wycierpiałaś z tymi wymiotami.

Mam nadzieję, że uda mi się dostać dzisiaj do gina, ogólnie źle się czuję, brzuch pobolewa, Maleństwo rozciąga się w brzuchu, aż boli. Jest mi ciągle niedobrze.

Ojjjj Ciebie to tez dlugo trzyma
mam nadzieje ze przyjmie Cie i cos zaradzi

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:

juz mam zapisane na kartce wiec na pewno zapytam

uwazam tak samo jak Ty to cud
tyle razy mowilam do Tz ze jak to mozliwe ze taki maly czlowieczek we mnie jest ze sie rozwija rosnie strasznie sie nad tym rozczulam
tak bardzo kocham moje malenstwo

mmmmmm

gdybym nie miala truskawek w lodowce to bylabym teraz zlaaaa
tez sobie zjem z jogurtem naturalnym

Nasze szczescie
Stary 2014-05-20, 11:06   #1130
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ja zaraz ide myc okna, poki jest piekna pogoda... nie moge patrzec na szyby w kuchni, bo mam cale "upackane" resztkami jedzenia i odchodami golebi... jak spotkam sasiadke- wielbicielke tych ptakow, to jej powiem pare cieplych slow.... a na nastepny raz resztki mojego obiadu wyladuja u niej na wycieraczce, skoro prosby nie skutkuja! Ale mam na nia nerwy... brrrr

O kurcze, ale pysznosci!!! W czwartek ide na obciazenie glukoza i jak wroce, to sobie zrobie dyspense na cos takiego! Mniam
Chyba żartujesz, że Ci sąsiadka rzuca jedzeniem po oknach karmiąc gołębie? Chyba bym utłukła.
Ja toczyłam walkę ze srokami, które zrobiły sobie gniazdo na ogrodzie. Skrzeczą tak, że nie da się spać...

Ale w tym nie ma cukru. Tzn owoce... ale bez dodatku cukru, miodu, czy czegokolwiek Dałam tylko brzoskwinie, banana, truskawki i jogurt narturalny

Hania

Stary 2014-05-20, 11:27   #1131
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
C Dałam tylko brzoskwinie, banana, truskawki i jogurt narturalny
Uwielbiam takie koktaile

Wy tu o smakołykach, a ja trochę z innej beczki temat poruszę - ma któraś z Was hemoroidy ? od 2-3 dni czuję od czasu do czasu ból w pewnym miejscu i zastanawiam się, czy może on być zwiastunem tego dziadostwa
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:32   #1132
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja mam znowu doświadczenia mam, że każdy mówił, żeby nie kupować rozmiaru 56 a w większości przypadków nawet ten rozmiar jest duży i później było latanie i kupowanie zaraz po porodzie ciuszków bo w 62 praktycznie każdy noworodek się topi i zwyczajnie jest mu niewygodnie, oczywiście oprócz pojedynczych przypadków
Mój syn idealnie pasowal na 62, rozmiaru 56 wogole mu nie ubrałam, bo wyglądał jakby miało wszystko na szwach popękać.
Cytat:
A to nie jest tak, ze w ciaży można ćwiczyć tylko w tedy jak aktywnym sportowo się było przed ciażą?
Są ćwiczenia dla ciężarnych, gdzie każda może ćwiczyć. Aktywność w ciązy jest wskazana jakakolwiek, nie tylko dla tych które ćwiczyły przed.
Cytat:
Dzień dobry

no nie wierzę, że jestem pierwsza
ja już po śniadanku, obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć więc wstałam.

ubranka dziecięce od czwartku

Fajnie, też obmyślam sesję, ale wolalabym z większym brzuchem, ale znów upały mogą być
Cytat:
Napisane przez mandee Pokaż wiadomość
u mnie też słoneczko... i jak tak przeczytałam o tych czereśniach, to aż mam nadzieje, że na moim targu dziś je zobaczę
ooooo mamo aż mi ślinka cieknie, ale doczekam do swoich
Stary 2014-05-20, 11:41   #1133
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba żartujesz, że Ci sąsiadka rzuca jedzeniem po oknach karmiąc gołębie? Chyba bym utłukła.
Ja toczyłam walkę ze srokami, które zrobiły sobie gniazdo na ogrodzie. Skrzeczą tak, że nie da się spać...

Ale w tym nie ma cukru. Tzn owoce... ale bez dodatku cukru, miodu, czy czegokolwiek Dałam tylko brzoskwinie, banana, truskawki i jogurt narturalny
Masakra z tymi ptaszorami! U mnie też pełno gołębi, bo mieszkam na ostatnim piętrze i nad nami mają gniazda. Cały balkon mam w różnych odstraszaczach: dzwonki wietrzne, wiatraki i najlepsza... figurka kruka naturalnych rozmiarów, spierdzielają gołębie aż miło. A na parapetach mam kolce ponaklejane takie antyptakowe.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:47   #1134
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa..Zaczarowana i jeszcze Tobie chciałam napisać. Moja siostra bardzo poleca kosmetyki do pielęgnacji niemowląt Weleda, w PL ich nie ma, w DE są dostępne. Ja sobie je już zamówiłam u przyjaciółki, przywiezie mi zestaw Słyszałaś o nich?
Co prawda pytanie nie do mnie, ale ja polecam jak najbardziej tę firmę
To znana niemiecka firma produkująca kosmetyki eko, mają najważniejsze certyfikaty wymagane od takich kosmetyków. Skład sama natura, nie ma obaw że będzie jakieś chemiczne świństwo Ja używałam tylko kosmetyków dla kobiet, ale dla maluszka również bym kupiła.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Bardzo fajny prezent dla mamy
Na pewno będzie wzruszona
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:49   #1135
ButterBear
Zakorzenienie

Kasia, też miałam tego kruka na balkonie...ale moje sroki miały go głęboko w swojej sroczej du.Pie. Siadaly koło niego i wydziobywaly mi kwiatki ZE skrzynek. France...

Hania

Stary 2014-05-20, 12:02   #1136
Mamamarta2010
Raczkowanie

Dziendobry!!

Podczytywalam watek ale nie mialam sily odpisywac, takze dzis postaram sie wybiurczo-ale jednak
Niesamowite ze wiekszosc z nas miala/ma kryzys. Ja tez mialam takiego dola ze nie wiem, jakos wszystko mnie zasmuca, zastanawiam sie teraz jak na dobra sprawe poradzimy sobie z 2 dzieciw weekend chodzilam na rzesach bo synek ma szkarlatyne i budzi mnie jego chrapanie, kazdy odglos, a przy goraczce on caly czas jeczy albo mowi albo steka....a ja spac nie moge Do tego czuje sie wielka, w niczym dobrze nie wygladam, za 10 dni jedziemy na wesele a ja nie mam w co sie ubrac ehhhh

WhiteCafe, mimo wszytsko ciesze sie ze lekarze sie mylili i wszystko dobrze sie skonczylo, lepiej dmuchac na zimne!

88natka- niezly wstydzioszek rosnie Ci w brzuszku)

zuken- zazdroszcze sprzetu Twojego lekarza, pochwal sie zdjeciami jak juz go przetestujecie

zaczarowana- 3kg+ ??? zazdroszcze, chociaz wiem ze nameczysz sie bidulko. Okaze sie ze zaraz po porodzie bedziesz wazyc mniej niz przed ciaza, bo mysle ze juz teraz masz mniej tluszczyku bo dzidzia, wody, lozysko, krew- to teraz juz wazy na pewno wiecej niz 3 kg

Piekny pokoik!Mebelki prezentuja sie slicznie na ciemnej scianie!

To cudownie ze cukrzyca wykluczona!!!

Super ze wizyta i gina udana a Twoja Mala jest juz calkiem sporym dzidziusiem)

chilanes - piekna wyprawka! Moja nadal w rozsypce, nawet w domu tego nie mam :/

kasiuulad i 88natka- ja tez bede rodzic w Krakowie, macie wybrany szpital??? Ja Siemiradzki (jak ostatnio) lub Zeromski...

Moni26- sliczny brzuszek, jaka zgrabniutka jestes!!! Z przodu wyglada na wiekszy niz z boku

ButterBear i kasia_ruda- zazdroszcze mezow z nnej planety Mojemu niuestety jest wszytsko jedno co kupuje, o niczym nie mysli sam, zawsze polega na mnie, nie pamieta kiedy mam lekarza, nie pyta o wyniki badan, brakuje mi zainteresowania z jego strony.. w 1 ciatzy tez tak bylo ale wtedy byla wpadka i niezbyt sie cieszyl, bal sie, a teraz mimo iz dzidzia planowana to jakos go nadal nic nie wzrusza Tyle dobrze ze jest dobrym Tata...

Optymistka26- mam nadzieje ze ten pessar Ci pomoze i nie bediesz do czula..wyglada ogromnie :O

h4linka- odnosnie Twojego samopoczucia w weekend- dokladnie podobnie sie czuje, jakis kryzys mam...
Piekny wozek))

gosia3103- hehehh piekna koszulka do szpitala, nie no na powaznie to do domu jest super, byleby cycki trzymala w miejscu, ale do szpitala jak dla mnie nie bardzo...
Ciuchy w happymum sa fajne ale dla mnie za drogie chociaz mam kilka, uzbieralo sie z 1 ciazy, potem po siostrze no i teraz (choc kupilam tylko spodnie czarne rurki) . W sumie to mam teraz wiecej spodni ciazowych niz zwyklych, bo dzinsow mam chyba z 6 par, jedne rurki, jende materialowe, ale chodze tylko w rurkach i legginsach, dzinsy mnie cisna jakos w brzuch,albo sa uszyte na wyzsze osoby bo zeby mi dobrze na tylku siedzialy to musze je dac wyzej a wtedy ten pasek mam juz na brzuchu troche zamiast pod..

daisy dot- mam nadzieje ze poczulas sie juz nieco lepiej, rozumiem Cie doskonale.
Ale wiecie co? Ja mialam najgorszy kryzys w 1 zime po urodzeniu... To jest jeszcze gorsze niz siedzenie samemu... Do tego dziecko wyczuwa nastroj i wpada w podobny wiec bywalo tak ze ryczalam razem z synkiem

A propos kolderki-ja kupilam na necie gdzies, ale wiesz co taka malenka kolderke ja zrobilam z takiego rozka miekkiego na rzep, obloklam poszewka na wielka poduche 1m/1m i bylo. Rozka w zasadzie nie uzywalismy w ogole, bylo za goraca i niewygodnie.
Ja radze kupis spiworki a kolderke juz taka wieksza ale to dopiero za rok min przyda sie tak naprawde..

Polly- a pro po cesarki i terminu- ja uwazam ze lepiej byloby zrobic cesarke jak juz sie pojawi jakakolwiek akcja porodowa, bo wtedy pokarm, i w zasadzie wszatsko w organizmie nastawia sie , a jak sie zrobi ta cesarke wczesniej to organizm musi zaskoczyc a to trwa czasem ze 3 dni
a ikea? nie ma nic?

mysia111- super balkonik, a wczorajszy podwieczorek wygladal smakowicie....mniaam

Dobra, w miare ogarnelam weekend

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:14   #1137
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Cześć

U mojego Tż jest w pracy dziewczyna w ciazy z terminem na sierpień (poczatek 2 połowy miesiąca) i biega, sama widziałam ostanio jak biegła z koleżanką zupełnie normalnym tempem, jakby w ogóle w ciąży nie była. Teraz w weekend był mini maraton i ta dziewczyna wzięła w nim udział (!) i przebiegła 10 km szybkim tempem. Ponoć przed ciązą tygodniowo wyrabiała min 60km biegu, więc jest wprawiona, ale mnie to nieco szokuje, chyba już w tym mieś i stopniu zaawansowania powinna trochę przystopować.

Ja ćwiczyłam w 1 ciazy, gimnastykę dla ciężarnych nawet dość intensywną, chodziłam na biezni i na orbitreku ale rekreacyjnie. Przed tą ciązą jedyną moją formą ruchu był długie spacery ale też ćwiczę, zaczęłam po prostu od lżejszych zestawów i się nie forsuje. Za 3 tyg zaczynam pilates ciążowy z instruktorką w grupie i jedynie żałuję, że wcześniej się nie zapisałam.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Oj niestety tak, mam niedoczynnosc po poprzedniej ciazy... urodzilam coreczke , karmilam piersia i chudlam, nagle po 5 miesiacach od porodu stracilam pokarm, a pozniej waga zaczela isc w gore! Choc cwiczylam i bylam na diecie roslam w oczach... teraz do konca zycia bede na Euthyroxie, ale to nic, znam gorsze choroby.
Najbardziej przerazajace jest to, ze bardzo wiele osob ma problemy z tarczyca ... teraz okazalo sie, ze moja siostra ma hasimoto... niby tsh ok, ale za to przeciwciala ponad 1000!!!!
Właśnie słyszałam,że po ciazy często zaczynają się problemy z tarczycą Moja siostra też ma hashimoto, do końca zycia musi być na lekach, paskudna choroba. Ale najważniejsze, że udało Ci się zajść w ciazę, mojej siostrze lekarze mówili,ze przez chorobę tarczycy będzie bezpłodna, i faktycznie przez wiele lat mimo niestosowania zabezpieczeń nie mogła zajść w ciąże...

Zaczarowana, super że nie masz cukrzycy ciazowej i możesz normalnie jeść. I za córeczkę, już duża i jak pięknie rośnie!

Wczoraj Tż zadzwonił do szpitala po moje wyniki krzywej cukrowej, i ku mojemu zdziwieniu wyszło, że wynik w normie! Jestem w szoku,bo w pomiarach glukometrem widać, że jednak mam z tym problem. Z tego co się dowiedziałam, to na chwilę obecna jest nietolerancja glukozy, czyli coś jak stan przedcukrzycowy ale nie cukrzyca i dalej mam być na diecie oraz stosować ćwiczenia, żeby nie dopuścić do jej rozwoju...

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-05-20 o 12:15
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:14   #1138
chilanes
Zakorzenienie

Moj nie chciał spać w spiworkach i długo miał sam kocyk, bo to zimnolubne dziecko i zaraz był upocony, nawet pod cienkim kocem. Teraz też przewaznie spi na, a nie pod czymś
Stary 2014-05-20, 12:19   #1139
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Niesamowite ze wiekszosc z nas miala/ma kryzys. Ja tez mialam takiego dola ze nie wiem, jakos wszystko mnie zasmuca, zastanawiam sie teraz jak na dobra sprawe poradzimy sobie z 2 dzieciw weekend chodzilam na rzesach bo synek ma szkarlatyne i budzi mnie jego chrapanie, kazdy odglos, a przy goraczce on caly czas jeczy albo mowi albo steka....a ja spac nie moge Do tego czuje sie wielka, w niczym dobrze nie wygladam, za 10 dni jedziemy na wesele a ja nie mam w co sie ubrac ehhhh

zaczarowana- 3kg+ ??? zazdroszcze, chociaz wiem ze nameczysz sie bidulko. Okaze sie ze zaraz po porodzie bedziesz wazyc mniej niz przed ciaza, bo mysle ze juz teraz masz mniej tluszczyku bo dzidzia, wody, lozysko, krew- to teraz juz wazy na pewno wiecej niz 3 kg

Piekny pokoik!Mebelki prezentuja sie slicznie na ciemnej scianie!

To cudownie ze cukrzyca wykluczona!!!

Super ze wizyta i gina udana a Twoja Mala jest juz calkiem sporym dzidziusiem)

ButterBear i kasia_ruda- zazdroszcze mezow z nnej planety Mojemu niuestety jest wszytsko jedno co kupuje, o niczym nie mysli sam, zawsze polega na mnie, nie pamieta kiedy mam lekarza, nie pyta o wyniki badan, brakuje mi zainteresowania z jego strony.. w 1 ciatzy tez tak bylo ale wtedy byla wpadka i niezbyt sie cieszyl, bal sie, a teraz mimo iz dzidzia planowana to jakos go nadal nic nie wzrusza Tyle dobrze ze jest dobrym Tata...
biedne malenstwo
tez mi sie wydaje ze w ciazy w niczym dobrze nie wygladam i czuje sie wielka
Tz zabiera mnie na zakupy potrzebuje spodenek sukienki i sandalow bo w tych spodniach ciazowych przy 26 stopniach gotuje sie

na wesele na pewno cos znajdziesz
i jak bedziesz dobrze wygladac to i bedziesz lepiej sie czula

poki malej niczego nie brakuje waga to plan dalszy
ale przed ciaza nie bylam bardzo chuda mam kobiece ksztalty duzy biust biodra ale nie jestem jakas wielka taka w sam raz

a po ciazy wiadomo bede chciala dobic do wagi 60 kg

no juz duza jest
jak pytalam sie gina ile mala moze miec wzrostu to powiedziala 49-52 i jak ja jej powiedzialam ze jak ja sie urodzilam mialam 56 cm i wazylam 3800 to powiedziala ze bylam strasznie duzym dzieckiem i to sie zadko zdarza
wydawalo mi sie ze to normalna waga i wzrost
Dziekuje mi tez sie bardzo podobaja mebelki
dokonalam dobrego wyboru a Tz uwaza ze to on tak wspaniale wybral

moze jest zajety praca albo po prostu taki jest
troche niefajnie ze sie nie interesuje wizytami i badaniami ale najwazniejsze ze jest dobrym ojcem
moze po prostu nie widac tego po nim

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Co prawda pytanie nie do mnie, ale ja polecam jak najbardziej tę firmę
To znana niemiecka firma produkująca kosmetyki eko, mają najważniejsze certyfikaty wymagane od takich kosmetyków. Skład sama natura, nie ma obaw że będzie jakieś chemiczne świństwo Ja używałam tylko kosmetyków dla kobiet, ale dla maluszka również bym kupiła.
w takim razie bedzie u mnei na pierwszym miejscu
ja sie w sumie nie znam jeszcze co maja na niemieckim rynku

Nasze szczescie
Stary 2014-05-20, 12:37   #1140
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Któraś pytała o kosmetyki WELEDA, ja z tej firmy chciałam zamówić olejek do masazu krocza przed porodem i drugi do masazu piersi. Niestety paczka nie doszła na czas i Teściowa mi nie przywiozła. U nas są dostępne kosmetyki tej marki, ale nie cała ranga. Stosuje teraz szampon i odzywkę i sobie chwale, dla dziecka parę razy też coś kupiłam np krem do kapieli, balsam do ciała z nagietkiem. Jednak zapach tych kosmetyków jest bardzo specyficzny, taki mocno ziołowy i mojej córce się nie podobał.
Za to olejek do masażu krocza przed porodem stosowała moja siostra , a ona właśnie mieszka w Niemczech i mi o nim powiedziała. No i chyba działa, bo nacinana nie była
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości