|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
My w ogole kiedys chodzolismy na polibude i tam nauczulismy sie krokow walca i po koleczku go tanczyc
) no ale to tylko walca :p Mojemu Tz podobaja sie smieszne pierwsze tance ale ja sama nie wiem. Z jednej strony taki taniec bardzo pasuje do naszych charakterow bo my jajcarze dwa a z drugiej wolalabym jednak standardowo. Sama nie wiem juz.... Wysłane z mojego Lenovo A850 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-05-15 o 12:01 |
|
|
|
#2282 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2283 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę znaleźć fajnego fotografa na sesję narzeczeńską, jakieś propozycję ? i niedrogiego .
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pereł tez miałam, przepiekne naturalny z kwiatowymi zapieciami (to był prezent od meza na 30 urodziny)
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) to Pani mi jedną źłą przesłała (dobrze, że wszystko planuje z wcześniejszym wyprzedzeniem). A Ty podajże tort zamawiałaś u braci Janusz, dobrze pamiętam? bo to też jeszcze sprawa przedemną ![]() Czarna_kawo Tak,żeby to nie mieściło się w granicach tysiąca, tylko złoty
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dawno mnie nie było widzę, że przygotowania u Was pełną parą idą
Ja też mam już większość spraw załatwionych odebrałam w tym tyg biżuterię i zamówiłam tort. Zostało tylko kupić TŻ towi koszulę i muchę no i cała masa pierdół :P A najbardziej mnie wkurza pierwszy taniec bo nie wiemy kompletnie co tańczyć i nie ma czasu ćwiczyć
|
#2289 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2290 |
|
Przyczajenie
|
I ja wychodzę za mąż <3
Ślub będzie w Skansenie...plenerowy ![]() Tam też planujemy przyjęcie pod chmurką. |
|
|
|
#2291 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po długiej nieobecności
![]() Muszę przyznać, że te całe przygotowania lepiej mi wychodziły jak był rok do slubu niż teraz :P Nie potrafię się jakoś ogarnąć. Maj to jest w ogóle porażka - w całym miesiącu mam ze swoim TŻ aż 1 dzień wolnego razem ! I to dopiero 29:/ Całe przygotowania stoją w miejscu i zaczyna mnie przerażać fakt, że zostały 2 miesiące :P W kwietniu zamówiliśmy tort i ciasta,spisaliśmy protokół, dziś zostały wygłoszone ostatnie zapowiedzi w parafii P., u mnie wiszą od środy przez 2 tygodnie chyba 29 zapisałam się na fryzurę próbną i mamy tego dnia również próbę zespołu. Ustalimy już wszystkie szczególy i przede wszystkim zobaczymy jak wokalista radzi sobie z Mesajahem. Mieliśmy się zapisać na jakiś kurs tańca, ale oczywiście nie mamy na to czasu. Jestem też bardzo zaskoczona postawą naszych kucharek, a raczej ich szefową..... Poza tym boję się, że ze 170 osób zostanie nam 100 :/ Mi już odmówiło 16 osób !!! I czuję, że na tym się nie skończy :/ Od P. też na pewno nie wszyscy przyjdą...Generalnie drugi raz chyba nie zdecydowałabym się na tak duże wesele (takie przynajmniej miało być). Tyle starań,a ludzie i tak mają nas gdzieś... Chyba jakiś kryzys przechodzę, bo ostatnio zamiast cieszyć się tym ślubem, to ciągle się wkurzam :/ Edytowane przez nikaaa_87 Czas edycji: 2014-05-19 o 11:23 |
|
|
|
#2292 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Słabo z tymi kucharkami, ale co do reszty, zluzuj proszę, bo osiwiejesz do dnia ceremonii
![]() Zawsze zdarzają się odmówienia, trzeba brać tak granicę nawet do 10% osób, myśl pozytywnie, a dopniecie listę na 3 tygodnie przed ślubem i to, myślę, jest dobra granica
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. sprzedałam wczoraj swoją suknię
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam nogę w gipsie i oficjalnie się załamałam. Nie wspomnę o tym, że mieliśmy zaplanowane zapraszanie gości na wyjazdach, musimy zrezygnować z kursu tańca, 3 tygodnie do 6 czerwca siedzę w domu.
Przyszła nam księga gości - plakat z drzewkiem co się odciski palców odbija świetnie to wygląda Najgorsze, że cały czas mam wrażenie, że o czymś zapomniałam :P i że coś jest niezałatwione... |
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
10 % to mi już odmówilo , a gdzie tam do końca...U nas pewnie z 60 osób odmówi, bo już jak zapraszaliśmy, to było wiadomo, ze niektórzy nie przyjdą. |
|
|
|
|
#2297 |
|
Raczkowanie
|
jak jest dużo ludzi to też nie za dobrze, bo gdzie tu tyle ogarnąć
Też mnie dawno nie było.. jak Was tak czytam to mój strach jest jeszcze większy niż normalnie U mnie wszytko się teraz zwaliło - ostatnia sesja, praca magisterska, egzaminy, wszystkie sprawy związane ze ślubem...I teraz pytanie do Was ( może głupie ale sama się zgubiłam) 1. kiedy najpóźniej trzeba spisać protokół ślubny? Trzeba wtedy mieć wszystkie dokumenty ze sobą? Trzeba wtedy być razem z TŻ? 2. w każdej filii USC możemy wziąć to zaświadczenie do ślubu? Wyczytałam gdzieś, że trzeba być z TŻ? Prawda to? 3. Trzeba wziąć jedno takie zaświadczenie? Tylko nam z Kielc? Czy musismy iść w Krk do USC i w Kielcach do USC? Edytowane przez MarysiaB90 Czas edycji: 2014-05-19 o 13:01 |
|
|
|
#2298 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Nie przejmuj się, mój dziadek szedł z gipsem w nodze do swojego ślubu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2299 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Dzewczyny,
poszukuje dobrej fryzjerki i makijazystki na ślub. Czy któraś z Was czesała sie w Koronie we Free Style i może polecić jakąś fryzjerke? Jeśli chodzi o makijaż to polecano mi Agnieszke Słowińska z Atelier lub dziewczyne z Ankary na ul.Piotrkowskiej. Czy korzystałyście z ich usług? |
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
moim największym stresem póki co jest napisanie i obronienie licencjatu
a zapału nie mam, ojjj nie mam..co do protokołu MarysiaB90 oboje małżonków powinni być obecni ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- emilcia byłam czesana 2 razy we free style- nie jestem zadowolona ze współpracy, dziewczyny nie są zbyt kreatywne. W tym samym czasie co jak była czesana pm-ka i bardzo była niezadowolona bo pani nie potrafiła zrobić zwykłego koka z wkładem
|
#2301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ad.2. Chyba w tej której masz miejsce zameldowania lub będziesz brała ślub. Ja mam w dowodzie adres Kielce a ślub w Morawicy i tam też załatwiłam sprawę (tzn. odpisy aktu urodzenia bierzesz z miasta w którym się urodziłaś czyli ja brałam w CK a resztę załatwiłam w Morawicy )TŻ musi być Ad.3. A po co z Krk? Możesz też poprosić ich listownie, żeby Ci wysłali jeśli nie mieszkasz w Krk. |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę to na raty dać?:P |
|
|
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam po świętach, czyli ok. 2 miesiące przed weselem. Przy ustaleniu terminu ksiądz dał nam kartkę co trzeba załatwić i u nas był sam kurs. Potem jak przyszliśmy spisać protokół powiedział, ze mamy odbyć jeszcze 4 spotkania w poradni i tu już mi mina zrzedła.
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam miec 2 spotkania w poradni.. tez mi sie to nie podoba
|
#2306 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
--> Edyta Drej (Klinika Włosa niedaleko telegrafu ) - czesze super! ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
dzięki bardzo dziewczyny!
A pytanie z innej beczki: kogo bardziej polecacie: Braci Janusz czy Świat Słodyczy (Dawne Sołtyki) jeśli chodzi o tort i ciasta i ciasteczka ??
|
|
|
|
#2308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie czesala jak pracowala jezxcze w JLD i wszystko sie super trzymalo. Na moj tez miala mnie czesac ale przeszkodzily nam logistycznie jej obowiazki zawoodowe, musialabym dojechac do niej z Jędrzejowa, a wcdniu slubu wolalabym sie nie stresowac czasem i trasą
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez emilcia885
Czesc Dzewczyny, poszukuje dobrej fryzjerki i makijazystki na ślub. Czy któraś z Was czesała sie w Koronie we Free Style i może polecić jakąś fryzjerke? Jeśli chodzi o makijaż to polecano mi Agnieszke Słowińska z Atelier lub dziewczyne z Ankary na ul.Piotrkowskiej. Czy korzystałyście z ich usług? jesli chodzi o czesami oczywiscie polecam Edytę Drej z Kliniki Włosa http://ladyhair.pl/ Patrycję Zaniuk z http://twojfryzjer.info/o-firmie/ i Pawła Oszywę ze strefy piękna http://www.strefapiekna-kielce.pl/at...yzjerskie.html co do wiżażystki moge polecić siebie
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2014-05-20 o 13:41 |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
To ja polecam jeszcze Monikę- Salon Lejdis na os. Ślichowice (obok pętli) w budynku przy ul.Triasowej 4
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

) no ale to tylko walca :p 

.

Zaręczyny 11.10.2013