|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
![]() Ile sięisi to zależy od parafii. Nie rozumiem tego Cytat:
|
||
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
z tą kartką z zapowiedziami TŻ musi jechac do swojej parafi?>?
|
|
|
|
#4323 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
CZAS NA RELACJĘ:
SOBOTA 17.05 PRZYGOTOWANIA Budzik miałam nastawiony na 7, ale już o 5 się przebudziłam, poszłam do rodziców sprawdzić czy śpią, a oni jak zabici spali w najlepsze, położyłam się jeszcze włączyłam TV, a tam - "say yes, to the dress". Pooglądałam i około 6:30 poszłam umyć włosy. Po umyciu i wysuszeniu włosów, zabrałam się za nogi mojej mamy - musiałam zrobić jej porządny kamuflaż, żeby zamaskować wszystkie żylaki. Koło 8 przyszła babcia na makijaż, pomalowałam ją i zebrałam się do fryzjera. Pogoda była średnia, ale jak siedziałam u fryzjerki to przebijało się słońce przez chmury. U fryzjerki miałam totalny luz. Jak siedziałam na fotelu to ok. 10:30 przyjechała świadkowa. Wymieniłyśmy się na fotelu i pojechałam do domu. Pomalowałam mamę, zrobiłam sobie bazę do makijażu (nałożyłam krem, podkład, puder róż do policzków, całą buzię zrobiłam poza oczami). Czekałam na świadkową, żeby ją też pomalować, ale ona utknęła w korku i usiałam jechać do lokalu wyszykować siebie (tam miałam skończyć makijaż i się ubrać). Pojechałam, jak zaczęłam się malować, to zrobiłam się lekko poddenerwowana. Pomalowałam się i akurat jak przyklejałam rzęsy przyjechała świadkowa z moją mamą. Pomalowałam świadkową i zaczęłyśmy mnie ubierać. Już wtedy byłam lekko wzruszona. Na koniec jak mnie ubrały zeszły po schodach na dół i na koniec jak. Jak schodziłam po schodach już płakałam, cudownie było widzieć wzruszonego TŻ, mamę, babcię i dziadka, tatę. Cudownie BŁOGOSŁAWIEŃSTWO z lokalu pojechaliśmy razem do domu TŻ i tam było błogosławieństwo. Najpierw mówiła mama TŻ, strasznie się wzruszyłam, ale nic nie pamiętam z tego co mówiła. Potem czytał tata, tekst przygotowany wcześniej przez mamę, przepiszę Wam co mówił bo było to piękne i mega zruszające: "Drogie Dzieci Agnieszko i Bartku! Cieszymy się Waszą radością, że znaleźliście w sobie miłość i postanowiliście od tego momentu iść przez życie razem jako Mąż i Żona. Kochana Agnieszko! Od chwili Twoich narodzin otaczaliśmy Cię opieką i miłością. Staraliśmy się wychować Cię na mądrą, odpowiedzialną, czułą i empatyczną kobietę. Wpoiliśmy Ci zasady życia zgodne z uniwersalnym dekalogiem. Żywimy nadzieję, że wyposażyliśmy Cię we wszystkie umiejętności byś była kochającą żoną i szczęśliwą matką. Kochany Bartku! Podziwiamy Twoją wytrwałość i konsekwencję w poszukiwaniu Tej jedynej, naszej córki, której oddałeś swoje serce, z którą dzisiaj rozpoczynasz nowy etap życia. Z radością witamy w Tobie syna i od tej chwili otaczamy Cię miłością i wszelką pomocą jak własne dziecko. Kochane Dzieci! Nie zapominajcie nigdy, iż od tej chwili Wasza nowa, młoda rodzina powinna być dla Was najważniejsza na świecie. Bądźcie zawsze dla siebie najwierniejszymi przyjaciółmi. Mądrze podtrzymujcie w sobie uczucie miłości i zawsze darzcie się szacunkiem, pamiętajcie o przebaczeniu, a dla Waszych dzieci bądźcie troskliwymi, odpowiedzialnymi i mądrze kochającymi rodzicami." Po takim błogosławieństwie, byłam już totalnie rozklejona, płakałam jak bóbr.
Razem od 08.03.08 Zaręczeni od 29.08.12 Ślub 17.05.14 Edytowane przez adziia13 Czas edycji: 2014-05-20 o 11:37 |
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
na 81 dni do ślubu oto co nam zostało załatwić do ślubu:
-ubiór TŻ na 2 dni + buty na 2 dni -sukienka na poprawiny -bielizna i podwiazka -buty na poprawiny -motor/auto -zawieszki na alko (podwiązki i krawaty) -zakupy spożywcze -napoje -beczka piwa -figurki na tort -szampan -kwiaciarnia -naklejki na buty -dopłcić foto -dopłacić orkiestre -zamówić organiste -zapłacić kościół -spotkać się raz jeszcze z dekoratorem sali -podziękowania dla rodziców -pudełko na koperty -dla mnie biżu na wykupiny chyba wszystko niczego nie zapomniałam chyba
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2014-05-20 o 11:45 |
|
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-05-20 o 12:02 |
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Adzia, o rany, ale piękne błogosławieństwo, tak w stosunku do Ciebie, jak i do męża, ale też super jest podkreślenie, że od teraz to WASZA rodzina ma być na 1wszym miejscu (o czym wielu rodziców zapomina).
Cudnie
|
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie nadrobię - tak pędzicie
![]() Właśnie zaczynam pakowanie wszystkiego do ślubu żeby jechać do domu rodziców. Zostało nam złożenie winietek i dokończenie planu rozsadzenia gości. Trzymajcie kciuki żebym nic nie zapomniała bo nie chcę się wracać 150 km... PS. Znacie może jakieś sposoby na mdłości w ciąży? Bo mam straszne...
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Adzia piękne błogosławienie pięknie twoja mama to napisała
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- szczeperka gratuluję potomstwa rodzice już wiedzą ze będą dziadkami? |
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
adziia13 łza się w oku kręci
|
|
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
adzia jaki wzruszający ten tekst z błogosławieństwa
![]() Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Oby szczęście Wam sprzyjało!
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie "prezenty" dajecie rodzicom na podziękowania?? kwiaty i kosze ze słodyczami,winem itp?
na dzien matki co kupujecie? organizujecie?? |
|
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
CEREMONIA
Z domu TŻ pojechaliśmy, do kościoła, mieliśmy sporo czasu i podjechaliśmy po drodze do apteki, świadkowa kupiła sobie zapiętki, bo jej buty spadały. Weszliśmy do zakrystii i na totalnym luziku podpisaliśmy dokumenty. Wszyscy byli już w kościele, a mnie do ołtarza poprowadził tata - z tego wejścia nie pamiętam prawie nic, pamiętam tylko tyle, że przed wejściem jeszcze azjatyccy turyści robili mi zdjęcia (zostali całą mszę, a na koniec złożyli nam życzenia Mszy nie pamiętam wcale, tylko jedna myśl kołatała mi się po głowie " to już zaraz, to już za moment". Cały początek mszy się trzymałam, ale jak doszło już do "chcemy" już popłynęłam. Przysięga - całą przepłakałam i to mocno, łzy płynęły potokami, ale dałam radę mówić, goście podobno też płakali, nawet chłopami, wszyscy mówili, że to była jeden z najbardziej wzruszających ślubów na jakich byli, że biło od nas szczęście. Mimo łez uśmiech nie schodził mi z twarzy, aż mnie policzki bolały. Potem było wyjście - szpaler Potem wspólne zdjęcia, wjazd drabiną wozu strażackiego na wysokość ponad 30m WESELE Na salę pojechaliśmy kolumną wozów strażackich my na początku największym i pozostałe pięć za nami, całe miasto na sygnale, przejechaliśmy ekspresowa na wszystkich czerwonych światłach. ![]() Pierwszy taniec - goście byli zachwyceni, a moim zdaniem nam nie wyszło, co krok stałam na kilku warstwach sukni, albo na koronce, wtedy musiałam walczyć o to żeby się nie przewrócić. Zaraz po pierwszym tańcu z mamą i świadkową poszłyśmy obciąć, tak OBCIĄĆ suknię z dołu spokojnie poszło ze 20cm, koronkę zostawiłyśmy i połapałyśmy ją co kawałek nitką, z gości nikt nie zauważył, a ja mogłam się od tego momentu świetnie bawić. Na podziękowaniach dla rodziców było już odrobinę mniej wzruszająco, idealnie tak jak chciałam. Zatańczyliśmy do piosenki "all for one, all for love", było pięknie, a film bardzo się wszystkim podobał. Wesele było cudowne, bawiłam się świetnie. Moje uwagi/wpadki: 1. Była jedna para, która zapomniała przeczytać zaproszenie i zamiast przyjść na poprawiny, przyszli na wesele - trzeba było robić szybką dostawkę, ale wyszło ok. 2. Suknia - potańczcie na przymiarkach na ugiętych nogach i z obrotami, moja suknia była idealna do chodzenia wcale mi nie przeszkadzała, ale do tańca masakra. Poza tym była mega wygodna. 3. W gorsecie nie ściskajcie się zbyt mocno, ja koło 23, musiałam się na 30 min rozebrać z sukni, bo prawie zemdlałam, potem już byłam zawiązana lżej, suknia mi wcale nie spadała, a czułam się już ok. 4. Świadkowie byli zachwycenia upominkami, myślę, że to był bardzo miły gest ŻYCZĘ WAM KOCHANE MOJE TAKICH ŚLUBÓW JAKI BYŁ MÓJ, TO BYŁ NAJCUDOWNIEJSZY DZIEŃ MOJEGO ŻYCIA
Razem od 08.03.08 Zaręczeni od 29.08.12 Ślub 17.05.14 Edytowane przez adziia13 Czas edycji: 2014-05-20 o 12:07 |
|
|
|
#4335 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do "kłótni" z TŻ to wiem o co Ci chodzi U mnie jest identycznie: ja krzyczę (lub się staram) a TŻ nic ale powoli się rozkręca i zaczyna mi ripostować, więc te nasze "kłótnie" nie są już takie jednostronne ![]() Karolinuuusia: jak napisałaś o tym milczeniu/obrażaniu się i wyciąganiu ręki przez TŻ to przypomniało mi się że u nas kiedyś też tak było, takie przeciąganie - każdy w swoja stronę, pokazywanie kto ma rację. Teraz już tak nie ma, porozmawialiśmy kiedyś o tym co każdemu leży na wątrobie i jest ok. Jak mam coś powiedzieć to to mówię wprost, a nie milczę, bo przecież on się nie domyśli o co chodzi ![]() Cytat:
Andzia relacja zapowiada się super Błogosławieństwo mega wzruszające i bardzo mądre i pouczające
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już płaczę na sama myśl o błogosławieństwie :P
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Będziemy dawać kosze z kwiatami.
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
Świetna relacja
![]() Wielkie dzięki za Twoje uwagi przydatne będą na 100% ![]() A przypomnisz - bo nie kojarzę co świadkowie od Was dostali?I najważniejsze - jeszcze raz Wszystkiego najlepszego na NDŻ
|
#4339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adzia - piękna relacja
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na weselu - postawimy na biżu/kosmetyki, a teściu dostanie whisky. |
||
|
|
|
#4341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to oczywiście żart, ale wiem, że się mega wzruszę na tym błogosławieństwie, mimo, że będzie takie spontaniczne w sensie bez takiej pięknej przemowy.
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4343 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moje klimaty jak na ślub, ale bardzo efektowne.Nie martw się Ja się w sobotę pakowałam, pierścionek oddałam (dobrze, że nie zamówiłam butów ślubnych, skoro ma nie być ślubu Porozmawiajcie, ale najpierw dajcie sobie czas na ochłonięcie, jeszcze wszystko się ułoży! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do klątwy... Ja nie wierzę w takie rzeczy, już dawno bym odwołała ślub, jakbym w to wierzyła, bo tyle razy oddałam pierścionek, że szok... ![]() Cytat:
Cytat:
z tym, że ta 1 mi odradzała próbny, bo "się nie opłaca" ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4344 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulenkowo moja mama na Dzień matki dostanie kopertówkę - taką, zeby pasowała jej do sukienki na ślub i wesele
![]() A w ramach podziekowań dajemy rodzicom zestaw storczyk + wino, a po ślubie foto książkę ze zdjęciami ze ślubu i wesela ![]() Taki jest plan na dzień dzisiejszy
|
#4346 | |
|
Rozeznanie
|
Garnitur special czy jakoś tak
![]() To dzięki Tobie go kupiliśmy, bo powiedziałaś o tej 60% promocji ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Może jednak warto wyciągnąć rękę, pogadać o tym co boli i dręczy? Niech Ci powie o co dokładnie mu chodzi i Ty mu wytłumacz dokładnie co Tobie nie leży ![]() I głowa do góry Po każdej "burzy" wychodzi Słońce
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
|
#4348 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elrosa trzymam kciuki ze wszystkich sił! adziia13 coś pięknego, idealnego... Popłakałam się
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
adziia13- cóż za piękna relacja
Dziewczyny czy u Was trzeba było płacić za zaświadczenie o zapowiedziach? Wysłałam wczoraj Tż do jego parafii żeby zabrał te zaświadczenie, byłam przekonana że skoro u mnie parafii płaciliśmy za zapowiedzi to u niego już nie będzie trzeba. No i myliłam się.. Tż musiał zapłacić ![]() Wczoraj też wybrałam bukiet, nie mam zdjęcia bo wybrałam z katalogu, będą białe storczyki i różowe róże
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

co świadkowie od Was dostali?
Ja się w sobotę pakowałam, pierścionek oddałam (dobrze, że nie zamówiłam butów ślubnych, skoro ma nie być ślubu