Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 13:07   #4351
201605100
Konto usunięte

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy u Was trzeba było płacić za zaświadczenie o zapowiedziach? Wysłałam wczoraj Tż do jego parafii żeby zabrał te zaświadczenie, byłam przekonana że skoro u mnie parafii płaciliśmy za zapowiedzi to u niego już nie będzie trzeba. No i myliłam się.. Tż musiał zapłacić
Chyba wszystkie płaciły za zapowiedzi i tu i tu
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:20   #4352
ilussia
Wtajemniczenie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
A u mnie w parafii ksiądz nie chciał na zapowiedzi, powiedziała że po ślubie wszystko załatwimy. Natomiast u TŻ płaiciliśmy za wypisanie aktu chrztu(co łaska) i wiem, że będziemy płacić po wygłoszonych zapowiedziach.

A jak u Was są wygłaszane zapowiedzi? Bo u mnie w parafii ksiądz czyta imiona i nazwiska i mówi skąd.
A u TŻ wiszą tylko w gablocie, natmiast tam podawany jest dokładny adres(numer mieszkania itp.)
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:23   #4353
Le_lena
Raczkowanie

Adzia kocham Twoją relację było cudownie!

Co do pierścionka - to ja też raz zdjęłam... oj to były czasy Nigdy więcej tego nie zrobię

Z nowinek ślubnych ...
- zaproszenia w druku a mój TŻ przypomniał sobie o 9 osobach z rodziny
- moja fryzjerka nie odpowiada na wiadomości
- zamówiłam samochód
Stary 2014-05-20, 13:23   #4354
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
[SIZE="7"]

Po takim błogosławieństwie, byłam już totalnie rozklejona, płakałam jak bóbr.
Coś pięknego
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:26   #4355
Robusta
Wtajemniczenie

tak w ogóle to ksiądz nie ma prawa podawać do publicznej wiadomości waszych adresów zamieszkania/zameldowania :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-05-20 o 13:30
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:31   #4356
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
noco tyyyyyy
ja mam 3miesiaceprzed 1 przymiarke, druga 2miesiace p[rzed, 3 miesaicprzed i ostatnią 1 tydzien przed slubem
a wybieralam kiece podkoniec stycznia
Ale w sumie Ty masz szytą od podstaw?
Ja mam salonową, będzie tylko dopasowywana

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
To tylko wąsik? Była więc w takim układzie któraś z Was na depilacji woskiem nóg/okolic bikini?
Mnie depilacja nóg nie boli (robię najczęściej samodzielnie), bikini nie miałam ale z tego co wiem to boli

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Super

Ja robię taką depilację w domu, niestety po kilku dniach robi mi się wysypka. Macie na to jakiś sposób?
Mi pomaga Pilarix (ok 20 zł w aptece )
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
W żadne klątwy zabobonne nie wierzę Jak mawia moja mama "Kto wierzy w gusła, temu du.pa uschła"
bardzo dobrze mawia!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

A co do tych kłótni - ja jestem nerwowa, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, wkurzyć i mocno sie nakręcam. Z kolei TŻ jest z tych, którzy wolą się po prostu nie odezwać WCALE, dopiero potem pogadać. Więc zazwyczaj to ja gadam, gadam, gadam, czy krzyczę, a on... nic, nie wyobrażacie sobie jak mnie to denerwuje
Wolałabym żeby mi powiedział COKOLWIEK, a on nic! / to chyba po ojcu ma, bo u jego rodziców jest tak samo, teściówka gada pod nosem, denerwuje się, wymyśla na męża, a on czilałcik /
No i cóż, kłócimy się, potem godzimy, rozmawiamy o powodzie kłótni i jest pięknie
Mój też zwykle milczy, wkurza mnie wtedy jeszcze bardziej

adziia13 piękne błogosławieństwo super relacja, popłakałam się czytając ją

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:44   #4357
Sunrise28
Rozeznanie

Panna Izabela

Ja miałam woskiem robione bikini i to tak naprawdę zależy od progu bólu. Ja wytrzymałam, ale babeczka mi mówiła, że są takie co się drą wniebogłosy :P
Boli i to cholernie, ale da radę wytrzymać Chociaż w pewnym momencie modliłam się, żeby już skończyła
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:52   #4358
Kishlaczkowa
Zadomowienie

I znów zarzucę Was filmem wyciskającym łzy. Przepraszam z góry!
http://www.youtube.com/watch?v=JPDXmbaXvgw#t=317

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:57   #4359
madziara889
Zakorzenienie

adziia13 na takim błogosławieństwie pewno bym ryczała, pięknie Twój tata to powiedział.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:02   #4360
aniuska18032
Zakorzenienie

Muszę zwrócić stanik bo jest mi za duży obwodzie i leży fatalnie...ma takie wielkie poduchy ale przez obwód nic mi nie zbiera. Fakt, że nie ma co zbierać ale nawet z tego nic da się zrobić coś....A tak wierzyłam, że znalazłam stanik idealny pod suknię ;-/
Muszę w takim razie pojechać do Esotiq i może ten forumowy będzie ok

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2014-05-20, 14:02   #4361
cude
Zadomowienie

adziu
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:04   #4362
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
U nas nie ma zapowiedzi czytanych, w mojej parafii ksiądz na tablicy ogłoszeń wywiesza zapowiedzi i kto chce to czyta
U mnie i u TŻ tak samo
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
W żadne klątwy zabobonne nie wierzę Jak mawia moja mama "Kto wierzy w gusła, temu du.pa uschła"
Moja babcia też to zawsze powtarza
Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Lin myślę, że to zależy od trajektorii lotu pierścionka. Jeśli był odwrotnie proporcjonalny do krzywej spojrzenia, to myślę, że winny jest pierścionek
prawie się posikałam jak to przeczytałam
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
zamiast uczyć sie to myślę ciągle o wczorajszej kłótni, strasznie mnie to boli i nie będę pierwsza wyciągała reki, nie czuje sie winna, to wszystko nie daje mi spokoju , chcialabym żeby napisal cos do mnie chociaz.. A z drugiej strony nie moglabym dzis na niego patrzeć
A może czasami warto "wyciągnąć rękę"? Nie musi to być równoznaczne ze stawianiem się na pozycji "tej, która zawiniła". Po prostu zacznij rozmawiać
Cytat:
Nie raz mowilam ze czuje sie zaniedbywana, albo Malo ważną to noc nie daje, często mowi, ze naoglądam sie zdjęć na fb koleżanek jaka to ich milość jest i jak one maja fajniej nie patrzac na to co mam..
Aj...
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Moja siostra z mężem mają dość ostentacyjne kłótnie, nawet przy członkach rodziny. Rozmawiałam z tż na temat tego jakbym chciała żeby nasz związek wyglądał. Mamy zasadę, że przy osobach trzecich się nie kłócimy ani przy całym towarzystwie nie wytykamy sobie błędów.
My też nie wyciągamy swoich spraw przy świadkach Wychodzimy z założenia, że w niczym by nam to nie pomogło, a po co absorbować otoczenie sprawami, które niekoniecznie interesują osoby trzecie
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Oni to są jedyni
Mi to mega działa na nerwy, wiec najpierw mam ten mój słowotok. TŻ oczywiście NIC, więc ja wtedy wyciągam z rękawa moje stałe teksty:
- jak zwykle się nie odzywasz
- aha, ja tu sobie tak gadam, a Ciebie to nawet nie interesuje
- nie no spoko, nie musisz sie odzywać, lubię gadać sama do siebie

A on mówi mi czasem, że co on się będzie odzywać, jak coś powie i znowu będzie źle, więc czeka aż mi przejdzie i wtedy dopiero gadamy
Jeeeesu u mnie jest to samo! Ja gadam, gadam, gadam, gadam, czasem podniosę głos, później dalej gadam, gadam, gadam (zazwyczaj już wtedy nie pamiętam, o co mi chodziło na początku ). A TŻ tylko czeka aż przejdzie mi słowotok i dopiero wtedy pyta "coś jeszcze?" A wiecie co kiedyś zrobił? Jechaliśmy do niego i o coś się posprzeczaliśmy. Zaczęłam oczywiście swoje wywody, a że on nie reagował, to się wściekłam i powiedziałam, żeby zawiózł mnie na przystanek. Ku mojemu zdziwieniu zawrócił (nie spodziewałam się). Więc ja oczywiście "tak, widzę właśnie jak bardzo Ci zależy na spotkaniu ze mną" itp itd. A co zrobił mój chłop? Podjechał pod najbliższy sklep, wysiadł z samochodu trzaskając drzwiami, po chwili wrócił... podał mi snickersa i mówi "masz kochanie zjedz sobie, bo jak jesteś głodna, to zaczynasz strasznie gwiazdorzyć" Prawie umarłam ze śmiechu I jak tu Go nie kochać
Cytat:
CZAS NA RELACJĘ:
Piękna relacja, popłakałam się Gratuluję cudownego ślubu
Cytat:
A jaki to był fixer? Ja miałam tego Revlona i był tragiczny, strasznie mnie zapchał, ale koleżanka mnie na ślub malowała i był okej (ale ja tak zawsze mam, raz na jakiś czas jak czegoś użyję to nie jest źle).
Najlepszy fixer do makijażu jest z Kryolanu- make up nie do zdarcia przez 24h

Właśnie kurier przywiózł mi materiały do zaproszeń Zabieram się do roboty
Stary 2014-05-20, 14:10   #4363
no_doubt
Wtajemniczenie

adziia13 - piękna relacja Nawet trochę Ci zazdroszczę, że już jesteś po. Mogę wiedzieć co kupowałaś dla Świadków? ;>

My już jesteśmy na półmetku proszenia - dwa weekendu pod rząd będziemy w Stolicy, a później na weekend do Lublina.

"Spadliśmy już z ambony" zdziwiłam się, że tak wcześnie, ale w sumie z czym czekać

Z najważniejszych - znaleźliśmy mieszkanie. Narazie będziemy wynajmować, a co dalej to życie pokaże. Jest prawie puste, więc musimy wszystko kupić łącznie ze sprzętem agd trochę nas to będzie kosztowało.

Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezenciki dla gości? Bo ja nic odpowiedniego nie mogę znaleźć...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:23   #4364
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
A wiecie co kiedyś zrobił? Jechaliśmy do niego i o coś się posprzeczaliśmy. Zaczęłam oczywiście swoje wywody, a że on nie reagował, to się wściekłam i powiedziałam, żeby zawiózł mnie na przystanek. Ku mojemu zdziwieniu zawrócił (nie spodziewałam się). Więc ja oczywiście "tak, widzę właśnie jak bardzo Ci zależy na spotkaniu ze mną" itp itd. A co zrobił mój chłop? Podjechał pod najbliższy sklep, wysiadł z samochodu trzaskając drzwiami, po chwili wrócił... podał mi snickersa i mówi "masz kochanie zjedz sobie, bo jak jesteś głodna, to zaczynasz strasznie gwiazdorzyć" Prawie umarłam ze śmiechu I jak tu Go nie kochać
Rewelacja dla TŻta

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:

Ja miałam na próbnym nałożony puder wykończeniowy tej marki - rewelacja.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:33   #4365
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
adziia13 - piękna relacja Nawet trochę Ci zazdroszczę, że już jesteś po. Mogę wiedzieć co kupowałaś dla Świadków? ;>

My już jesteśmy na półmetku proszenia - dwa weekendu pod rząd będziemy w Stolicy, a później na weekend do Lublina.

"Spadliśmy już z ambony" zdziwiłam się, że tak wcześnie, ale w sumie z czym czekać

Z najważniejszych - znaleźliśmy mieszkanie. Narazie będziemy wynajmować, a co dalej to życie pokaże. Jest prawie puste, więc musimy wszystko kupić łącznie ze sprzętem agd trochę nas to będzie kosztowało.

Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezenciki dla gości? Bo ja nic odpowiedniego nie mogę znaleźć...
U nas zostało do rozdania 7 zaproszeń i będzie z głowy

My od przyszłego miesiąca też będziemy szukać mieszkanka. Macie dwupokojowe czy kawalerkę?
W Białymstoku?
Trochę szkoda że nieumeblowane, my będziemy szukać chociaż żeby był sprzęt agd, resztę dokupimy

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:36   #4366
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Zgadza się Jeszcze jest czas, ale wolę załatwić to wszystko teraz niż potem biegać z papierami "Spadliśmy" już, więc później druga część protokołu i już przed samym ślubem rozliczenie i podpisy świadków

Stary 2014-05-20, 14:54   #4367
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:

Jeeeesu u mnie jest to samo! Ja gadam, gadam, gadam, gadam, czasem podniosę głos, później dalej gadam, gadam, gadam (zazwyczaj już wtedy nie pamiętam, o co mi chodziło na początku ). A TŻ tylko czeka aż przejdzie mi słowotok i dopiero wtedy pyta "coś jeszcze?" A wiecie co kiedyś zrobił? Jechaliśmy do niego i o coś się posprzeczaliśmy. Zaczęłam oczywiście swoje wywody, a że on nie reagował, to się wściekłam i powiedziałam, żeby zawiózł mnie na przystanek. Ku mojemu zdziwieniu zawrócił (nie spodziewałam się). Więc ja oczywiście "tak, widzę właśnie jak bardzo Ci zależy na spotkaniu ze mną" itp itd. A co zrobił mój chłop? Podjechał pod najbliższy sklep, wysiadł z samochodu trzaskając drzwiami, po chwili wrócił... podał mi snickersa i mówi "masz kochanie zjedz sobie, bo jak jesteś głodna, to zaczynasz strasznie gwiazdorzyć" Prawie umarłam ze śmiechu I jak tu Go nie kochać

świetny ten Twój TŻ

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2014-05-20, 15:00   #4368
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas zostało do rozdania 7 zaproszeń i będzie z głowy

My od przyszłego miesiąca też będziemy szukać mieszkanka. Macie dwupokojowe czy kawalerkę?
W Białymstoku?
Trochę szkoda że nieumeblowane, my będziemy szukać chociaż żeby był sprzęt agd, resztę dokupimy
My mamy dwupokojowe. Nie, nie w Białymstoku. U siebie w mieście Też szukałam umeblowanego i z agd, ale jest u nas bardzo ciężko. W Białymstoku napewno będzie łatwiej, czego Wam życzę

Cytat:
Zgadza się Jeszcze jest czas, ale wolę załatwić to wszystko teraz niż potem biegać z papierami "Spadliśmy" już, więc później druga część protokołu i już przed samym ślubem rozliczenie i podpisy świadków
Druga część protokołu? My już jakiś spisaliśmy.
Dziewczyny - denerwuję się pierwszą spowiedzią przedślubną. Czym ma się różnić od zwykłej. Wiem, że powinna być z całego życia, ale to ładnie brzmi w teorii, a w praktyce za bardzo nie wiem jak ma wyglądać.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:08   #4369
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Dziewczyny - denerwuję się pierwszą spowiedzią przedślubną. Czym ma się różnić od zwykłej. Wiem, że powinna być z całego życia, ale to ładnie brzmi w teorii, a w praktyce za bardzo nie wiem jak ma wyglądać.
U mnie niczym się nie różniła od zwykłej
Stary 2014-05-20, 15:25   #4370
Linaewen
Zakorzenienie

[QUOTE=bardorja;4653475mia łam tak samo, wiec kazdy tłumaczy sobie to na swój sposób. rzuciłam pierścionkiem bo juz nei chcialam znim byc, a babci słowa mi sie przypomnialy. więc jedno nie wyklucza drugiego

poza tym ta klątwa miala byc bardziej do smeichu,bo zadna z nas ktora chce naprawde zostac żóną,nie rzuci pierscionkiem chcoby nie wiem co [/QUOTE]
Rzucanie było efektem tego, że był dupkiem, a nie na odwrót.
Jak w każdej ludowej mądrości-cos dzwoni ale nie wiadomo gdzie... jeżeli dochodzi do takiej sytuacji to znaczy, że w związku cos nie gra. A skoro tak to jest szansa, że się nie uda.

A skoro pan ex nawet nie miał jaj żeby się ze mną spotkać i zerwać (no dobra, zostać porzuconym), pierścionek przeleżał w szufladzie i poszedł w rozliczenie za obrączki:-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:33   #4371
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
My na zaświadczenie z USC czekaliśmy tydzień, mimo że oboje jesteśmy zarejestrowani w tym samym - nie wiem dlaczego tak długo, koszt 84 zł
a porzebny jest skrocony akt urodzenia?
Stary 2014-05-20, 15:35   #4372
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
My mamy dwupokojowe. Nie, nie w Białymstoku. U siebie w mieście Też szukałam umeblowanego i z agd, ale jest u nas bardzo ciężko. W Białymstoku napewno będzie łatwiej, czego Wam życzę

Mam nadzieje że znajdziemy coś w fajnej lokalizacji i w dobrej cenie (bo tylko Tż pracuje, ja już od miesiąca nie..)

Ja właśnie też nie wiem co mówić na tej spowiedzi niby z całego życia ale ja zawsze chodziłam 2-3 razy w roku i że tak powiem spowiadałam się na "bieżąco", więc jeśli mam teraz grzechy to takie aktualne bo z tych starych dawno się wyspowiadałam

Koleżanka mi opowiadała że była u spowiedzi i ksiądz ją trzymał prawie całą mszę i sam ją jakieś dziwne rzeczy pytał, np. czy myślała o innych facetach itp. Dziwne..

Oby nas to nie spotkało

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:48   #4373
Le_lena
Raczkowanie

Marlenqa - znaczy się już nie starczy powiedzieć, że się zgrzeszyło myślą - trzeba jeszcze powiedzieć z kim się tam grzeszyło
A jakby koleżanka powiedziała, że myślała też o kobietach to ciekawe czy ksiądz by udzielił ślubu
Stary 2014-05-20, 15:53   #4374
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje że znajdziemy coś w fajnej lokalizacji i w dobrej cenie (bo tylko Tż pracuje, ja już od miesiąca nie..)

Ja właśnie też nie wiem co mówić na tej spowiedzi niby z całego życia ale ja zawsze chodziłam 2-3 razy w roku i że tak powiem spowiadałam się na "bieżąco", więc jeśli mam teraz grzechy to takie aktualne bo z tych starych dawno się wyspowiadałam

Koleżanka mi opowiadała że była u spowiedzi i ksiądz ją trzymał prawie całą mszę i sam ją jakieś dziwne rzeczy pytał, np. czy myślała o innych facetach itp. Dziwne..

Oby nas to nie spotkało
Nas na szczęście ominie ta spowiedź bo mieszkamy razem, tylko jedna nas czeka, dzien przed ślubem
Adzia piekna relacja!!

Dziewczyny ale u mnie upalnie!! 27 stopni a ja w pracy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:56   #4375
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
my sobie wszystko wygarnęliśmy a teraz jest milczenie, bo każdy uważa że ma racje, ja już sama nie wiem co ja myśle taki mam mętlik w głowie
Musicie dojść do konsensusu skoro ma być między wami dobrze. Powodzenia!

Le_lena jaki samochód?

Oluśka po takiej akcji chyba nie potrafiłabym się gniewać

No_doubt gratki za mieszkanie jest szansa że później będziecie mogli je kupić?

Adzia super relacja! To co wycięłaś z sukni to była jakaś wewnętrzna warstwa, tak? i to ona ci przeszkadzała?
Stary 2014-05-20, 15:59   #4376
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie "prezenty" dajecie rodzicom na podziękowania?? kwiaty i kosze ze słodyczami,winem itp?

na dzien matki co kupujecie? organizujecie??
Ja nie wiem, jak z dniem matki, ale na podziękowania, najpierw chcieliśmy coś porządnego (zastawę obiadową, tv..), ale jednak nas nie stać, więc oprócz filmiku będą zwykłe kosze i dedykacja piosenki.

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Garnitur special czy jakoś tak
To dzięki Tobie go kupiliśmy, bo powiedziałaś o tej 60% promocji
Fajnie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Ale tak naprawdę, to na zapowiedzi można dać tylko tam, gdzie się bierze ślub, a w drugiej parafii wcale nie robić. Tego się dowiedziałam na naukach
Z tym, że np. mama tż chce, żeby ksiądz wygłosił i u nich, więc pewnie za nie zabuli jednak

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Panna Izabela

Ja miałam woskiem robione bikini i to tak naprawdę zależy od progu bólu. Ja wytrzymałam, ale babeczka mi mówiła, że są takie co się drą wniebogłosy :P
Boli i to cholernie, ale da radę wytrzymać Chociaż w pewnym momencie modliłam się, żeby już skończyła
To ja bym się darła, mam bardzo niski próg bólu...

Cytat:
Ja go chciałam wstawić

Cytat:
Dobrze, wiedzieć, choć opinie ma różne...
Ja mam z Avonu i jest dla mnie do kitu.
17zł w błoto.
Cytat:

Oby nas to nie spotkało
O matkooo. Ja też mam nadzieję, że to będzie zwykła spowiedź, spowiadam się też jakieś 3-4 razy w roku, więc jakby na bieżąco Także sama nie wiem, z czego miałabym się spowiadać stricte ślubnego...

Idę robić obiad, bo odkąd piszę pracę to się kulinarnie rozwijam (taa a dziś w men zwykły kurak z brzoskwiniami...) wszystko zrobię, co by tej głupiej pracy nie pisać, 3 stron mi brakuje do minimum a mi się już wszystko co mogło, wyczerpało...

I być może jutro i w czwartek, i w sobotę, kolejne zapro
p.s. dzwoniłam dziś do mamy, okazuje się, że nie tylko moja teściowa dodała sobie W GŁOWIE jakichś gości i nie poinformowała, zanim zamówiłam zaproszenia...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 16:15   #4377
cornflower_girl
Zakorzenienie

adziia Jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was Cieszę się, że wyszło tak pięknie, bardzo się wzruszyłam błogosławieństwem i ceremonią.

szczepera Imbir i niektórym pomaga cola. Kolezankom pomagały też migdały.

kasiulenkowo Co do dnia matki - moja mama dostanie kosmetyki, a mamę TŻ-ta zapraszamy do kina i na obiad (przyda jej się taki relaks )

Panna Izabela Znajoma MUA ma tę samą cenę za próbny co za ślubny - używa tych samych kosmetyków. Rozumiem ją. Jeśli tej Twojej się nie opłaca, to zastanawiające - to niech podniesie ceny, wg mnie lepiej taki makijaż przetestować.

karolinuuusia Będzie dobrze. Jak Wam na sobie zalezy, na pewno znajdziecie rozwiązanie. Najważniejsze, że się Wam chce.

ilussia U mnie i TŻ-ta jest tablica, też niestety z podanym adresem.

Le_lena Może uda się dodrukować? Najwazniejsze, żeby dać dane przed wysylką gotowych zaproszeń.

Kishlaczkowa Też się wzruszyłam

Co do spowiedzi przedślubnej- raczej spotkałam się z tym, że pierwsza przedślubna nie musi być z całego życia, ale warto wyznać grzechy, które się zataiło/ ukryło/ zapomniało. Czasami zdarza się, że pojawiają się pytania o grzechy przeciwko czystości, wspólne mieszkanie - o ile ksiądz jest mądry, a nie żądny sensacji, to pogada od serca i podoradza. TŻ był tydzień temu u takiej spowiedzi, ksiądz akurat fajnie mu podoradzał (akurat był spowiadać się u księdza, który prowadzi duszpasterstwo rodzin).

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 16:18   #4378
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Tak, idzie się, gdy zapowiedzi pójdą już w obu parafiach, jeśli któreś z narzeczonych jest z innej.

Stary 2014-05-20, 16:23   #4379
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość

Lin myślę, że to zależy od trajektorii lotu pierścionka. Jeśli był odwrotnie proporcjonalny do krzywej spojrzenia, to myślę, że winny jest pierścionek
Dlatego ja noszę pod obrączka - zanim się dokopię, to już mi przejdzie furia i nie mam po co rzucać

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 16:28   #4380
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Potem czytał tata, tekst przygotowany wcześniej przez mamę, przepiszę Wam co mówił bo było to piękne i mega zruszające:
[CENTER][I]"Drogie Dzieci Agnieszko i Bartku!....
.
popłakałam się

Cytat:

Nie są to lekcje indywidualne, a takich szukam.... Ale przełom, znalazłam w necie nie szkoły, a instruktorów prywatnych, nawet 50zł/lekcję 60 min (koszt za parę) z dojazdem do mieszkania nawet! Oby się udało, to będę miała walca!
taaaaa podziel się gdzie znalazłaś!!! :O

Cytat:
Sytuacja była zupełnie inna niż opisałaś, ale ważna dla mnie i dla TŻ'a, który troszkę pobłądził. Rzucać nie rzucałam, a jedynie zostawiłam w pudełku . Dla mnie znaczy także wiele, wtedy wiedziałam, że gdy się obudzi i go zobaczy zrozumie. Jak sam powiedział - pierścionek otworzył mu oczy. Można powiedzieć, że gdy przepraszał oświadczył mi się po raz drugi
wzruszylam sie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Ale w sumie Ty masz szytą od podstaw?
Ja mam salonową, będzie tylko dopasowywana
tak,od początkudo końća

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A skoro pan ex nawet nie miał jaj żeby się ze mną spotkać i zerwać (no dobra, zostać porzuconym), pierścionek przeleżał w szufladzie i poszedł w rozliczenie za obrączki:-D
eh ja żaluje ze go z pworotem nie wzielam inie shandlowalam gdzies pojechalabym na zakupy, perły tez oddalam, a moglam je w lombardzie zostawic i tez by sie uzbieralo, tak samo jak naszyjnik,kolczyki itp.
kuźwa! moglabym sobie na wycieczke gdzies pojechac
ale czlowiek dumny, zły nie myśli

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

nosz wreszcie jestes
mikstury na włosy działają!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości