![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
ja ubieram bodziaka z krótkim i spodenki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam całą butlę pepsi, zapraszam.
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
ultra a ja mam pepsi, ba taka specjalna spalajaca tluszcz, i lody z zielonej herbaty. Zapraszam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4865 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do Ciebie mam trochę daleko, ale pogrubione daje +100 pkt. do motywacji. Zwłaszcza, że tak pięknie się uzupełnia ![]() Chłopaki już poszli do sklepu. W ogóle mamy stały dialog, jak oni idą, nawiązujący do tego, że kiedyś zapomnieli, co mieli mi kupić i przynieśli tylko część: Oni: Idziemy do sklepu. Zapomnieć Ci czegoś? Ja: Tak, zapomnieć mi jogurtu, bułki i pepsi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
U nas jest wszystko w wersji spalajacej tluszcz: kawa, herbata, cola, woda... A na kolacje mamy makaron pszeniczny z curry! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-05-20 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |||
Raczkowanie
|
Hej
![]() Zawiozłam z Witusiem Michalinkę do przedszkola, a potem poszliśmy z młodym do piaskownicy i dopiero teraz wrócilismy do domu, bo młody chce spać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
W każdym razie, nie smutaj się i nie zadręczaj tylko uszy do góry i uśmiech od ucha do ucha, bo takiej Cię córeczka potrzebuje najbardziej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
My już oczywiście wylatane po dworze, Ania śpi,ja ogarnęłam dom, obiad się robi a ja piję kawkę i was nadrobiłam ![]() a zaraz lecę na allegro i inne tym podobne wpaść znów w zakupowy szał ![]() ![]() ![]() Sukienkę zamówiłam, tż oczywiście zachwycony ![]() ![]() Ultra, of kors że się pokażę 7 czerwca (wtedy mam panieńskie ![]() ![]() aaaa, i wczoraj byłam na solarium ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
lody z zielonej herbaty nawet mi smakowały ![]() Cytat:
ja też nie jestem zdowlona ze wszystkiego co robię w stosunku do Ani, no ale jak się skapnę że coś nie gra to staram się to naprawić. Widomo - telewizora nie wyniesiesz, ale zawsze możesz ograniczyć, tak jak dziewczyny mówiły. Także głowa do góry, nie skreślaj się!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak hica jest, upał w sensie ![]() Nie wiem czy nie zamotałam ![]() Cytat:
o ludzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |||
Raczkowanie
|
Hej
![]() Julka drzemie to chwilę ponadrabiałam. Cytat:
![]() No fakt, w sumie jak mam ją zamiar posłać od jakiegoś października to pogodowo przecież i tak już będzie gorzej więc i tak na to podwórko aż tak dużo nie będą wychodzić, więc to że wnętrza są super ma większe znaczenie. A kolejnego lata już dzieci będą większe to może już będą się łapać na kolejne atrakcje. A że na początku chyba będzie chodzić na 4h dziennie przez jakiś miesiąc to właśnie ja będę z nią jeszcze chodzić na plac zabaw. A o pogadaniu z dyrektorką pewnie też pomyślimy bo chyba już 2 inne dziewczynki z osiedla się zapisały wstępnie i właśnie rozmawiałam z mamami że można by się razem wybrać i pogadać z dyrektorką ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46534457]a zielona herbata smaczna? tzn herbata wiem, ale lody ![]() [/QUOTE] Ja jadłam lody z zielonej herbaty i sorbet bazyliowy w restauracji sushi, baaaardzo mi smakowały i super mi pasowały jako deser na zakończenie posiłku, takie odświeżające ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie, wiesz co hje, ja tak sobie pomyślałam, ze to może nie kwestia młodej a bardziej książeczek, które jej pokazujesz. Może po prostu akurat te jej nie interesują. U nas młody naśladuje już odgłosy zwierząt i bardzo go interesują książeczki, ale ne zawsze tak było. Kilka miesięcy temu wolała właśnie jakąś autogiedę czy inny magazyn a książki zwłąszcza te dla maluchów go nudziły. A zaczęło się od książeczki wandy chotomskiem "kto zna słowa na kra" jest to seria z niespodziankami! dziecko otwiera zakładkę i ogląda ukryty obrazek. U nas był i nadal jest szał! http://image.ceneo.pl/data/products/...-chotomska.jpg zamówiłam mu drugą z tej serii ale ta książka jest naprawdę świetna. Borys potrafi 30 min siedziec na kolanach i palcem pokazywac jak maszyna ![]() Hitem jest "jak wybucha wulkan Borysku?" na co Borys "pfuuuuuuuu" a za chwilę cieniutkim głosem "wow" (czyli roar - bo na drugim obrazku jest lew) a co do TV to ja nigdy Borysowi nic nie pokazywałam, od lapka też go z daleka trzymałam. TŻ nauczył go na tablecie grać w jakąs gierkę ale szybko to ucięłam, bo mnie to wkur*** już jak młody rano darł się i biegł do tableta a przy tym oczka mrużył jak już się patrzył na tą durną gierkę. Do 2 roku życia nie będzie oglądał bajek. Ja sama TV nie oglądam i żyję. Tylko T irytuje mnie mówiąc, że Borys powinien oglądać teletubisie bo ta bajka jest genialna :O szlag mnie trafia ... no i u moich rodzic telewizor non stop włączony, co też mnie wkurza. Ze coś musi lecieć w tle, tak jakby inaczej nie można było się pobawić z dzieckiem czy porozmawiać wspólnie. Zawsze przecież można wyłączyć obraz i jakąś muzykę puścić czy radio włączyć.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-05-20 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do bajek - tak jak pisałam, my nie mamy tv, u moich Rodziców tata jakiś miesiąc temu włączył jej teletubisie - Młoda kompletnie niezainteresowana. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jadlam tych slodyczy z konfitura z zielonej gerbaty bedac na Miyajimie. Mamy tez bapoje przyspieszajace spalanie kalorii podczas uprawiania sportu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() jestem, czytam, ale nie mam nic mądrego do powiedzenia, więc może odezwę się później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
jasne
![]() Ewulkaa przepis proszę: cukinia z tego przepisu http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...erowana_5.html a kurczak: fileta kroję, rozbijam. Marynata: czosnek i imbir ścieram albo b. drobno kroję, dodaję przyprawy: czosnek, sól, pieprz, koperek posiekany, mieszam z jogurtem naturalnym. Kładę na blaszce, smaruję marynatą i piekę ok 25 min w temp. 170 st. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba je to z Wami? A, wiecie co? zapomniałam napisać. Doszłam do połowy "Mądrych rodziców" i w tym momencie książka przestaje mi się podobać ![]() Behawioryzm behawioryzm, behawioryzm. Ja jestem na ![]() Tzn tak: zalet ma dużo, bo uwrażliwia na dziecko, mówi dużo o uczuciach, o mozliwościach dziecka w danym okresie rozwoju, o tym co się dzieje w mózgu i dlaczego. Ale dalej.. klasyczna superniania. Noł noł noł. Doczytam do końca i wtedy ostateczną opinię wystawię - ale do paru rzeczy na pewno się przyczepię ![]() Meneq: bo ja cię miałam zapytać tylko zapominam. Kiedy będziesz Yae nocnikować? Jak się na to zapatrują Japończycy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Debrah Kubie boję się dać sera pleśniowego ale jogurtowym kurczakiem go poczęstuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupelnie o tym nie myslalam. Na razie Yae po zrobieniu kupki, pokazuje, ze zrobila. Zaczne o tym myslec, jak bedzie komunikowac przed. I na pewno bede to robic w cieplej porze roku, wiec pewnie za rok to wypadnie. W sklepie widzialam juz w naszym rozmiarze (9-13kg) pieluchy- majtki treningowe, wiec chyba powoli zaczynaja oduczac korzystania z pieluch. To takie cudo, nie wiem czy jest dostepne w Pl, pieluchomajtki, ktore chlona mocz, ale daja odczucie 10 razy bardziej mokrej pieluchy niz przy normalnych. Wiem tylko tyle, ze trzy latki (skonczone 3 lata w dniu pojscia do przedszkola) musza umiec korzystac z nocnika i bez pieluch byc. Sprawdze i Ci odpowiem wtedy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam czy wam pisałam i pokazywałam. Ale z wózkiem dla lalki to była też faza na /... wchodzenie do niego. Musieliśmy pokazać. Nie pękł, a zainteresowanie zniknęło.
I drugie z dziś, widać jeszcze kropki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczna panieneczka i jak dzielnie znosi chorobe ![]() ------- my dzis rano bylismy sie zaszczepic na pneumo. moglam sobie poprzestawiac lekko lekcje bo dzieciaki wyjechaly na zielone szkole i udalo mi sie wyrobic w czasie. mlody zaplakal tylko przy wkluciu a tak ok. no i lekarz przy badaniu zwrocil uwage na ta wklesla klatke K i dal skierowanie. cudow sie nie spodziewam bo ci mi poradza? lekarstwa nie przepisza na to ![]() aha, juz przy wypisywaniu skierowania lekko sie zawahalam zeby w ogole wypisywac bo jak bylismy tam w tamtym roku to czekalismy ze 3 miechy ale dzis to juz jest szczyt szczytow ![]() -na 2015 ![]() od razu juz u lekarza mignela mi mysl wizyty prywatnej ale siedzialam cicho, pomyslalm a noz moze sie uda, taaaaaaaaaaaaaaaa ![]() prywatnie moge juz za tydzien ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() coś mi się Filip poprzestawiał i jest masakra z zasypianiem; tzn. jak już zaśnie, to ok, ale kurde muszę z nim leżeć na łóżku przytulona do niego, bo jak tylko troszkę się odsunę, to już się wybudza i mnie szuka; słodkie to jest, ale na dłuższą metę trochę męczące, bo nie jestem w stanie kompletnie nic zrobić ![]() do pracy wychodzę przed 6, wracam po 16, zabieram Filipa od teściowej i jak teraz jest ładna pogoda to do 19 siedzimy na ogrodzie, potem kapiel, mleczko i usypianie - no i teraz to wygląda tak, że sama zasypiam jak leżymy na łóżku, budzę się 22-23 i nie ma szans żebym cokolwiek wtedy zrobiła (pranie, mycie naczyń, sprzątanie, a co dopiero coś dla siebie); nie wiem jak mam to ogarnąć i jestem już mega zmęczona ![]() gdzie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4881 |
Zadomowienie
|
Pstryniu takie kolejki do ortopedy czy jakiś inny super hiper specjalista? Masakra z terminami
![]() ![]() Ellmi, a potem o tej 23 już możesz wstać czy Fifek się budzi też? Ewa też co jakiś czas ma taki okres, niesamowicie męczące to jest, najgorzej jak się chce sikać i ten dylemat, wstać, dziecko się rozpłacze i rozbudzi i impreza od nowa, czy olać wołanie kibla i cierpieć z pełnym pęcherzem ![]() Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-05-20 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Lurker ;)
|
Debrah mamy taka lale
![]() Czemu albo ☠☠☠☠zi i pada, albo upal taki, ze dupa mokra? ![]()
#4883 |
Zakorzenienie
|
hejos
u nas piekna pogoda ![]() ja dzis bylam u dentysty, zostawilam 500zl ![]() t. dala mi pierogi ruskie;p nie to ze juz zjadlam.... a teraz gotuje pierwszy raz w zyciu mloda kapuste;p
![]() |
#4884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4885 |
Zadomowienie
|
Buuu moje dziecko dorasta, już nie wierzy w Mikołaja
![]() Zapytał mnie czy z Mikołajem to jest taka sama bajka jak z wróżką zębuszką, pewnie mieli poważną dyskusję z kolegami w przedszkolu bo to przecież nie pora na Mikołaja? No i musiałam go uświadomić żeby nie było że go matka oszukuje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam,że tak wpadam i wypadam, ale zaraz idę tańczyć pierwszy taniec :P potem pół godziny z chodakiem, potem sterta prasowania, dobrze by było kogoś zbałamucić, aaaa i jeszcze kupić 1132186746851215648 rzeczy na wesele
![]() moje pytanie do was: czy kupujecie dzieciom sandałki z odkrytymi palcami?? bo mam wizję, jak Ania upada i zdziera sobie wszyskie paznokcie ![]() ![]()
![]() |
#4887 |
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
![]() u nas już dzisiaj bez gorączki, także pewnie to zęby. chociaż zobaczyć sobie nie da co tam się dzieje z uzębieniem ![]() zamówiłam dzisiaj Jej kilka książeczek na arosie bo fajne promocje są ![]() ![]() a i kupiłam wczoraj Hani papciochy i powiem Wam, że o wiele bardziej przypadły mi do gustu niż befado. także polecam. my mamy takie o http://www.smykowakopalnia.pl/obuwie...pki__19-10869i insolito Antoś ma 3,5 roku także podobnie. dzisiaj myślałam, że już huknę bo włożył Jej ten patyk od takich wielkich baniek to oka:/ hje na pewno złą matką nie jesteś! a każda z nas popełnia błędy. nie smutaj, dziewczyny dobrze radzą ![]() ![]() Ifwka brawo za ząbka ![]() a Hania dzisiaj pomykała w getrach i bluzeczce na krótki rękaw ![]() Ultra nie mogę z dialogu z kolegami ![]() nancy ale to smakowicie wygląda!! a uwielbiam cukinię ![]()
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie wiem czy super hiper, lekarz polecil ze niby dobry kontakt z dziecmi ma ![]() chyba ogolnie takie kolejki do wszystkich lekarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś prawie cały dzień na dworku, wracaliśmy, jedliśmy, myliśmy się, ubieraliśmy i tak w kółko ![]() muszę Kubie kupić jakieś sandałki ale nie wiem jakie, ani jaki rozmiar, ani model ![]() neti wybrałaś już sandałki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
ewulka- ja raczej kupie zabudowane, też mam taką wizję.
meneq- pamietam wlasnie dyskusje o lodach, jak zgadywalysmy;p
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.