Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 10:11   #4591
alliw
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Hej,
Janek obudzil sie o 0:28, zasnal przed 4 Nie dal sie oszukac, butelki go bardzo zainteresowaly, ale pic z nich nie chcial, momentami nawet nie bylo tragedii, traktowal to jako nocna przygode, ale jak zmeczenie dawalo sie we znaki, to byl placz. Usnal w foteliku samochodowym, prztulony do owieczki. Wstalismy o 6:20. Do picia dostal wode, potem zrobilam mu kasze na mm i na wodzie, ta na wodzie zjadl. Ogolnie humor ma dobry (gorzej z moim). Mielismy cyca ok poludnia, dam mu chyba owoca w zamian. Wciaz nie wiem co mu dam na dobranoc, ech...
Dzieki Wam za slowa wsparcia. Wiem ze musze sama to przerobic i wiem ze damy rade, ale mile jest to ze ktos mnie rozumie (ach, te emocje).
Na szczescie antybiotyk zaczal dzialac,w nocy jeszcze bolaly mnie plecy w okolicy nerek i chyba mialam goraczke, ale teraz czuje sie dobrze, wiec to najwazniejsze.

Mysle co zamaist tego mm. Moderna, Ty jestes obcykana w tym temacie, co myslisz o mleku owsianym albo migdalowym? Oliwka, krowie mu dawalam, nawet lubi, ale wydaje mi sie ze wychodza mu potem suche placki na skorze, wiem daje zmieszane z woda i niezbyt czesto. Bmma, ten enfamil mamy probke 2, Janek nawet nie da sobie tego wsadzic do ust, poza tym w skladzie ma syrop glukozowy, wiec odpada. Moze jeszcze sprobuje bebilon (pil to jak bylam w szpitalu), albo zupelnie odpuszcze mm.

Monika.g, super ze pierwszy dzien w pracy udany
Stary 2014-05-20, 10:17   #4592
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej,
Janek obudzil sie o 0:28, zasnal przed 4 Nie dal sie oszukac, butelki go bardzo zainteresowaly, ale pic z nich nie chcial, momentami nawet nie bylo tragedii, traktowal to jako nocna przygode, ale jak zmeczenie dawalo sie we znaki, to byl placz. Usnal w foteliku samochodowym, prztulony do owieczki. Wstalismy o 6:20. Do picia dostal wode, potem zrobilam mu kasze na mm i na wodzie, ta na wodzie zjadl. Ogolnie humor ma dobry (gorzej z moim). Mielismy cyca ok poludnia, dam mu chyba owoca w zamian. Wciaz nie wiem co mu dam na dobranoc, ech...
Dzieki Wam za slowa wsparcia. Wiem ze musze sama to przerobic i wiem ze damy rade, ale mile jest to ze ktos mnie rozumie (ach, te emocje).
Na szczescie antybiotyk zaczal dzialac,w nocy jeszcze bolaly mnie plecy w okolicy nerek i chyba mialam goraczke, ale teraz czuje sie dobrze, wiec to najwazniejsze.

Mysle co zamaist tego mm. Moderna, Ty jestes obcykana w tym temacie, co myslisz o mleku owsianym albo migdalowym? Oliwka, krowie mu dawalam, nawet lubi, ale wydaje mi sie ze wychodza mu potem suche placki na skorze, wiem daje zmieszane z woda i niezbyt czesto. Bmma, ten enfamil mamy probke 2, Janek nawet nie da sobie tego wsadzic do ust, poza tym w skladzie ma syrop glukozowy, wiec odpada. Moze jeszcze sprobuje bebilon (pil to jak bylam w szpitalu), albo zupelnie odpuszcze mm.

Monika.g, super ze pierwszy dzien w pracy udany
Może kwestia podania. Kinga pije ze zwykłego kubka słomką, wyjmuje słomkę i chce pić z samego kubka. Czasem z bidonu rzadką kaszkę. Czasem podajemy łyżeczką gęstą kaszkę.

Współczuje nocy. Kinia też obudziła się o 1 w nocy i 1,5 godziny nie spała :/ musiałam posmarować dziąsła.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-20 o 10:20
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:30   #4593
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Witam sie w ten pieknie sloneczny dzien.

Jade z Milusiem na miasto - mini zakupy i spotkanie z psiapsiolka miala dzis genetyczne ;-).

ALLIW
- moja ty dzielna mamusiu, az mnie ciarki przeszly jak to uczytalam - ale jestes silna i DACIE rade

To do pozniej.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:48   #4594
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
to sie porobilo (a jak skonczysz antybiotyk to podejrzewam, ze juz nie bedziesz chciala wrocic do cycowania? )

z roslinnymi nie siedze gleboko w temacie, bo ja sie nad mlekiem roslinnym (owsiane (zawiera gluten), jaglane, migdalowe) zastanwialam, ale w formie dodatku. (sojowe bym wykluczyla - ja to w ogole do soi podchodze jak do jeza ). Kiedys czytalam przepisy i zrobienie jest bajecznie proste, unikalabym tych kupnych

Ale gdyby tak glebiej pomyslec nad tematem - to dlaczego nie? Bialko i wapn mozna pokryc z innych zrodel (chociaz moze roslinne wystarczaja? trzebaby poszukac informacji na ten temat), mleko roslinne na pewno jest mlekiem wartosciowym, czestym zamiennikiem w kuchni wegetarianskiej - jak tak dluzej nad tym mysle, to uwazam, ze to dobre wyjscie, zwlaszcza, ze Jasiu chetnie i dosc zroznicowanie je

Jest przeciez duzo mam wege (eko), ktore na pewno szukaja alternatywy dla MM, czy dla mleka krowiego - i na pewno w takim przypadku wybieraja mleko roslinne (jak zauwazylas plamki suche po mleku, to uwazalabym - dziecko bez mleka krowiego moze zyc, moze nawet bedzie zdrowsze ja daje, bo sama pije i lubie, wiec ciezko byloby mi calkiem zrezygnowac ).

Znalazlam taki link, do bloga, poczytaj tez komentarze:
http://zdrowoinatemat.blogspot.de/20...tylko-dla.html

Jasiu juz jest starszy, wiec problem, ze to niemowle juz nie dotyczy.

i moze napisalabys maila do redakcji tej strony o rodzicielstwie eko?
http://dziecisawazne.pl/ (ewentualnie skontaktuj sie przez FB) - mysle, ze tam kompetentnie Ci pomoga
Stary 2014-05-20, 11:05   #4595
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja mała ma straszny problem z zasypianiem, dopiero padła..
Może to taki etap, u nas też przez jakiś czas tak było ale przeszło, może i u Was minie.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie wiem czy uda mi się wszystko nadrobić więc napiszę na szybko jak było. Pierwszy dzień w pracy w porządku. Przed wyjściem J. zrobił mi papa, potem był z tż na spacerze, byli teściowie więc miał atrakcje. W dzień spał godzinę, w dodatku rano, więc wieczorem szybko padł. Jak wróciłam już spał, zobaczymy się jutro rano dopiero (mam nadzieję, że pośpi i da mi się jako tako wyspać )
że pierwszy dzień macie za sobą
alliw - trzymam kciuki, żeby J. się szybko przyzwyczaił a z tymi drinami to tak nie działa, ja jak A. się jeszcze cycował to myślałam, że będę w końcu mogła podrinkować, a jak się sam odstawił to okazało się, że wcale mi się nie chce

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:15   #4596
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
z tym obcinaniem paznokci to u nas położna obcięła małemu 3 dni po porodzie. może dlatego teraz ma takie dziwne
sprecyzuj "dziwne". T. też ma dziwne (kciuki u stóp ) i się zastanawiam co z tym zrobić. gdzie iść

Cytat:
Pani za zakupy w Lidlu. musiałaś stoczyć walkę czy w miarę kulturalnie było i kupiłaś co chciałaś?
bardzo kulturalnie, ale w końcu kupiłam dwa banany i mały deserek owocowy
(tam gdzie kupuję klocki jest jednak taniej)

Cytat:
nawet zaczynam sobie odpuszczać walkę, że ma być bez soli, bez cukru i super zdrowo oby tylko coś zjadł.
... życie
całuję i wspieram

Cytat:
nie bylo tragedii, traktowal to jako nocna przygode, ale jak zmeczenie dawalo sie we znaki, to byl placz.
heh....
dobrze, że lek dziala. że walka ma sens...

śniliście mi się. nie w kontekcie cycowania, ale chyba dlatego, że o Was intensywnie myślałam (jezioro, huśtwaki w wodzie, Jaś z takim młodszym marjanem na głowie a potem pakowałyśmy się na podróż do Rosji...)

Przyszło zamówienie z arosa. u góry książki dla mamy, potem torresówki. Grube wiersze i to co przegląda (Od stóp do głów E. Carle) - to nie aktualny nabytek. ale musiał się znaleźć na podłodze, bo foty by nie było...
Biedronka - zachwyca!!!!! (mnie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aros.jpg (128,6 KB, 45 załadowań)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:17   #4597
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
sprecyzuj "dziwne". T. też ma dziwne (kciuki u stóp ) i się zastanawiam co z tym zrobić. gdzie iść

bardzo kulturalnie, ale w końcu kupiłam dwa banany i mały deserek owocowy
(tam gdzie kupuję klocki jest jednak taniej)

... życie
całuję i wspieram

heh....
dobrze, że lek dziala. że walka ma sens...

śniliście mi się. nie w kontekcie cycowania, ale chyba dlatego, że o Was intensywnie myślałam (jezioro, huśtwaki w wodzie, Jaś z takim młodszym marjanem na głowie a potem pakowałyśmy się na podróż do Rosji...)

Przyszło zamówienie z arosa. u góry książki dla mamy, potem torresówki. Grube wiersze i to co przegląda (Od stóp do głów E. Carle) - to nie aktualny nabytek. ale musiał się znaleźć na podłodze, bo foty by nie było...
Brawo za zakupy.
Dziwne paznokcie? Kinga ma palec w nodze, drugi krzywy znaczy idzie na bok, ucieka od "kciuka".

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-20, 11:26   #4598
Moderna
Zakorzenienie

panika super ksiazki fajnie, ze biedronka przynajmniej Ciebie zachwyca hihi

dzieciowe ksiazeczki prosze o przybilzenie, bo nmnie ciekawia np. ta z dziura, i ta gruba z wierszami (i widze, ze masz jeszcze jedna Erica Carle ; ta ruchowa od stop do glow ) ).. ta serie brzechwy Zoo tez zamowilam hihi (w ogole to amm chyba juz wszystkie te ksiazeczki z tej serii, bo sa fajne - tanie i fajne ). kto sie schowal tez super - ale u mnie na liscie na potem

Z ksiazki o rozwoju psychicznym mozesz nam ciekawostki sprzedawac (ja mam Wiek Niemowlecy od Remo H. Largo w jez. niemieckim i polecam )

zanlazlam w dzungli - ale fajowa
http://poczytajmyrazem.wordpress.com...icte-guettier/
http://crazyjz.wordpress.com/2013/05...azka-z-dziura/

alliw tak jeszcze pomyslalam do tych owocow - moglabys np. rozgniesc banana lub inny owoc i dosypac troche pop-amarantusa - posilek bedzie konkretniejszy, albo grysiku czy kleiku ryzowego czy innej kaszy

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-20 o 11:39
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:29   #4599
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
czasu brak. Weszłam tylko dla Alliw .
Ja osobiście uparłabym się na mm . moim zdaniem trudne jest pokrycie zapotrzeb.na skład.odzywcze mlekiem roślinnym .idzie ale bardzo trudno . do tego smak nie każdemu odpowiada ...(jak ja zrobie sobie kawe z mlekiem sojowym to ...mam po kawie ).
Także ja pozosawiłabym dziecko na mm. Bebilon ma malto ,dziewczyny pisały ze Hip jest ok.
Janek nie będzie skory tak szybko do przystania na Twoje propozycje zastepujace kp . I wydaje mi się ,ze sensu nie ma eksperymentowanie które mm mu podejdzie .Decyzje podejmij Ty - na bazie dobrego składu i próbuj .Próbuj i próbuj .Tak szybko J nie zrezygnuje to logiczne -znał tylko kp . Ale zobaczysz z czasem będzie ok . Nie można tylko oczekiwać ze pierwszego dnia chwyci kubek/butelke i wypije ze smakiem . Może trwac to wszystko tydzień albo i dłużej . Moim zdaniem przyda mu się przegłodzenie tzn.aby podawac mu np. po nocy jako sniadanie . jeśli nie ,to poczekać az zgłodnieje bardziej ....
Obojetnie na co się zdecydujesz -trzymam mocno kciuki !
Stary 2014-05-20, 11:45   #4600
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
a jak się sam odstawił to okazało się, że wcale mi się nie chce
eeee, ja tak nie będę mieć

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
dzieciowe ksiazeczki prosze o przybilzenie, bo nmnie ciekawia np. ta z dziura, i ta gruba z wierszami (i widze, ze masz jeszcze jedna Erica Carle ; ta ruchowa od stop do glow ) ).. ta serie brzechwy Zoo tez zamowilam hihi (w ogole to amm chyba juz wszystkie te ksiazeczki z tej serii, bo sa fajne - tanie i fajne ).
tak, W dżungli bardzo fajna. albo lepiej: ciekawa

ta gruba to http://aros.pl/ksiazka/najwspanialsz...a-ksiega-wilga
ona jest praktycznie powieleniem Najpiękniejszych wierszy dla dzieci
z wyd. Wilga - polecana była przez Was. a ta gruba jest superaśna ze względu na grube, sztywne kartki. ale wierszyki wciąż te same. do znudzenia :P
i tak kupuję osobno, jak to W ZOO, bo Panik tak woli czytać Młodemu.

a z psychologii... nie będę się dzielić, bo znów będziecie po mnie jechać :P

Stary 2014-05-20, 12:02   #4601
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
kolezanki tato mial, zawsze jak nas gdzies wiozl, a mialysmy juz te nascie lat, to sie chowalysmy zeby nas nikt znajomy nie zobaczyl, bo siara

Zobaczymy...Strasznie mi smutno lzy mi wciaz leca. Nie tak to mialo wygladac Nie wiedzialam ze to bedzie takie trudne. Tlumacze sobie ze chwile sie pomeczymy, ale ogolnie bedzie dobrze. Najwazniejsze zebym wyzdrowiala.

Plus taki ze bede mogla sobie w koncu drina walnac (jak skoncze antybiotyk) i kupie sobie normalny stanik
1.ale dupsko się wiozło, nie?
2.trzymajcie się, ja sobie nie wyobrażam tak z dnia na dzień bo muszę

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
hehe ,miałam blond .było ok (choć rodzina nie mogła się przyzwyczaić...)
za zakupy i wszystkiego naj na imieninki
dzieki. wogole sie najdłam na noc i miałam strasznie pokręcony sen, spotkałam cie kolo mojej bylej pracy, tzn głownej siedziby bo kontrakt był w Krakowie. ale byłam tam pare razy kolo twojego miasta. masakra takie sny

tż mnie z kompa wyrzuca
cdn
Stary 2014-05-20, 12:39   #4602
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Czytam z tel wiec nie wiem jakie ksiazki Pani kupilas, moze uda sie wczesna noca do kompa siasc.

Alliw - ja konczylam kp duzo szybciej niz Ty ale i tak bylo mi cholernie ciezko. Tyle ze J. znal juz butelke i smak mm chociaz... pierwsza porcje w calosci zwymiotowal, potrzebowal czasu a mi jeszcze mleko kapalo jak sie przytulal albo butle dawalam. Ciezkie to ale trzeba. I rozumiem Ciebie, bardzo dlugo przezywalam ze daje mm, ze cos "gorszego", ale jakby nie patrzec obojgu wyszlo to na dobre jednak.
Tu zgadzam sie tez z Nestelle, dawaj konsekwentnie bo zadne mm nie ma smaku twojego mleka i na zadne J. sie nie rzuci. Albo dawaj jogurty zamiast mm. Mozna zrpbic kaszke na wodzie z owocami i dodac jogurtu, bedzie nabial. Coraz wiecej pediatrow mowi ze nie trzeba uczyc na sile ponad rocznego dziecka mm.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:10   #4603
Agnjeska
Zadomowienie

Hej! Wróciliśmy (; raczej nie dam rady nadrobić ale od teraz mogę czytać (;

No przywitałam się mogę pranie wieszać (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:17   #4604
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
a kysz!

lubię brzydkie buty
fason i stajl martensów nic a nic się zmienił.

poka buty i torebkę
martensy chyba na nie zaczne zbierac, tylko znowu mam dylemat: nie za stara na glany?
buty sząłu nie ma ale skorzane, ale torebka taka jak chciałam chociaż nie wiedziałam jaka chce

Cytat:

trolla racja z tym światłem
chamstwo z kradzieżą żelu ciekawe czy brudnego pampersa też by zawinęli
my pierwszy raz na basenie byliśmy dopiero 2 tyg temu.
a ile u Was kosztują zajęcia dla dzieci?

Maria wypiłabym redbulla albo inne takie świństwo. uwielbiam a nie piłam odkąd zaszłam w ciążę
zostawiłaś zapalone światło
no najblizszy basen jaki mam, na nózkach bym doszła w 12 minutek
12 zajec po 30 minut 500zł!! dwoje rodzice + jedna sztuka
troche dalszy basen za 30 minut na nózkach 12 zajec 390zł za jeden rodzicc + 1 szt dziecka + parking

nic Maria prądu nie szanuje, nic

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
No chyba tyle na rano, glowa mnie boli cisnieniowo,wiec proponuje krakuskom brac parasol bo jakies burze czy przelotne deszcze obstawiam.
to ja mam faktycznie migrenowe, bo jak ciebie boli to mnie tez, a jajnik tez na zmiane pogody?

Cytat:
a z psychologii... nie będę się dzielić, bo znów będziecie po mnie jechać :P
dawaj dawaj
Rosja? haha

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

hejka
ale bym zjadła ciatek tych stroopwafle, uwielbiam tak mi się kojarzysz odkad doczytałam Holandia u Ciebie

śmieciarka mi młodego obudziła, ale spacyfikowałam-ide coś gotować
Stary 2014-05-20, 13:31   #4605
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Wróciliśmy (;
i jak??? jkak podroz ktorej sie tak lekalas?

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
tylko znowu mam dylemat: nie za stara na glany?
starosc to stan umyslu.

tos opowiedziala o torebce.... fota!

Przejrzałam ksiazki i jestem wkurzona. O ile W Paryżu mnie zachwycilo, to Dzien po dniu... oszukał. Czuje, ze ktos obraza moja inteligencje... wrrrrr. nie znosze tego uczucia

Stary 2014-05-20, 13:48   #4606
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
i jak??? jkak podroz ktorej sie tak lekalas?

starosc to stan umyslu.

Przejrzałam ksiazki i jestem wkurzona. O ile W Paryżu mnie zachwycilo, to Dzien po dniu... oszukał. Czuje, ze ktos obraza moja inteligencje... wrrrrr. nie znosze tego uczucia
Podróż na Cypr super
J padła przy starcie i obudziła się jak ladowalismy w Turcji (przymusowy przystanek) tam ją inni pasażerowie zabawiali (była atrakcją samolotu (; ) potem nie cała h o już byliśmy na Cyprze.
Za to spowrotem... tragedia w Turcji dwie panie nie reagowały na wezwania do samolotu. Nawet już ich bagaży szukali i chcieli je zostawiać. Przez to ponad godzinne opóźnienie. Przez co pod koniec lotu J marudna a w drodze do domu w aucie to już wyla (a ja miałam ochotę wyć razem z nią). No ale daliśmy radę (;

Trolla też lubię ale kaloryczne jak choroba (:

12.02.2013 Jasmine
Stary 2014-05-20, 14:58   #4607
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
( moja kumpele jak szyli po porodzie to powiedziala doktorkowi ktory byl przystojny,panie szyj na swoj rozmiar, potem bardzo zalowala....)
Cytat:
Nestelle poprawilam Ci wieczor? To teraz kolej na dzien...bo jak ja zapytalam czy rozmiar byl dobry powiedziala.ze musial miec jakis dzieciecy bo nawet najmniejszego tampona nie wsadzila i musiala byc poprawka szyciowa....
Ło matko i za doprecyzowanie

Cytat:
K. już tak wyćwiczył się w przedrzeźnianiu kaszlących ludzi, że nawet zaczął zasłaniać rękami buzię jak to robi

Tasia niezły sen ale na prawdę mogło by tak być. Może Anielka przyniosłaby Ci swojego mopika
5 placków Ci wyszło z tej porcji? i Krzyś to wszystko zjadł?
to ja nie wiem jakie Wy macie te łyżki stołowe? mi wychodzi ok 20 placków albo i więcej
Kaszel
Co do Anielki - pewnie tak
Ja nie robiłam dokładnie z podanych proporcji - dałam ok. 125gr twarogu, 3 jajka przepiórcze i mąki tak na oko, żeby zagęścić Wyszło mi 5 z tego

Witam się w gorący dzień
Dziś po raz pierwszy wyszliśmy na spacer BEZ WÓZKA
Myślałam, że trochę pochodzimy, dojdziemy do parku, nakarmimy ptaszki przy wejściu i wrócimy, a tu zrobiło się półtorej godziny! Krzyś cały czas na nóżkach Ale taki zmęczony wrócił, że od razu zasnął na drzemkę Lecz na spacerze nic a nic nie marudził
Rano byłam na pobraniu krwi, wieczorem wyniki; ciekawe, jak te tarczycowe wyszły.
A, i kupiłam trochę czereśni (bułgarskie bo bułgarskie, ale czereśnie! )

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Hej,
Janek obudzil sie o 0:28, zasnal przed 4 Nie dal sie oszukac, butelki go bardzo zainteresowaly, ale pic z nich nie chcial, momentami nawet nie bylo tragedii, traktowal to jako nocna przygode, ale jak zmeczenie dawalo sie we znaki, to byl placz.
Jeju, Kochana naprawdę biedni oboje jesteście... Ty pewnie gorzej to znosisz, Janek się szybko przystosuje, zobaczysz! Do mm też przywyknie - gdyby w ogóle nie, to dobrze piszą laski, dawaj mu jogurty, kefir, ser biały... Ale oczywiście cały czas !

Cytat:
Ja też się pozachwycałam niektórymi, chyba pora skorzystać z promo

Cytat:

Hej Doczytałam o podróży, a sam pobyt jak? Gdzie dokładnie byliście, w jakiej części Cypru?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-05-20 o 14:16
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:08   #4608
Lukrecjas
Raczkowanie

pani22ka "Panik musi mieć mały, płaski portfel... " u nas by to nie przeszło, zjadł by mamę, paragony i wszystko co da się rozmoczyć w buzi

nestelle "tynki nam spieprzyli .odchodzą" - czy to musi być być takie typowe? Współczuję. Oby już nie było więcej takich niespodzianek

Moderna my mamy aqua pod nosem ale też ciągle nie po drodze ja przed ciążą chodziłam 2-3 razy w tygodniu. Tżta trudno było wyciągnąć a jak już się udało to pochłonęły go zjeżdżalnie Dobrze byłoby wrócić do dobrych nawyków

Tasia34 my ratujemy się w takich sytuacjach Bephantenem, jest niezastąpiony puki co. Dobry jest tez dla mamy na oparzenia powstałe podczas kuchennych wojaży

alliw "Najwazniejsze zebym wyzdrowiala" trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i za J za szybkie przestawienie ja daję mleko przed zaśnięciem - po kapieli i myciu zębów.

Amelie04 może ma bolesne dziąsła? Ja T w takich sytuacjach podaję OSANIT 6 kuleczek. Zazwyczaj po kilku minutach już działa. Niczego więcej na ząbkowanie nie stosuję. Teraz idą trójki.

moni_ka.g dobrze że dzień minął Wam pozytywnie oby tak pozostało. Nas też niedługo to czeka

Dziękuję za kciuki ws szczepienia. Szczepienie przesunięte na czwartek bądź kolejny wtorek. Szczepionka nie dojechała. Nawet trochę mi ulżyło - aczkolwiek wiem, że co się odwlecze ...
Dziś zaliczony plac zabaw, teraz słonko mamusine śpi potem działka rekreacyjna. Wykopałam tam okrągłą grządkę średnicy około metra i pół miałam plan posiać marchewki i pietruszki ale nie wiem czy nie za późno
jeszcze kilka lat temu nie myślałam że będzie mnie kręcić ogródek i grzebanie w ziemi a jednak
pogodnego dnia for everyone
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:14   #4609
Moderna
Zakorzenienie

U nas upalnie.. M. pluska sie w basenie na balkonie
Stary 2014-05-20, 15:21   #4610
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a kiedy będzie cos wiadomo?
Jestem w 11 tygodniu, z tego co kojarze w 20 sie dowiedziałam, czyli za 2 miesiace pewnie jeszcze... (ale i tak ostatnio głupia nakupowałam ciuszków w SH malutkich za 1 zł - kilka dla dziewczynki, kilka do chłopca Choć mam usprawiedliwienie - brat też będzie miał dzieciątko więc najwyżej im sprezentuję.

Cytat:
Dziekuje Wam za wsparcie, ale sprawdzil sie czarny scenariusz. Dostalam antybiotyk na 10 dni, nie wolno przy nim kp
Kochana, najważniejsze teraz Twoje zdrowie! I tak długo karmiłaś, Jasiu dostał wiele cennego
Na początku na pewno będzie trudno, ale nie poddawaj się z mm po jednym dniu - ono jest specjalnie dla maluchów.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
tak. mi raz 4 no spy nie pomogly, a w wannie czulam się jak do porodu...
O tak, ja miałam tak 2 razy, w wannie myslalam, że rodzę

Cytat:
a kysz!

Cytat:
z niejedzeniem to znowu K. nic obiadowego nie chce jeść. na zęby już zwalić nie mogę, bo to chyba jeszcze nie czas na piątki
dobija mnie to, bo się staram, wymyślam, robię a on nawet nie spróbuje tylko odwraca głowę. słoiki też niedobre, wszystko peee. czasem jak na siłę mu wcisnę coś do buzi czy choć ubrudze usta i posmakuje to zje parę kęsów ale to wszystko, dalej nie chce i już. nawet zaczynam sobie odpuszczać walkę, że ma być bez soli, bez cukru i super zdrowo oby tylko coś zjadł. a on najchętniej i tak jadłby mleko. nie wiem już co robić. ręcę, cycki i wszystko inne mi opada. ryczeć mi się chce jak czytam, jak Wasze dzieci ładnie jedzą
Łącze się w bólu. K niewiele je, a ja się głupia nagotuję i nic

Tasia, super że Krzysiu tak pieknie chodzi!

---------
K od jakiegoś czasu zasuwa ze stoliczkiem i jeździko - pchaczem
Idziemy na ogródek pokosić trawę i pogrillować
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:23   #4611
cathlyn
Rozeznanie

Tak na szybko alliw współczuję tule i przytulam. Na wegedzieciaku jest watek o mleku migdałowym jak sie robi i o zastępowaniu mm mlekiem
Stary 2014-05-20, 15:30   #4612
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
basen zaliczony

Cytat:

starosc to stan umyslu.

1.przekonałaś mnie, zbieram na glany tylko co tż powie? z drugiej strony taką mnie brał
2. dobra, dobra

pytanie bo sama nie wiem, kupiłam kiecke na ciuchach i przy małym boje się w niej chodzic bez ramiączek, tylko jakie te ramiączka moje drogie stylistki? chyba ze zepsują cały wygląd kiecki? sukienka w załaczeniu?

Agnjeska za wyjazd , eee tam kalorie, spali sie
Tasia za wyjscie bez wózka , tez planuje sie wybrać z małym rano po bułki w najbliższym czasie bez pojazdu, bo łazi juz całkiem całkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-20-231.jpg (105,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-05-222.jpg (22,4 KB, 30 załadowań)
Stary 2014-05-20, 15:43   #4613
Amelie04
Zakorzenienie

Pani przez Ciebie nie będę miała już gdzie upychać książek ta z dziurą fajna

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

mój od skończenia 5 m-cy jest w spacerówce, więc i w pasach to przyzwyczajony. ja nie przyjmuję opcji bez i on o tym (chyba) wie a ryk jest jak te pasy rozpinam i go wyjmuję, więc jak trzeba dojść kawałeczek do samochodu i wózek też bierzemy to zawsze J. na rękach a wózek osobno bo jak wsadzę go to już nie wyjmę bez histerii po tak krótkim czasie. tylko na huśtawki mogę go wyjąć.[COLOR="Silver"]
szkoda, ze moja nie posiedzi nawet 10 min w wozku

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję fotkę laktatora Philips. Wspomożecie?
philips avent? bo ja mam ten laktator

Cytat:
Hej,
oby było lepiej

Cytat:
ę w końcu mogła podrinkować, a jak się sam odstawił to okazało się, że wcale mi się nie chce
ja już nie piję od czasow sprzed ciąży, ani łyka ani grama nic a nic

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Brawo za zakupy.
Dziwne paznokcie? Kinga ma palec w nodze, drugi krzywy znaczy idzie na bok, ucieka od "kciuka".
moja jeden ma taki schowany

Cytat:

hej

Tasia kciuki za badania

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość

Amelie04 może ma bolesne dziąsła? Ja T w takich sytuacjach podaję OSANIT 6 kuleczek. Zazwyczaj po kilku minutach już działa. Niczego więcej na ząbkowanie nie stosuję. Teraz idą trójki.
o dzięki wyprobujemy

Cytat:
super!

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

piękny dzień. A. nie chce za żadne skarby załozyc kapelusika przeciwslonecznego a z gołą głowka na takie slonce nie bardzo...

Dziękuję za wszystkie kciuki, na usg wyszło wszystko w porządku
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:55   #4614
Agnjeska
Zadomowienie

Tasia Cypr północny a dokładnie Girne (:

12.02.2013 Jasmine
Stary 2014-05-20, 16:06   #4615
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Tasia34 my ratujemy się w takich sytuacjach Bephantenem, jest niezastąpiony puki co. Dobry jest tez dla mamy na oparzenia powstałe podczas kuchennych wojaży

My Bepanthen na co dzień zwykle używamy, teraz nie pomaga... Ale dzięki
A ten Osanit to co jest? W aptece dostanę?

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Jestem w 11 tygodniu, z tego co kojarze w 20 sie dowiedziałam, czyli za 2 miesiace pewnie jeszcze... (ale i tak ostatnio głupia nakupowałam ciuszków w SH malutkich za 1 zł - kilka dla dziewczynki, kilka do chłopca Choć mam usprawiedliwienie - brat też będzie miał dzieciątko więc najwyżej im sprezentuję.

Hi hi
Dzielny, mały zasuwacz! Ogródka zazdroszczę

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Tasia Cypr północny a dokładnie Girne (:

Ja byłam na południu Ale tam wszędzie ładnie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 16:28   #4616
OtTakaJa
Zakorzenienie

Ale pięknie dziś u nas, gorąco A już jutro środa

Laski, ubieracie już maluszki na krótki rękawek? A. dziś pomykał w krótkich spodenkach i cienkiej bluzeczce z długim, ja wiem, że dziwna jestem ale się boję na krótki go ubrać

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 16:33   #4617
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pięknie dziś u nas, gorąco A już jutro środa

Laski, ubieracie już maluszki na krótki rękawek? A. dziś pomykał w krótkich spodenkach i cienkiej bluzeczce z długim, ja wiem, że dziwna jestem ale się boję na krótki go ubrać
u nas 26-27 stopni, M. w krociutkich spodenkach i body z krotkim rekawkiem

a co jest w srode?

ale jestem dobra zona wlasnie sobie przypomnialam, ze dzisiaj mamy 5-ta rocznice slubu uuupsssss

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-20 o 16:38
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:05   #4618
Lukrecjas
Raczkowanie

Agnjeska Cypr - zazdraszczam

Tasia34 http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/showProduct/12 nie w każdej. Mnie przywiozła siostra z Niemiec.

Demeter w naszym przypadku w 12 tygodniu było wiadomo ale nie na 100% potem tylko się potwierdziło i jest Tobie też zazdraszczam cudny stan cudny cudny czas oczekiwania

Moderna jak to mówią - lepiej późno niż wcale ja ostatnio prawie zapomniałam o urodzinach Tżta

Edytowane przez Lukrecjas
Czas edycji: 2014-05-20 o 17:08
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:29   #4619
bmma
Zadomowienie

Cytat:

ale jestem dobra zona wlasnie sobie przypomnialam, ze dzisiaj mamy 5-ta rocznice slubu uuupsssss
pięknych wspólnych lat

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-20, 18:07   #4620
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

OTJ - ja dzis puscilam J. w krotkim rekawku ale nie wiem ile stopni bylo bo tz wychodzil z nim.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości