![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane
Cytat:
"ubrań ładnych nie zakładam bo mi ich szkoda, zaraz się zniszczą" "włosów nie myję i mam brzydkie, ale szkoda mi ich myć, bo się zniszczą" jezu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||||
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
ja naprawdę jestem w głębokim szoku. siedzę nad talerzem makaronu i nie wiem co powiedzieć. XXI wiek, człowiek ma komputery, smartfony, bilety kupuje przez internet, komunikuje się z ludźmi z końca świata a nie umie bluzki uprać.
no nie wiem, zaraz to mi widelec na ziemie z wrażenia spadnie. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
wiosną nie myję włosów bo pyli i oklapną latem nie myje bo słońce wysuszy jesienią i zimą nie myje bo zachoruje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Trudno coś znaleźć:
https://wizaz.pl/szafa/pics/x600/41762_1.jpg niekoniecznie takie krótkie, ale ja uwielbiam kobiety w takich |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Jak szłam do liceum to poprosiłam mamy żeby mi pokazała jak się ubrania ręcznie pierze, bo mi było już wtedy głupio żeby mama musiała prac bluzki takiej starej babie (16 lat
![]() No a co do tego : Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
and cigarettes
|
Autorko, o co chodzi z tą pralką? Czemu się tak uparłaś na pranie ręczne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
ja nie wiem.
od dziewiątego roku życia jeździłam na obozy a potem na kolonie i jakoś... nie wiem, no przepraszam, ale umiejętność przeprania sobie bluzki jest dla mnie tak oczywista jak umiejętność otwierania drzwi za klamkę i trochę nie dowierzam. |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
ja dobrze się czuję tylko w obcisłych spodniach... mam krótkie nóżki...
![]()
#40 |
Rozeznanie
|
Pytasz ile czasu zajmuje mi zadbanie o siebie... Na co dzień relatywnie niewiele - prysznic, makijaż, uprasowane ubrania (mam manię, nie włożę niczego, co jest bardzo pogniecione), które dobieram sobie najczęściej poprzedniego wieczoru (żeby rano nie stać przed szafą z wojowniczym okrzykiem "nie mam co na siebie włożyć" na ustach). Włosy myję co 2 dni, przynajmniej raz w tygodniu olejuję i używam maski. Jako, że farbuję, staram się między farbowaniami wspomagać szamponetkami, bo odrosty uważam za mało estetyczne. Paznokcie maluję często, bo lubię, ale też nie zawsze. Wiadomo, że więcej czasu poświęcam przed ważniejszymi okazjami - duża impreza, wesele, romantyczna kolacja z TŻtem etc. Po prostu czasem lubię się wystroić (i chyba nie jestem w tym odosobniona), bo czuję się sama dla siebie atrakcyjniejsza, niż kiedy wyglądam zwyczajnie. Ale nie przesadzam, jak już mówiłam - to są specjalne okazje.
Co do szpilek - nie umiałabym się bez nich obejść. Nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia do wysokich obcasów, czy czegoś innego, ale często je zakładam, bo bardzo lubię i dla mnie są wygodne. Powiem jeszcze, że sama mam przyjaciółkę, która przed każdym (dosłownie) wyjściem z domu potrzebuje minimum 2h, żeby się wyszykować (strój, makijaż, fryzura, paznokcie itd.) - co jest nie do zniesienia chociażby z prozaicznego powodu: nie możemy się umówić nigdy na spontaniczne piwo/kawę, zawsze musimy zgadywać się z wyprzedzeniem. Sama miałabym wyrzuty sumienia, że aż tyle życia poświęcam na przygotowanie się do wyjścia, dla mnie byłby to czas w dużej mierze stracony. Myślę, że najważniejsze jest zachowanie elementarnych zasad higieny - czyste włosy, skóra, paznokcie i ubrania. To jest podstawa, niezbędne minimum, po prostu. Jest źdźbło prawdy w stwierdzeniu: "jak Cię widzą, tak cię piszą", dlatego nie wyobrażam sobie sytuacji, żebym miała wyjść z domu zwyczajnie brudna, bo mnie samą tacy niechlujni ludzie w pewnym sensie odrzucają (co innego być bezdomnym i nie mieć jak utrzymać higieny, a co innego być leniem i olewać prysznice, mycie włosów czy pranie ubrań). To już nawyk, coś co się robi bezwiednie i właściwie nawet trochę zdębiałam, jak zobaczyłam Twoje pytanie, Autorko. Do tego stopnia robię to wszystko z przyzwyczajenia, że musiałam się zastanowić jak ta rutyna naprawdę wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
A ja dbam o wszsytko, staram sie miec ok wlosy, ok makijaz, ladne paznokcie, a w rezultacie i tak wszystko wychodzi zle. Tak wiec.. sama podziwiam dziewczyny, ktore zawsze maja ladne wlosy, paznokcie, makijaz , ciuchy i mimo tego, ze np nie maja idealnych figur wygladaja zazwyczaj bardzo dobrze
I nie wiem jak one to robia bo ja teoretycznie tez dbam, a efektow brak ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do mycia włosów rano zimą to.. nie zdarzyło mi się ani razu zachorowac (oczywiście wtedy dokładnie suszę włosy). Ale nie wiem jak możesz to może z wieczora myj, żeby tylko tego tłuszczu nie było widzac ![]() Edytowane przez 201611210932 Czas edycji: 2014-05-20 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wole przerzucić się na ręczne, niż wrzucać do pralki jakies delikatne sweterki, z ręcznikami, gaciami itd. ![]()
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Ile mi zajmuje zadbanie o siebie hm
paznokcie - albo nie maluje wcale bo żaden lakier nie trzyma się płytki mojego paznokcia (i tutaj zbijam argument o top coat - cuda na kiju mi się paznokcia nie trzymają, ile to ja na wizażu o tym pisałam) więc albo nie maluje wcale albo robię hybrydowe (trwa to ok 2 godzin a trzyma się 2-3 tygodnie) włosy myję codziennie rano choćby skały srały, wstaję umyję włosy wysuszę - nawet jak nie mam czasu ich ułożyć i tylko spinam w koczek nie wyobrażam sobie spiąć tłustych strąków. nigdy. mogę rano nie zjeść nie wypić, mogę nie zdążyć założyć majtek ale nie wyobrażam sobie wyjść z tłustymi włosami. nie. jak mam pięć minut to je układam obrotową suszarko lokówką ( i tak, inwestuje się w sprzęt. suszarka za 200 zł jest trochę lepsza od takiej za 20 zł i inaczej wpływa na włosy, przez co skracam sobie bardzo czas cackania się z włosami ) makijaż - teraz już robi się ciepło więc pozostaje mi podkład + puder transparentny + róż + tusz do rzęs, co zajmuje z 5 minut, wcześniej jak w gre wchodziła baza pod cienie plus cienie z kredką co makijaż 15 minut trwał? maksymalnie... no ubrania, tutaj przyznaje często nie mam weny, ale zawsze mam czyste i wyprane, ba, mam żel do prania, kapsułki do prania, proszek do prania, chusteczki wybielające, wybielacz, płyn do płukania... wiele rzeczy piorę na różne sposoby po to właśnie by zminimalizować prawdopodobieństwo uszkodzenia. ubrania zawsze są wyprane i pachnące, nie zmiętolone. pocenie się, stosuję antidral. ty mówisz że nie mozesz, a specyfiki typu perspo block? może by zadziałało? co do pocenia się to nie ma półśrodków. kąpiel rano kąpiel wieczorem buty tylko skórzane a nie jakieś plastikowe chińskie, ubrania też przewiewne i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To jeśli tak zrobiłaś to się nie dziwię tym plamom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To obcisłe ale czarne/zielone/bordowe dzinsy, już lepiej niż niebieskie. A czasowo u mnie? Włosy myję wieczorem, rano nie mam szans dosuszyć, a takie schnące przez noc wyglądają lepiej. Paznokcie maluję co 2-5 dni, nie może być odprysku nawet poza dniami gdy mnie nikt nie widzi Makijaż 11 min, ubranie mogę się przyznać, że stoję 30 min przed szafą. Prasuję raz na miesiąc 5godz - muszę robić przerwy bo mi plecy nie wytrzymują. Więc rano potrzebuję min godziny. I nie stosuję blokerów, zwykłe antyperspiranty, może zdarzają mi się plamy pod pachami, ale i tak w taką pogodę jak dziś jestem mokra na twarzy więc się nie przejmuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No serio, nie ogarniam tego. Segreguj kolory i rodzaj materiału. Kupuj delikatne proszki i płyn zmiękczający. Dobieraj rodzaj programu piorącego do rodzaju tkanin. Wyciągaj zaraz po zakończeniu prania. Rozwieszaj po uprzednim rozprostowaniu. I to wszystko. Kurde, moja 4 letnia córka mniej więcej ogarnia ten temat ![]()
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"nie założę bo się zniszczy i nie daj boże będę musiała prać" a "beznadziejnie się prasuje i zajmuje bardzo dużo czasu" ? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja trochę rozumiem Autorkę. Walnęła parę lapsusów z tą pralką i włosami, ale skupmy się może na sensie wątku, a nie czepianiu się.
No bo faktycznie jest coś takiego, że jedne laski 'robią się' od stóp do głów okazyjnie. Na co dzień wybierają luźną kitkę czy koczek, dżinsy, top, podmalują oko i tyle. Inne zaś codziennie jak na imprezę- obcasy, pełny makijaż. Nie wiem, od czego to zależy- zapewne te pierwsze wolą dłużej pospać, zamiast się odstawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Autorko! Mam wrażenie ze straszny brudas z ciebie i fleja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wracając do tematu antyperspirantów - mogę jeszcze polecić ałun. Choć sama go nigdy nie stosowałam, moja mama nie może się nachwalić. I co najważniejsze - nie pozostawia żadnych plam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Brudas!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Płyn lenor nie niszczy ciuchów, chyba że producent zrobił ci psikusa i dolał atramentu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Niby sie zakisz, zazzdroscisz a tylka nie rusztyc zeby cos polepszyc. Lem i fleja
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ci płyn zniszczył ciuchy? To gdzie go nalałaś i ile? Może pomieszałaś kolory i nastawiłaś na gotowanie? Na prawdę ciężko jest zepsuć coś tak prostego jak pranie w pralce automatycznej...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Dbają o siebie smierdziuchu
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
chyba że pralka 3 lata nieużywana zebrała się rdza i reszta paprochów wymłóciła ubrania xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.