|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
simka - też raz nie zapłaciłam u innego lekarza - ale przypomniało mi się i się wróciłam
fajnie, że mały już główką w dół a pępowiną się nie przejmuj na razie jeśli lekarz nic nie mówił Iris - dasz radę dzień dobry -przynajmniej jak na razie gorący dzień się dziś zapowiada muszę posadzić dziś trochę kwiatków bo nie mogę już patrzeć jak się męczą bidulki, wczoraj tż rozłożył wreszcie trampolinę -no ale popatrzeć tylko mogłam jak chłopaki skaczą dziewczyny a skaczecie na piłce ? czy to dopiero pod koniec można ? bo nie pamiętam od kiedy w pierwszej ciąży skakałam ale mi to pomagało na bolące plecy i brzuszek |
|
|
|
#2582 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Dzień dobry dziewczynki w ostatnich chwilach w dwupakach
![]() Wszystkim szpitalnym mamusiom życzę dużo cierpliwości i zdrówka a wszytskim mamusiom ostatnich tygodni w dobrym samopoczuciu bez bóli, niepokojów i naszych ciążowych rozterek Jestem z Wami od niedawna więc nie wiem czy ten temat był wcześniej poruszany jeśli tak to przepraszam. Co sądzicie o pobieraniu krwi pępowinowej? Z góry dziękuję za odpowiedz
|
|
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
Marianna - ja dokładnie nie wiem -my nie pobieramy - a opinie są raczej podzielone za i przeciw - któraś z dziewczyn pisała kiedyś dokładniej o tym
mam prośbę któraś z Was pisała, że dobrym sposobem na żylaki jest przykładanie pokrzywą ??? i owijanie -ale czym ręcznikiem, folią ? szukałam ale nie mogę tego znaleźć - bardzo proszę i od razu dziękuję za przypomnienie Fame - co u Ciebie ??? |
|
|
|
#2584 | |
|
Raczkowanie
|
Marianna - nie myslalam o tym w ogole, juz kiedys ktos sie rozpisywal na ten temat
Wlasnie przyszla moja torba do wozka i staniki do karmienia ![]() Musze tzta wyciagnac na spacer wieczorem, troche pooddychac tym majowym powietrzem ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak ! właśnie o to a potrzebuję dla babci -dziękuję |
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to się przyzwyczaiłam już i mi się nawet podoba (ale tylko wersja Jeremi, Jeremek, żadne Jeremiaszki Tak czy siak, Jeremi ostatnio przestał przekręcać sylaby w swoim imieniu i został jeszcze tylko problem z "r", ale po wizytach u logopedy jestem w tym względzie już dobrej myśli... ale jakbyś słyszała jak mój syn mówił pół roku temu, to byś się nie dziwiła, że byłam niezadowolona że nie ma na imię np Tomek Do tego mój Tata pokazał mu (jakim cudem, to nie wiem, bo ja próbowałam wielokrotnie i nijak nie rozumiał różnicy) co wypowiada nie tak w swoim imieniu i Jeremi załapał co trzeba poprawić i sam z siebie ćwiczył tak długo, aż wyćwiczył... przy czym bardzo było widać, że mu to przeszkadzało wcześniej...
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
aga_tka, wiadomo, że oryginalne imię czasem może być przekleństwem, ale Jeremi wydaje mi się tak zwyczajne w porównaniu do wszystkich Brajanów, Rajanów i innych, których spotykam na ulicy
![]() A co do ciapowatości to wydaje mi się, że Jeremi to właśnie imię dla takiego ciapkowatego człowieka, może dlatego, że Jeremi, którego znam również jest taki A dla Twojego Jeremka wielkie brawa za postępy No i wielki szacun dla Twojego taty, musi mieć super podejście pedagogiczne
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha znowu przytyła
jeszcze 50g i bedzie waga urodzeniowa. O matko przez to ściąganie jestem taaaka niewtspana. ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dasz rade, kochana. Ty bedziesz smigac na spacerki, a my dopiero bedziemy sie rozpakowywac ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prognozuję, że Jagoda przybierze te 450 g w jakieś 2 tygodnie maksymalnie
|
|
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2592 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mamaya jakbyś miała czas, to możesz u mnie dopisać, że nasz smyk będzie Mikołajem no chyba, że się urodzi i stwierdzimy, że pasuje do niego zupełnie co innego ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Ciebie i Jagódki!!!
|
|
#2593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
------------------------- cześć ![]() jakaś taka do niczego dziś jestem :/ przed południem byłyśmy z koleżanką i dziećmi w piaskownicy koło domu, dzieciaki się wybiegały, a my na spokojnie mogłyśmy pogadać ![]() ona swój pobyt w szpitalu przed porodem wspominała dobrze i mówiła, że się cieszy że była, bo zobaczyła co i jak itp. właśnie pierze mi się kolejna partia ciuszków - dopiero 3 z 5/6. No, ale mam małą pralkę, bo na 3 albo 3,5 kg. Za to pięknie schnie, max. 2 godzinki i suszarka do zebrania ![]() Przynajmniej mam gdzie te ciuszki poukładać ![]() a jutro mają przyjść paczki z pościelą, przewijakiem itp. i zostały mi tylko pieluszki i leżaczek, ale to nawet w lipcu mogę kupić, zresztą być może od koleżanki szwagierki odkupię, bo ma 2.
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane, co tam u Was? Ja dostałam 3 dni urlopu od szefa i przyjechałam do miasta, byłam w sklepie zoologicznym, kupiłam mojej psinie obrożę na pchły i kleszcze, bo się to to rozpleniło i mnóstwo tego łazi wszędzie, potem poszłam do sklepu z torebkami i kupiłam sobie taką małą zgrabną torebkę na długim pasku, żeby móc ją przez ramię przełożyć, bo taką na jedno ramię to już mi niewygodnie nosić, z resztą mam same takie wielkie
Upał dziś niesamowity, aczkolwiek nie narzekam, bo lubię ciepło, zdecydowanie bardziej wolę taki upał niż temperaturę na minusie..Mam jeszcze pytanko.. czy któraś z Was korzystała kiedyś z orzechów piorących albo kuli do prania? Czy to się nadaje do ubranek dziecięcych?? Niby wyczytałam w necie, że jest hipoalergiczne, nie zawiera detergentów, że dla alergików dobre, to może dla dzieci też?Tak się zastanawiam, bo jak kupiłam ostatnio proszek taki dziecięcy i zapłaciłam 22 zł za 2 kg proszku to aż mnie przerażenie dopadło. Przecież ta torba to mi na kilka prań starczy raptem, a te kule podobno jedna na ponad 1000 prań wystarczy.. Help!
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
a wiem... wreszcie mam lustro, to się pochwalę brzuszkiem
![]() no i szafą gratis
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szafa fajna na tle brzuszka blednie
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Ja dziś znów po kolejnych godzinach kursu na prawko. Temperatura mnie dobija ![]() Celebrinfea Jagoda to mały łasuch Oby tak dalej Mamaya, aga_tka Jeremi to świetne imię, zawsze bardzo mi się podobało. Nie kojarzy mi się z ciapowatością, raczej z kimś o artystycznej duszy Swoją drogą podejrzewam, że moja Kalinka też będzie mylona z Kariną i Kamilą. Będę wtedy bić ![]() Marianna my nie będziemy pobierać krwi pępowinowej Wszystkim dziewczynom, które podawały maile przesłałam właśnie materiały z SR |
|
|
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z miasta i padam
Oczywiście nic nie kupiłam. W piątek zrobię chyba podejście nr 2. Poza tym nie umiem funkcjonować jak jest tak gorąco. Strasznie się męczę. Nie będąc w ciąży się męczyłam, a teraz jest milion razy gorzej.Myślałam, że problem za małych butów w ciąży mnie ominie, ale niestety wygrzebałam dziś z szafy moje sandały- takie zwykłe cichobiegi i ledwo je wciągam. Pewnie jak bym w nich pochodziła to wpijałyby mi się w stopy. Tak więc nie mam butów na takie dni jak dziś Niedawno okociła mi się kotka (też pierwszy raz ) i tak na nią patrzę- wychudzona, wyliniała, wymęczona i do mnie dotarło, że za 2 miesiące też tak będę wyglądać- no może z wyjątkiem tego "wychudzona"![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Domi dziękować pięknie za materiały |
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie siedzę i czekam u gin. Zapisałam się jako pierwsza a wychodzi na to ze zaczęła przyjmować wcześniej i jeszcze jedną osoba przede mną.... nie dziwię się ze później są takie opóźnienia...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2601 |
|
Raczkowanie
|
Ja dopiero wieczorem wyjde na spacerek z tztem
sama sie troche boje ![]() Pewnie temat byl poruszany, ale moglam nie zauwazyc - jakie kupujecie kremy z filtrem dla Maluchow? zorientowalam sie, ze tego nie mam ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Malwiska - trzymam kciuki za wizyte Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nad filtrem jeszcze się nie zastanawiałam, pewnie pomyśle w szpitalu hehe
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Hej lasencje jutro mały ma usg i jak wszystko będzie dobrze to do domku
|
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Jestem tu juz długo ale tylko czytałam.
Ponieważ padło pytanie, w którym mogę pomoc to odpowiem. Karolinek: Większość kremów z filtrem jest od 3 mca. Takie które miały w opisie ze mozna stosować od pierwszego dnia znalazłam tylko dwa Musteli i Nivea. Zamówiłam Musteli na razie taka malutka do twarzy. Zamierzam nią smarować tez nóżki i rączki. A potem przerzuce sie pewnie na nivea bo tańsze są a na następne wakacje to juz wybór ogrooooomny ![]() Pozdrawiam wszystkie z Was. PS. Termin mam na 4 lipca, bede rodzic w Lublinie na krasnickich. Kończę szkole rodzenia powoli wiec jeżeli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem co nasza położna na to. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-05-21 o 15:57 |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o krem z filtrem to wybieram któryś z koncernu L'Oreal. Ale - co pewnie kontrowersyjne - nie mam zamiaru smarować Syna kremem jak oszalała. Maluch leży w gondoli, słońce operuje na niego w stopniu minimalnym, więc takie smarowanie Dziecka uważam za głupotę
Ale kupić kupię, bo filtry mają długą datę ważności, więc najwyżej będę miała ns przyszły rok
|
|
#2609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak kupie, to kupie, a jak nie zdaze, to tz bedzie mial misje apteczna ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem z filtrem jest, uważam, jednym z najmniej istotnych zakupów. A na pewno jednym z najmniej istotnych przed porodem W końcu jest to rzecz, po którą w nocy o północy można podjechać choćby do apteki całodobowej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

fajnie, że mały już główką w dół a pępowiną się nie przejmuj na razie jeśli lekarz nic nie mówił
gorący dzień się dziś zapowiada 

klask i: dla Ciebie i Jagódki!!!

Oczywiście nic nie kupiłam. W piątek zrobię chyba podejście nr 2. Poza tym nie umiem funkcjonować jak jest tak gorąco. Strasznie się męczę. Nie będąc w ciąży się męczyłam, a teraz jest milion razy gorzej.