|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
simka - też raz nie zapłaciłam u innego lekarza - ale przypomniało mi się i się wróciłam
![]() Iris - dasz radę ![]() dzień dobry ![]() ![]() ![]() muszę posadzić dziś trochę kwiatków bo nie mogę już patrzeć jak się męczą bidulki, wczoraj tż rozłożył wreszcie trampolinę -no ale popatrzeć tylko mogłam jak chłopaki skaczą dziewczyny a skaczecie na piłce ? czy to dopiero pod koniec można ? bo nie pamiętam od kiedy w pierwszej ciąży skakałam ale mi to pomagało na bolące plecy i brzuszek |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Dzień dobry dziewczynki w ostatnich chwilach w dwupakach
![]() Wszystkim szpitalnym mamusiom życzę dużo cierpliwości i zdrówka ![]() ![]() Jestem z Wami od niedawna więc nie wiem czy ten temat był wcześniej poruszany jeśli tak to przepraszam. Co sądzicie o pobieraniu krwi pępowinowej? Z góry dziękuję za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zadomowienie
|
Marianna - ja dokładnie nie wiem -my nie pobieramy - a opinie są raczej podzielone za i przeciw - któraś z dziewczyn pisała kiedyś dokładniej o tym
mam prośbę któraś z Was pisała, że dobrym sposobem na żylaki jest przykładanie pokrzywą ??? i owijanie -ale czym ręcznikiem, folią ? szukałam ale nie mogę tego znaleźć - bardzo proszę i od razu dziękuję za przypomnienie ![]() Fame - co u Ciebie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Raczkowanie
|
Marianna - nie myslalam o tym w ogole, juz kiedys ktos sie rozpisywal na ten temat
![]() Wlasnie przyszla moja torba do wozka i staniki do karmienia ![]() ![]() Musze tzta wyciagnac na spacer wieczorem, troche pooddychac tym majowym powietrzem ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak ! właśnie o to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to się przyzwyczaiłam już i mi się nawet podoba (ale tylko wersja Jeremi, Jeremek, żadne Jeremiaszki ![]() Tak czy siak, Jeremi ostatnio przestał przekręcać sylaby w swoim imieniu i został jeszcze tylko problem z "r", ale po wizytach u logopedy jestem w tym względzie już dobrej myśli... ale jakbyś słyszała jak mój syn mówił pół roku temu, to byś się nie dziwiła, że byłam niezadowolona że nie ma na imię np Tomek ![]() Do tego mój Tata pokazał mu (jakim cudem, to nie wiem, bo ja próbowałam wielokrotnie i nijak nie rozumiał różnicy) co wypowiada nie tak w swoim imieniu i Jeremi załapał co trzeba poprawić i sam z siebie ćwiczył tak długo, aż wyćwiczył... przy czym bardzo było widać, że mu to przeszkadzało wcześniej...
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
aga_tka, wiadomo, że oryginalne imię czasem może być przekleństwem, ale Jeremi wydaje mi się tak zwyczajne w porównaniu do wszystkich Brajanów, Rajanów i innych, których spotykam na ulicy
![]() A co do ciapowatości to wydaje mi się, że Jeremi to właśnie imię dla takiego ciapkowatego człowieka, może dlatego, że Jeremi, którego znam również jest taki ![]() A dla Twojego Jeremka wielkie brawa za postępy ![]() No i wielki szacun dla Twojego taty, musi mieć super podejście pedagogiczne ![]()
![]() |
#2588 |
Wtajemniczenie
|
Ha znowu przytyła
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamaya jakbyś miała czas, to możesz u mnie dopisać, że nasz smyk będzie Mikołajem ![]() no chyba, że się urodzi i stwierdzimy, że pasuje do niego zupełnie co innego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2593 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------- cześć ![]() jakaś taka do niczego dziś jestem :/ przed południem byłyśmy z koleżanką i dziećmi w piaskownicy koło domu, dzieciaki się wybiegały, a my na spokojnie mogłyśmy pogadać ![]() ona swój pobyt w szpitalu przed porodem wspominała dobrze i mówiła, że się cieszy że była, bo zobaczyła co i jak itp. właśnie pierze mi się kolejna partia ciuszków - dopiero 3 z 5/6. No, ale mam małą pralkę, bo na 3 albo 3,5 kg. Za to pięknie schnie, max. 2 godzinki i suszarka do zebrania ![]() Przynajmniej mam gdzie te ciuszki poukładać ![]() a jutro mają przyjść paczki z pościelą, przewijakiem itp. ![]() i zostały mi tylko pieluszki i leżaczek, ale to nawet w lipcu mogę kupić, zresztą być może od koleżanki szwagierki odkupię, bo ma 2.
![]() |
#2594 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane, co tam u Was? Ja dostałam 3 dni urlopu od szefa i przyjechałam do miasta, byłam w sklepie zoologicznym, kupiłam mojej psinie obrożę na pchły i kleszcze, bo się to to rozpleniło i mnóstwo tego łazi wszędzie, potem poszłam do sklepu z torebkami i kupiłam sobie taką małą zgrabną torebkę na długim pasku, żeby móc ją przez ramię przełożyć, bo taką na jedno ramię to już mi niewygodnie nosić, z resztą mam same takie wielkie
![]() Mam jeszcze pytanko.. czy któraś z Was korzystała kiedyś z orzechów piorących albo kuli do prania? Czy to się nadaje do ubranek dziecięcych?? Niby wyczytałam w necie, że jest hipoalergiczne, nie zawiera detergentów, że dla alergików dobre, to może dla dzieci też?Tak się zastanawiam, bo jak kupiłam ostatnio proszek taki dziecięcy i zapłaciłam 22 zł za 2 kg proszku to aż mnie przerażenie dopadło. Przecież ta torba to mi na kilka prań starczy raptem, a te kule podobno jedna na ponad 1000 prań wystarczy.. Help! ![]()
#2595 |
Zakorzenienie
|
a wiem... wreszcie mam lustro, to się pochwalę brzuszkiem
![]() no i szafą gratis ![]()
#2596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() szafa fajna na tle brzuszka blednie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dziś znów po kolejnych godzinach kursu na prawko. Temperatura mnie dobija ![]() Celebrinfea Jagoda to mały łasuch ![]() ![]() Mamaya, aga_tka Jeremi to świetne imię, zawsze bardzo mi się podobało. Nie kojarzy mi się z ciapowatością, raczej z kimś o artystycznej duszy ![]() ![]() Marianna my nie będziemy pobierać krwi pępowinowej ![]() Wszystkim dziewczynom, które podawały maile przesłałam właśnie materiały z SR ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Rozeznanie
|
Wróciłam z miasta i padam
![]() Myślałam, że problem za małych butów w ciąży mnie ominie, ale niestety wygrzebałam dziś z szafy moje sandały- takie zwykłe cichobiegi i ledwo je wciągam. Pewnie jak bym w nich pochodziła to wpijałyby mi się w stopy. Tak więc nie mam butów na takie dni jak dziś ![]() Niedawno okociła mi się kotka (też pierwszy raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Domi dziękować pięknie za materiały ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie siedzę i czekam u gin. Zapisałam się jako pierwsza a wychodzi na to ze zaczęła przyjmować wcześniej i jeszcze jedną osoba przede mną.... nie dziwię się ze później są takie opóźnienia...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
Ja dopiero wieczorem wyjde na spacerek z tztem
![]() ![]() Pewnie temat byl poruszany, ale moglam nie zauwazyc - jakie kupujecie kremy z filtrem dla Maluchow? ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Malwiska - trzymam kciuki za wizyte ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Ja nad filtrem jeszcze się nie zastanawiałam, pewnie pomyśle w szpitalu hehe
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zadomowienie
|
Hej lasencje jutro mały ma usg i jak wszystko będzie dobrze to do domku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Jestem tu juz długo ale tylko czytałam.
Ponieważ padło pytanie, w którym mogę pomoc to odpowiem. Karolinek: Większość kremów z filtrem jest od 3 mca. Takie które miały w opisie ze mozna stosować od pierwszego dnia znalazłam tylko dwa Musteli i Nivea. Zamówiłam Musteli na razie taka malutka do twarzy. Zamierzam nią smarować tez nóżki i rączki. A potem przerzuce sie pewnie na nivea bo tańsze są ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie z Was. PS. Termin mam na 4 lipca, bede rodzic w Lublinie na krasnickich. Kończę szkole rodzenia powoli wiec jeżeli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem co nasza położna na to. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-05-21 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o krem z filtrem to wybieram któryś z koncernu L'Oreal. Ale - co pewnie kontrowersyjne - nie mam zamiaru smarować Syna kremem jak oszalała. Maluch leży w gondoli, słońce operuje na niego w stopniu minimalnym, więc takie smarowanie Dziecka uważam za głupotę
![]() Ale kupić kupię, bo filtry mają długą datę ważności, więc najwyżej będę miała ns przyszły rok ![]()
![]() |
#2609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krem z filtrem jest, uważam, jednym z najmniej istotnych zakupów. A na pewno jednym z najmniej istotnych przed porodem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.