W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 14:45   #1291
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No mam ten sam problem. Ciepło się zrobiło, sandałki aż się proszą o założenie, a mój ostatni pedicure trochę już nieładny. A z niepomalowanymi paznokciami nie założę odkrytych butów, mam na tym punkcie schizę jakąś.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie też nie założę odkrytych butów bez pomalowanych paznokci.

za wzorowe wyniki.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

a mialam sie pytac bo jakis czas temu pisalas ze gin zabronil ci jesc czekolady, juz mozesz ?
Nie mogę bo czekolada nasila moją zgagę, ale czasami muszę no po prostu MUSZĘ

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 14:48   #1292
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Mi czasami łzy lecą przy regulacji ale tylko w jednym oku .
To dzień piękności był, ja muszę na pedi się umówić bo sama chyba nie dam rady sobie zrobić
Ja też muszę na pedicure, koniecznie!! Jak najszybciej!

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Hej

ależ pięknie jest i w całym mieszkaniu pachnie plackiem= postanowiłam coś upiec bo dawno nie piekłam

Butter - bez stresu, może odpoczywa sobie Malutka i da znać za jakąś chwilkę Mój dzisiaj też jakoś mało ruchliwy - a to do niego nie podobne i nie powiem że też zaczynają się pojawiać u mnie straszne myśli..ale jeszzcze poczekam
No staram się nie wpadać w panikę, może Mała ma słabszy dzień.

Cytat:
Jestem bohaterem dnia wyniki po glukozie perfekcyjne, hemoglobina 12 jak byk trzyma się od początku, mocz czysty, ufff.... wiecie, że się bałam tej cukrzycy? Już miałam wizję siebie- 3xdziennie mierzenie ciśnienia i do tego 6xcukier... ufff w nagrodę jadę z mężem na kebsa po jego pracy

Super, że wyniki prawidłowe!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 14:51   #1293
jagusia15
Rozeznanie

kasia - nagroda się należy :P
Butter - będzie dobrze

ooo tak pedicure i regularcja brwi - aż się prosi
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 14:54   #1294
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja regulację i hennę mam za tydzień w czwartek bo mi się samej nigdy nie chce robić i chodzę do kosmetyczki

ale paznokietki sobie sama maluję Teraz mam na taki cytrynowy kolor
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 14:54   #1295
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
kasia - nagroda się należy :P
Butter - będzie dobrze

ooo tak pedicure i regularcja brwi - aż się prosi
Właśnie dostałam 2 delikatne boksnięcia w okolice pępka, więc już mi lepiej

Jagusia, u mnie to się prosi wręcz generalny remont, no ale na ten moment nie za wiele można zrobić ze sobą
Śmiać mi się chcę, bo mówię mężowi, że po ciąży to się mega wylaszczę. I on mi ostatnio mówi 'Kochanie, a jak po ciąży schudniemy, to będziemy wyglądać super', więc mówię, że może się odchudzać już teraz, przecież on nie jest w ciąży. A on na to 'jak to nie? nie mogę, solidaryzuję się z Tobą'

Hania

Stary 2014-05-21, 15:04   #1296
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
ale paznokietki sobie sama maluję Teraz mam na taki cytrynowy kolor
cytrynka też sobię pomaluję na jakiś owocowy kolor

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A widzisz nie ma co się martwić na zapas . dla Małej

Stary 2014-05-21, 15:29   #1297
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
super wiec mozesz juz sie odprezyc i nie martwic na zapas

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Nie mogę bo czekolada nasila moją zgagę, ale czasami muszę no po prostu MUSZĘ

aaaa no tak

czekoladaaa to zuo ale jakie pyszne

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 15:35   #1298
h4linka
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:

Jagusia, u mnie to się prosi wręcz generalny remont, no ale na ten moment nie za wiele można zrobić ze sobą
Śmiać mi się chcę, bo mówię mężowi, że po ciąży to się mega wylaszczę. I on mi ostatnio mówi 'Kochanie, a jak po ciąży schudniemy, to będziemy wyglądać super', więc mówię, że może się odchudzać już teraz, przecież on nie jest w ciąży. A on na to 'jak to nie? nie mogę, solidaryzuję się z Tobą'
Ja też się już nie mogę doczekać aż urodzę i dojdę do siebie, mam zamiar wprowadzić zdrowe odżywianie i sport. Duuużo. Takie życie fit. Bo przyda się nam obojgu no i będzie dobry wzór dla młodego. Ogólnie mam plan, żeby wyrobić mu nawyk "owoc zamiast czekolady"
A oprócz tego planuję permanentny na brwi bo henna już mnie denerwuje. Mąż też mi obiecał, że dołoży mi do nowego tatuażu.

Wczoraj odważyłam się wejść na wagę, zakaz na słodycze i spacery pomogły, w ciągu miesiąca mam na plusie tylko 0,5kg czyli 8,5 od startu.

Taka piękna pogoda, że aż się nie chce wychodzić z domu. Przeraża mnie to palące słońce i skwar, chyba wyjdę na spacer dopiero wieczorem. A na dodatek czekam na kuriera cały dzień bo oczywiście nie zadzwonił.

I w desperacji przejrzałam letnie ciuchy. Nie mieszczę się W NIC. Jutro idę na szoping.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 15:45   #1299
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze moje wpisy napawaja OPTYMIZMEM

Dzis wyszlam "do domku" czyli jestem u mamy. Pakowanie w szpitalu i 10min jazdy taxi taaak mnie zmeczylo ze usnelam potem na 3 godziny. O powrocie z mezem "do nas" na razie nie ma mowy bo nie wytrzymam tak dlugiej drogi i byloby to niebezpieczne. Mam nadzieje, ze powoli sie wszystko uspokoi i nie bede musiala do porodu widywac sie z nim tylko w weekendy
Poki co w 26t4d mam +6,5kg ale zapas tluszczyku na boczkach i na gorze ud sie troche zarysowal.
Mam nadzieje ze dam rade i podczas weekendu (tego lub nastepnego) porobimy sobie z Tz fotki z brzuszkiem. W ciazy czuje sie piekna i chce miec pamiatke z bamboszkiem z przodu

Papryczka i Kasia_ruda dziekuje za slowa uznania

Patrycja do czwartku trzymam Oby to swedzenie nie bylo tak uciazliwe

UmiZumi ciesn nadgarstka brzmi...bolesnie Kolega to mial wiec rozumiem jak cierpisz i jak mocno utrudnia ci to funkcjonowanie Oby po porodzie przeszlo bez dodatkowych interwencji

Witam nowe mamusie
super że w domku już jesteś, teraz tylko odpoczywaj i dbaj o siebie i dzidziusia

dziewczyny zdrówka , mnie coś gardło zaczyna boleć, chyba od klimy

strasznie gorąco dzisiaj, męczą mnie takie upały.

Kupiłam sobie dwie cienkie spódniczki więc w sobotę na zdjęcia będę miała co założyć

kupiłam sobie arbuza i truskawki i idę na taras jeść

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 15:58   #1300
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:

No widzisz!🚼😍
To teraz juz bez stresu..ja czuje ze sie przemieszcza ale czekam na kopniaczka badz boksika;p

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja też się już nie mogę doczekać aż urodzę i dojdę do siebie, mam zamiar wprowadzić zdrowe odżywianie i sport. Duuużo. Takie życie fit. Bo przyda się nam obojgu no i będzie dobry wzór dla młodego. Ogólnie mam plan, żeby wyrobić mu nawyk "owoc zamiast czekolady"
A oprócz tego planuję permanentny na brwi bo henna już mnie denerwuje. Mąż też mi obiecał, że dołoży mi do nowego tatuażu.

Wczoraj odważyłam się wejść na wagę, zakaz na słodycze i spacery pomogły, w ciągu miesiąca mam na plusie tylko 0,5kg czyli 8,5 od startu.

Taka piękna pogoda, że aż się nie chce wychodzić z domu. Przeraża mnie to palące słońce i skwar, chyba wyjdę na spacer dopiero wieczorem. A na dodatek czekam na kuriera cały dzień bo oczywiście nie zadzwonił.

I w desperacji przejrzałam letnie ciuchy. Nie mieszczę się W NIC. Jutro idę na szoping.
Oo dziewczyny widze ze mamy podobne plany po ciazy;p
Tez planuje powrocic do fit zycia ;-d (przed ciaza taki tryb zycia prowadzilismy) Teraz oby dwoje z Tzetem sie zapuscilismy
I moj tak samo jak Twoj Butter uwaza ze on teraz tez jest w ciazy i nie musi sie niczym przejmowac hahaha

Halinka tez mysle o permamentnym na brwi bo henna to dwa dni mi sie 3ma:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 16:09   #1301
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz!🚼😍
To teraz juz bez stresu..ja czuje ze sie przemieszcza ale czekam na kopniaczka badz boksika;p

Tez planuje powrocic do fit zycia ;-d (przed ciaza taki tryb zycia prowadzilismy) Teraz oby dwoje z Tzetem sie zapuscilismy
I moj tak samo jak Twoj Butter uwaza ze on teraz tez jest w ciazy i nie musi sie niczym przejmowac hahaha

Kurcze, ale z tym permanentym to ostrożnie trzeba i znaleźć dobrego fachowca, ja znam dwie osoby po permanentnym brwi i obie źle wyglądają... ale to pewnie kwestia nieumiejętnego wykonania.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 16:15   #1302
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja takie przymiarki miałam wczoraj, trochę się załamałam

Cytat:
No widzisz!🚼😍

.
No tak, chłopaki mają klasyczny syndrom kuwady

Cytat:
Kurcze, ale z tym permanentym to ostrożnie trzeba i znaleźć dobrego fachowca, ja znam dwie osoby po permanentnym brwi i obie źle wyglądają... ale to pewnie kwestia nieumiejętnego wykonania.

Ja też znam takie osoby niestety.
Chociaż mi się makijaż permanentny nawet umiejętnie wykonany nie podoba. Wiadomo, kwestia gustu.

Pamiętajcie jednak dziewczyny, że to z czasem blaknie i się odbarwia...Co więcej, jak się zrobi permanentny, to tym bardziej trzeba robić hennę, bo durnie wygląda ciemna skóra i jasne włoski na tym

Hania

Stary 2014-05-21, 16:16   #1303
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze moje wpisy napawaja OPTYMIZMEM

Dzis wyszlam "do domku" czyli jestem u mamy. Pakowanie w szpitalu i 10min jazdy taxi taaak mnie zmeczylo ze usnelam potem na 3 godziny. O powrocie z mezem "do nas" na razie nie ma mowy bo nie wytrzymam tak dlugiej drogi i byloby to niebezpieczne. Mam nadzieje, ze powoli sie wszystko uspokoi i nie bede musiala do porodu widywac sie z nim tylko w weekendy
Poki co w 26t4d mam +6,5kg ale zapas tluszczyku na boczkach i na gorze ud sie troche zarysowal.
Mam nadzieje ze dam rade i podczas weekendu (tego lub nastepnego) porobimy sobie z Tz fotki z brzuszkiem. W ciazy czuje sie piekna i chce miec pamiatke z bamboszkiem z przodu

Papryczka i Kasia_ruda dziekuje za slowa uznania

Patrycja do czwartku trzymam Oby to swedzenie nie bylo tak uciazliwe

UmiZumi ciesn nadgarstka brzmi...bolesnie Kolega to mial wiec rozumiem jak cierpisz i jak mocno utrudnia ci to funkcjonowanie Oby po porodzie przeszlo bez dodatkowych interwencji

Witam nowe mamusie
Optymistka fajnie, że już jesteś w domu. A u rodziców zostaniesz już do porodu?

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Super kochana! Teraz w domku sobie spokojnie wypoczywaj! Oczywiście dbaj o siebie, ale nie musze tego mówić bo jak w rodzinnym domu to opieka będzie bardzo dobra Trzymaj się nasza optymistko !

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Moj maż ma zamiar w sierpniu złożyć łóżeczko i komodę które najpierw musimy zakupić Oczywiście bede walczyła aby już w połowie lipca było wszystko gotowe...Ale koniec czerwca wg mnie jeszcze za wcześnie....No chyba, ze okaże sie ze maleństwo będzie chciało szybciej przyjść na świat Ale to jak sie dowiem to zacznę działac

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Widok tatusiów jest wzruszający to prawda...Czasami az sama do siebie sie uśmiecham jak ich mijam, co oni sobie o mnie myślą
W ogóle jak mijam małżeństwa, czy tez pary z dziećmi to aż miło popatrzeć
My komodę i łóżeczko złożyliśmy jak tylko do nas dotarły. Nie wytrzymałabym z takim zapakowanym sprzętem nie wiedząc czy wszystko gra. I w sumie dobrze zrobiliśmy bo się okazało, że jeden nawias w komodzie był zły.

Cytat:
łoooo... to nie ma szans skończyć się na masażu

Na ślimaki mogę polecić piwo. Oczywiście, jak wchodzi w grę śmierć ślimaków
Koło tego, co zżerają trzeba postawić miseczkę z jasnym piwem. Ślimaki-pijaki do tego lgną i się tam topią!

Ale zazdroszczę
Moja mała jest taka leniwa Chciałabym ją mocniej i częściej czuć.
Dziś np.nie dała o sobie znać ani razu
Mój mały też nie jest zbyt ruchliwy, na szczęście wyrabia swoją dzienną normę – 10 ruchów.

Cytat:
Nie, nie jestem na diecie cukrzycowej.
Na razie piję koktajl truskawkowy. Może to ją ruszy...
Jak nie, to zjem coś słodkiego! Kurna.
Też dzisiaj zrobiłam sobie koktajl truskawkowy

Cytat:
No widzisz!🚼😍

To z moim Tż’tem jest inaczej, bardzo schudł. Mówi, że to przez te codzienne spacery ze mną, szkoda, że po mnie efektów nie widać.

Mało miałam czasu na forum przez ostatnie dni. Czytać Was czytałam, ale nie chciało mi się pisać ..niestety. Dzisiaj Tż wyjechał do pracy, nie będzie go kilka dni, więc pewnie cos popiszę w końcu.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 16:19   #1304
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A ja liczę tak jak pisze Zuken i potem się dziwię, jak widzę w którym Ty jesteś tygodniu, bo mamy termin na ten sam dzień

Ahaha urocze, ale nie powiesz, że nie zrobiło Ci się miło
Musisz dobrze wyglądać w ciąży

Dziewczyny a ja się muszę pożalić bo już mnie szlag jasny trafia. Jak się staraliśmy o kredyt to w międzyczasie trafiłam na doradcę 'od wszystkiego', a że to klient z naszego salonu to dałam mu się zakręcić i poszłam na to, co mówił. Okazało się, że mam trzeci filar w firmie, której produkty on też sprzedaje i że moja umowa jest niekorzystna, bo teraz są nowe lepsze w których są mniejsze opłaty stałe a więcej ta kasa pracuje. Moja umowa była na 10 lat podpisana 4 lata wcześniej, ta miała być na 15, co jak wszyscy normalni ludzie zrozumiałam tak, że czas trwania umowy wydłuży się o 5 lat (pierwszy błąd, musiałam podpisać nową na 15 lat czyli skończy się za lat 15). Składki miały zostać tej samej wysokości - drugi błąd, bo podobno mówił mi o czymśtam w związku z inflacją i co roku składka będzie o 1 czy 2% wyższa. No ale to jeszcze pal licho, wychodzi kilka złotych w tych procentach. Najlepsze jest to, że w związku z podpisaniem nowej, dłuższej umowy środki ze starej polisy miały być przeksięgowane tak, żeby opłacić pierwszy rok składek, a reszta na konto dodatkowe, z którego mogę wypłacić i zrobić z tym co chcę. No i to właśnie mnie skusiło do tych wszystkich zmian, stwierdziłam, że przy wykończeniu mieszkania każda kasa się przyda (nie byłam jeszcze wtedy w ciąży). Zmiany jako takie miały mnie nic nie kosztować. Umowę podpisałam 4 września.
I do tej pory sprawa nie jest wyjaśniona. Najpierw nic się nie działo bo w ogóle rozpatrywali, kto dostał prowizję za moją pierwszą umowę (facet, który mi to zakładał już nie pracuje i był w związku z tym jakiś straszny problem). Potem twierdzili, że nie da się zrezygnować z opłaty likwidacyjnej (wysokość rocznej składki) przy takim przeksięgowaniu, o jakim była mowa i mogą jej nie pobierać tylko wtedy, jak mi przeleją wszystkie środki na składki regularne (czyli ani złotówki do wyjęcia). Mój doradca cały czas twierdził, że oni się nie znają, nie wiedzą co mówią bo on rezygnuje ze swojej prowizji i dlatego nie pobierają opłaty i robią tak z wszystkimi klientami a tylko u mnie mają jakiś problem. Potem stwierdził, że jest wyjaśnione i muszę tylko podpisać prośbę o takie przeksięgowanie, bo życzą sobie mieć to na piśmie. Więc prośbę podpisałam i po tygodniu czy dwóch wchodzę na konto i widzę wpływ z tej firmy. Tylko nie zgadza mi się kwota i brakuje mniej więcej..opłaty likwidacyjnej. A firma nie raczyła mnie nawet poinformować, że będzie robić takie ruchy. To było w zeszłym tyg, najlepsze jest to, że od tej pory próbuję się skontaktować z tym swoim doradcą - nie odbiera, nie odpisuje na smsy i maile.
Dziś dzwoniła do mnie pani z tej firmy i właśnie jestem po 20minutowej dyskusji. Chciała mi tylko powiedzieć że ja prosiłam o przeksięgowanie na konto składek dodatkowych a oni przelali na konto z którego były opłacane składki i chyba mocno ją zaskoczyło, że mam z tym jakiś problem. Twierdzi, że nigdy nie było możliwe, żeby to przelali w taki sposób jak mi mówił doradca, a stara polisa wygasła bo jej nie opłacałam (nie dociera do niej, że nie opłacałam starej bo opłacałam nową i gdyby zajęli się tym szybciej, a nie w ciągu 8 miesięcy to by nie było problemu) w związku z czym pobrali opłatę likwidacyjną bo taki jest regulamin
Ja nie mam już siły, nie wiem, co mam zrobić.. brakująca kwota to jakieś 4 tysiące i nie odpuszczę tego, choćby sprawa miała skończyć się w sądzie :/
Nie uwazam sie za atrakcyjna w ciazy, ale wiesz zawsze znajdzie sie zboczeniec, albo dewiant ... hihihihihi

Gosia, te filary, to dla mnie czarna magia, wiec niestety w tym temacie nic nie moge doradzic, chocbym bardzo chciala! Najgorsze jest to, ze nie dojdziesz do ladu z takimi firmami, tak samo jak z bankami... tylko patrza, zeby czlowieka obedrzec z pieniedzy!

Cytat:
Niegrzecznych mówisz... no cóż

A minę męża sobie wyobrażam hehehe... troszkę zazdrości jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Zjadłam właśnie rafaello i piję kompot z gruszek. Tylko mi się wydaje, że ona nie reaguje na słodkie, nigdy w ten sposób jej nie rozruszałam
ButterBear- moze coreczka nie lubi upalow i wtedy mniej sie rusza... taka pogoda na niektorych dziala usypiajaco i najwidoczniej Twoja coreczka do nich nalezy!

Cytat:
Jestem bohaterem dnia wyniki po glukozie perfekcyjne, hemoglobina 12 jak byk trzyma się od początku, mocz czysty, ufff.... wiecie, że się bałam tej cukrzycy? Już miałam wizję siebie- 3xdziennie mierzenie ciśnienia i do tego 6xcukier... ufff w nagrodę jadę z mężem na kebsa po jego pracy

Brawo ale fajnie, ze glukoza i inne wyniki wyszly ok! Ja ide jutro na krzywa cukrowa... ehhh, u mnie nie bedzie tak pieknie! Dobija mnie siedzenie przez 2 godziny w przychodni... a o wynikach juz nie wspomne!

W piatek zaczynam 30 tc i mam nadzieje, ze teraz juz bedzie z gorki!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 16:20   #1305
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziewczyny oglądacie Rozmowy w Toku ? Laska na porodowke zamowila sobie kosmetyczke . Masakra

Stary 2014-05-21, 16:23   #1306
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny oglądacie Rozmowy w Toku ? Laska na porodowke zamowila sobie kosmetyczke . Masakra

Nie oglądaj tego, tam 90% to podstawieni ludzie
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 16:25   #1307
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Nie oglądaj tego, tam 90% to podstawieni ludzie
Tylko z nudów, czekam na TZ az z pracy wroci i na spacerek pójdziemy;-)

Stary 2014-05-21, 16:26   #1308
Tasia34
Wtajemniczenie

Dzień dobry
My po spacerku (dziś "na mieście", zakupy, ważenie itp.), Synuś śpi, ja odpoczywam - straszny gorąc

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Odnosnie tego liczenia w pierwszej ciazy wszystko czytalam, liczylam I jakby ktos mnie w srodku nocy obudzil to bym wiedziala, ktory tydz jest same wiecie. A teraz czasem brakjje czasu na zastanowienie obliczenie itp
Dokładnie Bardzo różne to odczuwanie ciąży podczas 1. i 2. Teraz muszę sprawdzać, który to tc (miesiąc jeszcze kojarzę ), w pierwszej tak, jak Ty, wyrwana w środku nocy bym pamiętała. No ale co innego na głowie obecnie (a raczej KTO ).

Cytat:
A powiedz jaka norma powinna byc w ciąży . Bo moj endo powiedział że to zależy na jakim etapie ciąży jesteś.
Najpierw mi wyszło 4.19 teraz mam 1,62 i lekarz powiedział że jest ok?
0,27 - 4,20 wg tego, co mam podane na wynikach... Twoje oba się mieszczą

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Jeszcze się nie chwaliłam, wczoraj jak wracałam od mamci trafiłam na wyprzedaż w zwykłym, małym sklepiku i kupiłam paczkę 90 szt. Huggies Newborn z naturalną bawełną 2 (3-6 kg) za 24.99 zł i paczkę 80 szt. Huggies Newborn też 2 za 29.99 zł. Myślicie, że dobrze zrobiłam, bo wydaje mi się, że okazja mega... 170 pieluszek za 55 zeta.??
Pozdrawiam i miłego dzionka życzę
Ło, taniocha!!!

Cytat:
Od czwartku w lidlu będą bodziaki i polspiochy w fajnych cenach.
A w biedronce plyny Lovela i proszki i pieluszki w promocji. ;-)

No właśnie wiem, a koło mnie nie ma Lidla...

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Dziś w sklepie widziałam przede mna dziewczyne, raczej w bardziej zaawansowanej ciaży niż my, miała taką obcisła koszulke i prześwitywał jej pępek, widać było że już jest wypchniety Śliczny miała brzuszek, taki zgrabniutki A bardzo szczuplutka była...Aż mi głupio było bo sie w nia wpatrywałam, a niedawno gadałam na ludzi którzy sie na mnie patrzą i mnie to wkurza

Oczywiście sie zamotałam i zapomniałam, ze dzisiaj u mnie 29 tydzień !
A propos pępka - ja nie miałam wypchniętego w 1. ciąży Teraz też się nie zanosi

za 29 tc!

Co do podobania się sobie - ja się lubię w ciąży I tak mam nadwagę, tak na co dzień Ale w ciąży czuję tak jakby tę istotę kobiecości I dobrze mi z tym
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 16:28   #1309
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Od paru dni mam jakas wysypke na rekach
tzn. pojawia sie np. jak umyje rece a myje dosyc czesto bo mam na tym punkcie swira
w tym miejscu gdzie mam bo nie na calej tylko kolo 2 palcow skora jest szorstka
nie wiem od czego to moze byc

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 16:31   #1310
angelika__2014
Raczkowanie

Nie no ta ilość jest nie do nadrobienia. Kochane Sierpniówki skrobiecie tyle, że przyznaje bez bicia nadrobiłam sporadycznie.

Pogoda mnie dobija! Nie funkcjonuję w takich temperaturach. Najlepiej mi w moim salonie z wiatrakiem. Na samą myśl o wyjściu na taras czy do sklepu dostaje palpitacji. Zrobiły mi się takie wypieki na policzkach i nosie jak bym była cały czas zawstydzona.

Łydka po tym skurczu nadal nie wróciła do siebie.

Halinka wózek wygląda dużo lepiej na Twoich zdjęciach

Gratulacje każdej za udaną wizytę.

Jutro wybieram się na shopping po Biedronce i Lidlu. Ciekawe ile mamusiek i łowców okazji się pojawi. Pewnie szarańcza przejdzie przez sklep od samego rana

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 16:34   #1311
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Łydka po tym skurczu nadal nie wróciła do siebie.

Jutro wybieram się na shopping po Biedronce i Lidlu. Ciekawe ile mamusiek i łowców okazji się pojawi. Pewnie szarańcza przejdzie przez sklep od samego rana
to zglos to do swojego lekarza kochana

hahha pamietam jak mieszkalam jeszcze w Slupsku i chodzilam do szkoly to zawsze przed 8 kolo lidla stal tlum starych babc zeby im nie daj Boze niczego nie wykupili i tak w dzien w dzien nie bylo dnia zeby nie bylo co najmniej 20 osob a potem jak ja chcialam cos poszukac to juz nic nie bylo

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 16:38   #1312
ButterBear
Zakorzenienie

Dziewczyny, http://www.huffingtonpost.com/2014/0...ushpmg00000063

A propos Lidla i Biedry, też się chciałam wybrać, ale mam obawy, co tam zastanę.
Nie wiem, czy Wam opowiadałam. Kiedyś chcieliśmy kupić z mężem ręcznik z motywem bajkowym dla mojej siostrzenicy. Pojechaliśmy po pracy do Lidla, mąż pyta, czy są te ręczniki, a babka powiedziała, że nie, już od rana nie ma, a o 8:10 ochrona wyprowadziła 2 baby, które się pobiły o ostatni

Hania

Stary 2014-05-21, 16:39   #1313
papryczka160
Wtajemniczenie

Tasia34 niby norma ale lekarz i tak przepisal mi Euthyrox bo bardzo źle się czułam. A po nim jest ok.

Stary 2014-05-21, 16:44   #1314
angelika__2014
Raczkowanie

Zaczarowana może i masz rację, ale wizytę mam we wtorek dopiero a dzwonić do niego w takiej sprawie jakoś mi głupio.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 16:45   #1315
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczarowana może i masz rację, ale wizytę mam we wtorek dopiero a dzwonić do niego w takiej sprawie jakoś mi głupio.
Spróbuj sobie rozmasowac ta lydke w miejscu skurczu.

Stary 2014-05-21, 16:48   #1316
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj a czemu Ci glupio ?

skoro Cie nadal trzyma i to jakis czas to wydaje mi sie ze wlasciwa deczyja jest wlasnie zadzwonienie moze cos doradzi i pomoze

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 17:00   #1317
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Dziewczyny zauważyłam, że dużo z Was sobie cofa te tygodnie Jak jest 29t0d to już 30 tc Takim sposobem jak Wy liczycie to będziecie w ciąży 41 tygodni albo wszystkie urodzicie w 39
Dobrze mówisz
za 30 tc!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
mmmm ptasie mleczko uwielbiam ale tylko z wedla mi podchodzi
Wg mnie smaczniejsze jest z Biedronki - a serio porównywałam, mając 2 opak. obok siebie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem bardzo, bardzo w ciazy Zjadlam loda i przegryzalam go ogorkiem malosolnym Pycha!!!

A teraz najlepsze!!!z! Kilka dni temu pojechalam do sklepu po truskawki, wkladam zakupy do samochodu, a tu za plecami slysze "dzien dobry", odwracam sie, stoi jakis facet (ok. 40-tki) i mowi do mnie:
- przepraszam, ze niepokoje, ale chcialbym sie pani zapytac czy pani jest moze wolna??
Ja tak mam i bez ciąży...
A co do podrywu - he he, no nieźle

Cytat:

Cytat:
Kiedyś chcieliśmy kupić z mężem ręcznik z motywem bajkowym dla mojej siostrzenicy. Pojechaliśmy po pracy do Lidla, mąż pyta, czy są te ręczniki, a babka powiedziała, że nie, już od rana nie ma, a o 8:10 ochrona wyprowadziła 2 baby, które się pobiły o ostatni

Cytat:
Tasia34 niby norma ale lekarz i tak przepisal mi Euthyrox bo bardzo źle się czułam. A po nim jest ok.

Po ponad miesiącu stosowania Euthyroxu, wynik ft4 mam bez zmian... Albo źle dobrany lek, albo nie ta dolegliwość Dobrze, że w piątek endokrynolog
Ania
Stary 2014-05-21, 17:01   #1318
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Mam to szczęście, że moja kosmetyczka to cudotwórca i chodzi do niej cała rodzina. Wiem, że nic mi nie zepsuje.

Dziewczyny nie wiem jak w waszych biedronach ale w mojej pieluchy są w tej gazetkowej cenie już od wczoraj i dzisiaj właśnie kupiliśmy dwa kartony (2x156) z rozmiaru 2 za 49 i 3 opakowania newbornów za 14 z groszami. W sumie wyszło ok. 150zł
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 17:02   #1319
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale przecież to nie jest "jakaś tam" sprawa, tylko Twoje zdrowie
Ja bym proponowała brać np. Aspargin - połączenie magnezu i potasu A wiem, co to skurcze - jak raz mnie chwycił w łydce, w nocy, to przez 3 dni utykałam na tę nogę... Teraz boję się przeciągać, czy nawet przekręcać z boku na bok, bo takie skurcze mam.
Ania
Stary 2014-05-21, 17:03   #1320
papryczka160
Wtajemniczenie

A u mnie dopiero te pieluchy sa od 22.5 :'(

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości