W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 17:12   #1321
h4linka
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A u mnie dopiero te pieluchy sa od 22.5 :'(
Ja też się zdziwiłam, że wyłożyli je dwa dni wcześniej, ale przynajmniej mam już kupione warto sprawdzić, może akurat moja biedra nie jest wyjątkowa.

Synuś wybrał idealny sposób, żeby dać mi znać co u niego. Od kilku minut systematycznie podskakuje mi łono czyli główka już na dole i męczy czkawka. Jutro lekarz, nie mogę się doczekać!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 17:29   #1322
motylek_555
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A
Dziewczyny a ja się muszę pożalić bo już mnie szlag jasny trafia. Jak się staraliśmy o kredyt to w międzyczasie trafiłam na doradcę 'od wszystkiego', a że to klient z naszego salonu to dałam mu się zakręcić i poszłam na to, co mówił. Okazało się, że mam trzeci filar w firmie, której produkty on też sprzedaje i że moja umowa jest niekorzystna, bo teraz są nowe lepsze w których są mniejsze opłaty stałe a więcej ta kasa pracuje. Moja umowa była na 10 lat podpisana 4 lata wcześniej, ta miała być na 15, co jak wszyscy normalni ludzie zrozumiałam tak, że czas trwania umowy wydłuży się o 5 lat (pierwszy błąd, musiałam podpisać nową na 15 lat czyli skończy się za lat 15). Składki miały zostać tej samej wysokości - drugi błąd, bo podobno mówił mi o czymśtam w związku z inflacją i co roku składka będzie o 1 czy 2% wyższa. No ale to jeszcze pal licho, wychodzi kilka złotych w tych procentach. Najlepsze jest to, że w związku z podpisaniem nowej, dłuższej umowy środki ze starej polisy miały być przeksięgowane tak, żeby opłacić pierwszy rok składek, a reszta na konto dodatkowe, z którego mogę wypłacić i zrobić z tym co chcę. No i to właśnie mnie skusiło do tych wszystkich zmian, stwierdziłam, że przy wykończeniu mieszkania każda kasa się przyda (nie byłam jeszcze wtedy w ciąży). Zmiany jako takie miały mnie nic nie kosztować. Umowę podpisałam 4 września.
I do tej pory sprawa nie jest wyjaśniona. Najpierw nic się nie działo bo w ogóle rozpatrywali, kto dostał prowizję za moją pierwszą umowę (facet, który mi to zakładał już nie pracuje i był w związku z tym jakiś straszny problem). Potem twierdzili, że nie da się zrezygnować z opłaty likwidacyjnej (wysokość rocznej składki) przy takim przeksięgowaniu, o jakim była mowa i mogą jej nie pobierać tylko wtedy, jak mi przeleją wszystkie środki na składki regularne (czyli ani złotówki do wyjęcia). Mój doradca cały czas twierdził, że oni się nie znają, nie wiedzą co mówią bo on rezygnuje ze swojej prowizji i dlatego nie pobierają opłaty i robią tak z wszystkimi klientami a tylko u mnie mają jakiś problem. Potem stwierdził, że jest wyjaśnione i muszę tylko podpisać prośbę o takie przeksięgowanie, bo życzą sobie mieć to na piśmie. Więc prośbę podpisałam i po tygodniu czy dwóch wchodzę na konto i widzę wpływ z tej firmy. Tylko nie zgadza mi się kwota i brakuje mniej więcej..opłaty likwidacyjnej. A firma nie raczyła mnie nawet poinformować, że będzie robić takie ruchy. To było w zeszłym tyg, najlepsze jest to, że od tej pory próbuję się skontaktować z tym swoim doradcą - nie odbiera, nie odpisuje na smsy i maile.
Dziś dzwoniła do mnie pani z tej firmy i właśnie jestem po 20minutowej dyskusji. Chciała mi tylko powiedzieć że ja prosiłam o przeksięgowanie na konto składek dodatkowych a oni przelali na konto z którego były opłacane składki i chyba mocno ją zaskoczyło, że mam z tym jakiś problem. Twierdzi, że nigdy nie było możliwe, żeby to przelali w taki sposób jak mi mówił doradca, a stara polisa wygasła bo jej nie opłacałam (nie dociera do niej, że nie opłacałam starej bo opłacałam nową i gdyby zajęli się tym szybciej, a nie w ciągu 8 miesięcy to by nie było problemu) w związku z czym pobrali opłatę likwidacyjną bo taki jest regulamin
Ja nie mam już siły, nie wiem, co mam zrobić.. brakująca kwota to jakieś 4 tysiące i nie odpuszczę tego, choćby sprawa miała skończyć się w sądzie :/
Współczuję Wyobrażam sobie ile nerwów musi Cie to kosztowac

Cytat:

Zapraszam , mojego TŻ brat ma hurt owoców i mam tych truskawek w domu tyle, że nie wiem co z nich robić. Już kompocik zrobiłam, na podwieczorek będzie crumblee z lodami . Zapraszam

Znalazłam ten olejek do masażu i możemy go kupić na tej str
http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml
Bardzo chętnie skorzystam To dokąd mam się kierować?

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No mam ten sam problem. Ciepło się zrobiło, sandałki aż się proszą o założenie, a mój ostatni pedicure trochę już nieładny. A z niepomalowanymi paznokciami nie założę odkrytych butów, mam na tym punkcie schizę jakąś.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja również, idę zaraz spróbować zrobić sobie pedi

Cytat:
Jestem bohaterem dnia wyniki po glukozie perfekcyjne, hemoglobina 12 jak byk trzyma się od początku, mocz czysty, ufff.... wiecie, że się bałam tej cukrzycy? Już miałam wizję siebie- 3xdziennie mierzenie ciśnienia i do tego 6xcukier... ufff w nagrodę jadę z mężem na kebsa po jego pracy

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam 2 delikatne boksnięcia w okolice pępka, więc już mi lepiej
No widzisz Już nas stresują te nasze Kruszynki, a co będzie dalej

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja też się już nie mogę doczekać aż urodzę i dojdę do siebie, mam zamiar wprowadzić zdrowe odżywianie i sport. Duuużo. Takie życie fit. Bo przyda się nam obojgu no i będzie dobry wzór dla młodego. Ogólnie mam plan, żeby wyrobić mu nawyk "owoc zamiast czekolady"
A oprócz tego planuję permanentny na brwi bo henna już mnie denerwuje. Mąż też mi obiecał, że dołoży mi do nowego tatuażu.

Wczoraj odważyłam się wejść na wagę, zakaz na słodycze i spacery pomogły, w ciągu miesiąca mam na plusie tylko 0,5kg czyli 8,5 od startu.

Taka piękna pogoda, że aż się nie chce wychodzić z domu. Przeraża mnie to palące słońce i skwar, chyba wyjdę na spacer dopiero wieczorem. A na dodatek czekam na kuriera cały dzień bo oczywiście nie zadzwonił.

I w desperacji przejrzałam letnie ciuchy. Nie mieszczę się W NIC. Jutro idę na szoping.
za wagę, ja ostatnio w ciągu tygodnia nabrałam 1kg, ale naprawde nie wiem skąd, nie jadłam duzo i słodyczy też nie bardzo...może jakieś małe grzeszki były, ale naprawde małe Co do ubrań, to mam to samo, mysłałam, że letnie koszulki bez problemu mi posłużą, a one prawie wszystkie przez brzuszek jakieś przykrótkawe się zrobiły

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Nie uwazam sie za atrakcyjna w ciazy, ale wiesz zawsze znajdzie sie zboczeniec, albo dewiant ... hihihihihi

Brawo ale fajnie, ze glukoza i inne wyniki wyszly ok! Ja ide jutro na krzywa cukrowa... ehhh, u mnie nie bedzie tak pieknie! Dobija mnie siedzenie przez 2 godziny w przychodni... a o wynikach juz nie wspomne!

W piatek zaczynam 30 tc i mam nadzieje, ze teraz juz bedzie z gorki!
Taaa... laska jesteś, a nie facet dewiant

Co do glukozy, to nie ma się czym stresować, to naprawde nie jest takie straszne

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Od paru dni mam jakas wysypke na rekach
tzn. pojawia sie np. jak umyje rece a myje dosyc czesto bo mam na tym punkcie swira
w tym miejscu gdzie mam bo nie na calej tylko kolo 2 palcow skora jest szorstka
nie wiem od czego to moze byc
Może zmieniłaś mydło? Albo płyn do mycia naczyń?

Cytat:
Mam to szczęście, że moja kosmetyczka to cudotwórca i chodzi do niej cała rodzina. Wiem, że nic mi nie zepsuje.

Dziewczyny nie wiem jak w waszych biedronach ale w mojej pieluchy są w tej gazetkowej cenie już od wczoraj i dzisiaj właśnie kupiliśmy dwa kartony (2x156) z rozmiaru 2 za 49 i 3 opakowania newbornów za 14 z groszami. W sumie wyszło ok. 150zł
O kurcze, to super Ja dopiero w piątek bede w biedrze, ciekawe, czy coś jeszcze zostanie

Ok, lece kończyć obiad dla TŻ, a później będziemy sadzić tuje, wczoraj wsadziliśmy 10, zostało nam jeszcze 15
Miłego popołudnia
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 17:34   #1323
zVenus
Zakorzenienie

Cześć dziewczątka

u mnie dzis upały ale siedzę w środku więc nie odczuwam.
trochę się odrobiłam z robotą...ale czeka mnie ciężki ten i następny tydzień, mój mężul wyjeżdża na parę dni i wszystko na mej głowie będzie...jakaś masakra się szykuje. Ale jakoś podołam.

cieszę się, że "nasze" dolegliwości wątkowe się stabilizują..że sara ma się lepiej a raczej jej szyjka, że optymistka wraca fajnie dziewczyny oby tak dalej. Teraz tak sobie myślę, że te dodatkowe kilogramy to nic w porównaniu ze świadomością, że wszystko jest ok. Kilogramy zgubimy, nie ma się czym przejmować, jedna przytyje 20 druga 12 kg i wszystkie damy radę, najważniejszy ten mały człowieczek. Ja do mojej kruszynki tak się przyzwyczaiłam, że chciałabym żeby była ze mną cały czas w brzuchu fajna ta ciąża... no ale jak przyjdzie sierpień to będę ją chciała na pewno zobaczyć...jak wygląda, do kogo podobna, po kim ma oczka, uszka, nosek rozczuliłam się
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 17:41   #1324
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

cieszę się, że "nasze" dolegliwości wątkowe się stabilizują..że sara ma się lepiej a raczej jej szyjka, że optymistka wraca fajnie dziewczyny oby tak dalej. Teraz tak sobie myślę, że te dodatkowe kilogramy to nic w porównaniu ze świadomością, że wszystko jest ok. Kilogramy zgubimy, nie ma się czym przejmować, jedna przytyje 20 druga 12 kg i wszystkie damy radę, najważniejszy ten mały człowieczek. Ja do mojej kruszynki tak się przyzwyczaiłam, że chciałabym żeby była ze mną cały czas w brzuchu fajna ta ciąża... no ale jak przyjdzie sierpień to będę ją chciała na pewno zobaczyć...jak wygląda, do kogo podobna, po kim ma oczka, uszka, nosek rozczuliłam się
Ja się tylko modlę - byle nie do mojego teścia

A tak na serio, to podejrzewam, że w sierpniu będziemy już tak ociężałe, że będziemy wypatrywać oznak porodu

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 17:50   #1325
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

A tak na serio, to podejrzewam, że w sierpniu będziemy już tak ociężałe, że będziemy wypatrywać oznak porodu
: D
Stary 2014-05-21, 17:59   #1326
motylek_555
Raczkowanie

Dziewczyny, zobaczcie co znalazłam w mrożonych malinacj z Lidla Zjadłam całą paczke w ciągu tygodnia (ok. 900 gr) i na koniec coś twardego w ustach poczułam... no chyba zaraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0452.jpg (39,6 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-05-21 o 18:01
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:10   #1327
agatka553
Rozeznanie

Dziewczyny nie wiem jak w waszych biedronach ale w mojej pieluchy są w tej gazetkowej cenie już od wczoraj i dzisiaj właśnie kupiliśmy dwa kartony (2x156) z rozmiaru 2 za 49 i 3 opakowania newbornów za 14 z groszami. W sumie wyszło ok. 150zł [/QUOTE]

Tylko po tych pieluszkach siostrzenica miała wysypki, odparzenia itd.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:13   #1328
sara 85
Zakorzenienie

ja nie kupuję tych pieluch z biedronki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:14   #1329
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Mam to szczęście, że moja kosmetyczka to cudotwórca i chodzi do niej cała rodzina. Wiem, że nic mi nie zepsuje.

Dziewczyny nie wiem jak w waszych biedronach ale w mojej pieluchy są w tej gazetkowej cenie już od wczoraj i dzisiaj właśnie kupiliśmy dwa kartony (2x156) z rozmiaru 2 za 49 i 3 opakowania newbornów za 14 z groszami. W sumie wyszło ok. 150zł
TYlko po tych pieluszkach siostrzenica miała straszne wysypki, odparzenia itd.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

przepraszam za ten wcześniejszy wpis
Stary 2014-05-21, 18:15   #1330
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

mój akurat niczego sobie, to może być
Stary 2014-05-21, 18:19   #1331
agatka553
Rozeznanie

Unhappy Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tygodniu Teraz już z górki

paulowina ja również mam termin na 6 sierpnia i też 12 kg na plus... Niestety

Dziewczyny zauważyłam, że dużo z Was sobie cofa te tygodnie Jak jest 29t0d to już 30 tc Takim sposobem jak Wy liczycie to będziecie w ciąży 41 tygodni albo wszystkie urodzicie w 39
Ale czegoś nie rozumiem... dziś zostało 77 dni do porodu podzielić to na tygodnie to zostaje 11 tygodni. A jeśli Ty liczysz, że jesteś w 30 dodać 11 to wychodzi, że urodzisz w 41 tygodniu. Być może, że mi słonko za bardzo przygrzało
Stary 2014-05-21, 18:26   #1332
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Ale czegoś nie rozumiem... dziś zostało 77 dni do porodu podzielić to na tygodnie to zostaje 11 tygodni. A jeśli Ty liczysz, że jesteś w 30 dodać 11 to wychodzi, że urodzisz w 41 tygodniu. Być może, że mi słonko za bardzo przygrzało
no bo zaczyna 30tc czyli został jej jeszcze
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
to jest dokładnie 11tygodni, tak jak policzyłaś.
Tak się powinno liczyć tc jak zuken napisała
Stary 2014-05-21, 18:27   #1333
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się zdziwiłam, że wyłożyli je dwa dni wcześniej, ale przynajmniej mam już kupione warto sprawdzić, może akurat moja biedra nie jest wyjątkowa.

Synuś wybrał idealny sposób, żeby dać mi znać co u niego. Od kilku minut systematycznie podskakuje mi łono czyli główka już na dole i męczy czkawka. Jutro lekarz, nie mogę się doczekać!
Ale ci fajnie ze małego zobaczysz. Ja dopiero w czerwcu:'(

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Współczuję Wyobrażam sobie ile nerwów musi Cie to kosztowac

Bardzo chętnie skorzystam To dokąd mam się kierować?
Na Dolny Śląsk ;-)

Cytat:
[B]

A widzisz to zależy od dziecka u mojej kuzynki Mały nie toleruje np Pampersow.
Dla tego ja kupie po paczce i zobacze jak Mała toleruje pieluszki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:34   #1334
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ja to sie czuje spokojniej jak widze ze juz mamy wiecej niz mniej poza tym ja wole popatrzec w sklepie jak to wyglada a np. nie wiem jak bede sie czula za jakis czas i czy dam rade jechac pociagiem do miasta zeby zobaczyc co i jak bo to tez kawalek drogi

za 29 tc

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

a to cos mi sie zle skojarzylo
moze spi ?

Może i masz racje, ja to mam do sklepu gdzie bede kupywała łóżeczko i komodę to przejsc tylko przez ulicę wiec wiesz, spacerkiem sie z moim przejde A pierdułki do szpitala zamówie na allegro

zuken mi się wydaje że ten sposób jest bardziej logiczny... Jestem w 29 tydz i 0dni, a jak bym pisała, ze 30 tydzień to by oznaczało że rodzę za 10 tyg...a zostało mi 77 dni co daje 11 tygodni, jak by nie liczył Wolę nie kombinować Za trudne to jak na moją głowe
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:36   #1335
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Tylko po tych pieluszkach siostrzenica miała wysypki, odparzenia itd.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja nie kupuję tych pieluch z biedronki
Dziewczyny patrzac na katalog z Biedronki i ich ceny, to ja zdecydowanie wole zakupic Pampersy Newborn, ktore w Rossmanie kosztuja 22 zł za 43 szt, co daje 51 gr za jedna! U kilku znajomych Dada nb uczulala, dopiero w/w pieluszki sprawdzaly sie u starszych dzieci (powyzej 1 roku zycia)!
Podobne odczucia cenowe mam z Sudocremem, ktory w aptece DOZ kosztuje 14 zł za 125 g, a w Biedronce 17,99 zł..

Dziewczyny z innej beczki, czy wciskalyscie do tej glukozy cytryne?? Bo ja w poprzedniej ciazy prawie zwymiotowalam po wypiciu tego cholerstwa i zastanawiam sie, czy jak dodam cytryne, to lepiej zniose probe obciazeniowa...???:confus ed:
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:45   #1336
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Ale lekarz gin mi np pisze jak miałam 24 tydz i 1 dzień że jestem w 24 tygodniu, a położna w 25 i mam inaczej na karcie ciaży a inaczej na karcie choroby

A ciekawa jeszcze jestem dziewczyny które ubiegaja sie obecikowe... wiem ze wy będziecie miały z karty ciąży wpisywane, mi mój lekarz powiedział że wystawi mi zaświadczenie...
To wy macie napisany tydzień ciąży z usg czy miesiaczki? Bo ja byłam tak jak kiedyś pisałam w 10 tyg i 0 dni...(według miesiaczki) ale lekarz mi wpisał w kartę choroby 9 tydz i 1 dzień i powiedział że byłam u niego pod opieka od 9 tygodnia, czyli dla mnie lepiej, czyli nie będe miała problemu z becikowym....
Ale nadal nie rozumiem tego dlaczego jak sie przyjdzie w 10 tyg to już sie nie należy....? Bo wyraźnie wszędzie pisze że najpóźniej trzeba być pod opieka lekarza od 10 tygodnia. Czyli co , z e10tydz i 0 dni to traktowany jest jako 11 tydz czy co?

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny, zobaczcie co znalazłam w mrożonych malinacj z Lidla Zjadłam całą paczke w ciągu tygodnia (ok. 900 gr) i na koniec coś twardego w ustach poczułam... no chyba zaraz
No nieźle , nawet trzeba uważać na to co sie je...aby niespodzianki żadnej nie było.
Stary 2014-05-21, 18:50   #1337
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale serio z tym imieniem??? Thor?? Jak jeden z bogow skandynawskich??? To pewnie maz jest Dunczykiem?
Maz jest Szwedem, mieszkamy w Danii.
Wedlug tradycji rodzinnej dostanie jedno imie po dziadku i jedno po ojcu, plus jedno ''na uzytek wlasny'' czyli bedzie Ingvar Jörgen Thor.
Ja sie na skandynawskie imie zgodzilam, nie ma sensu nadawac polskiego imienia, ktore nie bedzie pasowalo do szwedzkiego nazwiska.

Cytat:
To dzień piękności był, ja muszę na pedi się umówić bo sama chyba nie dam rady sobie zrobić
Ja jeszcze jakos daje rade pazurki zrobic.
Wizyta u poloznej spoko - cisnienie jak zwykle mam niskie, zmierzyla mi brzuch, stwierdzila ze maly ma okolo poltora kilograma i tyle. Nastepna wizyta u lekarza w tygodniu 32, a u poloznej 35.
Jak przeczytalam, ze niektore z was juz maja wszystko gotowe to mi szczeka opadla bo az do dzis jeszcze NIC nie kupilam. Dzis wiec zdryfowalam do Baby Sam i kupilam 4 body za 100 koron, kapelusik, spioszki i skarpetki. Ogolnie mnie to przerasta, nie wiem jakich rozmiarow szukac i czuje sie jak w lesie wsrod tych wszystkich produktow.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:52   #1338
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny patrzac na katalog z Biedronki i ich ceny, to ja zdecydowanie wole zakupic Pampersy Newborn, ktore w Rossmanie kosztuja 22 zł za 43 szt, co daje 51 gr za jedna! U kilku znajomych Dada nb uczulala, dopiero w/w pieluszki sprawdzaly sie u starszych dzieci (powyzej 1 roku zycia)!
Podobne odczucia cenowe mam z Sudocremem, ktory w aptece DOZ kosztuje 14 zł za 125 g, a w Biedronce 17,99 zł..

Dziewczyny z innej beczki, czy wciskalyscie do tej glukozy cytryne?? Bo ja w poprzedniej ciazy prawie zwymiotowalam po wypiciu tego cholerstwa i zastanawiam sie, czy jak dodam cytryne, to lepiej zniose probe obciazeniowa...???:confus ed:[/QUOTE]

Ja wciskałam, ale nie czułam i tak jej smaku, za to po wypiciu glukozy polizałam cytrynę i to był strzał w dziesiątkę, bo od razu ten słodki smak zniknął.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 19:09   #1339
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez justa_78
Dziewczyny z innej beczki, czy wciskalyscie do tej glukozy cytryne?? Bo ja w poprzedniej ciazy prawie zwymiotowalam po wypiciu tego cholerstwa i zastanawiam sie, czy jak dodam cytryne, to lepiej zniose probe obciazeniowa...???:confus ed: .

u mnie w przychodni serwuja taki rarytas, pychota

https://www.cefarm24.pl/27297,glukoz...m-diather.html

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-05-21 o 19:13
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 19:12   #1340
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dziś Chyba ja mam depresje!! Łzy się same Cisna do oczu.. Odrazu po powrocie do domu poklocilam się z Tz.. ! Robiłam zupe i prawie płakałam.. Polowy rzeczy nie mogłam do niej dać tak jak robię to zawsze! Teraz zamknęłam się w sypialni i chyba nie wyjdę stad do jutra!!!
Stary 2014-05-21, 19:27   #1341
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
: D
Nie śmiałabyś się tak, jak byś zobaczyła mojego teścia

Cytat:
A feeee....
Ale wzięłaś to do buzi??

Cytat:

mój akurat niczego sobie, to może być
Mój nie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Dziś Chyba ja mam depresje!! Łzy się same Cisna do oczu.. Odrazu po powrocie do domu poklocilam się z Tz.. ! Robiłam zupe i prawie płakałam.. Polowy rzeczy nie mogłam do niej dać tak jak robię to zawsze! Teraz zamknęłam się w sypialni i chyba nie wyjdę stad do jutra!!!
O kurcze, co się dzieje??

Hania

Stary 2014-05-21, 19:58   #1342
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ale lekarz gin mi np pisze jak miałam 24 tydz i 1 dzień że jestem w 24 tygodniu, a położna w 25 i mam inaczej na karcie ciaży a inaczej na karcie choroby

A ciekawa jeszcze jestem dziewczyny które ubiegaja sie obecikowe... wiem ze wy będziecie miały z karty ciąży wpisywane, mi mój lekarz powiedział że wystawi mi zaświadczenie...
To wy macie napisany tydzień ciąży z usg czy miesiaczki? Bo ja byłam tak jak kiedyś pisałam w 10 tyg i 0 dni...(według miesiaczki) ale lekarz mi wpisał w kartę choroby 9 tydz i 1 dzień i powiedział że byłam u niego pod opieka od 9 tygodnia, czyli dla mnie lepiej, czyli nie będe miała problemu z becikowym....
Ale nadal nie rozumiem tego dlaczego jak sie przyjdzie w 10 tyg to już sie nie należy....? Bo wyraźnie wszędzie pisze że najpóźniej trzeba być pod opieka lekarza od 10 tygodnia. Czyli co , z e10tydz i 0 dni to traktowany jest jako 11 tydz czy co?

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

No nieźle , nawet trzeba uważać na to co sie je...aby niespodzianki żadnej nie było.
Moni, becikowe jest przyznawane na podstawie zaswiadczenia wypisywanego przez lekarza, wiec wszystko zalezy od dobrej woli medyka

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Maz jest Szwedem, mieszkamy w Danii.
Wedlug tradycji rodzinnej dostanie jedno imie po dziadku i jedno po ojcu, plus jedno ''na uzytek wlasny'' czyli bedzie Ingvar Jörgen Thor.
Ja sie na skandynawskie imie zgodzilam, nie ma sensu nadawac polskiego imienia, ktore nie bedzie pasowalo do szwedzkiego nazwiska.

Ja jeszcze jakos daje rade pazurki zrobic.
Wizyta u poloznej spoko - cisnienie jak zwykle mam niskie, zmierzyla mi brzuch, stwierdzila ze maly ma okolo poltora kilograma i tyle. Nastepna wizyta u lekarza w tygodniu 32, a u poloznej 35.
Jak przeczytalam, ze niektore z was juz maja wszystko gotowe to mi szczeka opadla bo az do dzis jeszcze NIC nie kupilam. Dzis wiec zdryfowalam do Baby Sam i kupilam 4 body za 100 koron, kapelusik, spioszki i skarpetki. Ogolnie mnie to przerasta, nie wiem jakich rozmiarow szukac i czuje sie jak w lesie wsrod tych wszystkich produktow.
paulownia- to zrozumiale, ze imie np. Wojciech malo pasuje do skandynawskiego (szwedzkiego) nazwiska! Eh mowisz, ze masz w domu Szweda.... czy jest tak samo przystojny jak Alexander Skarsgard???

Cytat:

Dziewczyny z innej beczki, czy wciskalyscie do tej glukozy cytryne?? Bo ja w poprzedniej ciazy prawie zwymiotowalam po wypiciu tego cholerstwa i zastanawiam sie, czy jak dodam cytryne, to lepiej zniose probe obciazeniowa...???:confus ed:
Ja wciskałam, ale nie czułam i tak jej smaku, za to po wypiciu glukozy polizałam cytrynę i to był strzał w dziesiątkę, bo od razu ten słodki smak zniknął.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Bede pic z cytryna, a resztke polize, byle nie miec odruchu wymiotnego!!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:03   #1343
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Co sie dzieje pati? Tak bez powodu Cie dopadła?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Moni, becikowe jest przyznawane na podstawie zaswiadczenia wypisywanego przez lekarza, wiec wszystko zalezy od dobrej woli medyka

paulownia- to zrozumiale, ze imie np. Wojciech malo pasuje do skandynawskiego (szwedzkiego) nazwiska! Eh mowisz, ze masz w domu Szweda.... czy jest tak samo przystojny jak Alexander Skarsgard???

Bede pic z cytryna, a resztke polize, byle nie miec odruchu wymiotnego!!!! [/QUOTE]

Wiem, tylko wiesz kiedyś dziewczyny pisały, że w niektórych szpitalach spisują na podstawie ksiażeczki ciąży... U nas zaświadczenie bo się pytałam mojego gina..Wolałam sie upewnić jak mi wypisze Ale jak powiedział że 9 tydzień to dobrze, wiadomo nie jest to jakaś wiellka kwota, ale na pewno się przyda
Stary 2014-05-21, 20:08   #1344
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ale przecież to nie jest "jakaś tam" sprawa, tylko Twoje zdrowie
Ja bym proponowała brać np. Aspargin - połączenie magnezu i potasu A wiem, co to skurcze - jak raz mnie chwycił w łydce, w nocy, to przez 3 dni utykałam na tę nogę... Teraz boję się przeciągać, czy nawet przekręcać z boku na bok, bo takie skurcze mam.
Mi właśnie zapisał Aspargin na skurcze Podobno pomaga też na kołatanie serca, ja mam jak się położę wieczorem

Cytat:

No właśnie też się dzisiaj zdziwiłam bo w gazetce pisze, że od 22.05 są te wszystkie rzeczy do ogrodu i ciążowe i dla dzieciaczka a ja dzisiaj byłam i już wszystko było powystawiane

Cytat:
ale ja dopiero 30 tc zaczęłam dzisiaj czyli jego też liczysz i wychodzi 11 tygodni Jakbym dzisiaj stwierdziła, że zaczynam 29 to został by jeszcze cały 29 +11 czyli razem 12 co by nam dawało 41 tc

Cytat:
Może i masz racje, ja to mam do sklepu gdzie bede kupywała łóżeczko i komodę to przejsc tylko przez ulicę wiec wiesz, spacerkiem sie z moim przejde A pierdułki do szpitala zamówie na allegro

zuken mi się wydaje że ten sposób jest bardziej logiczny... Jestem w 29 tydz i 0dni, a jak bym pisała, ze 30 tydzień to by oznaczało że rodzę za 10 tyg...a zostało mi 77 dni co daje 11 tygodni, jak by nie liczył Wolę nie kombinować Za trudne to jak na moją głowe
Tak jak napisałam wcześniej ja zaczynam 30 tydzień i on też się liczy jak Ty według swoich obliczeń zaczynasz 29 to razem z nim zostałoby Ci 12 tygodni

A z tym becikowym to jest tak jak napisałaś, 10t0d to już jest 11 tydzień i jest za późno Musisz się zmieścić do 9t6d

Dziewczyny to nie jest tak, że ja sobie wymyśliłam to liczenie i kombinuję W każdej książce i na każdej stronie ciążowej liczą rozpoczęte tygodnie Bo Waszym sposobem liczenia 1 tydzień ciąży by nie istniał bo według Was na przykład Ot3d to jest tydzień zerowy To jest pierwszy tydzień
No i ja ciążę kończę w 40 tygodniu czyli 39t6d a Wy kończycie tydzień później bo jak będziecie miały 40t0d to dopiero zaczniecie według Was 40-sty tydzień, no chyba, że będzie on trwał cały jeden dzień
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:19   #1345
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Mi właśnie zapisał Aspargin na skurcze Podobno pomaga też na kołatanie serca, ja mam jak się położę wieczorem

No właśnie też się dzisiaj zdziwiłam bo w gazetce pisze, że od 22.05 są te wszystkie rzeczy do ogrodu i ciążowe i dla dzieciaczka a ja dzisiaj byłam i już wszystko było powystawiane

ale ja dopiero 30 tc zaczęłam dzisiaj czyli jego też liczysz i wychodzi 11 tygodni Jakbym dzisiaj stwierdziła, że zaczynam 29 to został by jeszcze cały 29 +11 czyli razem 12 co by nam dawało 41 tc

Tak jak napisałam wcześniej ja zaczynam 30 tydzień i on też się liczy jak Ty według swoich obliczeń zaczynasz 29 to razem z nim zostałoby Ci 12 tygodni

A z tym becikowym to jest tak jak napisałaś, 10t0d to już jest 11 tydzień i jest za późno Musisz się zmieścić do 9t6d

Dziewczyny to nie jest tak, że ja sobie wymyśliłam to liczenie i kombinuję W każdej książce i na każdej stronie ciążowej liczą rozpoczęte tygodnie Bo Waszym sposobem liczenia 1 tydzień ciąży by nie istniał bo według Was na przykład Ot3d to jest tydzień zerowy To jest pierwszy tydzień
No i ja ciążę kończę w 40 tygodniu czyli 39t6d a Wy kończycie tydzień później bo jak będziecie miały 40t0d to dopiero zaczniecie według Was 40-sty tydzień, no chyba, że będzie on trwał cały jeden dzień
No dobra przekonałaś mnie Czyli zaczęłam dziś 30 tydzień
A swoją drogą jesli chodzi o wiek dlaczego nie podajemy tych zaczętych lat? tylko te skończone
Stary 2014-05-21, 20:25   #1346
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra przekonałaś mnie Czyli zaczęłam dziś 30 tydzień
A swoją drogą jesli chodzi o wiek dlaczego nie podajemy tych zaczętych lat? tylko te skończone
Bo życie nie ma deadline'u jak ciąża
Jakie to głębokie

Zuken, zgadzam się z Tobą, ja tak liczę od początku

Hania

Stary 2014-05-21, 20:28   #1347
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Dziękuję, rozumiesz blondynce trzeba ręcznie.
Więc my dziś też zaczynamy 30 tydzień.
Stary 2014-05-21, 20:31   #1348
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie śmiałabyś się tak, jak byś zobaczyła mojego teścia

A feeee....
Ale wzięłaś to do buzi??

Mój nie

O kurcze, co się dzieje??
Nie wiem..chyba podświadomie denerwuje się jutrzejszymi wynikami,niby o tym nie myślę a jednak.. A do tego mój tz który ostatnio mieszka w domu jak w hotelu..nie ma go całymi dniami.. Ehh, napisałam troszkę więcej w klubie.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-05-21 o 20:34
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:33   #1349
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Głowa do góry, jutro wstanie Nowy dzień i będzie dobrze
Stary 2014-05-21, 20:39   #1350
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczątka

u mnie dzis upały ale siedzę w środku więc nie odczuwam.
trochę się odrobiłam z robotą...ale czeka mnie ciężki ten i następny tydzień, mój mężul wyjeżdża na parę dni i wszystko na mej głowie będzie...jakaś masakra się szykuje. Ale jakoś podołam.

Ja mam trochę odwrotnie, już mogłabym rodzić. Chcę mieć tego gada na zewnątrz żeby się napatrzeć.

Cytat:

Ja piłam bez cytryny.

Cytat:

Nie wiem z czym są problemy odnośnie tego liczenia tygodni. Mój gin liczy jak zuken. Jeśli przychodzę do niego w 27t3d to na karcie pisze 28 tc. Proste.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości