|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Ja też się zdziwiłam, że wyłożyli je dwa dni wcześniej, ale przynajmniej mam już kupione
warto sprawdzić, może akurat moja biedra nie jest wyjątkowa. ![]() Synuś wybrał idealny sposób, żeby dać mi znać co u niego. Od kilku minut systematycznie podskakuje mi łono czyli główka już na dole i męczy czkawka.
|
|
|
|
#1322 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
To dokąd mam się kierować? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już nas stresują te nasze Kruszynki, a co będzie dalej ![]() Cytat:
za wagę, ja ostatnio w ciągu tygodnia nabrałam 1kg, ale naprawde nie wiem skąd, nie jadłam duzo i słodyczy też nie bardzo...może jakieś małe grzeszki były, ale naprawde małe Co do ubrań, to mam to samo, mysłałam, że letnie koszulki bez problemu mi posłużą, a one prawie wszystkie przez brzuszek jakieś przykrótkawe się zrobiły Cytat:
![]() Co do glukozy, to nie ma się czym stresować, to naprawde nie jest takie straszne Cytat:
Cytat:
Ja dopiero w piątek bede w biedrze, ciekawe, czy coś jeszcze zostanie ![]() Ok, lece kończyć obiad dla TŻ, a później będziemy sadzić tuje, wczoraj wsadziliśmy 10, zostało nam jeszcze 15 Miłego popołudnia
|
|||||||||
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczątka
![]() u mnie dzis upały ale siedzę w środku więc nie odczuwam. trochę się odrobiłam z robotą...ale czeka mnie ciężki ten i następny tydzień, mój mężul wyjeżdża na parę dni i wszystko na mej głowie będzie...jakaś masakra się szykuje. Ale jakoś podołam. cieszę się, że "nasze" dolegliwości wątkowe się stabilizują..że sara ma się lepiej a raczej jej szyjka, że optymistka wraca fajnie dziewczyny oby tak dalej. Teraz tak sobie myślę, że te dodatkowe kilogramy to nic w porównaniu ze świadomością, że wszystko jest ok. Kilogramy zgubimy, nie ma się czym przejmować, jedna przytyje 20 druga 12 kg i wszystkie damy radę, najważniejszy ten mały człowieczek. Ja do mojej kruszynki tak się przyzwyczaiłam, że chciałabym żeby była ze mną cały czas w brzuchu![]() fajna ta ciąża... |
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio, to podejrzewam, że w sierpniu będziemy już tak ociężałe, że będziemy wypatrywać oznak porodu
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zobaczcie co znalazłam w mrożonych malinacj z Lidla
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-05-21 o 18:01 |
|
|
|
#1327 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wiem jak w waszych biedronach ale w mojej pieluchy są w tej gazetkowej cenie już od wczoraj i dzisiaj właśnie kupiliśmy dwa kartony (2x156) z rozmiaru 2 za 49 i 3 opakowania newbornów za 14 z groszami. W sumie wyszło ok. 150zł
[/QUOTE]Tylko po tych pieluszkach siostrzenica miała wysypki, odparzenia itd. |
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupuję tych pieluch z biedronki
|
|
#1329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- przepraszam za ten wcześniejszy wpis |
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 to jest dokładnie 11tygodni, tak jak policzyłaś. Tak się powinno liczyć tc jak zuken napisała |
|
|
|
|
#1333 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla tego ja kupie po paczce i zobacze jak Mała toleruje pieluszki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może i masz racje, ja to mam do sklepu gdzie bede kupywała łóżeczko i komodę to przejsc tylko przez ulicę wiec wiesz, spacerkiem sie z moim przejde A pierdułki do szpitala zamówie na allegro ![]() zuken mi się wydaje że ten sposób jest bardziej logiczny... Jestem w 29 tydz i 0dni, a jak bym pisała, ze 30 tydzień to by oznaczało że rodzę za 10 tyg...a zostało mi 77 dni co daje 11 tygodni, jak by nie liczył Wolę nie kombinować Za trudne to jak na moją głowe |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny patrzac na katalog z Biedronki i ich ceny, to ja zdecydowanie wole zakupic Pampersy Newborn, ktore w Rossmanie kosztuja 22 zł za 43 szt, co daje 51 gr za jedna! U kilku znajomych Dada nb uczulala, dopiero w/w pieluszki sprawdzaly sie u starszych dzieci (powyzej 1 roku zycia)! Podobne odczucia cenowe mam z Sudocremem, ktory w aptece DOZ kosztuje 14 zł za 125 g, a w Biedronce 17,99 zł.. Dziewczyny z innej beczki, czy wciskalyscie do tej glukozy cytryne?? Bo ja w poprzedniej ciazy prawie zwymiotowalam po wypiciu tego cholerstwa i zastanawiam sie, czy jak dodam cytryne, to lepiej zniose probe obciazeniowa...???:confus ed: |
|
|
|
|
#1336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ciekawa jeszcze jestem dziewczyny które ubiegaja sie obecikowe... wiem ze wy będziecie miały z karty ciąży wpisywane, mi mój lekarz powiedział że wystawi mi zaświadczenie... To wy macie napisany tydzień ciąży z usg czy miesiaczki? Bo ja byłam tak jak kiedyś pisałam w 10 tyg i 0 dni...(według miesiaczki) ale lekarz mi wpisał w kartę choroby 9 tydz i 1 dzień i powiedział że byłam u niego pod opieka od 9 tygodnia, czyli dla mnie lepiej, czyli nie będe miała problemu z becikowym.... Ale nadal nie rozumiem tego dlaczego jak sie przyjdzie w 10 tyg to już sie nie należy....? Bo wyraźnie wszędzie pisze że najpóźniej trzeba być pod opieka lekarza od 10 tygodnia. Czyli co , z e10tydz i 0 dni to traktowany jest jako 11 tydz czy co? ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wedlug tradycji rodzinnej dostanie jedno imie po dziadku i jedno po ojcu, plus jedno ''na uzytek wlasny'' czyli bedzie Ingvar Jörgen Thor. Ja sie na skandynawskie imie zgodzilam, nie ma sensu nadawac polskiego imienia, ktore nie bedzie pasowalo do szwedzkiego nazwiska. Cytat:
. Wizyta u poloznej spoko - cisnienie jak zwykle mam niskie, zmierzyla mi brzuch, stwierdzila ze maly ma okolo poltora kilograma i tyle. Nastepna wizyta u lekarza w tygodniu 32, a u poloznej 35. Jak przeczytalam, ze niektore z was juz maja wszystko gotowe to mi szczeka opadla bo az do dzis jeszcze NIC nie kupilam. Dzis wiec zdryfowalam do Baby Sam i kupilam 4 body za 100 koron , kapelusik, spioszki i skarpetki. Ogolnie mnie to przerasta, nie wiem jakich rozmiarow szukac i czuje sie jak w lesie wsrod tych wszystkich produktow.
|
||
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny patrzac na katalog z Biedronki i ich ceny, to ja zdecydowanie wole zakupic Pampersy Newborn, ktore w Rossmanie kosztuja 22 zł za 43 szt, co daje 51 gr za jedna! U kilku znajomych Dada nb uczulala, dopiero w/w pieluszki sprawdzaly sie u starszych dzieci (powyzej 1 roku zycia)! Podobne odczucia cenowe mam z Sudocremem, ktory w aptece DOZ kosztuje 14 zł za 125 g, a w Biedronce 17,99 zł.. Dziewczyny z innej beczki, czy wciskalyscie do tej glukozy cytryne?? Bo ja w poprzedniej ciazy prawie zwymiotowalam po wypiciu tego cholerstwa i zastanawiam sie, czy jak dodam cytryne, to lepiej zniose probe obciazeniowa...???:confus ed:[/QUOTE] Ja wciskałam, ale nie czułam i tak jej smaku, za to po wypiciu glukozy polizałam cytrynę i to był strzał w dziesiątkę, bo od razu ten słodki smak zniknął. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1339 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
u mnie w przychodni serwuja taki rarytas, pychota https://www.cefarm24.pl/27297,glukoz...m-diather.html
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-05-21 o 19:13 |
|
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś Chyba ja mam depresje!! Łzy się same Cisna do oczu.. Odrazu po powrocie do domu poklocilam się z Tz.. ! Robiłam zupe i prawie płakałam.. Polowy rzeczy nie mogłam do niej dać tak jak robię to zawsze! Teraz zamknęłam się w sypialni i chyba nie wyjdę stad do jutra!!!
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie śmiałabyś się tak, jak byś zobaczyła mojego teścia
![]() Cytat:
Ale wzięłaś to do buzi?? Mój nie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1342 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Bede pic z cytryna, a resztke polize, byle nie miec odruchu wymiotnego!!!!
|
|||
|
|
|
#1343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
[/QUOTE]Wiem, tylko wiesz kiedyś dziewczyny pisały, że w niektórych szpitalach spisują na podstawie ksiażeczki ciąży... U nas zaświadczenie bo się pytałam mojego gina..Wolałam sie upewnić jak mi wypisze Ale jak powiedział że 9 tydzień to dobrze, wiadomo nie jest to jakaś wiellka kwota, ale na pewno się przyda
|
||
|
|
|
#1344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakbym dzisiaj stwierdziła, że zaczynam 29 to został by jeszcze cały 29 +11 czyli razem 12 co by nam dawało 41 tc![]() Cytat:
jak Ty według swoich obliczeń zaczynasz 29 to razem z nim zostałoby Ci 12 tygodni![]() A z tym becikowym to jest tak jak napisałaś, 10t0d to już jest 11 tydzień i jest za późno Musisz się zmieścić do 9t6d![]() Dziewczyny to nie jest tak, że ja sobie wymyśliłam to liczenie i kombinuję W każdej książce i na każdej stronie ciążowej liczą rozpoczęte tygodnie Bo Waszym sposobem liczenia 1 tydzień ciąży by nie istniał bo według Was na przykład Ot3d to jest tydzień zerowy To jest pierwszy tydzień![]() No i ja ciążę kończę w 40 tygodniu czyli 39t6d a Wy kończycie tydzień później bo jak będziecie miały 40t0d to dopiero zaczniecie według Was 40-sty tydzień, no chyba, że będzie on trwał cały jeden dzień
|
||||
|
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli zaczęłam dziś 30 tydzień A swoją drogą jesli chodzi o wiek dlaczego nie podajemy tych zaczętych lat? tylko te skończone |
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie to głębokie ![]() Zuken, zgadzam się z Tobą, ja tak liczę od początku |
|
|
|
|
#1347 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem..chyba podświadomie denerwuje się jutrzejszymi wynikami,niby o tym nie myślę a jednak.. A do tego mój tz który ostatnio mieszka w domu jak w hotelu..nie ma go całymi dniami.. Ehh, napisałam troszkę więcej w klubie.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-05-21 o 20:34 |
|
|
|
#1349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1350 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

warto sprawdzić, może akurat moja biedra nie jest wyjątkowa. 

Co do ubrań, to mam to samo, mysłałam, że letnie koszulki bez problemu mi posłużą, a one prawie wszystkie przez brzuszek jakieś przykrótkawe się zrobiły
... hihihihihi