Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 20:20   #4981
MaJulMi
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
aaaa to Ty znasz aplikacje
ale Wam fajnie dziewczyny

pamiętacie jak kiedyś poruszalyśmy temat włoskow i mit,że jak się obetnie na krótko to zaczną normalnie rosnąć?
sama to negowałam, opitoliliśmy Leosia maszynką i piora ma zupełnie inne, ale numer
pamiętam,że na krótko Askaadopcje opitoliła Blanke ciekawe czy małej już odrosły włoski

jeszcze jedno - Leosie dziś nauczył się mówić cacy, cacy- wogóle coraz wiećej słów wypowiada, kiedy jest śpiący mówi aaa-aaa, kiedy chce jeść to am, pić- to pić, jak jechać autem to brym brym- idzie się już porozumieć z chłopakiem
wiem,ze Wasze dzieci robily to już sto lat temu ale jaram się tym
Baaardzo fajnie
Co do włosków, ja też raczej nie wierzę w to że obcięcie włosków pomoże (wydaje mi się że to złudzenie polegające na tym że podcięty włos jak urośnie to jego końcówka jest już grubsza bo odcięliśmy tą najcieńszą część) ale przy chłopcu może bym podcięła żeby zobaczyć jak się będą zachowywać. Natomiast przy dziewczynce nawet jeśli miałoby zadziałać to szkoda byłoby mi tego czasu kiedy Mała by była zupełnym łysolkiem. Julka ma cieniutkie włoski i bardzo jasne więc dalej nie widać bujnej fryzury ale ja tam sobie spokojnie zaczekam aż jej się zagęszczą i wzmocnią

Z gadaniem super!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

dodaję parę fotek mojego łobuziakasorka, że trzy niemal takie same, ale uwielbiam jego minki
Śliczny jest

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Aaaa widze, ze kolejne mamy poznaly sie na zywo. Zazdroszcze!!

Pozalatwialismy dzis do konca wszystko co sie wiaze z kredytem.
Za miesiac przeprowadzka
Wiem, wiem, nudze Wam za duzo, ale straaasznie sie ciesze!!!

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Marsii, Blanka Aski ma bardzo dużo już włosków sama w szoku jestem, ze tak szybko odrosły

Jeju wczoraj tak sie skaleczylam w palca, niby mała ranka a boli strasznie;/ a krew mi leciała tak jakbym nie wiadomo co zrobiła;/

Szaja, bo mi ucięło, lala się bardzo spodobała, bawi się nią chwilę ale baaardzo wiele razy w ciągu dnia, pokazuje oczko, nosek, stopki i tak w kolko

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nieładnie tak się nie przyznawać

.
Nie miałam wyjścia
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:24   #4982
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
rozkreca sie chlopak!

Co do wloskow Blanki - zaluj, ze nie masz fb, tam jest dowod na to, ze odrosly :P

Mialam o to samo pytac

Aaaa widze, ze kolejne mamy poznaly sie na zywo. Zazdroszcze!!

Ewik, marsi ma racje - lepiej nie smarowac filtrem z poprzedniego roku, bo ochrona bedzie zdecydowanie slabsza. Filtry wietrzeja.

marsi, swoja droga, czego uzywasz na codzien do filtrowania buzi? Tez Musteli?

Widze, ze piszecie o bajkach.
Dzis Kuba byl kilka h z t. (my zalatwialismy sprawy kredytowe).
Wracam, a tu niespodzianka - bajka wlaczona (nigdy wczesniej nie wlaczalam Kubie). A t. przejeta opowiada: "wiesz jak on pieknie ogladal?? Co najmniej 10min siedzial bez ruchu!!"

Kto sie nie mogl doczekac 30 stopni? Hje?
Bierz te czike w cholere! Po dwoch dniach mam dosc, niech wroci prawdziwa wiosna

Za miesiac przeprowadzka
To super, teraz czeka was tylko meblowanie.

A tesciowej nalezy pogratulowac madrego pomyslu :-P

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46558800]e, Debrah, nie przejmuj się, dla Agatki miałam bez palców i nic się nie działo, ogrom dzieci bez palców widzę - tzn w butach bez palców Teraz mam bez, ale one takie nie na wielki upał, skarpetki zakładam - ale takie do biegania na plac zabaw czy na działkę chcę w tym stylu i bez palców:

http://allegro.pl/befado-r-20-sandal...224153795.html

Dziewczyny patrzcie na to Buty BARTEK i buty z ccc, nelli blu - albo chamska podróba, albo... dla ccc produkuje bartek pod szyldem nelli blu? możliwe to?

http://allegro.pl/bartek-nowe-sandal...234230109.html

http://ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640

i co, podoba się?

brawo, kawał syna!

a zrób badanie na poziom wit D, powinno się dać z paluszka normalnie krew pobrać jak tylko na to badanie - nie ma szans, nie znajdę ci tego teraz, ale różne takie krzywości z żebrami itd. mogą się tworzyć wskutek niedoborów D właśnie - czytałam jakieś artykuły o tym

ale to naprawdę nie reguła

pewnie, że wypada ja tam szwagierkom wprost napisałam, że jak nie mają pomysłu to Agatka na urodziny ucieszy się z konkretnej książki i hulahopu bo chodzi i o nim ciągle gada

cudna

A ja matkokrzesno Agatki po prostu piszę kilka rzeczy w róznych cenach i niech sobie sama wybiera

Zresztą z Dorką też tak robię.[/QUOTE]

Ja tez kupie bez palcow sandalki. Befado albo RenBut i jakies jeszcze ladniejsze skorzane.

Pstryku zgadzam sie z Szajka. Twoj Kuba jest wysoki i moze ta ilosc wit D jest nie wystarczaja. Moja siostra wlasnie brala podwojna dawke wit D, bo bylo za malo.

a co do butkow Bartka i CCC to perfidna podroba. Wizialam w zime takie same kozaczki jak nasze tylko materialy masakryczne i tandetne.

Ola dzis bez dzemki, wiec juz spi od 7. A ja mam czas Was poczytac. Oststnio czasu troche brak.

Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:29   #4983
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nina, ale mam te z ccc właśnie i wykonane naprawdę bardzo dobrze, środek skórzany cały, noga się nie poci
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:40   #4984
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
zazwyczaj biodermę ale teraz faktycznie mustele

Dziewczyny, pozdrówcie Askeadopcje ode mnie, strasznie mi jej brakuje

uwielbiam bioderme ;p

Pozdrowie;p powiem Ci ze Blaneczka Aski ma AZS i jest masakra, praktycznie nic nie je młoda oprócz mleka a ciągle ją wysypuje;/ esz;/

Nawijka, no przykro, lipa.. no ale trzeba się z tym pogodzić....;///// pokazuj fotki mieszkania!

Amelos wlasnie zasnęla...trzeba się pouczyc;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-05-21 o 20:41
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:43   #4985
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
zazwyczaj biodermę ale teraz faktycznie mustele
Tak przypuszczalam

Cytat:

a co do spotkań to wiesz, że my początkiem lipca będziemy nad morzem
Zapraaszam
TZ ma byc w tym czasie zagrzebany w remoncie, ja będę z Kuba rezydowac u t. (), takze z checia znajdziemy czas

Princessa kokosowa wciagnieta, 2 inne ciastka czekoaldowe tez, mozna isc prasowac

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-21 o 20:45
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:48   #4986
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze jedno - Leosie dziś nauczył się mówić cacy, cacy- wogóle coraz wiećej słów wypowiada, kiedy jest śpiący mówi aaa-aaa, kiedy chce jeść to am, pić- to pić, jak jechać autem to brym brym- idzie się już porozumieć z chłopakiem

brawo!!

Cytat:
Dziewczyny, co się dzieje z Bokeh? znowu miała smutny opis na fejsie.....
No właśnie też się martwię

Cytat:
Za miesiac przeprowadzka

Zazdroszczę

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-21, 20:51   #4987
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46559383]Nina, ale mam te z ccc właśnie i wykonane naprawdę bardzo dobrze, środek skórzany cały, noga się nie poci [/QUOTE]

To zimowki byly masakryczne.

Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 21:03   #4988
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
myślę,że czika może mieć wpływ

aaaa to Ty znasz aplikacje
ale Wam fajnie dziewczyny

Słuchajcie, macie jakieś wieści od Sarah
dawno jej u nas nie było

pamiętacie jak kiedyś poruszalyśmy temat włoskow i mit,że jak się obetnie na krótko to zaczną normalnie rosnąć?
sama to negowałam, opitoliliśmy Leosia maszynką i piora ma zupełnie inne, ale numer
pamiętam,że na krótko Askaadopcje opitoliła Blanke ciekawe czy małej już odrosły włoski

miaam Ci pisać o włoskach Blanki, ale już wiesz szok, że tak szybko odrosły
Cytat:
Debrah, wiesz, że do tego samego wniosku doszłam??? Młode się zmienia, schematy działają zupełnie inaczej, dorośleje mi chłopak no..... Może to skok? Czy też kamień milowy? może zacznie mi w końcu gadać..... Bo póki co raz na trzy dni powie aaaaaaaaaa - łto i to wsio
Dzisiaj kolejny mega ciężki dzień, pod wieczór, po zjedzeniu mega obiadu by się wydawało, dostał takiej mega histerii, że szok - głodny był dalej zauważyłam, że je rzadziej, ale w dużo większych porcjach.

Zasnął fakt, nie można mu pozwolić zejść z łóżeczka - tak jak Debrah robiła z Amelcią - tylko u nas niepozwalanie na zejście z łóżeczka kończy się - a jakże - histerią ;] wiem, że to może okrutne, ale dzisiaj mówię, nie pozwolę zejść z łóżeczka i koniec, padnięty jest, niech chwilę popłacze. I wiecie, że podziałało? Jak widział, że nie pozwalam, nie ugnę się, przestał płakać, przytulił mnie, położył się na boczku, 10 sekund i.....zasnął

dodaję parę fotek mojego łobuziakasorka, że trzy niemal takie same, ale uwielbiam jego minki

Cytat:
rozkreca sie chlopak!

Co do wloskow Blanki - zaluj, ze nie masz fb, tam jest dowod na to, ze odrosly :P

Ewik, marsi ma racje - lepiej nie smarowac filtrem z poprzedniego roku, bo ochrona bedzie zdecydowanie slabsza. Filtry wietrzeja.

marsi, swoja droga, czego uzywasz na codzien do filtrowania buzi? Tez Musteli?

Widze, ze piszecie o bajkach.
Dzis Kuba byl kilka h z t. (my zalatwialismy sprawy kredytowe).
Wracam, a tu niespodzianka - bajka wlaczona (nigdy wczesniej nie wlaczalam Kubie). A t. przejeta opowiada: "wiesz jak on pieknie ogladal?? Co najmniej 10min siedzial bez ruchu!!"

Bierz te czike w cholere! Po dwoch dniach mam dosc, niech wroci prawdziwa wiosna

Za miesiac przeprowadzka
nic tylko brawa jej bić
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46558800]e, Debrah, nie przejmuj się, dla Agatki miałam bez palców i nic się nie działo, ogrom dzieci bez palców widzę - tzn w butach bez palców Teraz mam bez, ale one takie nie na wielki upał, skarpetki zakładam - ale takie do biegania na plac zabaw czy na działkę chcę w tym stylu i bez palców:

http://allegro.pl/befado-r-20-sandal...224153795.html

Dziewczyny patrzcie na to Buty BARTEK i buty z ccc, nelli blu - albo chamska podróba, albo... dla ccc produkuje bartek pod szyldem nelli blu? możliwe to?

http://allegro.pl/bartek-nowe-sandal...234230109.html

http://ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640

i co, podoba się?

brawo, kawał syna!

a zrób badanie na poziom wit D, powinno się dać z paluszka normalnie krew pobrać jak tylko na to badanie - nie ma szans, nie znajdę ci tego teraz, ale różne takie krzywości z żebrami itd. mogą się tworzyć wskutek niedoborów D właśnie - czytałam jakieś artykuły o tym

ale to naprawdę nie reguła

pewnie, że wypada ja tam szwagierkom wprost napisałam, że jak nie mają pomysłu to Agatka na urodziny ucieszy się z konkretnej książki i hulahopu bo chodzi i o nim ciągle gada

cudna

A ja matkokrzesno Agatki po prostu piszę kilka rzeczy w róznych cenach i niech sobie sama wybiera

Zresztą z Dorką też tak robię.[/QUOTE]
oja, mi się jednak wydaję, że podrabiają:/
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
My też mamy ten krem z tamtego roku ,ale kupię nowy bo ten jest ważny do sierpnia.

zdrówka.!!

Super!

------------------------

Jakoś przeżyłam ten dzień w pracy

Moje dziecko znów samo zasnęło w łóżeczku

Ide się kąpać.

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

Hanie chyba dopadło zapalenie spojówek strasznie Jej oczko ropieje, taka gęsta ropa leci
zawsze takie rzeczy muszą się dziać, kiedy nie jestem w domu:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:06   #4989
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Tak przypuszczalam

Zapraaszam
TZ ma byc w tym czasie zagrzebany w remoncie, ja będę z Kuba rezydowac u t. (), takze z checia znajdziemy czas

Princessa kokosowa wciagnieta, 2 inne ciastka czekoaldowe tez, mozna isc prasowac
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:09   #4990
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hanie chyba dopadło zapalenie spojówek strasznie Jej oczko ropieje, taka gęsta ropa leci
Zdrówka!!
Stary 2014-05-21, 21:21   #4991
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46559086]

lęki nocne?

[/QUOTE]

No właśnie nie mam innego pomysłu. Tylko, że te lęki nie są nocne, bo w nocy śpi ładnie, w taki sposób wybudza się z drzemki popołudniowej, zasypia zmęczony a po 20 - 30 minutach budzi się z płaczem.
Nie wiem co mam z tym zrobić, to trwa już prawie dwa tygodnie. Kilka razy zdarzyło się tak, że ja go musiałam wybudzać, bo strasznie krzyczał i nie dało się go uśpić ponownie, bujanie na rękach nie pomagało.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 21:42   #4992
sylwietta1988
Zakorzenienie

Czesc czikowato dzis było
Podczytuje w miare mozliwosci, ale powiem szczerze- po tak intensywnych dniach nie mam nawet siły na pisanie.... Dzieciunio nadrabia kilometry przesiedziane w domu przez te paskudne dni skad on ma tyle energii i siły wieczorami to po prostu musze kwadrans usiasc jak zasnie zanim wezme sie za cokolwiek, chocby za kolacje

Dziewczyny, mam sytuacje taką: od kilku nocy mały nie tugezuje () ALE na spiocha cuduje na łózku jak tylko nie mozna sobie wyobrazic....
- spiac wali rekami i nogami jak i gdzie popadnie.... jak mi rabnał w usta to zobaczyłam Mroczków przed oczami
- spiąc potrafi przekrecic sie na raczki i zlezc z łozka....
- spiac odpycha sie nogami do przodu az kiedys głowa wystawała mu poza brzeg łozka.....
Z tego to powodu spie jednym okiem, jak tylko zaczyna sie wiercic przestawiam sie na tryb czuwania... Takze, jestem bardziej zmeczona niz jak tugezował....

Teraz moje pytanie: skad takie hocki? Pełni nie ma tv praktycznie non stop wyłączony, zresztą my ciagle na dworze jestesmy

Histerii na razie nie urzadza masakrycznych, raczej do przezycia - dzis bek byl bo pies nie chciał łapy podawac a wczoraj przeciez dawał

Co do jedzenia (Hje) u nas dzis był dzien zarłoka.... na sniadanie jajecznica z dwóch jajek i kromka z masłem, potem za godzine mleko bo płacz, pózniej banan i gruszka, kromka z dzemem, dzremka, obiad- 2 mielone z dwoma kulkami ziemniaków i kalafior gotowany, pozniej kisiel, kromka z pomidorem, mleko na noc, w ciagu dnia miedzyczasie wafle i herbatniki bo jak zobaczył to był ryk.... No i z 400 ml picia..... Gdzie on to pomiescił Czasami jest dzien, ze nie j zbyt wiele, przewaznie jestem zadowolona z jego apetytu ale dzis to juz przeszedł samego siebie

Co do butków na lato, tez rozkminiam, raczej odkytych nie wezme, bo ten mój szogun nie patrzy gdzie lezie teraz lata w szmaciakach z zetpola ale to po podwórku, na wyjscie cos musze znalezc, pewnie trampki

LADY, wspólczuje Ci z całego serca ciezko w takich sytuacjach zachwac spokoj ale kto jak nie my?

MAŁA gdzie Ty?

MARSI,
dla Leosia brawa

MENEQ,
oby to było zębowo

NAWIJKO, jak Ty przezyjesz miesiac u t. jak rosół w południe to w tygodniu obiad tez?

HJE,
nie wyrzucaj sobie najwazniejsze, ze zauwazyłas problem i działasz wiadomo, ze jakbyscie sami mieszkali to wieeeeeeleeeee rzeczy byłoby inaczej a tu niestety nie tylko Ty decydujesz...

BOKEH, czemu smutna jestes?

EWULKAAA, widziałam kuchenke na fejsie jaka Anna wysoka

MISIAEEL zdróweczka dla Hani

wiecej nie pamietam, nie bijcie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:45   #4993
s i l v e r
Zakorzenienie

Black , WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-21, 21:56   #4994
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
uwielbiam bioderme ;p

Pozdrowie;p powiem Ci ze Blaneczka Aski ma AZS i jest masakra, praktycznie nic nie je młoda oprócz mleka a ciągle ją wysypuje;/ esz;/

Nawijka, no przykro, lipa.. no ale trzeba się z tym pogodzić....;///// pokazuj fotki mieszkania!

Amelos wlasnie zasnęla...trzeba się pouczyc;/
n to ja bym obstawiała, że to właśnie mleko jest winowajcą

Cytat:
miaam Ci pisać o włoskach Blanki, ale już wiesz szok, że tak szybko odrosły

nic tylko brawa jej bić

oja, mi się jednak wydaję, że podrabiają:/

łączę się w bólu, do anginy Agatki doszło zapalenie spojówek :/ dobrze, że mam krople

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
No właśnie nie mam innego pomysłu. Tylko, że te lęki nie są nocne, bo w nocy śpi ładnie, w taki sposób wybudza się z drzemki popołudniowej, zasypia zmęczony a po 20 - 30 minutach budzi się z płaczem.
Nie wiem co mam z tym zrobić, to trwa już prawie dwa tygodnie. Kilka razy zdarzyło się tak, że ja go musiałam wybudzać, bo strasznie krzyczał i nie dało się go uśpić ponownie, bujanie na rękach nie pomagało.

Agatka tak miala :/ wybudzała się, musiałam ją dośpić i dopiero szła dalej spać

Cytat:
Black , WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!

Black, ode mnie również!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:57   #4995
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Fb

Cytat:

Za miesiac przeprowadzka
U nas ma jutro być, czeeekam

Jeeeee! Odliczamy!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46558800]
brawo, kawał syna![/QUOTE]
Zabrakło mi "przedrostka" pewnego

Cytat:
Moje dziecko znów samo zasnęło w łóżeczku

Cytat:
tak, jak Debrah pisze, po roku spada zapotrzebowanie energetyczne i dzieciaki zaczynają mniej jeść. Ale na wszelki wypadek kontroluj wagę, może zrezygnuj z przekąsek?
Pisałam, że jak kilka razy robiłam tak, że nie dawałam nic między posiłkami, to się nawet nie dopominała i te 7 godzin nic nie jadła

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46559086]
Hje, ale jak ona ma jeść więcej, skoro tyle pije? 2l to dla dorosłego norma a nie dla niespełna półtoraroczniaka. Ma ciągle żołądek zapchany piciem. Woda czy coś innego też?[/QUOTE]
Woda najczęściej, czasem sok domowy dolewam, jeszcze rzadziej jakiś kupny, żeby dla odmiany miała.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
- spiac wali rekami i nogami jak i gdzie popadnie.... jak mi rabnał w usta to zobaczyłam Mroczków przed oczami
- spiac odpycha sie nogami do przodu az kiedys głowa wystawała mu poza brzeg łozka.....

Z tego to powodu spie jednym okiem, jak tylko zaczyna sie wiercic przestawiam sie na tryb czuwania... Takze, jestem bardziej zmeczona niz jak tugezował....
U nas te dwie rzeczy też się dzieją, a pisałam też, że kilka razy młoda mi z łóżka już spadła przez to odpychanie się

Dlatego cieszę się, że jednak w zdecydowanej większości Pola śpi w nocy w łóżeczku

Laski, pisać, pisać!

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

5 POSTÓW!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:59   #4996
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4338837/Za-cycki

BLACK, najlepszego!
Stary 2014-05-21, 22:02   #4997
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

CZTERY!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:04   #4998
sylwietta1988
Zakorzenienie

3 :d
Stary 2014-05-21, 22:04   #4999
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Zdróweczka dla Hani

LADY, dopiero teraz zobaczyłam fotki. Ale Pietraszko się zmienia
Cudowny jest

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-05-21 o 22:06
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 22:04   #5000
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dwa!

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:11   #5001
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No co?
Bajke wlaczy, kość od kurczaka da, napasie ciastkami

A tak na serio - moja t.to zlota kobieta, ma swoje dziwne pomysly, rady, ale oprocz tego bardzo dobry z niej czlowiek

Cytat:
NAWIJKO, jak Ty przezyjesz miesiac u t. jak rosół w południe to w tygodniu obiad tez?
Nieeee, wszyscy pracuja
Najbardziej bede sie chyba obawiac chodzenia spac o 20
I mam nadzieje, ze TZ wyrobi sie szybciej niz w miesiac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:15   #5002
MaJulMi
Raczkowanie

Załapałam się na odliczanie
3!

A jednak nie
Stary 2014-05-21, 22:16   #5003
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dacie linka do nowego tematu??? Nie mogę znaleźć nas komórce

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:16   #5004
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46560802]

Agatka tak miala :/ wybudzała się, musiałam ją dośpić i dopiero szła dalej spać

[/QUOTE]

właśnie u dr google znalazłam informację, że to co robię czyli wybudzanie jest złe, że powinno się dziecko uspokajać i próbować uśpić dalej.
Tylko, że u nas jest problem tyko z drzemką, jak już pisałam - w dzień. w nocy ma tylko pobudki na karmienia, albo ot tak, ale smoczek załatwia sprawę, idzie spać dalej.
Natomiast w dzień to jest uciążliwe. Na pewno wiem, że zmęczony jest, bo zasypia. spał zawsze 1.5 do 2 godzin. Teraz budzi się z wrzaskiem po 20 minutach. I naprawde nie potrafię go uśpić ponownie. Już przesunęłam drzemkę na późniejszą godzinę, ale to też niczego nie zmienia.
Później po takiej 20 min drzemce w wózku przysypia, więc też na pewno nie chodzi o to, że jej już nie potrzebuje.
Stary 2014-05-21, 22:16   #5005
hje
Zakorzenienie

Zapraszam! -------> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post46561113

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-05-21 o 22:42
Stary 2014-05-21, 22:41   #5006
blogerka
Wtajemniczenie

hje, coś nie tak z linkiem
Stary 2014-05-21, 22:42   #5007
hje
Zakorzenienie

Zmienione
Stary 2014-05-22, 06:35   #5008
elllmi
Zakorzenienie

hej

dzisiaj w pracy z dziewczynami z piętra umówiłyśmy się na długie spódnice i mamy zlot czarownic

Cytat:
ellmi, ale walisz po oczach podpisem
Oby sie Fifkowi unormowalo zasypianie. Wiem o czym mowisz, bo Kuba przez pierwsze hmm 11 mscy zycia? zasypial o 22-23... NIC sie nie dalo o tej porze juz zrobic.
kazali, to wstawiłam
własnie jak tak czekam, aż zaśnie, to sobie o niektórych z was myślę, że macie tak cały czas

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Piątaka dałam rano Julce na banana i serek. W ogóle fajne to jest - z reguły zostawiam Julexowi jakieś 2 lub 5 zł i wtedy ona, jak idzie z moją mamą po codzienne zakupy, za siebie płaci - czyli trzyma pieniążek i niekoniecznie chce go oddać
nieźle, kieszonkowe już się zaczyna

Cytat:
w załączniku alternatywa do TV i teledyskow
ale genialny

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości