|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
W nocy dawalam raz jeszcze lek na goraczke, po godzinie spadla i juz spalismy spokojniej
![]() to na pewno po szczepieniu, bo ma tylko goraczke. Probowalam bez lekow, tak jak misiulka mi radzila, ale tylko kilka godzin po poludniu wytrzymalismy, ale dalam dopiero jak dziecko bylo marudne i widac bylo po nim, ze cierpi jednak . Patrzcie na mojego kawalera ![]() kwiatuszku moj M. nie chodzi za raczke, nie da sie prowadzic - ale ja go w sklepie puszczam i po prostu pilnuje, nakierowuje na odpowiednie tory
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-22 o 08:13 |
|
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Moderna M ma genialny fryz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, może dzisiaj uda sie trochę w pracy ponadrabiac. To teraz pamietniczek
![]() U nas wszystko ok, Hania zaczęła rwać sie do chodzenia, chodzi z pchaczem, a na placu zabaw dookoła trzymając sie plotka. Spędza prawie całe dnie z moja mama na spacerach. Pisalyscie o sikaniu, ona dużo pije i dużo sika, pieluchy ma bardziej napompowane niż przed upałami. Wczoraj np wypila 1,5 butelki tej małej wody z dziubkiem z biedronki, a wieczorem jeszcze kubeczek 300ml. Pisaliscie tez o okularach, my powoli przyzwyczajamy, najpierw zwykle sama je sobie wsadza i ściąga, ale po chwili po założeniu je zostawia i nawet pochodzi w nich trochę zadowolona. Mamy juz 6 zębów , dwójki na dole wyszły bezobjawowo nagle w tamtym tygodniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-05-22 o 08:31 |
|
|
|
#4684 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka, ale słoneczny dzień.
Cytat:
U nas króluje rybka Mini Mini. Byłam też w bibliotece i... a co wypożyczyłam m.in. Czereśniową super.---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
moja nie lubi truskawek, chyba za kwaśne jeszcze. a cytrynę by wcinała ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Widziała może któraś z Was książeczki w Aldi? Widziałam w gazetce i nie 0wiem, czy warto iść.
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _______ jak ubierać prawie miesięczne dziecko w taką pogodę ja chyba nic nie pamiętam
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Kwiatuszku - ja tez z R raczej na rekach w sklepie albo w wozku . brak mi kolejnej reki po prostu aby ogarnąć ... dobrze ze wszystko z mama ok i już wróci ! Despa - to nie na @ (będę mieć gdzies za 2 tyg,moze więcej),głowa przestała bolec choć mam jakby obolałą od tego ....masakra ,najgorzej wczoraj - az zeby bolały ,oczy i uszy ,nie wspominając o mdłościach . Przeszło po bardzo długim -gorącym prysznicu ...tak jak ostatnio ....chyba to jedyna metoda . z tym skierowaniem -rece opadają ... Bzinka- Moderna - Marsssel cudo! i genialna fota ! jak Ty to robisz? Alliw - oby tak dalej dobra leceeeeee ...nie powinnam nawet tu zagladac ,tylko wstałam a zdałam sobie sprawę ze i tak już jestem spózniona na wszystko .... a wieczorem dodatkowo zebranie i 2 godzinki siedzenia . znowu! znowu !!!!! ![]()
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tak ...szybko się zapomina ![]() a skąd masz miesieczniaka???? ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Ale dziekuje !!!!!!!! Zazdraszczam w ogole wszystkim tym co nałożą BB albo CC albo i nic i wyglądają . Ja nawet ostatnio nie wyglądam w mojej tapecie ...wory pod oczami ....i takie tam ... ![]() dobra kopa w du.psko potrzebuje chyba . miłego dnia laseczki
|
|
#4689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Niestety ta kupowana jest nafaszerowana. Mysle, że bede mu czasami podawać a tak to mu upiekę Cytat:
Nooo ja to nigdy chyba tak drogiej szynki nie jadłam ![]() -------------- Kasia, jak randka? ![]() Nestelle, dużo siły w takim razie! TŻ mnie wczoraj wziął na pizze i deser Fajnie było, przeszliśmy się troszkę z K.
|
||
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Na razie na szybko Dzis jedna pobudka (o 4:10), napilismy sie wody (mama pokazala synkowi ze w nocy pije sie wode ), troszke sie rozbudzil bo zobaczyl mojego tableta na podlodze, wiec zasnal dopiero przed 5, dospalismy do 7:50, takze nie chce zapeszac, ale jest naprawde super! Na sniadanie wszamal caly kubek kaszy, nalozylam mu troche do miseczki to troche sam zjadl lyzeczka. Ja skonczylam sniadanie i lecimy do biedry po bodziaki i po kapuste na rynek bo jednak jeden cycek troszke pobolewa, choc juz sa mniej napompowane. Kwiatuszku, o szalwii slyszalam i czytalam. Super ze zabieg sie udal. Karol z biszkoptami Moderna, Marcel Nestelle, kopniak w tyleczek i tzrymaj sie, oby udalo sie jakos ogarnac wszytsko w ten upalny dzien ![]() Monika, ja bym ubrala w jakis cienki pajacyk, albo rampersa, choc dzis wietrznie wiec trzeba uwazac z takim maluszkiem. Rowniez bardzo polecam otulacz bambusowy z lamillou (wiem ze jest drogi), ale ja go uzywalam cale zeszloroczne lato i teraz tez wciaz w uzyciu (albo jako prescieradlo, albo kocyk) Demeter, moi rodzice sami wedza szynki, poledwice, kielbasy, ryby. Mozna samemu zrobic wedzarnie, albo po prostu kupic. Wy macie ogrod to w ogole nie mielibyscie problemu z miejscowka ![]() Aha, Janek lubi swoje okulary, oczywiscie sciaga, ale dopiero po jakims czasie
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-05-22 o 10:22 |
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
No wiec jestem
Widze zescie spragione szczegolow mojego Randkowania wiec oto - kolega wydal sie mily i symaptyczny, wysoki tak ze 20cm wyzszy ode mnie - "piekna opalona karmacja" i co sie okazalo - chca mnie zeswatac z a'la podobnym tatusiem :-/. Ehhh. Sama nie wiem co o tym myslec - jako znajomy kolega - nie widze przeszkod - ehh. No ale co bedzie to bedzie - bez spiny i takich tam - mam cale zycie przed soba wiec na pewno jeszcze uda mi sie kogos spotkac hihi. No to ja lece do pracy Dzis do 19 hihi. Aaaa i co do mojego grafiku - wiem CIUT przesadzilale i kasa bedzie ciut wieksza - bo od 21.00 mamy dodatek nocny ;-p hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kurde!! znowu nie mam wszystkicj cytatów, a specjalnie nie wyłączałam kompa przez dwa dni
EhhhNo więc i Pani i Moderna pokaźne zakupy książkowe ![]() Cytat:
Jak było???Pierwsze koty za płoty będzie coraz lepiej, mimo to nadal mocne ![]() Cytat:
Łoj ale już doczytałam, że dziś w porządku ![]() Mikołaj dostał takie coś tylko, że z pieskiem i na razie najbardziej go kręci ta czerwona kulka na końcu kija namiętnie wkłada ją do paszczy ![]() Cytat:
Jak WY sobie z tym radzicie? Koleżanka powiedziała, żebym kupiła mu nakolanniki.2. Mikołaj chodzi w kapelutku, wiązanym niestety bo tylko zawiązany trzyma mu się na głowie 3. Oooo Kubusiowy mus, musze wypróbować 4. Spóźnione ale na teraz też się jeszcze przydadzą ![]() Jeja jaki fryz w porównaniu do MarcelkaCytat:
Za chodzenie i za ząbki Może o czymś zapomniała nam powiedzieć?? ![]() Rodzice przytaszczyli niedawno z zakupów karton po owocach. Zapakowaliśmy do niego Mikołaja, pod spód włożylismy podstawki na kółkach do kwiatków i jeździł. Ale wypadały co jakiś czas. Więc dziadek postanowił usprawnić wehikuł Zamontował kółka na stałe, wymościliśmy w środku kocykiem i poduszką, doczepiliśmy sznurek i się wozi Mikołaj w swojej furze Codziennie kilka razy wsiada i trzeba wozić pana ![]() Oliwka mi imponuje swym porządkiem i postanowiłam ogarnąc kuchnię Na razie drugi dzień jest posprzątane zobaczymy jak długo Byłam wczoraj u ortopedy (problemy z nadgarstkiem) zapisał mi zabiegi...taaaa, w szpitalu do końca roku już miejsc nie ma a w drugim ośrodku zapisy na styczeń
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie. Mój tato przytaszczył wywrotkę dużą i na podwórku Kinia wsiada.Kciuki za nadgarstek. Jaki to problem?
|
|
#4694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooo taka wywrotka też by się Mikołajowi spodobała ![]() A już wóz jaki ma Anielka Oliwki to zupełnie wymiata ![]() Jeśli dobrze zapamiętałam to zapalenie wyrostka rylcowatego (tylko rylcowatego zapamiętałam ale jak wpisałam w google to mi takie coś wyskoczyło i wygląda tak samo O to, na pewno to wszystko się zgadza ![]() Spowodowany jest stanem zapalnym i zwłóknieniem ścięgna mięśni odpowiedzialnych za odwodzenie i prostowanie kciuka. Często rozwija się u młodych matek, czy świeżo upieczonych babć, które kilkadziesiąt razy na dobę podnoszą niemowlę. Ale tak naprawdę na zespół De Quervaina narażony jest każdy, kto w pracy mocno wykorzystuje ręce, a w ciągu dnia wykonuje wiele powtarzalnych ruchów rękoma. Nadwyrężenie mięśni prowadzi do stanu zapalnego, który może objawiać się bólem lub obrzękiem u nasady kciuka. Ból przy chwytaniu większych przedmiotów lub przy próbie pokazania jedynki (pięść z kciukiem do góry) są charakterystyczne dla tego zespołu.
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-05-22 o 12:00 |
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to widzisz, musze poczytać i pooglądać fotki tego. NA początku po urodzeniu Kini miałam podobnie, kciuk mi "wylatał" nawet. Byłam u chirurga/ortopedy podotykał i dał ew. skierowanie na RTG, gdyby nie przeszło. Miałam zażywać wit. C, taka moda teraz... chyba 1000mg. Nic innego mi nie dał, bo karmię. Teraz nie wylatuje mi kciuk, a do delikatnego bólu się przyzwyczaiłam. Mnie nic nie mówił o szpitalu, więc może to nie to Zdrówka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też wyskakiwał coś w tym nagarstku, bolało bardzo mocno, przez jakiś czas aż tak, że miałam łzy w oczach. Pan doktor kazał mi jeszcze kupić w aptece sól iwonicką i robić kąpiele tej ręce. I powiedział, że jak tego nie wyleczę do końca (czyli jak nie zniknie taka delikatna kulka/zgrubienie z nadgarstka) to to powróci. I właśnie, żeby rozbić tą kulkę przepisał fizykoterapię (magnetoterapia i chyba prądy, już nie pamiętam, a skierowanie zostawiłam już w ośrodku). I oczywiście, nie przeciążać ręki ![]() A rodzinny walił we mnie sterydy zamiast od razu skierowac do ortopedy
|
|
#4697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łączę się w bólu ![]() Alliw, coraz lepiej! dzielny Jaś, dzielna(ś) Ty! ![]() Cytat:
ma też lżejsze - http://www.smyk.com/smiki-pileczka-z...y-dla-dzieci-pno właśnie chcę takiego pingwina z takimi chlapiącymi nóżkami Cytat:
no i cieszę się, że kciuki dały radę ![]() poczachuj im tam!!!! ![]() Bosko!!! Moderna, przecudna fota!!!! świetne! ![]() klaski : Marsel zmultiplikowany ![]() Byliśmy w Biedzie. Super pomysł z tym domkiem na pieluszki ![]() I kupiłam Młodemu sandałki. Musiałam numer większe ze względu na puchatość stopy... :brzydal :
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz później, po zabiegach jakie, no i powodzenia Ciekawe, kiedy do mnie to wróci
|
|
#4699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kup sobie tą sól i kąp ta rękę. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. A masz taką kuleczkę na nadgarstku? Jak przeciążysz to szybko wróci ![]() Pani dzięki za przypomnienie o pieluchach. Muszę nabyć. A kupiłaś 4 czy 5?
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sól też mam, w jakiej wodzie? Mówiła coś o temperaturze? Znalazłam na necie kilka fajnych ćwiczeń. Dziękuję za diagnozę. Po pieluchy też bym się wybrała, ale czy jeszcze będą. Ostatnio już rano się skończyły
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-22 o 13:32 |
|
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Tasiu ja mam od początku zeszłego roku (dostałam je jak byłam w 8 miesiącu ciąży) a mają date do marca 2015.
A z ta łazienką to może dlatego się boi, że po pampersowej awarii ląduje w pustej wannie Ja też tak robię w razie "W" i T też bardzo nie lubi takich atrakcji Amelia te granulki o których piszę, podaje się bezpośrednio do buzi - na język. One są maleńkie i szybko się rozpuszczają. Agnjeska kciuki za szczepienie Moderna M jest fajniutki! zdrówka!Kasiu tak jak napisałaś - co będzie to będzie - a generalnie ma Wam (Milusiowi i Tobie) być dobrze |
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4703 | |||
|
Zakorzenienie
|
słodkiii
Cytat:
odzywaj się często zaglądam na Twojego bloga.Cytat:
kupujemy mięso, moj tata je przygotowuje, tydzień się pekluje, wiąże w sznureczki, później wędzi w wędzarce ( mamy taka swojej roboty) to jest smak wędliny.Cytat:
![]() my już od jakichś 3 msc 5-tki.. chociaz A. szczupła ale wysoka i te 4 jakies krotkie byly dla niej Tak z ciekawosci... używałyscie monitora oddechu? Bo A. mimo iz dostała 10pkt i byla calkiem zdrowa , to kupilam jej monitor ( zostałam skrytykowana w oczach calej rodziny, ze kupuje niepotrzebne rzeczy) ale raz mi się ten monitor włączył A. jak miala 2 msc przestala oddychac i musialam potrząsnąć nią i wtedy złapała taki głęboki wdech. strach pomyśleć co by było bez monitora? lekarz stwierdzil, ze tak sie zdarza u dzieci.. teraz juz oczywiscie nie uzywamy, ale często sprawdzam jak glupia "czy oddycha"
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-22 o 14:05 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapraszam. Ostatnio rozwijam bloga, założyłam tez konto na Facebooku gdzie wrzucam dodatkowe zdjęcia niestety ciagle brakuje mi czasu na wszystko. My używamy 4 ki chociaż pampers sa juz na styk, dada jeszcze sa ok bo sa trochę większe od papmersow. Miałam tez opakowanie 4+ pieluch z Norwegii i rozmiarowo były całkiem całkiem. Przypuszczam,ze 5 jeszcze były by za duże. My monitora nie mieliśmy.
|
|
#4705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie wyobrażam te pazurki, Krzyś ma chyba podobne ![]() Ząbek nie dokucza, dzięki ![]() Ja Krzysia jeszcze w sklepie nie puszczałam "luzem", bo chyba właśnie bym się bała o to, że zakupy by trwały z 5 razy dłużej Poza tym On nawet będąc w wózku ściąga coś z półek, a co dopiero, jak sobie sam stanie koło takiej Raz prawie zakosił ciasteczka, dobrze, że zauważyłam ![]() Super, że z Mamą ok!!! Cytat:
Tylko o obcinaniu prosto, bo mam złe doświadczenia ze swoimi - właśnie przez złe obcinanie, "na okrągło" Ale to pewnie co paznokcie, to inny sposób dobry.A lekarze Wróciliśmy z parku Krzyś wybawił się na trawie z koleżanką, wyganiali, poopalali; w wózku wrócił do domu, padł zaraz po wejściu Ja też padam, ale musiałam zrobić obiad. Dopiero się relaksuję przy kompie
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u siostry "mam" miesięczniaka. byliśmy dziś na wspólnym spacerze we 4. J. na widok płaczącej małej zrobił smutną minę i musiałam go odwrócić bo sam zaczynał płakać. Cytat:
_________ J. się poprzestawiał. wstaje przed 6, zasypia po 20, w dzień ma jedną godzinną drzemkę. ja nie ogarniam (jeszcze) wszystkiego na raz (J., mieszkanie, praca, zakupy, gotowanie). dziś postanowił zmienić rytm i zasnął o 8 na pół godziny, więc teraz ma drzemkę, ale już słyszę, że nawet z 2 drzemek nie uzbiera 1,5 godz snu.. poza tym.. maruda, nie odstępuje mojej nogi na krok. |
||
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
W KONCU przerwa - od godziny tak mnie ssalo w zoladku ze myslalam ze jak nie zjem to im tam Padne Trupem
Ogolnie dzis NUDY ....!!! W tej pracy - oby jakos czas mi do 19 jakos zlecial - mam nadzieje sie zalapac na Milusiowa Kapiel To papapa. Do pozniej. Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Aaaa BIZNKA Od kogo dostalam Pampki z Norwegii ;-)..?? Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
A to w PL pampers nie ma polowek?
My aktualnie na pampers 4+ nestelle pytalas o zdjecie - nie wiem, jak sie to robi - maz ma jakas funkcje w swoim smartphonie samsung note ![]() M. dalej goraczkuje, tzn. do czasu podania leku, potem mamy srednio 6 godzin luzu. Jak do jutra nie minie to pewnie podjedziemy do lekarza sprawdzic.
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
My po szczepieniu uf...
No i młoda waży 10.020 i mierzy 77 cm (; Lekarka powiedziała że po tyg może dostać wysypki i gorączki. Mam nadzieję że jednak nas ominie... Co do pampkow mu też 4+ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2014-05-22 o 16:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

moja nie lubi truskawek, chyba za kwaśne jeszcze. a cytrynę by wcinała 

ja chyba nic nie pamiętam 

Jak było???
będzie coraz lepiej, mimo to nadal mocne
ale już doczytałam, że dziś w porządku
to widzisz, musze poczytać i pooglądać fotki tego. NA początku po urodzeniu Kini miałam podobnie, kciuk mi "wylatał" nawet. Byłam u chirurga/ortopedy podotykał i dał ew. skierowanie na RTG, gdyby nie przeszło. Miałam zażywać wit. C, taka moda teraz... chyba 1000mg. Nic innego mi nie dał, bo karmię. Teraz nie wylatuje mi kciuk, a do delikatnego bólu się przyzwyczaiłam.
klaski :