Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 08:39   #1021
Aziddee
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Aziddee, 130 po ilu dniach od mycia/nie czesania?
Po dwóch, ale zeszłam z 200 Cieszy mnie to mimo tego, że zdaniem trychologa i tak połowa włosów musi mi wypaść. Wolę żeby mi wypadały stopniowo niż wszystkie od razu i depresja gwarantowana

Cytat:
Niech ktoś mi wyłączy internet, bo właśnie cykam fotki odżywek, które muszę mieć... a tu przekleństwem jest właśnie to, że są one tanie. No bo zachodzę do funciaka: odżywa za funta i w głowie "No co ty, na włosy funta będziesz żałować?!" Ech...
Proszę Cię, jakbym miała zachciewajki za 5 zł, to znowu zawaliłabym wannę odżywkami Obecnie mam tylko 3, obczajcie zeszłam z kilkunastu

Cytat:
Mam już biotynę i zobaczymy co na to moje włosy
O. Ja się biotebalem 5 szprycuję
Stary 2014-05-22, 09:00   #1022
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Po dwóch, ale zeszłam z 200 Cieszy mnie to mimo tego, że zdaniem trychologa i tak połowa włosów musi mi wypaść. Wolę żeby mi wypadały stopniowo niż wszystkie od razu i depresja gwarantowana
- To ładnie! Pewnie, też uważam, że tak lepiej. Zawsze to trochę już odrosną zanim wypadnie reszta tej połowy. Też muszę kiedyś policzyć, choć nieco obawiam się wyniku...

Cytat:
Proszę Cię, jakbym miała zachciewajki za 5 zł, to znowu zawaliłabym wannę odżywkami Obecnie mam tylko 3, obczajcie zeszłam z kilkunastu
- Haha... też bym chciała kiedyś zejść do 3 Takie TOP3, byłoby cudnie.

Cytat:
O. Ja się biotebalem 5 szprycuję
- Jakieś fajne efekty, które przypisujesz tylko biotynie?
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:14   #1023
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
- To ładnie! Pewnie, też uważam, że tak lepiej. Zawsze to trochę już odrosną zanim wypadnie reszta tej połowy. Też muszę kiedyś policzyć, choć nieco obawiam się wyniku...
Szczerze mówiąc myślałam, że liczenie będzie bardziej męczące

Cytat:
- Haha... też bym chciała kiedyś zejść do 3 Takie TOP3, byłoby cudnie.
Żeby to jeszcze były wszystkie top Najbardziej obecnie lubię NaturVital przeciw wypadaniu, zachwalaną w recenzjach przez Eloe. Mam jeszcze Jasona Thin to Thick i Baikal Herbals na objętość. Ta ostatnia nie robi nic, ale nie obciąża Marzy mi się zielona NaturVital, ale nie wiem czy kiedykolwiek ją upoluję.

Cytat:
- Jakieś fajne efekty, które przypisujesz tylko biotynie?
Jestem na 6tej tabletce więc się nie wypowiem, o ile nie zajdą jakieś drastyczne zmiany w ciągu tygodnia Jeśli efekty będą później to ciężko będzie je przypisać samej biotynie, bo biorę jeszcze palmę na androgenowe, inneov densilogy i harmonelle.

Za dwa tygodnie mam wizytę u Mysi
Stary 2014-05-22, 09:42   #1024
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze mówiąc myślałam, że liczenie będzie bardziej męczące

Jestem na 6tej tabletce więc się nie wypowiem, o ile nie zajdą jakieś drastyczne zmiany w ciągu tygodnia Jeśli efekty będą później to ciężko będzie je przypisać samej biotynie, bo biorę jeszcze palmę na androgenowe, inneov densilogy i harmonelle.

A te hormony to bierzesz na włosy czy zgodnie z ich przeznaczeniem? Bo ja zastanawiam się czy jest sens iść zbadać jednak moje hormony. Nigdy tego nie robiłam, nigdy mi żaden gin. nawet tego nie zaproponował, a brałam kiedyś tabletki anty przez 3,5 roku i ostatnio przerwałam też po 3 latach. Tylko, że to odstawienie stało się dla mnie męką, bo włosy leciały garściami. Pewnie też zbiegło się z przesileniem wiosennym. Teraz jest znacznie lepiej, ale kucyk przerzedzony MEGA! Dobrze chociaż, że włosy są w miarę na równo na długości to nie wisi mi jeden wielki smęt. Nawiasem mówiąc, wiem że hormony potrafią nieźle namieszać we włosach. Mam przyjaciółkę, gdzie naocznie widziałam jak jej się kucyk zmniejszył z naprawdę grubych, nigdy nie farbowanych włosów. Po badaniach się okazało, że ma sporo testosteronu i to dlatego (wypadanie włosów jak u mężczyzn) ale po tabsach wszystko jej po czasie wróciło do normy.
Stary 2014-05-22, 10:06   #1025
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
A te hormony to bierzesz na włosy czy zgodnie z ich przeznaczeniem? Bo ja zastanawiam się czy jest sens iść zbadać jednak moje hormony. Nigdy tego nie robiłam, nigdy mi żaden gin. nawet tego nie zaproponował, a brałam kiedyś tabletki anty przez 3,5 roku i ostatnio przerwałam też po 3 latach. Tylko, że to odstawienie stało się dla mnie męką, bo włosy leciały garściami. Pewnie też zbiegło się z przesileniem wiosennym. Teraz jest znacznie lepiej, ale kucyk przerzedzony MEGA! Dobrze chociaż, że włosy są w miarę na równo na długości to nie wisi mi jeden wielki smęt. Nawiasem mówiąc, wiem że hormony potrafią nieźle namieszać we włosach. Mam przyjaciółkę, gdzie naocznie widziałam jak jej się kucyk zmniejszył z naprawdę grubych, nigdy nie farbowanych włosów. Po badaniach się okazało, że ma sporo testosteronu i to dlatego (wypadanie włosów jak u mężczyzn) ale po tabsach wszystko jej po czasie wróciło do normy.
Ale nic nie pisałam o hormonach Biorę yasminelle, ale to na zupełnie inne problemy
Stary 2014-05-22, 10:10   #1026
Curly81
Wtajemniczenie

Hej,

Keratynę mam taką:
http://allegro.pl/chantal-sessio-naj...183166856.html
Nie zauważyłam by robiła cokolwiek z moimi włosami.

Na moje włosy teraz dobrze działa GAiK,żel mrożący Joanny,odżywka z YR do kręconych,olej lniany,odzywka Isana i joanna z pokrzywą,odżywka Farmona w płynie,olej rycynowy.Na ,,nie''-kallos mleczny,keratyna powyższa.

Większosc tych niedrogich ,,cudów''dobrze działających na moje włosy poznałam dzięki Wam.To widać i słychać bo tyle komplementów ile dostaję teraz nie miałam dawno.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:41   #1027
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Myszko Nawet jak bym chciała kusić to nie wiem czy w Polsce dostaniesz [widziałam chyba na allegro] ale stacajonarnie cięzko, więc sobie wmawiaj, że nie ma gdzie kupić, dzięki temu oszczędzisz pieniążki i jako tak lepiej znieśc ;P
Dobra, tak będę sobie mówić

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Co do wyżej wspomnianej odzywki...Luuuubię!

Zdecydowanie podbiła skręt bardzo podobała się włosom, widze i czuje sa w ogóle lekkie, takie mięciutkie jak u dzieciaczka.
Baaardzo są fajne. Ten brak silikou mnie trochę jednak martwi bo mam jakieś takie dziwne uczucie, że sa nie do końca zabezpieczone te włosiska xD

W ogóle jak patrzę na fotę to one sa takie falkowate ale jak je mam na głowie to one sa bardziec 2b/2c... Spód to wogóle spręzyny... Nie kumam ;P

Odzywka się sprawdziła, zaraz skrobnę recenzję. Polecam wszystkim, którzy lubią się z proteinami.
Przepięknie u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Użyłam tego biowaxa, różnicy nie czuję co mnie nie dziwi jako takiej. Muszę poużywać go miesiąc minimum i poczekać jak ten odrost się pojawi większy. Mam forte swden balsam 1 litr familijny z aloesem, coś mi sie zdaje że to będzie hit. Będę mogła pomiędzy myciami włosy odżywić np. olejem, zapakować w turban ten balsam na pół godziny i tlyko spłukać wodą - jak dla mnie ekstra ;D i powcieram joannę rzepę, kocham ten zapach, zapomniałam tylko że szamponu nie kliknęłam, beee. Tak tęsknię za tym szamponem
A nie skręciło Ci się ładniej po nim? Mi on wspaniale skręt podkreśla

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Pisałam ostatnio o olejku i balsamie:

- green pharmacy balsam z pokrzywą - pic na wode fotomontaż, zero reakcji, szybciej mi się włosy tłuszczą
- olej macadamia - długo mu nie ufałam, aż się zagapiłam i zamiast pół godziny trzymałam 2 i efektu "wow" się w końcu doczekałam. Włosy super miękkie i fantastyczne w dotyku.
Taak, balsam gp z pokrzywą u mnie też bez szału, za to wersja z olejem arganowym i granatem jest przyjemna bs
Makadamia lekko mnie puszy.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Wyczytałam właśnie coś ciekawego, o czym nie wiedziałam ;D
włosy dysplastyczne/dystroficzne - czyli takie, które już w mieszku mają coś nie tak i wyrastają mając nierówną strukturę, co raz cieńszą ku końcówce przypominającą szpic. Zauważyłam u siebie jakiś czas temu sporo takich włosów - baby herów, były takie pokręcone i bardzo cienkie na końcach. Jeśli wypadały mi włosy to często krótkie baby herki. I zauważyłam zależnosć taką, że im lepiej z moimi włosami pod względem nawilżenia itd., to tym więcej mi ich leci i tak myślałam czemu, szczególnie że dziś mi ich sporo pozostało na dłoniach... I po przeczytaniu tej informacji tak myślę sobie - najwidoczniej te 'złe' włosy po prostu wypadają. Rzeczywiście teraz więcej mi leci jak bardziej o nie dbam, traktuję delikatniej, po zmianie odżywiania także. A z cerą, skórą gdzie były jakieś wysypki, z samym organizmem i samopoczuciem jest lepiej, z paznokciami włącznie. Ciekawi mnie czy nowe włosy wyrosną mocne i zdrowe, widać kolejne parę miesięcy będzie włosowy boom.
Interesuje się któraś takimi tematami, coś wie?
Chyba u Mysi o tym czytałam, ale nie zgłębiałam się w temat, na szczęście mnie to nie dotyczy, przynajmniej jeszcze

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Hej,

Keratynę mam taką:
http://allegro.pl/chantal-sessio-naj...183166856.html
Nie zauważyłam by robiła cokolwiek z moimi włosami.

Na moje włosy teraz dobrze działa GAiK,żel mrożący Joanny,odżywka z YR do kręconych,olej lniany,odzywka Isana i joanna z pokrzywą,odżywka Farmona w płynie,olej rycynowy.Na ,,nie''-kallos mleczny,keratyna powyższa.

Większosc tych niedrogich ,,cudów''dobrze działających na moje włosy poznałam dzięki Wam.To widać i słychać bo tyle komplementów ile dostaję teraz nie miałam dawno.
Ta keratyna z chantal kochana to z tego co widzę na wizażu ma alkohol w składzie, jest bs, na dłuższą metę może Cię przesuszyć.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-plynie.html
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:45   #1028
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Ale nic nie pisałam o hormonach Biorę yasminelle, ale to na zupełnie inne problemy
No właśnie o te tabletki mi chodziło. No to jak na inne to nie mam pytań włosowych o to ;P
Stary 2014-05-22, 11:02   #1029
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
to jakoś tak jak ja grunt, że włosie zdrowe

Ciężko teraz nadążyć, bo sporo tematów i nie wszystkie koniecznie ważne
No moje też zdrowe, ale chyba podciąć końcówki muszę, bo coś mi się dziwnie układają i wyrównać fryz muszę niebawem
No ja niby mam sporo czasu, a i tak ciężko nadążyć, bo nas dużo na wątku aktywnych to dlatego tak się dzieje

Cytat:
Powiem nieskromnie, że mam tak fajne włosy,że na drugi dzień nic nie robię. Wstaję sobie rano, głowa w dół i lekki masaż żeby nadać objętości, później trochę roztrzepuję i do pracy
Zazdraszczam, u mnie tragedioza nadal
Stary 2014-05-22, 11:03   #1030
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie o te tabletki mi chodziło. No to jak na inne to nie mam pytań włosowych o to ;P
Ale zbadać zawsze możesz. Chociaż często wychodzi wszystko dobrze, a włosy i tak lecą Na wątku 'wypadającym' to norma.
Stary 2014-05-22, 11:15   #1031
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Żeby to jeszcze były wszystkie top Najbardziej obecnie lubię NaturVital przeciw wypadaniu, zachwalaną w recenzjach przez Eloe. Mam jeszcze Jasona Thin to Thick i Baikal Herbals na objętość. Ta ostatnia nie robi nic, ale nie obciąża Marzy mi się zielona NaturVital, ale nie wiem czy kiedykolwiek ją upoluję.
- Ach, też bym chciała zieloną! Ostatnio w UK znalazłam niebieską, ale się nie skusiłam w nadziei, że kiedyś trafię właśnie na zieloną.

Cytat:
- Rób notatki, żeby się potem z nami podzielić XD

Ulewa, wystawiłam gar, żeby deszczówkę zebrać, mija dwie minuty - słońce... a miało cały dzień lać...
Stary 2014-05-22, 11:31   #1032
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Ta keratyna z chantal kochana to z tego co widzę na wizażu ma alkohol w składzie, jest bs, na dłuższą metę może Cię przesuszyć.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-plynie.html
Ja jej uzyłam dwa razy ale miałam suche strąki zniechęciłam się ale muszę zrobić jeszcze jedno podejście.Opinie ma bardzo dobre ale w końcu nie musi każdemu to samo służyć.Zrobię jeszcze jedno podejście i jak będzie tak samo to sobie daruję.

A może polecicie mi jakąś inną keratynę bez alkoholu albo na dalszym miejscu w składzie?

Stary 2014-05-22, 11:59   #1033
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Wrzucam me włosie po dłuuugim czasie bez fotek Myte wczoraj, spanie w sucharkach i ananasie, świeżo po odgnieceniu i reanimacji. Za kilka dni będzie pół roku mojego włosomaniactwa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0804-1-1.jpg (182,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2014-05-22, 12:00   #1034
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jej uzyłam dwa razy ale miałam suche strąki zniechęciłam się ale muszę zrobić jeszcze jedno podejście.Opinie ma bardzo dobre ale w końcu nie musi każdemu to samo służyć.Zrobię jeszcze jedno podejście i jak będzie tak samo to sobie daruję.

A może polecicie mi jakąś inną keratynę bez alkoholu albo na dalszym miejscu w składzie?
A nie myślałaś kochana, żeby kupić keratynę hydrolizowaną w sklepie z półproduktami i taką dokapywać do maski? Czy szukasz czegoś typowo bs, z dodatkiem keratyny?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:06   #1035
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Kurczę właśnie jestem po myciu. Znów wypadło mi ok 100 długich włosów (i tak co 2 dzień). Nie chciałam dalej liczyć, bo już miałam i tak łzy w oczach. Czuję i widzę jak jest ich mniej i mniej każdego dnia Przejdę się jednak do lekarza i zmienię jednak szampon i odżywkę na silikonową. Może wtedy będę mniej wyszarpywać tych kłaków Chlip Chlip. Dziś tak obserwowałam to nie mogłam się przebić grzebieniem na ok 15 cm od dołu. Muszę je nasilikonować w tych zniszczeniach, bo nie ma co dalej tego ciągnąć takim kosztem:/

Jaki jest wątek do tych ludzi co im włosy też lecą? Może tam poczytam jakieś złote rady

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-05-22 o 12:22
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:07   #1036
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Wrzucam me włosie po dłuuugim czasie bez fotek Myte wczoraj, spanie w sucharkach i ananasie, świeżo po odgnieceniu i reanimacji. Za kilka dni będzie pół roku mojego włosomaniactwa
Ale fajne sprężynki te na dole ładniutkie są!
Mi za trochę ponad tydzień stuknie 8 miesięcy włosomaniactwa
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:34   #1037
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
hejo
gdzie wkupne zdjęcie lokasów?

masz wrócić!
nie zawsze kontrast jest dobry

polać tej pani

włosy pięknie się prezentują, ale ja tam dalej twierdzę, że blond

bida co została po falach na drugi dzień, straszny bajzel, ale i tak się nieźle utrzymały jak na moje możliwości
Mnie się podobają Moje zwykle lepiej nie wyglądają już pierwszego dnia

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Juz wrzucam moje falki.
Fajne ścięcie masz Wygląda na wygodne. Też mam krótsze włosy przy twarzy i bardzo to sobie chwalę

Cytat:
Jaki fajny rulonik na samym środku
Stary 2014-05-22, 12:35   #1038
JudytaKas
Zakorzenienie

Joanku ma ruda piękności

Cytat:
Napisane przez dzamatasi Pokaż wiadomość
O matko kobity,jakie Wy macie PIĘKNE wlosy
Chyba prźestane wchodźić na ten wątek bo tylko się źałamuje.

Naprawdę cholernie Wam źaźdrosźćźę
Nawet nie próbuj - nie ma co zazdrościć tylko dbać i kochać swoje
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
No moje też zdrowe, ale chyba podciąć końcówki muszę, bo coś mi się dziwnie układają i wyrównać fryz muszę niebawem
No ja niby mam sporo czasu, a i tak ciężko nadążyć, bo nas dużo na wątku aktywnych to dlatego tak się dzieje

Zazdraszczam, u mnie tragedioza nadal
Będzie lepiej wiadomo kryzysy się zdarzają nawet jak się dba

Aziddee koniecznie pokaż się pocięciu. Może się wreszcie zmotywuję do zarezerwowania terminu

Cytat:
Ale loczusie bardzo ładnie - z tyłu masz tego jednego super
Cytat:
Kurczę właśnie jestem po myciu. Znów wypadło mi ok 100 długich włosów (i tak co 2 dzień). Nie chciałam dalej liczyć, bo już miałam i tak łzy w oczach. Czuję i widzę jak jest ich mniej i mniej każdego dnia Przejdę się jednak do lekarza i zmienię jednak szampon i odżywkę na silikonową. Może wtedy będę mniej wyszarpywać tych kłaków Chlip Chlip. Dziś tak obserwowałam to nie mogłam się przebić grzebieniem na ok 15 cm od dołu. Muszę je nasilikonować w tych zniszczeniach, bo nie ma co dalej tego ciągnąć takim kosztem:/

Jaki jest wątek do tych ludzi co im włosy też lecą? Może tam poczytam jakieś złote rady
Jest Aziddee wyżej coś pisała
a wizyta u lekarza nie zaszkodzi u mnie są okresy kiedy włosy lecą jak szalone ale to sezonowo i już się tym przestałam przejmować bo z nerwów pewnie poleciałoby jeszcze więcej

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:03   #1039
Joanku
Zadomowienie

Doe hahaha teraz Ty jak i ja, szaleniec z miską xD
Iwonko ja jestem żywym przykładem katastrofy hormonalnej, oprócz kruszenia włosów i utraty objętości, moje przestały się kręcić... ;(
Mnie też czekają badania...
Judyto odezwal się mój ulubiony cherubinek;*****

Zobaczcie co było! A angielscy idioci, lekarze próbowali mi wmówić że hormony nie mają wpływu na włosy..

Lipiec 2013 ;((

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:19   #1040
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne spiralki

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A nie myślałaś kochana, żeby kupić keratynę hydrolizowaną w sklepie z półproduktami i taką dokapywać do maski? Czy szukasz czegoś typowo bs, z dodatkiem keratyny?
muszę w takim razie kupić taką jak piszesz i wypróbuję.

Cytat:

współczuję,mi też włosy lecą od kilku dni bardzo! ale ja się nie dziwi,e miałam stresy różne,miałam kilka razy antybiotyk i odstawiłam Jantara,ktory mi hamował wypadanie,musze znowu zakupić.

A to moje włosy na drugi dzień.Nie narzekam ale traca jednak na objętości i nie sa takie ładne jak 1 dnia,czasami zdarzy im się lepiej wyglądac następnego dnia ale to rzadkość.Porównałam z fotkami z pierwszego dnia i jednak jest spora roznica ale i tak dla mnie sa ok.

Pisałam tego posta z 6 razy!moja cierliwosc na dzisiaj już się skończyła:P.Net mi się zrywał co chwilę albo komp wariował,moze znowu mam wirusy:/.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2503.jpg (15,6 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-05-22 o 13:21
Stary 2014-05-22, 13:29   #1041
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
fajne spiralki

muszę w takim razie kupić taką jak piszesz i wypróbuję.

współczuję,mi też włosy lecą od kilku dni bardzo! ale ja się nie dziwi,e miałam stresy różne,miałam kilka razy antybiotyk i odstawiłam Jantara,ktory mi hamował wypadanie,musze znowu zakupić.

A to moje włosy na drugi dzień.Nie narzekam ale traca jednak na objętości i nie sa takie ładne jak 1 dnia,czasami zdarzy im się lepiej wyglądac następnego dnia ale to rzadkość.Porównałam z fotkami z pierwszego dnia i jednak jest spora roznica ale i tak dla mnie sa ok.

Pisałam tego posta z 6 razy!moja cierliwosc na dzisiaj już się skończyła:P.Net mi się zrywał co chwilę albo komp wariował,moze znowu mam wirusy:/.
To jest 2 dzien?? zazdroszcze

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:33   #1042
iwonsia01
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Joanku faktycznie różnica jest KOLOSALNA!
Curly - brak mi słów na Twoje włosy! Najgorsze, że w latach świetności moje były bardzo podobne Są przepiękne! nie dziwią mnie te komplementy które ciągle słyszysz.

U mnie to się zaczęło od stycznia ( w grudniu miałam pecha zatrucia się tlenkiem więc był szpital stres, kolejni lekarze, powikłania po komorze hiperbarycznej itd, potem akurat pod koniec grudnia rzuciłam te tabsy anty). Czyli generalnie od tycznia bujam się ze skutkami tych zdarzeń do dziś. KONIEC smętów! jadę na wycieczkę do Sandomierza na odstresowanie
Stary 2014-05-22, 13:33   #1043
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Wątek jest tu, skupiony jest na androgenowym, ale przewija się sporo innych sposobów ratowania włosów.

Wciąż czekam na przypływ kasy, żeby pokupować ekwipunek po łba

Cytat:
- Rób notatki, żeby się potem z nami podzielić XD
Tak, pielęgnacja moich włosów na pewno przyda się którejś z Was xD

Cytat:
Aziddee koniecznie pokaż się pocięciu. Może się wreszcie zmotywuję do zarezerwowania terminu
Mam wielką nadzieję, że nie zaproponuje mi cięcia do ramion albo krócej Pozytywne opinie swoją drogą, ale ja jestem wyzwaniem

Curly81 lądujesz na mojej liście
Stary 2014-05-22, 14:22   #1044
Curly81
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny.

Taka piękna pogoda a ja dalej kaszle,katar i nie wiem co się dzieje z moją odpornością.Nig dy nie chorowałam tak.Jutro jadę zrobić badania z krwi.No coś jest na rzeczy jak człowiek non stop choruje.

Stary 2014-05-22, 14:24   #1045
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mnie się podobają
Stary 2014-05-22, 15:33   #1046
Doe
Rozeznanie

Joanku, chcę wypróbować tę "Twoją" deszczówkę skoro tutaj to niby nie problem Na razie nie mam szczęścia...

Cytat:
Tak, pielęgnacja moich włosów na pewno przyda się którejś z Was xD
- Cała pielęgnacja może nie, ale jakieś jakieś jej elementy mogą okazać się ciekawe i warte wypróbowania też i przez nas Poza tym jestem zwyczajnie ciekawa...
Stary 2014-05-22, 15:40   #1047
201605161428
Konto usunięte

A ja dzis kupilam slawetnego kallosa za 6zl na przecenie i biore sie do testowania ^^

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 16:11   #1048
Elizasz
Raczkowanie

Dziewczyny, poradźcie coś na kruszące się włosy, proszę!
Elizasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 16:30   #1049
Joanku
Zadomowienie

Czego obecnie używasz?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 17:46   #1050
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elizasz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poradźcie coś na kruszące się włosy, proszę!
Doradzę to co zwykle przy takich pytaniach - silikonowe serum na końcówki. Jak to jest za mało to może lepiej też włączyć do pielęgnacji odżywki z silikonem.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości