Staraczki (i mamusie) z problemem tarczycowym - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 13:36   #151
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Staraczki (i mamusie) z problemem tarczycowym

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
O kurde, a co to w ogóle znaczy?
Tzn? kariotyp? Badanie genetyczne czy nie mamy problemów na tle genetycznym w związku z por.
Jutro się dowiem więcej to napiszę bo teraz nie ma co gdybać

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-20, 14:01   #152
elinka21
Zakorzenienie

Kamel robilas inne badania zwiazane. Poronieniem?

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-20, 14:38   #153
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pirisand Pokaż wiadomość
nie odstawiaj kw foliowego. Nadmiar i tak jest usuwany z organizmu
a przy problemach z tarczycą dobrze jest się nim suplementować
Mój endokrynolog mówił o suplementacji B12, a najlepiej w ogóle b kompleks.
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-20, 14:46   #154
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem po wizycie u endo. Ogólnie mnie zaskoczył i powiedział, że pomimo tego mojego masakrycznego TSH (0,009) moje wyniki są dobre
Dla niego najważniejsze jest utrzymanie ft3 i ft4 w normie a TSH powiedział, że jeszcze będzie się wahać.
Zapytałam do jakich wyników musimy dojść, żeby zniósł mi zakaz ciąży.
Ogólnie powiedział, że póki co wyniki są dobre i w najbliższym czasie lepsze nie będą. Ogólnie z takimi wynikami jest ok 95% szans, że ciąża będzie przebiegać prawidłowo. Szczególnie, że ciąża fizjologicznie trochę podwyższa TSH.
Póki co mam jeszcze czekać i zobaczyć dalej czy obecna dawka jest na pewno dobra i czy wyniki utrzymają się na porządnym poziomie. Za miesiąc kolejna wizyta. Wtedy być może przerzucimy się z metizolu na thyrosan, który można brać w pierwszym trymestrze. Skontrolujemy jak wyniki na thyrosanie i wtedy może dać mi zielone światło. Czyli realnie około sierpnia już być może będzie można się starać.
Może znowu będę miała powtórkę z majowego tp?
Ja miałam ostatnio tsh 0,013, z przekroczonej normy wpadłam w obniżoną, ale jeszcze biorę letrox (12,5), więc ciekawa jestem, jaki wynik wyjdzie mi za 2 tygodnie.

Edytowane przez aggo_di
Czas edycji: 2014-05-20 o 14:52
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-20, 18:20   #155
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja chodzę na nfz. Kobieta prowadzi mnie od 12 lat. Jak zaszłam w ciążę to poszłam do niej prywatnie bo terminy... wizyta niczym się nie różniła od tej na nfz. Zapłaciłam 50 zł, a jeszcze mnie przepraszała, że musi ode mnie kasę wziąć, ale gabinet prywatnie musi jakoś utrzymać

Alergia na gluten?
Mi udało się schudnąć 15 kg parę lat temu i wagę trzymam. Bez efektu jojo.
Badań nie robiłam, ale spróbować nie zaszkodzi.

Cytat:
Ale ja nie chcę! Wystarczy, że sama z siebie ostatnio trochę obrosłam oponką
Wybacz Kochana to 6 kg to dla Danaee miało być
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-20, 22:49   #156
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Kamel robilas inne badania zwiazane. Poronieniem?

Ja mam już zdrowe dziecko z pierwszej ciąży, i 2 poroniłam do 6 tyg.
Przed staraniami byłam u mojej 1 endo i miałam już TSH poniżej normy i ona stwierdziła, że jest ok...
Poroniłam 2 ciażę, poszłam znowu do niej i miałam wtedy tsh jeszcze niższe 0,090 i ona dalej stwierdziła, że to prawie 1 i kazała się starać...
Poszłam do 2 innych i biore teraz thyrosan i po 4 tygodniach już miałam tsh w normie.

Zanim mi zlecono thyrosan to byłam u lekarza od niepłodności i zlecił mi mnóstwo badań a na pierwszymi miejscu histeroskopię za 1200 w swojej klinice, i ja się zbuntowałam i zaczęłam szukać przyczyny w tarczycy bo on nawet nie raczył mnie wysłać do endo! mimo, że powiedziałam, że mam guzy na tarczycy od 14 lat...
"Ale my badamy tarczycę w ciazy... " Tak tylko zanim ja bym doszła do tego etapu to roniłam...

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2014-05-20 o 22:51
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-21, 06:31   #157
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Przed staraniami byłam u mojej 1 endo i miałam już TSH poniżej normy i ona stwierdziła, że jest ok...
Poroniłam 2 ciażę, poszłam znowu do niej i miałam wtedy tsh jeszcze niższe 0,090 i ona dalej stwierdziła, że to prawie 1 i kazała się starać...
Poszłam do 2 innych i biore teraz thyrosan i po 4 tygodniach już miałam tsh w normie.

Zanim mi zlecono thyrosan to byłam u lekarza od niepłodności i zlecił mi mnóstwo badań a na pierwszymi miejscu histeroskopię za 1200 w swojej klinice, i ja się zbuntowałam i zaczęłam szukać przyczyny w tarczycy bo on nawet nie raczył mnie wysłać do endo! mimo, że powiedziałam, że mam guzy na tarczycy od 14 lat...
"Ale my badamy tarczycę w ciazy... " Tak tylko zanim ja bym doszła do tego etapu to roniłam...
ta lekarka to przepraszam jakiś konował z resztą moja mama wczoraj poszła pierwszy raz do endo na nfz- czekała tylko 2 lata na pierwszą wizytę a ten co tam wygadywał to głowa mała (mama ma niedoczynnośći haszi) wróciła i mów, że wraca do naszej lekarki na prywatne wizyty-woli zapłacić, ale być pod dobrą opieką

co do pogrubionego dajesz mi wiarę, że u mnie też szybko wróci to tsh do normy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 08:57   #158
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość

Kamelku ja muszę faktycznie pomyśleć nad tym to ten mój endo mówił i czy się z kimś jeszcze nie skonsultować.
Tylko kurde, ja mu ufam, więc nie wiem

To co Ci zapomniałam napisać i to, co on mi tłumaczył to, że w jednak w ciąży będę cały czas leczona i pod kontrolą. Może mimo, że zajdę z niskim TSH to nie ma tak ogromnego znaczenia skoro biorę leki?
Bo Ty w tych swoich dwóch poronionych ciążach się nie leczyłaś? Czy źle myślę?

Ten mój lekarz to chętnie by mnie z rok jeszcze potrzymał na leczeniu, ale mówi, że jak bardzo chcę ciążę to jej nie wyklucza... Tak jak pisałam - daje ok. 95% szans. Więc nie zagwarantuje mi, że przez tą tarczycę nic się nie wydarzy...
No, ale miał pacjentki z podobnymi wynikami, które leczone i kontrolowane donosiły ciążę.
Więc już sama nie wiem. Odzywa się we mnie to jak bardzo chcę już i jestem w stanie chyba zaryzykować to 5%.
No, bo ile razy można mieć pecha?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

co do pogrubionego dajesz mi wiarę, że u mnie też szybko wróci to tsh do normy
Mnie to również pociesza

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-21, 19:40   #159
marie89
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, tak jak Wy mam podobny problem. Cierpię na niedoczynność tarczycy. Pierwszą ciążę straciłam w 6 tygodniu. O drugą staram się jakieś pół roku, na razie bezskutecznie. Oprócz tarczycy mam problem z progesteronem. Bywa ciężko, lecz ciągle mam nadzieję. Trzymam również kciuki za Was!

Nienarodzone dziecko nie umiera...Ono zmienia tylko datę przyjścia na świat (26.08.2013)
marie89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-21, 23:20   #160
justa_1978
Rozeznanie

Witajcie kobietki!

Napisze krotko, bo jutro ide na obciazenie glukoza i musze wczesnie wstac . Obecnie jestem w 29 tc i od prawie 5 lat cierpie na niedoczynnosc tarczycy. Chorobsko przyplatalo sie po urodzeniu pierwszego dziecka, a objawilo sie tym, iz nagle starcilam pokarm, mialam straszna hustawke nastrojow i pomimo diety, cwiczen tylam... po wykonaniu badania tsh wynik 10. Na poczatku bralam euthyrox 50, pozniej 75 a teraz 62,5 (polowka dawki 125). Moje TSH miesiac temu wynosilo 1,19, ale przed ciaza (jakis rok) i do tej pory jest w w granicach 1,5. Zaraz przed zajsciem w ciaze mialam podwyzszona prolaktyne i majac wynik 26 udalo mi sie poczac dzidziusia Moj endo i ginekolog byli bardzo zaskoczeni. Trzymam za starajace sie kciuki i odezwe sie jutro
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 02:25   #161
wisienka1000
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, właśnie Was znalazłam. Mam Hashimoto. Jestem w 31tc a problemy z tarczycą zostały wykryte dopiero w 3 trymestrze. Pierwszy mój gin nie zlecił mi badania tsh Nie wiem czy miałam to ustrojstwo wcześniej czy nie i się wciąż stresuję czy jakoś to mogło wpłynąć na dziecko. Gin uspokaja, że nie no ale... stres jest. Nie wiem też czy miałam to przed ciążą. Objawy wskazywałyby, że tak, a ciąża jest - w dodatku nieplanowana i bezproblemowa także głowa do góry te, które się starają, będzie dobrze. Jedyne co mi nie pasuje to Hashi jest przy niedoczynności, tak? A przy tym się powinno tyć? Bo ja przed ciążą schudłam jakieś 14kg. I już sama nic nie rozumiem. Nie chcę wyczytywać żadnych mądrości w necie bo jak się tak naczytałam po pierwszym wyniku tsh to wyłam 2 dni bojąc się o dziecko. W każdym razie podwyższone miałam tylko anty tpo a na usg tarczyca bez guzów, wielkościowo w górnej granicy normy. Może Wy coś mi rozjaśnicie?
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 05:51   #162
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, właśnie Was znalazłam. Mam Hashimoto. Jestem w 31tc a problemy z tarczycą zostały wykryte dopiero w 3 trymestrze. Pierwszy mój gin nie zlecił mi badania tsh Nie wiem czy miałam to ustrojstwo wcześniej czy nie i się wciąż stresuję czy jakoś to mogło wpłynąć na dziecko. Gin uspokaja, że nie no ale... stres jest. Nie wiem też czy miałam to przed ciążą. Objawy wskazywałyby, że tak, a ciąża jest - w dodatku nieplanowana i bezproblemowa także głowa do góry te, które się starają, będzie dobrze. Jedyne co mi nie pasuje to Hashi jest przy niedoczynności, tak? A przy tym się powinno tyć? Bo ja przed ciążą schudłam jakieś 14kg. I już sama nic nie rozumiem. Nie chcę wyczytywać żadnych mądrości w necie bo jak się tak naczytałam po pierwszym wyniku tsh to wyłam 2 dni bojąc się o dziecko. W każdym razie podwyższone miałam tylko anty tpo a na usg tarczyca bez guzów, wielkościowo w górnej granicy normy. Może Wy coś mi rozjaśnicie?
Witaj Wisienko
po pierwsze - nie tyle Hashi może/mogło wpłynąc na dziecko, co ewentualny niedobór hormonu tarczycy w I trymestrze, kiedy to płód nie posiada swojej tarczycy, tylko hormon czerpie od mamy

po drugie - nie zawsze przy Hashi występuje niedoczynność, z reguły tak jest, ponieważ niszczona tarczyca wytwarza mniej hormonu, a co za tym idzie przechodzi w niedoczynnosć.... jednak czasami przy Hashi można mieć nadczynność, np. po ciąży, kiedy organizm musi przestroić się na inny bieg, wynik zbyt wysokiej dawki leku (nadczynność polekowa), itd. Jednak z czasem tą sytuację hormonalną idzie wyregulować. Z reguły nadczynność współwystępuje przy innego rodzaju zapaleniu - chorobie Gravesa-Basedowa. Jeśli coś źle piszę, to proszę, niech mnie ktoś poprawi

Wisienka głowa do góry, z Hashi można żyć, urodzic zdrowe dzieci, normalnie funkcjonować
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 09:07   #163
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki!

Napisze krotko, bo jutro ide na obciazenie glukoza i musze wczesnie wstac . Obecnie jestem w 29 tc i od prawie 5 lat cierpie na niedoczynnosc tarczycy. Chorobsko przyplatalo sie po urodzeniu pierwszego dziecka, a objawilo sie tym, iz nagle starcilam pokarm, mialam straszna hustawke nastrojow i pomimo diety, cwiczen tylam... po wykonaniu badania tsh wynik 10. Na poczatku bralam euthyrox 50, pozniej 75 a teraz 62,5 (polowka dawki 125). Moje TSH miesiac temu wynosilo 1,19, ale przed ciaza (jakis rok) i do tej pory jest w w granicach 1,5. Zaraz przed zajsciem w ciaze mialam podwyzszona prolaktyne i majac wynik 26 udalo mi sie poczac dzidziusia Moj endo i ginekolog byli bardzo zaskoczeni. Trzymam za starajace sie kciuki i odezwe sie jutro
za glukozę

Cytat:
Napisane przez marie89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, tak jak Wy mam podobny problem. Cierpię na niedoczynność tarczycy. Pierwszą ciążę straciłam w 6 tygodniu. O drugą staram się jakieś pół roku, na razie bezskutecznie. Oprócz tarczycy mam problem z progesteronem. Bywa ciężko, lecz ciągle mam nadzieję. Trzymam również kciuki za Was!
Hej Dzięki

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Hej, jak niżej:

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Witaj Wisienko
po pierwsze - nie tyle Hashi może/mogło wpłynąc na dziecko, co ewentualny niedobór hormonu tarczycy w I trymestrze, kiedy to płód nie posiada swojej tarczycy, tylko hormon czerpie od mamy

po drugie - nie zawsze przy Hashi występuje niedoczynność, z reguły tak jest, ponieważ niszczona tarczyca wytwarza mniej hormonu, a co za tym idzie przechodzi w niedoczynnosć.... jednak czasami przy Hashi można mieć nadczynność, np. po ciąży, kiedy organizm musi przestroić się na inny bieg, wynik zbyt wysokiej dawki leku (nadczynność polekowa), itd. Jednak z czasem tą sytuację hormonalną idzie wyregulować. Z reguły nadczynność współwystępuje przy innego rodzaju zapaleniu - chorobie Gravesa-Basedowa. Jeśli coś źle piszę, to proszę, niech mnie ktoś poprawi

Wisienka głowa do góry, z Hashi można żyć, urodzic zdrowe dzieci, normalnie funkcjonować
Ja to w ogóle jestem ewenementem, bo mam i Hashi i Basedowa

I ogólnie jest tak jak piszesz - naczynność to może być Graves-Basedow (ale tu również do zdiagnozowania ważny jest poziom przeciwciał.
Niedoczynność - Hashi (też diagnozowana po poziomie przeciwciał).

Z tego co się naczytałam w necie to same podwyższone przeciwciała aTPO nie powinny mieć wpływu na płód, o ile inne wyniki tarczycowe są w porządku. Jedynie nasz układ immunologiczny może potraktować płód jako ciało obce i próbować się go pozbyć, ale to w pierwszym trymestrze, więc Wisienko, masz to za sobą

Choć to co piszę o układzie immunologicznym może być głupotą wyssaną z palca(bo nie konsultowałam tej teorii z lekarzem), ale faktem jest, że Hashi lekko podwyższa ryzyko poronienia.

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-05-22, 09:20   #164
FlightlessBird
Zakorzenienie

wita się staraczka z niedoczynnością

Wpadam tutaj dzięki zaproszeniu Cowie, która znam z innych wątków

Od początku roku jestem na Euthyroxie - wczoraj TSH wyniosło 2,39, więc obstawiam, że na poniedziałkowej wizycie lekarz podkręci jeszcze dawkę

Niestety miałam trochę czasu straconego - początkowo trafiłam na dwóch endo, którzy twierdzili, że TSH 3,5 jest ok, aż w końcu doszłam do wyniku 4,8 i trafiłam do mojego obecnego lekarza

zaraz zabiorę się za nadrobienie całego wątku, aby być na bieżąco.
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 09:24   #165
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
wita się staraczka z niedoczynnością

Wpadam tutaj dzięki zaproszeniu Cowie, która znam z innych wątków

Od początku roku jestem na Euthyroxie - wczoraj TSH wyniosło 2,39, więc obstawiam, że na poniedziałkowej wizycie lekarz podkręci jeszcze dawkę

Niestety miałam trochę czasu straconego - początkowo trafiłam na dwóch endo, którzy twierdzili, że TSH 3,5 jest ok, aż w końcu doszłam do wyniku 4,8 i trafiłam do mojego obecnego lekarza

zaraz zabiorę się za nadrobienie całego wątku, aby być na bieżąco.

A do jakiego wyniku w ogóle Twój endo chce Cię doprowadzić?

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-05-22, 09:37   #166
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

A do jakiego wyniku w ogóle Twój endo chce Cię doprowadzić?
Najlepiej jak zejdę poniżej 2, ale twierdzi, że przy 2,5 też już nie powinno być problemu z ewentualnym zajściem w ciąże
Stary 2014-05-22, 11:25   #167
Olgietka
Zakorzenienie

Cześć i czołem Tarczycówki
Melduję, że zapisałam się dziś do lekarza, tu w Danii. Dopiero na 29.maja
Możecie mnie teraz zlinczować, bo biorę sobie euthyrox 50 od miesiąca bez żadnych kontroli (poza pierwszą -diagnozą)
Bardzo jestem ciekawa czy to moje cholerne tsh coś drgnęło
Stary 2014-05-22, 11:27   #168
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Cześć i czołem Tarczycówki
Melduję, że zapisałam się dziś do lekarza, tu w Danii. Dopiero na 29.maja
Możecie mnie teraz zlinczować, bo biorę sobie euthyrox 50 od miesiąca bez żadnych kontroli (poza pierwszą -diagnozą)
Bardzo jestem ciekawa czy to moje cholerne tsh coś drgnęło
Napewno drgnęło, a jakie było?

25.03.14
Stary 2014-05-22, 11:31   #169
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno drgnęło, a jakie było?

18.04. - 10,290

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 11:41   #170
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
18.04. - 10,290
na pewno drgnęło
wizyta już za tydzień, zleci
Stary 2014-05-22, 11:43   #171
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny, moja siostra ma Hasi i mowi, ze ona mam taka dwubiegunowosc choroby, raz w niedoczynnosci, raz w nadczynnosci! Poniewaz mieszka w Stanach, tam jest taka opinia, ze dieta bezglutenowa jest bardzo wazna i dobor selenu, najlepiej naturalnego, ktory jest zdecydowanie lepiej przyswajalny! (orzechy brazylijskie, pomidory, ogorki, kapusta itp)

W czerwcu zrobie swoje TSH i przeciwciala i zobaczymy czy "trzymam fason"
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 12:35   #172
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
na pewno drgnęło
wizyta już za tydzień, zleci
To dopiero wizyta u lekarza pierwszego kontaktu. Pewnie tego samego dnia zleci mi badania (nie jestem pewna czy będą wykonane tego dnia), które wyśle do endokrynologa (którego ja prawdopodobnie na oczy nie zobaczę ) Endokrynolog przekaże receptę i zalecenia do lekarza pierwszego kontaktu.
Zobaczymy...
Stary 2014-05-22, 13:06   #173
cowie
Zakorzenienie

Olgietka ale brałaś dawkę zaleconą przez lekarza prawda?
Miesiąc to jest standardowy czas, po którym się tarczycę kontroluje Także nie będziemy linczować
A TSH na bank drgnęło.

Będziesz po duńsku gadać?

Justa co kraj to obyczaj
Ale ja się wolę diagnozować przez internet, bo tarczyca potrafi różne numery wywijać i czasem nie wszystko widać na pierwszy rzut oka

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-05-22, 13:38   #174
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Choć to co piszę o układzie immunologicznym może być głupotą wyssaną z palca(bo nie konsultowałam tej teorii z lekarzem), ale faktem jest, że Hashi lekko podwyższa ryzyko poronienia.
chyba jednak jest coś w tym, co piszesz

z tym, ze moja endo nigdy nie ostrzegała, ze moze byc cieżko z zaciażeniem, raczej pytała o takie plany ze względu na leczenie hormonem... tsh miałam w normie, ale dlatego, ze powiedziałam, ze będe się starała, to zwiększyła dawkę, by tsh spadło do ok.1
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 13:40   #175
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
chyba jednak jest coś w tym, co piszesz

z tym, ze moja endo nigdy nie ostrzegała, ze moze byc cieżko z zaciażeniem, raczej pytała o takie plany ze względu na leczenie hormonem... tsh miałam w normie, ale dlatego, ze powiedziałam, ze będe się starała, to zwiększyła dawkę, by tsh spadło do ok.1
I dobrze

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-05-22, 13:41   #176
elinka21
Zakorzenienie

Moje teraz jest 1,26 idealne jak to Pani endo powiedziala

25.03.14
Stary 2014-05-22, 13:42   #177
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Moje teraz jest 1,26 idealne jak to Pani endo powiedziala

Bardzo ładne do zachodzenia!

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-05-22, 13:43   #178
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Olgietka ale brałaś dawkę zaleconą przez lekarza prawda?
Miesiąc to jest standardowy czas, po którym się tarczycę kontroluje Także nie będziemy linczować
A TSH na bank drgnęło.

Będziesz po duńsku gadać?
Ta! Po angielsku się prędzej dogadam Poza tym bierę ze sobą sąsiadkę - Dunkę Będzie tłumaczyć w razie nieporozumień
Stary 2014-05-22, 13:46   #179
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne do zachodzenia!
Podobno ale jeszcze po poronieniu trzeba odczekac

25.03.14
Stary 2014-05-22, 13:47   #180
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno ale jeszcze po poronieniu trzeba odczekac

A kiedy było?

18.05.2015
Leoś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości