Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 11:49   #4771
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Wika a plamienia masz podczas jej brania? Ja bralam 10 dni od owu, Agatka tez, ale wiem ze jedni zalecaja 10 dni, inni do spodziewanej. Moze dlatego ze czesto @ nie wystepuje od razu po odstawieniu, u mnie np wlasnie 4 dni to zajelo, jakbym trzymala do spodziewanej to moglby wydluzyc sie cykl. A tak ladnie 28 dni I nowy cykl porozmawiaj o tym z lekarzem :-*
ja też zawsze na 4ty dzień po odstawieniu dostawałam @....

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Masz biedronke albo lidla kolo siebie? Mam nadzieje obczaić ich staniki do karmienia bo mają być dzisiaj w obu sklepach
byłam w lidlu i są fajne ale jest tylko kilka szt przynajmniej u mnie było kilka sztuki są dwa rodzaje biały i szary...
Nie otwierałam ale patrzyłam na pudełko i wydawały się OK

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
dzięki Ci dobra kobieto ja od dwóch dni chodzę i myślę po ja miałam jechać do miasta 22 maja... a ja do Biedronki chciałam te rzeczy popatrzeć
to daj znać co i jak bo w biedronce nie byłam a i do prania widziałam że miał też był żel i proszek dziecinny...

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witam przepraszam że nie cytuję, ale nie bardzo wiem co się dzieje na wąku. Parę razy próbowałam nadrobić zaległości ale jakoś nie daję rady. Wszystko mnie męczy, najchętniej cały czas spałabym, ciężko mi jest się skoncentrować.
Wczoraj byłam na wizycie wszystko jest w miarę ok, luteinę mam powoli odstawiać, dalej mam anemię i potwierdził to że będzie chłopak. Z tych gorszych rzeczy łożysko jest bardzo nisko, ale szyjka ładnie trzyma, wiec nie ma czym się bardzo martwić. Lekarz stwierdził, że może jeszcze się trochę podniesie, ale trzeba się nastawiać na cesarkę.
Najważniejsze że z dzieckiem wszystko OK a co do CC to może i lepiej? będziesz wiedziała wszystko, zaplanowane i będzie tylko oczekiwanie

Ja po zakupach lidlowych i po badaniach... w lidlu kupiłam legginsy-rewelacja, tunikę w paseczki-rewelacja i sukienkę ale nie jestem zadowolona no i jest za duża na mnie...Tż później pojedzie to może wymieni albo na mniejszą (mam M) chociaż pewnie już nie będzie bo sztuk też jak na lekarstwo albo na 2 tuniki bo sa rewelacyjne

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 11:51   #4772
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
wszystko jest w miarę ok

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46564576]Pani, ale ona mu ścisnęła główkę, takie dzieci nie mają wyczucia, że to nie jest lalka...[/QUOTE]fakt.

ale jakbyś postawiła obok innego dziecka A. zrobiłby to samo. i zrobi. (i pokaże oko, i sprawdzi czy nos i uszy się dobrze trzymają )

Cytat:
Szczerze to mi się najbardziej podoba Staś ale jednego już mam
:cm ok:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:25   #4773
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
byłam w lidlu i są fajne ale jest tylko kilka szt przynajmniej u mnie było kilka sztuki są dwa rodzaje biały i szary...
Nie otwierałam ale patrzyłam na pudełko i wydawały się OK
Ja po zakupach lidlowych i po badaniach... w lidlu kupiłam legginsy-rewelacja, tunikę w paseczki-rewelacja i sukienkę ale nie jestem zadowolona no i jest za duża na mnie...Tż później pojedzie to może wymieni albo na mniejszą (mam M) chociaż pewnie już nie będzie bo sztuk też jak na lekarstwo albo na 2 tuniki bo sa rewelacyjne
Zazdroszczę zakupów
Yhh zanim ja dotrę dzisiaj do lidla to nic już nie będzie Sama nie pojadę autem, a tż nie może się od pracy oderwać. Czekam aż mi obiad chociaż zrobi.. Chciałam sama ugotować ale tak mi Maksior na szyjke naciska, że gwiazdy przed oczami mam z bólu
Głodna jestem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46564576]
Kucyk, to Twój kot ma dietę jak ja. Dieta, a ciągle tyje, no MEDŻIK [/QUOTE]

Nie wiem jak to możliwe

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
kicia już lepiej, miała kontrolę w piątek i w poniedziałek i dostała jeszcze zastrzyki. Kolejna kontrola miała być dzisiaj ale TŻ w pracy a ja sama się z nią nie zabiorę więc pojedziemy jutro. Kurcze Twoja jest dwa razy większa od mojej ostatnio u weta było 3,3
.
No to super że ma się lepiej kocica
Moja nie wygląda na te 6kg..chyba
Każdy kto bierze ją pierwszy raz na ręce to jest w szoku że taka ciężka.

Edytko ciesze się że synuś ma się dobrze Uwielbiam imię Piotr. Więc to mój typ Ale mamy małego Pietrka w najbliższej rodzinie, więc Maksior nie mógł być Piotrusiem
Ja też łożysko miałam nisko ale się podniosło. Do 26 tygodnia jeszcze ma szansę

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:35   #4774
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46564576]Pani, ale ona mu ścisnęła główkę, takie dzieci nie mają wyczucia, że to nie jest lalka... Naprawdę aż dziwnie to wyglądało. Ale może masz rację, ja się słabo znam na dzieciach, jestem na takim etapie, na jakim jest Artek, nie umiem powiedzieć nic o starszych.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jak dla mnie to sytuacja nieunikniona. za chwilę będziesz spędzać z A. dużo czasu na placu zabaw i on nie raz będzie przytulał, ale i będzie przytulany...
Szkoda mi dziewczynki
mi też szkoda, ale całować bym nie pozwoliła. Był czas, że wychodziłam z niemowlakiem na plac zabaw i nie widziałam nic złego w tym, ze dzieci malutką oglądały, trzymały jej paluszki, całowały po główce. Ale teraz - wydaje mi się, ze po # - jakoś wszędzie widzę zagrożenia, zarazki itd i mimo że dziewczynki już są duże to i tak ciągle mam jakiś niepokój, że coś im się stanie, gdy są pod moją opieką. Pewnie zrobiłabym tak jak Perse

Cytat:
Witam przepraszam że nie cytuję, ale nie bardzo wiem co się dzieje na wąku. Parę razy próbowałam nadrobić zaległości ale jakoś nie daję rady. Wszystko mnie męczy, najchętniej cały czas spałabym, ciężko mi jest się skoncentrować.
Wczoraj byłam na wizycie wszystko jest w miarę ok, luteinę mam powoli odstawiać, dalej mam anemię i potwierdził to że będzie chłopak. Z tych gorszych rzeczy łożysko jest bardzo nisko, ale szyjka ładnie trzyma, wiec nie ma czym się bardzo martwić. Lekarz stwierdził, że może jeszcze się trochę podniesie, ale trzeba się nastawiać na cesarkę.
dobre wieści

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-05-22 o 12:38
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:41   #4775
agatkaa1
Zakorzenienie

Kucyk spokojnie nie rzucali się jakoś bardzo na te ciążowe ciuchy bardziej na te inne i na dziecięce body i te spodnie miałam w ręce ale odłożyłam

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:56   #4776
iza243
Zakorzenienie

my na spacerku,byliśmy z małym w biedrze po dad.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:00   #4777
pani22ka
Zakorzenienie

Wika:
Cytat:
Był czas, że wychodziłam z niemowlakiem na plac zabaw i nie widziałam nic złego w tym, ze dzieci malutką oglądały, trzymały jej paluszki, całowały po główce.
tyle, że Artek nie jest już biernym maluszkiem. jest już w wyżynach niemowlęctwa
pewnie jest ciekawy świata. pewnie chętnie chodziłby przy parkanie czy postał przy skoczkach

Oczywiście mama-kwoka jest cały czas obok. i czuwa. chroni, broni. ba! ostro reaguje. to oczywiście normalne i zrozumiałe.

ale interakcje i życie społeczne (czyt. huśtawki) to też jakiś etap rozwoju.

chyba mnie jednak poniosło. bo jednak interakcje to duże słowo.
raczej mierzenie wzrokiem, lekkie dotykanki i różne tam takie odgłosy paszczowe.
T. wczoraj tak się właśnie "bawił" z 11 miesięczniaczką

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-05-22 o 13:26 Powód: zbyt śmiałe imaginacje ;)
Stary 2014-05-22, 13:58   #4778
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kucyk spokojnie nie rzucali się jakoś bardzo na te ciążowe ciuchy bardziej na te inne i na dziecięce body i te spodnie miałam w ręce ale odłożyłam
No te spodenki też chciałam

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Ale teraz - wydaje mi się, ze po # - jakoś wszędzie widzę zagrożenia, zarazki itd
Mam dokładnie to samo..

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Zrobiłam w końcu ten obiad bo bym z głodu umarła
Pierwszy obiad zrobiony przeze mnie od lutego pyyyszny.

Stary 2014-05-22, 14:06   #4779
Kubek29
Zadomowienie

Tymon sie cieszy jak go obce dzieci szarpia za stopy. Zaglądają do wozka.
Cieszy sie nawet jak mu żyrafę zabierają.
Ja mniej
(Widmo zarazków itd.)

Ale upał
Wróciliśmy z reh o 11:30 i od tamtej pory w domu siedzimy.
Chciałabym jeszcze wyjść na jeden spacer, ale chyba nic z tego

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Co Kucyk zaserwował ma obiad?

Ja dzisiaj zjadłam obiad jak człowiek przy stole. Z Tymonem przy stole jedliśmy razem

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-22 o 14:08
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:08   #4780
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Zrobiłam w końcu ten obiad bo bym z głodu umarła
Pierwszy obiad zrobiony przeze mnie od lutego pyyyszny.

A co ugotowałaś?

Stary 2014-05-22, 14:13   #4781
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Najprostszy obiad Ziemniaczki z piekarnika i cycoliny z kurczaka i pomidor
Mam ulubioną przyprawe do ziemniaków. W sklepie bezglutenowym kupuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 14:32   #4782
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Widmo zarazków itd.

Przy stole? wow. pan Tymon.
Ile macie stopni?
też kminię spacer. może za godzinę do cienia? heh. dylematy...

Cytat:
Ziemniaczki z piekarnika i cycoliny z kurczaka i pomidor
wbijam
jaka przyprawa?

Stary 2014-05-22, 14:40   #4783
BERBIE
Zakorzenienie

byłam w Biedronce i dla mnie bez rewelacji. ubranka może i ładne, ale doszłam do wniosku, że w sumie szkoda mi kasy i doturlam się w tym co mam. poza tym mam obawy co do jakości. cena proszku po przeliczeniu gramatury nie promocyjna. staniki jakoś mi nie podpasowały,pewnie bym wzięła gdyby nie to, że kupiłam jeden na początek wczoraj za 14 zł. jedynie nad pieluchami się dłużej zastanawiałam, ale duze ciężkie pudła więc doszłam do wniosku, że w tż po roz. 3 podjadę wieczorem. innych nie będę kupować na zapas.
Stary 2014-05-22, 15:08   #4784
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Przy stole? wow. pan Tymon.
Ile macie stopni?
też kminię spacer. może za godzinę do cienia? heh. dylematy...

wbijam
jaka przyprawa?

Zdjęłam tacke z fotelika do karmienia i postawiłam fotelik przy stole. Jedna lyzeczka on, jeden kęs ja. Kazdy miał swoje, zeby nie było
Polubił nareszcie brokułowa papkę. Nie moge sie docżekac az będziemy robic cos na kształt BLW.
(Wychodzi na to, ze faktycznie lubimy to co znamy )

W cieniu 30. W pokoju T jest 27 w "dużym" mamy 25. Masakra.
Nie chicial zasnąć u siebie, wyszłam z wózkiem na taras, bo nie szło go "uśpić" w domu. W woski (na brzuszku ) momentalnie zasnął.

Kurde, głupia opcja. Musze warować przy wózku.
Na spacerze to przynajmniej maszeruje (jakis pożytek dla cielska) jak spi w łóżeczku to cos tam sobie sprzątam i ogarniam. A tak kicha lekka.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Pani' a ile stopni u Was?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-22 o 15:13
Stary 2014-05-22, 15:12   #4785
iza243
Zakorzenienie

Kubek Tymek je już owoce?Czy na razie tylko warzywka?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 15:21   #4786
Kubek29
Zadomowienie

Warzywa narazie.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

I mieso chce juz zacząć dawać. Tylko sie boje
Nie wiem czy indyk, kurak czy królik.

I nie wiem w czym sobie gotowe porcje s pomrozic.
Chciałam w pojemniku na lód, ale tam jest napisane "water only".
Patrzyłam w ikei za takimi pojemnikami a tam dziwne wypierdkowate kształty i tez tylko do wody przeznaczone. Macie jakis pomysł?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-22 o 15:22
Stary 2014-05-22, 15:23   #4787
pani22ka
Zakorzenienie

Kubek, fotelikowy Tymon
nad własnym talerzem

Cytat:

Pani' a ile stopni u Was?
na oucie 30,7 (w słońcu), 27,5 (w cieniu), w mieszkaniu 26,6.
ale nie mam złudzeń, że imć T. będzie siadział/stał/biegał grzecznie w cieniu. będzie łaził, gdzie będzie chciał. a ja za nim...

Czy wszystkie filtry 5otki się tak fatalnie rozsmarowują?
rano mu nogi i rączki posmarowałam swoim mleczkiem Vichy (30tką). to straszny grzech (że nie dzieciowe)?

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-05-22 o 15:27
Stary 2014-05-22, 15:26   #4788
Kubek29
Zadomowienie

Ja mam 50tke bioderme i całkiem całkiem sie rozsmarowuję. Tzn dosyć "gładko" ale zostawia oczywiscie warstwę, nie wchlania sie tylko "zastyga" na twarzy i Tymek robi za syna mlynarza
Blada twarz

Sama tez musze zacząć używać, ale przy kp tez chyba jestesmy skazane na mineralne a te przeciez zawsze bielą ta warstwa wlasnie robi "ochronę p/słoneczna".

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Jesli ta 30stka jest mineralna to nie grzech.
Jest?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-22 o 15:29
Stary 2014-05-22, 15:29   #4789
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Warzywa narazie.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

I mieso chce juz zacząć dawać. Tylko sie boje
Nie wiem czy indyk, kurak czy królik.

I nie wiem w czym sobie gotowe porcje s pomrozic.
Chciałam w pojemniku na lód, ale tam jest napisane "water only".
Patrzyłam w ikei za takimi pojemnikami a tam dziwne wypierdkowate kształty i tez tylko do wody przeznaczone. Macie jakis pomysł?
A ile słoiczków dziennie je?

Stary 2014-05-22, 15:41   #4790
Kubek29
Zadomowienie

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
A ile słoiczków dziennie je?
Jednego jeszcze nie zjada.
My dopiero rozpozczynamy rozszerzanie diety.
Nie mamy wyeliminowanego żadnego karmienia jeszcze.
Cos innego niz mleko je tylko do obiadu. Najpierw cyc a pozniej kleik orkiszowy (jako ekspozycja na gluten- te przepisowe 2-3 gramy) i przecier warzywny. Każde nowe warzywa zaczynam od 3 łyżeczek. Pozniej, przy dobrej tolerancji, zwiększam porcje. Tak z 3/4 małego słoiczka teraz zjada. Cześć oczywiscie ładuje na raczkach i otoczeniu. Jak sie skupi pieknie je lyzeczka (potrafi ładnie otwierać buzie, sam ściąga sobie górna warga pokarm z łyżeczki) ale czasem ma ochote sie pobawić, wiec z lyzeczka do buzi idą palce. Albo sam sobie bierze łyżeczkę i lyzeczka czasem w buzi ładuje czasem nie
Generalnie pozwalam mu na to. Nie spinam sie.
I tak żywieniowa podstawa jeszcze przez długi czas jest mleko.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-22 o 15:45 Powód: Niech ten słownik tabletowy szlag jasny trafi!
Stary 2014-05-22, 15:44   #4791
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i Tymek robi za syna mlynarza
czyli wszystko w normie

Cytat:
Jesli ta 30stka jest mineralna to nie grzech.
Jest?
nie wiem. ja prosta dziewczyna ze wsi.
http://aptekamax24.pl/product-pol-75...pakowanie.html
Mexoryl + minerały

Młodemu buzię smarowałam dzieciową próbką (Ziajką).
Mam LRP Anthelios xl 50tkę dla siebie (też córka mlynarza). Można mu tym?

hm... chyba Hippa 50tkę dla dzieci widziałam w Rossie. ma któraś? Tyż młynarza robi?

Cytat:
Macie jakis pomysł?
nie potrzebnie to czytałam.... mam pomrożone w normalnych workach ze struną z Ikei... teraz będzie kmina: grzech czy nie grzech

Stary 2014-05-22, 16:13   #4792
Kubek29
Zadomowienie

eee znowu ńie grzech.
Te worki przeciez do mrożenia sie nadają.
Tylko one duże sa...
A ja poki co takie mini mini porcje wielkości "łyżki" chce mieć, na jeden tymkowy obiad.

A z filtrami trzeba by składy wygooglac. Ja nie pamietam, wkręt filtrowania mi przeszedł. Kiedys miałam fisia na tym punkcie i byłam obcykana, ale oni skladybconjakis czas zmieniają.

Ten hipp jest u sroki opisany, ma tylko jeden filtr mineralny, moze troche mniej bielić.
Moze zerkńij w KWC

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-22 o 16:25
Stary 2014-05-22, 16:43   #4793
Alfahelisa
Zakorzenienie

Hmm to ja matka wyrodna moje mialo 8 miesięcy jak po piaskownicy pełzał lopatki dzieciom kradł, przy ogrodzeniu chodził w skarpetkach (bo butów wtedy nie posiadał), na trawie siedział, z dziecmi się witał
Fajnie różne podejścia widać, teraz jeszcze na urlopie na stolowce obok nas siedzi mama w 8mcznym chlopcem ("biedne" dziecko nie widzialam go nigdy nigdzie indziej niż w wózku czy na rękach) i jak Wiktorek np dał mu swoją książeczkę to ta mama niepozwolila małemu jej dotknąć tylko szybko nam oddała - no może i książkę ciężko zdezynfekować ale brudna nie była
Aktualnie moje dziecko biega z kamieniami w rękach i goni jakiegoś kota a no i towarzyski podrywacz jest bo wszystkie kuracjuszki emerytki są jego
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 16:48   #4794
iza243
Zakorzenienie

Domiś zaczyna coraz częście ćwiczyć przewroty z brzuszka na plecy.Ale zawze wtedy pacnie główką o dywanCzy jest coś co można podłożyć dziecku żeby się nie uderzyło?

Stary 2014-05-22, 16:59   #4795
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja poki co takie mini mini porcje wielkości "łyżki" chce mieć, na jeden tymkowy obiad.
mnie się nie udało na jeden obiad. miałam na 3-4 porcje (pseudo-wekowałam).
specjal for ju fota mrożonek
(w folijce spożywczej królik, w woreczkach do mrożenia cielęcina).

Poszukam w KWC (a chcialam iść na skróty )

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
moje mialo 8 miesięcy jak po piaskownicy pełzał lopatki dzieciom kradł, przy ogrodzeniu chodził w skarpetkach (bo butów wtedy nie posiadał), na trawie siedział, z dziecmi się witał
hehe, też macie ten fart, że Wiki akuratny był w ciepłym czasie. T. 8 miesięcy miał w listopadzie, więc kiepsko z pełzaniem w piasku
ale w dziecio-klubach też szalał przy ogólnodostępnych sprzętach. w sterylność sali, w której miał rehab. też jakoś nie wierzę
a organoleptycznie wszystko sprawdza(ł).

a pamiętam foto Wiktora w czapce Stonsów w piasku. Powiedz mi jak to zrobiłaś, że on ją miał na głowie?
swojemu łysolowi chyba na super glue przykleję...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mięsiwo.jpg (63,4 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-05-22 o 17:00
Stary 2014-05-22, 17:18   #4796
rena5
Zakorzenienie

dziewczyny przepraszam, że nie cytuję...

mam pytanko: co to jest pik LH dziś zrobiłam LH (wynik: 25,99) i estradiol (wynik: 185) i dr napisał, że mam nie robić zastrzyku z ovitrell i dziś się seksić, i też żeby nie robić już monitu...i tak sobie myślę czy jest pewność, że pęcherze pękną???

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 17:52   #4797
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

mam pytanko: co to jest pik LH dziś zrobiłam LH (wynik: 25,99) i estradiol (wynik: 185) i dr napisał, że mam nie robić zastrzyku z ovitrell i dziś się seksić, i też żeby nie robić już monitu...i tak sobie myślę czy jest pewność, że pęcherze pękną???

Pik (najwyższe stężenie) LH pojawia się 24-36 godzin przed owulacją. Nie wiadomo, w którym momencie tego piku jesteś, więc owu pewnie pojawi się w ciągu doby. Pleminiki potrzebują około 6 godzin na kapacytacje, więc słuchaj lekarza i do dzieła . Obstawiam, że dziś wieczór, albo jutro rano może być najlepszy moment, bo jutro wieczorem może być zbyt późno. Chłopaki przetrwają w dobrych warunkach i poczekaja chwilę na jajko. Trzymam kciuki.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 18:12   #4798
Kubek29
Zadomowienie

Pani, z tym pójściem na łatwiznę jeszcze nic straconego, moze ktos HiPPa używał.

Fajne mrozonki
Ty mrozisz surowe mieso a ja chciałam ugotować całość, zblendowac i to proporcjowac.
Hmm. Moze pomysł z folia ściągnę od Ciebie.
Stary 2014-05-22, 18:19   #4799
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Pik (najwyższe stężenie) LH pojawia się 24-36 godzin przed owulacją. Nie wiadomo, w którym momencie tego piku jesteś, więc owu pewnie pojawi się w ciągu doby. Pleminiki potrzebują około 6 godzin na kapacytacje, więc słuchaj lekarza i do dzieła . Obstawiam, że dziś wieczór, albo jutro rano może być najlepszy moment, bo jutro wieczorem może być zbyt późno. Chłopaki przetrwają w dobrych warunkach i poczekaja chwilę na jajko. Trzymam kciuki.
dzięki

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 18:20   #4800
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Ty nie przepraszaj, tylko do booojjuuuuu, do bojju, do bojjuuu, Re-na-taaaa!

Cytat:
chciałam ugotować całość, zblendowac i to proporcjowac.
łoooo. nie wpadłabym na to.

już kumam po co kostkarka. alem tępa dzida :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości