|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
monitora oddechu nie używaliśmy one sobie zyją w układzie pokarmowym, i czasami się przenoszą do moczowego (chyba nie muszę tłumaczyć którędy Cytat:
![]() Cytat:
![]() terminy zabiegów ![]() jak teraz poczytałam o tym Twoim kciuku, to chyba też mam coś w ten deseń (od jakiegoś czasu mnie boli, szczególnie przy podnoszeniu Janka, ale nic mi nie wypada )Cytat:
![]() Byłam w biedrze, słabe te bodziaki moim zdaniem, rok temu były lepsze gatunkowo. Ale i tak wziełam, zobaczymy jak sie bedą nosić i prać. Jakas miła pani, co tez przy bodziakach gmerała, mówiła ze dziś w lidlu tez jakies ciuszki dla maluchów rzucili (bodziaki i spodenki) Dzięki Wam jeszcze raz za kciuki i dobre słowo ![]() Zrobiłam dziś J. jogurt z truskawkami, zjadl ze smakiem
|
|||||
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ladne wymiary
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
są chyba tylko zielone pampki
Cytat:
i kciuki aby Was omineło.Aga, nie wiem czy pisałaś, jak Jasminka z jedzeniem na wyjeździe? jadła hotelowe? był jakis bufet dla maluchów? W jakim hotelu dokładnie byliście? ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- A tak w ogóle to gdzie Dragusia i Luna? Agateczka, jak wyniki? |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moderna lekarce też się podobały mimo ze poniżej średniej (; Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2014-05-22 o 17:00 |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
BZINKA
A planujesz Ich odwiedzic moze maja Blisko do Bergen to bym z caleho serca Zaprosila na Pogawedke No ja tez ost polowalam na 4+ ale duPcIa blada nie bylo, a nie chcialo mi sie lazic wiec kupilam 4 ale jak skoncze je trza sie na wieksze przezucic No nie dadza napisac posta :-/ Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4717 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro mam czekać tak długo na tą fizykoterapię to też bym sobie poćwiczyła My na 4 jedziemy Cytat:
Kartonowe dzieci ![]() Ja mam monitor oddechu. używam go do dziś. Tak się przyzwyczaiłam do tego "pikania", że jak nie pika to czuję się nieswojo ![]() I też się mi parę razy włączał ale na szczęście dlatego, że zmienił pozycję i czujnik nie wykrył ruchu/oddechu. A Tobie nie zazdroszczę przeżyć jakie miałaś jakk mała przestała oddychać ![]() Jutro pstryknę i wstawię
|
|
#4718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze dziś A. się tak wściekała, uciekała mi i wskakiwała na łóżko, ze az głowke sobie rozcięła niedużo ale tak mi jej szkoda![]() cały dzień spędziłysmy na dworzu, A. juz mówi "PE", na to co jej nie wolno do buzi np kwiatki zadnego nie przepusci. musi zerwać.jak wróciłysmy znalazla w kuchni solniczkę i zaczęła solić po dywanie ![]() aha i dzis przekonala sie troche do kubka, bierze sobie sama ze stolu i pije
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-22 o 20:28 |
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas połówki się nie sprawdziły, bardzo krótko używaliśmy. |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Ma któraś z Was kubek Lovi 360? Bo zastanawiam się nad zakupem. Polecacie?
|
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ten sam tylko, że z jedną płytką. I już wiem, że trzeba było kupić z dwiema
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam oj tam z Bergen sa bezposrednie loty do Trondheim :P a tam mnie jeszcze nie bylo - na weekenda skoczyc moge hihi ![]() pochlone tylko resztke czekolady, oplumkam sie i ide spac mam z☠☠☠any humor na MAXA TAK SERIO/SERIO a tak bardzo sie cieszylam na ten wieczor jak na szkrzydlach lecialam z pracy - a ona wszytsko zepsula |
|
|
|
|
#4725 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Co tu takie pustki, aż echo idzie?!
Roztopiły się baby z gorąca pewnie ![]() Cytat:
I jakie fajne zdjęcie , kurczę, ja tak nie umiem... I jak Marcel teraz? Oby przeszło do jutra! Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno są zielone Pampki 4+, w Rossmannie, innych nie kojarzę. ![]() Cytat:
Krzyś będzie całe życie kąpał się w plastikowej wanience w pokoju, bo zraził się do wanny na zawsze... ![]() Mi wytłumacz, bo chyba nie wiem, którędy... No, chyba, że TŻ miał najpierw te bakterie... Krzyś nauczył się wchodzić na fotel I na nasze łóżko, choć tu Mu trudniej. To teraz jeszcze więcej pilnowania ![]() Dziś na spacerze szedł już sam, coraz pewniej i szybciej Mu to wychodzi; cudnie to wygląda Ma coraz więcej nowych, swoich słówek (np. "titi" to stopy ), naśladuje odgłosy zwierząt czy też je rozpoznaje. Wczoraj, jak byłam z K. w przychodni, weszliśmy do gabinetu z wagą, a On zaczął krzyczeć "ba!" (żaba ). Rozglądam się, a na biurku lekarskim, w pojemniku na ołówki, siedzi taka żaba na kijku Wszystko wypatrzy ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
#4726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym zjadła czeko
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a butelkę z rurką w 5 minut. nie wiem o co kaman ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4728 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. normalnie wystepuje w ukl pokarmowym, czasami przechodzi z jego końca do cewki moczowej.3. hehe, Janek tez ostatnio opanowal te sztuke, jest bardzo szczescliwy z tego powodu ![]() 4.
|
|||
|
|
|
#4729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z Aventu pije nawet, nawet. Najbardziej pasuje mu bidon Pytanie: dziewczyny poradźcie jak bezpiecznie przetransportować szczepionkę z apteki do przychodni? Czy wystarczy taka mała przenośna torba-lodówka (na wkłady)? Pokonanie odcinka apteka-przychodnia zajmie mi jakieś 5 do 10 minut samochodem. Kasiu |
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monitor oddechu mamy i używamy do dziś bo nianie mamy z kamerką ale ja tak jak achna bez pikiana tak dziwnie się czuję choć ostatnio tylko na noc włączam w dzień odpuszczam. Moderna ile książeczek A fotka z Marsssselllem i uwaga uwaga! Moje dziecko dziś poszło od dwóch tygodni tak puszczona zrobiła kroczek dwa tak niepewnie z resztą jeszcze w tym tygodniu tylko kroczek trzy nawet dziś tylko za rękę bo tak bezpiecznie się czuła a pod wieczór poszłyśmy na dwór poszła raz drugi później ja jej próbowałam zabrać rękę i jak zabrałam ta zajarzyła że tak fajnie i sobie brawo biła i ruszyła ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Tasiu u nas A. przy jedzeniu wchodzi na stół ja nabieram zupę na łyżkę a ta już na stole Lukrecjas w aptece jak kupujesz szczepionkę to mają takie specjalne srebrne torebeczki i wnich szczepionka może być do godziny czasu, ja zawsze w tych torebkach przewoziłam. Moderna zdrówka dla Marcelka bo widzę że gorączkuje Kasiu ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- U nas pampki pampersa i huggies 4 i z huggies 4+ tylko te za duże są ale jak 4 nie ma to biorę 4+ ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
i za wymiary Jasminki ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Nestelle takie do poczytania książki żadne tam poradniki Choć nie wiem czy będę mieć czas na czytanie bo uczę się mobilizacji mi trzeba
|
||
|
|
|
#4731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to ja ciekawsze myśli miałam... ![]() 4. Bardzo niedługo, zaręczam ![]() Cytat:
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Jestescie kochane <3
Dla zainteresowanych opis sytaucaji w K. Nie wiem czy juz mam gasic swialo Ale ja ide spac Buuuuzi Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze miło będziesz wspominać czasy "nie chodzenia"
Cytat:
![]() ![]() czego się uczysz? ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- ja jak zwykle nie zobaczę |
|
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Hej
kupiłam wczoraj K. sandały i dalej zastanawiam się czy dobry rozmiar. 21 miały ok 0,5cm(może trochę więcej) wolnego miejsca przy palcach a 22 ok 1,5cm (też może troszkę wiecej). no i w końcu wzięłam 21 bo bałam się, że w tamtych źle by mu się chodziło. chociaż jak postawiłam to normalnie szedł. z drugiej strony boje się, że z 21 zaraz wyrośnie a mało nie kosztowały, więc mógłby lato przechodzić. sama nie wiem. mogę jeszcze wymienić... jak myślicie? Laski ale taką wędzoną swojską wędlinę można dawać naszym maluchom? bo ja mam takiej pod dostatkiem, ale jakoś boję sie dawać. jednak trochę czuć od niej dymem, jest dość słona i wydaje mi się, że mama peklowała jakąs peklosolą czy czymś takim despa Moderna boskie to zdjęcie biegnącego Marcelka jak temperatura? Bzinka za 6 ząbków alliw super achna nie wiem czy w nakolannikach będzie wygodnie chodzić chyba nie unikniemy obdartych kolan. moja siostra nawet jak miała 7 lat, to w wakacje kolana pozaklejane plastrami bo zawsze gdzieś się musiała wyglebić![]() musu spróbuj koniecznie, Mikołajowi na pewno posmakuje za budowę wehikułu współczuje bólu nadgarstka. mnie też prawy pobolewa, zwłaszcza jak coś podnoszę,odkręcam itd ale gulki żadnej nie mam (jeszcze) Pani jakie kupiłaś sandałki? kusisz tym domkiem, ale u mnie stoją jeszcze prawie nietknięte renifery ![]() My też byliśmy w biedronce. kupiłam bodziaki. wydaje mi się, że jakościowo podobne do tych sprzed roku (68 i K. już prawie rok w nich chodzi heh). a w Lidlu w końcu kupiłam spodnie dresowe. identyco jak roku temu. mogłam wziąć zielone ![]() jeszcze w następnym tygodniu będę czaić się na szorty Tasia u nas tak samo więc nie wiem co mnie podkusiło, żeby go puścić na nogi wczoraj jak oglądałam w biedrze bodziaki, K. w tym czasie zdążył wrzucić do koszyka 10 mydełek dadyAgnjeska za szczepienie. oby obyło się bez wysypkiMonicca my mamy lovi 360. jak najbardziej polecam Lolo wstał pa
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Gasimy swiatelko, slonce od rana naparza, wiec na nank szykuje sie ukrop...takie upaly wg mojego telefony do konca maja.a potem po 1
12-15 stopni. Alliw dzielni jestescie. Kasia trzymaj sie. Moderna, zdjecie czadowe. Laski, pokazcie jakie macie te sandalki,moze sie czyms zasugeruje kupujac. Tak piszecie o bodziakach w biedrze,u mbie kijowa w takim razie biedronka bo nie nie bylo, a nie sadze zeby juz wykupili. Dady zakupione, domek zostal olany maksymalnie. Jeszcze stoi ciekawe kiedy go rozwali. Zauwazylam wczoraj jak mala sie zlosci, krzyczy i zaciska piesci. Trzy razy krzyk i do ataku, wiem ze to nie smieszne ale pokladalam sie ze smiechu
|
#4736 | |||
|
Zadomowienie
|
Mój syn jeszcze śpi. Bilans po 4 nocy bez cyca: 0 pobudek
![]() Always look on the bright side of life, fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
no masz, teraz to juz na pewno bedzie podlogi myc sama Cytat:
Mowisz ze te bodziaki podobne jak rok temu? Mi wydawaly sie gorsze. A ktore wzielas? Ja tez z rakietami, te paskowane takie sobie (te paski chyba sie rozejda). Z sanadalami nie pomoge Cytat:
Janek tez wczoraj mial dzien wsciekulca. Drze sie szczegolnie jak nie moze wciagnac odkurzacza na fotel Swoja droga, czy Wasze dzieci tez maja tyle sily? |
|||
|
|
|
#4737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ubrałam większe na obydwie nogi to widać było, że lepiej mu się chodziło w mniejszych. Dzięki za odpowiedzi co do kubka Lovi nie wiem co robić, bo czytałam na innych forach opinie że właśnie nie wszystkie dzieci wiedzą jak z niego pić i tutaj mam potwierdzenie bo Nasze dzieciaczki też nie wszystkie załapały. Miałam zamiar kupić teraz na tej promocji w Ross - 20% byłby za 28zł no ale dalej nie wiem... Filip pije z butelki wodę ale chciałabym żeby już pił z czegoś innego, niekapki zwykłe odpadają bo nie chcę z nich pić, jak już wypiję to tylko kilka ml. Z kubka zwykłego wypiję ale to wiadomo muszę mu trzymać bo by wszystko wylał na siebie a on dużo pije bo ok 500ml. Wczoraj jak byliśmy po pieluchy w Biedronce były takie kubki z rurką i jak zobaczył to taka euforia była, ze szok ale nie kupiłam bo byłam pewna, ze nasze dzieci z tego nie będą umiały pić... no ale Toress umie więc może to nie był by zły pomysł. Butelka z bidonem z Biedronki ta zwykła na wodę odpada, przycisnął ją i wszystko wylał w koło Aaa i jeszcze co do mokrej/suchej pieluchy w nocy u nas nie pije w nocy nic a nad ranem pielucha napompowana na maxa. Dzisiaj nawet cały pzesiakany a przez ostatnie kilka dni na brzuchu tam gdzie kończy się pampers troszkę było body mokre. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/emel-2199-bezowe-s...185926348.html Najpierw wzięłam inne (pokazywałam kiedyś takie granatowe) ale po przymiarkach w domu stwierdziłam, ze muszę wymienić bo pucołowata noga Filipa wyłaziła bokiem ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4738 | ||
|
Zadomowienie
|
hejo
![]() Cytat:
My pewnie kupimy kolejne tez emelki, jak na razie zakładam Hani skórzane sandałki po bratanicy, bo rozmiar jest OK, tylko martwi mnie trochę podeszwa, bo ni jest elastyczna, raczej sztywna, no ale Hania jeszcze nie chodzi, tylko po kilka kroczków trzymając się czegoś. Chcę jeszcze chwile poczekac z zakupem, żeby przed wakacjami dobrze jej dobrac rozmiar. Despa Emi jest niezła APARATKA hihi jest taka sweet Cytat:
gratulejszyn ![]() Ja dzisiaj na urlopie, właśnie się zbieramy na wieś ![]() Miłego dnia życzę wszystkim!
|
|
#4739 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tyś obeznana w te klocki ) były koło 500 (na all)A to jest coś takiego? ![]() Cytat:
1. Co do sandałków to trudna decyzja. Ja się nalatałam i nawymieniałam i koniec końców ma chyba takie z 1,5cm różnicą. Tyle, że okazało się, że M. ma wysoki przegub i mniejsze i tak by nie wlazły. A wymienic myślę, że będziesz mogła bez problemu. A jakie to sandałki?? 2. Właśnie, jak temperatura Marcelka?? 3. Ja też nie wiem bo nie wiem jak one wyglądają nawet i wiem, że nie uniknie się zdarcia kolan ale tak mi go szkoda, tego mojegoo roczniaczka Za rok to już będzie bardziej kumaty i zkoordynowany (mam nadzieję ![]() Kupię mus jak dotrę do Leclerca. W moim Dino nie widziałam tego musu. A boli Cię ten nadgarstek jak ruszasz kciukiem? 4. Właśnie, jakie? ![]() 5. Wow, macie jeszcze te boskie reniferki?? 6. Jakościowo wydawały mi się dobre ale jakies takie mocno szerokie i nie kupiłam. Cytat:
klask i:![]() ![]() kla ski:2. Mój Mikul wczoraj opanował włażenie na tapczan, więc się szykuje okres wspinaczkowy Już gorącoo zdycham nienawidze upałów ![]() A o 10 idę na pomiar mojej szanownej tkanki tłuszczowej ojjjj szykuje się baaaardzo zły dzień
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
alliw no jak nic zaburzalas sen dziecku
(cos musi byc w tej teorii )pozniej nadrobie, M. jeszcze spi, w nocy bylismy na IP, bo nie wiedzialam czy moge dziecku powtorzyc dawke leku ![]() w nocy dostal goraczki, najwyzsza mi wskazywala w uchu 39,7 - podalam o 24 nurofen i temperatura nie ruszyla, a maly byl goracy, wisial caly czas na cycu, sprobowalismy chlodnych okladow na nozki i czolko, temp. sie nie zmienila, ale spal spokojnie - i gdybym wiedziala, ze moge podac tak szybko paracetamol to zostalibysmy w domu - a tak pojechalismy na IP ok. 2:30, lekarz zbadal dokladnie malego, pobral wymaz z gardla, bo lekko zaczerwienione, ale wszystko ok, brak bakterii i infekcji. M. plakal strasznie tam przy badaniu i tylko tym zestresowalam dzeicko - no ale dostal czopka i temp. zaczela spadac - jak wrocilismy ok. czwartej poszlismy szybko spac, mial do godziny 6 az 4 pobudki z krzykiem niesamowitym, pocil sie przeokrutnie, lozko az mokre - no, a teraz jeszcze spi.W kazdym razie ibuprofen mozna dac 3 razy na dobe, w odstepie 8 godzin, paracetamol mozna dowolnie pomiedzy dawkami ibuprofenu ustawic co 6 godzin. Czyli jak mi w nocy nurofen nie zadzialal to moglam spokojnie nawet godzine pozniej dac paracetamol Tez wstalam dopiero, jestem niewyspana - cala nocka z d...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

A. jak miala 2 msc przestala oddychac i musialam potrząsnąć nią i wtedy złapała taki głęboki wdech. strach pomyśleć co by było bez monitora? 

- spuszczania wody, chodzącej pralki, ale chyba głównie chodzi o piecyk gazowy...

Codziennie kilka razy wsiada i trzeba wozić pana 

i kciuki aby Was omineło.

mobilizacji mi trzeba
klask i:
zdycham