Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 08:10   #4681
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

W nocy dawalam raz jeszcze lek na goraczke, po godzinie spadla i juz spalismy spokojniej
to na pewno po szczepieniu, bo ma tylko goraczke.
Probowalam bez lekow, tak jak misiulka mi radzila, ale tylko kilka godzin po poludniu wytrzymalismy, ale dalam dopiero jak dziecko bylo marudne i widac bylo po nim, ze cierpi jednak .

Patrzcie na mojego kawalera

kwiatuszku moj M. nie chodzi za raczke, nie da sie prowadzic - ale ja go w sklepie puszczam i po prostu pilnuje, nakierowuje na odpowiednie tory
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140520_184123.jpg (91,6 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-22 o 08:13
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:14   #4682
Agnjeska
Zadomowienie

Moderna M ma genialny fryz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:24   #4683
bzinka
Zadomowienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, może dzisiaj uda sie trochę w pracy ponadrabiac. To teraz pamietniczek
U nas wszystko ok, Hania zaczęła rwać sie do chodzenia, chodzi z pchaczem, a na placu zabaw dookoła trzymając sie plotka. Spędza prawie całe dnie z moja mama na spacerach. Pisalyscie o sikaniu, ona dużo pije i dużo sika, pieluchy ma bardziej napompowane niż przed upałami. Wczoraj np wypila 1,5 butelki tej małej wody z dziubkiem z biedronki, a wieczorem jeszcze kubeczek 300ml.
Pisaliscie tez o okularach, my powoli przyzwyczajamy, najpierw zwykle sama je sobie wsadza i ściąga, ale po chwili po założeniu je zostawia i nawet pochodzi w nich trochę zadowolona.

Mamy juz 6 zębów , dwójki na dole wyszły bezobjawowo nagle w tamtym tygodniu.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-05-22 o 08:31
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:06   #4684
bmma
Zadomowienie

Hejka, ale słoneczny dzień.
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
I doszla paczka z ksiazkami, zajely cala podloge nie wiem kiedy M. zdazy to wszystko przejrzec
Piękny zestaw i czytelnik.

U nas króluje rybka Mini Mini. Byłam też w bibliotece i... a co wypożyczyłam m.in. Czereśniową super.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Moje dziecko uwielbia truskawki. A ja z lękiem patrzę, jak wpierdziela takie ogromne gryzy albo całą truskawę na raz do buzi wpycha.
moja nie lubi truskawek, chyba za kwaśne jeszcze. a cytrynę by wcinała

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Widziała może któraś z Was książeczki w Aldi? Widziałam w gazetce i nie 0wiem, czy warto iść.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:08   #4685
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
no dotychczas pil duzo wczoraj napil sie troche (kilka lykow) wody dopiero nad ranem
mi się wydaje, że prawie sucha pielucha w nocy jest ok, przynajmniej jak dziecko nie pije wtedy wcale lub bardzo mało. teraz u J. i tak trochę bardziej mokre po nocy bo wieczorem więcej pije ale w dzień tak napompowane po 2-3 godzinach że nie wiem jak on z tym ciężarem się przemieszcza

_______

jak ubierać prawie miesięczne dziecko w taką pogodę ja chyba nic nie pamiętam
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:13   #4686
nestelle
Zakorzenienie

czesc
Kwiatuszku - ja tez z R raczej na rekach w sklepie albo w wozku . brak mi kolejnej reki po prostu aby ogarnąć ...
dobrze ze wszystko z mama ok i już wróci !
Despa - to nie na @ (będę mieć gdzies za 2 tyg,moze więcej),głowa przestała bolec choć mam jakby obolałą od tego ....masakra ,najgorzej wczoraj - az zeby bolały ,oczy i uszy ,nie wspominając o mdłościach . Przeszło po bardzo długim -gorącym prysznicu ...tak jak ostatnio ....chyba to jedyna metoda .
z tym skierowaniem -rece opadają ... .a jak dziś Emi?
Bzinka-
Moderna - Marsssel cudo! i genialna fota ! jak Ty to robisz?
Alliw - oby tak dalej

dobra leceeeeee ...nie powinnam nawet tu zagladac ,tylko wstałam a zdałam sobie sprawę ze i tak już jestem spózniona na wszystko ....
a wieczorem dodatkowo zebranie i 2 godzinki siedzenia . znowu! znowu !!!!!
Stary 2014-05-22, 09:18   #4687
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Bzinka-
:
Nestelle chcesz próbkę tego BB dr G bo otwarlam i używam juz jakiś czas? Mi pasuje daj znać

Stary 2014-05-22, 09:24   #4688
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jak ubierać prawie miesięczne dziecko w taką pogodę ja chyba nic nie pamiętam
jak jest te 27 -30 stopni ubierałabym w cos krótkiego - rampersa ,bodziaka i szorty ,i nakrywała otulaczem (ten LM lekko chłodzi ,ochrania przed słoncem ). jeśli rano jest chłodniej dodałałabym cieńką warstwę - bluzeczke rozpinana , czy spodenki długie cieńkie ,skarpetki .
chyba tak ...szybko się zapomina
a skąd masz miesieczniaka????

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Nestelle chcesz próbkę tego BB dr G bo otwarlam i używam juz jakiś czas? Mi pasuje daj znać
Qrcze ..... raczej nie . teraz mam taką cere psującą się ,i te przebarwienia ze potrzebuje mocno zakrywać .... także doublewear musi być .
Ale dziekuje !!!!!!!! ,

Zazdraszczam w ogole wszystkim tym co nałożą BB albo CC albo i nic i wyglądają .
Ja nawet ostatnio nie wyglądam w mojej tapecie ...wory pod oczami ....i takie tam ...

dobra kopa w du.psko potrzebuje chyba .
miłego dnia laseczki
Stary 2014-05-22, 10:06   #4689
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a nie lepiej uwędzić samemu? taniej wychodzi my tak robimy, wędzimy sobie, pozniej część zamrażam, a jak wyjme z zamrazarki to odparzam. lepsze to niz faszerowane ze sklepu, chociaz zdarza nam się kupic pare dkg czasem, ale to tez wybieram te ponad 30zl/kg
Uwędzić samemu? Yyyy ale jak to?
Niestety ta kupowana jest nafaszerowana. Mysle, że bede mu czasami podawać a tak to mu upiekę

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Demeter ten mus z Kubusia? K. też bardzo lubi. dziadek kupił mu cały karton
mówisz, że prawdziwa szynka zaczyna się od 40 zł? to tamta jeszcze nie była, bo "tylko" 35zł/kg
Tak, ostatnio tak polubił, że codziennie jedno mu daję. Skład fajny, więc porcja owoców jest
Nooo ja to nigdy chyba tak drogiej szynki nie jadłam

--------------
Kasia, jak randka?
Nestelle, dużo siły w takim razie!

TŻ mnie wczoraj wziął na pizze i deser Fajnie było, przeszliśmy się troszkę z K.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:19   #4690
alliw
Zadomowienie

Hej
Na razie na szybko Dzis jedna pobudka (o 4:10), napilismy sie wody (mama pokazala synkowi ze w nocy pije sie wode ), troszke sie rozbudzil bo zobaczyl mojego tableta na podlodze, wiec zasnal dopiero przed 5, dospalismy do 7:50, takze nie chce zapeszac, ale jest naprawde super! Na sniadanie wszamal caly kubek kaszy, nalozylam mu troche do miseczki to troche sam zjadl lyzeczka.
Ja skonczylam sniadanie i lecimy do biedry po bodziaki i po kapuste na rynek bo jednak jeden cycek troszke pobolewa, choc juz sa mniej napompowane.

Kwiatuszku, o szalwii slyszalam i czytalam. Super ze zabieg sie udal. Karol z biszkoptami

Moderna, Marcel

Nestelle, kopniak w tyleczek i tzrymaj sie, oby udalo sie jakos ogarnac wszytsko w ten upalny dzien

Monika, ja bym ubrala w jakis cienki pajacyk, albo rampersa, choc dzis wietrznie wiec trzeba uwazac z takim maluszkiem. Rowniez bardzo polecam otulacz bambusowy z lamillou (wiem ze jest drogi), ale ja go uzywalam cale zeszloroczne lato i teraz tez wciaz w uzyciu (albo jako prescieradlo, albo kocyk)

Demeter, moi rodzice sami wedza szynki, poledwice, kielbasy, ryby. Mozna samemu zrobic wedzarnie, albo po prostu kupic. Wy macie ogrod to w ogole nie mielibyscie problemu z miejscowka

Aha, Janek lubi swoje okulary, oczywiscie sciaga, ale dopiero po jakims czasie

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-05-22 o 10:22
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 11:32   #4691
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

No wiec jestem
Widze zescie spragione szczegolow mojego Randkowania wiec oto
- kolega wydal sie mily i symaptyczny, wysoki tak ze 20cm wyzszy ode mnie - "piekna opalona karmacja" i co sie okazalo - chca mnie zeswatac z a'la podobnym tatusiem :-/. Ehhh. Sama nie wiem co o tym myslec - jako znajomy kolega - nie widze przeszkod - ehh.
No ale co bedzie to bedzie - bez spiny i takich tam - mam cale zycie przed soba wiec na pewno jeszcze uda mi sie kogos spotkac hihi.

No to ja lece do pracy
Dzis do 19 hihi.

Aaaa i co do mojego grafiku - wiem CIUT przesadzilale i kasa bedzie ciut wieksza - bo od 21.00 mamy dodatek nocny ;-p hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 11:34   #4692
achna79
Rozeznanie

Kurde!! znowu nie mam wszystkicj cytatów, a specjalnie nie wyłączałam kompa przez dwa dni Ehhh

No więc i dla Moderny za 5 rocznicę ślubu.

Pani i Moderna pokaźne zakupy książkowe

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Teraz juz spi - a ja jade na polowanie jakis spodni, bo po wczorajaszym stwierdzilam ze nawet pasek mi nie pomaga i trza kupic nowe

Trza dzis jakos wygladac - ide na piwo ze znajamoa para plus - ma byc randka w ciemno hahaha.
Ze tez im sie swatac mnie zachcialo hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.
Za luźne spodnie i randkowanie Jak było???

Cytat:
Hej
szybko zdam relacje bo pozno wstalismy i jestem w lesie
Pierwsze koty za płoty będzie coraz lepiej, mimo to nadal mocne

Cytat:
M. dopadla goraczka, mierzona w uchu ok. 38,3 , do tego trzeba dodac ok. 0,5-0,8 stopnia. Ale na szczescie nie rosnie, nawet troszke juz spadla. Teraz maluch dokazuje, nie widac po nim, ze goraczkuje, w lozku nie chcial lezec.. na razie bez lekow (prawdopodobnie po szczepieniu, choc dziwne, bo minelo juz 48 godzin)

Łoj ale już doczytałam, że dziś w porządku

Cytat:
Super ten kwiatek, tez o czyms takim myslalam, ale J jeszcze nie chodzi

Mikołaj dostał takie coś tylko, że z pieskiem i na razie najbardziej go kręci ta czerwona kulka na końcu kija namiętnie wkłada ją do paszczy Ale pracujemy nad poprawnym uzytkowaniem w/w zabawki

Cytat:
hej

1. ok wczoraj to i u nas było gorąco. oboje na krótko. wszystko dociera do nas z opóźnieniem

2. Pani ja zakładam kapelutek tylko jak przechodzimy w słońcu, w cieniu zdejmuje. wczoraj wyciągnęłam parasolkę, chociaż K. rzadko ściąga czapki. tylko jak mu się przypomni, że można za to okulary nawet minuty nie wytrzymają na nosie. zdejmuje, chce zakładać, zdejmuje i tak w kółko więc średnio trafiony zakup

3. Demeter ten mus z Kubusia? K. też bardzo lubi. dziadek kupił mu cały karton

4. dziękuję za kciuki zabieg się udał, pewnie jutro rano mama wróci do domu
1. My się tez nosimy na krótko ale spodenki to Mikołaj na razie nosi długie. Co chwilę leży na ziemi i obawiam się zdartych kolan Jak WY sobie z tym radzicie? Koleżanka powiedziała, żebym kupiła mu nakolanniki.

2. Mikołaj chodzi w kapelutku, wiązanym niestety bo tylko zawiązany trzyma mu się na głowie

3. Oooo Kubusiowy mus, musze wypróbować

4. Spóźnione ale na teraz też się jeszcze przydadzą

Cytat:

Jeja jaki fryz mój łysolek w porównaniu do Marcelka

Cytat:
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, może dzisiaj uda sie trochę w pracy ponadrabiac. To teraz pamietniczek
U nas wszystko ok, Hania zaczęła rwać sie do chodzenia, chodzi z pchaczem, a na placu zabaw dookoła trzymając sie plotka. Spędza prawie całe dnie z moja mama na spacerach. Pisalyscie o sikaniu, ona dużo pije i dużo sika, pieluchy ma bardziej napompowane niż przed upałami. Wczoraj np wypila 1,5 butelki tej małej wody z dziubkiem z biedronki, a wieczorem jeszcze kubeczek 300ml.
Pisaliscie tez o okularach, my powoli przyzwyczajamy, najpierw zwykle sama je sobie wsadza i ściąga, ale po chwili po założeniu je zostawia i nawet pochodzi w nich trochę zadowolona.

Za chodzenie i za ząbki

Cytat:

Może o czymś zapomniała nam powiedzieć??

Rodzice przytaszczyli niedawno z zakupów karton po owocach. Zapakowaliśmy do niego Mikołaja, pod spód włożylismy podstawki na kółkach do kwiatków i jeździł. Ale wypadały co jakiś czas. Więc dziadek postanowił usprawnić wehikuł Zamontował kółka na stałe, wymościliśmy w środku kocykiem i poduszką, doczepiliśmy sznurek i się wozi Mikołaj w swojej furze Codziennie kilka razy wsiada i trzeba wozić pana

Oliwka mi imponuje swym porządkiem i postanowiłam ogarnąc kuchnię Na razie drugi dzień jest posprzątane zobaczymy jak długo

Byłam wczoraj u ortopedy (problemy z nadgarstkiem) zapisał mi zabiegi...taaaa, w szpitalu do końca roku już miejsc nie maa w drugim ośrodku zapisy na styczeń no to się zapisałam
Stary 2014-05-22, 11:44   #4693
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Rodzice przytaszczyli niedawno z zakupów karton po owocach. Zapakowaliśmy do niego Mikołaja, pod spód włożylismy podstawki na kółkach do kwiatków i jeździł. Ale wypadały co jakiś czas. Więc dziadek postanowił usprawnić wehikuł Zamontował kółka na stałe, wymościliśmy w środku kocykiem i poduszką, doczepiliśmy sznurek i się wozi Mikołaj w swojej furze Codziennie kilka razy wsiada i trzeba wozić pana

Byłam wczoraj u ortopedy (problemy z nadgarstkiem) zapisał mi zabiegi...taaaa, w szpitalu do końca roku już miejsc nie maa w drugim ośrodku zapisy na styczeń no to się zapisałam
Fajnie. Mój tato przytaszczył wywrotkę dużą i na podwórku Kinia wsiada.
Kciuki za nadgarstek. Jaki to problem?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-22, 11:57   #4694
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Fajnie. Mój tato przytaszczył wywrotkę dużą i na podwórku Kinia wsiada.
Kciuki za nadgarstek. Jaki to problem?

Ooo taka wywrotka też by się Mikołajowi spodobała
A już wóz jaki ma Anielka Oliwki to zupełnie wymiata

Jeśli dobrze zapamiętałam to zapalenie wyrostka rylcowatego (tylko rylcowatego zapamiętałam ale jak wpisałam w google to mi takie coś wyskoczyło i wygląda tak samo )

O to, na pewno to wszystko się zgadza

Spowodowany jest stanem zapalnym i zwłóknieniem ścięgna mięśni odpowiedzialnych za odwodzenie i prostowanie kciuka. Często rozwija się u młodych matek, czy świeżo upieczonych babć, które kilkadziesiąt razy na dobę podnoszą niemowlę. Ale tak naprawdę na zespół De Quervaina narażony jest każdy, kto w pracy mocno wykorzystuje ręce, a w ciągu dnia wykonuje wiele powtarzalnych ruchów rękoma. Nadwyrężenie mięśni prowadzi do stanu zapalnego, który może objawiać się bólem lub obrzękiem u nasady kciuka. Ból przy chwytaniu większych przedmiotów lub przy próbie pokazania jedynki (pięść z kciukiem do góry) są charakterystyczne dla tego zespołu.

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-05-22 o 12:00
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:10   #4695
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Ooo taka wywrotka też by się Mikołajowi spodobała
A już wóz jaki ma Anielka Oliwki to zupełnie wymiata

Jeśli dobrze zapamiętałam to zapalenie wyrostka rylcowatego (tylko rylcowatego zapamiętałam ale jak wpisałam w google to mi takie coś wyskoczyło i wygląda tak samo )

O to, na pewno to wszystko się zgadza

Spowodowany jest stanem zapalnym i zwłóknieniem ścięgna mięśni odpowiedzialnych za odwodzenie i prostowanie kciuka. Często rozwija się u młodych matek, czy świeżo upieczonych babć, które kilkadziesiąt razy na dobę podnoszą niemowlę. Ale tak naprawdę na zespół De Quervaina narażony jest każdy, kto w pracy mocno wykorzystuje ręce, a w ciągu dnia wykonuje wiele powtarzalnych ruchów rękoma. Nadwyrężenie mięśni prowadzi do stanu zapalnego, który może objawiać się bólem lub obrzękiem u nasady kciuka. Ból przy chwytaniu większych przedmiotów lub przy próbie pokazania jedynki (pięść z kciukiem do góry) są charakterystyczne dla tego zespołu.
to widzisz, musze poczytać i pooglądać fotki tego. NA początku po urodzeniu Kini miałam podobnie, kciuk mi "wylatał" nawet. Byłam u chirurga/ortopedy podotykał i dał ew. skierowanie na RTG, gdyby nie przeszło. Miałam zażywać wit. C, taka moda teraz... chyba 1000mg. Nic innego mi nie dał, bo karmię. Teraz nie wylatuje mi kciuk, a do delikatnego bólu się przyzwyczaiłam.
Mnie nic nie mówił o szpitalu, więc może to nie to
Zdrówka

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 12:28   #4696
achna79
Rozeznanie

Cytat:
to widzisz, musze poczytać i pooglądać fotki tego. NA początku po urodzeniu Kini miałam podobnie, kciuk mi "wylatał" nawet. Byłam u chirurga/ortopedy podotykał i dał ew. skierowanie na RTG, gdyby nie przeszło. Miałam zażywać wit. C, taka moda teraz... chyba 1000mg. Nic innego mi nie dał, bo karmię. Teraz nie wylatuje mi kciuk, a do delikatnego bólu się przyzwyczaiłam.
Mnie nic nie mówił o szpitalu, więc może to nie to
Zdrówka
Źle się wyraziłam, w szpitalu mamy taki oddział rehabilitacyjny czy jak to nazwać. Nie typowo do szpitala.
Mi też wyskakiwał coś w tym nagarstku, bolało bardzo mocno, przez jakiś czas aż tak, że miałam łzy w oczach. Pan doktor kazał mi jeszcze kupić w aptece sól iwonicką i robić kąpiele tej ręce. I powiedział, że jak tego nie wyleczę do końca (czyli jak nie zniknie taka delikatna kulka/zgrubienie z nadgarstka) to to powróci. I właśnie, żeby rozbić tą kulkę przepisał fizykoterapię (magnetoterapia i chyba prądy, już nie pamiętam, a skierowanie zostawiłam już w ośrodku). I oczywiście, nie przeciążać ręki

A rodzinny walił we mnie sterydy zamiast od razu skierowac do ortopedy
Stary 2014-05-22, 12:37   #4697
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet ostatnio nie wyglądam w mojej tapecie ...wory pod oczami ....i takie tam ...
a mnie tapeta spływa i ... panda mi się zrobiła łączę się w bólu

Alliw, coraz lepiej! dzielny Jaś, dzielna(ś) Ty!

Cytat:
jak kwiatek? chodzi z nim? widziałam dla K. fajną kaczkę z chłapiącymi nózkami
nie chodzi. raczej chodzi i tłucze jak... hm motyką ma też lżejsze - http://www.smyk.com/smiki-pileczka-z...y-dla-dzieci-p
no właśnie chcę takiego pingwina z takimi chlapiącymi nóżkami

Cytat:
u nas nie da się na prosto obciąć. jak obetnę na prosto to, to co zostanie po bokach zagina się i w ogóle jest masakra. on ma je bardzo rozszerzone na koncach.
toż samoż. siostro!

Cytat:
Karol zrobił wczoraj furorę w naszym sklepie osiedlowym.

no i cieszę się, że kciuki dały radę

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
czuje ze bedzie telefonixzny dym.
poczachuj im tam!!!!

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
No nic uciekam bo J targa już wózek 9 chce iść papa

Cytat:
Codziennie kilka razy wsiada i trzeba wozić pana
Bosko!!!:love :

Moderna, przecudna fota!!!! świetne!klaski : Marsel zmultiplikowany

Byliśmy w Biedzie. Super pomysł z tym domkiem na pieluszki Pan Pirat ma nowe mieszkanko
I kupiłam Młodemu sandałki. Musiałam numer większe ze względu na puchatość stopy...:brzydal :

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:59   #4698
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Źle się wyraziłam, w szpitalu mamy taki oddział rehabilitacyjny czy jak to nazwać. Nie typowo do szpitala.
Mi też wyskakiwał coś w tym nagarstku, bolało bardzo mocno, przez jakiś czas aż tak, że miałam łzy w oczach. Pan doktor kazał mi jeszcze kupić w aptece sól iwonicką i robić kąpiele tej ręce. I powiedział, że jak tego nie wyleczę do końca (czyli jak nie zniknie taka delikatna kulka/zgrubienie z nadgarstka) to to powróci. I właśnie, żeby rozbić tą kulkę przepisał fizykoterapię (magnetoterapia i chyba prądy, już nie pamiętam, a skierowanie zostawiłam już w ośrodku). I oczywiście, nie przeciążać ręki

A rodzinny walił we mnie sterydy zamiast od razu skierowac do ortopedy
Czyli zabiegi. No widzisz, mnie rodzinny skierował, ale specjalista ma to głęboko :/
Napisz później, po zabiegach jakie, no i powodzenia
Ciekawe, kiedy do mnie to wróci

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-22, 13:10   #4699
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisz później, po zabiegach jakie, no i powodzenia
Ciekawe, kiedy do mnie to wróci
To dopiero w przyszłym roku Ci napisze bo zabiegi w styczniu

Kup sobie tą sól i kąp ta rękę. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. A masz taką kuleczkę na nadgarstku? Jak przeciążysz to szybko wróci

Pani dzięki za przypomnienie o pieluchach. Muszę nabyć. A kupiłaś 4 czy 5?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 13:18   #4700
bmma
Zadomowienie

Cytat:
To dopiero w przyszłym roku Ci napisze bo zabiegi w styczniu

Kup sobie tą sól i kąp ta rękę. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. A masz taką kuleczkę na nadgarstku? Jak przeciążysz to szybko wróci

Pani dzięki za przypomnienie o pieluchach. Muszę nabyć. A kupiłaś 4 czy 5?
Mam kuleczkę na zgięciu, tak, ale muszę jeszcze w google fotki pooglądać.
Sól też mam, w jakiej wodzie? Mówiła coś o temperaturze?
Znalazłam na necie kilka fajnych ćwiczeń. Dziękuję za diagnozę.
Po pieluchy też bym się wybrała, ale czy jeszcze będą. Ostatnio już rano się skończyły

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-22 o 13:32
Stary 2014-05-22, 13:34   #4701
Lukrecjas
Raczkowanie

Tasiu ja mam od początku zeszłego roku (dostałam je jak byłam w 8 miesiącu ciąży) a mają date do marca 2015.

A z ta łazienką to może dlatego się boi, że po pampersowej awarii ląduje w pustej wannie Ja też tak robię w razie "W" i T też bardzo nie lubi takich atrakcji choć co dzień w tej samej - dużej wannie się kąpie. Zawsze czeka koło wanny aż nalejemy wodę i potem już zabawa w najlepsze

Amelia te granulki o których piszę, podaje się bezpośrednio do buzi - na język. One są maleńkie i szybko się rozpuszczają.

Agnjeska kciuki za szczepienie

Moderna M jest fajniutki! zdrówka!

Kasiu tak jak napisałaś - co będzie to będzie - a generalnie ma Wam (Milusiowi i Tobie) być dobrze
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:36   #4702
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A kupiłaś 4 czy 5?
5tki. 4 już nie są komfortowe

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:04   #4703
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

słodkiii

Cytat:

hej odzywaj się często zaglądam na Twojego bloga.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Uwędzić samemu? Yyyy ale jak to?
Niestety ta kupowana jest nafaszerowana. Mysle, że bede mu czasami podawać a tak to mu upiekę

.
normalnie kupujemy mięso, moj tata je przygotowuje, tydzień się pekluje, wiąże w sznureczki, później wędzi w wędzarce ( mamy taka swojej roboty) to jest smak wędliny.

Cytat:

hehe, A. tez ma taki karton i lubi stac w nim na dworzu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
5tki. 4 już nie są komfortowe
my już od jakichś 3 msc 5-tki.. chociaz A. szczupła ale wysoka i te 4 jakies krotkie byly dla niej

Tak z ciekawosci... używałyscie monitora oddechu?
Bo A. mimo iz dostała 10pkt i byla calkiem zdrowa , to kupilam jej monitor ( zostałam skrytykowana w oczach calej rodziny, ze kupuje niepotrzebne rzeczy)
ale raz mi się ten monitor włączył A. jak miala 2 msc przestala oddychac i musialam potrząsnąć nią i wtedy złapała taki głęboki wdech. strach pomyśleć co by było bez monitora? lekarz stwierdzil, ze tak sie zdarza u dzieci.. teraz juz oczywiscie nie uzywamy, ale często sprawdzam jak glupia "czy oddycha"

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-22 o 14:05
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:28   #4704
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

hej odzywaj się często zaglądam na Twojego bloga

my już od jakichś 3 msc 5-tki.. chociaz A. szczupła ale wysoka i te 4 jakies krotkie byly dla niej

Tak z ciekawosci... używałyscie monitora oddechu?
Bo A. mimo iz dostała 10pkt i byla calkiem zdrowa , to kupilam jej monitor ( zostałam skrytykowana w oczach calej rodziny, ze kupuje niepotrzebne rzeczy)
ale raz mi się ten monitor włączył A. jak miala 2 msc przestala oddychac i musialam potrząsnąć nią i wtedy złapała taki głęboki wdech. strach pomyśleć co by było bez monitora? lekarz stwierdzil, ze tak sie zdarza u dzieci.. teraz juz oczywiscie nie uzywamy, ale często sprawdzam jak glupia "czy oddycha"
Dzięki Amelie zapraszam. Ostatnio rozwijam bloga, założyłam tez konto na Facebooku gdzie wrzucam dodatkowe zdjęcia niestety ciagle brakuje mi czasu na wszystko.

My używamy 4 ki chociaż pampers sa juz na styk, dada jeszcze sa ok bo sa trochę większe od papmersow. Miałam tez opakowanie 4+ pieluch z Norwegii i rozmiarowo były całkiem całkiem. Przypuszczam,ze 5 jeszcze były by za duże.

My monitora nie mieliśmy.

Stary 2014-05-22, 15:12   #4705
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
o widzę, że Tasia zgasiła światło. to dobrze, bo znowu by prądu naciągnęlo

u nas nie da się na prosto obciąć. jak obetnę na prosto to, to co zostanie po bokach zagina się i w ogóle jest masakra. on ma je bardzo rozszerzone na koncach. muszę Wam pokazać zdjęcie tych jego pazurków

za wagę, wzrost i zwalczenie odparzenia. a jak ząbek? nic nie widać? nie dokucza już?

Karol zrobił wczoraj furorę w naszym sklepie osiedlowym ... czy tylko mój taki łobuz? był chłopczyk w podobnym wieku i ładnie szedł z mamusią za rękę a nie jak mój tajfun. upociłam się na tych zakupach gorzej niż jakbym kartofle kopała sceny jak z super niani

dziękuję za kciuki zabieg się udał, pewnie jutro rano mama wróci do domu
Sprzyjam środowisku
Ja sobie wyobrażam te pazurki, Krzyś ma chyba podobne
Ząbek nie dokucza, dzięki Jest jeszcze śladek po rance, ale nie widzę, żeby był tam jakiś ubytek; czort jeden wie, co to było
Ja Krzysia jeszcze w sklepie nie puszczałam "luzem", bo chyba właśnie bym się bała o to, że zakupy by trwały z 5 razy dłużej Poza tym On nawet będąc w wózku ściąga coś z półek, a co dopiero, jak sobie sam stanie koło takiej Raz prawie zakosił ciasteczka, dobrze, że zauważyłam
Super, że z Mamą ok!!!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Tasia jakbym sobie obciela paznokcia prosto to zaraz bylby wrosniety i u moich dziewczyn tak samo. I dzieciaczki dlugo maja dziwne pazurki,sprawdzic mozna ale jest ok, majty luzujemy

Wiecie co przedwczesnie sie z rego skierowania ucieszylam, na nie wiem czy lekarze maja nas za debili,czy co.
A ja nic nie pisałam o sprawdzaniu Tylko o obcinaniu prosto, bo mam złe doświadczenia ze swoimi - właśnie przez złe obcinanie, "na okrągło" Ale to pewnie co paznokcie, to inny sposób dobry.
A lekarze

Wróciliśmy z parku Krzyś wybawił się na trawie z koleżanką, wyganiali, poopalali; w wózku wrócił do domu, padł zaraz po wejściu Ja też padam, ale musiałam zrobić obiad. Dopiero się relaksuję przy kompie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 15:28   #4706
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jak jest te 27 -30 stopni ubierałabym w cos krótkiego - rampersa ,bodziaka i szorty ,i nakrywała otulaczem (ten LM lekko chłodzi ,ochrania przed słoncem ). jeśli rano jest chłodniej dodałałabym cieńką warstwę - bluzeczke rozpinana , czy spodenki długie cieńkie ,skarpetki .
chyba tak ...szybko się zapomina
dzięki

u siostry "mam" miesięczniaka. byliśmy dziś na wspólnym spacerze we 4. J. na widok płaczącej małej zrobił smutną minę i musiałam go odwrócić bo sam zaczynał płakać.

Cytat:
Monika, ja bym ubrala w jakis cienki pajacyk, albo rampersa, choc dzis wietrznie wiec trzeba uwazac z takim maluszkiem. Rowniez bardzo polecam otulacz bambusowy z lamillou (wiem ze jest drogi), ale ja go uzywalam cale zeszloroczne lato i teraz tez wciaz w uzyciu (albo jako prescieradlo, albo kocyk)
dzięki. właśnie wiało momentami mocno (jak dla takiego maleństwa).

_________

J. się poprzestawiał. wstaje przed 6, zasypia po 20, w dzień ma jedną godzinną drzemkę. ja nie ogarniam (jeszcze) wszystkiego na raz (J., mieszkanie, praca, zakupy, gotowanie).
dziś postanowił zmienić rytm i zasnął o 8 na pół godziny, więc teraz ma drzemkę, ale już słyszę, że nawet z 2 drzemek nie uzbiera 1,5 godz snu..
poza tym.. maruda, nie odstępuje mojej nogi na krok.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 15:40   #4707
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

W KONCU przerwa - od godziny tak mnie ssalo w zoladku ze myslalam ze jak nie zjem to im tam Padne Trupem no ale tak bywa jak sie na sniadanie o 10 zjadlo tylko kromeczke z pasztetem

Ogolnie dzis NUDY ....!!! W tej pracy - oby jakos czas mi do 19 jakos zlecial - mam nadzieje sie zalapac na Milusiowa Kapiel

To papapa. Do pozniej.

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Aaaa BIZNKA
Od kogo dostalam Pampki z Norwegii ;-)..??

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 15:52   #4708
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
W KONCU przerwa - od godziny tak mnie ssalo w zoladku ze myslalam ze jak nie zjem to im tam Padne Trupem no ale tak bywa jak sie na sniadanie o 10 zjadlo tylko kromeczke z pasztetem

Ogolnie dzis NUDY ....!!! W tej pracy - oby jakos czas mi do 19 jakos zlecial - mam nadzieje sie zalapac na Milusiowa Kapiel

To papapa. Do pozniej.

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Aaaa BIZNKA
Od kogo dostalam Pampki z Norwegii ;-)..??

Kocham Cie Emilianku <3.
Kasia mam rodzinę w norge na północy, szwagier mi przywiózł kiedyś kilka paczek

Stary 2014-05-22, 16:33   #4709
Moderna
Zakorzenienie

A to w PL pampers nie ma polowek?
My aktualnie na pampers 4+

nestelle pytalas o zdjecie - nie wiem, jak sie to robi - maz ma jakas funkcje w swoim smartphonie samsung note

M. dalej goraczkuje, tzn. do czasu podania leku, potem mamy srednio 6 godzin luzu. Jak do jutra nie minie to pewnie podjedziemy do lekarza sprawdzic.
Stary 2014-05-22, 16:37   #4710
Agnjeska
Zadomowienie

My po szczepieniu uf...
No i młoda waży 10.020 i mierzy 77 cm (;

Lekarka powiedziała że po tyg może dostać wysypki i gorączki. Mam nadzieję że jednak nas ominie...

Co do pampkow mu też 4+

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2014-05-22 o 16:38
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości