|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dobrze, że piszecie o tym etiaxilu, bo ja go odstawiłam w zimie a teraz się biłam z myslami czy mogę znowu zacząć używać. Leje się ze mnie strumieniami i od razu mam wrażenie, że wyglądam nieświeżo.
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
ależ się dzisiaj obkupiłam
![]() kupiłam sukienkę ciążową i bluzkę ciążową w Biedronce ![]() do tego w małym sklepiku krótkie leginsy i koszulę nocną - mam już trzy a nawet cztery (jedną miałam w szafie - zapomniałam o niej ) ta z dzisiejszego zakupu jest przeznaczona do porodu w czerwcu zamówimy wózek, kupimy materacyk, pościel i kocyki. Do końca czerwca chcę mieć przyszykowaną torbę do szpitala. w dzień było tak gorąco, że w domu nam się tak nagrzało, że oszaleć można. przełamałam się i zrobiłam sobie dzisiaj sama zastrzyk
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że wizyta udana ![]() Ciekawe jak moje maleństwo lezy... A mój tż rozciął sobie ...kciuka w pracy i ma 3 szwy.. jak to zobaczyłam to aż mnie odrzuciło, strasznie brzydzę się różnego rodzaju ran i zaraz jest mi słabo
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem juz w domu. Wizyta mnie troche uspokoila, narzekałam na słabą opiekę w UK, ale teraz wiem, ze jezeli sie cos dzieje to szybko i dokladnie reaguja i zajmuja sie ciaza. Mialam przez godzine KTG, poczatkowo tętno bylo za wysokie, ale pozniej sie unormowało. Dodatkowo rozmowa z dwoma położnymi, konsultowały wszytsko z lekarzem.. jak na razie bede mnie tylko monitorowac. W sumie przy cholestazie nic innego zrobic nie mogą. We wtorek mam kolejne badanie krwi, w czwartek wizyta w szpitalu. Takze tak jak wczesniej pisałam, bedą monitorować poziom żółci, KTG oraz USG. Jezeli nie bede czula ruchow jak do tej pory mam sie odrazu do nich zglosic.
Dostałam tabletki antyhistaminowe, na ulotce pisze, ze zakazane w ciazy. Nie wiem czy zaufac lekarzowi i je brac. Powiem wam, ze tu szpitale to calkiem inna bajka. Bylam tam 3h, pytali czy jestem głodna, czy cos mi potrzeba.. do dyspozycji zimne i cieple napoje. Moj tz wypił sobie kawke, przy lozku wygodne krzeslo. Na stoliczku menu z daniami na kazdy dzien tygodnia. Np dzis do wyboru byla lasagnia, ryz z warzywami lub stek, na deser ciastko z jabłkiem, jogurt, swieze owoce lub lody Bylam w szoku
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam strasznie spuchnięte stopy poniżej kostek. Co robić aby było lepiej????
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety lepszego sposobu chyba nie ma, możesz też pomoczyć w zimnej wodzie albo robić zimne okłady![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- patrycja najważniejsze, że w porę zareagowałaś i jesteś pod bardzo dobrą opieką A co do warunków i opieki w szpitalu to szczerze zazdroszczę!! |
|
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Dziewczyny za kciuki
przez ten stres i niepewność nie miałam ochoty na forum,ale teraz wroce do was na pełen etat
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=zuken;46573272]Nogi do góry i leżeć
Niestety lepszego sposobu chyba nie ma, możesz też pomoczyć w zimnej wodzie albo robić zimne okłady![]() Co prawda to prawda..... nóżki do góry i leżymy, a później latać do łazienki opróżnić pęcherzyk
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się bardzo Warunki naprawdę niezłe, sama jestem w szoku
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny. Kurcze lekarz też mi mówi- nogi w górę i odpoczywać, ale kurcze ja mam tyle roboty w domu.... No ale nic bede musiał pewnie zwolnić....
|
|
|
|
#1512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś się męczyłam, żeby zapiąć sandałki przed wyjściem z domu. Zrobiłam dziś zdjęcie brzucha i już wiem czemu sprawiło mi to taki problem Z synkiem do porodu miałam mniejszy brzuch niż teraz a tu jeszcze 2 miesiące zostały
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Tz zabral mnie do polsko niemieckiej restauracji
zjadlam pierogi z kapusta i grzybami ![]() jestem padnieta
|
|
|
|
#1514 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super ze sie Toba zajma porzad ie, bedziesz spokojniejsza![]() Cytat:
brawo z samodzielny zastrzyk, ja chyba w zyciu bym sie nie odwazyla!Musze tez sie przejsc do tej biedronki ale w sb to pewnie juz nic nie bedzie ![]() Cytat:
No i pczywiscie wszytsko powoli, jesc regularnie, pic kawke itp Dzisiaj zrobilam sobie zdjecie brzucha i kurde o jest jeszcze wiekszy, czyli jak dla mnie duzo za duzy.. chyba pasowaloby isc na ta sesje brzuszkowa juz bo potem to bedzie bomba a nie brzuch... Dzieciaczkowa tez koniecznie musimy zrobic, ale do tego juz mamy fotografa- jesli jestescie ciekawe to wpiszcie sobie w google GRANICE WYTRZYMALOSCI, dajcie na obrazy i pojawi sie dzidzius z gazeta na glowce- to moj synus jak mial nievale 2 miesiace ))---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
przezylam dzisiaj podobny szok )
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak u mnie jak leżałam to miałam menu podane i wybierałem sobie jakiego rodzaju bulke co do picia co na deser jakie mięso na obiad nieograniczony dostęp do ciepłego picia kawa i herbata do wyboru do koloru i woda gazowana bądź nie wiec tez nie narzekałam |
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, wszystko pocytowałam, zaczęłam odpisywać i laptop mi sie wyłączył
Z tego, co pamiętam. Moni, tak, jest wybór z macierzyńskim. Ja chcę wziąć rok. A któraś z Was bierze pół roku? Patrycja, super, że sie uspokoiłaś i nie zostałaś w szpitalu Justyna, jasne, ja rozumiem, że kościół nikt nikomu nie musi nic dawać. Ale jak nie chce dawać, to niech się nie wtrąca w politykę i kwestie rodzinne. Bo sie wtrąca...i ocenia ludzi! Oczywiście szanuje Twoje zdanie, ale mówienie o ludziach, którzy są biedni 'degeneraci' to troszkę przesada. Twin, poszłam za Twoim przykładem i zrobilam dziś pedicure. Jasny gwint, ale się nagimnastykowałam, normalnie kwiat lotosu to mało. Od tego schylania mnie córka poboksowała, bo pewnie ją uciskałam, a ja od tego dostałam zgagi. No dziękuję bardzo za takie atrakcje!
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To samo mowie do Tz ze chciałabym aby wygląd miała po mnie ale jednak charakter to po Tz bo ma latwiejszy ja jestem tą trudniejsza ja ze swoim tz dziś na ten temat rozmawiałam tzn. Pisałam jak był w pracy, że mnie to boli ze nie zwraca na mnie uwagi ostatnio ze nie przytula mnie nie okazuje uczuć bo to nawet nie chodzi o seks mi po prostu brakowało czułości napisał ze mam rację i ze otworzyłam mu oczy i jak wrócił był kochany poszliśmy do restauracji potem ciągle mnie tulil nawet doszło do zbliżenia ale teraz płacze bo strasznie mnie pieczę . Może warto żebyś pogadala o tym z Tz może to coś da? Trzymam kciuki żeby coś się zmieniło pod tym względem ![]() Ty to masz ciągle coś na głowie niedawno remont teraz jakieś meble i kredyt kiedy ty odpoczniesz i będziesz miała chwile spokoju, należy Ci się ![]() nie dość ze wzięłas kredyt dla rodziców to jeszcze teraz musisz się tym martwić i odkręcać nie dziwie się ze się wkurzył as ! |
|
|
|
|
#1520 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz sobie odbijam Ale co do kp - postanowiłam pozwalać sobie na więcej; są różne szkoły o tym jedzeniu i niektóre mówią, że można prawie wszystko Cytat:
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam jedna na wieczór boje się więcej bo nie chce zgagi i są takie pyszne jutro będzie koktajl ![]() Co do nóg mi o dziwo nie pachną chodzę w trampkach balerinach i nic się nie dzieje :rolleyes ale za to poce się jak swinka ![]() Halinka super ze z małym wszystko dobrze i jaki duży juz kawaler ![]() |
|
|
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma to jak w domku Ja byłam w pokoju obserwacji,jakoś by mi głupio tam było coś jeść ale były osoby ktore sobie wzięły obiadek odrazu po przyjściu i się nie czaily:-D z tego co wiem to w Pl tylko na oddziale dają coś do jedzenia. A i faktycznie wogole nie ma zapachu szpitala..jak na takie miejsce to całkiem przyjemnie.
|
|
#1523 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o mnie to rozmowa nie pomogła więc odpuszczam. Jak to mówi moja koleżanka instruktorka Jogi "tylko spokój cię uratuje" oddycham głęboko i odliczam tygodnie, dni ... do porodu. A dziewczyno zamiast żyć spokojnie to ciągle coś! Zazdroszcze dziewczyną które spokojnie siedzą sobie w mieszkaniu, domku na L4 i kompletują lub już mają wszystko dla dzieciaczków. Zero rodziców nad głową i wspólnej kuchni ! Pracy w zasięgu ręki i problemów w niej. Chciała bym mieć coś mojego gdzie mogła bym się zaszyć i mieć w du.pie resztę świata. Melancholia ciążowa to jakaś tragedia. Człowiek chociażby chciał być wesoły i radosny że ciąża przebiega teraz problemów, że jestem zdrowa itp to problemy dnia tak człowieka ucisną, że nie jest się w stanie myśleć o tym co dobre tylko problemami się żyje i tym jak je rozwiązać.
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia, napisałam
![]() Patrycja, pewnie, zawsze najlepiej w domu Najważniejsze, że się uspokoiłaś ![]() My byliśmy na SR dziś, było o laktacji - fajnie. Dostaliśmy butelkę z Aventu. Fajnie, nie będę kupować, bo właściwie chciałam kupić tylko jedną |
|
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kosciol zabiera glos, bo raczej trudno milczec w dzisiejszych czasach, gdyby byl bezreakcyjny, to co to bylby za kosciol? Ja moja wiare przyjmuje z dobrodziejstwem "inwentarza", ale nie jestem slepa i mam swoj rozum. Dla mnie bycie wierzacy nie oznacza, zakazu uzywania mozgu! W wielu kwestiach mam zupelnie inne stanowisko niz kosciol. Grunt, zeby byc dobrym czlowiekiem i zyc w zgodzie ze soba, oraz z poszanowaniem ludzkiej godnosci. I tyle w tym temacie. |
|
|
|
|
#1526 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy i za zastrzyk!Doczytałam I muszę Ci, kobieto, napisać - bardzo mądrze piszesz! Dobranoc wszystkim!
|
|
#1527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Super!!!!!
![]() A te menu i inne to za darmo rozumiem? Cytat:
Przecież podczas tego badania nic nie promieniuje?
|
|
#1529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ech, katolicyzm w polskim wydaniu .Pisalam juz o tym, ale na innym watku. Mojego TZ kuzyn i jego dziewczyna maja w sumie 5 dzieci - on dwie corki z poprzedniego zwiazku, ona dwoch synow, i razem wspolnie najmlodsza dziewczynke. Pastor chrzcil dzieciaki bez mrugniecia okiem caly zadowolony, wiem, bo bylismy na chrzcinach tej najmlodszej, moj TZ ja podawal do chrztu. A pobieraja sie dopiero teraz. Wlasniej w sierpniu, dostalismy zaproszenia na slub, ale niestety nie pojedziemy, bo przeciez ja bede rodzic . Cytat:
juz chce miec Groszka ''z drugiej strony'' i sie nim zajmowac 24/7. Cytat:
Moja kolezanka z pracy, tez Polka, ma tytul inzyniera informatyki. I bardziej jej sie oplaca lozka hotelowe scielic. Cytat:
, ogladalismy zdjecia pokoi porodowych. Kazda rodzaca dostaje swoj pokoj, z lazienka i lozkiem, jest fotel dla ojca czy innej osoby towarzyszacej, wanna i prysznic - do lagodzenia bolow ciepla woda. Napoje, kanapki i owoce do dyspozycji, i polozna 24 godziny przy tobie. Omawialismy wszystkie etapy porodu, rodzaje znieczulenia itp. Ciekawe zajecia. I to tez za darmo, nic nie trzeba placic . No ale do pioruna, placimy jednak te najwyzsze podatki w Europie. O poceniu sie nic mi nie mowcie, cieknie ze mnie non stop. |
||||
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do mojego mówię i czasem mam wrażenie, że grochem o ścianę ale nie poddaję się, mówię i mówię, bo czasem coś dociera ![]() Niedobrze jak Cię piecze, ale pewnie ma to jakiś związek z tą infekcją co leki dostałaś, no też moment wybraliście na baraszkowanie ![]() Dziewczyny, w poniedziałek Dzień Matki, co dajecie swoim mamuśkom? Spodziewacie się same od Tżtów jakichś upominków na to pierwsze święto? ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
ale z tą pracą fizyczną to też różnie, przynajmniej tu u nas. Mąż ma firmę remontową i jest taaaaaaaaki problem z ludźmi do pracy, że ręce opadają. Był bum, że wszyscy mają iść na studia, więc nie ma teraz elektryków, tynkarzy, malarzy. A ci, którzy teoretycznie potrafią to robić (a myślę, że pomocnik na budowie zarabia nieraz więcej niż ktoś po studiach), to wolą iść się nachlać jak tylko wezmą pierwsze pieniądze i potem już mają gdzieś, chociaż na drugi dzień potrafią zadzwonić z płaczem, że matka nie ma co do garnka włożyć.Fajne warunki macie dziewczyny w tych szpitalach ja w poniedziałek obejrzę swój, ale aż się boję, co tam zastanę ![]() Aaa, jeszcze chciałam o tym poceniu. Skoro można etiaxile i wszystkie inne, to ciekawe, co to za wynalazek co teraz reklamują - medispirant pod prysznic. Myślicie, że nam wolno? :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

) ta z dzisiejszego zakupu jest przeznaczona do porodu
przełamałam się i zrobiłam sobie dzisiaj sama zastrzyk

lekarz kazał się tym nie przejmować, bo będzie się jeszcze obkręcał milion razy ze wszystkie strony. Wyrównał mu się wzrost, jest proporcjonalny idealnie