|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2792 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2794 |
Wtajemniczenie
|
Lidlowa promocja przetestowana. Dokupilam sobie sukienke i bluzko tunike legginsy i staniki. W czyms do dziecka musze jezdzic. A jestem pomiedzy rozmiarami. I tej wersji bede sie trzymac.
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- nam położna mówiła że tak, tylko nie wiem jak później przystawisz dziecko w tej sali co się lezy 2h, chyba że będziesz miała na tyle siły żeby się umyć i przebrać. takie na ramiączkach też możesz kupić większe i będzie dobrze. Ja mam tą koszulę nocną do porodu na ramiączkach a kosztowała mnie 19zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za zdrówko i szybkie przeniesienie do Ciebie ![]() on się urodził w 32? mnie jeszcze trochę do tego brakuje ![]() ![]() Cytat:
ja na po porodzie to sobie nakupiłam takich babciowych 100% bawełna gatek trochę - niby najlepiej chodzić bez po domku potem, no ale jak niby z podpaską i bez?? a te babciowe sa na tyle wysokie że mi na rane wcześniej nie wchodzily gumką, więc myślę że teraz też nie będą... a takie ładniejsze, to niestety są z reguły z dodatkiem czegoś sztucznego... Cytat:
u nas jest prawie nic nie potrzebne... dla mnie biore klapki i jakies srodki myjace (mydlo+ szampon, moze nawet wezme tylko jedno ![]() dla dzidzi wezme czapeczke, uszykuje niedrapki (Jeremi musial miec, bo jak lezal na noworodkowym to bardzo sie drapal, jak go dali do mnie to przestal - dlatego wiem ze dziecko powinno byc przy matce jak tylko sie da...) chusteczki do pupy - dają pampki, ale pupy nie ma czym umyc... pampki potestuje szpitalne i jakby co to maz dowiezie (no jednego to w sumie spakuje pewnie na wszelki wypadek, ale nie planuje uzywac, jak sie potestuje szpitalne to potem bedzie porownanie ![]() najlepiej dopytaj czy u Was potrzeba miec kubek + sztucce = u mnie trzeba, albo spakuj i jakby dawali, to oddasz TZtowi zanim wyjedzie, zeby w torbie nie trzymac niepotrzebnie... wlosy mi sie same beda musialy wysuszyc, podklady u nas jakies daja, zreszta jak sie pobrudzi posciel to po prostu zmieniaja... kosmetykow nie biore, nie bede miec glowy do stosowania... uszykuje sobie gdzies na wierzchu jakies robotki reczne/krzyzowki w razie jakbym musiala do szpitala jechac wczesniej niz na porod i tyle chyba... a i wlasnie mi sie tak przy okazji tego przypomnialo... Babka obok mnie lezaca w szpitalu miala dla coreczki smoczka... ja nie mialam, Ola byla całkiem bezsmoczkowa, Jeremi dopiero od 2 miesiąca na okoliczność kolek dostał i po roku jak byla okazja to zabralam... no ale zawsze mialam smoka na poczatek, w razie jakby mial pomoc... kupujecie smoczki? w sumie to nawet butelki na razie nie mam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
"Podstawową wyprawkę dla dziecka pacjentka powinna mieć ze sobą, ale jeśli takiej nie posiada, szpital zapewnia podstawowe przybory (pieluchy, ubranka)." Co znaczy "podstawowe"? Ja tu zgłupieję.. A co do prania i prasowania to wierzę, że mój TŻ sobie ładnie ze wszystkim poradzi ![]() ![]()
![]() |
#2799 |
Raczkowanie
|
Ja sie wkopalam w gotowanie, bo nie chce zostawic tzta z pusta lodowka i jak dalam mu pare opcji do wyboru, to zdecydowal, ze chce wszystko, wiec weekend spedzamy w kuchni :P popakuje, pomroze i bedzie mial ten moj slomiany wdowiec
![]() Dziewczynki, czy u Was tez taki upal? ![]() ![]() ![]() Ciagle nie umiem uwierzyc, ze to juz za chwile i bede miala Arturka obok... ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
Karolinek, w Warszawie upał niemiłosierny
![]() ![]()
![]() |
#2801 |
Raczkowanie
|
Ja to bym polazla na jakas dzialke, wsadzila nogi do miski z zimna woda, raczyla sie jakims dobrym koktajlem... Ale moge sobie tylko pomarzyc
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Troche mnie to wkurza, ze mama i siostra tzta tak sie o niego trzesa... Co wyjechalam na pare dni, to albo siostra u nas mieszkala i mu gotowala albo do mamy chodzil, a tej ☠☠☠☠☠☠☠ce to nie przeszkadzalo. A teraz bedzie MUSIAL siedziec w domu i wyjadac, co zona poszykowala :P Nie zapomne, jak poszlam do szpitala, dzwonie do niego, co robi - sprzatam ten balagan, ktory zrobilas przy pakowaniu ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
MALWISKA
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i fajnie z datą, bo wiadomo kiedy i jak ![]() Cytat:
![]() mi twardnieje brzuch często, ale raczej bezboleśnie. Wizyta za 2 tygodnie, myślę, że będzie ok zważywszy, że wyjeżdżam z mamą i synkiem na przyspieszone wakacje ![]() Cytat:
ja planowałam kupić jeden w razie czego, a dostałam z Lovi w ramach promocji jak robiłam zakupy ostatnio ![]() Cytat:
![]() co do koszuli porodowej, to ja zostanę przy szpitalnej - czysta, płócienna i przy moim wzroście dość długa. Poprzednio jeszcze kolejnego dnia chodziłam w szpitalnej (chyba ze 4 szt. w sumie miałam), a potem w swojej. w lumpku sporo widziałam takich rozpinanych z przodu ![]() --------------------------------- cześć ![]() wyprawiłam chłopaków i poszłam w kimę od 7:30-10 ![]() zaraz wieszam pranie i muszę wyskoczyć na chwilę na miasto, bo nawet nie mam ziemniaczków do obiadu ![]() jutro idę do mamy przejrzeć te kartony, co mój brat dostał, ciekawe co też tam jest ![]() no i wczoraj mój mąż spotkał sąsiadów z bloku - w sumie nawet się nie znamy, jesteśmy na "cześć" tylko, ale zauważyłam, że dziewczyna jest w ciąży i ma spooory brzuś. A ona ma termin na 19 lipca, czyli dzień różnicy między nami tylko. no i też zastanawia się czy nie jechać do innego miasta rodzić, tzn. za swoim lekarzem (jej i mój pracują razem), ale kurcze 50 km to chyba trochę za daleko na dojazd jak na miejscu mam 5 min autem...
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
Gdzie rybka, debesciara, kularek?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Raczkowanie
|
Bambusiek z miasta, z którego pochodzę wszystkie dziewczyny jeżdżą jakieś 60 km do porodu, żeby tyko nie rodzić na miejscu, w tym beznadziejnym szpitalu. Żona mojego kuzyna ma jeszcze 10 km dalej, bo mieszka na wsi, a też zamierza jechać te 70 km, więc może to nie takie złe rozwiązanie.
Ja na szczęście mam 5 min autem do szpitala,w którym ma dyżury mój gin, ale jakbym miała mieszkać w rodzinnym mieście to na pewno jechałabym te 60 km ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, cz..
Cytat:
Ja mam nadzieje że któraś da radę dotrwać do lipca hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do szpitalnych koszul to nam do porodu dają swoje. Mam spakowane 2 swoje na po porodzie aczkolwiek położna mówiła, że ona radzi cały pobyt leżeć w szpitalnych, bo często się brudzą, a kupne często są z pseudo-bawełny. W ogóle to byłam zaskoczona jak zobaczyłam listę rzeczy potrzebnych do szpitala. Poza rzeczami typu szczoteczka do zębów, laczki, ręcznik to tylko te majtki siateczkowe. Podkłady, wkłady wszystko daje szpital. Ja co prawda i tak zabiorę swoje, ale zaskoczona byłam, że tego nie wymagają. I nie trzeba kompletnie nic dla dziecka- wszystko zapewnia szpital. Tylko w razie jakiś alergii zalecają przywieźć swoje ubranka. Jak znam siebie to i tak na pewno coś zabiorę, ale dobrze wiedzieć, że wszystko będzie dostępne na miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 |
Zadomowienie
|
Zapraszam do mnie Wda jest ciepła usiądziesz na pomoście zamoczysz nogi zrelaksujesz ja miałam już taki plan w razie w ale przed upałami urodziłam hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | ||||
Raczkowanie
|
Dusia no ja też mam taką nadzieję, bo termin na koniec lipca, a wyprawka jeszcze do nadrobienia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaczęłam z tym praniem, bo właśnie po ostatnim weekendzie zdałam sobie sprawę, że moje spuchnięte ręce i nogi mogą nie sprzyjać 'robótkom domowym' i wolę mieć to za sobą. Z tymi torbami do szpitala to widzę, że co szpital to inna zasada, a ja dalej nie wiem jak jest u mnie ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Karolinek_ Czas edycji: 2014-05-23 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fame super, że już niebawem do domku ![]() ![]() Ja już po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2819 |
Raczkowanie
|
Yuza
![]() ![]() Do mnie tata wczoraj zadzwonił i mnie lekko mówiąc opierniczył, że chcę wychodzić w taki upał i łapać słonko. Nagadał mi o przegrzaniu się itp. Dla świętego spokoju wychodzę rano lub wieczorem. Strasznie dużo ludzi zaczęło się mną interesować odkąd jestem w ciąży, jakoś wcześniej mogłam leżeć plackiem po kilka godzin i nikt nic nie mówił ![]() Dziewczyny właśnie zauważyłam kolejny plus bycia w ciąży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
siedzę i myślę
|
Hejo
![]() przychodzę pochwalic się i polecić gdyby któraś nie miała fajny stanik do karmienia, nada się idealnie do szpitala http://www.carriwell.pl/seamless/nursing_bra.asp Bardzo wygodny, bo jest taki jak top sportowy, a dzięki wkładkom cyce też ładnie wyglądają ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.