Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-23, 07:45   #91
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mimo że czika straszna dziś to dzień jest tak cudny
Rano umyłam sobie okna, wyprałam firanki, a mąż je powiesił.
Byliśmy na spacerku
Oto my Załącznik 5689704Załącznik 5689705Załącznik 5689706Załącznik 5689707
Super wyglądacie
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
przepraszam, wpadam tak bez ładu i składu, ale jestem załamana..... dostałam pracę, w dobrej firmie, więc grzechem nie skorzystać....ale bardzo bardzo bardzo liczyłam, że się na mnie nie zdecydują
Jak wyście wracały? Nie wyobrażam sobie zostawić Olci na 8h od 9do17, to przeca cały dzień Niech mnie która wesprze
Dasz radę, już kilka nas wróciło do pracy i jakoś dają radę, ja wróciłam we wrześniu, cięzko było na początku, zwłaszcza jak Mała odwracała sie ode mnie i do babci ręce wyciagała, ale teraz jest ok. Szkoda mi czasu który z nia nie spędzam ale przeciez trzeba pracować.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
I jak zareagował na nowe buty? Boi się ich czy niet?
Moja się boi wszystkich nowych, protestuje bardzo, nosi tylko te które zna.
Moja też, w sklepie da sobie przymierzyć, ale w domu nie chce, ale jak już jej założę to chodzi, chociaż ma swoje ulubione i jak mówię przynieś buciki to właśnie te ulubione wybiera.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
no i zalałam kuchenkę indukcyjną, tz się wścieknie :/
??? tzn ???
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no tak, ale on nie bedzie stal caly czas przy tym sztandarze
da rade, w koncu chop
no właśnie cały czas, jedyna przerwa to jak do komunii pójdzie (bo mu kazali )
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Jestem wieczornie, troche musze sie zrelaskowac
Czika niesamowita, zapowiadają taką do przyszłej srody, co dalej nie wiem bo nie pokazywali, zdechne chyba U nas tak wygląda dzien, ze zaraz po sniadaniu na podwórko lecimy, posiłki tez na dworze, schodzimy koło południa na drzemke, wychodzimy koło 15 i staram sie mlodego w cieniu trzymac (pełny cien mamy o tej porze na placu z jednej strony domu wiec tam mu znosze szpargały i jakos leci), schodzimy na noc około 19 bo młody juz pada ze zmeczenia

ejj, on ma takie zdanie?
wcale nie Twoja wina!kazdemu zdarzaja sie wypadki, Bartulo dzis dwa razy wyrżnął na chodniku i zdrał kolano, bo za szybko biegł......
Ja wychodze po 16 bo bo z pracy przeciez musze wrócić.
A Tż tak właśnie uważa, jak tylko między nami troche nie halo to stara mi sie udowodnić że jest lepszym rodzicem, lepiej krami, lepiej usypia i wogóle wszystko robi lepiej.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja tez kocham czike!!aaaaaaaaaaaaaaa! <3 <3
powiedzcie mi, czasem Amelce czerwienieją oczka, nie wiem czy się zadrapie czy co (już 2 czy 3 raz) przemywać rumiankiem? czy jakies kropleki uzyc? wcześniej przemywalam rumiankiem, ale może jest coś skuteczniejszego?
Ja tez kocham czikę
Ja ogóleni myje buzie i oczy rumiankiem, pomógł mi rumianek na te zaczerwienione poliki i do tej pory stosuję.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dla niefejsowych mamusiek
Jaki pomocnik Tż rośnie

Wczoraj wzięłam Małą i mamę i poszłyśmy do biedry do miasteczka obok, z 8km chyba przeszłyśmy. Oli dzielnie w jedną stronę w wózku jechała, a wracała już troszkę na nogach, troszkę na rękach, troszkę w wózku.
Limo małe, w sumie to tylko czerwone i trochę spuchnięte.
Z Tż oczywiście gorzej, jeszcze wybrał sobie godzinę 23 w łóżku na wylewanie swoich żali, nie dość że ja nie spałam to jeszcze chyba Oli coś wyczuła i tez nie spała. Milion razy wstawałam, nawet wziąłem ją do łóżka do siebie to jak się drzeć zaczęła i na łóżeczko pokazywała. W końcu w wózku zasnęła ale ja jestem zombii i dentka w jednym. Nie wiem jak w pracy przetrwam.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 09:18   #92
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Nina : spoko. Ja mojemu Tż też ciągle muszę coś tłumaczyć.

Myślę, że ładniej by Wam odpisała Szaja może będzie miała chwilę się ustosunkować - sama się chętnie dowiem co powie " o wymuszaniu"
No, napiszę ładniej - NIE wymusza koniec, kropka.

Debrah, podałaś wszystko na tacy - dodam, że ja w ogóle nie lubię tekstu "wymusza", bo nawet w stosunku do mojej 4latki tego nie używam - aczkolwiek owszem, mam akcje, że płaczem, zanoszeniem się chce osiągnąć cel. Bo to właśnie tak jest - dziecko nie bardzo potrafi inaczej ten cel osiągać, więc sięga po to, co zna i potrafi intuicyjnie: płacz. I wszystkie inne okołopłaczowe akcje. A tak sobie myślę, że i dorosły nieraz z bezsilności (bo czegoś bardzo chce, a się nie da) uroni łzę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 11:29   #93
YellowSheep
Rozeznanie

Nie wierzę, gdzieście się podziały? hop hop?!
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 11:32   #94
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
No właśnie....co to za cisza???

Ja wczoraj zainstalowałam sobie aplikacje w moim new phone wizaz rzecz jasna na piewrszy mmiejscu..i on jest inny niż ten co miałam w poprzednim telefonie...nie podoba mi się (((((

a i ING sobie wrzuciłam..i Endomodo... (LADY...) jestem coraz bliżej biegania )

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Yellow..jesteśmy same...PIJEMY???? na dziś mam limit 3,5 litra...starczy dla nas obydwu, to jak??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 11:46   #95
Debrah
Zakorzenienie

Ja się witam, z kawką
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 11:47   #96
hope01
Zakorzenienie

My już po przedpołudniowym spacerze.
Kocham swoje dziecko
Taki dorosły się robi. W sklepie byliśmy to od razu sobie wziął soczek i przy kasie daje Pani, żeby skasowała i grzecznie czekał aż mu odda

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:01   #97
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ja się witam z nad pizzy :brzyda l:

Dziecko padło, mam nadzieję, że pośpi z 2h. Na spacerku byłyśmy. Zupka ugotowana. Burdel w mieszkaniu ale nic dziś nie robię. Z pracy wróciłam o 3:15, a z Zuzką na nogach od 6:45. Ale czuję się super. Tylko miałam nadzieję, że pójdzie spać później to ja razem z Nią. A tak musialamobiad dokończyć.

Może zaraz pójdę się koło niej kimnąć

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
My już po przedpołudniowym spacerze.
Kocham swoje dziecko
Taki dorosły się robi. W sklepie byliśmy to od razu sobie wziął soczek i przy kasie daje Pani, żeby skasowała i grzecznie czekał aż mu odda

Zuzka tak samo robi
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:02   #98
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti jaka masz aplikacje??? Moze tapatalk zainstalowalas???i jaki telefon w koncu sie zdecydowalas?

Zasnelismy z Pietraszkiem przy butli, razem, hahaha masakra.

Hope, brawa dla Dadolka, te nasze dzieci juz takie kumate sa....

My tez juz po spacerku, bylismy do 10.30 gdzies, zabija mnie ta temperatura, czemu nie moze byc te 20-22st??? Tylko od razu czika bonita? :P

Ultra jak tam dzisiaj, o 6 juz na dworze?

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:03   #99
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No właśnie....co to za cisza???

Ja wczoraj zainstalowałam sobie aplikacje w moim new phone wizaz rzecz jasna na piewrszy mmiejscu..i on jest inny niż ten co miałam w poprzednim telefonie...nie podoba mi się (((((

a i ING sobie wrzuciłam..i Endomodo... (LADY...) jestem coraz bliżej biegania )

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Yellow..jesteśmy same...PIJEMY???? na dziś mam limit 3,5 litra...starczy dla nas obydwu, to jak??
Lej!
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:03   #100
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..musze Antoniowi kupić piżamy....i tak szukam na allegro...bo potrzebuję ze 2 pajace, ze 2 pajace bez stóp i ze 2 rampersy-kupowałyście gdzieś coś fajnego??? Mały śpi odkryty więc musze mieć pajaca ze stopami...ale na tą czike może i bym bbez mogła mu założyć-sama nie wiem?? a jak już nastanie lato..to pewnie rampers..no nie wiem-głupieje bo nie wiem czego szukać...a Wy jak planujecie na noc odziewać maluchy??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-23, 12:04   #101
Debrah
Zakorzenienie

Młode zjadło na śniadanie z 10 (?) łyżeczek serka Tutti i parę gryzów placuszka owsianego z cynamonem i wanilią. Liczy się chyba jako śniadanie..

Dziewczyny, zadam pytanie z klubie.
Stary 2014-05-23, 12:06   #102
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Neti jaka masz aplikacje??? Moze tapatalk zainstalowalas???i jaki telefon w koncu sie zdecydowalas?

Zasnelismy z Pietraszkiem przy butli, razem, hahaha masakra.

Hope, brawa dla Dadolka, te nasze dzieci juz takie kumate sa....

My tez juz po spacerku, bylismy do 10.30 gdzies, zabija mnie ta temperatura, czemu nie moze byc te 20-22st??? Tylko od razu czika bonita? :P

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Kochana samsung galaxy core...nie wiem co ja mam??? weszłam w sklep play i ściągnęłam te aplikacje które chciałam. ale na wiżau miałam na gorze ikonki..mojego profilu...wiadomości pw ustawiń i cos tam jeszcze..teraz tego nie mam...musze inaczej kombinować...jak chce wstawić emotke czy zdjęcie to też musze szukać...widok postów też inny...

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Lej!

Paczaj Ty... jak o piciu napisałam to inne się zleciały
leće ćwiczyć kochane...Debrah-potem zerknę na K. no i jak możecie skrobnijcie coś na temat piżamek...baj...idę robić się na "bóstwo"

Stary 2014-05-23, 12:07   #103
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny..musze Antoniowi kupić piżamy....i tak szukam na allegro...bo potrzebuję ze 2 pajace, ze 2 pajace bez stóp i ze 2 rampersy-kupowałyście gdzieś coś fajnego??? Mały śpi odkryty więc musze mieć pajaca ze stopami...ale na tą czike może i bym bbez mogła mu założyć-sama nie wiem?? a jak już nastanie lato..to pewnie rampers..no nie wiem-głupieje bo nie wiem czego szukać...a Wy jak planujecie na noc odziewać maluchy??
Neti kochanie, a po co ze stopami, kiedy lato przed nami?
Moja od jakiegoś czasu natychmiast się odkopuje, dlatego śpi w piżamie (jeszcze z długim). Ale docelowo to będzie spała albo w bodziaku albo jakiejś piżamce na ramiączkach/na krótki rękaw. Bez skarpetek.
Jedyne o co dbam w przypadku odkopywania się w nocy - to żeby plecy były zakryte - jak człowiek śpi to można się zaziębić. Ale skarpety sciągam od dawna, nie mamy też pajaców i nie zaserwowałabym ich dziecku na letnie miesiące
Stary 2014-05-23, 12:10   #104
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Moja od jakiegoś czasu natychmiast się odkopuje, dlatego śpi w piżamie (jeszcze z długim). Ale docelowo to będzie spała albo w bodziaku albo jakiejś piżamce na ramiączkach/na krótki rękaw. Bez skarpetek.
Jedyne o co dbam w przypadku odkopywania się w nocy - to żeby plecy były zakryte - jak człowiek śpi to można się zaziębić. Ale skarpety sciągam od dawna, nie mamy też pajaców i nie zaserwowałabym ich dziecku na letnie miesiące
hmmmm...mówisz??? no to co...pajace bez stopek?? takich nie mogę znaleźć za bardzo na all... albo rampersy-tych też nei za dużo...

Stary 2014-05-23, 12:17   #105
hope01
Zakorzenienie

Neti Dawid śpi w koszulce z krótkim i w spodenkach. Skarpetki zakładam na chwilę po kąpieli, póki jeszcze się kotłuje po mieszkaniu, a później sam sobie ściąga. W lecie to w ogóle w bodziaku albo samej koszulce będzie spał. A syn mój nienawidzi ani kołderek ani kocyków. Jak go tylko przykryje to od razu się rozkopuje i wybudza.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

tu poszukaj http://allegro.pl/odziez-11764?order...dz-0407&a_enum[3475][30]=30&a_enum[3475][35]=35

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

(tylko rozmiar zaznacz, widziałam kilka fajnych )

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:21   #106
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam się i ja przy kawce i fantasii truskawkowej

a w moje dziecko dzisiaj wstąpił jakiś mały szogun. Zawsze była żywym dzieckiem, ale dziś to już przechodzi samą siebie na szczęście teraz padła spać :P

my dziś on 8 na dworze ale wyjdę znów po 16, bo dzisiaj napitala tak, że aż mi słabo. Ale lubię taką czikę

Lady - tak jak dziewczyny mówiły, jak w domku się swoim mieszka to jednak całkiem inaczej się funkcjonuje to nie jest spacer, to jest nasz drugi dom, cały czas mam pod ręką czy to wodę, czy jedzenie czy cokolwiek. Jak wydaje mi się, że Ania jest za dużo na słońcu, że jest z aciepło to biorę pod pachę i w 3 sekundy jesteśmy w domu
Neti, po co ci pajac ze stopami?? :O Lato idzie!!! Ania aktualnie śpi w samym pampersie a na noc jej zakładam bodziaka tylko

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:33   #107
insolito
Zadomowienie

hejka Mamusie Kiedy ja do Was na stałe wrócę? Czytam wszystko, ale pisać na bieżącą, z tą klawiaturą ,nie mam cierpliwości

Neti, Piotruś też nie toleruje kołderki, a dziś spał w samych bodach wcześniej body+spodenki

Yellow, super wpis na blogu, odnajduję w nim siebie

Mój synio też już mądrala Zawsze jak wracamy do domu to daje mu w łapkę klucze , on najpierw mi znajduję odpowiedni kluczyk do klatki, później do drzwi do mieszkania, a pęk liczy jakieś 15 sztuk I jak już znajdzie t tak fajnie, dumnie niesie ten kluczyk

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:34   #108
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah jak to robisz że ma zakryte plecy??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:40   #109
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Świeże powietrze i te sprawy...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
My po raz drugi wyszłyśmy o 6.40

Gościu se kosi siano za naszą chałupą, mam nadzieję, że się wyrobi przed drzemką Poli

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A nie napisałam Wam

Wczoraj przypadkowo spotkałam się z Evel na zakupach Majeczka jest taaaka śliczna Tylko już śpiąca była i nie chciała z nami gadać
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:41   #110
insolito
Zadomowienie

A Ellmi, co do tych sandałów to jak miałam takie wrażenie, że mu nie wygodnie bo jak tylko mu je założyłam to tak dziwnie pocierał nóżkami jakby chciał je zdjąć ale wczoraj zażyłam mu na dwór, bez skarpetek i normalnie śmigał, nie zauważyłam też żeby mu pięta uciekała.

Szaja słyszałaś o syropie:Wotropil albo Notropil (nie mogę rozczytać) co ma przyśpieszać rozwój mowy ? Neurolog nam przepisała

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:41   #111
Delicjanka
Zakorzenienie

Netii- w tamtym roku jak były takie mega upały to Amelka spala w samym pampersie, a teraz w samym bodziaku na ramiączka..

prosze o kciuki za mojego tzta;p zaraz ma kolosa z matmy

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:52   #112
hje
Zakorzenienie

Deli, w zeszłoroczne cziki Pola też w samym pampersiaku spała
Teraz na razie ubieram jej zwykłe bluzeczki z krótkim ale jak będzie jeszcze cieplej, to też będzie pamper a capella
Stary 2014-05-23, 13:33   #113
marsi11
Zakorzenienie

Hej, pamiętacie naszą Ilkas jeszcze z poczekalni?
ona o nas zapomniała ale my pamiętamy

[/COLOR] Wiadomosc od Ilkas

Leos urodzil sie o godz 14.50, wazy 3250g, ma 56cm i dostal 10 punktow

kochana, gratulacje, i dużo zdrówka dla Leosia i jego siostrzyczki Emilki

Mój synuś już w drodze do UK, kurde jak ja będę za nim tęsknić i wariować z niepokoju

Neti moj mały też w czike nie spi w pizamce, tylko w bodziaku, spi bez kołderki, jedynie kocykiem go okrywam a ten i tak się rozkopie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 13:49   #114
MaJulMi
Raczkowanie

Neti, u nas Mala tez się rozkopuje i spi w pajacu bez stopek, W upaly pewnie bedzie spac w rampersie albo bodziaku, w zeszlym roku tez spala w samym pampersie czasem ale wtedy się nie rozkopywala i przykryta byla np pielusza a teraz jak się tak wierci to wydaje mi się ze lepiej jej bedzie jak bedzie miala jakas lekka bawelniana warstewke
Nie chodzi mi tu wtedy o poczucie ciepla tylko zeby takie gole cialko się nie ocieralo i podraznialo

Edytowane przez MaJulMi
Czas edycji: 2014-05-23 o 13:51
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 14:10   #115
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Debrah jak to robisz że ma zakryte plecy??
No nic nie robię : bodziak sam przez się zakrywa, góra od piżamy też A jeśli śpi w koszulce to dłuższej.
Stary 2014-05-23, 14:35   #116
szklanka19
Zadomowienie

Hello

Marsi
mam nadzieję, że S. dopisze pogoda A kiedy wraca? gratulacje dla Ilkas

Deli kciuki za tż!

Neti Ewa w takie wielkie upały spała tylko w body, teraz pewnie będzie tak samo, ew. w koszulce na ramiączkach.

Insolito o matko taki syrop? Ja miałam ten lek (Nootropil) po wypadku i on ma cholernie męczące skutki uboczne. Nie mogłam spać (spałam po 2-3h na dobę), byłam strasznie nerwowa, nie można było ze mną wytrzymać. Nigdy w życiu bym go drugi raz nie wzięła, bo serio miałam takie jazdy, że nic tylko sobie palnąć w łeb. Kurde, ale nasze dzieci przecież jeszcze mają trochę czasu z tym mówieniem, Wy byliście u logopedy?

Tress kochana, dobrze, że chociaż praca dobra to może czas w niej szybko zleci i nie będziesz bardzo tęsknić. Uściski, nie martw się, Olcia już jest duża i da sobie radę, choć rozumiem, że się denerwujesz

Kurde, nie dawałam już dzisiaj rady, Ewa tak strasznie marudzi już od niedzieli, nie potrafi spać, wszystko na nie, non stop jojk, no już nie wiem co robić I wiecie co, normalnie się popłakałam bo mówię jej, żeby się nie gniewała, że nie jestem na nią zła tylko zmęczona i Ewa mnie zaczęła głaskać po policzku z takim buuu (zawsze tak mówi jak kogoś/coś żałuje). Jejku strasznie mnie to rozczuliło
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 14:44   #117
ezzo
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!

Mam ostatnio taki zapierdziel w pracy, ze czasu na wizaz niet, ale podczytuje was bardziej lub mniej na bieżąco.

Przyjemnego weekendu dla wszystkich

po pracy jedziemy do teściów, jak książe będzie spał to postaram się odezwać na dłużej i zgłoszę się z małą prośbą do mieszkanek woj. śląskiego, ale to w k.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 15:00   #118
Debrah
Zakorzenienie

Dziecko drzemie - przed drzemką zaliczyła mega histeryjozę bo chciała biedna nalewać sobie wodę z czajnika do kubeczka SAMA, a czajnik ciężki był i nie dało rady. Odwracanie uwagi działało średnio, kubeczki z wodą do przelewania jakie jej dałam do dyspozycji - też. W końcu wzięłam, utuliłam wijące się w płaczu stworzonko (macie rację, siły trzeba mieć ogrom, dziecko jak ośmiornica, albo deseczka twarda..), poszuszałam, dostawiłam do uu, napiła się i padła jak zabita.

Także ten - to samo mamy
Stary 2014-05-23, 15:02   #119
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej, pamiętacie naszą Ilkas jeszcze z poczekalni?
ona o nas zapomniała ale my pamiętamy
Nawijka wczoraj już o niej pisała.

S. sobie poradzi

Zerknijcie, uprzedzam, że "mięcho" z filmu się wylewa wręcz https://www.youtube.com/watch?v=Ng4G...layer_embedded
Że tak zacytuję klasyka: "Kraków taki piękny <3"

Pola śpi, a ja siadłam i pierwszy raz odniepamiętamkiedy.... nie mam nic do roboty Tzn. obiad czeka, ale później dopiero, bo teraz nie ma sensu, żebym robiła. Czyli łizaż!
Stary 2014-05-23, 15:10   #120
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nawijka wczoraj już o niej pisała.

S. sobie poradzi

Zerknijcie, uprzedzam, że "mięcho" z filmu się wylewa wręcz https://www.youtube.com/watch?v=Ng4G...layer_embedded
Że tak zacytuję klasyka: "Kraków taki piękny <3"

Pola śpi, a ja siadłam i pierwszy raz odniepamiętamkiedy.... nie mam nic do roboty Tzn. obiad czeka, ale później dopiero, bo teraz nie ma sensu, żebym robiła. Czyli łizaż!
ja kupiłam Amelce wczoraj obiadek, który dziś podałam (z lenistwa;p ) ale chyba ugotuje jeszcze jej jakąś zupkę..

Młoda śpi, ale pewnie zaraz wstanie, esz moglam isc spac z nią bo czuje sie jak zombie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości