|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
dzień dobry mamusie
![]() jak tam wasze humorki z rana? mam nadzieje że dopisują! Ja miałam wczoraj bardzo miły dzień, bo miałam urodziny ( o właśnie The Fall poproszę o zmianę na pierwszej stronie na 31 lat ), byliśmy z Tż na pysznym obiadku w restauracji, wciągnęłam moją ukochaną lasagne , dostałam wielki bukiet czerwonych róż i kosmetyk, o którym od dawna marzyłam.Ehh szkoda że codziennie nie może być tak miło ![]() Z mniej przyjemnych rzeczy- zaczęły mi dokuczać skurcze łydek, parę dni temu złapał mnie bardzo silny skurcz nad ranem, minęło już kilka dni a ta łydka dalej boli jak chodzę to czuję duży dyskomfort, jakbym miałam zakwasy, ale takie naprawdę duże...Już się zaczęłam bać, że robią mi się żylaki, nigdy mnie tak długo nie bolało, ale koleżanka zasugerowała mi że ten ból pozostał jednak po tym skurczu. A wy jak myślicie? czy może być inna przyczyna takiego bólu? Nie wiem czy np.na własną rękę zwiększyć dawkę magnezu, czy brać jakiś inny, w środę mam wizytę u gina, to zapytam, ale nie wiem czy do tej pory już nie działać? Doradźcie coś dziewczny ![]() Cytat:
Z jednej strony martwię się o pracę, bo zależy mi na niej, ale z drugiej strony jak sobie pomyślę że będę musiała zostawić takiego maluszka to jakoś mi się niewesoło robi
|
|
|
#1532 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Bardzo mi zależy aby iśc do pracy,ale jak by mi przysługiwał macierzyński to pewnie bym poszła na rok malutka Sto lat! Dużo zdrówka !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-23 o 08:30 |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gosia Ja wykupiłam mamie zaproszenie do fryzjera na strzyżenie i kolor oraz wizytę u kosmetyczki na dowolny zabieg. Wiem, że chciała się wybrać więc będzie mieć prezent trafiony w czasie. A od tż prezentu się nie spodziewam.
|
|
#1534 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubie lubie uwielbiam goraco!!! Od siedzenia na ogrodku mam spieczone nogi. Ehhh glupol. Cytat:
No ale przeciez wiedzieli ze nie stac ich na drugie dziecko... Nie rozumiem takich ludzi. Przykro mi. Cytat:
2. My ost tez jemy ciagle salatki bo sie nie moge najjesc salaty i tz tez musi jesc lekko ![]() 3. Historoa rodziny - masakra. Ale powoedzcie same 6 razy gosciu dawal noge? A jak takim kobietom podwoaza jajniki to tragedia na cala polske. Ma 6 dzieci i nadal nie wie skad sie biora? Patologia rodzi patologie. Oni nie znaja innego zycia. Tak jak dla nas ich zycie to abstracja tak dla nich nasze - nie rozumieja tego ze mozna inaczej nikt im nie pokazal innego zycia dlatego to wszystko tak sie powiela w takich rodzinach niestety. U mnie u lekarza wszystko superancko. Wyniki piekne. Serduszko bije slodziutko. Lekarz moj bardzo zadowolony. Lekarz mnie przestraszyl ze od orgazmu moze peknac worek plodowy! Slyszalyscie o tym? Ja jestem przerazona teraz tylko seks bez orgazmu! Chociaz my rzadko to robimy bo tz mowi ze moze tylko tak jak nie widzi brzuszka.... Taki sie zrobil wrazliwy hihihi. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, w nocy mnie naszło na wymiotowanie, nie wiadomo po czym i dlaczego.
Dzisiaj jem delikatnie, bo mi się nie uśmiecha powtórka. Też byłam wczoraj w biedronce. Kupiłam stanik do karmienia, koszule nocną i tą sukienkę. No i niestety sukienka w rozmiarze M, myślałam, że głupio zrobiłam bo może być za mała, a ona w domu okazuje się być ogromna. Zła jestem, że ją kupiłam. Niby tylko 35 zł, ale bezsensu wydane. Mamuśka mnie pociesza, że jeszcze urosnę to będę miała taką luźną do chodzenia, ale wątpię żebym aż tak urosła. ![]() Dziwne mają te rozmiarówki w tej biedronce. |
|
|
|
#1536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tą różnica , ze kiedyś przed ciażą on zazwyczaj wychodził z inicjatywą, a teraz czeka aż ja wyjdę....w tedy ulega... Co mnie zdziwiło to mój maż twierdzi ze lepiej wyglądam w ciąży niż przed nia , bo urósł mi ponoc tylko brzuch i piersi a reszta zmalała Ale ja ostatnio mam wrażenie e chyba troche w udach jednak przybrałam.....![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-23 o 08:59 |
||
|
|
|
#1537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tak na 1/4 etatu, ale chciałabym już po 2-3 miesiącach. Jeśli zrobię za długą przerwę, to zwyczajnie od nowa będę musiała sobie wyrabiać bazę klientów, bo nikt nie będzie na mnie czekał nie wiadomo jak długo. A u mnie ilość pracy przekłada się na ilość kasy, po prostu. Nie chcę, żeby cały czas musiał nas tylko mąż utrzymywać, jak wrócę po roku i dostanę marne grosze. Poza tym lubię swoją pracę i uważam, że wyjście z domu na chwilę dobrze zrobi mojej psychice Malutka wszystkiego najlepszego! Cytat:
nie mam pomysłu na prezent. Kiedyś na urodziny kupiłam jej w takim ekskluzywnym salonie voucher na zabieg czekoladowy na ciało, miała 3 miesiące, żeby go wykorzystać i nie poszła i nadal częściej w domu odkurzają tym starym.Cytat:
Pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu. Dostajecie 100% pensji, czy odliczają jakąś składkę (kojarzy mi się zdrowotna/chorobowa)? Dostajecie jeden przelew z zus, za miesiąc czy zawsze za okres zwolnienia?
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, ja pisałam wcześniej, że robiłam przez kilka dni dla mamy w photoshopie kolaże ze zdjęć, grupowałam wg jakichś tam śmiesznych podpisów i wywołałam w dużym formacie po jednym na miesiąc, żeby miała na cały rok.
A od męża na dzień mamy dostałam... wiersz on ma takie zacięcie poetyckie chyba nie muszę swojej reakcji opisywać ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Witam się w 27.tygodniu! Ostatni tydzień szóstego miesiąca ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Ja - z tego co sie orientuje
- mam prawo do 52 tygodni urlopu macierzynskiego, ''barselsorlov'' z czego trzy miesiace placi pracodawca, regularna pensje, reszte placi moja kommune, nieco mniej niz regularna pensja. W sumie moglabym wiec prawie rok przesiedziec ale licze ze po 8 miesiacach wroce do pracy, aby tylko zalatwic zlobek.
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz już kto będzie siedział przez ten czas z maleństwem? Kurcze, a ja myślałam, że ty masz swój interes i mozesz wrócić kiedy chcesz jako szefowa, cos mi sie pomyliło?
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma żadnych zainteresowań, całe dnie spędza w domu. Także z prezentami zawsze jest problem i kończy się zazwyczaj na czymś drobnym, kawa + czekoladki na przykład. A od TŻ po cichutku się czegoś spodziewam, ale nie wiem czy się nie zawiodę w każdym razie ja planuję mu coś kupić na dzień ojca.Dziewczyny, wczoraj w ramach zajęć w SR mieliśmy odwiedziny na oddziale ginekologiczno - położniczym i jakoś mną to wstrząsnęło. Dzisiaj w nocy mi się śniły koszmary porodowe Jak ja bym chciała mieć już ten poród za sobą...
|
|
#1542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo właśnie albo ciut za dużo, albo zdecydowanie za mało. Ale skąd to się bierze, że jest więcej niż pracowałaś? Dużo więcej? w sensie procentowo, nie chodzi mi o to, żebyś się kwotami chwaliła ![]() Cytat:
poza tym raz na dwa tygodnie ma wolny piątek i wtedy mogłabym iść do pracy rano Jakoś będziemy kombinować, ja mówię o tym, żebym szła do pracy dosłownie na dwie godziny, czyli jakieś 3-3,5 godziny nieobecności w domu. Damy radę. Nie, ja nie mam swojego (chciałabym, ale brakuje mi ze 100tys żeby to zrobić tak, jak mi się marzy), jestem zatrudniona u kogoś. Ale mam po prostu cudowny wręcz, partnerski układ z szefem można powiedzieć, że wychodzę na tym prawie jak na swoim i i tak ja podejmuję większość decyzji (co prawda do każdej inwestycji muszę go najpierw pół roku przekonywać ), ale to już szósty salon, w którym pracuję - wcześniej uciekałam, jak mi coś nie pasowało, tu mi dobrze i planuję tu zostać dopóki mnie nie będzie stać na swoje - a nie wiadomo, czy kiedykolwiek mnie będzie stać więc muszę pilnować na bieżąco, jak się sprawy mają.Cytat:
dziurek w uszach brak, wisiorki też jakoś niechętnie, a praktyczne prezenty tak jak pisałam, potrafią wieki leżeć i czekać na swoją kolej.No właśnie ja też bym chciała coś kupić mężowi na dzień ojca, masz jakiś pomysł? ![]() A dlaczego tak to Tobą wstrząsnęło, oprócz tego gorąca coś było nie tak?
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
O raju jak goraco. A ja sobie jeszcze nawalilam roboty
nierozpakowane pudelka, mam do zrobienia porzadek w papierach, w kuchni, powinnam przesadzic rosliny, umyc okna i skrocic zaslonki. Mam nadzieje ze sie wyrobie przed porodem , a jeszcze cala sypialnie chcemy przemeblowac, zeby sie lozeczko zmiescilo. Kocice cale zainteresowane, biegaja za mna i wszedzie wtykaja nos, rozkladaja mi sie na czystej poscieli i wskakuja na puste polki |
|
|
|
#1544 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze powiedziec Tz zeby sprawdzil bo tez by mi sie cos takiego przydalo Cytat:
ale jak sie musi zostac to lepiej jak ma sie super warunki itd pamietam jak ja lezalam na patologii ciazy jak poronilam to tylko 2 pielegniarki byly mile reszta nie podchodz i sie nie odzywaj najlepiej zamiast poscieli mialam jakas piankowa narzute ktora zjezdzala ciagle a jedzenie taki syf ze masakra Cytat:
Moja mama mieszkala przez jakis czas z rodzicami powiem Ci ze jak sie wyprowadzilismy bo wolala wziac kredyt niz sluchac biadolenia i tego ze ze wszystkiego sa niezadowoleni teraz jest o wiele zdrowsza i szczesliwsza ale pewnie u Ciebie to przez ciaze hormony itd mam nadzieje ze wszystko po ciazy wroci do ladu ja tez nie umiem do konca cieszyc sie ciaza zawsze mam cos o czym mysle czym sie martiwe czy zdarzymy wszystko kupic itd dlatego juz chcialabym urodzic Tz znalazl aukcje na stronie niemieckiej ale jak przeczytal komenatarz pani ktora napisala ze dziecko jest tylko troche zamoczone w wodzie i plakalo przez jakas czesc na dole jak usiadlo to nam sie troche odwidzialo Tz mowi ze fajnie bo by bylo do kompletu ale teraz nie wiem musialabym sie nad tym glebiej zastanowic Cytat:
jak bylam raz w szpitalu to ginekolog sama powiedziala ze powinnam uzywac jakis zeli bo jest strasznie sucho ale wczoraj jakos zapomnialam bo Tz mnie tak zakrecil co do infekcji nie wiem czy ja mam moze mam tylko obfitsza wydzieline a antybiotyk dostalam zapobiegawczo w razie co bo wyniki beda dopiero za tydzien z wymazu tutaj w niemczech dzien matki juz byl bo 8 maja Cytat:
Spelnienia marzen i samych radosci w zyciu dla Tz i udany prezent Cytat:
no co Ty to chyba normalne ze wiekszosc matek wraca do pracy ja chce isc na kurs kilka miesiecy po porodzie i sie rozwijac musze to obgadac z Tz bo nie chce stac w miejscu a wiadomo im dluzej nic nie bede robic tym bardziej mi sie nie bedzie chcialo a ja chce, chce pomagac malej w lekcjach a nie czekac na Tz bo nie umiem niemieckiego Cytat:
ooooo a tego to ja nie wiedzialam a mi juz jest ciezko i brzuch mi strasznie wadzi wiec nie ma pola do popisu mala mnie czesto kopie jakos nastroj mi spada Cytat:
mi Tz wiersz napisal na walentynki nie ma talentu ale probowal bylam mega wzruszona : ) za 27 tc
|
||||||||
|
|
|
#1545 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dziendobry!
Wlasnie zjedlismy z synkiem truskawkowe sniadanie- bulki z truskawami i cukrem Dobre, nasze polskie i slodkie, od razu czuc ze slonko swieci nawet po truskawkach![]() Cytat:
musze poczytac co to wlascwie za badanie, bo jak powiedziala ze niue moge to sie juz nie wglebialam... ehhhCytat:
![]() Wszstkiego najlepszego! Zdrowka i cudownego bobasa!!! A nie masz mozliwosci zadzwonic do lekarza? Jesli nie to ja bym brala wiecej mg na wlasna reke ale jesli to sam magnez (bez potasu np), lecz nie przekraczaj max dawki. Jesli juz zazywasz max to lepiej poczekaj.. Cytat:
No cos Ty, dlaczego wyrodna? To chyba dobrze ze myslisz o tym zeby dziecku zapewnic wszytsko czego potrzebuje! A polowa etatu to super sprawa! Ty odpoczniesz troche od dziecka, a ono nauczy sie obcowac z innymi i mysle ze to nawet lepiej niz siedziec 24h na dobe z dzieckiem. Ja popieram! Cytat:
Ja nie moge sobie pozwolic na takie prezenty (sama chodze z odrostem bo kasy nie mam na fryzjera za bardzo) wiec beda czekoladki pewnie ![]() Cytat:
za wizyte!Ja nie umiem bez orgazmu, nie moge sdie powstrzymac, juz wole nic nie zaczynac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za kolejny tydzien!Cytat:
ja tez chce miec to za soba i w sumie troiche zazdroszcze cesarek, ale mimo to nie zdecyduje sie na nia bez powodu, a wiadomo mozlieosci sa...
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sie cieszylam ze pada a tu slonce znowu wychodzi
mam nadzieje ze to jednak przejsciowe i ze dalej bedzie pochmurno i bede miala w koncu czym oddychac ![]() Ach jestem wkurzona uzywam tych kompresow na zylaki i bol nog ale z jednej mi troche zeszlo a na drugiej jest tego wiecej jutro mam w aptece termin na mierzenie i dopasowanie tych kompresow bo teraz uzywam tych ktore dostalam ze szpitala bo na termin troche sie czeka zeby pod Ciebie je zrobili bo to trzeba zawsze rano a nie kazda apteka to robi a jak nie pomoga to 5.06 mam wizyte moze mi jakas masc przepisze nie wiem ale przeraza mnie to 08.06 przychodzi do nas polozna juz sie nie moge doczekac jak ja poznam i programu jaki dla mnie przygotowala ![]() Poza tym wyczytalismy z Tz ze u nas w szpitalu 1 kazdego miesiaca o 19,30 mozna zwiedzic szpital gdzie chce sie rodzic wiec z Tz sie wbierzemy widzialam na zdjeciach az mi kopara zeszla na dol bo warunki takie ze hej !! bardzo ladnie profesjonalnie i na bogato |
|
|
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej , cholerka Pocytowalam i mi znikło :'(
ZUKEN po pierwsze DZIEKUJE ZA WIERSZYK wyobraź sobie ze wygrał konkurs ;-) zestaw wit dla mnie i dla małej z Dha Bardzo dziękuję ;-) i zapraszam na koktaj z truskawek. Na warsztatach było fajnie. Choć dużo powtorek było z Bezpiecznego Malucha, ale jeśli ktoś nie był to polecam. Dużo probek dostalam min skarpetki , pieluszki, smoczek Tommy , probki kosm Palmersa . Bylo o pielęgnacji maluszka, o fotelikach u bezpiecznym transporcie. O banku krwi pepowinowej. A o chustowaniu bylo ciekawie naprawdę ;-). Fajnie bo na szkole rodzenia tez będę miała zajęcia z tego a bardzo bym chciała chustowac jak najszybciej się da;-)♥to taka bliskość z dzieckiem. Malutka sto lat kochana ja dzień wcześniej skonczylam 31 :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-23 o 10:59 |
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
Witam
mam pytanie czy chodzicie do szkoły rodzenia?? Bo ja nie i nie wiem czy dużo tracę... |
|
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Malutka, współczuję Ci kurczów łydek, wiem z doświadczenia jakie to potrafi być nieprzyjemne
Tez mnie złapało nad ranem z dwa razy,i potem parę dni chodziłam czując w tej łydce ból jakbym miała mega zakwas! Może rozmasuj łydkę jakąś maścią z arniką, pomaga na obolałe mięśnie...Cytat:
Na dzień matki nie mam jeszcze pomysłów, co dać mojej mamie, a od Tż spodziewam się kwiatów, jak co roku zresztą i może do kina się wybierzemy. A propos, składacie zyczenia z okazji dnia matki teściowym? Moja jest akurat u nas w gościnie i sie łapie na dzień matki , ale ja nie mam w planach składać jej zyczeń. Matke ma sie jedna, a tesciowa w kalendarzu tez obchodzi swoje swieto ![]() Gosia, a może dać Mamie jakiś voucher do jej ulubionego sklepu? |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszę Cię, że ja planuje wracać stopniowo do pracy juz po 3 miesiącach. Ale ja prowadzę firmę i praktycznie zaraz po powrocie z porodówki będę poswięcać z 2 godz dziennie na pracę przed komp jak dzidzia będzie spać. A tak po 3 m-cach chciałabym raz w tyg pójść do pracy do biura na 4-5 godzin i stopniowo wydłuzać ten czas tak do 3 dni w tygodniu do ukończenia przez córę 2,5 lat. Dzidzią zajmowałby sie wtedy TŻ lub mama. Niani nie planuję zatrudniać. A jak córa bedzie mieć 2,5 roku to przedszkole |
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
A propo wracania do pracy i pomocy mam w opiece nad dzieckiem to planujecie coś płacić swojej mamie za pomoc.Bo my z TŻ podjelismy decyzję, że będziemy płacić mimo że moja mama juz oznajmiła że żadnych pieniędzy nie weźmie. Stwierdziliśmy że gdyby przychodziła niania to trzeba byłoby płacic to dlaczego nie dać dorobić własnej matce, tym bardziej że moja mama jest na zasiłku przedemerytalnym i dostaje tylko ok 800 zł miesięcznie.
Jak nie będzie chciała pieniędzy do ręki to będę robic jej przelew. |
|
|
|
#1555 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
UmiZumi
brawo za zastrzyk! Naprawdę podziwiam! Cytat:
ale dziś już muszę, bo jutro wesele... Wyobraźcie sobie, że sukienka z Carry, ktorą kupiłam miesiąc temu jest już za krótka! Cytat:
Pracuję w hotelu należącym do kurii. U mnie tylko dwie dziewczyny, w tym ja, zostały przyjęte ze względu na doświadczenie i wykształcenie. Reszta zespołu została przyjęta z uwagi na ich trudną sytuację materialną lub życiową. Jest to pocieszające, że jednak można znaleźć pomoc w kościele Szef wspiera też osoby z zewnątrz. Zresztą mnie też nikt nie chciał, a tu w takiej prorodzinnej firmie się nade mną zlitowali![]() A co do fizycznej pracy za granicą, to moje koleżanki ze studiów, które pracują teraz jako lektorki z własną DG, zamierzają wyjechać z kraju jak tylko będą musiały płacić wyższy/normalny zus. Zwyczajnie nie będzie stać ich na prowadzenie firmy Cytat:
A od dziecka pewnie dostanę kopniaka ![]() Cytat:
Malutka - wszystkiego słodkiego! Cytat:
A jak ten biustonosz? Ma fiszbiny? I co sądzicie o tych pieluszkach Dada w domku? 156 pieluszek za 50zł to dobra cena. I będzie domek dla kotów Cytat:
Dostaję 100% z Zusu co miesiac. Cytat:
Na wiaderka dzieci reagują jeszcze lepiej Cytat:
|
|
#1556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ZMxhFntRytg O chustach elastycznych mówili że można nosić od początku tak do około 10 kg . I że się trochę rozciągają. A jaką długość wzięłaś dla siebie ![]() Nie długo będę miała zajęcia o chustowaniu więc pewnie więcej się dowiem.
|
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodatkowym wsparciem jest dla mnie siostra, która ma dwie córeczki, więc od niej wiem sporo rzeczy, związanych np z pielęgnacją noworodka. A dlaczego nie chodzisz do szkoły rodzenia jak można wiedzieć? Cytat:
Dziewczyny wielokrotnie był poruszany temat kremów na rozstępy, a czy oprócz takich kosmetyków stosujecie jeszcze jakieś inne dedykowane właśnie kobietom w ciąży? Mam na myśli właśnie żele/kremy do nóg Ostatnio widziałam kilka w Rossmanie z różnych firm, zastanawiam się właśnie czy sobie takiego nie sprawić.
|
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie kosmetyki na początek będziecie kupować do pielęgnacji maluszka.
Do kąpieli do pupci do ciała, jakie proszki bo ja już zgłupiałam ??????
|
#1559 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki za info o mamo to ja my idziemy w pon!!!! Jupii Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

), byliśmy z Tż na pysznym obiadku w restauracji, wciągnęłam moją ukochaną lasagne
, dostałam wielki bukiet czerwonych róż i kosmetyk, o którym od dawna marzyłam.
jak chodzę to czuję duży dyskomfort, jakbym miałam zakwasy, ale takie naprawdę duże...

To skandal. 

Z tą różnica , ze kiedyś przed ciażą on zazwyczaj wychodził z inicjatywą, a teraz czeka aż ja wyjdę....w tedy ulega...

nierozpakowane pudelka, mam do zrobienia porzadek w papierach, w kuchni, powinnam przesadzic rosliny, umyc okna i skrocic zaslonki. Mam nadzieje ze sie wyrobie przed porodem
dla Tz i udany prezent
Przecież podczas tego badania nic nie promieniuje?