|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Siostry też udzielają mi cennych rad, ale boję się, że jak zostanę sama to spanikuję i nic nie będę wiedzieć...
|
|
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
proszek Jelp lub Lovela, płynu do płukania raczej nie będę używać, skłaniam się ku opcji dwukrotnego płukania mydełko dla dzieci maść Bepanthen lub Sudocrem na odparzenia oliwka Hipp krem z filtrem Babydream więcej kosmetyków nie planuje Cytat:
Ona również jest na zasiłku przedemerytalnym, a że te pieniądze są niestety niewielkie, to myślę że jak najbardziej chciałabym coś płacić za opiekę. Ale obawiam się że będzie ciężko w tym temacie. To jej pierwszy i jedyny póki co wnuk, pewnie nie będzie chciała pieniędzy.
|
|
|
#1563 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odnosnie pracy, ja nie planuje wrocic do obecnej, wiec jak skonczy mi sie macierzynski ok 7miesiaca zycia malego to wtedy bede myslec co dalej. Tutaj czasem sie nie oplaca isc do pracy w momencie jak trzeba zatrudnic opiekunke. Pomyslimy nad zlobkiem, ale musze najpierw zasięgnąć opini kogos z doswiadczeniem żłobkowym czy wogole warto.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-05-23 o 12:33 |
|||
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wam też się tak ciężko oddycha w te upały? Mam wrażenie, jakby mi coś siedziało na klatce piersiowej!
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie obawy są przecież jak najbardziej naturalne, bo w końcu będziemy w całkiem nowej dla nas sytuacji. Myślę jednak, że każda z nas wiele rzeczy będzie umiała robić instynktownie, nie ma więc co się martwić na zapas ![]() Cytat:
|
|
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam jeszcze napisac odnosnie ludzi zyjacych w skrajnej biedzie. Niestety z opowiesci kolezanki i siostry wiem, ze Ci ludzie sami sobie pracuja na takie warunki. Mozna byc biednym, ale jak woda w domu jest to dlaczego te dzieci są tak brudne? Dlaczego chodza w brudnych ubraniach? To wina matki, przeciez one nie pracuja, rozumiem, ze nie stac ich na jedzenie, ale lenistwo swoja droga. Kolezanka opowiadala jak wlasnie jezdzila z taka szlachetna paczka, te osoby wogole nie dbaja o to co dostaja. Czesto wyrzucaja te rzeczy ktore sie juz ubrudzą do smieci, bo po zdjeciu leżą gdzieś w zagrzybiałym koncie. Moja siosta kiedys na osiedlu miala taka rodzine, moj siostrzeniec chodzil dlugo w butach i wygladaly jak nowe, jak wyrosl ona je oddala takiemu chlopczykowi, raz dwa byly brudne, porwane..a jak brudne to trzeba je oczywiscie wyrzucic zamiast wyczyscic.
Ja nie mowie, ze mi tych ludzi nie jest szkoda, bo jest..łzy mi popłyneły jak tu przeczytałam historie rodziny.. Ale własnie czesto przez to rozczulanie się nad takimi rodzinami , ludzie Ci są nie poradni. Polska polityka tez jest nie poradna w tej kwestii, bo kogo w tych czasach stac na 6 dzieci? Te kobiety powinny miec jakies spotkania odnosnie antykoncepcji, zabezpieczenia darmowe, a nie kolejny zasilek na dziecko. Ja tez pochodze z wielodzietnej rodziny, mam 2 siostry i 3 braci. Ale moja mama nigdy by nie pozwolila na to,aby ktos z nas byl brudny, glodny, zaniedbany. A tez nie bylo kolorowo.
|
#1567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prezentu dla mamy to nie mam pojęcia co kupić. Pewnie damy kwiatki i coś jeszcze tylko co? .W poniedziałek pojedziemy na cmentarz to zawieziemy znicza i kwiaty. Właśnie w taki dzień najbardziej nam jej brakuje, mimo że to teściowa, ale dałabym wszystko żeby była z nami ![]() Cytat:
- płyn do brania bobini, mam tez lovelle - oilatum do kąpieli ( bądz emolium) - krem do pupy, chyba bepanthen i nic więcej, żadnych oliwek, balsamów bo to w ogóle nie jest potrzebne Na razie nie planuję powrotu do pracy, posiedzę pewnie 2,5 roku w domu dopóki mały nie pójdzie do przedszkola. Zresztą chcę zmienić pracę, jak znajdę coś fajnego wcześniej to wtedy pewnie jakaś opiekunka.
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- do pupy maść/wazelina szpitalna (mama mi z pracy przyniesie + gaziki, waciki, spirytus) - do kąpieli Ziajka. Może kupię całą serię "od 1 dnia życia" Sara, a dlaczego oliwka niepotrzebna? Też bym chciała nie wracać do pracy.. moja jest zmianowa, więc będzie kłopot ze żłobkiem. Mąż często pracuje w domu, a dziadkowie za daleko mieszkają. Będę myśleć nad własną firmą, bo wątpię, żeby mi ktoś dał inną pracę.
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ale napisalyscie... Mielismy wczoraj jakis zly dzien..dobrze ze juz sie skonczyl ![]() Lece zaraz na kawke do Mamy ![]() Wlasnie dziewczyny co do wynagrodzenia na L4 to macie 100% swojej wyplaty ale netto czy brutto? Bo ja zielona;d Co do kosmetykow dla Malego to mamy; -proszek dzidzius -krem sudokrem -i oilatum do kapieli Wiecej na razie nie chcemy uzywac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Tylko pamiętaj, że oliwka tylko na mokra skórę, a na suchą tylko jeśli będzie miało ciemieniuchę. Dokładnie im mniej kosmetyków tym lepiej. [QUOTE=sara 85;46579947] - płyn do brania bobini, mam tez lovelle - oilatum do kąpieli ( bądz emolium) - krem do pupy, chyba bepanthen i nic więcej, żadnych oliwek, balsamów bo to w ogóle nie jest potrzebne [QUOTE] A sól fizjologiczna do przemywania oczek ![]() Cytat:
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-23 o 13:34 |
||
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a nie pod stołem. Ja też dostaję ciut więcej ale nie narzekam A te maści sudocrem, bepanthen używa się po każdej zmianie pieluszki
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=papryczka160;465804 88]
sól tak, ale to mam w domu zawsze więc zapomniałam jeszcze coś do pępkapupę smarowałam tylko wtedy gdy widziałam, że jest czerwona albo podrażniona. Na sudocremem trzeba uważać i na pewno nie smarować dziewczynką bożenki w środku
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-23 o 13:43 |
|
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- A co do pępuszka ten Octansep czy jakoś tak to się nazywa ?
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=papryczka160;465804 88]Dziękuję
Tylko pamiętaj, że oliwka tylko na mokra skórę, a na suchą tylko jeśli będzie miało ciemieniuchę. Dokładnie im mniej kosmetyków tym lepiej. [QUOTE] A dlaczego na mokrą skórę?? Ja już używam dla siebie oliwki na przemian z kremem na rozstępy i efekt super, stare prawie zniknęły, a nowych ani śladu. coś z cytatem nie wyszło...przeprzaszam Edytowane przez agatka553 Czas edycji: 2014-05-23 o 13:46 |
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny polecały Octenisept, jak Zosia była malutka to przemywało się rozcieńczonym spirytusem, teraz się chyba odchodzi od tego.
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko u maluszka skóra jest mieciutka i delikatna, a oliwka użyta na suchą skórę dodatkowo ją rozmiękczy .
My możemy używać choć lepiej jak oliwkę używa się na mokrą skórę .
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Biedronce masz na zwrot tydzień o ile dobrze pamiętamCytat:
Cieszę się zatem, że mogłam Was wspomóc witaminowo hehe A na koktajl bardzo chętnie bym się wprosiła![]() Co do kosmetyków to ja mam płyn do kąpieli i balsam po z Hippa, nappiderm do pupy na odparzenia, octenisept do pępka, do noska mam spray do fridy, do oczek sól, tak dodatkowo mam jeszcze krem z filtrem z Hippa i puder ![]() A do prania mam płyn do białego i do kolorowego z Dzidziusia i balsam zmiękczający też z Dzidziusia ![]() a i mam jeszcze płyn do mycia butelek z Nuka chyba
|
||
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam krem na rozstepy Ziai Mamma Mia, do nog - balsam Bielendy Sexy Mama na zmeczone i opuchniete nogi, bardzo dobry, i krem Perfecta Mama do biustu, z wyciagiem z lisci kapusty - tez bardzo jestem z niego zadowolona. Dla malego planuje kupic plyn do mycia Natusan, bez SLES, jakis krem z cynkiem, puder dla niemowlat i cos z filtrem, najprawdopodobniej z La Roche-Posay. I olej z jojoby albo migdalow zamiast oliwki, jesli bedzie potrzebny. Zrobilam pranie, zakupy, porzadki, spocilam sie jak mysz - juz teraz siadam na tylku i nic nie robie . Tylko jeszcze herbaty zaparze.
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Co do oliwki to z tego co czytałam to nie jest wcale polecana teraz, skóra przez to nią wcale nie oddycha, lepiej podobno używać już jakiś balsam
Jeśli chodzi o ciemieniuchę to jest taki specjalny żel z Emolium
|
|
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja cały dzień dziś leniuchuję....dzidzia się tak odwrócił, że strasznie drętwieje mi lewe biodro, do tego zgaga i gorąco |
|
|
|
|
#1583 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sex bez orgazmu nie ma przeciez sensu! Moze ten lekarz, lubi jakies extremalne sytuacje w sprawach lozkowych i pomylil czlonek z wiertarka, albo mlotem udarowym??? Hahahah Wiem, ze porod mozna wywolac poprzez meskie nasienie, ale to juz pod koniec ciazy, bo w tymze nasieniu znajduja sie m. in. enzymy ktore rozluzniaja szyjke macicy! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1584 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sara 85;46580593]
Cytat:
I w ogóle muszę zacząć czytać! A ile tej soli trzeba kupić? Cytat:
Cytat:
|
|
#1585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze ile ty już zrobiłaś , a ja dalej przed kompem siedzę i nic mi się nie chce, proszę kopnąć mnie w cztery litery
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
odkad wstalam mecza mnie
![]() wiec juz mam dosc tego dnia licze juz godziny do powrotu Tz z pracy niech mnie przytuli zjadlam sucha bulke moze to troche uspokoi moj zoladek bo czasami mi to pomaga a w lodowce mam koktajl z truskawek musze poczekac az mi przejdzie to wtedy wypije
|
|
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Cytat:
Z Nastusią bardzo dziękujemy
|
|
#1588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to jest z nadgodzinami, ale chyba też normalnie? Ja miałam zawsze taką samą pensję, bez żadnych dodatków. Ale jak bym nie liczyła, to i tak się nie zgadza ![]() A macierzyński potem też jest nieskładkowy? Cytat:
Teściowej życzeń nie składam, bo zwyczajnie nie mam z nią żadnego kontaktu nie wiem nawet, czy mąż do niej dzwoni z życzeniami, chociaż na dzień matki to chyba tak...Cytat:
ale moja mama będzie z małą zostawać tylko sporadycznie, a nie całymi dniami - wtedy bym się zastanowiła, jak to rozwiązać, żeby jednak coś jej wcisnąć. Cytat:
nawet jak dziecko zrobi kupkę, to nigdzie nic nie wejdzie, przecierasz i już. A z dziewczynkami się czasem trzeba namęczyć...A! Jedno dobre mi przyszło z tych zakupów, co nic dla mamy nie znalazłam. Kupiłam sobie książkę kucharską "Córeczka tatusia" za 15 zł zamiast 50, bo miała podartą papierową okładkę
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-05-23 o 14:23 |
||||
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a u mnie w rodzinie oczka to się rumiankiem przemywa, a pępęk to mama powiedziala, że mam w monopolowym spirytus kupić
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1590 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

Ona również jest na zasiłku przedemerytalnym, a że te pieniądze są niestety niewielkie, to myślę że jak najbardziej chciałabym coś płacić za opiekę. Ale obawiam się że będzie ciężko w tym temacie. To jej pierwszy i jedyny póki co wnuk, pewnie nie będzie chciała pieniędzy.
Przecież podczas tego badania nic nie promieniuje? 

.
Cieszę się zatem, że mogłam Was wspomóc witaminowo hehe
, dostałam wielki bukiet czerwonych róż i kosmetyk, o którym od dawna marzyłam.

Z Nastusią bardzo dziękujemy