|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U niektórych dzidzie w brzuszkach, reszta nadal działa w łóżkach - cz.II
Co za żmija z tej baby :/ poczytam jeszcze moze w innym dniu zrobię to badanie jeszcze. A tej wrednej babie jeszcze pięknie odpłacę bo na pewno nie jedno bede z nią miała starcie. Teraz to już i tak nic nie zrobię bo już po śniadaniu i kawie jestem. Chyba ze jutro? Moze gdzieś by mi sie udało to zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że spokojnie możesz zrobić jutro . Właśnie patrzę na kartkę i mam napisane od lekarza, żeby zrobić do max 7dc. Więc jeszcze się łapiesz. A zresztą co lekarz to opinia jak tu niektóre dziewczyny pisały one miały zalecenie obojętnie w którym dc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
dodalam zdjecie to po pierwsze
![]() ![]() ![]() ![]() z badan to dostalam skierowanie na te dokladne pomiary dziecka zwiazane z testem pappa mam sie uwinac w miare szybko i w nastepny pt do niej zrobia badanie krwii dla porownania z pomiarami ![]() jednym slowem zadowolona powiedzialam jej o tym cukrze mowi ze jak to tak jednorazowo czasem to nic ![]() noi jest zielone swiatelo wiecie do czego tyryryry ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- szkoda ewcia ze sie nie udalo dzis ![]() ![]()
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do "tyryryrt" to teraz będziecie nadrabiać zaległości ![]()
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
ale upal,padam,a jeszcze musze odkurzyc mieszkanie a tak mi sie nie chce.
Wrocilam niedawno z moja mama ,po drodze zaliczylam warzywniak i tam ogoreczki malosolne i truskawki ......mmmm pycha. A w domu wrabalam lasanie i miseczke flakow,nie wiem gdzie to zmiescilam ale wlazlo i bylo pycha.
#306 | |||
Raczkowanie
|
bez szału
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() Na początku wakacji stwierdziliśmy, że może po wakacjach... Okres się zatrzymał, tsh skoczyło ![]() Infekcji jeszcze się nie dorobiłam, ale jeszcze wszystko przede mną ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja rozumiem, że niektórym się zdarza przypadkiem zajść, albo rzeczywiście za pierwszą próbą. I super. Ale to, że ja z matury z matematyki miałam max punktów, nie znaczy, że wszyscy tak mają ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Ale jak teraz robiłam glukozę to dostałam kartkę, że mam kupić swoją glukozę i przygotować butelkę z wodą. Pierwszą porcję ![]() ![]() W jednej przychodni spotkałam się też z tym, że dają pojemnik na mocz.
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Ja się jeszcze ostatni chwaliłam że mi alergia minęła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
i jestem
![]() ![]() dostałam tabletki na tą prolaktynę, ale kobieta powiedziała, że nie widzi w tym jakieś konkretnej przyczyny bo pierwsza prolaktyna jest w normnie ta po obciążeniu jest wysoka. Kazała mi brać przez miesiąc, zrobić badania po miesiącu i jak się nic nie uda to w lipcu przyjść i będziemy głębiej wchodzić bardziej w kierunku leczenia niepłodności ![]() powiedziała, że wyniki męża są super że większość facetów tak by chciała mieć jak on. I że to dobrze bo faceta podobno ciężko wyleczyć i w 80% przypadków się nie zabardzo udaje. a teraz najgorsza wiadomość dnia: prawdopodobnie to krwawienie obfite co miałam i te bóle to była ciąża biochemiczna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() samo już się oczyściło praktycznie całkowicie, a dzisiaj miałam znów lekkie krwawienie co mnie zdziwiło i już znam przyczynę. Powiedziała, że jest pewna w 90% ale jak chce się upewnić czy tak było to mogę zrobić betę bo jej poziom powinien się jeszcze utrzymywać. Nie zrobiłam bo już i tak że tak powiem musztarda po obiedzie a nie wiem czy chce to wiedzieć... ![]() jestem dzisiaj zdołowana okropnie ![]() no nic będę brać ta prolaktynę i coś czuje, że czeka mnie długa droga... Mam nadzieje, że u was lepiej. Dorotko kochany bobas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Martwi mnie fakt ciazybiochemicznej bo sa to ciaze z powaznymi wadami genetycznymi.
Aleksander 21.09.2014 skończy 6 lat @ 23.05 ![]() Edytowane przez kasieek23 Czas edycji: 2014-05-23 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Melisko
![]() Wiem, że to marne pocieszenie, ale przynajmniej wiesz, że możesz zajść w ciążę. Mam nadzieję, że następnym razem uda się ją też donosić ![]() Dorotko, bardzo się cieszę, że wszystko ok, dzidziulek fajny i jaki już duży ![]()
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
oj meliskacaz mi sie lza w oku zakrecila
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- ojj zapomniala mi powiedziec ale zgodnie z tygodniem to tak kolo 4,5cm ![]() ![]()
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze nie bardzo wiedziałam co to jest ta ciąża biochemiczna ale dużo pisze o niej w Internecie i prawie każdy jej opis podkreśla iż ciąża taka jest narażona na wady genetyczne. Więc może lepiej że tak się stało bo nie wiadomo co byloby poźniej. Głowa do góry ![]() ![]()
![]() |
#314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem zabrdzo jakie badania mam robić na własną rękę. Te hormony to takie popularne , badanie nasienia też. Czytałam dużo na ten temat i chyba wole, żeby mi ginekolog zalecił bo sama to nie wiedziałabym czego mam się złapać. Będę brac przez ten miesiąc ten bromergon i zobacze co wyjdzie jak nic to pójdę odrazu. Następna @ w połowie czerwca. Zbadam sobie wtedy tą prolaktynę i uderzam do gina. bo to już będzie prawie lipiec. W głębi serca mam jeszcze cień nadzieji ze to ta prolaktyna.
Dzięki że jesteście ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- dobrze ze nie robiłam testu wczesniej bo bym chyba umarła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Dorotka cudowny okruszek
![]() Aż się wzruszyłam i swojego się doczekać nie mogę ![]() Mam nadzieję że nie bede musiała długo czekać na ten upragniony widok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#319 |
Wtajemniczenie
|
Wiem jak Ci przykro
![]() ![]() Zrób sobie kąpiel z olejkami, cokolwiek co poprawi Ci samopoczucie i płacz tyle jesli masz ochotę jesli Ci to pomaga ![]() Smutno mi bardzo ze Cię to spotkało i chyba to prawda że nie do końca się cos takiego rozumie jesli samemu się tego nie przeżyje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje Ewcia... no ja sie jak narazie az tak nie denerwuje ale wszystko przede mna... ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
Karolcia, trzymaj się dzielnie wkrótce się uda
![]() Ewcia, ja też po raz pierwszy spotykam się z faktem, że trzeba mieć swoją tabletkę ![]() Kasiu, głowa do góry, może jeszcze za wcześnie było na test i dlatego negatywny. Dorotka, super że wszystko w porządku z dzidziusiem i że macie zielone światło na... ![]() ![]() Aga (Agolandia) ja też przy glukozie zaliczyłam ![]() ![]() Nareszcie weekend ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No dobrze wylukalas kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Karolcia trzymaj sie ![]() ![]()
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
powiem wam dziewczyny że porozmawiałam sobie z mężem i troszkę mi lepiej
![]() ![]() stwierdziliśmy że co ma być to będzie i choćbyśmy mieli stanąć na rzęsach to to zrobimy. Wiadomo trochę mi smutno ale chyba jestem bardzo silna psychicznie, że jakieś tam niepowodzenia kopią mnie w tyłek a ja wstaje i idę dalej. Nie zdarzyłam się przyzwyczaić do myśli że mógł ktoś tam mógł być w moim brzuszku, a może wogole go nie było. Nawet chyba jeszcze do mnie to nie dociera. Mam nadzieje, że nie ocenicie mnie jako bezduszną osobę. Teraz odreagowuje stres i sprzątam i chyba mi pomaga bo łazienka nigdy się tak nie świeciła ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem i prosiłabym o Wasze rady. Mianowicie nie wiem co kupić kuzynce w prezencie imieninowym. Co prawda ona nigdy nie chce prezentu, a jak już to chce żeby to był jakiś drobiazg, ale ja już naprawdę nie mam pomysłu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
meliska
![]() ![]()
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio jestem fanem dawania bonów do jakiś sklepów. Szwagierce tak dawaliśmy i kupiła sobie co chciała - no ale raczej to nie jest drobiazg.
A z drobnych prezentów to ja lubie np apaszki albo jakieś kwiatki typu storczyk. Ale nie wiem czy twoja kuzynka lubi kwiaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mówi przysłowie "Co Cię nie zabije to Cię wzmocni"!! Coś w tym jest. Dobrze że mąż Cię wspiera bo to ważne dla kobiety!! Trzymam kciuki za następny twój Cykl ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() a co do bukietu ślubnego to mój mąż zapomniał go odebrać. jak jechali już do mnie z dróżkami to wtedy go odebrali ![]()
![]() |
#329 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ja też sprzątam na odreagowanie stresu ![]() I gotuję, jak już nie ma, co sprzątać ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() może jakąś dobrą kawę, albo herbatę? Smakową, liściastą?
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zestaw świeczek ![]()
Edytowane przez aneczka2238 Czas edycji: 2014-05-23 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.