Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-23, 09:32   #4741
achna79
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj na urlopie, właśnie się zbieramy na wieś
Miłego dnia życzę wszystkim!
Udanej zabawy

Najpierw Tż chory na gardło, potem, ja, potem mama. W między czasie miałam styczność z ciotką, jej partnerem i jej córką i najpierw padł on, potem córa, teraz ona.... i dziś mój tata.... został tylko Mikołaj

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
alliw no jak nic zaburzalas sen dziecku (cos musi byc w tej teorii )

pozniej nadrobie, M. jeszcze spi, w nocy bylismy na IP, bo nie wiedzialam czy moge dziecku powtorzyc dawke leku
w nocy dostal goraczki, najwyzsza mi wskazywala w uchu 39,7 - podalam o 24 nurofen i temperatura nie ruszyla, a maly byl goracy, wisial caly czas na cycu, sprobowalismy chlodnych okladow na nozki i czolko, temp. sie nie zmienila, ale spal spokojnie - i gdybym wiedziala, ze moge podac tak szybko paracetamol to zostalibysmy w domu - a tak pojechalismy na IP ok. 2:30, lekarz zbadal dokladnie malego, pobral wymaz z gardla, bo lekko zaczerwienione, ale wszystko ok, brak bakterii i infekcji.
M. plakal strasznie tam przy badaniu i tylko tym zestresowalam dzeicko - no ale dostal czopka i temp. zaczela spadac - jak wrocilismy ok. czwartej poszlismy szybko spac, mial do godziny 6 az 4 pobudki z krzykiem niesamowitym, pocil sie przeokrutnie, lozko az mokre - no, a teraz jeszcze spi.

W kazdym razie ibuprofen mozna dac 3 razy na dobe, w odstepie 8 godzin, paracetamol mozna dowolnie pomiedzy dawkami ibuprofenu ustawic co 6 godzin. Czyli jak mi w nocy nurofen nie zadzialal to moglam spokojnie nawet godzine pozniej dac paracetamol (tylko pozniej trzeba pilnowac odstepow i ibu i paracetamolu)

Tez wstalam dopiero, jestem niewyspana - cala nocka z d...

Ojeja, co za nocka dużo zdrówka dla Marcelka. Oby było już tylko lepiej
Stary 2014-05-23, 09:45   #4742
Moderna
Zakorzenienie

monicca ja ma avent 360, M. umie z niego samodzielnie pic, ale nie daje bez nadzoru, bo wystarczy przechylic, lekko nacisnac klapke i wszystko mokre

lukrecja spokojnie mozesz tak przetransportowac szczepionke (to MMR?) (w torebce z chlodnym wkladem - byle nie zamrozic )
Stary 2014-05-23, 11:24   #4743
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Udanej zabawy

Najpierw Tż chory na gardło, potem, ja, potem mama. W między czasie miałam styczność z ciotką, jej partnerem i jej córką i najpierw padł on, potem córa, teraz ona.... i dziś mój tata.... został tylko Mikołaj

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ojeja, co za nocka dużo zdrówka dla Marcelka. Oby było już tylko lepiej

Hejka

u nas tez jakies gardlowe sprawy ostatnio, mnie do teraz meczy bol i kaszel.. synek jak narazie ok.

Moderna zdrowka dla Marcela.
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 11:52   #4744
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

kupiłam wczoraj K. sandały
miałam podobny dylemat... wzięłam większe, bo w mniejszych (w których też miał luz) rzep u góry się nie zapinał

a reniferki były najlepsze

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Laski, pokazcie jakie macie te sandalki,moze sie czyms zasugeruje kupujac.
takie butki kupiliśmy http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-41902576.html

a Emilka charakterna i dobrze

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Bilans po 4 nocy bez cyca: 0 pobudek
Always look on the bright side of life, fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu
WOW. wielkie WOW. i wielkie brawa dla Was!!!!!klaski :

Cytat:
Drze sie szczegolnie jak nie moze wciagnac odkurzacza na fotel

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
ale nie kupiłam bo byłam pewna, ze nasze dzieci z tego nie będą umiały pić... no ale Toress umie więc może to nie był by zły pomysł.
mamy taki bidon: http://www.ceneo.pl/9500753 zapłaciłam nie całe 10 zł a jestem super hiper zadowolona (butla sztywna, więc chlapać się nie da).
Jak chcesz to Ci wyślę ten kubek 360 stopni. On był kilka razy używany do ćwiczeń (ale ani razu nie zaciągnięty ) - wygotujesz i może Filip akurat pokocha

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj na urlopie, właśnie się zbieramy na wieś
bycz się slodko!

Cytat:
a dwiema (dwoma? Pani? tyś obeznana w te klocki ) były koło 500 (na all)
hehe, tylko inni wierzą, że ja wiem. a ja na czuja jak dla mnie dwie formy poprawne.

Cytat:
Już gorącoo zdycham nienawidze upałów
ja też
dlatego teraz na spacer chodzimy przed 8mą, żebym dała radę.

Cytat:
w nocy bylismy na IP, bo nie wiedzialam czy moge dziecku powtorzyc dawke leku
uuuuu, kiepska noc. oby dziś już dobzre było

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:11   #4745
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Na szybko odpisuje bez cytowania

Kubek lovi 360 mamy kupilam w jakiejs promocji ale J. nie umie pic z niczego poza butla. Slomke probuje odgryzac jak kawalek kanapki, lovi to zabawka...

Zdrowia dla Marcela

Alliw - super noc

---------

U nas... J. wstal o 5.30... aktualnie 11 godz snu na dobe to jego max.. jak czytam ile dzieci spia to wydaje mi sie to bardzo malo..
Nie wiem jak ubrac go na noc. Na body i spiworek za cieplo, nie przykryje niczym to co mu dac?

Dzis J. zostaje z moja mama na dluuuugo.. mama sie troche stresuje bo ostatni raz byla u nas i zajmowala sie chwile J. ponad 3 tyg temu, ja martwie sie jak zniesie wyjscie moje i tz jednoczesnie a potem tyle godzin. Spisalam mamie kartke A4 z informacjami jak co zrobic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:12   #4746
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Sie witam

Mialam wczoraj Swiatlo Zgasic - juz sie lognelam uczytalam troszke - i tak nagle spanje mnie wzielo zem wylaczyla tele i poszla spac
Chyba ta pomoc siostrze w skrecaniu sofy mnje tak wymaczyla ( czytaj ona skrecala - a ja stalam obok i ew cos jej tam pomagalam, jak poprosila )
Co nie zmienia faktu ze skonczylismy o 23.15...!!!
No ALE MAM SOFE mama juz ja w nocy przetestowala - mowi ze wygonda ale twarda hihi.

Wczoraj caly dzien bylam z Milusiem wrocilam na ok 16 do domku, troche poganial za galabkami lekkie zakupy - a w domku zjadl Cala Miseczke krupniczku - baaaa nawet bylam taka madra i zblenerdowalam mu 3zaladki - i co ZJADL az mu sie uszy trzesly.

Teraz juz spi - a ja jade na polowanie jakis spodni, bo po wczorajaszym stwierdzilam ze nawet pasek mi nie pomaga i trza kupic nowe

Trza dzis jakos wygladac - ide na piwo ze znajamoa para plus - ma byc randka w ciemno hahaha.
Ze tez im sie swatac mnie zachcialo hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.
Już po randce w ciemno... oby więcej takich spotkań

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
moni_ka.g "...dzieci w swetrach, bluzach, skarpetach, butach" my dziś na krótki rękaw, geterki, skarpety + sandały, czapka z daszkiem cienka biała, nikt na nas dziwnie nie patrzył za to Ja o mało nie zemdlałam - nie wiem jakiej płci ten mały osobnik ale mniej więcej pół roku starszy od T (wiem bo mieszkają w naszym bloku i pamiętam jego mamę jak chodziła w ciąży) w wózku, buda zaciągnięta ale domyślam się że chodziło o osłonę przed słońcem, pod kocykiem, bluza, czapka wiązana i ... chusta zaciągnięta na pół buzi like cowboy różni ludzie - różne przyzwyczajenia

pani22ka zabezpoieczenie na... kibelek - nasz jeszcze nie otwiera klapy, na all jest takie http://allegro.pl/canpol-bezpieczny-...173020039.html

alliw
Wczoraj na spacerze również czułam jakby wszyscy na nas patrzeli... my na letniaka a niektotrzy w sweterkach no coz bywa.:P

Cytat:
W nocy dawalam raz jeszcze lek na goraczke, po godzinie spadla i juz spalismy spokojniej
to na pewno po szczepieniu, bo ma tylko goraczke.
Probowalam bez lekow, tak jak misiulka mi radzila, ale tylko kilka godzin po poludniu wytrzymalismy, ale dalam dopiero jak dziecko bylo marudne i widac bylo po nim, ze cierpi jednak .

Patrzcie na mojego kawalera

kwiatuszku moj M. nie chodzi za raczke, nie da sie prowadzic - ale ja go w sklepie puszczam i po prostu pilnuje, nakierowuje na odpowiednie tory
Super zdjęcie
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
5tki. 4 już nie są komfortowe
U nas tez juz 5 na luzaku chodzi w nich 4 byly bardzo obcisle ;P
Cytat:
Gasimy swiatelko, slonce od rana naparza, wiec na nank szykuje sie ukrop...takie upaly wg mojego telefony do konca maja.a potem po 1
12-15 stopni.

Alliw dzielni jestescie.

Kasia trzymaj sie.

Moderna, zdjecie czadowe.

Laski, pokazcie jakie macie te sandalki,moze sie czyms zasugeruje kupujac. Tak piszecie o bodziakach w biedrze,u mbie kijowa w takim razie biedronka bo nie nie bylo, a nie sadze zeby juz wykupili. Dady zakupione, domek zostal olany maksymalnie. Jeszcze stoi ciekawe kiedy go rozwali.
Zauwazylam wczoraj jak mala sie zlosci, krzyczy i zaciska piesci. Trzy razy krzyk i do ataku, wiem ze to nie smieszne ale pokladalam sie ze smiechu
My chcemy kupic z bartka jutro jade do kobiety ktora ma w domu buciki po likwidacji sklepu licze na rabaty

U nas powolutku.. malego pokoj wytapetowany jeszcze troche i mozna myslec o przeprowadce.. jeszcze jakby zwrot z budowy wplynal na konto to bym odetchnela z ulgą... pieniążki idą jak woda.. niestety ale wiadomo na co

Pawełek po szczepieniu, obyło się bez płaczu i bez efektów ubocznych to szczepienie było darmowe w sierpniu mamy kolejne platne... maz byl z niuńkiem. Mały mierzy 86 cm... i jest duzy wazy tez sporo bo ok. 12 kg.

Karmię jeszcze ale chyba chce odstawiac synka.. ciezko nam bedzie bo maly szuka cyca, bluzke rozciaga i zaglada heh.

Musze byc bardzies stanowcza bo moje dziecko jest troche rozkapryszone... musze zmienic taktyke.

Po zatym u nas ok.

Przesylam zdjecie mojego kawalera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pawel.jpg (100,3 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2014-05-23 o 12:17
Stary 2014-05-23, 12:46   #4747
Lukrecjas
Raczkowanie

Moderna w marcu T miał trzydniówkę. Pierwszy raz temperatura. 38, 39. Podawałam nurofen od 3-go miesiąca, spadło niewiele, po paracetamolu (czopek 50mg) ta sama sytuacja. Lekarka poleciła nam zmienić na Nurofen Forte Junior i Paracetamol Forte Junior. Większe stężenie w mniejszej ilości płynu. Dawka dostosowana do wagi. Od razu temp spadała.
Oby już Wam to mineło

Tak MMR - Priorix. Dojechał wczoraj do apteki. Nie wiedziałam że szczepionki są w specjalnych torebkach dziękuje za uświadomienie Obawiam się o ten transport w obecnej temperaturze otoczenia. Lodówkę przenośną jednak wezmę - ona bardziej utrzymuje temp niż chłodzi, sprawdzę czy nie zamraża

Zorganizowaliśmy wczoraj piaskownicę dla T
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 13:03   #4748
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna w marcu T miał trzydniówkę. Pierwszy raz temperatura. 38, 39. Podawałam nurofen od 3-go miesiąca, spadło niewiele, po paracetamolu (czopek 50mg) ta sama sytuacja. Lekarka poleciła nam zmienić na Nurofen Forte Junior i Paracetamol Forte Junior. Większe stężenie w mniejszej ilości płynu. Dawka dostosowana do wagi. Od razu temp spadała.
Oby już Wam to mineło

Tak MMR - Priorix. Dojechał wczoraj do apteki. Nie wiedziałam że szczepionki są w specjalnych torebkach dziękuje za uświadomienie Obawiam się o ten transport w obecnej temperaturze otoczenia. Lodówkę przenośną jednak wezmę - ona bardziej utrzymuje temp niż chłodzi, sprawdzę czy nie zamraża

Zorganizowaliśmy wczoraj piaskownicę dla T
my mamy dostosowane leki wlasnie juz do wieku - nurofen junior z dawka 100mg, a paracetamol 125. W srode i czwartek w ciagu dnia ibuprofen dzialal, szybko spadala temperatura, a w nocy mocna byla - a ja sie przestraszylam, zeby czasem nie dostal tych drgawek goraczkowych (bo one wystepuje czesto wlasnie przy wysokich temperaturach).

Teraz padl na drzemke, temperatura znowu wzrasta, mial 38,2 - to jak wstanie pewnie znowu bedzie sie kwalifikowal na lek

Ile moze go trzymac? (lekarz cos wspominal, ze max. 4 dni - obyyy )

hehe.. jak masz przenosna lodoweczke to normalnie wypas, nic sie nie stanie - zwlaszcza, ze to 5-10 minut jak piszesz

a gdzie piaskownica w ogrodzie czy na balkonie?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Przesylam zdjecie mojego kawalera
o to duzy jest faktycznie
i jaki rozsadzony wygodnie w fotelu ulalala

za szczepienie, oby bezobjawowo

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
a przypomnij, wy cycowi?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

a gdzie wy sie wszystkie podziewacie?
U nas zimno (18 stopni ), wczoraj w nocy byla burza, mocne ochlodzenie
Stary 2014-05-23, 13:08   #4749
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
my mamy dostosowane leki wlasnie juz do wieku - nurofen junior z dawka 100mg, a paracetamol 125. W srode i czwartek w ciagu dnia ibuprofen dzialal, szybko spadala temperatura, a w nocy mocna byla - a ja sie przestraszylam, zeby czasem nie dostal tych drgawek goraczkowych (bo one wystepuje czesto wlasnie przy wysokich temperaturach).

Teraz padl na drzemke, temperatura znowu wzrasta, mial 38,2 - to jak wstanie pewnie znowu bedzie sie kwalifikowal na lek

Ile moze go trzymac? (lekarz cos wspominal, ze max. 4 dni - obyyy )

hehe.. jak masz przenosna lodoweczke to normalnie wypas, nic sie nie stanie - zwlaszcza, ze to 5-10 minut jak piszesz

a gdzie piaskownica w ogrodzie czy na balkonie?
doskonale Cię rozumiem, sama się bałam jak dziecko. Nie zmrużyłam oka w nocy ciągle obserwowałam maleństwo i podawałam wodę.
Nas trzymało 2 i pół doby potem tak jak nagle przyszła tak też przeszło. Następnego dnia pojawiła się wysypka.

Ogród jak na razie pozostaje w kwestii marzeń mieszkamy w bloku ale balkonu brak na szczęście blisko (5 minut spacerkiem) mamy działkę rekreacyjną - nasze zbawienie w sezonie

trzymam kciuki za zdrówko M!
Stary 2014-05-23, 13:15   #4750
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
doskonale Cię rozumiem, sama się bałam jak dziecko. Nie zmrużyłam oka w nocy ciągle obserwowałam maleństwo i podawałam wodę.
Nas trzymało 2 i pół doby potem tak jak nagle przyszła tak też przeszło. Następnego dnia pojawiła się wysypka.

Ogród jak na razie pozostaje w kwestii marzeń mieszkamy w bloku ale balkonu brak na szczęście blisko (5 minut spacerkiem) mamy działkę rekreacyjną - nasze zbawienie w sezonie

ja sie trzymalam info, ze paracetamol i ibu zamiennie co 4 godziny, nie wiedzialam, ze pomiedzy tymi dwoma lekami moze byc krótsza przerwa, tak to bym podala czopek i oszczedzila nam i dziecku stresu na IP (ale to specjalne dzieciece, wiec nie bylo kolejki na szczescie zwlekalismy i tak dosc dlugo, badajac wszystkie za i przecie ).
Ale jak to mowia, zawsze musi byc ten pierwszy raz - przy nastepnym bede madrzejsza

O fajnie, 5 minutek to mozna codziennie tam przy ladnej pogodzie przesiadywac
Nasza troszke dalej, bo szybkim tempem ide ok. 30 minut.
A jaka macie piaskownice, sam piasek., czy drewniana, plastikowa, samorobiona, kupna?
Stary 2014-05-23, 13:28   #4751
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

U nas też 3-dniówka była okropna, temperatura i ta wysypka później. Zdrówka!

My też planujemy zrobić piaskownicę dla malucha, później tylko na działkę przewieziemy oby tylko piasku nie zjadał.. bo ma pomysły

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2014-05-23 o 13:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 14:32   #4752
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

To ja

MODERNA
- zdrowka dla Marcelka

ALLIW
- za nocke.

Milus mial 2pobudki o 23.25 jak sie prawie kladlam a kolejna o 3.50 / obudzil sie o 6.15 pelny energii mama go wiezla a ja moglam pospac do 8.30wstalam snadanko troche zabawy i padl o 9 .25 SPAL3,15....!!! Po objedzie kolejne tarcie oczka i chyba znowu pojdzie spac

Pogoda u nas kijowa - niby juz nje pada slonca nje ma zimmy chlodny fajny wiaterek.

To do pozniej. Poczytam was pewnie w drodzd z oracy do domu

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 14:32   #4753
achna79
Rozeznanie

Cytat:

a przypomnij, wy cycowi?[COLOR="Silver"]
Niee już nie

Byłam pomierzyć swój tłuszczyk. 15 kg do zrzucenia
Byłam też u dentysty... wyrwałam ząb. Jeszcze jeden do wyrwania czeka.

I idę zdychać dalej

Coś jeszcze miałam ale nie pamiętam. Czyżby to już demencja starcza

Pani, a tam gadasz głupoty ... znasz się na pisowni jak mało kto. Jak czasam napiszę jakiś mało składny post to się zastanawiam: jenyyy co Pani o mnie pomyśli
Serio
Stary 2014-05-23, 15:02   #4754
kasia86bgo
Zakorzenienie

Dwie sprawy

- blogoslawie odleglosc mieszkania od przystanku busiwego (50metrow)

- Milus nauczyl sie wspinac na sofe dzis juz pokazal swoje umiejetnosci - i trza bedzie kwiatka z jednego parapetu przeniesc na drugi ;-)

To postylan wam troszke chlodnego Bergenskiego wiaterku

Aaa ACHNA wez sie nie przejmuj pisownia - ja tez robie Byki na Bykach - wazne ze umiemy doczytc co chcialas napisac ;-)

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-23, 15:04   #4755
Lukrecjas
Raczkowanie

Moderna Ja tego też nie wiedziałam następnym razem, bardziej doświadczona podejdę do tematu ale na pewno nie mniej przejęta bo ja to taka panikara jestem jeśli o maleństwo chodzi

piaskownicę mamy typu "muszla" plastikowa,zamykana. W pokrywie planuję latem wodę drewniane nam się bardzo podobają ale mają dużo kantów jak będzie starszy będzie drewniana piasek z castoramy. Mam nadzieję że taki czysty na jaki wygląda

Eluśka T ogólnie wszystko ładuje do buzi ale piasku jeszcze nie próbował. Zobaczymy co będzie dziś

idziemy będę sadzić kwiatuszki
Stary 2014-05-23, 15:09   #4756
cathlyn
Rozeznanie

Hej
Wróciłam :P
Nadrobiłam, ale pewnie z pamięci będe jeszcze póniej pisać

moderna
foto świetne, wow i zakupy książkowe ... i Twoje i pani i dostałam maila z arosa o obmniżce i chyba będę kompletować prezenty na dzień dziecka
Duużo zdrówka dla Marcelka, oby było lepiej.. ta gorączka to po szczepieniu skutek uboczny?
W ogóle pozwolę sobie chyba zacytować Twój post i wkleić go do fotoklubu, bo u nas L. nigdy jeszcze gorączki nie miała i nawet nie wiedziałabym jakie leki mogę dawać - i jeszcze despy post gdzieś widziałam o dawkowaniu naprzemiennym

alliw
mocno trzymałam za Was kciuki, cieszę się, że już lepiej z nocką. Oby się utrzymało! I dla Ciebie dużo zdrówka
wiem co przechodzisz, bo też mi się zdarzyło takie zapalenie daawno temu wprawdzie, ale nawracało woda z cytryną pomaga przy delikatniejszych problemach, teraz odpukać mam spokój od dawna.
Stary 2014-05-23, 16:00   #4757
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Moderna o widzisz, to pierwsze takie info, bo do tej pody prxynajmniej ja mialam o tym naprzemiennym co 4 godziny.

Oby goraczka Wam spadla, a to skutek szczepien czy trzydniowka?

Bzinka, w cieniu siedzisz czy sie opalasz?

Dziewczyny a wszystkie kupujecie zabudowane z przodu buciki?

Pani,tak po cichu powiem, ze patrzac na Emile widze swoj charakter,ale to tylko Wam mowie,w realu zwalam na chlopa ;-)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 16:01   #4758
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Duużo zdrówka dla Marcelka, oby było lepiej.. ta gorączka to po szczepieniu skutek uboczny?
W ogóle pozwolę sobie chyba zacytować Twój post i wkleić go do fotoklubu, bo u nas L. nigdy jeszcze gorączki nie miała i nawet nie wiedziałabym jakie leki mogę dawać - i jeszcze despy post gdzieś widziałam o dawkowaniu naprzemiennym
u nas pierwszy raz dopiero - ledwo zaszczepilam i juz cos sie dzieje - a do tej pory nawet kataru nie mielismy

Pewnie mozesz skopiowac, ja doprecyzuje:
Ibuprofen max. 3 razy na dobe, w odstepach nie mniejszych niz 6 godzin, optymalnie 8.
Paracetamol max. 4 razy na dobe, w odstepach nie mniejszych niz 6 godzin.
Odstep pomiedzy lekami ibuprofen i paracetamol dowolny.
naprzemiennie stosuje sie tylko w sytuacjach, gdy temperatura nie spada mimo leku, albo tez szybko rosnie z powrotem, wtedy mozna dodatkowo zadzialac drugim lekiem w razie potrzeby.
Ibuprofen ustawia sie w odstepach ok. 8 godzin w ciagu doby, a paracetamol, co 6 w dwolnych odstepach pomiedzy ibuprofenem.
To sa max. dawki dobowe, w praktyce na pewno stosuje sie duzo mniej.

U nas potrzebna byla tylko jedna dodatkowa dawka paracetamolu w nocy, otrzymal 3 godziny po nurofenie (mogl teoretycznie godzine, czy dwie po otrzymac). Praktycznie do godziny czasu od podania lek powinien zaczac dzialac i zaczac spadac temperatura.

Dzwonilam wlasnie do mojego lekarza i mozliwe, ze to nie jest odczyn poszczepienny, a jakas infekcja, mozliwe, ze wirusowa (np. trzydniowka). Dziwne jest, ze goraczka wystapila tak pozno od szczepienia, oraz, ze utrzymuje sie juz ponad dwie doby.
Na szczescie jutro maja dyzur i jak goraczka jutro nadal bedzie to jedziemy na pobranie krwi, sprawdzic co tam sie dzieje w malym organizmie
Stary 2014-05-23, 16:03   #4759
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Czy Wasze dzieci układają wierze z klocków?
Tomek układa co chwile. Opanował już ułożenie z 4 klocków różnych kształtów. Cudownie się przy tym skupia i dziwi że mu wychodzi
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 16:04   #4760
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna o widzisz, to pierwsze takie info, bo do tej pody prxynajmniej ja mialam o tym naprzemiennym co 4 godziny.
bo tak jest optymalnie
natomiast jak jeden lek nie zadziala to mozna szybciej podac drugi, bez czekania tych 4 godzin - ale to tylko w wypadku wysokich temperatur, gdy lek nie zadziala, zaleznie od ogolnego samopoczucia dziecka.
Stary 2014-05-23, 16:25   #4761
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Tomek układa co chwile. Opanował już ułożenie z 4 klocków różnych kształtów. Cudownie się przy tym skupia i dziwi że mu wychodzi
Moj nie

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 17:03   #4762
kasia86bgo
Zakorzenienie

Boooshe dopiero 1,5h a ja juz mam dosyc - zapomnialam ze Dzis Piatek i ludziow jak mrowkow
Oby do 23 jakos zlecialo

EWA
- klocki - jake klocki, jakie wieze przeciez KLOCKI sluza tylko i Wylacznie do rzucania

Ide burgery wzywaja

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-23, 17:19   #4763
bmma
Zadomowienie

Hejka

Cytat:
Hejka

u nas tez jakies gardlowe sprawy ostatnio, mnie do teraz meczy bol i kaszel.. synek jak narazie ok.

Moderna zdrowka dla Marcela.
Zdrówka dla Wszystkich chorowitków.

Dziewczyny, przy zębach to luźne stolce (i zamiast 1x, to tak 2, 3x) to jak długo. Ząb nadal nie wyszedł, tylko spuchnięte

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Mój syn jeszcze śpi. Bilans po 4 nocy bez cyca: 0 pobudek
Always look on the bright side of life, fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu

Janek tez wczoraj mial dzien wsciekulca. Drze sie szczegolnie jak nie moze wciagnac odkurzacza na fotel
Swoja droga, czy Wasze dzieci tez maja tyle sily?
zazdroszczę przespanej nocy.
Hi hi, tak też siłaczka mi rośnie

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Nie, nic nie mówił, tylko, że kąpiele. A jakie ćwiczenia?? Rzucisz linkiem? Skoro mam czekać tak długo na tą fizykoterapię to też bym sobie poćwiczyła
Sorki, teraz dopiero doczytałam Już na PW chyba najlepiej.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 17:25   #4764
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
15 kg do zrzucenia
siostro

Cytat:
Byłam też u dentysty... wyrwałam ząb. Jeszcze jeden do wyrwania czeka.
raju, jaki intensywny dzień. dietetyk, dentysta

Cytat:
... znasz się na pisowni jak mało kto. Jak czasam napiszę jakiś mało składny post to się zastanawiam: jenyyy co Pani o mnie pomyśli
Serio
arz siem zakrztósiłam s śmiehó

Cytat:
zimmy chlodny fajny wiaterek.

Cytat:

Cytat:
Pani,tak po cichu powiem, ze patrzac na Emile widze swoj charakter,ale to tylko Wam mowie,w realu zwalam na chlopa ;-)
też widzę Twój. absolutnie

Cytat:
i mozliwe, ze to nie jest odczyn poszczepienny, a jakas infekcja, mozliwe, ze wirusowa
heh... oby przeszło w cholerę

Cytat:
Tomek układa co chwile.
klask i:
T. coś tam układa, ale wieżą bym tego nie nazwała

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 17:33   #4765
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a wszystkie kupujecie zabudowane z przodu buciki?

Sandałki chciałabym, żeby miały lekko okryte paluszki.

Hihi dobre z tym charakterem, długo się to nie ukryje

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
u nas pierwszy raz dopiero - ledwo zaszczepilam i juz cos sie dzieje - a do tej pory nawet kataru nie mielismy

Pewnie mozesz skopiowac, ja doprecyzuje:
Ibuprofen max. 3 razy na dobe, w odstepach nie mniejszych niz 6 godzin, optymalnie 8.
Paracetamol max. 4 razy na dobe, w odstepach nie mniejszych niz 6 godzin.
Odstep pomiedzy lekami ibuprofen i paracetamol dowolny.
naprzemiennie stosuje sie tylko w sytuacjach, gdy temperatura nie spada mimo leku, albo tez szybko rosnie z powrotem, wtedy mozna dodatkowo zadzialac drugim lekiem w razie potrzeby.
Ibuprofen ustawia sie w odstepach ok. 8 godzin w ciagu doby, a paracetamol, co 6 w dwolnych odstepach pomiedzy ibuprofenem.
To sa max. dawki dobowe, w praktyce na pewno stosuje sie duzo mniej.

U nas potrzebna byla tylko jedna dodatkowa dawka paracetamolu w nocy, otrzymal 3 godziny po nurofenie (mogl teoretycznie godzine, czy dwie po otrzymac). Praktycznie do godziny czasu od podania lek powinien zaczac dzialac i zaczac spadac temperatura.

Dzwonilam wlasnie do mojego lekarza i mozliwe, ze to nie jest odczyn poszczepienny, a jakas infekcja, mozliwe, ze wirusowa (np. trzydniowka). Dziwne jest, ze goraczka wystapila tak pozno od szczepienia, oraz, ze utrzymuje sie juz ponad dwie doby.
Na szczescie jutro maja dyzur i jak goraczka jutro nadal bedzie to jedziemy na pobranie krwi, sprawdzic co tam sie dzieje w malym organizmie
Kciuki za zdrówko

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-23, 18:47   #4766
trolla2405
Rozeznanie

nie mam czasu, no nie mam na nic czasu
wczoraj zrobiliśmy wyprawę, panika w Mama Cafe jest lux trampolina, pojedyncza wiec się dzieciaki nie pozabijają, otoczona siatką, pyszna szarlotka z lodami. oczywiście plan co do minuty ustawione ale moje stasze dziecko ma w d.. moje plany, poklocilam sie z młoda, tż i nie wiem z kim jeszcze, wypiłam pierwszy raz w zyciu meliskę ,tak byłam zła, potem mi sie zrobiło słabo, wiec sie zdenerwowałam ze mi slabo, no po prostu.... a jeszcze mąż robi cos tam z samochodem wiec wyciagnął z samochodu taki kawał sztywnego materiału i czyścił go jakim chlorowy specyfikiem, bosko, o 21 waliło w całym mieszkaniu
dzis tez sredniawo, wspomne tylko o pralce ktora sie spierdzieliła troche, siąść i się popłakać, ciekawe ile części-tyle ze tż naprawi bo fachowiec to by pewnie wziął...no włąsciwie tż to fachowiec-ile bede musiala w naturze odrobić?

koniec pamietniczka, nadrabiam ile zdąze bo zaraz skrzaty wroca....

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Róża siedzi w domu z ojcem i już ma kolejne limo. Rąbnęła się o szafkę w policzek.
spoko, wyszłam na pol godziny mały rozwałił szklaną butelkę z acetonem myślałam ze tz zabije, jak w ogole moze cos takiego zostawiać na wierzchu??

alliw a próbowałaś Antilactin, to tabletki z szałwią, albo samą szałwię pić na wspomaganie zatrzymania laktacji

Cytat:
Daje wodę, nad ranem zrobilam mm, wypił tylko wodę. Laktatorem sciagam, pilnuje sie , mam nadzieje ze za dzień dwa się unormuja. Ale książek nakupowalas, co to ten PAN Brum? Wczoraj jeszcze widziałam linkndo tej książki W dżungli, super, chyba muszę nabyc.
otwieram link do posta Moderny i wywala na jakis inny watek
my mamy 2 Pana Brumy i Pan Brumm idzie na wycieczke jest ekstra, warto sie przyjzec rysunkom w tej czesci, takie male smaczki, w drugiej Pan Brum idzie sie kąpać nie ma, nie wiem czemu

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Apropos ubierania dzieci. .. na Cyprze też 30 stopni a dzieci tubylców w grubych rajstopach i bluzach (; ale oni to chyba od małego przyzwyczajają i tak też się chronią przed tym palącym słońcem bo i dorośli zawsze w dlugich rękawach
A my tacy porozbierani :p

ja kiedyś po 1,5 tygodania w Chorwacji chodziłam wieczorem w polarze, ja i tubylcy trochę cipelej ubrania, tak sie zaaklimatyzowałam, oczywiscie moi porozbierani i lali ze mnie ze jest 25 stopni a ja w polarze
Stary 2014-05-23, 19:49   #4767
kasia86bgo
Zakorzenienie

Laseczki CO TO JEST 15kg
Ja MAM min ze 30.... Do zrzucenia

Myslalam ze cos wiecej upiszecie
A tu tylko kilka poscikow
Sie nalezy za "obijanie"
Nie no zartujem wiem ladna pogoda to na dworze sie siedzi - a i u mnie niespodzianka sloneczko lekko wyszlo.

Aaaaa i mama mi napisala ze jak byla z Milusiem ba spacerze to Kupili Mi prezent ..... Yhmmmmm
( byleby nie czekolade - bo juz loda dzis w pracy dostalam haha - nigdy nje schudne )

Hahaha

Kocham Cie Emilianku <3.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 19:52   #4768
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Laseczki CO TO JEST 15kg
Ja MAM min ze 30.... Do zrzucenia

Myslalam ze cos wiecej upiszecie
A tu tylko kilka poscikow
Sie nalezy za "obijanie"
Nie no zartujem wiem ladna pogoda to na dworze sie siedzi - a i u mnie niespodzianka sloneczko lekko wyszlo.

Aaaaa i mama mi napisala ze jak byla z Milusiem ba spacerze to Kupili Mi prezent ..... Yhmmmmm
( byleby nie czekolade - bo juz loda dzis w pracy dostalam haha - nigdy nje schudne )

Hahaha

Kocham Cie Emilianku <3.

Widzisz jak cię kochają i o tobie myślą

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-23 o 19:57
Stary 2014-05-23, 20:25   #4769
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
monicca ja ma avent 360, M. umie z niego samodzielnie pic, ale nie daje bez nadzoru, bo wystarczy przechylic, lekko nacisnac klapke i wszystko mokre
no dokładnie O. jeszcze stuka nim o blat krzesełka żeby lepiej kapało

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dzis J. zostaje z moja mama na dluuuugo.. mama sie troche stresuje bo ostatni raz byla u nas i zajmowala sie chwile J. ponad 3 tyg temu, ja martwie sie jak zniesie wyjscie moje i tz jednoczesnie a potem tyle godzin. Spisalam mamie kartke A4 z informacjami jak co zrobic.

J. da sobie na pewno radę a mama tym bardziej nie stresuj się

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
U nas też 3-dniówka była okropna, temperatura i ta wysypka później. Zdrówka!
o matko oby nas to ominęło...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
- Milus nauczyl sie wspinac na sofe dzis juz pokazal swoje umiejetnosci - i trza bedzie kwiatka z jednego parapetu przeniesc na drugi ;-).
już nie długo to te nasze dzieciaki wszystko będą potrafiły ale ten cza pędzi

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Oliwcia nie ma czasu na ułożenie wieży bo jak już ma 2 klocki jeden na drugim to je musi w powietrze wysadzić

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

tak w ogóle to
kurcze mam zamiar kupić basenik O. taki zadaszony ale oczywiście- na jaki się zdecydować??? nie mówiąc już o książkach na arosie o matulu!!! ... te wybory i decyzje
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 20:39   #4770
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Dwie sprawy

- blogoslawie odleglosc mieszkania od przystanku busiwego (50metrow)

- Milus nauczyl sie wspinac na sofe dzis juz pokazal swoje umiejetnosci - i trza bedzie kwiatka z jednego parapetu przeniesc na drugi ;-)

To postylan wam troszke chlodnego Bergenskiego wiaterku

Aaa ACHNA wez sie nie przejmuj pisownia - ja tez robie Byki na Bykach - wazne ze umiemy doczytc co chcialas napisac ;-)

Kocham Cie Emilianku <3.
uff ulżyło mi

Cytat:

I jak kwiatuszki?? Posadzone?

Cytat:

Cytat:

Mój rozwala

Cytat:

EWA
- klocki - jake klocki, jakie wieze przeciez KLOCKI sluza tylko i Wylacznie do rzucania

O to to to

Cytat:
siostro

raju, jaki intensywny dzień. dietetyk, dentysta

arz siem zakrztósiłam s śmiehó

się nie śmiehój ;P bo ja tak właśnie twierdze

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Oliwcia nie ma czasu na ułożenie wieży bo jak już ma 2 klocki jeden na drugim to je musi w powietrze wysadzić

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

tak w ogóle to
kurcze mam zamiar kupić basenik O. taki zadaszony ale oczywiście- na jaki się zdecydować??? nie mówiąc już o książkach na arosie o matulu!!! ... te wybory i decyzje

Ja dziś zakupiłam basenik, najzwyklejszy. Jutro inauguracja. Dziś była inauguracja ale w misce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości