|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() Najpierw Tż chory na gardło, potem, ja, potem mama. W między czasie miałam styczność z ciotką, jej partnerem i jej córką i najpierw padł on, potem córa, teraz ona.... i dziś mój tata.... został tylko Mikołaj ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Ojeja, co za nocka dużo zdrówka dla Marcelka. Oby było już tylko lepiej
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
monicca ja ma avent 360, M. umie z niego samodzielnie pic, ale nie daje bez nadzoru, bo wystarczy przechylic, lekko nacisnac klapke i wszystko mokre
![]() lukrecja spokojnie mozesz tak przetransportowac szczepionke (to MMR?) (w torebce z chlodnym wkladem - byle nie zamrozic )
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejka u nas tez jakies gardlowe sprawy ostatnio, mnie do teraz meczy bol i kaszel.. synek jak narazie ok. Moderna zdrowka dla Marcela.
|
|
#4744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
miałam podobny dylemat... wzięłam większe, bo w mniejszych (w których też miał luz) rzep u góry się nie zapinał
a reniferki były najlepsze Cytat:
a Emilka charakterna i dobrze ![]() Cytat:
![]() klaski :![]() ![]() Cytat:
zapłaciłam nie całe 10 zł a jestem super hiper zadowolona (butla sztywna, więc chlapać się nie da). Jak chcesz to Ci wyślę ten kubek 360 stopni. On był kilka razy używany do ćwiczeń (ale ani razu nie zaciągnięty bycz się slodko! Cytat:
jak dla mnie dwie formy poprawne.ja też ![]() dlatego teraz na spacer chodzimy przed 8mą, żebym dała radę. Cytat:
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko odpisuje bez cytowania
Kubek lovi 360 mamy kupilam w jakiejs promocji ale J. nie umie pic z niczego poza butla. Slomke probuje odgryzac jak kawalek kanapki, lovi to zabawka... Zdrowia dla Marcela Alliw - super noc --------- U nas... J. wstal o 5.30... aktualnie 11 godz snu na dobe to jego max.. jak czytam ile dzieci spia to wydaje mi sie to bardzo malo.. Nie wiem jak ubrac go na noc. Na body i spiworek za cieplo, nie przykryje niczym to co mu dac? Dzis J. zostaje z moja mama na dluuuugo.. mama sie troche stresuje bo ostatni raz byla u nas i zajmowala sie chwile J. ponad 3 tyg temu, ja martwie sie jak zniesie wyjscie moje i tz jednoczesnie a potem tyle godzin. Spisalam mamie kartke A4 z informacjami jak co zrobic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już po randce w ciemno... oby więcej takich spotkań ![]() Cytat:
Cytat:
U nas tez juz 5 na luzaku chodzi w nich 4 byly bardzo obcisle ;P Cytat:
![]() U nas powolutku.. malego pokoj wytapetowany jeszcze troche i mozna myslec o przeprowadce.. jeszcze jakby zwrot z budowy wplynal na konto to bym odetchnela z ulgą... pieniążki idą jak woda.. niestety ale wiadomo na co ![]() Pawełek po szczepieniu, obyło się bez płaczu i bez efektów ubocznych to szczepienie było darmowe w sierpniu mamy kolejne platne... maz byl z niuńkiem. Mały mierzy 86 cm... i jest duzy wazy tez sporo bo ok. 12 kg. Karmię jeszcze ale chyba chce odstawiac synka.. ciezko nam bedzie bo maly szuka cyca, bluzke rozciaga i zaglada heh. Musze byc bardzies stanowcza bo moje dziecko jest troche rozkapryszone... musze zmienic taktyke. Po zatym u nas ok. ![]() Przesylam zdjecie mojego kawalera
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2014-05-23 o 12:17 |
||||
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Moderna w marcu T miał trzydniówkę. Pierwszy raz temperatura. 38, 39. Podawałam nurofen od 3-go miesiąca, spadło niewiele, po paracetamolu (czopek 50mg) ta sama sytuacja. Lekarka poleciła nam zmienić na Nurofen Forte Junior i Paracetamol Forte Junior. Większe stężenie w mniejszej ilości płynu. Dawka dostosowana do wagi. Od razu temp spadała.
Oby już Wam to mineło Tak MMR - Priorix. Dojechał wczoraj do apteki. Nie wiedziałam że szczepionki są w specjalnych torebkach dziękuje za uświadomienie Obawiam się o ten transport w obecnej temperaturze otoczenia. Lodówkę przenośną jednak wezmę - ona bardziej utrzymuje temp niż chłodzi, sprawdzę czy nie zamraża ![]() Zorganizowaliśmy wczoraj piaskownicę dla T |
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz padl na drzemke, temperatura znowu wzrasta, mial 38,2 - to jak wstanie pewnie znowu bedzie sie kwalifikowal na lek ![]() Ile moze go trzymac? (lekarz cos wspominal, ze max. 4 dni - obyyy )hehe.. jak masz przenosna lodoweczke to normalnie wypas, nic sie nie stanie - zwlaszcza, ze to 5-10 minut jak piszesz ![]() a gdzie piaskownica w ogrodzie czy na balkonie? ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- o to duzy jest faktycznie ![]() i jaki rozsadzony wygodnie w fotelu ulalala ![]() za szczepienie, oby bezobjawowo ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- a gdzie wy sie wszystkie podziewacie? ![]() U nas zimno (18 stopni ), wczoraj w nocy byla burza, mocne ochlodzenie
|
|
#4749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nas trzymało 2 i pół doby potem tak jak nagle przyszła tak też przeszło. Następnego dnia pojawiła się wysypka. Ogród jak na razie pozostaje w kwestii marzeń mieszkamy w bloku ale balkonu brak na szczęście blisko (5 minut spacerkiem) mamy działkę rekreacyjną - nasze zbawienie w sezonie trzymam kciuki za zdrówko M!
|
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie trzymalam info, ze paracetamol i ibu zamiennie co 4 godziny, nie wiedzialam, ze pomiedzy tymi dwoma lekami moze byc krótsza przerwa, tak to bym podala czopek i oszczedzila nam i dziecku stresu na IP (ale to specjalne dzieciece, wiec nie bylo kolejki na szczescie zwlekalismy i tak dosc dlugo, badajac wszystkie za i przecie ). Ale jak to mowia, zawsze musi byc ten pierwszy raz - przy nastepnym bede madrzejsza ![]() O fajnie, 5 minutek to mozna codziennie tam przy ladnej pogodzie przesiadywac ![]() Nasza troszke dalej, bo szybkim tempem ide ok. 30 minut. A jaka macie piaskownice, sam piasek., czy drewniana, plastikowa, samorobiona, kupna?
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też 3-dniówka była okropna, temperatura i ta wysypka później. Zdrówka! My też planujemy zrobić piaskownicę dla malucha, później tylko na działkę przewieziemy oby tylko piasku nie zjadał.. bo ma pomysły
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2014-05-23 o 13:33 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
To ja
MODERNA - zdrowka dla Marcelka ALLIW - za nocke. Milus mial 2pobudki o 23.25 jak sie prawie kladlam a kolejna o 3.50 / obudzil sie o 6.15 pelny energii mama go wiezla a ja moglam pospac do 8.30wstalam snadanko troche zabawy i padl o 9 .25 SPAL3,15....!!! Po objedzie kolejne tarcie oczka i chyba znowu pojdzie spac Pogoda u nas kijowa - niby juz nje pada slonca nje ma zimmy chlodny fajny wiaterek. To do pozniej. Poczytam was pewnie w drodzd z oracy do domu Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
Niee już nie
Byłam pomierzyć swój tłuszczyk. 15 kg do zrzucenia ![]() Byłam też u dentysty... wyrwałam ząb. Jeszcze jeden do wyrwania czeka. I idę zdychać dalej ![]() Coś jeszcze miałam ale nie pamiętam. Czyżby to już demencja starcza Pani, a tam gadasz głupoty ... znasz się na pisowni jak mało kto. Jak czasam napiszę jakiś mało składny post to się zastanawiam: jenyyy co Pani o mnie pomyśli ![]() Serio
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie sprawy
- blogoslawie odleglosc mieszkania od przystanku busiwego (50metrow) - Milus nauczyl sie wspinac na sofe dzis juz pokazal swoje umiejetnosci - i trza bedzie kwiatka z jednego parapetu przeniesc na drugi ;-)To postylan wam troszke chlodnego Bergenskiego wiaterku Aaa ACHNA wez sie nie przejmuj pisownia - ja tez robie Byki na Bykach - wazne ze umiemy doczytc co chcialas napisac ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
Moderna Ja tego też nie wiedziałam
następnym razem, bardziej doświadczona podejdę do tematu ale na pewno nie mniej przejęta bo ja to taka panikara jestem jeśli o maleństwo chodzi piaskownicę mamy typu "muszla" plastikowa,zamykana. W pokrywie planuję latem wodę drewniane nam się bardzo podobają ale mają dużo kantów jak będzie starszy będzie drewniana ![]() Eluśka T ogólnie wszystko ładuje do buzi ale piasku jeszcze nie próbował. Zobaczymy co będzie dziś ![]() idziemy będę sadzić kwiatuszki |
|
|
|
#4756 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Wróciłam :P Nadrobiłam, ale pewnie z pamięci będe jeszcze póniej pisać ![]() moderna foto świetne, wow ![]() Duużo zdrówka dla Marcelka, oby było lepiej.. ta gorączka to po szczepieniu skutek uboczny? W ogóle pozwolę sobie chyba zacytować Twój post i wkleić go do fotoklubu, bo u nas L. nigdy jeszcze gorączki nie miała i nawet nie wiedziałabym jakie leki mogę dawać - i jeszcze despy post gdzieś widziałam o dawkowaniu naprzemiennym alliw mocno trzymałam za Was kciuki, cieszę się, że już lepiej z nocką. Oby się utrzymało! I dla Ciebie dużo zdrówka wiem co przechodzisz, bo też mi się zdarzyło takie zapalenie daawno temu wprawdzie, ale nawracało woda z cytryną pomaga przy delikatniejszych problemach, teraz odpukać mam spokój od dawna.
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna o widzisz, to pierwsze takie info, bo do tej pody prxynajmniej ja mialam o tym naprzemiennym co 4 godziny.
Oby goraczka Wam spadla, a to skutek szczepien czy trzydniowka? Bzinka, w cieniu siedzisz czy sie opalasz? Dziewczyny a wszystkie kupujecie zabudowane z przodu buciki? Pani,tak po cichu powiem, ze patrzac na Emile widze swoj charakter,ale to tylko Wam mowie,w realu zwalam na chlopa ;-)
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie mozesz skopiowac, ja doprecyzuje: Ibuprofen max. 3 razy na dobe, w odstepach nie mniejszych niz 6 godzin, optymalnie 8. Paracetamol max. 4 razy na dobe, w odstepach nie mniejszych niz 6 godzin. Odstep pomiedzy lekami ibuprofen i paracetamol dowolny. naprzemiennie stosuje sie tylko w sytuacjach, gdy temperatura nie spada mimo leku, albo tez szybko rosnie z powrotem, wtedy mozna dodatkowo zadzialac drugim lekiem w razie potrzeby. Ibuprofen ustawia sie w odstepach ok. 8 godzin w ciagu doby, a paracetamol, co 6 w dwolnych odstepach pomiedzy ibuprofenem. To sa max. dawki dobowe, w praktyce na pewno stosuje sie duzo mniej. U nas potrzebna byla tylko jedna dodatkowa dawka paracetamolu w nocy, otrzymal 3 godziny po nurofenie (mogl teoretycznie godzine, czy dwie po otrzymac). Praktycznie do godziny czasu od podania lek powinien zaczac dzialac i zaczac spadac temperatura. Dzwonilam wlasnie do mojego lekarza i mozliwe, ze to nie jest odczyn poszczepienny, a jakas infekcja, mozliwe, ze wirusowa (np. trzydniowka). Dziwne jest, ze goraczka wystapila tak pozno od szczepienia, oraz, ze utrzymuje sie juz ponad dwie doby. Na szczescie jutro maja dyzur i jak goraczka jutro nadal bedzie to jedziemy na pobranie krwi, sprawdzic co tam sie dzieje w malym organizmie
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
Czy Wasze dzieci układają wierze z klocków?
Tomek układa co chwile. Opanował już ułożenie z 4 klocków różnych kształtów. Cudownie się przy tym skupia i dziwi że mu wychodzi |
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast jak jeden lek nie zadziala to mozna szybciej podac drugi, bez czekania tych 4 godzin - ale to tylko w wypadku wysokich temperatur, gdy lek nie zadziala, zaleznie od ogolnego samopoczucia dziecka.
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Boooshe dopiero 1,5h a ja juz mam dosyc - zapomnialam ze Dzis Piatek
i ludziow jak mrowkowOby do 23 jakos zlecialo EWA - klocki - jake klocki, jakie wieze Ide burgery wzywaja Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4763 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
Dziewczyny, przy zębach to luźne stolce (i zamiast 1x, to tak 2, 3x) to jak długo. Ząb nadal nie wyszedł, tylko spuchnięte ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
zazdroszczę przespanej nocy.Hi hi, tak też siłaczka mi rośnie ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Już na PW chyba najlepiej.
|
|
#4764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
siostro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() klask i:![]() ![]() T. coś tam układa, ale wieżą bym tego nie nazwała ![]()
|
|
|
#4765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hihi dobre z tym charakterem, długo się to nie ukryje ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
|
#4766 | |||
|
Rozeznanie
|
nie mam czasu, no nie mam na nic czasu
wczoraj zrobiliśmy wyprawę, panika w Mama Cafe jest lux trampolina, pojedyncza wiec się dzieciaki nie pozabijają, otoczona siatką, pyszna szarlotka z lodami ![]() dzis tez sredniawo, wspomne tylko o pralce ktora sie spierdzieliła troche, siąść i się popłakać, ciekawe ile części-tyle ze tż naprawi bo fachowiec to by pewnie wziął...no włąsciwie tż to fachowiec-ile bede musiala w naturze odrobić? ![]() koniec pamietniczka, nadrabiam ile zdąze bo zaraz skrzaty wroca.... ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
myślałam ze tz zabije, jak w ogole moze cos takiego zostawiać na wierzchu??alliw a próbowałaś Antilactin, to tabletki z szałwią, albo samą szałwię pić na wspomaganie zatrzymania laktacji Cytat:
![]() my mamy 2 Pana Brumy i Pan Brumm idzie na wycieczke jest ekstra, warto sie przyjzec rysunkom w tej czesci, takie male smaczki, w drugiej Pan Brum idzie sie kąpać nie ma, nie wiem czemu Cytat:
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki CO TO JEST 15kg
Ja MAM min ze 30.... Do zrzucenia ![]() Myslalam ze cos wiecej upiszecie A tu tylko kilka poscikow Sie nalezy za "obijanie" Nie no zartujem wiem ladna pogoda to na dworze sie siedzi - a i u mnie niespodzianka sloneczko lekko wyszlo. Aaaaa i mama mi napisala ze jak byla z Milusiem ba spacerze to Kupili Mi prezent ..... Yhmmmmm ( byleby nie czekolade - bo juz loda dzis w pracy dostalam haha - nigdy nje schudne Hahaha Kocham Cie Emilianku <3. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz jak cię kochają i o tobie myślą
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-23 o 19:57 |
|
|
|
|
#4769 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
nie stresuj się![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
oby nas to ominęło...---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
ale ten cza pędzi ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- tak w ogóle to kurcze mam zamiar kupić basenik O. taki zadaszony ale oczywiście- na jaki się zdecydować??? nie mówiąc już o książkach na arosie o matulu!!! ... te wybory i decyzje
|
|
#4770 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak kwiatuszki?? Posadzone? Cytat:
![]() Cytat:
Mój rozwala ![]() Cytat:
O to to to ![]() Cytat:
![]() się nie śmiehój ;P bo ja tak właśnie twierdze ![]() Cytat:
Ja dziś zakupiłam basenik, najzwyklejszy. Jutro inauguracja. Dziś była inauguracja ale w misce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

)

klaski :
zdycham 
hahaha.
różni ludzie - różne przyzwyczajenia 
dziękuje za uświadomienie 

na szczęście blisko (5 minut spacerkiem) mamy działkę rekreacyjną - nasze zbawienie w sezonie