Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-23, 15:28   #121
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Dzwoniłam do naszego pediatry i pozwolił nam wychodzić
W poniedziałek przejdę się z młodą do kontroli.
Tylko kurdę się poprzestawiało bo znowu mówi mi, że po tego typu chorobie zakaźnej - szczepienie w odstępie co najmniej 2 miesięcy - czyli już z 6 mcy opóźnienia będziemy mieć z MMR.. Najpierw żalezo, potem przeziębienie, teraz ospa..

No.. ale to w sumie chyba nie jest źle?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 15:32   #122
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Deli, w zeszłoroczne cziki Pola też w samym pampersiaku spała
Teraz na razie ubieram jej zwykłe bluzeczki z krótkim ale jak będzie jeszcze cieplej, to też będzie pamper a capella

I nie zdejmie?

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-05-23 o 15:36
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 15:37   #123
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dzięki dziewczyny za odpowiedz odnośnie piżama. Dzięki hop za linka...poszukam i popatrzę. Czyli raporty i bodziaki. Pajaca jednego musze kupić bo jak na Mazury pojedziemy....w razie co ...
O takie dziś Relax....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 15:39   #124
meneq
Zakorzenienie

Dzis Yae pierwszy raz jechala w foteliku przodem do kierunku jazdy; juz teraz wiem, o jakiej frajdzie pisyscie. Zaciesz na calego.
Drzemki nam sie poprzestawialy; od dawna byla jedna przedpoludniem, ale teraz trzeci dzien z rzedu zasypia dopiero miedzy 14 a 15. Do tej pory to ja trup jestem...
Stary 2014-05-23, 15:43   #125
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Zdjęcie się nie chce dodać. .ładuje ładuje. ...i załadować nie może ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 15:47   #126
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Młoda śpi, ale pewnie zaraz wstanie, esz moglam isc spac z nią bo czuje sie jak zombie
Ja se oko przymknęłam na 20 minut i czuję się jak młody Bóg

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
I nie zdejmie?
, po domu jak sobie lata w samym pampersie, to go sobie tam jakoś wywija, ciągnie, nawet za rzepy, ale nie ściągnęła nigdy. To chyba tym bardziej w nocy nie zdejmie, szczególnie, że będzie zajęta spaniem
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 16:13   #127
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurde laski mamy leciec na ta komunie ja nigdy nie lecialam samolotem i juz dygam majtami

Pietraszko wlazl mi dzisiaj na...parapet. Laski zawalu dostalam wyszlam na chwile doslownie do kuchni a on na parapecie!!! Masakra jakas teraz sie boje odwrocic nawet. Na dodatek probuje otwierac okna. Sa jakies zabezpieczenia na klamki???

Meneq, a jaka frajde Pietraszko mial jak jechal przodem, na srodkowym miejscu!!!! To dopiero bylo, komentowal dobra godzine dopoki nie padl

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 16:16   #128
nancykenator
Zakorzenienie

witajcie czikowato

Yellow cudny wpis na blogu, zgadzam się w 100%

Iwfka zalałam, bo mi się wylało ale na szczęście więcej było stresu, to nic poważnego i się nie zepsuła

Debrah jak Ty pięknie piszesz mogłabym Cię czytać/słuchać godzinami
poza tym pięknie zjadła śniadanko jak reszta?

neti mój Kubson śpi bez kocyka/kołderki/śpiworka, całkowicie odkryty, niby po kąpieli zakładam mu skarpetki ale on zaraz je ściąga. Spi obecnie w bodziaku z długim ale z podwiniętymi rekawkami na 3/4, spodenki cieniutkie za kolanko. Nie przykrywam, bo się rozbudza, odkrywa i denerwuje. Tż się śmieje, że zachowuje się jak Neandertalczyk
ja bym nie kupowała pajaców, w końcu czika idzie. W lato to pewnie Kuba będzie spał albo w samym bodziaku albo w pampersie

szklanka oby wreszcie nastąpił koniec marudzenia

hje jak Wasze jedzenie?

ta czika mnie dobija, zabierzcie ją ode mnie precz
czuję się fatalnie :/ za to Kuba nie narzeka
idę go budzić, bo śpi ponad 2 h (ja z nim też chwilę się zdrzemnęłam sasasa) i znowu na dworek
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 16:28   #129
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witajcie czikowato

Yellow cudny wpis na blogu, zgadzam się w 100%

Iwfka zalałam, bo mi się wylało ale na szczęście więcej było stresu, to nic poważnego i się nie zepsuła

Debrah jak Ty pięknie piszesz mogłabym Cię czytać/słuchać godzinami
poza tym pięknie zjadła śniadanko jak reszta?

neti mój Kubson śpi bez kocyka/kołderki/śpiworka, całkowicie odkryty, niby po kąpieli zakładam mu skarpetki ale on zaraz je ściąga. Spi obecnie w bodziaku z długim ale z podwiniętymi rekawkami na 3/4, spodenki cieniutkie za kolanko. Nie przykrywam, bo się rozbudza, odkrywa i denerwuje. Tż się śmieje, że zachowuje się jak Neandertalczyk
ja bym nie kupowała pajaców, w końcu czika idzie. W lato to pewnie Kuba będzie spał albo w samym bodziaku albo w pampersie

szklanka oby wreszcie nastąpił koniec marudzenia

hje jak Wasze jedzenie?

ta czika mnie dobija, zabierzcie ją ode mnie precz
czuję się fatalnie :/ za to Kuba nie narzeka
idę go budzić, bo śpi ponad 2 h (ja z nim też chwilę się zdrzemnęłam sasasa) i znowu na dworek
ach kocham czike;p nie narzekajmy;p bo zaczne lac tydzien i bedzie;;p
my sobie siedzimy na tarasie;p az milo

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 16:35   #130
Debrah
Zakorzenienie

Moja też spała ponad 2h.
Szok.
Pediatra pozwolił wyjść, dzwoniłam. Tż przyjedzie i śmigamy na spacer

Reszta... no deserku nie chce, obiadu póki co też..;/
Stary 2014-05-23, 17:02   #131
marsi11
Zakorzenienie

o rany jak ja mogłam przeoczyć,że nafiqa mowiła o Ilkaś? tyle czekalam na tę wiadomość i przeoczylam, gapa ze mnie

dziewczyny, chciałam powiedzieć,że Leoś ma ostatnio szał na punkcie kasz i ryżu, ziemniaków wogóle nie tknie, chyba,że w zupie
a ryż z truskawkami- to wogole szaleństwo, dzięki Bogu,że nie jest uczulony

dziś na obiad zjadł woreczek kaszy z sosiekiem robiłam mu dorsza w porach, z cukinią i pomidorem malinowym, zjadł więcej niż ja a chudy jak patyk
a w tym momencie dziecko moje odkrywa arbuza- nie ma dziecka jemu wogóle coś wsadzić do buzi- to chyba jedyna rzecz ktora uspakaja wtedy jego temperament
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 17:20   #132
Debrah
Zakorzenienie

Mamo - jestem już zdrowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1193.jpg (133,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1189.jpg (111,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-05-23, 17:24   #133
croppka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Czytam Was wlasciwie na bieżąco ale nie mam nic mądrego do powiedzenia....

Dziekuje Wam za wszystkie komplementy Uwierzcie mi ze mam brzuch jak w 4 miesiacu ciazy
Ale jestem non stop glodna

Tulę chore dzieci

Moja Mała ostatnio kiepsko śpi,wczoraj wyszly nam dwie gorne dwójki,widać trojki juz od jakiegoś czasu wiec to nie koniec kiepskich nocek. Mamy juz 12 zebow,brakuje wszystkich trojek i piatek. Poza tym Mala jest rozkoszna,ciagle cos gaworzy,bawi sie,nie chce wracac z dworu do domu. Ale zauwazylam,wlasciwie jakis czas temu,ze Blanka nie potrafi sie przekrecic z brzuszka na plecy Musze chyba z Nia troszke pocwiczyc.

Poza tym bardzo Was proszę o kciuki,dzisiaj moj maz ma bardzo wazne spotkanie,od ktorego zalezy wiele Wiem ze Wasze kciuki mają magiczną moc,wiec nieśmialo o nie prosze A ja miałam dzi$ takie koszmary,ze balam sie ponownie zamknać oczy.

Ściskam Was mocno!

Ps1. Przepraszam za brak polskich znakow,ale mam nowy tel i nie obsługuję jeszcze

Ps2. Probuje dodac zdjecie z wczorajszej drogi do pracy,nie wiem czy sie uda z aplikacji. I moja mala w pakiecie

Jestem mamusią 3-latki i też miała z tym problem, nie przejmuj się tym zbytnio, daj jeszcze malutkiej czas i poćwiczcie sobie troszkę
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 18:32   #134
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Reszta... no deserku nie chce, obiadu póki co też..;/
Moja Oliwa też nic nie je dzisiaj... Jedynie suche płatki kukurydziane, jakiś chlebek, rzodkiewkę i truskawkę - żadnych "mokrych" posiłków nie chce tknąć. No cóż, to chyba przez pogodę - Oliwka dużo dzisiaj pije, właśnie trzecią butlę 250ml... A Amelka jak z piciem?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 18:57   #135
LadyWhisper
Zakorzenienie

A moj dzisiaj na sniadanie caly serek tutti, potem przed drzemka kaszke, jajecznice z dwoch jajek i salatke grecka, pol kromki ciemnego chlebka z maslem. Teraz pewnie cos skubnie ode mnie i przed samym spaniem mleczko.

Brawa dla Ilkas!!!

Marsi, to zarlok z Leosia tez mojemu musze truskawki zapodac

Macie pomysl na jakies omleciki na sniadanie/kolacje? Dla babla?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 19:22   #136
Delicjanka
Zakorzenienie

Lady, rożne różniaste, robisz baze czyli ubijasz bialka, potem jajka i dajesz co chcesz, jogurt nat, serek, rodzynki, platki, banany, nektarynki itd. ;p i pozniej mąka i gotowe;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 19:28   #137
szklanka19
Zadomowienie

Lady ja dzisiaj zrobiłam mojej pseudo omlet z brokułami, ziemniakami i koperkiem, przepyszne było, ale wzgardziła sama zjadłam, Ewa się zadowoliła jabłkami i truskawkami z kompotu

Powiem szczerze, że już mnie męczy przemycanie żółtka, mięsa, ryb czy sera. Ciekawe czy kiedyś jej to minie, ileż można jeść same pomidory i ogórki kiszone Nawet bieluch jest ostatnio na nie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 19:59   #138
misiaeel
Wtajemniczenie

hej Kochane

Dzisiaj przyjezdza do nas Tż i niedzielę ruszamy do domu. w sumie się cieszę bo wykończona jestem
Byłam z Hanią u lekarza, dostałyśmy kropelki i jest troszkę lepiej

ale z kolei ja jestem chora. gardło boli, w kościach łamie i temperatura:/

pochwalę Hannę bo potrafi pokazać koło, czy w samochodzie czy to gdzie indziej. i mówi kołko

aha i wyszły nam kolejne 3 także mamy już 15 zębów

silver cudowni jesteście

Debrah cieszę się, że już możecie wychodzić a Amelka przesłodka

Lady kciuki mocne trzymam za koleżankę!

Black
Oliwka tak jak mówią dziewczyny ma to po mamusi ale moja też uwielbia nowe buty i też próbuje od razu zakładać;p

hope Dadol jaki przystojniacha

tress ja bym poszła do pracy na Twoim miejscu

neti Hania się odkrywa w nocy, ale śpi w samym bodziaku teraz. a piżamki kupowałam w techo f&f 2 pary po 30zł

Insolito Piotruś klucznik

a Lady omleciki to nie są ale Hania uwielbia takie placuszki-

Placuszki serowe
300g sera białego
3 jajka
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka cukru
ser, mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka mieszamy razem widelcem. białko ubijamy, następnie łączymy delikatnie i smażymy na maśle.
są pyszne ja daję z dzemorem albo z jakimiś owocami

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 20:00   #139
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kurde laski mamy leciec na ta komunie ja nigdy nie lecialam samolotem i juz dygam majtami

Pietraszko wlazl mi dzisiaj na...parapet. Laski zawalu dostalam wyszlam na chwile doslownie do kuchni a on na parapecie!!! Masakra jakas teraz sie boje odwrocic nawet. Na dodatek probuje otwierac okna. Sa jakies zabezpieczenia na klamki???

Meneq, a jaka frajde Pietraszko mial jak jechal przodem, na srodkowym miejscu!!!! To dopiero bylo, komentowal dobra godzine dopoki nie padl

U nas odslaniala firanke i kiwala reka do samochodow stojacych na pasie obok lub tanczyla i pstrykaka palcami do muZyki
Stary 2014-05-23, 20:55   #140
pstryczek84
Zakorzenienie

mlody zasnal wiec mam chwilke....
jejku, co ja dzis przezylam!!!!
pielilam dzis truskawki. rosna sobie one w takim malym ogrodeczku przy starym domu w ktorym kiedys mieszkalismy. ja dzialalam a Kubson albo pielil ze mna albo bawil sie zaraz za bramka... w pewnym momencie slysze jakis dziwny szelest/szmer nawet nie wiem jak to opisac... no taka nagla zmiana dzwieku... mysle -moze samolot, motor gdzies w oddali ale jakos mi tak to nie pasowalo. cos mnie tknelo zeby spojrzec w gore a tam niebo CZARNE!!!! normalnie setki tysiecy miliardow dzikich pszczol
widok normalnie jak z horroru!
rzucilam motyczke, zlalapal Kube i szybko do tego starego domu!
trwalo to moze ze 2-3 sekundy, w zyciu takiej predkosci nie mialam dzieki Bogu ze Kuba byl akurat przy mnie a nie gdzies na srodku podworka bo grom wie jakby czy by nas nie zaatakowaly!? ale mowie wam, jak zyje czegos takiego nie widzialam
jak wyszlismy z tego domu to normalnie cala dygotalam

Cytat:
Mamo - jestem już zdrowa
sliczna panienka!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

LADY, bo widzisz inaczej jest na swoim podwórku, a inaczej w miescie..... Mnie sie wydaje, ze w ogole w miescie gorzej, mocniej odczuwa sie gorąco.... U nas i drzewko i cien od domu, wiec mozna sie z kocem rozłozyc, to piaskownica po wisniami, to spacer po zacienionej polnej drodze, to runda na rowerze jak słonce jeszcze nie grzeje mocno, to hustawka jak jeszcze słonce na nią nie wchodzi, to siedzi w krzesełku w altance i rysujemy.... Takze mozliwosci mamy sporo, wiadomo, ze przebiegnie czasami w te i we wte po słoncu bo sie nie da calkowicie uniknac.... Ale generalnie w najgorętszym czasie jestesmy w domu na drzemce, potem obiad (schodzi mniej wiecej od 12 do 15) a potem na dworze, ale jak pisałam w pełnym cieniu. Wyniose mu jutro wanienke niemowlecą, wleje wode to sie bedzie taplał
zgadzam sie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dla niefejsowych mamusiek

maly mechanik!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
PSTRYKU przyszły Ci już te koszulki? Ja już je widziałam kiedyś i się zastanawiałam. .
.
nie, jeszcze nie przyszly
ale nawet jak bedzie badziew to bedzie smigal w nich po poworku i tyle

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Swoją drogą moja Ola tak się rozgadała, że hej. I zaczyna powoli składać zdania. A przy tym doszedł nam okres lękowy. Ola jeszcze tydzień temu mogła oglądać robaki pod każdą postacią. A dziś co histeria jak muchy latały, na spacerze niania jej musiała robaki w fontannie topić, bo wpadała w paniczny strach.

--------
a ja jutro do pracy, odrabiamy jakis zimowy piatek co to wtedy tak nas zasypalo ze z domu nie mozna bylo sie wydostac - to tak a propo cziki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:22   #141
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ach kocham czike;p nie narzekajmy;p bo zaczne lac tydzien i bedzie;;p
my sobie siedzimy na tarasie;p az milo
w sumie masz rację
ach, zazdroszczę tarasu, my co najwyżej możemy wyjść na balkon
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pielilam dzis truskawki. rosna sobie one w takim malym ogrodeczku przy starym domu w ktorym kiedys mieszkalismy. ja dzialalam a Kubson albo pielil ze mna albo bawil sie zaraz za bramka... w pewnym momencie slysze jakis dziwny szelest/szmer nawet nie wiem jak to opisac... no taka nagla zmiana dzwieku... mysle -moze samolot, motor gdzies w oddali ale jakos mi tak to nie pasowalo. cos mnie tknelo zeby spojrzec w gore a tam niebo CZARNE!!!! normalnie setki tysiecy miliardow dzikich pszczol
trwalo to moze ze 2-3 sekundy, w zyciu takiej predkosci nie mialam dzieki Bogu ze Kuba byl akurat przy mnie a nie gdzies na srodku podworka bo grom wie jakby czy by nas nie zaatakowaly!? ale mowie wam, jak zyje czegos takiego nie widzialam

uwaga chwalimy się
Kuba naumiał się dzisiaj wstawać sam z przykucnięcia zrobił to co prawda 3 razy i wieczorem jak wracaliśmy ze spacerku i pewnie do jutra zapomni alei tak się chwalimy
nauczył się też, gdzie mama ma oko i nos (wcześniej pokazywał tylko nos) i wie gdzie sam ma stopę

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

szaja ( i oczywiście inne mamy chłopców) pewnie nie zauważyłaś mojego zapytania o książeczki dla chłopców takich 1,5 rocznych. Co byś poleciła?
Stary 2014-05-23, 21:37   #142
sylwietta1988
Zakorzenienie

Wiatm sie poczikowato choc dzisiaj przyjemnie waiterek zawiewał, ale i tak było 30 stopni o 11

Powiedzcie mi ska dziecko w taki upał ma tyyyyyyyyyyyyyyyyyle energii? Nie ogarniam, dzien Bartula trwał 12 godz + 2 h drzemki w południe pobudka po 6, na podwórku bylismy juz o 7,05 zeszlismy do domu przed 19 a padł po 20 Nie dosc, ze non stop dzis biegiem latał to jeszcze co rusz awanturował sie o wszystko jesli usłyszał NIE. Awanturował sie takze o zejscie do domu przed poludniem, mimo ze ledwo juz stał ze zmeczenia obłęd w ciapki . Wiecie, mnie jest naprawde starsznie przykro patrzec na maełgo jak lecą łzy jak grochy i on tak rozpaczliwie zawodzi "mama dam" (w sensie daj). No, ale nie moge mu pozwolic wspinac sie na ogrodzenie, jesc z psiej miski ani wlewac wody gorącej do kubka z kawą... najlepiej byłoby nic przy nim nie robic, nawet psu wody nie nalac, zeby nie widział.... ale tak sie przeciez nie da.....

Nadrabiam

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:

Po południu kosiłam trawę przed domem - moje ramionka płaczą rzewnie
pjona mnie wczoraj tak spiekło, ze na brzuchu spałam, a ja NIGDY na brzuchu nie spie, bo nie umiem a dzis kazde dotkniecie przyprawiało mnie o syk człowiek stary a głupi

Cytat:
SILVER u lekarza nic nowego...poza tym żeby zmienić proszek na yelp. .czyli najdroższy
Dobrej nocki Babulce moje
tez mi rada

Cytat:

na balkonie mu rozkładam. Pozostałe dwie części wezmę na ogród do rodziców
podlinkowac a nie jest muw nim goraco? Bo wlasnie wczoraj tak sie zastanawiałam, czy by dzieciowi nie kupic na podwórko.... On jak w domu jest to non stop pod srołem siedzi to moze ma potrzebe dachu nad głową
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Swoją drogą moja Ola tak się rozgadała, że hej. I zaczyna powoli składać zdania. A przy tym doszedł nam okres lękowy. Ola jeszcze tydzień temu mogła oglądać robaki pod każdą postacią. A dziś co histeria jak muchy latały, na spacerze niania jej musiała robaki w fontannie topić, bo wpadała w paniczny strach.
brawa dla gaduły

lecem dalej
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:39   #143
charlizz
Zadomowienie

Ola znowu chora
coś miałam napisać ale nie pamiętam co
a zatem dobranoc

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:44   #144
szklanka19
Zadomowienie

Pstryniu o kurde, aż mnie ciarki przeszły... Dobrze, że nic się nie stało!

Nancy ja nie Szaja, ani mama chłopca (), ale my kochamy książeczki o Maksiu, już o nim pisałam kiedyś http://www.zakamarki.pl/bohaterzy/bohater/index/?id=10 serio polecam, brakują nam tylko 4, ale o smoczku na pewno nie będę kupować, bo Ewa nie wie co to I jeszcze na tą jest szał ostatnio, apropo pokazywania palcem http://www.zakamarki.pl/index.php/babo-chce.html ona też jest super bo można się bawić, że dziki tupią, jak się tuli, czy np. ostatnio dałam Ewci ubijaczkę do piany bo tam jest hasło "mama ubija" no i tak majtałyśmy tą ubijaczką na wszystkie strony

Sylwia też się zastanawiam skąd tyle energii w upał. Ja dętka i zwłoki, a Ewa szaleństwo w oczach i ciągle tylko "ahii" i "ahii"

Charliz, Misia zdrówka dla dziewczynek!

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2014-05-23 o 21:45
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:51   #145
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Nie wierzę, gdzieście się podziały? hop hop?!
czikują

Cytat:
Dziewczyny..musze Antoniowi kupić piżamy....i tak szukam na allegro...bo potrzebuję ze 2 pajace, ze 2 pajace bez stóp i ze 2 rampersy-kupowałyście gdzieś coś fajnego??? Mały śpi odkryty więc musze mieć pajaca ze stopami...ale na tą czike może i bym bbez mogła mu założyć-sama nie wiem?? a jak już nastanie lato..to pewnie rampers..no nie wiem-głupieje bo nie wiem czego szukać...a Wy jak planujecie na noc odziewać maluchy??
moja dzisiaj śpi w bodziaku z krótkim i taki cienkich dresiakach bawełnianych, przykrótkich, do pół lydki

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Mój synio też już mądrala Zawsze jak wracamy do domu to daje mu w łapkę klucze , on najpierw mi znajduję odpowiedni kluczyk do klatki, później do drzwi do mieszkania, a pęk liczy jakieś 15 sztuk I jak już znajdzie t tak fajnie, dumnie niesie ten kluczyk

mądralinski

Cytat:

Wczoraj przypadkowo spotkałam się z Evel na zakupach Majeczka jest taaaka śliczna Tylko już śpiąca była i nie chciała z nami gadać
Heh, bo to sobie zasłużyć trzeba

Cytat:

Szaja słyszałaś o syropie:Wotropil albo Notropil (nie mogę rozczytać) co ma przyśpieszać rozwój mowy ? Neurolog nam przepisała
Insolito, chodzi o NOOTROPIL i jestem w szoku - szczerze? nie podałabym. To dostawała moja mama po udarze, a w szkol biorą to uczniowie z zaburzeniami koncentracji, adhd i tak dalej - ułatwiać ma koncentrację, zapamiętywanie.
Pamiętaj, nie jestem lekarzem, idź może to skonsultować do pediatry choćby - ale jestem w szoku, że lekarz takiemu maluchowi to zaleca.
Na przyśpieszenie mowy to bym złapała logopedę albo neurologopedę i tyle.
A tu masz opis leku:

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1571

Co w ogóle wam neurolożka stwierdza, że to zaleca?

Heh, podają, że przenika do płodu i prawdopodobnie do mleka matki i nie stosować w trakcie karmienia piersią = a tu nagle dla malucha...
Nie podałabym.

Cytat:

możesz kupić klamki z kluczykami

http://allegro.pl/listing/listing.ph...tch=seng-sa-v5

Cytat:

sliczna panienka!

zgadzam sie

maly mechanik!

nie, jeszcze nie przyszly
ale nawet jak bedzie badziew to bedzie smigal w nich po poworku i tyle

--------
a ja jutro do pracy, odrabiamy jakis zimowy piatek co to wtedy tak nas zasypalo ze z domu nie mozna bylo sie wydostac - to tak a propo cziki

ooooo cholera! dobrze, że szybko reagowałaś!

Cytat:
w sumie masz rację
ach, zazdroszczę tarasu, my co najwyżej możemy wyjść na balkon

uwaga chwalimy się
Kuba naumiał się dzisiaj wstawać sam z przykucnięcia zrobił to co prawda 3 razy i wieczorem jak wracaliśmy ze spacerku i pewnie do jutra zapomni alei tak się chwalimy
nauczył się też, gdzie mama ma oko i nos (wcześniej pokazywał tylko nos) i wie gdzie sam ma stopę

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

szaja ( i oczywiście inne mamy chłopców) pewnie nie zauważyłaś mojego zapytania o książeczki dla chłopców takich 1,5 rocznych. Co byś poleciła?

Nancy, wybacz, nie widzialam

Seria o misiu Bodo:

http://allegro.pl/listing/listing.ph...zystkie+działy

z magnesami:

http://www.empik.com/dzien-na-budowi...0861,ksiazka-p
http://www.smyk.com/magnesowe-przebi...i-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/liczymy,p1045972...i-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/przyjaciele-z-dz...i-dla-dzieci-p

ogrom tego jest

Seria Olesiejuka - ponad 30 książeczek, ale nie wszystkie na 1,5 roku dobre, część dla trochę starszych, ja bym w to celowała:

http://www.smyk.com/kolory-obrazki-d...i-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cyfry-obrazki-dl...i-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/dbaj-o-zdrowie,p...i-dla-dzieci-p
http://merlin.pl/Przyroda-Obrazki-dl.../1,896995.html
http://merlin.pl/Cialo-Obrazki-dla-m...1,1212318.html
http://merlin.pl/Gry-i-zabawy-dla-na.../1,938538.html wbrew okładce naprawdę fajne i nie tylko dla dziewczynek

no i ta seria:

http://merlin.pl/Auto-Artura-Maly-ch.../1,891682.html bardzo dobra

---------------
Cola + whisky
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:54   #146
eff8
Zakorzenienie

Witam sie i ja w nowym wątku

gratulacje dla Ilkas

co do bucikow to moj Miki uwielbia ubierac, zawsze jak gdzies wychodzimy to chodzi za mna z tymi butami bidulek i czy ubrany czy nie to buty juz chce miec

Marsi ale zrobilas mi smaka - a jak Ty robisz ten ryz z truskawkami ???

ja dzisiaj byla najpierw rano na spacerze tak do 11, a pozniej od 14 na ogrodzie tak gdzies do 18, ale nie caly czas w sloncu bo cien tez mielismy no i Miki padl jak wracalismy do domu autem w 3 minutki, i spal do 19.30. Takze jego spanie nocne troche sie przesunelo naszczescie tylko o godzinke.

Ogólnie straszne jęczydło z niego i jesc tez nie bardzo mu sie ch

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:55   #147
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja wychodze po 16 bo bo z pracy przeciez musze wrócić.
A Tż tak właśnie uważa, jak tylko między nami troche nie halo to stara mi sie udowodnić że jest lepszym rodzicem, lepiej krami, lepiej usypia i wogóle wszystko robi lepiej.

Wczoraj wzięłam Małą i mamę i poszłyśmy do biedry do miasteczka obok, z 8km chyba przeszłyśmy. Oli dzielnie w jedną stronę w wózku jechała, a wracała już troszkę na nogach, troszkę na rękach, troszkę w wózku.
Limo małe, w sumie to tylko czerwone i trochę spuchnięte.
Z Tż oczywiście gorzej, jeszcze wybrał sobie godzinę 23 w łóżku na wylewanie swoich żali, nie dość że ja nie spałam to jeszcze chyba Oli coś wyczuła i tez nie spała. Milion razy wstawałam, nawet wziąłem ją do łóżka do siebie to jak się drzeć zaczęła i na łóżeczko pokazywała. W końcu w wózku zasnęła ale ja jestem zombii i dentka w jednym. Nie wiem jak w pracy przetrwam.
strasznie dziecinne zachwanie twojego tzta... oby dzisiaj było lepiej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46577046]No, napiszę ładniej - NIE wymusza koniec, kropka.

Debrah, podałaś wszystko na tacy - dodam, że ja w ogóle nie lubię tekstu "wymusza", bo nawet w stosunku do mojej 4latki tego nie używam - aczkolwiek owszem, mam akcje, że płaczem, zanoszeniem się chce osiągnąć cel. Bo to właśnie tak jest - dziecko nie bardzo potrafi inaczej ten cel osiągać, więc sięga po to, co zna i potrafi intuicyjnie: płacz. I wszystkie inne okołopłaczowe akcje. A tak sobie myślę, że i dorosły nieraz z bezsilności (bo czegoś bardzo chce, a się nie da) uroni łzę [/QUOTE]
Szaja miszcz
Cytat:
My już po przedpołudniowym spacerze.
Kocham swoje dziecko
Taki dorosły się robi. W sklepie byliśmy to od razu sobie wziął soczek i przy kasie daje Pani, żeby skasowała i grzecznie czekał aż mu odda
brawo

Cytat:
Dziewczyny..musze Antoniowi kupić piżamy....i tak szukam na allegro...bo potrzebuję ze 2 pajace, ze 2 pajace bez stóp i ze 2 rampersy-kupowałyście gdzieś coś fajnego??? Mały śpi odkryty więc musze mieć pajaca ze stopami...ale na tą czike może i bym bbez mogła mu założyć-sama nie wiem?? a jak już nastanie lato..to pewnie rampers..no nie wiem-głupieje bo nie wiem czego szukać...a Wy jak planujecie na noc odziewać maluchy??
o amtko, Netio, czemu chcesz Antonia na parze ugotowac Bartulo obecnie spi w bodziaku z krótkim, okno cała noc uchylone, spimy pod cieniutką kołderką teraz, ale pewnie niedługo przerzucimy sie na samo przescieradło bo dzis to byl jak mysz spocony
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
witam się i ja przy kawce i fantasii truskawkowej

a w moje dziecko dzisiaj wstąpił jakiś mały szogun. Zawsze była żywym dzieckiem, ale dziś to już przechodzi samą siebie na szczęście teraz padła spać :P

my dziś on 8 na dworze ale wyjdę znów po 16, bo dzisiaj napitala tak, że aż mi słabo. Ale lubię taką czikę

Lady - tak jak dziewczyny mówiły, jak w domku się swoim mieszka to jednak całkiem inaczej się funkcjonuje to nie jest spacer, to jest nasz drugi dom, cały czas mam pod ręką czy to wodę, czy jedzenie czy cokolwiek. Jak wydaje mi się, że Ania jest za dużo na słońcu, że jest z aciepło to biorę pod pachę i w 3 sekundy jesteśmy w domu
Neti, po co ci pajac ze stopami?? :O Lato idzie!!! Ania aktualnie śpi w samym pampersie a na noc jej zakładam bodziaka tylko
sie powodzi
Wlasnie, to jest mega komfort "mania" domu i podwórka- ile razy jeszcze wiosną zdarzylo nam sie, ze zaraz po wysjciu kupsztal to nie zlicze a tak blisko to hop siup i znowu wyjscie a juz teraz jak tylko buty trzeba zalozyc to mozna w te i we wte z kazdą pierdołą latac w moim przypadku z dzieciem pod pachą, bo wije sie jak piskorz slysząc "idziemy na chwile do domku", no ale jak jestem sama o młodego na podwórku nie zostawie, nawet na 10 sekund
Cytat:
hejka Mamusie Kiedy ja do Was na stałe wrócę? Czytam wszystko, ale pisać na bieżącą, z tą klawiaturą ,nie mam cierpliwości

Mój synio też już mądrala Zawsze jak wracamy do domu to daje mu w łapkę klucze , on najpierw mi znajduję odpowiedni kluczyk do klatki, później do drzwi do mieszkania, a pęk liczy jakieś 15 sztuk I jak już znajdzie t tak fajnie, dumnie niesie ten kluczyk
wracaj prędziutko
a to zdolniacha a ja sie smieje, ze moje dziecko to juz by sprzedało dom złodziejowi jak mówie, ze wywiesimy torbe na sklep (obwozny jezdzi) to on najpierw po kase do szuflady leci

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Kurde, nie dawałam już dzisiaj rady, Ewa tak strasznie marudzi już od niedzieli, nie potrafi spać, wszystko na nie, non stop jojk, no już nie wiem co robić I wiecie co, normalnie się popłakałam bo mówię jej, żeby się nie gniewała, że nie jestem na nią zła tylko zmęczona i Ewa mnie zaczęła głaskać po policzku z takim buuu (zawsze tak mówi jak kogoś/coś żałuje). Jejku strasznie mnie to rozczuliło
słodkie

Chyba ten upał daje sie młodocianym we znaki, dorosłym ciezko wytrzymac a co dopiero takim maluchom ciagle w ruchu....
Stary 2014-05-23, 21:56   #148
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryczku, az mnie ciarki przeeszly!

Moja Oliwka spi w bodziaku z krotkim rekawem - u nas jest 26 stopni w pokoju, poce sie od samego lezenia.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:56   #149
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pstryniu o kurde, aż mnie ciarki przeszły... Dobrze, że nic się nie stało!

Nancy ja nie Szaja, ani mama chłopca (), ale my kochamy książeczki o Maksiu, już o nim pisałam kiedyś http://www.zakamarki.pl/bohaterzy/bohater/index/?id=10 serio polecam, brakują nam tylko 4, ale o smoczku na pewno nie będę kupować, bo Ewa nie wie co to I jeszcze na tą jest szał ostatnio, apropo pokazywania palcem http://www.zakamarki.pl/index.php/babo-chce.html ona też jest super bo można się bawić, że dziki tupią, jak się tuli, czy np. ostatnio dałam Ewci ubijaczkę do piany bo tam jest hasło "mama ubija" no i tak majtałyśmy tą ubijaczką na wszystkie strony

Sylwia też się zastanawiam skąd tyle energii w upał. Ja dętka i zwłoki, a Ewa szaleństwo w oczach i ciągle tylko "ahii" i "ahii"

Charliz, Misia zdrówka dla dziewczynek!
dziękuję

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46586452]czikują

moja dzisiaj śpi w bodziaku z krótkim i taki cienkich dresiakach bawełnianych, przykrótkich, do pół lydki

mądralinski

Heh, bo to sobie zasłużyć trzeba

Insolito, chodzi o NOOTROPIL i jestem w szoku - szczerze? nie podałabym. To dostawała moja mama po udarze, a w szkol biorą to uczniowie z zaburzeniami koncentracji, adhd i tak dalej - ułatwiać ma koncentrację, zapamiętywanie.
Pamiętaj, nie jestem lekarzem, idź może to skonsultować do pediatry choćby - ale jestem w szoku, że lekarz takiemu maluchowi to zaleca.
Na przyśpieszenie mowy to bym złapała logopedę albo neurologopedę i tyle.
A tu masz opis leku:

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1571

Co w ogóle wam neurolożka stwierdza, że to zaleca?

Heh, podają, że przenika do płodu i prawdopodobnie do mleka matki i nie stosować w trakcie karmienia piersią = a tu nagle dla malucha...
Nie podałabym.

możesz kupić klamki z kluczykami

http://allegro.pl/listing/listing.ph...tch=seng-sa-v5

ooooo cholera! dobrze, że szybko reagowałaś!

Nancy, wybacz, nie widzialam

Seria o misiu Bodo:

http://allegro.pl/listing/listing.ph...zystkie+działy

z magnesami:

http://www.empik.com/dzien-na-budowi...0861,ksiazka-p
http://www.smyk.com/magnesowe-przebi...i-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/liczymy,p1045972...i-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/przyjaciele-z-dz...i-dla-dzieci-p

ogrom tego jest

Seria Olesiejuka - ponad 30 książeczek, ale nie wszystkie na 1,5 roku dobre, część dla trochę starszych, ja bym w to celowała:

http://www.smyk.com/kolory-obrazki-d...i-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cyfry-obrazki-dl...i-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/dbaj-o-zdrowie,p...i-dla-dzieci-p
http://merlin.pl/Przyroda-Obrazki-dl.../1,896995.html
http://merlin.pl/Cialo-Obrazki-dla-m...1,1212318.html
http://merlin.pl/Gry-i-zabawy-dla-na.../1,938538.html wbrew okładce naprawdę fajne i nie tylko dla dziewczynek

no i ta seria:

http://merlin.pl/Auto-Artura-Maly-ch.../1,891682.html bardzo dobra

---------------
Cola + whisky [/QUOTE]
dziękuję

pędzę teraz książeczki pooglądać
Stary 2014-05-23, 22:09   #150
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis Yae pierwszy raz jechala w foteliku przodem do kierunku jazdy; juz teraz wiem, o jakiej frajdzie pisyscie. Zaciesz na calego.
Drzemki nam sie poprzestawialy; od dawna byla jedna przedpoludniem, ale teraz trzeci dzien z rzedu zasypia dopiero miedzy 14 a 15. Do tej pory to ja trup jestem...
a czemu dopiero dzis? takie przepisy? mu juz z 8 mies jezdzimy

Cytat:

o rany, wyobrazam sobie......

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

dziewczyny, chciałam powiedzieć,że Leoś ma ostatnio szał na punkcie kasz i ryżu, ziemniaków wogóle nie tknie, chyba,że w zupie
a ryż z truskawkami- to wogole szaleństwo, dzięki Bogu,że nie jest uczulony

dziś na obiad zjadł woreczek kaszy z sosiekiem robiłam mu dorsza w porach, z cukinią i pomidorem malinowym, zjadł więcej niż ja a chudy jak patyk
a w tym momencie dziecko moje odkrywa arbuza- nie ma dziecka jemu wogóle coś wsadzić do buzi- to chyba jedyna rzecz ktora uspakaja wtedy jego temperament
mamy to samo dziecko u nas szał na pomidory, gruszki, mielone kotlety+ziemniaki jak widzi cos z tego zestawu to aż drży a np ogórka polize i wypluje

Cytat:
Mamo - jestem już zdrowa
ona jest fenomenalna

Cytat:

masakra....

Cytat:

uwaga chwalimy się
super hiper ekstra

BLACK, dokładnie tak- poce sie bo jestem czy u Was w domu tez jest tak, ze na dole chłodniej? Szkoda, ze nie mam sie gdzie zniesc do spania na dół bo jedyne łózko, a wlasciwie wersalke w pokoju socjalnym zajeła mama bez mozliwosci eksmisji

DEBRAH,
pisałam juz, że uwielbiam wszystkie Twoje psychologiczne posty? Jestes moim guru w tym temacie gdyby nie Ty, to wiele razy postąpiłabym dokladnie na odwrót niz powinnam, no bo rady członków rodziny bywają rozne.....

A tak dzis moja znajoma dziecko woziła półroczne, az mi sie zal go zrobiło, jak zoabczyłam zdjecie
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości