|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Wrzucam moje włosie w 2 dni po myciu, chyba tragedii ni ma
|
|
|
#1082 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja na przykład nie rozstaję się z glutem, nakładam go przynajmniej 4 razy w tygodniu, końcówki karmię codziennie. Trzeba do tego po prostu przywyknąć. Regularna pielęgnacja naprawdę popłaca. W zeszłym roku pojechałam na wakacje nad morze, zabrałam tam jedynie odżywkę do mycia, odżywkę b/s i piankę. Jako że kocham pływać, włosy były narażone na słoną wodę minimum dwa razy dziennie, schły na słońcu, po wyjściu z wody dawałam na nie odżywkę b/s albo i nie, a one po dwóch tygodniach takiego traktowania, wyglądały... przyzwoicie. Na tyle, że spokojnie mogłam je zostawiać rozpuszczone. Agnes93, jak na dwa dni to wyglądają więcej niż naprawdę dobrze. Urocze skrętaski .
|
||
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Nie ogarniam już swoich włosów totalnie. Dziś tak jak mówiłam kupiłam sobie silikonowe bomby. Do mycia Gliss Kur jakiś regenerujący (ma dość dobrą i ocenę skład na KWC) no i wielką odżywkę z Pantene regenerującą. Jak na moje włosy to z łatwością je dziś rozczesałam na mokro z odżywką i wypadało tylko 10 włosów. Potem podczas czesania kolejnego po zmyciu wszystkiego tylko 3 włosy. Hm... czyżbym ja wyrywała podczas szarpania te 100 włosów co któreś mycie? Chyba nie ma sensu dalsze unikanie silikonów w moim przypadku, nawet w szamponie. Ileż mniej nerwów i brak powodu do płaczu
Sama już nie wiem...
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-05-23 o 20:40 |
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Konto usunięte
|
Doe: w teorii to wiem, a w praktyce dalej mam ochote je ciachac jak to widze
![]() A wlasnie, tak sobie wykombinowalam, ze moze by w lecie zostawiac te maski na wlosach? Testowala ktoras? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1089 |
|
Moderator
|
Zazdraszczam
w UK jest strona tej firmy i tam maska kosztuje 8.50 funta za 300 ml, trochę sporo raczej :/ + przesyłka, bubu. Jak cos jest dobre to w tych wybiedzonych angielskich drogeriach nie ma ![]() Powiedz jakie efekty u Ciebie będą koniecznie ;D |
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
Zdam relacje
|
|
#1091 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1092 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jeśli silikony Ci służą, to sięgaj po nie, ale też nie ma co od razu rzucać się na wszystko co silikonowe - działa to w obie strony. Jeśli służy Ci odżywka, bo ułatwia Ci rozczesywanie, to śmiało. Ale jaki sens widzisz w szamponie z silikonami? TheUnlike, myślę, że każda z nas tak czasami ma . Tyle że jak ktoś głośno stwierdzi: pewnie chciałabyś mieć proste, to jaka pada odpowiedź? W moim przypadku zdecydowane NIE. Nawet teraz, kiedy przeżywają swój najgorszy kryzys ever i jest ich o połowę mniej...---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- - W PL mam kilka ogromniastych! W sam raz do użytku kosmetycznego, ale ściągnę je tutaj dopiero jak osiądę w swoich czterech kątach. |
||
|
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
Swoją kupiłam za 22 z groszami :3
W sumie chyba jeszcze nie mialam tak stricte aloesowej maski.
|
|
#1094 |
|
Konto usunięte
|
Doe: nigdy w zyciu
Nie wyobrazam sobie siebie bez tych fal nawet jak mnie wku**iaja niemilosiernie Dlatego w desperacji wybieram ciecie, a nie prostowanie :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1095 | |
|
Moderator
|
Cytat:
jestem ciekawa efektów wcierki z joanny. Dodatkowo raz w tygodniu będę używać mydła sesa (nie lubię efektu na włosach, ale może wzmacnia czy coś) i po mydle olejowanie rycynowym. Sese jeszcze na tż przetestuję hyhy
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem oc ochodzi
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-05-23 o 22:14 |
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba znaleźć swoja ilość bo można przesadzić i będą tłuste po prostu Moje włosy ciężko przeciążyć więc ja im nie żałuję. Choć ostatnio coraz bardziej mi się nie chce nawet zapisywać co z nimi robię ani zdjęć robić Nawet oleju nie nakładam już co mycie tylko jak mi się zachce. Niestety to się odbija na objętości - od razu są wokoło i latają na angielskim wietrze jakby ich z klatki wypuścił ![]() Wiesz moim zdaniem LOC jest dobry na zimę i na naprawdę suche dni . Tak to może przeciążyć bo dużo się nakłada na same wlosy. U mnie w zimę sie sprawdzało (zima angielska czyli 5 stopni na plusie) a już teraz przy 25 na plusie nie bardzo
|
|
|
|
|
#1099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Z Silikonami jest trochę jak z makijażem, zakrywają niedoskonałości, ale ich nie niwelują. Dlatego rozsądne połączenie pielęgnacji i odżywiania z silikonami jest jak najbardziej wskazane. Sama odżywka zapewniła Ci pożądany efekt - łatwiejsze rozczesywanie, więc dodanie do tego szamponu jest już raczej bezcelowe.
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Moderator
|
Mi silikony nic nie dają, totalnie. Lepszy efekt mam z dobrą odżywą/maską bez nich w składzie bo moje włosy to bardziej od wewnątrz wola odżywienie, niż wygładzenie na zewnątrz. Szczególnie że one potrafią zmieniać całkowicie swoją fakturę, nie wiem jak to nazwać bo nigdy się nie spotkałam z czymś takim u innych ludzi
|
|
|
|
#1101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Silikonowych produktów trochę mam, ale to nie kupiłam ich z powodu silikonu a składu jak np. nivea long repair czy garnier fructis. Dove potrafił mnie spuszyć albo zrobić mi siano przykładowo ;D
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-05-23 o 23:21 |
|
|
|
|
#1104 | |
|
Moderator
|
Cytat:
pottersa mam starą wersję, taki balsam forte swden family, ale skład ten sam praktycznie. taka litrowa butla. W Polsce mieszkałam na wsi i sama zakupów nie mogłam robić, dlatego moja pielęgnacja ograniczała sie do ogólno dostępnego szamponu i odżywki, który można dostać wszędzie bo zawsze mama lub siiostra kupowały to nie miałam wielkiego wyboru. A szkoda bo w pl takie cuda włosowe ;D
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Warto jedynie włoski raz na jakiś czas oczyścić czymś prostszym żeby uniknąć nadmiernego obklejenia i przeciążenia.
|
|
#1107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Napisałam, że nie widzę sensu w sięganiu po KILKA produktów silikonowych pod rząd w celu uzyskania jednego efektu. Nigdzie nie napisałam, że należy silikonów unikać za wszelką cenę, ale traktować je jako wspomaganie. iwonsia01 napisała, że odżywka z silikonami ułatwia Jej rozczesywanie, czyli upragniony efekt zostaje osiągnięty już dzięki odżywce, więc po co do niej dokładać coś, co jedynie zdubluje efekt, a nie dołoży nic nowego? Ja jedynie ostrzegam przed wpadaniem ze skrajności w skrajność .
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-05-24 o 01:45 |
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, nie ma co popadać w skrajności i trzeba pamiętać o karmieniu włosów
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Oczywiście będę też dokarmiać włosy, olejować itd jak dawniej i po prostu częściej oczyszczać. Jeszcze 5 lat temu serio miałam ok 60% więcej włosów niż teraz, albo i więcej. Potem przerzuciłam się na CG i inne cuda i tak to wygląda. Dodam, że mam strasznie suche i zniszczone włosy, w dodatku farbowane na blondy i mam nawet takie miejsca ekstremalnie wysuszone,że jakąkolwiek farbę bym położyła to łapie mi na siny kolor (Czyli nie łapie wcale). Jeśli chodzi o silikonowy szampon to też nie brałam takiego "byle jakiego". Wzięłam regenerujący Gliss Kur ze względu na skład. Poza silikonami ma biotynę, argininę, kwas mlekowy, glicerynę także wydaje mi się ok Zresztą nie ma porównania z jakimi włosami się dziś obudziłam. Są miękkie, nie spuszone ani sianowate jak wcześniej. Zdaję sobie sprawę, że to efekt wizualny, ale skoro przedtem nie widziałam znacznej różnicy (głównie jednak dalej mam na uwadze porowatość), to nie będę się dłużej mordować. Szkoda mi po prostu ilości wypadających włosów. Szkoda, że nie mam na kompie fotki z lat ubiegłych...Może zrobię kopię aparatem ze starego zdjęcia i wam pokaże dowody
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Sa niestety wysoko porowate, wiec wystarczy im odrobina slonca i chocbym im sto masek nalozyla, wszystko z nich wyparuje :/ Dlatego najbardziej lubie je zimna, sa najladniejsze :p Zaczynam sadzic, ze taka juz ich natura i nigdy ich nie naucze; bycia nawilzonymi latem :/

w UK jest strona tej firmy i tam maska kosztuje 8.50 funta za 300 ml, trochę sporo raczej :/ + przesyłka, bubu. Jak cos jest dobre to w tych wybiedzonych angielskich drogeriach nie ma 

myte szamponem łopianowym z herbal care, potem isana do loków d/s parę minut w ręczniku na głowie, stylizowane na piance syoss, suszone dyfuzorem