|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||
|
Rzabbocop
|
Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
Cytat:
Ciężar zwiększa sie wtedy kiedy zadaną ilość powtózeń jesteś w stanie wykonac bez problemu a nawet możesz zrobić ze dwa więcej. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Zwykle jakieś dwa dni ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Najważniejsza jest technika, cyferki przyjdą z czasem ![]() Jak poczujesz się pewnie z mniejszym ciężarem robiąc pełne przysiady (pupa poniżej kolan, najlepiej do ziemi), wtedy możesz zaczać dokładać obciażenie co tydzień, dwa i szybko dojdziesz do tych 20-30 kg. Natomiast robienie ćwierćprzysiadów z dużym ciężarem nie nauczy Cię robić pełnych z małym, bo zupełnie inaczej mieśnie pracują |
|||
|
|
|
|
#362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- i robic pelne siady nie te wykroki sumo itd? |
|
|
|
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie odnośnie oleju lnianego. Wszędzie mówią że jest jak najbardziej polecany i zdrowy, ale ostatnio czytałam, że nie powinny spożywac go gruszki. Czy to naprawdę źle może wpłynąc jego codzienne spożywanie? Jak się miałoby to objawic?
A jeśli faktycznie źle wpływa to jaki wartościowy olej można by do diety wprowadzic? Edytowane przez 201611210932 Czas edycji: 2014-05-14 o 08:29 |
|
|
|
|
#364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie o rozciąganie. Natalia Gacka w swoich filmikach każe się rozciągać między poszczególnymi rundami, jak jest 20 sekund przerwy w ćwiczeniach. Czy to w ogóle ma sens? Wydaje mi się że lepiej się porządnie całościowo rozciągnąć po skończonym treningu. Jak to jest?
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
W oleju lnianych chodzi przede wszystkim o kwasy omega3 czyli takie które można znaleźć w tłustych rybach morskich. Jeśli ma być to po prostu jakiś inny zdrowy olej to oliwa z oliwek, olej z avocado, z orzechów włoskich, pestek dyni Martva to chyba chodzi o takie delikatne rozciąganie ćwiczonych mięśni które ma wspómóc regenerację i zmniejszyć DOMSy Można je robić pomiędzy ćwiczeniami, moża po zakończeniu treningu |
|
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
Może mi ktoś polecić jakieś filmiki ćwiczenia na mięśnie brzucha?
Ćwiczę z Mel B ale szukam czegoś nowego, trudniejszego. Dzisiaj ćwiczyłam z Sylwią Wiesenberg "Tonique Energy Mat". Wszystko super, ale więcej ćwiczeń na pośladki, więc szukam jeszcze czegoś na brzuch. Z góry dzięki Edit: znalazłam Six Pack z Fitness Blender. Ale będę wdzięczna gdyby ktoś jeszcze jakieś filmiki polecił.
Edytowane przez Jacqueline27 Czas edycji: 2014-05-15 o 20:18 |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie dotyczące ćwiczeń na pośladki. Znalazłam kilka programów różnego autorstwa fajnych ćwiczeń, ale każdy taki filmik trwa 10-15 minut. Wprawdzie ćwiczyłam dopiero tylko wczoraj i dziś, i czuje te posladki, ale zastanawiam się, czy tak krótki czas ćwiczeń (nawet codziennie) nie poskutkuje... właśnie, brakiem jakichkolwiek skutków? Chciałabym, żeby efekty były widoczne za 2 miesiące nawet.
|
|
|
#369 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Kompletnie nie znam się na treningach, ani na nazwach ćwiczeń. Jednakże jestem tancerką, więc mniej więcej wiem, gdzie co i jak. Od pół roku ćwiczę pięć dni w tygodniu, rano, po 30 min, proste ćwiczonko baletowe - na rozgrzanie, rozciąganie, brzuszki, pompki, na koniec dorzucam jakieś jeszcze ćwiczenie. Czuję, że to naprawdę niewiele, ale tylko na tyle mam czas. <jeśli coś w moim obecnym "treningu" jest źle, proszę o weryfikację>. We wakacje chciałabym zacząć porządnie ćwiczyć. Moim jedynym problemem jest to, że bardzo szybko się męczę. Mogę ćwiczyć trzy godziny tańcząc, ale nie jestem w stanie biec przez więcej niż 5 min. Prawdopodobnie robię coś źle I właśnie tu mam prośbę: czy byłby ktoś w stanie wypisać podstawowe zasady biegania? Ile, jakim tempem, jak długo, jakie przerwy, dystans itd. Oprócz biegania mam w planach trening trzydniowy: 1. ćwiczenia na brzuch, 2. ćwiczenia na ręce, 3. ćwiczenia na nogi. Czy to, co sobie wymyśliłam jest dobre? I jeszcze jedno pytanie: chciałam ćwiczyć z moją przyjaciółką, ale różnimy się: ja dwadzieścia pompek zrobię bez problemu, ona z oporem zrobi jedną Czy polecicie jakieś inne ćwiczenia na ręce? Czy po prostu robić pompki do skutku? Jakby coś: mam 17 lat, tańczę od pięciu
|
|
|
#370 |
|
BAN stały
|
Cześć,
Moje pytanie będzie dotyczyć specyfików mających na celu przyspieszenie spalania tłuszczu. 1. Co myślisz o używaniu suplementów powszechnie dostępnych w sieci, tj. różnych fat burnerów, thermogeników itp.? Czy zalecasz ich stosowanie, czy one rzeczywiście pomagają? 2. To pytanie będzie dotyczyć "mocniejszych" środków. Czy miałaś może styczność z Clenbuterolem? Posiadam obecnie ilość tabletek, która powinna mi wystarczyć na jakieś trzy dwutygodniowe cykle. Stosowałaś go może lub miałaś styczność z osobami, które to zrobiły? I drugi specyfik: Winstrol. Zastanawiam się, jak ktoś, kto zajmuje się zawodowo doradzaniem w tychże kwestiach zapatruje się na tego typu suplementy. Chcę oczywiście zrzucić nadmiar tkanki tłuszczowej, jakieś 15-20 kg. Jestem facetem, jeśli to ma znaczenie. Zapomniałbym dodać: równocześnie brałbym kreatynę, aby nie tracić mięśni oraz zastosowałbym dietę, prawdopodobnie rozdzielną, bogatą w białko, a do tego suplement białkowy (wiesz, np. z Olimpu, czy innej firmy). Edytowane przez Gruby Grubass Czas edycji: 2014-05-17 o 16:29 |
|
|
|
|
#371 |
|
Konto usunięte
|
nieśmiało tu zaglądam. ćwiczyłam z mel b brzuch. ale jednak coś mi tu nieodpowiada. najbardziej podobają mi się spięcia. czy 100 spięć dziennie zrobi jakiś efekt? jestem bardzo szczupła, ale jednak mam wystający brzuszek
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym postawiła na początek na bardziej kompleksowy trening, a ewentualnie potem skupiła sie na brzuchu. A jak sie odżywiasz?
|
|
|
#373 |
|
Konto usunięte
|
Staram się w miarę zdrowo, nie jem fast foodów, jestem wegetarianką. jem około 4 posiłków dziennie. Chcę się tylko pozbyć wystającego brzucha
|
|
|
|
|
#374 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten wystajacy brzuch to tłuszcz czy jest po prostu wydęty? Jak to pierwsze to polecam cwiczenia kardio, jak drugie to trzeba pokombinować z dietą, jak napisała WhiteGlove.
|
|
#377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tluszcz to faldy i galareta. A jak jest wydety to jest w miare twardy ale wystaje.
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, może znacie jakieś ćwiczenia na nogi nie obciążające kolan? Te wszystkie wykroki, przysiady itp. to zabójcy moich kolan
|
|
|
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Ja ćwiczyłem z Sylwia Tonique Energy Mat. Mam zdaje sie stara wersje płyty ale są tam ćwiczenia w leczeniu na pośladki i brzuch, uda ( z chomika). Przyznaje że seria na pośladki jest zabójcza
. Nie powinno obciążać kolan bo to głownie ćwiczenia w lezeneniu ale tempo i ilośc powtórzeń daje popalić. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#381 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie kulinarne
![]() Chcę ograniczyć spożywanie chleba do minimum i tu mam problem :/ Ponieważ właściwie tylko po chlebie czuję się syta, po mięsie, warzywach, owocach, zaraz chce mi się jeść :/ Na śniadanie jem jajecznicę z dwóch jajek i kromkę chleba z szynką i pomidorem i się najadam, ale nie wiem co jeść na kolację żeby nie było w niej chleba
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz ja
po każdym wysiłku (nawet takim "byle czym", jak 150 pajacyków) od razu mam ok +1 kg na wadze... To bardzo frustrujące, bo staram się schudnąć od stycznia. Jem zdrowo, piję dużo wody. Jak przestaję ćwiczyć to waga spada powoli (ok tygodnia to zajmuje), wystarczy że trochę np. pobiegam i znów w górę. Przez to jestem ciągle w tym samym miejscu. Po jakim czasie mięśnie przestają puchnąć? Jestem na redukcji, więc to na pewno nie przyrost mięśni.
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Mi puchna caly czas.
Nie patrz na wage tylko na wyglad.
|
|
#384 |
|
Konto usunięte
|
Hej, może któraś z Was będzie mi potrafiła odpowiedzieć na to pytanie. Czy wysokość tętna zależy od płci, genów itp.? Nie mam wspaniałej wydolności, ale uprawiam sport na miarę moich możliwości- tętno spoczynkowe 76. Mój facet z beznadziejną kondycją, używający windy zamiast schodów tętno 56-60. Trochę mnie to zmartwiło, chciałabym sobie trochę obniżyć tętno, zwiększyć wydolność, tym bardziej, że jestem osobą młodą (21 lat) i bez nadwagi. Czy któraś z Was po bieganiu zauważyła poprawę w tej kwestii? Ciśnienie mam w normie, 110/70.
|
|
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tętno spoczynkowe jak Twoj facet, czasami nawet niższe także chyba nie zależy to od płci
. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#386 |
|
Konto usunięte
|
A co ćwiczysz? Trenujesz wydolnościowo? Ja chyba musze zacząć, teraz czytam, że osobom, które biegają tętno spadło z poziomu mniej więcej mojego do 60. Mnie by każdy spadek zadowolił.
|
|
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Ćwiczę od roku regularnie. Przez ostatnie miesiące to głownie zumba, Mel B pośladki i brzuch. Wiek 29, 165/52 ciśnienie niskie od zawsze
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie jest tak, że obwody też rosną. Mam brzuch jak balon. Piję dużo wody, ale jest dalej tak samo. Waga utrzymuje się +1kg, ale codziennie ćwiczę, to znaczy biegam dwa razy w tyg, ale codziennie jakieś małe ćwiczenia typu filmik z Tiffany, pompki, przysiady robię.
Zastanawiam się, czy ćwiczenie w moim przypadku ma sens. Zejście do "normalnej" wagi zajmuje mi koło tygodnia bez ćwiczeń. Ale waga spada do poprzedniego momentu, nie niżej
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że to kwestia wody. Jak piję mało, to mam super brzuch, ale wystarczy już coś zjeść płynnego i cala woda idzie w brzuch.
Ile w końcu powinno się jeść białka na redukcji? 0,8g/kg? 1,5?
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.