Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 09:03   #3211
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
No ja nie mogę patrzeć jak napisałaś że 7,50zł/h jest dla ciebie wystarczające

Ja mam 10zł to chyba powinnam ze szczęścia skakać W sumie się cieszę, ale tak czy siak to jest mało i nie starcza na normalne życie.

Ja pochodzę z małego miasta gdzie parę lat temu zarabiałam bardzo mało wiec takie zarobki jak najbardziej mnie cieszą poza tym w miesiącu wychodzi mi plus/minus 1500zł wiec nie narzekam
Stary 2014-05-24, 09:10   #3212
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anna1987 Pokaż wiadomość
Ja pochodzę z małego miasta gdzie parę lat temu zarabiałam bardzo mało wiec takie zarobki jak najbardziej mnie cieszą poza tym w miesiącu wychodzi mi plus/minus 1500zł wiec nie narzekam
pochodzisz z małego miasta czy tam mieszkasz? bo mimo wszystko, 7,5 to jest malutko jako główne źródło utrzymania w mieście. (a widzę, że masz wpisany Wrocław?)

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
A to nie zależy od długości pobytu, atrakcji, standardu ?
zależy
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:12   #3213
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
pochodzisz z małego miasta czy tam mieszkasz? bo mimo wszystko, 7,5 to jest malutko jako główne źródło utrzymania w mieście. (a widzę, że masz wpisany Wrocław?)

zależy

Pochodzę z małego a od roku mieszkam we Wrocławiu no tak ale lepsza taka praca i płaca jak żadna
Stary 2014-05-24, 09:14   #3214
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
No ja nie mogę patrzeć jak napisałaś że 7,50zł/h jest dla ciebie wystarczające

Ja mam 10zł to chyba powinnam ze szczęścia skakać W sumie się cieszę, ale tak czy siak to jest mało i nie starcza na normalne życie.
A pracujesz na pół etatu,że nie starcza? Ja mam 7 zł / h i starcza spokojnie, nie oszczędzam jakoś bardziej niż jak mieszkałam z rodzicami, nie głoduję i nie odmawiam sobie ciucha raz na jakiś czas.

edit. acha - też mieszkam we Wrocławiu,więc jakoś da się i w dużym mieście Koszty utrzymania nie są przecież jakieś straszne,o ile nie żywi się w Piotrze i Pawle i nie kupuje każdego ciucha z nowej kolekcji w Zarze.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2014-05-24 o 09:16
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:22   #3215
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Ja tak obserwuję ludzi, którzy robią zakupy w sklepie w którym pracuję i tak się zastanawiam skąd ludzie mają kasę.

Czy to sami do tego doszli, jeśli tak to jak, czy mają pracę dobrą itd, jakie mają kwalifikacje, strasznie nurtują mnie te pytania.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
A pracujesz na pół etatu,że nie starcza? Ja mam 7 zł / h i starcza spokojnie, nie oszczędzam jakoś bardziej niż jak mieszkałam z rodzicami, nie głoduję i nie odmawiam sobie ciucha raz na jakiś czas.
Na cały czyli mam 1600zł, z tego płacę rachunek za tel i net 200zł, paliwo do pracy ok 300zł do tego paliwo do celów prywatnych, jakieś kosmetyki, raz w miesiącu jakieś wyjście, i ciuchy. Z pewnością mogłabym się obejść bez comiesięcznych zakupów ubraniowych ale chcę też jakoś wyglądać, nie mogę się pogodzić z tym, że nie stać mnie na markowe rzeczy...
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:28   #3216
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja tak obserwuję ludzi, którzy robią zakupy w sklepie w którym pracuję i tak się zastanawiam skąd ludzie mają kasę.

Czy to sami do tego doszli, jeśli tak to jak, czy mają pracę dobrą itd, jakie mają kwalifikacje, strasznie nurtują mnie te pytania.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Na cały czyli mam 1600zł, z tego płacę rachunek za tel i net 200zł, paliwo do pracy ok 300zł do tego paliwo do celów prywatnych, jakieś kosmetyki, raz w miesiącu jakieś wyjście, i ciuchy. Z pewnością mogłabym się obejść bez comiesięcznych zakupów ubraniowych ale chcę też jakoś wyglądać, nie mogę się pogodzić z tym, że nie stać mnie na markowe rzeczy...
No tak,ale mówisz,że nie starcza na normalne życie. Wg mnie 1600 zł to jest wystarczająca kwota dla dwóch osób. My mamy razem z tż ok. 1700 i dajemy radę spokojnie,z wynajmem mieszkania włącznie.
It never fails.
Stary 2014-05-24, 09:31   #3217
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
No tak,ale mówisz,że nie starcza na normalne życie. Wg mnie 1600 zł to jest wystarczająca kwota dla dwóch osób. My mamy razem z tż ok. 1700 i dajemy radę spokojnie,z wynajmem mieszkania włącznie.

No taak, żeby się ubrać (nie w lumpie) i żyć normalnie czyli jeść zdrowo i do tego korzystać z życia, gdzieś wyjechać raz na jakiś czas i na weekend czy na wakacje to starcza?

Zależy gdzie kto mieszka w Wawie się płaci 1500zł za wynajem kawalerki

Dla mnie normalny standard życia, to jeśli mogę sobie pozwolić z pensji na ubrania, kosmetyki, jakiś weekendowy wyjazd, rozrywki, paliwo, dobre jedzenie, jeśli mogę też zadbać o siebie, fryzjer raz na jakiś czas, w razie potrzeby kosmetyczka i manicure.

Nie mogę uwierzyć, że ktoś mówi, ze mu 1600zł spoko wystarcza.

Byłam w Londynie i tam sprzedawca za pół dniówki sobie kupuje tusz Diora a nie Maybelline, w dodatku wszystkie ekspedientki są zadbane (nawet te pracujące na kasie w markecie), ładnie ubrane, zadbane włosy, makijaż i zrobione paznokcie hybryda albo tipsy.

Pensja minimalna u nas powinna wynosić 2k i tyle.

Edytowane przez o_Khaleesi_o
Czas edycji: 2014-05-24 o 09:36
Stary 2014-05-24, 09:36   #3218
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
No taak, żeby się ubrać (nie w lumpie) i żyć normalnie czyli jeść zdrowo i do tego korzystać z życia, gdzieś wyjechać raz na jakiś czas i na weekend czy na wakacje to starcza?

starcza. Tylko że fajny nowy ciuch kupuję sobie na promocji,jak są jakieś rabaty, raz na 2 msc,bo i tak mam pełną szafę, jem zdrowo,nawet bardzo i przynajmniej raz na 2-3 msc gdzieś jedziemy we dwie osoby na min. 3 dni,a i 2 tyg wakacje raz w roku są.

A propos cen w Warszawie - nie mieszkam,ale za 1500 zł to moja koleżanka 2 pokoje wynajmuje Więc trzeba poszukać,ale spokojnie da się znaleźć.
It never fails.
Stary 2014-05-24, 09:38   #3219
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
starcza. Tylko że fajny nowy ciuch kupuję sobie na promocji,jak są jakieś rabaty, raz na 2 msc,bo i tak mam pełną szafę, jem zdrowo,nawet bardzo i przynajmniej raz na 2-3 msc gdzieś jedziemy we dwie osoby na min. 3 dni,a i 2 tyg wakacje raz w roku są.

A propos cen w Warszawie - nie mieszkam,ale za 1500 zł to moja koleżanka 2 pokoje wynajmuje Więc trzeba poszukać,ale spokojnie da się znaleźć.
jejku, chciałabym tak umieć gospodarować kasą jak Ty. pamiętam Twoje listy zakupów z początku wątku i zazdroszczę takiej organizacji, bo u nas to nigdy się chyba nie uda
Stary 2014-05-24, 09:40   #3220
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Tylko że fajny nowy ciuch kupuję sobie na promocji,jak są jakieś rabaty, raz na 2 msc,bo i tak mam pełną szafę,
Dobra to ja nic już nie mówie w takim razie jak wam pasują takie zarobki
Stary 2014-05-24, 09:40   #3221
cpp
Rozeznanie

Cytat:

Jak mieszkałam w Warszawie, to płaciłam za dwa pokoje na Mokotowie, 20 minut od centrum 1400zł już ze wszystkimi opłatami, więc nie do końca

Mam wrażenie, że masz trochę roszczeniowe podejście do życia. Jesteś młoda, nie masz matury, wiadomo, że nie od razu będziesz zarabiała kokosy. A markowe ciuchy i wyjazdy weekendowe, to jednak jakby nie patrzeć, nie są rzeczy niezbędne do życia.
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:45   #3222
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
Jak mieszkałam w Warszawie, to płaciłam za dwa pokoje na Mokotowie, 20 minut od centrum 1400zł już ze wszystkimi opłatami, więc nie do końca

Mam wrażenie, że masz trochę roszczeniowe podejście do życia. Jesteś młoda, nie masz matury, wiadomo, że nie od razu będziesz zarabiała kokosy. A markowe ciuchy i wyjazdy weekendowe, to jednak jakby nie patrzeć, nie są rzeczy niezbędne do życia.
Jeśli chodzi o mieszkania to jak się okazja trafi to ok, ale moi znajomi wynajmowali kawalerki jedni za 1200+opłaty drudzy 1500zł plus opłaty.

Jasne, można za tyle wyżyć, ale na jakim poziomie.

wyjazdy ok nie są niezbędne, ale życie mamy jedno, fajniej jest gdy stać nas na w miarę normalne życie nie mówię tu o luksusach i o zagranicznych wycieczkach, tylko o normalnym zyciu bez stresu, gdzie stać cię na samochód i ciuchy niekoniecznie od chińczyka.. albo z lumpka..

Już pomijajac fakt że przy takich zarobkach na nic nie odłożysz, ja akurat mieszkam w domku (zresztą czy w domku czy w mieszkaniu to nie robi żadnej róznicy) i nie wyobrażam sobie co bedzie jeśli za jakiś czas potrzebny będzie remont, łazienki czy kuchni, to jest minimum kilka tys zł, mam stres co będzie jak mi się zepsuje pralka, lodówka czy tv.

Edytowane przez o_Khaleesi_o
Czas edycji: 2014-05-24 o 09:49
Stary 2014-05-24, 09:51   #3223
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście ze zależy, przecież dziewczyna napisała co tam było i dlatego jestem w szoku ze my za to samo mamy za niższa cenę bez zobowiazywania sie i płacenia zaliczki pół roku wcześniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:52   #3224
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Mam 25 lat i przyszłości przed sobą nie widzę żadnej, jedynie całe życie za 1500 a co będzie jak się zestarzeję, zostanie mi kasa w kerfie albo latanie z mopem
Stary 2014-05-24, 09:55   #3225
201801191006
Konto usunięte

nie wiem czemu niby ciuchy z lumpka są złe, a z zary już takie wow? bo fajna metka?
też tak kiedyś myślałam, ale wyrosłam

szerze mówiąc jakby mi się zachciało kiecki z Zary to bym poszła i kupiła, albo nie wiem, jakbym chciała torbkę z Guessa to tak samo. nie głodowałabym wtedy ani nie jadła gruzu więc można stwierdzić, że mnie stać.
ale jak ta torebka ma wpłynąć na poziom mojego życia to już nie wiem dla mnie to zbędna rzecz i bardziej się cieszę jak sobie właśnie w lumpku coś upoluję, przynajmniej nie spotkam mojego klona na ulicy a kupowanie ciuchów po cenach regularnych to głupota, bo za dwa miesiące i tak będą przecenione.
no chyba, że coś jest mega fajne i do wyprzedaży nie dotrwa, bo wykupią - to wtedy ok, kupuję za normalną cenę.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Mam 25 lat i przyszłości przed sobą nie widzę żadnej, jedynie całe życie za 1500 a co będzie jak się zestarzeję, zostanie mi kasa w kerfie albo latanie z mopem
no to zrób maturę albo inną szkołę żebyś miała wykształcenie i szukaj pracy po fachu. najlepiej to narzekać, że się przyszłości przed sobą nie ma
Stary 2014-05-24, 09:56   #3226
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
to czemu się nie uczyłaś, nie masz matury i jakiejś szkoły? Wydaje mi się, że tak właśnie robią osoby, którym zależy na tym, żeby pracować za więcej niż 1500 miesięcznie?
Stary 2014-05-24, 10:00   #3227
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:

no to zrób maturę albo inną szkołę żebyś miała wykształcenie i szukaj pracy po fachu. najlepiej to narzekać, że się przyszłości przed sobą nie ma
To również nie gwarantuje lepszych zarobków, ile ludzi po studiach jest a pracują w sklepach. Zresztą u mnie już za późno na robienie matury jedyne co mogę zrobić to ewentualnie iść do policealnej na higienistke stomatologiczną, z tym, że wtedy musiałabym zrezygnować z pracy, bo szkoła ma zajęcia 3x w tyg 2 dni na 14.30 i w soboty na 8. Także sama nie wiem co mam robić ze sobą szczerze mówiąc..

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
to czemu się nie uczyłaś, nie masz matury i jakiejś szkoły? Wydaje mi się, że tak właśnie robią osoby, którym zależy na tym, żeby pracować za więcej niż 1500 miesięcznie?

SKończyłam policealną technika farmacji, nie zaliczylam egzaminu wiec nie moge podjac zawodu, moze jestem jakas przygłupia ale nie potrafię sie nauczyc matmy z tego tez powodu nie mam matury.
Stary 2014-05-24, 10:02   #3228
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Dobra to ja nic już nie mówie w takim razie jak wam pasują takie zarobki
Nie chodzi o to,czy pasują czy nie. Pewnie,że wolałabym mieć te 500 zł więcej,żeby coś odłożyć,ale napisałaś "nie da się normalnie żyć".A to jest dość mocne stwierdzenie,bo wiele ludzi żyje całkiem normalnie mając Twoją jedną pensję na 2 lub więcej osób. I tak jak ktoś zauważył, markowe ciuchy to nie jest w Polsce "normalka".Niestety musimy standartem życia podpasować się w realia.
Cytat:

Zgadzam się.
Cytat:
nie wiem czemu niby ciuchy z lumpka są złe, a z zary już takie wow? bo fajna metka?
też tak kiedyś myślałam, ale wyrosłam

szerze mówiąc jakby mi się zachciało kiecki z Zary to bym poszła i kupiła, albo nie wiem, jakbym chciała torbkę z Guessa to tak samo. nie głodowałabym wtedy ani nie jadła gruzu więc można stwierdzić, że mnie stać.
ale jak ta torebka ma wpłynąć na poziom mojego życia to już nie wiem dla mnie to zbędna rzecz i bardziej się cieszę jak sobie właśnie w lumpku coś upoluję, przynajmniej nie spotkam mojego klona na ulicy a kupowanie ciuchów po cenach regularnych to głupota, bo za dwa miesiące i tak będą przecenione.
no chyba, że coś jest mega fajne i do wyprzedaży nie dotrwa, bo wykupią - to wtedy ok, kupuję za normalną cenę.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Otóż to,kupić mogę, nie nadwyręży rto MEGA mojego budżetu,ale po co? Skoro mogę za tą cenę mieć 5 ciuchów po promocji albo z all?
It never fails.
Stary 2014-05-24, 10:04   #3229
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
To również nie gwarantuje lepszych zarobków, ile ludzi po studiach jest a pracują w sklepach. Zresztą u mnie już za późno na robienie matury jedyne co mogę zrobić to ewentualnie iść do policealnej na higienistke stomatologiczną, z tym, że wtedy musiałabym zrezygnować z pracy, bo szkoła ma zajęcia 3x w tyg 2 dni na 14.30 i w soboty na 8. Także sama nie wiem co mam robić ze sobą szczerze mówiąc..
no to może warto było pomyśleć o tym wcześniej, a nie budzić się z ręką w nocniku?

jakie sklepy masz na myśli? w sumie to nie znam nikogo, kto byłby po studiach i pracował np. na kasie w biedronce czy w lidlu.
mam znajomych na studiach, którzy mają pół etatu w sieciówkach odzieżowych, ale też nikt mi nie przychodzi do głowy kto by tam pracował już z dyplomem magistra.
sama jeszcze studiuję i póki co (odpukać) nie mam problemu ze znalezieniem pracy więc myślę, że jak już będę mgr to będzie tylko lepiej.
Stary 2014-05-24, 10:08   #3230
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
no to może warto było pomyśleć o tym wcześniej, a nie budzić się z ręką w nocniku?

jakie sklepy masz na myśli? w sumie to nie znam nikogo, kto byłby po studiach i pracował np. na kasie w biedronce czy w lidlu.
mam znajomych na studiach, którzy mają pół etatu w sieciówkach odzieżowych, ale też nikt mi nie przychodzi do głowy kto by tam pracował już z dyplomem magistra.
sama jeszcze studiuję i póki co (odpukać) nie mam problemu ze znalezieniem pracy więc myślę, że jak już będę mgr to będzie tylko lepiej.

W moim sklepie każdy jest po studiach albo w trakcie, nie mowie tutaj o spożywczakach, tylko o sieciówkach.

Nie budzę się z ręka w nocniku, po prostu po 1 jestem antymatematyczna i nic na to nie poradzę dwa w taki sposob mi sie zycie układało i w momencie gdy chodziłam do szkoły miałam trudną sytuację życiową i to też wpłynęło na to że wyszło jak wyszło - co mnie drażni że teraz nie mam praktycznie żadnej możliwości wyjścia z tego.
Stary 2014-05-24, 10:14   #3231
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
W moim sklepie każdy jest po studiach albo w trakcie, nie mowie tutaj o spożywczakach, tylko o sieciówkach.

Nie budzę się z ręka w nocniku, po prostu po 1 jestem antymatematyczna i nic na to nie poradzę dwa w taki sposob mi sie zycie układało i w momencie gdy chodziłam do szkoły miałam trudną sytuację życiową i to też wpłynęło na to że wyszło jak wyszło - co mnie drażni że teraz nie mam praktycznie żadnej możliwości wyjścia z tego.
masz, mozesz sie spiac i zdac technika farmacji albo isc na inny kierunek

Moim zdaniem to jak ktos zyje zalezy tez od tego jak potrafi gospodarowac wydatkami. Mam znajomych, ktorzy zarabiaja po 2500 - 3000 na osobe i narzekaja, ze nie maja na kosmetyczke... A np zamiast rozejrzec sie za lozkiem, poszukac i wybrac w rozsadnej cenie ida i kupuja w pierszym lepszym sklepie za 1500
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:15   #3232
201801191006
Konto usunięte

bycie w trakcie studiów i praca w sieciówce - nie widzę nic złego, raczej to normalne.
po studiach - no nie znam nikogo takiego, ale wiem że się zdarza. z tym, że nie robiłabym z tego normy.

a jakieś wyjście jest zawsze
Stary 2014-05-24, 10:17   #3233
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Witajcie, podczytuje was czasem a postanowilam sie odezwać bo zaszokowala mnie ta cena za wyjazd która podalas. Właśnie tez kupiliśmy tydzień temu Turcje, ten sam rejon, standard, porządne biuro itp za niecałe 1600. Jestem zła bo możemy jechać tylko w ostatni tydzień czerwca, gdybyśmy jechali tydzień- dwa wcześniej cena za ten sam pobyt byłaby jeszcze o wiele niższa. Tak wiec zaniemowilam jak napisałaś jakie ceny są w tej opcji first minute.... Co za naciagactwo, dobrze wiedzieć ze trzeba te oferty omijać szerokim łukiem...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bardzo ogólnie napisałaś, podaj proszę nazwę biura, z jakiego miasta lecicie (tu też są duże różnice w cenie) nazwę hotelu, czy all inclusive czy nie to pogadamy

my też mieliśmy do wyboru ten sam rejon, też hotel niby 4 gwiazdki i w cenie tygodnia tam moglibyśmy mieć nawet 11 dni, ale jak zaczęłam czytać opinie o hotelu, jak zobaczyłam plażę to myślałam, że padnę

wiesz jak ktoś się uprze to i za 1000zł może lecieć ale dla mnie są pewne standardy i wolę zapłacić więcej ale mieć komfort pobytu a nie jechać żeby jechać po najniższej cenie

mało tego z tego co obserwuję to zazwyczaj hoteli które nas interesowały nie było już w opcji lasta bo zostały wykupione dużo wcześniej, a np. teraz na 3 tygodnie przed wylotem nasza wycieczka kosztuje 800zł więcej niż my płaciliśmy więc tak, uważam że ten first nam się opłacił

po prostu uwielbiam jak ktoś tak wpada, rzuca ogólnikowe hasła i wygłasza opinie, że takie oferty trzeba omijać szerokim łukiem nie znając sytuacji

Cytat:
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:21   #3234
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
masz, mozesz sie spiac i zdac technika farmacji albo isc na inny kierunek
Może masz pomysł jaki inny kierunek w którym nie ma matematyki będzie w miarę przyszłościowy? Ja widzę tylko higienistkę ale tam też jest matma.

Nie ma dnia żebym się nie obwiniała za to jak wyszło, ale moja wina jest może w kilku procentach, pomijając fakt zgnębienia mnie przez nauczycielkę matematyki w podstawówce gdzie potem to się pociągnęło za mną do gimnazjum, to miało wpływ na to jak skończyłam, a przyczynili się do tego pedagodzy po studiach..
Stary 2014-05-24, 10:21   #3235
201604250957
Konto usunięte

loloo miałam jeszcze pytać a propo Twojej sytuacji i trudnego wyboru, czy w tej nowej pracy miałabyś umowę o pracę czy też zlecenie jak tu?
Stary 2014-05-24, 10:22   #3236
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

SKończyłam policealną technika farmacji, nie zaliczylam egzaminu wiec nie moge podjac zawodu, moze jestem jakas przygłupia ale nie potrafię sie nauczyc matmy z tego tez powodu nie mam matury.
Egzamin zawodowy można poprawiać nawet trzy razy.. .

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-24, 10:29   #3237
201801191006
Konto usunięte

zlecenie, na dwa lata gdyby to była umowa o pracę to bym się nie zastanawiała.

zrezygnowałam jednak, bo nie mam noża na gardle, a nie wyobrażam sobie nie pojechać nigdzie na wakacje. tż będzie miał 4 tygodnie urlopu w sierpniu, chciałabym pojechać i do moich rodziców i na jakiegoś lasta więc się nie da tego pogodzić.
jak zwykle życie jest nieprzewidywalne, bo w ogóle nie spodziewałam się, że jak złożę wypowiedzenie w obecnej pracy to poproszą mnie żebym została. widzę nawet, że głównego dyrektora to obeszło, ostatnia dniówka z nim była ok, bez zadnego chamstwa. a byłam pewna, że będzie pierwszą osobą która od razu pokaże mi drzwi.
Stary 2014-05-24, 10:30   #3238
cpp
Rozeznanie

Cytat:
Może masz pomysł jaki inny kierunek w którym nie ma matematyki będzie w miarę przyszłościowy? Ja widzę tylko higienistkę ale tam też jest matma.

Nie ma dnia żebym się nie obwiniała za to jak wyszło, ale moja wina jest może w kilku procentach, pomijając fakt zgnębienia mnie przez nauczycielkę matematyki w podstawówce gdzie potem to się pociągnęło za mną do gimnazjum, to miało wpływ na to jak skończyłam, a przyczynili się do tego pedagodzy po studiach..
Wydaje mi się, że możesz zacząć od poczytania jakichś książek na temat proaktywności i nie mówię tego złośliwie, tylko zupełnie na serio. Z takim podejściem, jakie prezentujesz, że wszyscy są winni temu jak wygląda twoje życie, rząd, państwo, nauczyciele, a Ty tylko w kilku procentach, naprawdę ciężko jest coś osiągnąć.
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:32   #3239
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
zlecenie, na dwa lata gdyby to była umowa o pracę to bym się nie zastanawiała.

zrezygnowałam jednak, bo nie mam noża na gardle, a nie wyobrażam sobie nie pojechać nigdzie na wakacje. tż będzie miał 4 tygodnie urlopu w sierpniu, chciałabym pojechać i do moich rodziców i na jakiegoś lasta więc się nie da tego pogodzić.
jak zwykle życie jest nieprzewidywalne, bo w ogóle nie spodziewałam się, że jak złożę wypowiedzenie w obecnej pracy to poproszą mnie żebym została. widzę nawet, że głównego dyrektora to obeszło, ostatnia dniówka z nim była ok, bez zadnego chamstwa. a byłam pewna, że będzie pierwszą osobą która od razu pokaże mi drzwi.
no tak myślałam, chyba na Twoim miejscu zrobiłabym tak samo i summa summarum może jednak sobie trochę polepszyłaś sytuację składając to wypowiedzenie skoro postanowili Cię zatrzymać, może będziesz miała chociaż lepszą atmosferę w pracy teraz
Stary 2014-05-24, 10:32   #3240
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:

Nie to, że się wtrącam, ale ja uważam, że wszystko się da, trzeba tylko chcieć. Większość rzeczy na tym świecie jest możliwa do zrobienia. Ja też byłam beznadziejna z matmy, po prostu żyję w świecie liter, a nie cyfr i też mam problemy z liczeniem w pamięci, bardzo łatwo mnie oszukać w sklepie, nie wiem z czego to wynika, coś mi tam w mózgu nie łączy chyba Co prawda zdawałam starą maturę, ale myślę, że nową na poziomie podstawowym zdałabym bez problemu i nie znam nikogo, kto by jej nie zdał. Byłam też nogą z historii (znowu te cyfry oraz fizy i chemii, ale chodziłam na korki i jakoś na tę tróję wyciągnęłam. A co do trudnej sytuacji życiowej, niedługo przed maturą moi rodzice wylądowali w szpitalu, z czego mama miała poważną operację i bardzo się o nią martwiłam a ja zostałam sama z młodszą sio siostrą, dodam jeszcze, ze rodzice byli tuż przed rozwodem, większą część mojego wolnego czasu spędzałam na Policji albo w sądach składając różnego rodzaju zeznania, musiałam wspierać mamę, a tu na głowie matura i egzaminy wstępne na studia. Więcej opisywać nie będę, ale uwierz mi, moje życie do 18go roku to była masakra. Tak więc trudna sytuacja życiowa nie jest usprawiedliwieniem, to wszystko jest już za Tobą, więc trzeba spiąć dupkę i zacząć działać. Nie każdy musi mieć skończone studia (szczerze mówiąc, fryzjerka czy kosmetyczka po technikum zarabia więcej niż ja- wielki mgr i gdybym miała dziś wybór to poszłabym po maturze zrobić technika usług fryzjerskich lub kosmetycznych, ale noszę się z tym zamiarem, ale uważam, ze matura to niezbędne minimum. Uff, ale się rozpisałam, ale naprawdę smutno mi, jak czytam Twoje posty. Jesteś młoda i wszystko jeszcze przed Tobą, działać można zacząć zawsze!
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości