|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Witajcie dziewczyny,z racji tego że jestem u nowa wypadałoby się przywitać
mam 13 lat i cały czas próbuje ogarnąć mojego baranka na głowie. Włosomaniaczka jestem już prawie rok ale dużo brakuje mi jeszcze do ideału. moje włoski na avku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iimpulsive Czas edycji: 2014-05-24 o 11:06 Powód: duża pomyłka |
|
|
|
#1112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To, co iwonsia pisała na temat wyszarpywania sobie włosów. Nie każdemu służą szampony bez silikonów. Ja sama się sobie dziwię, że swego czasu szlag mnie nie trafił, jak szarpałam tępe włosy po myciu prostymi szamponami, bo plątały się, a przecież silikony zło. Teraz myślę, że mogę powiedzieć, że mam zdrowe włosy, bo po myciu dość prostym szamponem (już też nie patrzę, czy ma 7 czy 10 pozycji w składzie, ale kupuję raczej bez silikonów) bez problemu mogę je (przed nałożenie odżywki ds) przeczesać palcami na całej długości i nie są nigdzie splątane. Ale szamponów z silikonami też czasem używam. Nie zauważyłam zbyt dużej różnicy w myciu u siebie, ale potrafię sobie wyobrazić, że przy zniszczonych włosach to ulga podczas mycia. ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() To zdjęcie jest malutkie, nic nie widać. Pokaż większe.
|
|||||
|
|
|
#1113 |
|
Konto usunięte
|
Tez mialam koszmar po myciu tzw. naturalnymi. Lzy w oczach przy rozczesywaniu. Wlasciwie minelo dopiero ostatnie - 2 miesiace od farbowania i po scieciu wiekszosci farbowancow. Teraz bez problemu sie czesza nawet jak pomine odzywke.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
łapaj zdjęcie :-D tak wie dużo go jeszcze brakuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejujesz? Wygląda, jakby trochę nawilżenia im brakowało, ale falują, więc źle nie jest.
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam podejście do tego żeby nie farbować, ale swoje mam brzydkie to raz, dwa to pojawiające się siwki i trzy to, że nie podobam się sobie w ciemnych. Tak jak napisałaś, staram się teraz jednak proces farbowania lepiej organizować, a przede wszystkim RZADZIEJ. Teraz jestem 5 tyg od farbowania i wiem, że jeszcze z 2-3 spokojnie mogę w takich włosach pochodzić. Wcześniej już przy 3 tygodniu zaczęłam myśleć o farbie, a przy 4 to już musowo. Teraz też bije się z myślami czy tym razem nie iść do fryzjera na jakieś refleksy. Tylko wiem, że takie łatki w postaci pasemek mogą mi się nie spodobać i znów wywalę 150 zł w błoto a moja kochana Londa kosztuje tylko 10 zł i efekt mam często lepszy kolorystycznie niż od niejednego specjalisty fryzjerem zwanym. Tak czy inaczej czekam jeszcze 2 tygodnie i podejmę jakąś decyzję. Ps. Zazdroszczę Wam, że już przy myciu możecie rękami przejechać i przeczesać sobie włosy. Ja po tym myciu co Wam pisałam ile wypadło to nie mogłam grzebienia włożyć we włosy nawet po Joannie Naturii bez spłukiwania ;/
|
|
#1117 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1118 |
|
Konto usunięte
|
Iwonsia: wiem, ze to brzmi drastycznie; ale nie myslalas zeby ciachnac chociaz te najnizsze kilka centymetrow? Moze by im pomoglo jakby pozbyc sie najbardziej zjechanych koncow?
Iimpulsive: wow, zazdroszcze ze tak dlugo masz swieze Moze sprobuj co rano krople olejku? Ja zwykle dziennie potrafie im dac 5-6 pompek olejku i nic wieczorem nie widac ze cokolwiek dostaly. W lecie to i 9 mi sie zdarza. Musze zainwestowac w odzywke bez splukiwania skoro maski to zly pomysl I chyba wroce do codziennego mycia latem jak sie tak strasznie przesuszaja.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-05-24 o 13:14 |
|
|
|
|
#1120 |
|
Konto usunięte
|
A rozumiem
No to trzeba dac szanse silikonom nie ma wyjscia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Ja pitole. Ja wiem, ze zazdrosc to zla rzecz; ale moje geny to potwory. Moja mama przyszla wlasnie z sianem na glowie, bo jej sie nie chcialo nic robic, a zwykle.na grube rolki kreci. Mimo sianowatosci ma autentyczne spiralki. SPIRALKI bez niczego. Zebym modly do wszystkich bostw wznosila nigdy sie tak nie skreca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Że tak głupio zapytam (nie bijcie!) olej na włosy między myciami chroni jakoś przed słońcem? Używała któraś z was oleju ryżowego do wysokoporowatych? Bo wingoronko mi się kończy i muszę się coś za nowym olejem rozglądać Wrzucam moje 3dniowe- dziś próbowałam oleju zamiast b/s.
Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2014-05-24 o 14:27 |
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się zgadzam, że trzeba używać to co one chcą i lubią, a nie siłę pielęgnacje bez silikonów ![]() Dzięki, no dawno nie miałam takiego GHD, aż zastanawiałam się nad pójściem do fryzjera na minimalne cięcie, ale jeszcze odwlekam
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a stylizujesz je jakos?Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
agnes ja używam ryżowego i mam wysokoporowe - moje włosy go uwielbiają a przed słońcem chronię masłem shea
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opisz dokladnie jakie kosmetyki stosujesz i kiedy
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
TheUnlike - kiedy zobaczyłaś u siebie pierwszy wysyp na twarzy po CP?
|
#1127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Moje naturalne są jak dla mnie bardzo ok, ale nudzą mnie więc bez skrupułów farbuje i rozjaśniam .Wiadomo, że nie będą w tak wspaniałym stanie jak mogłyby być będąc naturalnymi, ale pielęgnuję bardzo intensywnie i są przyzwoite. Cytat:
Jeżeli chodzi o ochronę przed UV to niektóre oleje też mogą jakoś pomóc, np olejek z pestek malin. Na ile skutecznie niestety nie wiem - nie używałam, nie zagłębiałam się w ten temat. Idą wakacje, chyba poszukam informacji w necie
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
- Wyżej wspomniany z pestek malin - mój ulubiony pod tym względem - i masło shea, ale również właśnie olej ryżowy, z orzechów laskowych, monoi - ten jest polecany w kontaktach ze słoną wodą, migdałowy, sezamowy. I pewnie jeszcze kilka.
|
|
|
|
#1129 |
|
Konto usunięte
|
Iwonsia: jakos po poltora tygodnia lykania. Mysle, ze tak pozno, bo biore mala dawke - 2 tabletki dziennie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Mi do wysokoporowatych sluzy macadamia. Doe: a gdzie ten monoi mozna kupic? Przydalby sie na wakacje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Agnes: jak dla mnie chroni o tyle, ze zatrzymuje wilgoc. Moje wlosy na sloncu schna doslownie w 10 minut, a jak dam po myciu pare kropel rozgrzanego macadamia, sa wilgotnawe do 3-4 godzin, wiec mocno im pomaga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
TheUnlike, Ja swój zamawiam tu: https://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-monoi.html - masz tam dość szczegółowy opis działania.
Dostaniesz tu też masło shea, a osobiście polecam jeszcze olejek myjący pomarańczowy - uwielbiam go, świetnie zmywa makijaż, pięknie pachnie .
|
|
|
|
#1131 |
|
Konto usunięte
|
O to po wyplacie sie pewnie skusze ^^ Maslo shea sie zawsze boje ze mi obciazy.
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
Masło Shea daję jedynie na końcówki - nigdy nie kładłam go na całość. Ale ma też sporo niewłosowych zastosowań: na paznokcie, pod oczy, pięty, usta.
|
|
|
|
#1133 |
|
Moderator
|
Niektórzy też masło gliss kura używają na końce to żółte, mam je i też jako bs sobie wsmarowywuję. Ma sporo shea, silikony i oleje, dobra maska na lato z pewnością
|
|
|
|
#1134 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na trzydniowe do mega są
![]() Ja dzisiaj dałam na całą noc olej sezamowy na maskę zieloną GP, nie wiem czy dobrze zrobiłam kładąc na maskę i trzymając tak długo chciałam zobaczyć co wygra (i wykończyć w końcu tę maskę, która zdaje się nie mieć końca ). Wygrała niestety maska i włosy jak zawsze połamane nie zrobiłam zdjęcia, bo włosy myłam z samego rana i spieszyłam się do szkoły |
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mycie - powinnaś mieć szampon oczyszczający i delikatny - o tym dużo w pigułce. To co mama kupuje nie zawsze jest najlepsze - czyli głównie silikony które ładnie pachną ![]() Odżywki - A garnier AiK? Alterra z granatem? Farmona? Naturia? Czy ciągle od roku to samo? W ogóle co to z Oriflame? Mogłabyś podać skład? Szałwię można pić. tak samo pokrzywę i skrzyp Myślę, że powinnaś przestudiować jeszcze raz Faq i pigułkę, poczytać parę blogów Na pewno pomoże w rozwijaniu wiedzy o włosach
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kupilam odzywke srebrna (swiss o-paar). Myje wlosy odzywka, naklad po prostu po na pare minut? Czy moze przed? (nawilzenie)
|
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Informuję, że moje włosy z zielonym NaturVitalem się polubiły
![]() Były bansy dopóki na wczorajszej sesji nie przyszedł fryzjer i prawie nie wyrwał mi włosów z czoła przy robienia kucyka Zakupiłam derma roller i wydałam stówkę w naturalisie Ach nie mogę się doczekać
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będziesz rolkować skalp? ja nigdy nie mam problemów z rozczesaniem włosów pod warunkiem, że myję kubeczkowo (kocham chyba ugotuję glutka, już nie pamiętam kiedy robiłam płukankę lnianą
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-05-25 o 12:29 |
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak wygląda sytuacja, ale ja tam w wieku 13 lat niewiele miałam do gadania. Mogłabym sugerować mamie coś, ale drugiej swojej półki z kosmetykami (jak teraz) bym na pewno nie miała. ![]() Co do oleju - używałam którejś Alterry, mnie nie przypasowało. Spróbuj faktycznie jakiegoś kuchennego oleju - może być zwykły słonecznikowy/rzepakowy/oliwa z oliwek. Jak mama ma winogronowy, to też się nada, a jak nie to spróbuj ją namówić, fajnie się smaży na winogronowym, więc do kuchni też jej się przyda. ![]() Jakie te szampony Twoja mama kupuje? Może wcale nie są złe. Pokrzywa i skrzyp do picia. Szałwia może i też, ja bym nie piła, bo dla mnie jest ohydna.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

mam 13 lat i cały czas próbuje ogarnąć mojego baranka na głowie. Włosomaniaczka jestem już prawie rok ale dużo brakuje mi jeszcze do ideału.
moje włoski na avku 

myte szamponem łopianowym z herbal care, potem isana do loków d/s parę minut w ręczniku na głowie, stylizowane na piance syoss, suszone dyfuzorem 

nie zrobiłam zdjęcia, bo włosy myłam z samego rana i spieszyłam się do szkoły