|
|
#2041 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
Cytat:
![]() Sama nie wiem, czy bardziej zazdroszczę, czy współczuję... No dobra - wiem. Zazdroszczę. Choć dla mnie te kilkanaście flaszek (plus z 50 próbek) to wystarczająca męczarnia.Ty wiesz, oczywiście, że będziesz się za to smażyć w piekle? ![]() Katt, skoro chcesz się pozbywać - podrzuć na PW listę, cooooo? Albo daj znać gdzie wystawiasz (i oby to było Allegro). ![]() Nie namawiam do darowizny, naprawdę. Po prostu żal trochę, by z dobrych (czytaj pewnych) rąk zapachy trafiły się byle komu.
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ba, juz planuje kolejne zakupy w Polsce Liste chetnie podrzuce Ja nie mam konta na Allegro, dlatego perfumy (oraz kilka innych kosmetykow) poleca do Minerwy |
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Chłodno, wietrznie, słonecznie i Crystal Noir
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Zimno, pogoda deszczowa w sercu dramat. Kolejny dzień, weterynarz czeka, walczymy.
Synek wspaniale optymistycznie wierzy, że prosiaczkowi lepiej. Ja widze że gaśnie.. ![]() Tempore Laury Biagiotti może mnie utuli
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Neonko
W Gdańsku pogoda koszmarna, 12 stopni, to skandal |
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
envy
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dziś przyprawiłam
i pachnę żółtkiem Les Belles. A allegro dalej się kitłasi.
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipanko, gratulacje
Eh, ja mialam inny problem moi rodzice nigdy nadopiekunczy nie byli (a czasem bym tego chciala..), bo mama nie chciala byc jak jej mama i moglam/moge robic wszystko, nigdy sie w nic nie wtracali, wszystko zawsze bylo "moim zyciem". Mama ma tylko zal do siebie, ze wychowala (a wlasciwe sama sie wychowalam) mnie na zbyt wrazliwego czlowieka ![]() Gdy wyprowadzalam sie z domu (mialam 20 lat) to sie ucieszyla, ze teraz bedzie mogla wiecej pracowac a tak to miala wyrzuty, ze dziecko w domu, a ona na dyzurach.pachne DV bo wlasnie robilam 'probke' i cala sie ta czynnoscia usmarowalam.
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Insolence
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie pachnę, niedawno wstałam i zaraz biegnę pod prysznic
. Użyję mojego nowiutkiego, sliczniutkiego szamponu pachnącego słonecznikami, w którym pokładam duże nadzieje po wczorajszej wizycie u fryzjera .Bo musicie wiedzieć, że w końcu zdecydowałam się i pojechałam do stolicy pociągiem, zahaczyłam o przybytek zwany Złotymi Tarasami, gdzie poszukiwałam czerwonego pasa ciążowego (bezskutecznie) i powędrowałam do frycka. Co prawda odebrał mnie od niego mąż i do domu wróciłam w rozłożonym fotelu, ale długą wędrówkę i równie długie posiedzenie u fryzjera przypłaciłam koszmarnym bólem kręgosłupa i uciskiem na pachwinę .Co zaś do wczorajszego OT , to przyznam, że używam podkładu od 19 r.ż., gdyż moja cera pozostawia wiele do życzenia, mimo należytej i dokładnej pielęgnacji. Na domiar złego kilka lat temu dopadł mnie trądzik wieku dojrzałego , który z zaangażowaniem leczyłam antybiotykami, a następnie peelingami dermatologicznymi (przebarwienia, do których mam skłonność, choć unikam słońca).Było nieźle, ale w pełni zadowolona ze swojej paszczy jestem dopiero od trzech miesięcy - zmiany hormonalne miały na nią zbawienny wpływ. Teraz na co dzień używam jedynie rozświetlającego pudru, błyszczyka i - obowiązkowo - tuszu do rzęs .Co prawda wyskoczyły mi wczoraj jakieś niespodzianki, a pojutrze mamy wesele znajomych, ale nic to - dyskretnie się zaszpachluję .
|
#2051 | |||
|
Zakorzenienie
|
W kwestii ostatniego OT chciałam tylko dodać, że dla ogólnej prezencji ważne jest również zdrowie psychiczne
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sabbath, a nie przyszło Ci do głowy zajrzeć do Rossmanna w poszukiwaniu tego zapachu Tam często sobie krążek stoi w całkiem niezłej cenie Pogoda straszna Pachnę Flowerbomb Eau de Pafum Extreme
|
|||
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Słodki zapach Gliss Kura do włosów brązowych
a potem hmmm The Parfum
|
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
Guerlain, AA Anisia Bella.
Ostatnio ludzie stwierdzili, że w pracy na korytarzu ciagnie się za mną welon tego zapachu. Nie spodziewałam się, że ta wodna fantazja ma taką siłę... |
|
|
|
#2054 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
A dziękuję, jak na debiut to i owszem
![]() Cytat:
i to jedyne, co moge powiedziec o tym zapachu...Cytat:
![]() A dziś jest Feminite du Bois - i kupiłabym sobie flaszeczkę, korzystając z Sephorowego smsa, ale one są tak strasznie nietrwałe - ulatniają się ze mnie szybciej nawet niż Theorema, a to był chyba rekord.
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowymi landrynkami. Kiedyś na wagę sprzedawano je w zielonych budkach. Taką słodkawą,mokrą świeżość z kwaskowymi nutami wyczułam w Ardenbeauty. To sobie pachnę jak cukiereczek.
|
|
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś Innocent
|
#2057 |
|
spin doctor
|
Moja córeczka ząbkuje i dała mi trochę w nocy popalić. Teraz słodko śpi, ja
i piję mocną kawę ze śmietanką, a pachnę True Glow z Avonu, moim ostatnim odkryciem. Jest naprawdę śliczny w przeciwieństwie do innych avonowskich koszmarków zapachowych. Cały czas czekam na przesyłkę z Extravagance...
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Pachne spirytem.
Jak na razie tylko Afrykańskim (Spirit of Africa O'Colloniali), ale jak nadal będę tak sie podle czuła to sie zaleje takim etanolowym. Zeby było zabawniej czuje sie padnięta na własne życzenie i mam wyzuty sumienia (które pogarszają stan psychiczny) bo wczoraj trzaskałam w gre komputerowa z synkiem koleżanki do 12 w nocy. To nic ze ja jestem nieprzytomna ale dzieciak do przedszkola poczłapał niczym Zombie. Ale dziś bure dostane za to (juz sie boje do domu wracać).
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
"In love again" YSL
... Dosłownie i w przenośni
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj dzień z Trouble
|
#2063 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Shalimar na początku pachniał męsko, intensywnie, niezbyt. Po kilku godzinach wywietrzał i pozostała miła nutka, przyjemna, ale i tak nie dla mnie. Samsara ledwo wyczuwalna i na początku mi się podobała, ale po tych kilku godzinach właśnie już tak średnio, zrobił się owocowy.
Testowałam wczoraj również kilka innych zapachów. Serpentine - słodko-cytrusowo-owocowy. Dla mnie zbyt intensywny, gryzący w nos. L'Instant - miód i magnolia (tak jak w opisie i jest to wyczuwalne). Zapach ładny, intrygujący, ale na "od czasu do czasu". Delikatny, ale wyczuwalny. Pozostawia aurę za sobą. Trussardi Inside - odkrycie! Piękny. Nie potrafię go sprecyzować, wyczuwam piżmo i troszkę słodyczy i goryczy Opis zapachu to "skórzana torebka" i z tym bym się zgodziła. Skórzany, słodko-goryczkowy zapach. Delikatnie przypominający Lacoste pour Femme, a ze ślicznymi, idealnie dobranymi dodatkami. Napewno nie dla różowych panienek, wytworny.Dzisiaj będę pachniała Inside. Zobaczymy jak zareaguje narzeczony w samochodzie
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
DKNY Woman, orzeźwiająco, relaksująco i po prostu ślicznie...
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś pachnę 24F i też padam na twarz, niestety nie zapowiada się że w najbliższym czasie odpocznę ...
|
|
#2066 |
|
Piers do przodu
|
A ja dziś przy tej wietrznej pogodzie Cristobalem
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Scent Intense - moja nowa milosc
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Purplelips - i zaraz wybywam na pociąg coby pojechac hen daleko do mojej maminki
![]() Jak TŻ przywlecze laptopa (bo on jutro z Warszawy przyśmiga), to na pewno to do Was zajrzę, bo nie chcę przegapić kolejnnego ciekawego offtopa ![]() Już spakowałam próbki (nie chce mi sie wlec flakonów): Desnuda, The Parfum, Oriental Summer i Kingdom - resztka nad resztkami |
|
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
Dziś testowo Visit Azzaro
Jutro wyjeżdżam nad nasze cudowne morze, już nie mogę usiedzieć w domu zatem na trochę "zniknę" ale jak wrócę to znów dołączę do Was
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Choć dla mnie te kilkanaście flaszek (plus z 50 próbek) to wystarczająca męczarnia.
Albo daj znać gdzie wystawiasz (i oby to było Allegro). 

i pachnę żółtkiem Les Belles.

.
Będzie mój!
Tam często sobie krążek stoi w całkiem niezłej cenie 

i piję mocną kawę ze śmietanką, a pachnę True Glow z Avonu, moim ostatnim odkryciem. Jest naprawdę śliczny w przeciwieństwie do innych avonowskich koszmarków zapachowych. Cały czas czekam na przesyłkę z Extravagance...