Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 07:53   #2881
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

[QUOTE=dusia_tcv;46588648]No mały 6razy dziś się budził nie widzę na oczy a dziewczyny jeszcze dziś jadą na basen a ja mam prasowania od groma upał fakt ale cieszę się że nie muszę latać z brzuchem tylko to prasowanie mnie przeraża[/QUOT

Ale masz fajnie

Ja nie kwestionuje tego że ktoś też może być chory i źle się czuć..
Ale skoro miała siłę biegać po careffour i nazbierać pełen koszyk produktów to chyba nie było z nią najgorzej..
A poza tym ja grzecznie przeprosiłam że chcę przejść a to ona miała jakieś fochy i była dla mnie niegrzeczna!! a ja miałam 3 rzeczy i chyba by jej korona z głowy nie spadła jak by sama z siebie mnie przepuściła..
A przedemną była kobitka co miała już produkty na kasie to też jej nie kazałam przesuwać bez przesady
Ale nie lubię chamstwa a ona taka była, jak byś zobaczyła jej minę i ton stała i cały czas coś dziamgała pod nosem bo musiała kogoś przepuścić

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:34   #2882
TaTekla
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Hej hej

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
jadłam od początku normalnie poza rzeczami zakazanymi w ciąży, ostrymi i wzdymającymi + cytrusy i kakao w jakiejkolwiek postaci (ono mi synka uczuliło na kilka miesięcy)
ani razu nie miałam diety typu gotowany kurczak i marchewka, a moje dziecko nie zaliczyło ani jednej kolki
Widzę, że masz takie samo zdanie jak Kularek Będę musiała zdecydować się na jedną z opcji : albo eliminacja, albo wprowadzanie produktów. Muszę się nastawić, ale chyba Wasz sposób będzie dla mnie łatwiejszy, ze względu na fakt, że zawsze męczyły mnie monotonne diety i jestem zwolenniczką dostarczania organizmowi jak najwięcej wartości odżywczych

Cytat:
Napisane przez magdix Pokaż wiadomość
Ta zniżka jest na wszystkie artykuły w Rossmannie, nie tylko te dla dzieci
Dzięki, to są cenne informacje, chyba w końcu wyrobię sobie taką kartę

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Hej
Po wizycie wszystko w porządku, tylko Mały ma bardzo nisko główkę Ale nie wpływa to na moją szyjkę czy rozwarcie, mogę odczuwać tylko większe parcie na pęcherz.

Następna wizyta za dwa tygodnie I wtedy właśnie umówimy termin cc, bo będziemy robić USG z pomiarami, bo jest to istotne przy planowanej cc
Za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

ja zaczelam od tego co mi dali w szpitalu, a oni sie jakos specjalnie nie cackaja...
potem w domku rosolek i gotowane miesko z niego, az sie nie skonczylo, potem stopniowo wprowadzalam duszone i dosc szybko smazone, bo nic się nie działo wcześniej...
zdecydowanie odradzam kapustę kiszoną - moje pierwsze dziecko po PÓŁ łyzeczki, zjedzonym po 3 tygodniach od porodu ryczalo pol nocy...
a drugie dziecko mialo problemy z brzuszkiem po cebuli (kapusty juz nie testowalam )
O rosole słyszałam, nie jadłam rosołu przez 29 lat , a w ciąży mi się odmieniło, chociaż od kurczaka mnie odrzuciło
Dzięki za cenne rady

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Zzrobię skrót dnia po prostu padam
Pierwszy raz mi dziś nogi spuchły!! masakra
A więc tak -ortopeda 2 czerwca, badania bardzo dobrze nawet hemoglobina podskoczyła ale mam łykać żelazo jeszcze, szyjka trzyma..
W pon wizyta u diabetologa i mam się wszystkiego dowiedzieć ale podobno mam iść tydzień wcześniej do szpitala na wywołanie i od któregoś tyg KTG mam mieć robione ale to wszystko w pon się dowiem..

Pierw dziś baba-Blondynka(nie obrażając nikogo) wyjechała mi przed samą maską ledwo sie i jeju nie rozwaliłam na szczęście odbiłam na inny pas i tam facet był na tyle przytomny że też odbił bo było by wielki e BUM~~~!! normalnie tak mi ciśnienie podniosła że masakra, jak sobie pomyślałam jak to mogło się skończyć to aż się poryczałam
A potem WIELKA GRUBA baba mnie w careffour zdenerwowała
zajechałam bo po drodze był a siostra poprosiła mnie o kupno kaszek, ale że nie było to wziełam kocyk cienki małemu bo był w promocji i mojemu tż spodenki do pracy, i idę do kas a tam wszędzie Giga kolejki, a ja muszę zrobić sobie jedzonko za godz i na dodatek zła byłam przez tą sytuację z samochode
No to idę do kasy pierszeństwa PO jakąś CHol...ERE są te kasy nie?
No i wziełam te kilka rzezy sobie w rękę bo oczywiście kolejka !!najbardziej potrzebujących!! no to mówię przepraszam i się przepycham 2 babki i facet bez słowa mnie przepuścili, a ta sławetna Swieta KROWA--oczywiście jak udało mi się już koło jej wielkiej dupy przecisnąć to mówi do mnie z pretęsją wielką
__ A pani co tak bez Kolejki?
no to mówię Bo jak widać w ciąży jestem..
A ona -- No i co z tego??
No to mi ciśnienie skoczyło i mówię
A to z tego że to jest kasa z pierszeństwem dla kobiet w ciąży, okularów pożyczyć?
Inna babka z kolejki mówi do niej -racja nie ma co dyskutować
A ta stoi i dalej do mnie z fochem
Ja nie jestem w ciąży a też nie mogę stać!!
no to mi wiele nie trzeba
Odwróciłam się do niej i mówię //Generalnie to mnie to Gówno obchodzi, może się Pani zawsze położyć, jak się Pani nie podoba że musi kogoś przepuścić to ma Pani do wyboru 10 innych kas gdzie nikt się nie wpycha w kolejkę, i niech się pani łaskawie więcej do mnie nie odzywa bo nie mam zamiaru słuchać gorzkich żalów bo jestem w ciąży a to jest kasa dla takich osób jak ja i mam zamiar z tego korzystać//

wrrrrrrrrrr w skąd w tych babach tyle jadu??

ehhh to sobie ponarzekałam

No to idę was nadrabiać, co tam naskrobałyście
Współczuję tych spuchniętych nóg, ja już po moich przebojach nie wychodzę na gorąco i co godzinkę sobie robię przerwę na siedzenie / leżenie, na szczęście mam taką możliwość.

Co do kas / miejsc z pierwszeństwem - uważam, że owszem trzeba upominać się o swoje, zwłaszcza jak stoi lub siedzi przed nami młoda dżaga na obcasach albo pan, który ma całą taśmę alkoholu, osoba otyła tu bym się zastanowiła. Ogólnie uważam, że można z rozwagą podejść do sprawy, bo w końcu zasada jest zasadą i jeśli ktoś ma pewność, że ma rację wcale nie musi reagować nerwowo, a jeśli druga strona nie rozumie to ma problem i już

Ja dziś wyjęłam torbę i wrzuciłam do niej parę rzeczy myślę , że dzień po dniu i ją zapełnię , trzymajcie za mnie kciuki , bo do tej pory szło mi to jak krew z nosa

Laktator był jeszcze kilka dni temu ten temat, w końcu TŻ zdjął mi laktator z wysokiej półki. Mam go od koleżanki, która kupiła go z polecenia innych mam i była bardzo zadowolona, firma to MEDELA , przesyłam przykładowy link
http://www.mlekolandia.pl/laktatory-...FQP3wgodNZYADw
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:21   #2883
robaczek-85
Rozeznanie

Dzien dobry,
Sunfire i Ptz gratuluje Wam synusia oby rósł zdrowo

Wczoraj wytargalam wózek, upralam środek, tak samo z fotelikiem, wyszorowalam wanienke (ale Wojti mial radoche bo mi pomagal i mógł cie ciaptac dowoli), jeszcze lozeczko musze wyszorowac i kupic komode i jestem odrobiona zostanie mi czekanie

Wczoraj po calym dniu lekko zapuchnely mi stopy ale po chlodnej kąpieli i odpoczynku zeszlo.

Mysle intensywnie o laktatorze bo przy Wojtku miałam ręczny aventa (używany od bratowej) i to była tragedia, nie szło mi w ogole i bolalo, wolalam ręcznie wyciągać. Teraz mysle nad lovi, ale kupie już po porodzie.

Co do kolejek to ja jestem mało asertywna i czekam zawsze na swoją kolej a komunikacja miejska się nie poruszam, duzo zakupow załatwia mąż jak wraca z pracy.
Milego dnia dziewczyny

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie

Edytowane przez robaczek-85
Czas edycji: 2014-05-24 o 10:32
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:25   #2884
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hejka,
z tymi kasami to i ja mam różnie a mam to prawie na codzien bo pracuje w molochu i nad sobą mam leklerc. Ostatnio miło 2 razy mnie zaskoczono raz sama sprzedawczyni do przodu poprosiła z zakupami. A raz babka z drugiej kolejki zauważyła że jestem w ciąży i na całe gardło niech pani idzie do przodu to uprzywilejowana kasa należy sie pani, młody i starsze małżeństwo przedemną no dobra więc przeszłam i podziękowałam zwłaszcza starszemu małżeństwu

a tak wogóle to dziś po antybiotyku, osłonowym i witaminach wątroba mnie paliła (juz z 5 raz tak- i tylko lac bo nie zapytałam ostatnio na wizycie o to u zakaźnika).

w srode jade na usg i na wizytę do prowadzącej ( ale coraz bardziej mi smutno i obojetnie bo tż sie na mnie złosci i wypomina ost wizytę ze go nie było ze mogłam w nast tygodniu isc to by poszedł- myślał ze sobie wogole odpuszcze wizyte po rozmowie z nim, i teraz sie zaparł i nie chce iść).

Wogóle to często słysze że będę sobie sama wychowywała bo syna mu wychowac nie dałam.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2014-05-24 o 10:43
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:44   #2885
svelta
Rozeznanie

Witam witam U mnie duszno straaaaaasznie, ale już nie tak słonecznie jak orzez ostatnie dni, więc przewiduję później burzę. Wreszcie będzie czym oddychać.

Co do historii supermarketowej Simki, to napisała przecież, że grzecznie przeprosiła, a babka jej zaczęła uwagi robić. Jeśli naprawdę ciężko jej było stać to wystarczyło krótko uzasadnić (nie wiem- serce mi kołacze, kręci mi się w głowie czy cokolwiek innego). A takie uzasadnienie "ja też nie mogę stać" brzmi po prostu jakby kobieta nie wiedziała co powiedzieć. Uzasadnienie "nie, bo nie" nie jest dla mnie żadnym uzasadnieniem.
Mi osobiście nie zdarzyło się korzystać z prawa pierwszeństwa, jakoś zawsze czekam w kolejce i już. Ale jak zmierzam do kasy i widzę jak jakaś osoba wciska się na chama przede mnie to też zawsze to skomentuję. Niekoniecznie przyjemnie. A starszych ludzi to zawsze kłuje w oczy jak mówię, że panuję przekonanie, że to młodzi są pozbawieni kultury, a tu proszę- starsi są jeszcze gorsi.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:01   #2886
Samarqa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, pewnie żadna was mnie nie kojarzy bo udzielałam sie mało kiedy Ale ja was ciągle podczytuje i jestem na bieżąco, dusia_tcv
Celebrinfea sunfire
gratulacje
Ja mam problemy z szyjką, muszę dużo odpoczywać. Na szczęście moja malutka waży już około 2500 g ale mam nadzieje ze wytrzymam jeszcze 2 tyg do 26 tc.

Pamiętam ze pisałyście o podkładach poporodowych, ale niestety nie zapisałam sobie które najlepsze. Jakby któraś z Was mi zechciała polecić jakieś to byłabym bardzo wdzięczna
Samarqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:20   #2887
Karolinek_
Raczkowanie

Witam Brzuchatki

Ja juz po zakupach z mama wpadlysmy do rossmanna i dzieki znizce 2 dychy zaoszczedzilam kupilam truskawki na koktajl, a teraz grzesze, bo pije cole z cytryna i lodem miesko na kotlety sie rozmraza, a ja jestem padnieta wczoraj w biedronce tez poszalalam, bo akcja dzieciowa
Tz wzial mnie wieczorem na przejazdzke i zadal zle pytanie - czy nie mialabym ochoty na shake'a... Nie chcialam mu robic przykrosci, to przytaknelam :P jak wrocilismy do domu, to bylo mi tak goraco, stopy spuchniete - pierwszy raz w ciazy, ze sie umylam, padlam i wstalam o 9
Jutro jedziemy nad wode do dziadkow. Od majowki maja survival - lowia rybki i spia pod namiotem. Podziwiam ich

Co do sytuacji w kasach pierwszenstwa - nie mam na tyle odwagi, zeby sie o to dopominac. Nawet wczoraj w ikeii nie poszlam do takiej, tylko grzecznie stalam w normalnej... Zauwazylam, ze ludzie zwracaja uwage na brzuch i chyba chca wzrokiem na nas wymusic, zeby zniknal gapia sie, gapia, ale nic z tego nie ma
Aaaa, przyszedl rozek w sowki - rozczulil mnie moja Sowka bedzie w nim lezala niedlugo

Mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:23   #2888
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Tz wzial mnie wieczorem na przejazdzke i zadal zle pytanie - czy nie mialabym ochoty na shake'a... Nie chcialam mu robic przykrosci, to przytaknelam :P jak wrocilismy do domu, to bylo mi tak goraco, stopy spuchniete - pierwszy raz w ciazy, ze sie umylam, padlam i wstalam o 9
Hahaha Każde wytłumaczenie jest dobre
Stary 2014-05-24, 11:24   #2889
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Hahaha Każde wytłumaczenie jest dobre
Oj tam, oj tam

Stary 2014-05-24, 11:28   #2890
sunfire
Rozeznanie

Hej, nie nadrabiam. Napiszę tylko, że Borys leży już sobie w łóżeczku, zaraz idę go utulić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:30   #2891
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Hej, nie nadrabiam. Napiszę tylko, że Borys leży już sobie w łóżeczku, zaraz idę go utulić

No to pieknie masz juz swoje Malenstwo przy sobie my sie jeszcze troche pobujamy

Stary 2014-05-24, 11:44   #2892
Fame
Zakorzenienie

Cytat:

To super! Zazdroszczę, że masz już swojego Małego przy sobie
Ja też chciałabym żeby Iza niebawem przyszła na świat, ale cholernie boję się porodu sn

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:48   #2893
sunfire
Rozeznanie

ImageUploadedByWizaz Forum1400928673.208068.jpg a oto moje kochane słoneczko

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:49   #2894
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
To super! Zazdroszczę, że masz już swojego Małego przy sobie
Ja też chciałabym żeby Iza niebawem przyszła na świat, ale cholernie boję się porodu sn

Ja dostawalam paniki, jak lezalam w szpitalu i mialysmy okno z sali naprzeciwko okna z porodowki, a rozne odglosy do nas dochodzily ja juz sie nie moge doczekac wizyty w pon ciekawe, ile ten moj Kruszynek juz wazy i czy dalej glowa w dol, bo zaczynam miec obawy, ze cos mu sie pomylilo, poszalal i obrocil ale fajnie mi wypadla ta kontrola u Doktorka - w Dzien Matki

Stary 2014-05-24, 11:51   #2895
i like it
Rozeznanie

Sunfire bravo dla Boryska bardzo się cieszę, ze u was coraz lepiej
Svelta dokładnie o to mi chodziło:sposób w jaki się odezwała ta babka jest dla mnie nie do przyjęcia jakby naprawdę miała jakieś problemy zdrowotne to by to jakoś uzasadnila. Ja również nie rylam się w kolejke ale po całym dniu w pracy i przemierzeniu km w markecie za znalezieniem klapek brzuch mi juz naprawdę ciążył i podchodzac do kasy pierwszeństwa grzecznie uświadomiłem pana w średnim wieku z całym wózkiem zakupów wygladajecego na okaz zdrowia, ze wejde przed nim bo mam tylko jedną rzecz na co on zaczął pyskowac ale ludzie z pozostałych kolejek i kasjerka zwrócili mu uwagę

A tak z innej beczki pytanie do mamusiek juz doświadczonych:w jakim czasie po porodzie udało wam się wejść w spodnie sprzed ciąży???? Bardzo proszę o odpowiedz bo robiłam porządek w szafie i mam dużo fajnych krótkich spodenek i nie wiem czy uda mi się w nie wejść w to lato czy raczej zaopatrzyć się w większą rozmiarowke aby mieć w czym wyjść na spacer z mala.
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:53   #2896
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Załącznik 5690877 a oto moje kochane słoneczko

Przesliczny i przeslodki!

Stary 2014-05-24, 11:53   #2897
i like it
Rozeznanie

Cytat:

Aaa jaki on boski klaski:
Stary 2014-05-24, 12:16   #2898
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

O rany, jaki On jest piękny! Takie niemowlę jak z reklamy, cudny!
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:20   #2899
Fame
Zakorzenienie

OmG a ja jak zwykle nie widzę zdjęcia na telefonie

Dziewczyny co do tej babki z supermarketu to nie przesadzajcie ona nikomu nie musiala się tłumaczyć i zapewne ja na jej miejscu też bym tak odpowiedziała...

Stary 2014-05-24, 12:38   #2900
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
OmG a ja jak zwykle nie widzę zdjęcia na telefonie

Dziewczyny co do tej babki z supermarketu to nie przesadzajcie ona nikomu nie musiala się tłumaczyć i zapewne ja na jej miejscu też bym tak odpowiedziała...

Dokładnie Jestem tego samego zdania. A umówmy się, tekst "gówno mnie x obchodzi" jest bezczelny i komu jak komu, ale kobiecie w ciąży - uważam - wręcz nie wypada odzywać się w taki sposób Z resztą taka odzywka świadczy wyłącznie o osobie, która w ten sposób się odezwała.
Ale nie będę bawić się w obrończynie moralności, bo mnie zjecie
Stary 2014-05-24, 12:42   #2901
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pierzecie ubranka po dwa razy? Dlaczego tak?
ja to co z lumpka prałam po kupnie z naszymi, a teraz drugi raz razem z tymi po synku i nówkami w "dzidziusiu".
Prasować nie zamierzam wszystkiego, tylko to co wymaga wizualnie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jasne, ale idąc tym tokiem myslenia powinnysmy być już spakowane od pierwszych miesięcy bo każdego dnia może się coś wydarzyc: ) każdy robi jak uważa, ja póki co luuzuje, ale to już moja druga ciąża i mniej wszystko 'przezywam'
a u mnie właśnie druga ciąża mnie zdopingowała do spakowania się, bo poprzednio było wszystko ok, a urodziłam przed terminem

mi nie chodzi o panikę, tylko o to, żeby spakować się po swojemu, a nie żeby mąż musiał mi po szafie szukać rzeczy i przywieźć coś zupełnie innego niż chciałam.

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
hej, ja tylko na chwilę po wizycie wszystko ok, szyjka długa, prawie 5 cm Mały w 32 tc waży 2200 g, a termin wg usg znowu się zbliżył, bo dziś wyszło na 6 lipca (wg OM 19 lipca)
następna wizyta za dwa tygodnie, a dzięki dobrym informacjom jestem dużo spokojniejsza

Cytat:
a oto moje kochane słoneczko
śliczny

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki pytanie do mamusiek juz doświadczonych:w jakim czasie po porodzie udało wam się wejść w spodnie sprzed ciąży???? Bardzo proszę o odpowiedz bo robiłam porządek w szafie i mam dużo fajnych krótkich spodenek i nie wiem czy uda mi się w nie wejść w to lato czy raczej zaopatrzyć się w większą rozmiarowke aby mieć w czym wyjść na spacer z mala.
ja po ok. tygodniu już spokojnie wchodziłam w takowe, a nawet takie, w które się wcześniej nie mieściłam.

co do przepuszczania, to mi się zdarzyło w obu ciążach kilka razy, ale to raczej na zasadzie, że mam mało nie spotkałam się w naszych sklepach z kasami uprzywilejowanymi

co do promocji w Rossmannie, to jeszcze nie aktywowałam tej zniżki, ale idę we wtorek na wieeelkie zakupy, bo nie mam pieluch dla Małej, mleka dla synka, dla męża i cioci muszę kupić prezent, więc w całości spoooro zaoszczędzę
---------------------
cześć

wy piszecie o upałach, a u nas wczoraj w nocy burza była i chociaż niewiele popadało, to i tak powietrze się wyczyściło

byliśmy z synkiem na spacerze, bo dla mamy coś na dzień Mamy chciałam (kupiłam klipsy i korale) i nas złapał 3 razy deszczyk

dziś na obiad zupka, pierwszy raz robię na kościach, bo zazwyczaj z kuraka, ale coś mi ostatnio wywar z kuraka nie smakuje
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:58   #2902
mamaya
Zakorzenienie

bambusiek, zazdroszczę ogromnie deszczu i burzy Możesz przesłać trochę do Warszawy, nie obrażę się na pewno
Stary 2014-05-24, 13:23   #2903
Iza188
Rozeznanie

bambusiek
Polecam spróbować kiedyś zupki na żeberkach. Szczególnie pomidorową.
Kilka pasków wystarczy na 4 porcje.

Strasznie nie lubię stwierdzenia "ciaza to nie choroba" i takiego podejścia ludzi do ciężarnych. Uważam ze ciaza to jednak stan bardzo wyjątkowy i np. osobiście czuje sie jednak zupełnie inaczej niż przed ciaza mimo ze funkcjonuje normalnie i nie narzekam. Zdarza mi sie tez ze czasami nagle sie zle poczuje. Na pewno znacie ten stan taki przedzemdleniowy....
Nawet gin mi mówił ze powinnam unikać długiego stania w miejscu. I każda kobieta w ciazy moze sie nagle tak poczuć.
Od tego sa właśnie kasy pierwszenstwa. Żeby nie ryzykować np. Nagłego zasłabnięcia. I jeżeli ktoś nie jest w ciazy albo inwalida to niech tam nie staje i juz jak nie ma ochoty nikogo przepuszczać.

A ta pani z opowieści jakby sie naprawdę zle czuła to by tez juz dawno poprosiła o przepuszczenie i by jej nie było przy tej kasie.
Jakby ktoś dla mnie był taki chamski to tez raczej nie walczyłabym z tym "uprzejmością" bo taki człowiek wtedy nic nie pojmie.

Korzystałam z kasy pierwszenstwa i zauważyłam ze np. Starsi ludzie potrafią sie odwrócić plecami i udawać ze cie nie widza. Zawsze podchodzę bliżej kasy tak żeby kasjer mnie widział i zazwyczaj wtedy sami kasjerzy reagują olewaja kolejkę i mnie proszą ile wtedy "grzecznych" tekstów mozna usłyszeć

Poza kasami pierwszenstwa przekonałam sie ze mogę tez często liczyć na uprzejmość. W lidlu to nawet tatuska przepuscila jedna pani tylko dlatego ze odeszlam od niego z kolejki i czekałam "na parapecie". chyba pomyslala ze sie zle poczułam i nie chciała mnie zostawić bez opieki
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 13:35   #2904
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

pokazuje zdjęcie tż, a on mówi "ale ładnie wygląda, nie jak mały wampir"
on chyba myśli że my tu dzieci prosto z porodu pokazujemy, jak tylko przyjdą na świat bez ubranek, w mazi itp

jest cudowny gratuluje raz jeszcze
Stary 2014-05-24, 13:45   #2905
i like it
Rozeznanie

Bambusiek wielkie dzięki za odpowiedz, ale z chęcią usłyszeć jeszcze parę opinii bo z tego co kojarze to ty zgrabniutka w ciąży jesteś bardzo a mi brzuchol dosyć spory urósł

Zgadzam się z iza i dalej bede twierdzić ze jak babsztyl byl wredny to trzeba było mu powiedzieć do słuchu, a ze kobiety w ciąży a tym bardziej po przykrych sytuacjach podlegają silnym emocjom to małe przekleństwo uważam za usprawiedliwione
Stary 2014-05-24, 13:57   #2906
Fame
Zakorzenienie

Każdy ma inne zdanie.. Moim skromnym to akurat ten "babsztyl" nie był wredny

Stary 2014-05-24, 14:15   #2907
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze raz gratuluję
Stary 2014-05-24, 14:39   #2908
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:

Wspaniały maluszek i gratki jeszcze raz gratki

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 15:02   #2909
dusia_tcv
Zadomowienie

Mały jest słodki.....
U nas grad deszcz i burza na całego czas założyć gumowce i usuwać wodę z podwórka
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 15:04   #2910
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Mały jest słodki.....
U nas grad deszcz i burza na całego czas założyć gumowce i usuwać wodę z podwórka
Prześlij burzę na lubelszczyznę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości