|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
[QUOTE=dusia_tcv;46588648]No mały 6razy dziś się budził nie widzę na oczy a dziewczyny jeszcze dziś jadą na basen a ja mam prasowania od groma upał fakt ale cieszę się że nie muszę latać z brzuchem tylko to prasowanie mnie przeraża[/QUOT
Ale masz fajnie ![]() Ja nie kwestionuje tego że ktoś też może być chory i źle się czuć.. Ale skoro miała siłę biegać po careffour i nazbierać pełen koszyk produktów to chyba nie było z nią najgorzej.. A poza tym ja grzecznie przeprosiłam że chcę przejść a to ona miała jakieś fochy i była dla mnie niegrzeczna!! a ja miałam 3 rzeczy i chyba by jej korona z głowy nie spadła jak by sama z siebie mnie przepuściła.. A przedemną była kobitka co miała już produkty na kasie to też jej nie kazałam przesuwać bez przesady Ale nie lubię chamstwa a ona taka była, jak byś zobaczyła jej minę i ton stała i cały czas coś dziamgała pod nosem bo musiała kogoś przepuścić
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Hej hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki za cenne rady ![]() Cytat:
Co do kas / miejsc z pierwszeństwem - uważam, że owszem trzeba upominać się o swoje, zwłaszcza jak stoi lub siedzi przed nami młoda dżaga na obcasach albo pan, który ma całą taśmę alkoholu, osoba otyła tu bym się zastanowiła. Ogólnie uważam, że można z rozwagą podejść do sprawy, bo w końcu zasada jest zasadą i jeśli ktoś ma pewność, że ma rację wcale nie musi reagować nerwowo, a jeśli druga strona nie rozumie to ma problem i już ![]() Ja dziś wyjęłam torbę i wrzuciłam do niej parę rzeczy ![]() ![]() Laktator był jeszcze kilka dni temu ten temat, w końcu TŻ zdjął mi laktator z wysokiej półki. Mam go od koleżanki, która kupiła go z polecenia innych mam i była bardzo zadowolona, firma to MEDELA , przesyłam przykładowy link ![]() http://www.mlekolandia.pl/laktatory-...FQP3wgodNZYADw |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
Sunfire i Ptz gratuluje Wam synusia ![]() Wczoraj wytargalam wózek, upralam środek, tak samo z fotelikiem, wyszorowalam wanienke (ale Wojti mial radoche bo mi pomagal i mógł cie ciaptac dowoli), jeszcze lozeczko musze wyszorowac i kupic komode i jestem odrobiona ![]() ![]() Wczoraj po calym dniu lekko zapuchnely mi stopy ale po chlodnej kąpieli i odpoczynku zeszlo. Mysle intensywnie o laktatorze bo przy Wojtku miałam ręczny aventa (używany od bratowej) i to była tragedia, nie szło mi w ogole i bolalo, wolalam ręcznie wyciągać. Teraz mysle nad lovi, ale kupie już po porodzie. Co do kolejek to ja jestem mało asertywna i czekam zawsze na swoją kolej a komunikacja miejska się nie poruszam, duzo zakupow załatwia mąż jak wraca z pracy. Milego dnia dziewczyny ![]() Edytowane przez robaczek-85 Czas edycji: 2014-05-24 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
hejka,
z tymi kasami to i ja mam różnie a mam to prawie na codzien bo pracuje w molochu i nad sobą mam leklerc. Ostatnio miło 2 razy mnie zaskoczono raz sama sprzedawczyni do przodu poprosiła z zakupami. A raz babka z drugiej kolejki zauważyła że jestem w ciąży i na całe gardło niech pani idzie do przodu to uprzywilejowana kasa należy sie pani, młody i starsze małżeństwo przedemną no dobra więc przeszłam i podziękowałam zwłaszcza starszemu małżeństwu a tak wogóle to dziś po antybiotyku, osłonowym i witaminach wątroba mnie paliła ![]() w srode jade na usg i na wizytę do prowadzącej ( ale coraz bardziej mi smutno i obojetnie bo tż sie na mnie złosci i wypomina ost wizytę ze go nie było ze mogłam w nast tygodniu isc to by poszedł- myślał ze sobie wogole odpuszcze wizyte po rozmowie z nim, i teraz sie zaparł i nie chce iść). Wogóle to często słysze że będę sobie sama wychowywała bo syna mu wychowac nie dałam. ![]()
GABRYŚ ![]() 17. 08.2009 ALICJA ![]() 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-05-24 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Rozeznanie
|
Witam witam
![]() Co do historii supermarketowej Simki, to napisała przecież, że grzecznie przeprosiła, a babka jej zaczęła uwagi robić. Jeśli naprawdę ciężko jej było stać to wystarczyło krótko uzasadnić (nie wiem- serce mi kołacze, kręci mi się w głowie czy cokolwiek innego). A takie uzasadnienie "ja też nie mogę stać" brzmi po prostu jakby kobieta nie wiedziała co powiedzieć. Uzasadnienie "nie, bo nie" nie jest dla mnie żadnym uzasadnieniem. Mi osobiście nie zdarzyło się korzystać z prawa pierwszeństwa, jakoś zawsze czekam w kolejce i już. Ale jak zmierzam do kasy i widzę jak jakaś osoba wciska się na chama przede mnie to też zawsze to skomentuję. Niekoniecznie przyjemnie. A starszych ludzi to zawsze kłuje w oczy jak mówię, że panuję przekonanie, że to młodzi są pozbawieni kultury, a tu proszę- starsi są jeszcze gorsi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, pewnie żadna was mnie nie kojarzy bo udzielałam sie mało kiedy
![]() Celebrinfea sunfire gratulacje ![]() Ja mam problemy z szyjką, muszę dużo odpoczywać. Na szczęście moja malutka waży już około 2500 g ale mam nadzieje ze wytrzymam jeszcze 2 tyg do 26 tc. Pamiętam ze pisałyście o podkładach poporodowych, ale niestety nie zapisałam sobie które najlepsze. Jakby któraś z Was mi zechciała polecić jakieś to byłabym bardzo wdzięczna ![]()
#2887 |
Raczkowanie
|
Witam Brzuchatki
![]() Ja juz po zakupach z mama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tz wzial mnie wieczorem na przejazdzke i zadal zle pytanie - czy nie mialabym ochoty na shake'a... Nie chcialam mu robic przykrosci, to przytaknelam :P jak wrocilismy do domu, to bylo mi tak goraco, stopy spuchniete - pierwszy raz w ciazy, ze sie umylam, padlam i wstalam o 9 ![]() Jutro jedziemy nad wode do dziadkow. Od majowki maja survival - lowia rybki i spia pod namiotem. Podziwiam ich ![]() Co do sytuacji w kasach pierwszenstwa - nie mam na tyle odwagi, zeby sie o to dopominac. Nawet wczoraj w ikeii nie poszlam do takiej, tylko grzecznie stalam w normalnej... Zauwazylam, ze ludzie zwracaja uwage na brzuch i chyba chca wzrokiem na nas wymusic, zeby zniknal ![]() ![]() Aaaa, przyszedl rozek w sowki - rozczulil mnie ![]() ![]() Mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
Hej, nie nadrabiam. Napiszę tylko, że Borys leży już sobie w łóżeczku, zaraz idę go utulić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chciałabym żeby Iza niebawem przyszła na świat, ale cholernie boję się porodu sn ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1400928673.208068.jpg a oto moje kochane słoneczko
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Rozeznanie
|
Sunfire bravo dla Boryska
![]() ![]() Svelta dokładnie o to mi chodziło:sposób w jaki się odezwała ta babka jest dla mnie nie do przyjęcia ![]() ![]() A tak z innej beczki pytanie do mamusiek juz doświadczonych:w jakim czasie po porodzie udało wam się wejść w spodnie sprzed ciąży???? Bardzo proszę o odpowiedz bo robiłam porządek w szafie i mam dużo fajnych krótkich spodenek i nie wiem czy uda mi się w nie wejść w to lato czy raczej zaopatrzyć się w większą rozmiarowke aby mieć w czym wyjść na spacer z mala. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
OmG a ja jak zwykle nie widzę zdjęcia na telefonie
![]() Dziewczyny co do tej babki z supermarketu to nie przesadzajcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie będę bawić się w obrończynie moralności, bo mnie zjecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||
Zakorzenienie
|
ja to co z lumpka prałam po kupnie z naszymi, a teraz drugi raz razem z tymi po synku i nówkami w "dzidziusiu".
Prasować nie zamierzam wszystkiego, tylko to co wymaga wizualnie ![]() Cytat:
![]() mi nie chodzi o panikę, tylko o to, żeby spakować się po swojemu, a nie żeby mąż musiał mi po szafie szukać rzeczy i przywieźć coś zupełnie innego niż chciałam. Cytat:
![]() śliczny ![]() Cytat:
co do przepuszczania, to mi się zdarzyło w obu ciążach kilka razy, ale to raczej na zasadzie, że mam mało ![]() ![]() co do promocji w Rossmannie, to jeszcze nie aktywowałam tej zniżki, ale idę we wtorek na wieeelkie zakupy, bo nie mam pieluch dla Małej, mleka dla synka, dla męża i cioci muszę kupić prezent, więc w całości spoooro zaoszczędzę ![]() --------------------- cześć ![]() wy piszecie o upałach, a u nas wczoraj w nocy burza była i chociaż niewiele popadało, to i tak powietrze się wyczyściło ![]() byliśmy z synkiem na spacerze, bo dla mamy coś na dzień Mamy chciałam (kupiłam klipsy i korale ![]() ![]() dziś na obiad zupka, pierwszy raz robię na kościach, bo zazwyczaj z kuraka, ale coś mi ostatnio wywar z kuraka nie smakuje ![]()
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
bambusiek, zazdroszczę ogromnie deszczu i burzy
![]() ![]()
![]() |
#2903 |
Rozeznanie
|
bambusiek
Polecam spróbować kiedyś zupki na żeberkach. Szczególnie pomidorową. Kilka pasków wystarczy na 4 porcje. ![]() Strasznie nie lubię stwierdzenia "ciaza to nie choroba" i takiego podejścia ludzi do ciężarnych. Uważam ze ciaza to jednak stan bardzo wyjątkowy i np. osobiście czuje sie jednak zupełnie inaczej niż przed ciaza mimo ze funkcjonuje normalnie i nie narzekam. Zdarza mi sie tez ze czasami nagle sie zle poczuje. Na pewno znacie ten stan taki przedzemdleniowy.... Nawet gin mi mówił ze powinnam unikać długiego stania w miejscu. I każda kobieta w ciazy moze sie nagle tak poczuć. Od tego sa właśnie kasy pierwszenstwa. Żeby nie ryzykować np. Nagłego zasłabnięcia. I jeżeli ktoś nie jest w ciazy albo inwalida to niech tam nie staje i juz jak nie ma ochoty nikogo przepuszczać. A ta pani z opowieści jakby sie naprawdę zle czuła to by tez juz dawno poprosiła o przepuszczenie i by jej nie było przy tej kasie. Jakby ktoś dla mnie był taki chamski to tez raczej nie walczyłabym z tym "uprzejmością" bo taki człowiek wtedy nic nie pojmie. Korzystałam z kasy pierwszenstwa i zauważyłam ze np. Starsi ludzie potrafią sie odwrócić plecami i udawać ze cie nie widza. Zawsze podchodzę bliżej kasy tak żeby kasjer mnie widział i zazwyczaj wtedy sami kasjerzy reagują olewaja kolejkę i mnie proszą ![]() ![]() Poza kasami pierwszenstwa przekonałam sie ze mogę tez często liczyć na uprzejmość. W lidlu to nawet tatuska przepuscila jedna pani tylko dlatego ze odeszlam od niego z kolejki i czekałam "na parapecie". ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on chyba myśli że my tu dzieci prosto z porodu pokazujemy, jak tylko przyjdą na świat bez ubranek, w mazi itp jest cudowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
Bambusiek wielkie dzięki za odpowiedz, ale z chęcią usłyszeć jeszcze parę opinii bo z tego co kojarze to ty zgrabniutka w ciąży jesteś bardzo a mi brzuchol dosyć spory urósł
![]() Zgadzam się z iza i dalej bede twierdzić ze jak babsztyl byl wredny to trzeba było mu powiedzieć do słuchu, a ze kobiety w ciąży a tym bardziej po przykrych sytuacjach podlegają silnym emocjom to małe przekleństwo uważam za usprawiedliwione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Każdy ma inne zdanie.. Moim skromnym to akurat ten "babsztyl" nie był wredny
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wspaniały maluszek i gratki jeszcze raz gratki ![]()
![]() |
#2909 |
Zadomowienie
|
Mały jest słodki.....
U nas grad deszcz i burza na całego czas założyć gumowce i usuwać wodę z podwórka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.